אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
בדלת המארז של המחשב שלי יש שני חורי אוורור אחד עגול הנמצא מול המאוורר של המעבד, ועוד אחד למטה מול כרטיס המסך. החלפתי את המאוורר שהיה מוציא אויר מאחור ממאוורר 80 מ"מ למאוורר 92 מ"מ . טמפ' המעבד כרגע בממוצע 29-31 מעלות, והכרטיס בממוצע בין 55-60 .אני מעוניין להוריד את הטמפ' כי הקיץ עוד לפנינו .... על הפתח העגול בדלת יכול להתלבש אחד 80 מ"מ יפה אני רק רוצה אחד שקט מאוד, אם יש המלצות אני אשמח, ניסיתי את המאוורר שהגיע עם המארז אך הוא עושה רעש נורא בהכנסת האוויר ואין דרך לשמנו אז אני מעדיף להחליף. על הפתח המרובע 11 מ"מ על 7 מ"מ אשמח לשמוע על מאוורר שיכניס אוויר על הכרטיס מסך תודה מראש אורן
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
-
-
היי, יש לי אינטל S775 3.0 ואני מחפש משהו שיקרר אותו טוב, כרגע הוא על 45 מעלות בלי מאמץ, ואני חושב שניתן לעשות משהו בנידון. כרגע הוא מתקרר ע"י המערכת המקורית של אינטל...וברצוני לשנות זאת. מה עליי לרכוש בשביל לשפר את הטמפ' שלו? יש לי כ150 שקל. כמו כן, איך עליי לסדר את החוטים במארז שיתנו לי זרימת אויר טובה? תודה... דניאל
-
- 7 תגובות
- 481 צפיות
-
-
1. ב ATI TOOL אני צריך לעלות את כולם ביחד או רק את ה3D Performance או שזה לא משנה ? 2. עד לאיזה טמפרטורה לשמור ? 3. יש לכרטיס שלי פוטנציאל להגיע רחוק ? 7950gt 4. איזה קירור אוויר הכי טוב לכרטיס מסך ?
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
אני רוצה מארז שיקרר טוב מאוד מערכת עם מעבד 6000 של AMD וכרטיס מסך 4870 של CLUB3D ושהוא יעלה מ200-400 שקל. חשבתי על זה: http://skypc.co.il/pl_product~2080~6~0.htm האם הוא טוב ויקרר את כל המערכת טוב?
-
- 3 תגובות
- 481 צפיות
-
-
יש לי במארז מאוורר למעבד 7000B LED מאוורר על החלון ומקומות פנויים אחד למעלה מאחורה ואחד למטה מקדימה (שניהם 80 MM) הייתי רוצה עצות אילו מאווררים לקנות (עדיף עם לד כחול כי כל השאר כל עם לד כחול) ואיפה למקם (מכניס אוויר/מוציא אוויר) .... (הצעות נוספות יתקבלו בברכה...) תודה...
-
- 3 תגובות
- 481 צפיות
-
-
היי, היה לי את המאוורר למעבד שלהם U14S שנקנה כחלק ממחשב שלם שהורכב על מעבד אינטל E8400. לאחרונה קניתי מחשב חדש עם מעבד חדש AM5 ושמתי לב שנוקטואה כחלק מהשירות שלהם נותנים בחינם קיט התאמה למעבדים חדשים יותר במידה ובעתיד משדרגים: https://noctua.at/en/support/mounting-and-upgrade-kits אז פשוט מילאתי את הטופס הבא: https://noctua.at/en/amd-am5-mounting-kit-order-form הם רוצים צילום של קבלה של המאוורר המקורי (אבל למי יש קבלה מלפני 16 שנה?!) או צילום של המאורר ביחד עם דף נייר עם שבו כתוב שמי ותאריך עדכני + קבלה על הלוח אם החדש. זאת התמונה ששלחתי: https://postimg.cc/1nKptdVX ואחרי יומיים הם שלחו לי את הערכה בלי תשלום בכלל. כל הכבוד לנוקטואה, זה שירות!
-
- 0 תגובות
- 481 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מארז 6A19 שקניתי לא מזמן והוא מגיע עם מאוורר 120 שהיה עובד בשקט ולא הייתי שומע אותו עשה את העבודה יופי,השבוע הוא החליט להידפק כל פעם שהייתי מדליק את המחשב הוא לא היה עובד,הוא היה מחובר ישירות ללוח אז חיברתי אותו לספק ןעכשיו הוא עובד כי כנראה החיבור בלוח נדפק או משהו ומאז התחילו הצרות הוא עושה רעש של גנרטור הוא מסתובב פי 3 נראה לי יותר מהר,איך זה יכול להיות ומה אני יכול לעשות כדי להשתיק אותו בחזרה???
-
- 4 תגובות
- 481 צפיות
-
-
אני דיי חדש כאן יש לי כמה שאלות amd2200+ 1.8 Ghz gigabyte kt 400 333fsb 512 ram ddr geforce4 mx 440 רציתי לדעת עד כמה כדאי לי למתוח את המעבד (ועד כמה אפשר) ? ואיך עושים את זה ? הטמפ של המעבד היא 39C ושל הלוח 40C תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמתי מאווורר של AC AF 12025 מקדימה שיכניס אוויר קר למערכת וחיברתי לפי הספר של הלוח אם (P5B)ל CHS C2 ואת המאוור שמוציא חיברת ל1 כמובן.. כי רק לשם הוא מגיע ביצעתי הכול לפי הספר..שלחתי את המחשב לIQPC להחלפה לLIBERTY 400W וכשהוא חזר אליי מופיע לי בביוס רק PWR FAN וCAS FAN1 זה שמוציא האחורי(לפני זה היה מופיע CAS FAN1 ו2 על 2000+- RPM בערך)עכשיו מופיע רק זה שמוציא בביוס והמאווור של הספק עומד על 800RPM בערך...למרות שהמאווור הקידמי מכניס אוויר איך הביוס לא מנטר אותו והוא מחובר לאיפה שהוא צריך להיות לפי הספר ..ממש מוזר מה אפשרי לעשות חברים??
-
- 0 תגובות
- 481 צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות: 1) אילו תזמוני זכרונות טובים לOVERCLOCK? 2) מה מסמן כל מספר? תודה.
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
שלום. שאלתי היא, האם יש מצב שמחשבה יכנס למצב OC בצורה עצמאית (כתוצאה ממשחק "כבד", פעילות ממושכת של המחשב וכו'), ללא הוראה מפורשת או הגדרה של בעל המחשב ? אם יש מצב כזה, איך זה קורה ואיך אפשר למנוע את זה ? תודה, תומר.
-
- 4 תגובות
- 481 צפיות
-
-
שלום ברשותי 6800 GT מחברת GAINWARD . עקרונית התוכנה שששולטת על מהירות המאווררים היא EXPERTOOL אבל יש לי בעיה איתה והיא לא עולה לי ועושה באגים וארורים . קיצר רציתי לדעת האם יש דרך אחרת לשלוט על המהירות , כי הם עובדים לי על 50 % מהעוצמה והכרטיס מתחמם :\ האם יש איזה דרך ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 481 צפיות
-
-
שלום! היום פירקתי את הוידאו הישן שלנו ומצאתי בתוכו גוף קירור נחמד... לקחתי אותו ואם קצת עבודה הצמדתי לו מאוורר מהמחשב הישן ובכללי הוא נראה טוב(צירפתי תמונות) ולא מרעיש רק אני לא יודע איך לשים אותו....חיברתי אותו אם גומיות כדי לראות איך זה מתלבש על זה וזה היה בסדר...רק שהרעש כשחיברתי היה נורא.... אני רוצה לשים אותו על הכרטיס מסך אבל לא יודע אם מה להחזיק אותו שם.....מישהוא יכול להסביר לי? תודה מראש! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
-
-
אז ככה, אני צריך מאוורר אחד שיתאים לקירור הזה של הכרטיס מסך: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=226 , רשום במפרט של הקירור שמתאים לו מאוורר בגודל 92MM, אז אני צריך אחד שמתאים לו (זורק אויר, כן....) ועוד שניים שיתאימו למארז אנרמקס צ'אקרה, אחד שיוציא אוויר מאחורה והשני שיכניס אויר מקדימה- 120MM כמובן. שני דברים, חשוב לי השקט- לא רוצה לשמוע אותם בכלל ויש לי שמיעה חבל"ז, יש לי פריזר 7 פרו וכשהמאוורר שלו על 1K RPM אני שומע אותו (מציק ) לא יודע מה העוצמת רעש שלו אבל אני מעריך שאני צריך משהו בעל 17DB ופחות... דבר שני, החנות היא KSP (מטעמי קירבה פיזית לחנות, איזה חור זה ירושלים.... ) : http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems דבר אחרון, אני מוכן להשקיע…
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
יש את האופציה שדרכה עושים את הOC לכרטיס מסך אבל מה זאות השנייה? (זאות שבתמונה המצורפת סמן העכבר מצביע עלייה..)
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
-
-
אז ככה.. לפני כמה ימים החלפתי מאוורר ללוח האם ואני לא יודע מה לעשות עם המאוורר הישן שלי (מאוורר שבא ביחד עם הלוח)... לחבר אותו ללוח וכאילו יהיה לי מאוורר שני ללוח אם? או שזה יגרום לבעיות? תודה
-
- 4 תגובות
- 480 צפיות
-
-
טוב ניסיתי את התוכנות שיש באתר לOC למעבד בסביבת WINDOWS ואף אחת מהן לא מזהה את הלוח אם שלי יש דרך לעקוף את זה?
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב ישן (כבר יותר מחצי שנה לא בשימוש) שדי פירקתי אותו לגורמים (הוצאתי את הכרטיס מסך, כרטיס קול, כרטיסי רשת, זכרונות, לוח אם, ספק כוח - בקיצור - נשאר רק מארז. עכשיו, היה לי על הלוח אם מאוורר גדול שעמד נראה לי על המעבד. אני לא מבין גדול בענינים האלה (להרכיב, איך זה עובד, קירורים, מודינג וכל השאר) אבל אמרו לי שכמה שיותר מאווררים בתוך מארז זה מפזר את החום או משהו כזה ויש ביצועים יותר טובים. יש מצב שאני ארכיב את המאורר הזה מהמחשב הישן בחדש? ניקיתי אותו לחלוטין הנה תמונות שלו: מהצד מלמעלה
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
רציתי לדעת כמה בערך חום של מעבד אמור להיות, חום של לוח, ואם יש עוד משהו ששחכתי אז אשמח לתשובה. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
איך בידיוק עושים צריך להעלות רק את ה FSB או עוד משהו שם?? הנה תמונה http://img13.exs.cx/img13/3781/gfg4ob.png מדובר על ה AMD Athlon 64 3000 939
-
- 1 תגובה
- 480 צפיות
-
-
שלום לכולם ,לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב ,והתחיל הרעש בכרטיס מסך (מהמאורר , כן ?). עכשיו אני לא כ"כ מתמצא בזה , יודעלפרק וכל השטויות. זה יחסית קל שכל אחד שלא פירק מאורר כזה בעבר יוכל גם להחזיר אותו? יכול להגרם איזה בעיה או משהוא ?
-
- 3 תגובות
- 480 צפיות
-
-
טוב אז כך יש לי 9600XT של ABIT וגם לוח שלהם ... AV8 3DEYE בגלל הקיץ helllllllll :pissed: :pissed:- שלנו בארץ ....אני זקוק לקירור לכרטיס מסך טוב אז זה הולך כך......{לא משנה המחיר} Vantec Iceberq 5 All-In-One או [tt][tt]ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP[/tt][/tt] או Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 והבעיה היא שיש לי על הלוח את ה ZALMAN 7700CU 120MM אני לא יודע אם אפשר לדחוף אותם בכלל על הכרטיס בגלל בעית מקום טוב חוץ מה Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 שנכנס כמו כפפה אבל :-\ :-\ אני מעדיף כלים כבדים כמו ZM80D-HP ZALMAN ובעית המקום בין ה7700 לכרטיס מסך היא יש מרווח של כמעט 3 ס"מ... מה לעשות : : : ??? אם יש המלצות בקשר לקירור יתקבלו ברצון
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
כשאני נכנס רגיל לביוס ומשנה את ה-"CPU host freq" אני יכול לעשות רק 100 או 133. האם כדי להעלות בMHZ בודדים צריכים לעשות כמו בלוחות החדשים של גיגהבייט שצריך ללחוץ Ctrl+F1 או משהו כזה? בתודה מראש, manbot
-
- 1 תגובה
- 480 צפיות
-
-
אהלן. אני מנסה לעשות אובר, ואני נתקע ב FSB 900. אני יכול לעלות עד 950, אבל אורטוס לא אוהב את זה. שאר הטמפרטורות בסדר, המתחים טובים (1.5 למעבד, 0.2+ לצ'יפסט), והזכרונות לא מוקפצים בכלל (כדי בדוק מה חוסם אותי). אני חושב שזה הטמפ' של הצ'יפסט. הוא הרכיב הכי חם במערכת (קירור מים, לצ'יפסט קירור אוויר), אבל לא יותר מדי. מה הטמפ' הגיונית שתהיה לו? אני הבנתי שצ'יפסט פחות בעיתי בטמפ'.
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אני לא מתכנן OC אבל כן איכפת לי שהקירור יהיה יעיל + שקט (יחסית)!! למעבדים E8400 או- Q9450 האם הקירור שמגיע עם המעבד כל כך גרוע ?? אם לקנות קירור בנפרד.. עד 200 ש"ח זה בסדר ?? אוכל להסתפק בפחות או שכדאי להשקיע יותר ?? ויש כל כך הרבה חברות בתחום.. בבקשה עזרה.. (הערה: מדובר באחד מהמעבדים שהוזכרו על לוח ASUS P5Q DELUXE במארז ANTEC P182 ) תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 480 צפיות
-