עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום כולם התחלתי לעבוד על פרויקט להביא את ה1800 של אחי ל 3000 עכשיו יש בנתיים לוח מסריח , ספק גנ'רי , זכרונות גנריים , ומארז בסדר שהולך לעבור מודינג הנה התכנון לקנות abit is7-e למכור את הזכורנות ולקנות a-data vista שני סטיקים של 256 כול אחד 500 הרץ. ספק כוח hec 475 יקבל סליבנג קרור למעבד xp90 עם טורנדו גשר צפוני יש כבר קרור אקטיבי ולזכרונות יש מפזרי חום מאלומנים מארז חוטים מסודרים \ חוטים מעוגלים \ מאוור של 80 בגג \ 120 מכניס אוויר \ 120 מוציא אוויר מה עוד כדאי להוסיף לקראת קניית החלקים ? עכשיו ניסתי לראות עד כמה ניתן להגיע עם הציוד הנוכחי העלתי ב cpu clok ל 2001 ועובד בסדר ניסתי ל 2010 ולא עולה להוסיף מתח ? למה ? למעבד \ זכרון ? וכמה ? נעלתי pci ו תagp לאן מ…

• 10 תגובות
    • 850 צפיות
  2. Started by fastidious,

היי לכולם, אני מניח שאני דיי כבשה שחורה כי השאלה שלי היא על מינימום קירור הכרחי, והיא- אני כותב כרגע בלפ-טופ שמתנשם כמו מפזר עלים רועש, וברצוני לקנות השבוע PC חדש (הכל כולל הכל) וקראתי לא מעט על כל ה-heatsinks המפלצתיים החדשים (למעבד, ללא מאוורר) ודיי התלהבתי. השאלה היא שאם אני רוצה להתקין: 1 היט-סינק רציני (אחד ה-towers של termaltake) למעבד - בלי מאוורר (!). 2 ספק כח שקט ויקר של zalman (יש המלצות?) 3 היט-סינק לזכרון DDR (צריך?). 4 ומאוורר אחד בלבד שקט-שקט למארז, של zalman/nexus/pepst ואני לא עושה אובר-קלוקינג, ולא משחק בכלל משחקים (רק גולש וצופה בסרטים, אז נראה לי שאני לא צריך כרטיס מסך מעבר לזה שבלוח אם, נכון?) תכל'ס, לא ישרף לי המעבד בחום של אוגוסט בלי …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. המאוורר משגע אותי זה מאוורר דלתא שעושה רעש ואני לא יכול להשאיר את המחשב דולק בלילה ככה האם יש סיכוי שהמעבד יעבוד גם בלי מאוורר? ולא ישרף לי?

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  4. ה-EXTERNAL שלי מכוון על 120, במקום על 100 , המכפלה בלתי ניתנת לשינוי על 17 (אכן P4 1.7) לוח P4S8X ASUS בקיצור המכפלה יכולה להגיע עד 150, שזה 2500~, אבל כשניסיתי המחשב נתקע לגמרי, אפילו הביוס לא עלה, למה? עד כמה אני יכול להעלות את הEXTERNAL? צריך לשמור על יחס של 3:4 בין EXTERNAL:תדירות זכרון? (שמעתי את זה איפשהו). ניסיתי לעשות 200 זכרון 150 EXTERNAL ושוב נתקע לי המחשב. אז איך זה בדיוק עובד? ד"א, הייתי צריך להעלות מתח למעבד? לכמה?

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  5. Started by DAVIDKI19,

יש לי את המעבד הזה עם הקירור שבא איתו.... המאוור על 2200RPM עכשיו הטמפ' מגיעה מדי פעם עד ל90 מעלות.... זה בסדר בכלל???? או שצריך דחוף לקנות משהו יותר טוב? טמפ' גבוהה תוריד את יכולות המעבד? המחשב ללא OC

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. אוקיי הנה הנתונים לפני הOC מדובר בכרטיס 7300GS ליבה 500MHZ זיכרונות 600MHZ עשיתי OC עם התוכנה ATI Tool והגעתי לבינתיים ל1866MHZ לליבה, בזיכרונות לא נגעתי. עד כמה אני יכול להגיע ? עריכה: שכחתי להגיד שפעם שהייתי עושה OC גם לזיכרונות (של הכ.מ. כמובן) אז לא הייתי מגיע אפילו ל800MHZ לליבה. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 827 צפיות
  7. Started by azrlec,

הזמנתי לי אחד לאחר שקראתי שהוא מתאים ל8800GT. למישהו יש מושג איך צריכה להתבצע ההרכבה? פשוט לפרק את המאורר הקודם ולהתקין את החדש? לא הבנתי האם הוא מותאם בצורה מושלמת לPCB של ה8800GT.. ושאלה אחרונה צריך משחה טרמית לקירור?

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  8. שלום הכרטיס אצלי כבר כמעט שנה. בזמן האחרון אני מתלבט בין קניית כרטיס מסך חדש , לבין קניית מסך, לבין קניית רמקולים לבין קניית מעבד. בעקרון רניתי את GTO2 בגלל שהוא יכול להיות מומהר ויגיע לביצועים של כרטיס ב2500 שקל. הבעיה היחידה היא שאני מפחד שהכרטיס ישרף, אם הוא נשרף אפשר להוכיח שזה מאוברקלוק? יענו אם אין לי אחריות עליו, והם שואלים איך זה קרה, מצה אני יכול להגיד? בשביל שאבא יראה שזה לא אשמתי ויקנה לי אחד חדש? ;D אז מה הסיכונים? דבר שני, איך בכלל לעשות את זה? הכרטיס שלי הוא של ספייר , אז בא עליו קירור טוב? מה אני צריך לעשות בשביל שהכל יצא ויגיע לתוצאה טובה? אם איזה תוכנות אני צריך לעבוד כי זה יהיה פעם ראשונה שאני יעשה אוברקלוק ואני רוצה להגיע לביצועים הכי טובים שאפשר. כשאצל…

• 13 תגובות
    • 713 צפיות
  9. http://www.vr-zone.com/?i=3437&s=4 :coolman:

• 14 תגובות
    • 886 צפיות
  10. Started by haitin,

what is the max temprature which my cpu shouldnt pass, or it will start auto lowering performance in? 60c? or less?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by krabby,

..

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  12. Started by THE-BIG,

בביוס אני מגדיר מתח מעבד ל1.200 וולט בבדיקת מאמץ מופיע לי בין 1.14 ל1.17 למי אני אמור להתייחס ברצינות? ועוד שאלה קטנה. למה בעת מאמץ המתח דווקא יורד?

• 1 תגובה
    • 4.8k צפיות
  13. Started by pk1,

הטמפ' של המעבד: 32 במנוחה ו-45 במאמץ (אני חושב שזה מייצג את המאמץ כי קידדתי היום סרט ארוך והמעבד היה על 100% שימוש למשך זמן ארוך) ושל הלוח אם: 23 ורק הכרטיס מסך 6800 רגיל, 52-55 במנוחה ובמאמץ אני חושב 60+-. אני נמצא עם 4 מאווררים ג'נריים וזהו. מה לעשות עם הכ. מסך? להחליף למאווררים אחרים? יש פתרונות אחרים?

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  14. יש לי אי6600 עכשיו הבעיה היא שהוא אמור להיות 2400ghz ומשומע שאני בודק עכשיו הוא רק על 1600 עכשיו הוא משתגע כזה הוא כאילו כמה שניות על 1600 ואז עולה ל2400 ושוב כמה שניות 1600 ואז לשניה עולה ל2400 אני באמת לא מבין את זה אף פעם לא בדקתי את זה לפני זה פעם ראשונה שאני רואה את זה השתמשתי בתוכנה אורסת + cpuz לבדוק ושניהם אותו דבר זה פגם במעבד עצמו ? זה בסדר מזה אומר בכלל למה זה ככה תודה מראש לעזורים (מי ששואל לא עשיתי לו אוברקלוק רק לכרטיס מסך עשיתי )

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  15. שלום, ברשותי p.4 3.2ghz 478 ולוח asus p4c800e delux. המחשב נמצא בארון סגור סמוך למיטה, גודל הארון - רוחב 100 ס"מ, עומק 60 ס"מ, גובה 70 ס"מ. המחשב היום מרעיש מאוד (המארז מכיל 8 מאווררים וזה מאוד מרעיש). אני מעוניין לרכוש מארז חדש עם מערכת קירור שקטה ככל האפשר (קירור מים או מאורר) וספק כח חדש 450-550 וואט. בנתונים הטכניים של המערכות רשומה העוצמה ב db ואין לי כ"כ אומדן לעוצמה הזו ולכן אני מעוניין לשמוע את דעתכם. מבחינה תקציבית - אני חושב להשקיע עד 3000 ש"ח (כ 2200 ש"ח למארז + 800 לספק) - אפשר גם פחות אם למישהו יש המלצה למערכת שקטה. מבחינת יישומים, אני לא גיימר ולא עושה OC בסה"כ גולש באינטרנט ועובד עם OUTLOOK פתוח. תודה מראש, עומרי

• 0 תגובות
    • 454 צפיות
  16. Started by Fortunes,

שלום רב! לאחר שנים של עבודה אמינה הלך לגן עדן של המאווררים המאוורר של הכרטיס מסך. רציתי לבקש המלצה למאוורר טוב לכרטיס מסך. אני מניח שאין צורך ברכיב המתקדם והיקר ביותר, עדיף אפילו משהו שאפשר יהיה לקנות יד 2, אבל שיעשה את העבודה בצורה נאמנה. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  17. Started by yotam360,

אני מעוניין במאורר שקט ואפקטיבי, בשביל מעבד Q6600 בסכום של 260 ש"ח. על מה אתם ממליצים?

• 4 תגובות
    • 610 צפיות
  18. Started by Vega,

שלום, שמתי לב שכאשר אני מפעיל את המחשב של סבי אשר אינו בן החיים, מופיע השורה הבאה באת הדלקת הביוס: Intel Pentium 733mhz (133x5.5) לפי מיטב ידיעתי זה אומר שהמעבד הומהר, או שאפשר להמהיר אותו. המחשב נקנה מחנות "ליטל מערכות". לא נראה לי ממש שסבא שלי עשה אוברקלוקינג, אבל זה אפשרי - הוא היה אשף DOS וכל הדברים האלה....

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  19. Started by wow,

אלו הפריטים שאני הולך לקנות איך אתם חושבים שזה אמור להראות? Chieftec Dragon DX-01BD Black Tower (P/S not included)+חלון שקוף Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler for AMD Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod" X2 Chaintech 2 IDE + 1 Floppy Rounded Cables Kit ואל תגידו לי שלא שווה לקנות את הכבלים העגולים ושזה יקר כי לא איכפת לי. Cold Lighting Cathode Kit נ.ב מעבד-AMD2000 לוח אם-ג'יגבייט VAX

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  20. Started by GamePad,

יש לי שלושה מאוררים, 2 של 80 : אחד גנרי והשני של TT שעושה רעש של טרקטור, כששניהם נמצאים על הצד של המארז אחד מכניס ואחד מוציא. המאורר השלישי הוא של 120 ג'נרי , שגם הוא שם את ה gforceFX בכיס הקטן מבחינת רעש, והוא נמצא על החלק העליון פחות או יותר מעל המעבד ומכניס אויר. איך אפשר להשתיק אותם? (בלי הוצאה כספית גדולה) הוספתי גם תמונות לעודד את ההשראה... http://photos.walla.co.il/adam_2002 יאללה חברה רעיונות תודה

• 13 תגובות
    • 923 צפיות
  21. Started by Black_Citadel,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ורציתי שתמליצו לי על ציוד מתאים, פשוט לא הייתי כאן איזה חצי שנה אז ככה שאני לא ממש מעודכן בכל הקשור לדבר, למי שלא זוכר, אני הוא ReQo הייתם קוראים לי ספאמר אבל השתניתי....... טוב אז בואו ניגש לעניין זהו המחשב ברשותי: Intel pentium 4 2.0a ghz 512kb cache Elitegroup P4VXAD Kingston 256MB DDR PC-2100 Sapphire Radeon 8500le 128mb + ddr + dvi Seagate 80GB אני לא כל כך יודע אם הלוח אם שלי טוב ל-OC ואם הזכרון טוב ל-OC לכן אני שואל אתכם, אני רוצה ציוד במקסימום 150 שקל, ולהגיע למהירות שעון של מינימום 2400 מגה הרץ...................... תודה רבה רבה!!!!

• 4 תגובות
    • 567 צפיות
  22. Started by asaf556,

לאחרונה קניתי זכרון 800 ויש לי שאלה האם אני צריך להוריד את תדר הזכרונות ל667 ואז לעשות את הoc. שאני שם על 533 ומעלה באס ל340 המחשב לא עולה. הוא עולה עד 333 אחרי זה כבר לא עולה. אם אני אשאיר את הזכרון על 800 והעלה לבאס 400 לא היה לזכרונות oc נכון? ואם אני אשים יותר כבר היה oc? asaf556 מעבד E6400 לוח אם msi p965 neo כרטיס מסך 7300 gs זכרון 2 גיגה 800 g.skill זה המפרט מתח לזכרונות שמתי 1.9 למעבד זה על אוטו טמפ במעמץ של המעבד לא עובר את ה45 כרגע המעבד נמצע על 2.65 וזכרונות על 533

• 7 תגובות
    • 468 צפיות
  23. מרחתי משחה טרמית על המעבד וגם על המאורר הסטוק של אינטל (השתמשתי בשל זלמן, לכן לא היה בעיה ויש שיכבה דקה) (ניקיתי את הקודמת עם אציטון) בדקתי שהמאורר יציב ,עכשיו אני פותח את המחשב הטמפ' היא 60 מעלות עכשיו שהתייצבה ל50 מעלות ונשארת בה. זה צריך להיות 35 במנוחה לפחות, מה הבעיה? יש דבר שלא עשיתי נכון? תודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by mDs,

לא יאומן! לפני הדריבר היה לי 3670 בממוצא... ואחרי התקנת הדריבר: http://img63.exs.cx/img63/5176/omg4wu.jpg

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  25. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/s/h/a/y/o/n/e/1/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200412281952282837/200502282120118621/fad.JPG איך זה הגיוני שהטמפ' של המעבד שלי זה 2 מעלות? וזה עולה ל6 במאמץ? מה יכול להיות הסיבה שאני רואה כאלה מספרים נמוכים? עריכה: איזה תוכנה אני יכול לבדוק את החום של המעבד? אם אפשר בבקשה קישור

• 10 תגובות
    • 963 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.