עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by idanseal,

שלום, אני מקבל מחר או מחרתיים מחשב חדש (מעבד E6750, כ.מסך-9600GT.) המארז יהיה ENERMAX CHAKRA' למארז מאורר אחד בצד של 25 סמ, ויהיה לו אפשרות למאורר להכניס אוויר, או להוציא אוויר. (המאורר למעבד יהיה arctic cooling 7 pro). אז מה אתם אומרים? שהמאורר הגדול יכניס או יוציא? והאם צריך לשים עוד מאוררים(יש מקום לעוד מאוררים באיזה גודל שאני רוצה עד 12 סמ מקדימה ומאחורה, אבל ממש חשוב לי שקט ואני לא עושה OC וכאלה.). תודה. עידן

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  2. Started by mc-kasda,

וולקנו 11+ ועכשיו אני רוצה למרוח מחדש משחה טרמית (nt2) ואני לא יודע איפה בדיוק למרוח אותה חוץ מבאמצע,אני ודע בערך אפשר לומר אבל אני לא יודע איזה חורים למלא בגריז?אתה החור שבא במגע או גם את זה שלא? הנה תמונה להבהרת העניין מ- pc-spot

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  3. כותרת ;D

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  4. Started by shlomi8,

שלום לכולם....אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד ולעשות לו אוברקלוק... עכשיו השאלה שלי היא אם אני אכן יעשה לו זה ישפר לי את הביצועים של המחשב? החלקים של המחשב שלי מספיק טובים לאוברקוק? או שאולי כדי פשוט לחכות איזה שנה ככה ולקנות מחשב חדש פשוט(כי המחשב שלי בן שנה...לא נעים לבקש מההורים עוד אחד כל כך מהר חח)

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  5. Started by Pollik,

כותרת^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  6. Started by ccc,

מה אפשר לעשות עם וולקנו 7 פלוס מיותר חוץ מלמכור אותו ב20 שקל

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  7. Started by skin,

Sensor Properties Sensor Type VIA 686 Internal Sensor Access ISA 6000h Temperatures Motherboard 23 °C (73 °F) CPU 24 °C (75 °F) Aux 22 °C (72 °F) Cooling Fans CPU 4141 RPM Voltage Values CPU Core 1.66 V +2.5 V 2.48 V +3.3 V 3.31 V +5 V 5.10 V +12 V 11.63 V דבר ראשון אני חושב שהוולטג'ים לא בטווח נורמלי נכון? חוץ מזה יש לי תופעה מוזרה - המאוורר של המעבד שלי מסתובב עכשיו באיזה 4000 סל"ד אבל לפני כמה ימים הוא היה 4600 וכל יום יורד קצת אתמול זה היה 4200 (בערך כמובן) 2) אני לא בטוח שאני יכול לסמוך על הטמפ' שזה נותן לי כי זה דיי נשאר על ערכים קבועים, זאתומרת שבMBPROBE זה תמיד או אומר לי 22.6 או 23.0 על החום מעבד וזה לא משתנה כמעט גם אחרי משחק GTA3 או משהו. האם …

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  8. DDR2. של חברת INNO3D. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  9. Started by esharone,

עד איזה טמפ' זה נחשב לבסדר? עם קרור ובלי קרור

• 3 תגובות
    • 476 צפיות
  10. Started by shloosh,

barton 2600 epox 8rda+ rev 2.1 קירור: sk7+sf2 מארז: raidmax 868 2 מאחורה מוציאים 2 מקדימה מכניסים בדלת מוציא אין לי מושג למה המעבד במנוחה על 43-44..... זה מעצבן אותי, אמנם יש אבק והחוטים לא הכי מסודרים בעולם. אבל יש גבול נראה לי עם קירור כזה יקר על המעבד..לא?

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  11. Started by uriya,

שלום לכולם אודה לכם אם תמליצו לי בבקשה על משחה תרמית ממולצת למעבד, אך ללא צורך בהתחשבות ב oc כי אני לא מתכנן לעשות, רק לחדש את המשחה תודה רבה לעוזרים אוריה

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  12. שלום וערב טוב לכולם, המערכת קירור של המעבד שלי Intel 3.06 Bus 533 לא מחזיקה מעמד ומשאירה את המחשב שלי על 60 טמפ' . אני צריך עזרה קטנה בנוגע לקניית מערכת קירור בתקציב בסך 180 ש"ח בערך שיחזיק לי את המחשב על טמפרטורה נמוכה ככל האפשר ואם אפשר שיהיה דיי שקט.. אני חושב שהמעבד שלי הוא על סוקט 478 משהו כזה.. עידכון: כיוון שמערכות קירור של זלמן חורגות מהתקציב שלי (עד 200 ש"ח) ראיתי 2 מערכות קירור של ThermalTake ורציתי לדעת איזו מהן כדאי לקחת אם כדאי לקחת אותם ביכלל: 1. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2266 2. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2267 תודה רבה ויום טוב לכולם..

• 7 תגובות
    • 476 צפיות
  13. שלום. יש לי מחשב אינטל פנטיום 4 - 3 GHZ עם לוח אם אינטל רוקלייק, עם זיכרון 2x256 של kingston. המחשב די חדש יחסית, נקנה ב 1/10/2004. הכרטיס מסך שלי הוא radeon 9600 XT של חברת ספייר עם 256MB. עכשיו יש לי בעייה רצינית. נכנסתי לביוס המערכת וכתוב לי שהטמפ' של המעבד היא 65 מעלות. למרות שכתוב ב everst שהטמפ' היא 52 מעלות. בעייה נוספת היא, שכל פעם שאני מפעיל משחקים כבדים הכרטיס עושה VPU recover או שברוב המקרים המחשב פשוט נתקע, אין תזוזה, אין סמן עכבר, אין כלום. דבר אחרון ששכחתי לציין : הוספתי בנוסף למע' קרור שקיבלתי מהיצרן גם שתי מאווררים 10 סנטימטר (ממש גדולים) שאלה ראשונה : זה חם מדי ? האם יש לי בעיית קרור ? שאלה שנייה : האם החום של המעבד משפיע על הכרטיס מסך ? האם אני צריך לקנו…

• 5 תגובות
    • 476 צפיות
  14. Started by Omri643,

ככרגע אני על 3.248 ג'יגה, ובא לי לעלות עוד... הטמפ' במנוחה בערך 38-42 ומאמץ 63-67~ אני רוצה לשפר את האובר... יש הצעות איך? הזכרונות שלי (קורסייר CL5-5-5-15 ) בגיעו מסטוק של 667 לבערך 920 !!! מה אתם מציעים לי לעשות כדי לשפר את ה OC? אני די נתקעתי במהירות הזו בגלל הזכרונות, אני על +0.2 עד כמה להעלות את המתח שלהם בלי לפגוע בהם? אגב- אני עם EVERCOOL BUFFALO ויש לי ZALMAN 7700 שהשגתי שיושב בצד... השאלה, אם אני ישים אותו במקום זה יעזור? הוא נחשב שקט? כי השקט של בפאלו ב OC לא מספיק לי... והוא קריר יותר? שווה להסיר את הלוח אם כדי להרכיב אותו? כי אין לי כוח לזה ומחר גם ככה אני מנקה את המחשב מאבק ומסדר כבלים- אז חשבתי כבר ביחד, אם כבר אני עושה את זה.. אז שווה או לא…

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  15. Started by most,

אני רוצה לעשות oc למעבד שלי-amd athlone 2000+x (ה-x זה רק בשביל שהפלוס יעבור לצד ימין) נכנסתי לביוס וראיתי איפה שאני יכול לשנות את הבאס מ-133 ל-166 אבל אני לא מצליח לשנות את ה-voltage ... הוא מופיעה לי שם באפור ככה שאני לא יכול לעשות איתו כלום. ניסיתי להפעיל את הבאס על 166 אבל המחשב לא מצליח להעלות את עצמו בכלל ורק אחרי חצי שעה ככה אפשר להפעיל אותו והוא רושם שהוא לא יכול להפעיל את הווינדוס... יש איזה דרך לפתוח את האפשרות של ה-voltage ? יש איזה תוכנה שאני יכול לעשות את זה דרכה? נ.ב הורדתי מהאתר את תוכנה powerstrip וראיתי שיש שם אפשרות להעלות את ה-engine clock ו-memory clock כאשר ה-engine נמצא על 400 וה-memory על 250. מה כל אחד מהם עושה? האם כדי להעלות אותם? מתי אני יודע לה…

• 5 תגובות
    • 476 צפיות
  16. Started by dad11223,

יש לי ראדאון x1650xt וכל פעם שאני מנסה לעשות לו OC דרך התוכנה rivatuner ‎ איך שלא קוראים לזה אז זה ישר קורס על ההתחלה בקושי מעלה 2 מגה ארץ וישר קורס המחשב כאילו שזה הגיע למקסימום יכולת ואותו דבר דרך התוכנה של הדרייברים של הכרטיס מסך שיש בה אפשרות דומה ל OC וגם שאני עושה ידנית כאילו אני מעלה לבד 10 מגה ארץ ואז נכנס למשחק אז ישר אחרי כמה שניות קורס המחשב ועוד משהוא זה לא בגלל הטמפ כי היא יציבה אפילו בעומס זה מגיע ל 80 אז למי שיש רעיונות או פתרונות אז תעזרו בבקשה תודה

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  17. Started by zohar678,

כמעט בכול פעם שאני מפעיל את המחשב שלי יש לי רעש מאחד המאווררים לפרק זמן של כמה דקות. ניקיתי את המחשב אם אוויר דחוס אך ללא הועיל. כיצד אני יוכל לדעת איזה מאוורר הוא זה שעושה לי את הרעש? פתחתי את המארז אך אי אפשר לדעת באיזה מאוורר מדובר.

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  18. Started by shaizone,

שלום, אני מחפש גוף קירור למעבד Intel Core 2 Duo E6750, כחלק ממפרט של מחשב חדש. המארז הינו מארז HTPC (כרגע מתוכנן NZXT DUET), ולכן אני מחפש שקט וקירור יעיל ככל שניתן. כרגע, אני לא מתכנן לבצע OC. התקציב הוא כ-200 ש"ח. במקור תיכננתי לרכוש את Thermaltake Blue Orb. הטכנאי בחנות המליץ על Zalman CNPS7700-CU. אשמח לשמוע את הארותיכם/הערותיכם על הנ"ל או המלצות לגבי גופי קירור אחרים. תודה.

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  19. Started by BHXHO2,

קיבלתי 2 מאווררים של 12 אחד קדימה ואחד אחורה עם המארז HEC 6A21 Compucase יש להם בקרים של טמפרטורה אני חיברתי אותם לספק שיסתובבו הכי מהר אבל עדין זה נראה שהם לא מסתובבים על מהירות מקסימלית לפי הרעש שהם עושים חיברתי לחיבור אחד של 12 וולט את שניהם איך אני יכול לגרום להם להיסתובב על מהירות מקסימלית 2 : קניתי ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 כתוב על המאוורר 1500 RPM זה המקסימום או המינימום עוד משהו קטן אני צריך המלצה על מאוורר 12 שיסתובב מהר מעל 4000 RPM תודה ניסים

20. מזהה את מאוורר המעבד כמאוורר מארז ואת מאוורר המארז כמאוורר מעבד... מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  21. היי, אני נמצא פה אצל חבר עם מחשב חדש, לוח של GIGABYTE ומעבד E6300. מישהו יכול להסביר בבקשה איך מרכיבים את הגוף קירור הזה? (מקורי של אינטל). אני מכניס את הקליפסים לחורים, מנסה לדחוף אותם כדי שיהיה קליק וזה פשוט לא נתפס... תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  22. Started by omrij,

אני מנסה לבחור מארז למחשב כדי שבעתיד אוכל לעשות אוברקלוקינג הבנתי שמומלץ מארז מאלומיניום בגלל שהוא מפזר חום יותר טוב חיפשתי והמארז praetorian של coolermaster נראה לי סבבה למישהו יש רעיון אחר (אני מעדיף מארז בלי חלון בצד)? האם צריך להחליף את המאווררים שלו בשביל אוברקלוקינג? http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=PAC-T01-EK&other_title=+PAC-T01-EK+Praetorian

• 4 תגובות
    • 476 צפיות
  23. עשיתי בדיקות עם S&M והכל יציב, המעבד מגיע לטמפ' של כ-60 מעלות ב-100% העמסה. אני מתייעץ איתכם, המיקצועיים ממני, שווה להמשיך עד 4GHZ? ובכלל אפשר לעשות את זה בלי להמהיר את הזיכורנות? אני כרגע על FSB של 400MHZ עם מכפלה של 9, הזיכרונות על 800MHZ. ועכשיו לשאלת הבונוס: יש לי לוח-אם של ג'יגה-בייט P45-DS3 ושמתי לב שבמנוחה הוא מוריד את המכפלה ל-6 מה שמוריד את המהירות ל2.6GHZ אפשר לבטל את זה? יש לזה יתרונות? נ.ב. אולי חשוב לציין שהזיכרונות הם CL5 של מושקין 800MHZ.

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  24. Started by oamir1,

א. האם הגיוני שזה החום של ההארד דיסק שלי והאם זה בסדר ב. המאורר (Chassis) הוא מאורר מארז, למה הוא לא פועל על 3000 או יותר? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 476 צפיות
  25. Started by elad_jacoby,

שלום קניתי אתמול מחשב והוא מראה לי בeverest רק טמפ של AUX, HD, motherboard, מה אפשר לעשות.

• 2 תגובות
    • 476 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.