עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by -=Flamester=-,

שוב שלום, הפעם יש לי שאלה נוספת. אני מעונין לקרר את המארז שלי בצורה טובה יחסית (טובה יותר ממה מהמצב שהוא נמצא בו עכשיו). תוכלו להמליץ לי על מאווררים ספציפים ועל גדלים שונים, וחנויות שבהם מומלץ לקנות אותם (בארץ כמובן). שאלה נוספת, תוכלו להמליץ לי על מאוורר טוב לקירור המעבד ? השתמשתיבMini Copper Orb, והוא מאוד מרעיש יחסית, ולא נראה לי שהוא ביצע את עבודתו כראוי :'(. תודה על העזרה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by yoav9,

אחים שלי אני חייב בבקשה תוכנה למדידת הטמפ' של הכרטיס מסך, כאשר אני מודד את הטמפ' בסנדרה אז המסך הופך להיות צבעים כאלה וכדומה, מוזר ביותר! לא חשוב, יש תוכנה אחרת יש לי ti-500 של הרקולס

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Nightbeat,

אהלן רציתי לשאול מה ההבדל בין שתי הלוחות האלה: http://www.tms.co.il/product/11284 ו- http://www.tms.co.il/product/11285 הם באותו מחיר אפשר לומר.. איזה מהם יהיה יותר טוב לOC? או שלא יהיה הבדל? יבוצע על מעבד 3570K עם קירור NH-D14 תודה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. הקירור סטוק שלי נכון לעכשיו עובד מצויין מאז שקניתי את המחשב (למעלה מ4 שנים) אך זו לא הבעיה, הבעיה היא שהוא 40cm או 60cm (הסטוק) ונראה לי שבגלל זה שומעים את המאוורר שלו מסתובב... מדובר על: Intel Celeron 2.4GHZ - Socket 478 כמו שאתם מבינים מדובר על מעבד קריר (במאמץ הוא 40 מעלות צלזיוס פעם אחרונה שבדקתי), חלש, שלא דורש מאומה, יחד עם סוקט ישן. ולכן אני צריך מאוורר כמה שיותר זול שיספק כמה שיותר שקט. יש הצעות? (לפי מה שאני יודע צריך מאוורר כמה שיותר גדול - שטח להבים גדול יותר) זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1585_2098&products_id=15721 ? או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_486&products_id=4298 ? כמובן שאני מעדיף כמה שיותר…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. להתחלה שוב תודה ל hwzone על הקירור של TT לזכרונות שקיבלתי במפגש ;D . הדבקתי אותו ולא הייתי בטוח שעשיתי את הדבר הנכון , הדבקתי את הקירור מצידו הימיני של המאורר ומעליו , האם זה היה בסדר ? או שהלך הקירור :-\ ?

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by puGs,

טוב התחלתי OC במעבד אבל יש לי כמה בעיות: 1.קראתי את המדריך של TOMS HOWTO ואני בכל זאת לא מבין איזה מתחים לשים ובמה. 2.שאני משנה את הרטיו בSPD משום מה רק לזיכרון אחד משתנה התדר 3.אני חושב שחסרות לי כמה אופציות בביוס,האם כדאי לי לעדכן אותו? CPU-Z validator http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1038910 מצורף גם דיווח של EVEREST אם צריך [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. דווקא שמעתי מכמה אנשים בפורום הזה שמפנטיום 3 המכפלות נעלות. אז איך זה שנכנסתי לביוס והיתה לי אפשרות גם להעלות את הFSB וגם את המכפלות? ??? לא שזה משהו רע, זה משהו טוב, אבל עדין זה מוזר.

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Ran B,

אוקי החלטתי לבנות מערכת שליטה על חמישה מאווררים.. יש שני מדרכים לזה באתר אבל אני החלטתי לנסות שיטה משל עצמי.. יש לי בעיה כלשהיא שאני אפרט אליה בהמשך אבל נתחיל מהתחלה.. ראשית אני אפרט באיזה חומרים אני משתמש.. -5 מתגים on/on בעלי שלושה רגלים. -10 דיודות (צבע אחד לכל אחת). -12 וולט מהספק. -5 וולט מהספק. אוקי הינה תמונה שמתארת את סכמת החיבורים שלי.. אל תתיחסו לחלק של הדידות ותסלכו על המערכת בלי הדיודות מערכת פשוטה נכונה ואפילו על ידי בדיקה שערכתי עובדת.. בעצם מה שעושה המתג on/on בעל שלושה הרגליים הוא מנתב את החשמל או רגל מרכזית פלוס רגל שמאלית או רגל מרכזית פלוס רגל ימנית.. כפי שאתם רואים המתח של ה12 וולט עובר בכל הרגלים השמאליות של המתגים, והמתח של ה5 וולט עובד …

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. האם מומלץ לקרר ולנקות את הנייד עם הספריי הזה? "מנקה מגעים יבש"

10. Started by Venom_IL,

יש לי מאוורר Thermaltake 80mm smart fan על ה TSUNAMI VIRGO BLUE FOR P4 350W שלי והוא עושה רעש בלתי נסבל, וזה ממש מפריע לשמוע מוזיקה (אני לא מדבר על המאוורר של הספק אלא על מאוורר שהוספתי והוא נמצא מתחת לספק). האם אחד מהמאווררים כאן: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140 הוא יותר שקט ? (לא מעניין אותי RPM , יעילות וכאלה - רק שקט) אם לא, אז נראה לי שאני פשוט אוציא אותו. הרי אני גר ברעננה, קומה רביעית, אין אבק ויש לנו מזגן מרכזי (נשמע כאילו אני מוכר את הבית שלי הא? ;D ), אז למה אני צריך מאוורר למארז? האוברקלוק היחיד במחשב מתוכנן להיות של ה NORTHWOOD שלי אבל אני לא אעלה מעל ה 1.65V VCORE אז לא נראה לי שאצטרך מאוורר... מה אתם אומרים ? אגב - נראה לי שהרעש שאני ש…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by captaincaveman,

http://www.amdforums.com/showthread.php?s=611fb3edeee7f4ed5ef35a845e2154d3&threadid=194299

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by shlomibandit,

יש לי מעבד 3200 אטלון 64 ביט.. בעבר כבר עשיתי לו אובר של 200 מגה הרץ רק.. מפני שהזיכרונות שלי לא אפשרו לי יותר.. איך שהייתי עושה איזה אובר של עוד 20-30 המחשב היה מתחיל לעשות בעיות .. עכשיו שקצת קראתי עוד על אובר למעבד , הורדתי מחלק לזיכרונות ל333 במקום 400.. והגעתי לאובר של 2360 במקום 2000.. עכשיו איך שאני מנסה להעלות עוד 10 מגה הרץ אפילו המחשב עושה ריסט והווינדוז לא עולה.. מה יכולה ליהיות הבעיה? אולי אני צריך להעלות מתח? כי לא נגעתי במתח.. אני רוצה להגיע ככה ל 2500 זה אפשרי עם המפרט כמו שלי? (כתוב בצד) המתח של המעבד - 1.408 .. נ.ב: המעבד לא עובר עם בדיקה של s@m את ה 55 מעלות במאמץ של 100%.. , ונראה לי לפי התוכה האובר תקין לא רואה שום בעיות .. עשיתי בדיקה ארוכה..(הבדיקה …

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by kastus,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך sapphire radeon r9 280x (לא משהו אני יודע... חח) שמתי לב שבמשחקים מסוימים (במיוחד משחקי יוביסופט) הכרטיס מרעיש מאוד מאוד מה שאומר שהוא מתחמם זה לא קורה הרבה בכלל אבל כשזה כן קורה זה דיי מציק (ומלחיץ.. לא רוצה שיתפוצץ לי המחשב חלילה חחח) השאלה היא אם אפשר להמליץ על קירור מסוים לכרטיס מסך שיעזור לי לפתור את הבעיה הזאת . תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  14. Started by YINON110,

בע''ה, לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים למארז ולכרטיס המסך(‏Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler‎). אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM: בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ) המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה: ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז: אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by RayZ,

ניסיתי לעשות אוברקלוק ל8800GTS, אבל לא הצלחתי למקם אותו בצורה יציבה על שום דבר מעל ה 600\930 משום מה, שזה די קצת יחסית למה שאני רואה שהאחרים הצליחו להגיע עם הכרטיס. בדקתי טמפרטורות, זה לא העניין. אני מניח שמדובר במתח או בכרטיס- העניין הוא ששוב, אנשים אחרים הצליחו להגיע עם הכרטיס הנ"ל ליותר מזה. בכל פעם שאני משחק משחקים במעל לזה, כל הזמן הדרייבר קורס ומציג הודעה "מנהל התצוגה קרס ושוחזר מחדש" או משהו בסגנון של זה. אשמח לניסיון לעזרה, תודה.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by maor66,

יש לי מחשב עם מעבד: amd phenom x2 720 עם OC של 3.64GHz מחנות. למרות שהמכפלה פתוחה החנות העלתה את ה FSB ל-260 והשאירה את המכפלה על 14 הקירור הוא scythe reeven והלוח אם הוא MA770-UD3 האם כדאי להעלות לבד את המכפלה והאם זה הדבר היחיד שאצטרך לעשות(או שאני אצטרך להתעסק עם מתחים וכאלה...)? עד לכמה כדאי לנסות להגיע? אני יודע שהלוח תומך בפתיחת ליבה רביעית, כדאי לנסות? והאם זה יבטל את הOC שנעשה כבר במקרה שזה יצליח/לא יצליח?

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by ProRules,

רציתי לשאול אם אפשר להישתמש בנוזל לקירור מכוניות במקום מים מזוקקים. ומה עדיף להישתמש. ואיזה מים מזוקקים צריך אם אסור בנוזל לקירור מכוניות?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Onam_Y,

[glow=red,2,300]TE XT[/glow] היי,אני מעוניין לעשות מוד יפה למארז שלי.... אנא הציעו תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by XqGEX,

שלום ניסיתי לעשות OC למעבד שלי גיליתי שאם אני מרים FSB דרך ה Ntune אז אני גם עושה OC לזכרון וברגע שאני עושה החל המחשב מכבה את עצמו ועולה מחדש בלי לשמור את ההגדרות גבר נתקלתי בעבר בבעיה שהזכרונות שלי מאוד רגישים מבחינת המתחים ושהעלאה ידנית קטנה של מתח דרך הביוס גורמת למחשב לא להידלק ולהראות הודעת שגיאה ב LCD אתמול מצאתי אפשרות בביוס להעלות FSB רק למעבד והרמתי מ 266X9 ל 300X9 ועכשיו המעבד עובד על 2.7GHZ עכשיו חשבתי לנסות לראות אם אני יכול להגיע ל 3.0GHZ אז ניסיתי לבדוק מה הנתונים שלי עכשיו ב 2.7 CORETEMP 47 45 37 39 ההרצה של ה NTUNE הראתה שהמחשב תקין וגם לא אימצה אותו כל כך הרגע ניסיתי עם PRIME95 לעשות הרצה פתחתי תתוכנה ובחרתי באפשרות שהייתה הכי למעלה ותוך כמה שניות הטמפרטו…

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by tom808,

אהלן, יש לי כרטיס 4850hd מזה חצי שנה ורציתי לדעת אם אני צריך להחליף לו משחה טרמית? ואם אני לא יודע להחליף משחה האם זה קריטי וצריך לבקש מטכנאי או משו כזה?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by sharkkoko,

חברה יש לי תהאר דיסק הזה והוא מגיע לטמפ גבוהות מן הרגיל בסביבות ה89 מעלות ממש לוטה ומבעיר לי בחום את כל המארז זה ממש כמו גוף חימום במארז וכמו כן שמתי לב שהמחשב עובד פתאום קצת לאט יכול להיות שזה קשור לבעיית חום שלי ושאלתי אנשים עם יעזור קירור להארדיסק הם אמרו שזה יקרר ויוריד קצת טמפ אבל לא יעזור לי כלל בביצועים מה עושים?????. כל עצה או תגובה תתקבל בברכה אני נואש :'(

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by THE FOX,

איך המארז הזה מבחינת בידוד רעשים וזרימת אוויר? מה נתוני המאורר המסופק? והאם הוא חרישי ב 5V? מה תמליצו לשדרג? בכדיי להשיג שקט מקסימאלי.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. היי חבר'ה, היום פירקתי קצת את המחשב רק מתוך הרצון לנסות, לבדוק את הסיבה לטמפרטורות הגבוהות. פירקתי את המעבד, ואת המאוורר של הכרטיס מסך מכרטיס המסך, וניקיתי את המשחה התרמית הקודמת, בת 3 וחצי השנים. זה היה אז כשנזכרתי שאין לי בכלל משחה תרמית חדשה למרוח, ושהחנויות סגורות להיום ומחר. האם אני יכול להרכיב את המחשב חזרה, ולעבוד בו, במשך יומיים, עד שאוכל לקנות משחה תרמית חדשה, בלי שינזקו המעבד והכרטיס מסך?

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by iveco,

יש לי מעבד E6600 הוא צורך 65W שזה לא קצת והקירור של אינטל משאיר את המעבד על 20-25 מעלות בביוס , המאוורר שקט ושמתי לפניו מאוורר AC ALPINE פשוט והמעבד הגיע ל 35 מעלות , לא הבנתי מה רע בקירור של אינטל ? למה כותבים שהוא כל כך גרוע ?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by Buck,

יש לי את הX99 SLI PLUS את הI7-5820K והנוקטואה האחרון NH-D15. משום מה הביוס המותאם של MSI מראה לי שהמעבד ב40-43 מעלות וזה לפני שעשיתי אובר קלוק. המאווררים של הקירור עובדים וכך גם במארז ואני מרגיש שהאוויר זורם. ניסיתי להוסיף משחה תרמית (זו שהגיעה עם הקירור) וזה לא עזר, ניסיתי להדק בכוח את המאווררים וזה משום מה הקפיץ לי את החשמל בבית אז שחררתי קצת. יכול להיות שהמשחה התרמית דפוקה וכדאי לי להביא משהו טוב יותר? אולי הביוס מטעה? באיזה תוכנות אתם משתמשים כדי למדוד את הטמפרטורה?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים