עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הייתי בבית של ידידה שלי, והיה לה פח במטבח כמו של הקיוסקים האלה, אתם יודעים, גדול כZה שלמעלה יש חצי עיגול כזה שפותחים וסוגרים, עכשיו אפשר בקלות יחסית להפוך אותו למארז אדיר, גדול, מרובח, נוח לשימוש, ואם המחשב מתחמם פותחים לעלה את המחסה, טיפה לא נוח ל-lan partys אבל זה בסדר, מציירים עליו וזה יוצא ממש מודינג מגניב לגמרי.

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. בעודי יושב באוטובוס (קו 13 בירושלים מביצפר הביתה) עלה במוחי רעיון - להשתמש במקרר כמקום בו אשים את מיכל המים של מערכת הקירור לכל 3 המקוררים. כך ניתן גם להימנע מצורך ברדיאטור ומאוורר. מה שכן אצטרך זו משאבה חזקה בצורה אדירה. אולי אפילו 2 צריך לבדוק את העניין. מוצג סרטוט של המערכת ואבא יסכים לקדוח במקרר כל זמן שיתבצע איטום יאות לאחר מכן. מקווה שביחד עם הזכרונות OCZ החדשים אוכל לקרוע את המחשב בOC. מה דעתכם? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 966 צפיות
  3. Started by AvigdOr.GT,

חשבתי על מאוור רצחני לקירור, המוד הולך ככה. דבר ראשון אנשים, הרעש, למי שלא אכפת מהרעש זה המאוור בשבילו. מי שיודע, בכל פן (זה של השיער) יש מאוור שמעיף אויר בצורה מאיימת, פשוט מאוורר חזק מאוד!. בצורה שלו, המאוור הזה מאורך, ויש לי חיבור של 12V אם אני זוכר טוב. אז בניתי לי מן תושבת כזאתי למאוור, שתתאים לי לצלעות קירור (הסטוק של אינטל) ואת המאוור חיברתי עם ממיר מתח אל החשמל של הבית, של ה220V, שממיר את המתח בדיוק למאוור. בקיצר, יש לי עכשיו מעבד פנטיום 4 2.400 שעובד ברעש של מטוס סילון, אבל על טמפרטורה של 16מעלות במנוחה וכ25 במאמץ. בקרוב תמונה של המערכת הזאתי. * איפה שרשום CPU FAN, זה השתמשתי במאוורר של המעבד כדי לקרר את הגוף, עשיתי מוד של חריץ PCI מאחד המדריכים פה באתר,…

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yahavon028,

בתמונה הזאת יש דרך שלפי דעתי נותנת אפשרות לקרר שני רכיבים (או יותר) מבלי להתפשר על איכות הקירור! רציתי לשאול אם זה יכול לעבוד. ואם לא אנא הסבירו לי למה

• 6 תגובות
    • 744 צפיות
  5. Started by se7en,

יש לי פריזר ישן שעובד. חשבתי לשים בפנים את המחשב ושברתי את הראש איך לעזאזל אני נפטר מהלחות שתהרוג את המחשב :hanged:. אתם מכירים את השקיות הקטנות של החומר סופג לחות ששמים בכל מיני ארגזים כדי להגן על סחורה רגישה ללחות. אולי אני אפוצץ את הפריזר בכאלה ואשים שם את המחשב (7- מעלות) לא רע. מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. ובכן, המחשב שאני נמצא עליו הוא: DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200) Asus P5GC-MX/1333 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) Transcend JM667QLJ-1G DDR2-667 המחשב משתמש בכרטיס מסך מובנה. וכל החלקים הם בקירור סטוק. חשבתי, מאחר והמחשב בגדול ישמש להרצת סרטי 1080p וכמה משחקים פה ושם, האם משתלם לקנות מערכת קירור מים למעבד, ולתת לו OC רציני? בנוסף, להוסיף 1G זכרון, ולהאיץ גם אותו אולי, ולהוסיף גם כרטיס מסך שיעזור בפיענוח x264.

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  7. Started by jambo7,

קודם כול תיאור קטן העלתי את FSB מ 133 ל 141 ואני עובד עם דלתות פתוחות ומקרר את כל המחשב עם ונטילטור "14 הרעש סביר לפני שהעלתי את FSB טמפ' היתה במנוחה 41 מעלות לאחר ההעלאה הטמפ' עלתתה ל48 מעלות. פשוט מאוד מה שעשיתי היות וההיטסינק שלי פשוט ,סטנדרטי, לקחתי פס מתכת מהחלק האחורי שלמארז המחשב [ מהפסים האלה שמאחור כשמסירים אותם כשמתקינים כרטיס מסך כרטיס מסך קול ועוד הכוונה היא למתכת הנישלפת שמחוברת עם בורג לגב המארז מול הסלוטים PCI AGP ]. ניתן לקחת מתכת אחרת ועדיף נחושת בגלל מוליכות החום שלה .מספיקה חתיכה בארוך של 10 ס"מ וברוחב של 1 ס"מ. חיברתי את הפס הזה עם בורג להיטסינק בין צלעות הקירור [לחלק התחתון שקרוב למעבד ] ,כך שבצד השני הוא תלוי באוויר כמו כנף של מטוס כשהחלק הרחב…

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  8. Started by lipa,

האם כדאי לחבר את המאורר במארז ל-7 וולט? בדקתי אם רב-מודד בין היציאות ויש 5 7 ו-12 וולט, אז חיברתי ל-7 וולט (ב-5 וולט המאורר לא עבד בכלל) בקיצור זה שקט יותר וחלש יותר

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  9. http://img505.imageshack.us/my.php?image=copyofgridhv2.gif אז ככה מספרתי את המאוורירים והחלקים כדי לתת הסבר טוב 1.מאוורר שנושף אוויר לכיוון הקירור ואחר כך לזכרונות פוגש שם את זרם האוויר של מאוורר מס 3 ויוצא דרך מאווררים מס 2 ו5 2.מאוורר 14סמ גדול האמור להוצאי אוויר 3.מאוורר הנושף אוויר לכיוון כרטיס המסך וה זכרונות+לוח אם (חצי חצי) האוויר שמגיעה לכרטיס מסך יוצא מחורים מס 6 האוויר שנושף למעלה פוגש בזרם האוויר של מס 1 ויוצא דרך מס 2 ו5 4.נושף אוויר לדיסקים הקשיחים ואז האוויר פוגש בזרם של מס 3 ויוצא באותה צורה מהמארז 5.מאוורר מוציא אוויר 12סמ 6.חורים קטנים המאפשרים התקנת קירור מים והוצאה של האוויר החוצה הזכרונות הם נקודת המפגש של זרמי האוויר ולכן צפיפות האוויר בהם גבו…

• 8 תגובות
    • 952 צפיות
  10. חשבתי על זה הרגע, אומנם יש בעיה עם משקל.. אבל אני בטוח שעם XP90 או 120 זה לא צריך לה יות בעיה, שני מאוררים שקטים וPVC קל ביותר ואני מניח שהבעיה תעלם על הנייר זה אמור לתת שיפור, בפועל? אני לא יודע.. לא ניסיתי ;D ירוק זה לוח אם, אפור זה היטסינק, שחור זה הגוף PVC או כל דבר אחר שיפצל, וכתום זה מאוררים [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 504 צפיות
  11. Started by Etus,

חשבתי לאחרונה על מוד למארז - ש, איך לא, עוזר להוריד קצת טמפ'. אני לא בטוח אם עשו את זה, ואני לא בטוח אם זה עובד, אבל זה רק רעיון. כולכם בטח מכירים את ההורדה בטמפ' כהמארז פתוח -אך כולכם גם בטח מכירים את בעיית האבק. הרעיון שלי מכער מאוד את המארז, אבל זה שווה(אני חושב). הרעיון הוא כזה: לעשות חורים קטנים בשני צידי המארז, הרבה חורים. אחר כך, לשים נייר מגבת(או כל נייר שיש בו חורים קטנים שיוכל להיכנס אוויר) על כל חור. בעזרת זה, אפשר להמנע כמה שיותר מאבק ולהרוויח כניסת אוויר למארז. דעתכם? נ.ב. את הרעיון של נייר המגבת לקחתי מכתבה כאן באתר על "הכנת פילטר למאווררים".

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  12. יש לי רעיון נחמד לעשות, אבל אני לא יודע איך לעשות אותו. (בטח צריך קצת אלקטרוניקה) אני רוצה לקחת מאוורר עם 4 לדים כחולים. במצב שההרד דיסק לא פעיל, אז שהלדים הכחולים ישארו דולקים. אם יש עבודה על ההרד דיסק (כלומר גישה רגילה לדיסק, כמו שהלד שבפרונט של המארז דולק) אז הכחולים יכבו ו4 אדומים אחרים ידלקו. לפני שתגידו לי על ה A1640 של thermaltake, אז אומנם זה דומה אבל זה לא. למאוורר הזה יש 2 כחולים ו2 אדומים, ושיש גישה כולם דולקים ולא רק האדומים. וגם במאוורר הזה חייב לנתק את הלד של הפנל הקידמי. טוב אנשים, איך עושים?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by yambtz,

מי שיש לו הרבה מאווררים ואורות בכמה צבעים במארז יכול לנסות לשים עשן כזה של הופעות ש"ידלוף" לאט לאט לתוך המחשב. זה יכול לצאת ממש יפה אם תמצאו דרך, אני לא ממש מבין בזה. רק שלוש בעיות אפשריות שחשבתי עליהן: 1)אין לי מושג מזה העשן הזה ואם הוא מזיק לחלקי המחשב 2)לא יודע אם הוא מחמם 3)מאיפה משיגים אותו ואיך הוא מגיע? אם זה ענקי אין איפה לשים אותו.

• 8 תגובות
    • 625 צפיות
  14. Started by fireburner,

התיאור והכותרת אומרות הכל בקיצור עד 150 ש''ח נגיד בלי לעבור רוצה להוריד שני פאנלים ולשים שם רגיל ומאוורר 120MM עם קטודת UV צבעונית או ניאון משו פצצתי במארז שלי יש מאוור למעלה, למטה ומאחורה, ככה שאם אני שם מקדימה אחד הזרימת אויר תהיה מעולה, וגם יפה אוקיי.. אאממ.. יש לי נורה כחולה בפרונט של המארז למטה ככה שיצא יפה.. תודה לכל העוזרים! אגב אני די חדש ומכיר את תמיר (SpiritKnight) ומקווה להשתלב טוב

• 0 תגובות
    • 439 צפיות
  15. הייתי היום בסופר, ופתאום ראיתי... מה ראיתה? כן כן ראיתי אותו!! המפיץ ריח הgay הזה מהפרסומת (מחזיק לארבע שבועות וכו וכו) ואז זה הלקא בי! בעזרת מודינג פיצפון אתה שם את החרא הזה בתוך המארז ומקבל מארז מפיץ ריח!!!! (במיוחד אם יש לך 8 מאווררים) גאוני!! החדר מבושם בזמן שיא!!! זה ממש לא בעיה לחבר את זה וחוץ מזה שזה נותן אווירה מה אווירה יה ג'עלול???!?!?! או קי תראה באה אליך חברה... אתה רוצה שיהיה ריח טוב בחדר, משום מה אין אז במקום להעמיד את הדבר הזה בחדר שזה הרי ברור שזה דבר לנשים ואז היא תחשוב שאתה fag אתה פשוט אומר לה: "חכי שניה מתוקה אני רק ידליק את המחשב..." גאוני!! יש דרך שזה לא יפעל??!? יפגע לי במשהו? (חוץ מבכבוד העצמי) והאם עוד מישהו בעולם הולך לעשות את …

• 35 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. שלום. יש לי מעבד ATHLON 64 3200 AM2 וחשבתי על לקחת היטסינק של מעבד כמו שלי ובצלעות קורור ליקדוח לאורך חורים ולהשחיל בהם צינורות נחושת לעשות כמו רדיאטור ואז לחבר לזה משאבת מים.. מה אתם אומרים אפשרי? הצהוב זה הצינור נחושת שישב בין הצלעות קורור עמוק.. ויעבור בו מים. [attachment deleted by admin]

17. Started by oren_vegas,

יש לי פנטיום 4 2.4 ללא אוברקלוקינג,טמפרטורת המחשה במצב רגיל היא:42 מעלות בערך, בעת הפעלת תוכנות ,גלישה,ולמשל שאני ממיר בנרו ל- VCD לפני הצריבה אז הטמרטורה מגיעה ל-56-עד 58 מעלות.. האם זו טמפרטורה נורמלית? (לפי תוכנת SPEEDFAN)(יש לי רק שני מאווררים),שאלתי היא כזאת: יש לי מיזוג מיני מרכזי בבית,מה דעתכם שאקח צינור פשוט וקטן בקוטר נניח 1 ס"מ מתריס המזגן לאיזור (לא לתוך) המארז מאוחורי המארז,והאויר הקר של המזגן פשוט יקרר את כל המארז וכך יורד את הטמפרטורות מה דעתכם?

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  18. Started by lazy-bones,

יש ל מישהו רעיון לשילוב צבעים למקלדת הזאת?? המארז יצבע בצבע שחור \ לבן (כל המארז שחור וחלק מהפאנל הקדמי לבן) יש למארז גם מעין פס סכף שמתחיל מלמעלה יורד לעמצא ושוב עולה בצורה מעגלית, נסו לדמיין. באיזה סוג של צבע להשתמש?

• 1 תגובה
    • 436 צפיות
  19. Started by Omri4u,

חשבתי על להכניס את המחשב למקרר לא רעיון טוב? כמובן שאני אולי ינסה את זה פעם כי אני יקבל איזה מיני בר אנו איך הרעיון האם אני הראשון שילך לעשות את זה אני פשוט חייב להגיע ל FSB של 200 עם ה P4 2.26 וזה אומר P4 3400 Mhz Fsb 800 Mhz אבל לא נראה לי שהזיכרונות שלי יעמדו בזה או שזה בכלל לא קשור אליהם נו איך הרעיון הצעות? תגובות? פתרונות?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by omri123,

מסרטונים שראיתי בYOUTUBE על קירור המחשב בשמן להלן קישור. שאלתי היא האם אפשר לשדרג את הרעיון ולקחת את האקווריום כמו שהוא עם השמן ו"לדחוף" למקפיא. המטרה היא שבגלל שהכל מוצף בשמן אין את בעיית העיבוי כמו שקורה בקירורים קיצוניים ובכך בעצם א. גם השמן קופא בטמפ' יותר מנוכה ממים, ב. אין בעיה של קרח שנוצר ג. הקירור הוא כללי לכל הרכיבים בין אם מעבד או כרטיס מסך. לי זה נראה יותר זול מלהשקיע תועפות במאוררים ומערכות מים. בקשר לפרקטיקה זה כבר משהו אחר. הכוונה היא שאולי סוף סוף יש אפשרות לקירור קיצוני לתווך ארוך שאינו צורך טיפול מתמיד כמו הוספת חנקן נוזלי. מה אתם אומרים? :D נ.ב שכחתי להדגיש שזה המחשב הכי שקט שקיים כיוון שאין את רעש המאווררים

• 7 תגובות
    • 791 צפיות
  21. Started by ychamp,

קראתי נושא ב overclockers.com או איך שלא קוראים לזה על קירור מים פסיבי. אני חשבתי ליעל את מה אתם חושבים על הקירור הבא קופסת נחושת 10X10X5 שמחולקת לשני תאים עם חור בינהם. וצינורות שעוברים בין החצי הראשון לחצי השני. את המים מעבירה משאבה שישימו באחד התאים. האם הקירור הזה יעבוד נ.ב קיבלתי השראה מת'רד אחר

• 2 תגובות
    • 398 צפיות
  22. Started by iakovl,

שמעו שמעתי על הדבר בזה באתר מודינג חדש ואני יודע שהרעיון ישן אבל שמעו אותו. יוצרים בלוק קירור מיים ע"י לקיחת HSF רגיל ומעבירים בו צנרת מנחושת ויש לכם בלוק, הדבר הטוב הוא שיש גם את המאוורר על הHSF מה שנותן אפקט של רדיאטור לקירור נוסף וגם למקרה שהמשאבה מתה. הרעיון שלי הוא לעשות דבר דומה ל SK-7 השאלה שלי אם למישהו יש מידות (חלק עליון תחתון וכו') זה אמור לצאת די טוב. מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 879 צפיות
  23. Started by oru85,

שלום אני בן 21 וכבר הרבה שנים חושב על להכין קירור מיים וכל פעם נוסף לי רעיון חדש לזה כבר הרבה זמן אז חשבתי לרשום לכם ולשאול אותכם מה אתם אומרים והאם אתם חושבים שזה יצליח ויקרר כמו שצריך לאחרונה ראיתי מישהוא שקנה רדיאטור של אופנוע ביפו ב 150 שקל הצורה של הרדיאטור הזה הייתה כזאת מרובעת ישר הזכירה לי את הקירור מיים של מחשבים מה אתם אומרים על לקנות כזה לשים עליו מאוורר של מארז לקנות צינורות מיים של השקייה רגילה להכין טנק על ידי קופסאת פלסטיק שני תאים את המחיצה שבניהם לישבור מלמלא נגיד ככה באה הקופסא | | | |_|_| אז להפוך אותה לכזו | | |_|_| משאבת מיים אני ראיתי פעם שהייתי בחנות דגים מאוד גדולה היה לאותה חנות ענקים של דגים מלא מבחר שאלתי את המוכר אם יש לו משאבת מיים ששואבת רק…

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  24. Started by amisha,

זאתי התוכנית לעניין כאשר המשאבה+הרדיאטור+המיכל יהיה מתחת למארז כאשר המארז יתחברלמארז ישן שיעבור כיסוח מודינג כדי שיתאים למארז המחשב עצמו . במארז הישן יהיה כול המפורט הנ"ל כאשר הראדיאטור יהיה מאחורה . יהיה קדחי כוסית קטנים בשביל הצינורות שיעברו בין השניים כול הגובה שאני מצפה שהמים יעלה הוא כמטר אחד מקסימום מגובה היציאה של המשאבה. אני אנסה להשתמש בראדיטור של אופנוע קטן (יש למישהו מושג איפה משיגים ??) למישהו יש המלצה למשאבה טובה ולא יקרה כ"כ שתספק צרכים של בלוקים למעבד+כרטיס מסך ? הבלוקים שיהיו במע' יהיו מתוצרית asetec (משהו כזה) למישהו יש ניסיון /דיעה /תחלופה טובה ?? מטרת במוד הזה הוא מהגת שקט מקסימלי תוך שמירת טמפ' שפויות עד כדי ביצוע OCING בריא (3.5-3.7 קבוע ממהירות 2.8 …

• 11 תגובות
    • 833 צפיות
  25. Started by K0sTa,

טוב אז צץ לי רעיון בראש ואני רוצה שתעזרו לי להבין אם זה ממשי או פנטזי זה הולך ככה: לוקחים את כל המחשב מפרקים אותו לחלקים ומרכיבים אותו בתוך אקווריום..ממלאים את האקווריום במים מזוקקים, למי שלא יודע מים מזוקקים אינם מולכים מים כי אינם מכילים מלחים ושאר ירקות כמו במים מהברז וכך בעצם נמנע קצר חשמלי... לאחר שהמחשב נמצא בתוך המים המזוקקים לוקחים את האקוויריום שבתוכו המחשב ושמים אותו בתוך המקרר כדי למנוע התחממות של המים.. מה דעתכם ? הגיוני או בידיוני ? האם מישהו בעולם כבר עשה משהו דומה ?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים