אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח של ספיר 478 עם ציפסט של ATI+VIA צפוני דרומי. הלוח שלי (ביוס) לא מותאם ל OC :'( רשום שם רק את ה BUS של הלוח ואת התדר של הזיכרון 100 באס לוח 266 תדר זיכרון ! חרשתי על כל הביוס אין מצב לעלות תדרים כלום ציפסט מסריח ! פשוט יש לי שני מעבדים סלרון 2000 ודורון 1800 ואני מת לעשות להם OC ! להרים אותם בגיג'ה או חצי גיג'ה כל אחד. 500- 1000 MHZ . שאלה נוספת..יש מישהו שמוכר מעבד אחרי OC כחדש בחנות ? אני יכול לקחת מעבד 2 GHZ לעשות לו OC ל 3 ולמכור אותו כ 3 חדש ? בהנחה שכל המתחים שם יציבים ? סתם שאלת רכילות..
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לקבל המלצה לקולר שקט עבור מעבד AMD Phenom II X4 955, מדובר על מעבד עבור תושבת AM3. המחשב נמצא בחדר שינה ונשאר לפעמים דלוק בלילה ולכן יש חשיבות רבה לשקט. אין תכנון ל- OC, מדובר במחשב שמשמש לדברים פשוטים כמו גלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים ואופיס. התקציב הוא עד 150 שקלים. תודה לעוזרים !
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המעבד ב 40 מעלות במנוחה עם גוף קירור AC Freezer 64 ... בעיה לדעתי... בת'רד אחר מישהו הביא לינק ועם אותו קירור, מעבד ניוקאסל 3500 ב OC היה ב 29 מעלות במנוחה... אז איפה יכולה הבעיה אצלי? יש לי גם מאוורר אנטק 120 מאחור שפועל על מהירות בינונית (MEDIUM). *המאוורר שעל הגוף קירור עובד על 2200 RPM (כמו שמובטח) *אין לי ידע בקביעת סירקולציה טובה, אבל אני חושב שאפילו עם סירקולציה גרועה, זו טמפ' לא טובה *הליבה של המעבד זה וניס
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מערכת המחשב שאני מבצע את ה OC עליה : E8400 Abit IP35-E Corsair xms2 cl5 800 mhz 2gb thermalright 120 ex. 2XZALMAN F3 ייצבתי אותו על 3.8 : 9X422=3800 Vcore : 1.3050v DDR2 Vol. : 1.9v MCH : 1.290V ICH : 1.5V CPU GTLREF 63.0% טמפ' במאמץ : (הכי הרבה) 49\39 מעלות מחר אני יחליף משכה טרמית, מיהרתי לשים אז כנראה לא שמתי טוב ... אני ינסה לרדת במתח למעבד עקב העליה לגשר הצפוני ...
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר הצעות לקרר את המחשב בעזרת מזגן בפורום ''אוברקלוקינג וקירור'' החלטתי לנסות!. אם תסתכלו בתמונות אתם תראו שאני לא פתחתי אותו מכיוון שאסור לי (אחריות מ-KSP). הצלחתי להוריד את המעלות לפחות ב-6 מעלות מכל רכיב ש-Everest מציגה. בעיקרון אני רציתי לעשות OC אבל כאשר נכנסתי למדריך של OC היה כתוב ש-OC מקצר את חייו של הרכיב. (המזגן די ישן - אבל הוא עבד על פחות מ-17 מעלות) (יש להזכיר - לא עשיתי OC בזמן הקירור!) טוב הגיעה זמן התמונות: http://img291.imageshack.us/my.php?image=img4947jo3.jpg - באמצע הקירור. http://img472.imageshack.us/my.php?image=img4948ja0.jpg - איך המארז. http://img104.imageshack.us/my.php?image=15111497151214931512149ox7.jpg - המעלות הכי נמו…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הקירור סטוק שלי נכון לעכשיו עובד מצויין מאז שקניתי את המחשב (למעלה מ4 שנים) אך זו לא הבעיה, הבעיה היא שהוא 40cm או 60cm (הסטוק) ונראה לי שבגלל זה שומעים את המאוורר שלו מסתובב... מדובר על: Intel Celeron 2.4GHZ - Socket 478 כמו שאתם מבינים מדובר על מעבד קריר (במאמץ הוא 40 מעלות צלזיוס פעם אחרונה שבדקתי), חלש, שלא דורש מאומה, יחד עם סוקט ישן. ולכן אני צריך מאוורר כמה שיותר זול שיספק כמה שיותר שקט. יש הצעות? (לפי מה שאני יודע צריך מאוורר כמה שיותר גדול - שטח להבים גדול יותר) זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1585_2098&products_id=15721 ? או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_486&products_id=4298 ? כמובן שאני מעדיף כמה שיותר…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג? צריך את המשאבה(מגנטית) + נוזל קירור בלבד. וגם המלצות למשאבת מים רגילה קטנה ככל שניתן (לא משנה כמות הליטרים בדקה,העיקר הגודל) . אשמח לקבל קישורים לחנויות הרלוונטיות , תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב התחלתי OC במעבד אבל יש לי כמה בעיות: 1.קראתי את המדריך של TOMS HOWTO ואני בכל זאת לא מבין איזה מתחים לשים ובמה. 2.שאני משנה את הרטיו בSPD משום מה רק לזיכרון אחד משתנה התדר 3.אני חושב שחסרות לי כמה אופציות בביוס,האם כדאי לי לעדכן אותו? CPU-Z validator http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1038910 מצורף גם דיווח של EVEREST אם צריך [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי כרגע את הקירור הנל antec h2o khuler 920 עם מעבד 1156( i5 760 ) אני מתכנן בזמן הקרוב שדרוג ל i7 4790k ולוח MSI Z97 GAMING 5/3 עדיין לא החלטתי בידוק איזה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קריאת מספר טרדים בפורום לגבי הנושא, רציתי להעלות את רמת הדוייק אל מול המפרט שברשותי: המעבד - AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box הקירור - הוחלף ל Scythe Yasya מארז - Cooler Master Gladiator 600 עם מאוורר עילי ,קדמי ואחורי. עד כמה לדעתם אני יכול להתעסק עם הOC? וזה פעם ראשונה שלי עם מעבד AMD, המלצות לגבי שיטות או תוכנות לOC? ראיתי מדריך ספציפי אבל קצת ישן(כמובן למערכת קירור יותר כבדה): http://blogs.amd.com/play/2009/04/22/overclocking-101-with-the-amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-processor/ מה דעתכם?
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
משהו קנה שם פעם מאוורר 120 ממ גנריק? אם כן כמה עלה והאם הוא Dual BallBearing??
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי יש לי Q6600 איזה קירור עדיף לי?? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3700 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5237
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חבר'ה, היום פירקתי קצת את המחשב רק מתוך הרצון לנסות, לבדוק את הסיבה לטמפרטורות הגבוהות. פירקתי את המעבד, ואת המאוורר של הכרטיס מסך מכרטיס המסך, וניקיתי את המשחה התרמית הקודמת, בת 3 וחצי השנים. זה היה אז כשנזכרתי שאין לי בכלל משחה תרמית חדשה למרוח, ושהחנויות סגורות להיום ומחר. האם אני יכול להרכיב את המחשב חזרה, ולעבוד בו, במשך יומיים, עד שאוכל לקנות משחה תרמית חדשה, בלי שינזקו המעבד והכרטיס מסך?
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחרונה מגיעים לארץ מארזי אלומניום , מה בדיוק היתרונות . חסרונות של המארזים האילו ? ומה מחירם ?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום זה המאורים שיש לי במארז...האם זה טוב? מקדימה: מאוורר שמכניס אוויר (בא עם המארז) בצד: מאוורר שמכניס אוויר (בא עם המארז) למטה: מאוורר שמכניס אוויר (הוספתי...מאורר Xilince) למעלה: 2 מאווררים שמוציאים אוויר (הוספתי...מאורר Xilince) מאחורה: מאוורר שמוציא אוויר (בא עם המארז)
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני שבוע בערך אני קניתי צג LCD 240X64. הצג עלה לי סכום לא קטן של 160ש"ח כולל משלוח. כידוע יש בעיה עם צגים כאלה. הם מתחממים כאשר נותנים להם -12V ולא -8V. אז בקשתי ממישהו שיעזור לי והוא בנה והלחים לי סכמה מיוחדת שנותנת את המתח הדרוש בעזרת מייצב והכל חובר יפה וטוב ועבד ולא התחמם בכלל. אני ברוב טיפשותי חברתי את חיבור הMULEX הפוך (היה ניתן לחבר אותו בשני אופנים כי חציו היה שבור למען הכנסת החוטים). בכלל שהכנסתי אותו הפוך הוא נשרף לי ובנוסף גם הצורב שלי נשרף. אני ממש ממש מעוצבן ועצוב בגלל זה. לא רק שהלך מלא זמן גם ההשקעה של ה160ש"ח הלכה לפח ובנוסף הצורב נשרף ואני צריך להקשיע מלא כסף באחד חדש. מה שהכי מעצבן זה שהכל קרה בגלל הכנסה אחת הפוכה. אוי אוי אוי אני ממש לא מאחל את החוייה…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
Advanced clock calibration - הבנתי שפותחים איתו ליבות, לא הבנתי איך או האם זה אפשר בלוח האם שלי? יש לי Gigabyte Ma770-UD3, יש לי את האפשרות הזאת. באפשרות הזאת (עדכנתי ביוס) אז יש לי אפשרות לבחור את הפירמוואר הישן (0.82 נדמה לי) או את המעודכן. שמעתי משהו שAMD חסמו את האפשרות הזאת במעודכן אבל אני לא בטוח. עזרה תתקבל בברכה. מפרט כמובן: Amd phenom II X2 550 Gigabyte ma770-ud3 powercoller 4870 512MB Seasonic ss-500ET Antec Twohundred A-Data 4 GB RAM 800 MHZ vitesta Samsung 500 gb אולי פישלתי עם המיקום של המקפים,....
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, בקרוב מגיע אליי השילוש הבא: Intel core i7 930 Asus P6X58D Premium OCZ Intel XMP 1600Mhz 8-8-8-24 אני רוצה לעשות OC למעבד להשוות אותו לתדר של הזיכרונות כלומר שהמעבד יעבוד ב1600, אני לא רוצה לגעת במתחים, ממה שהבנתי המעבד מגיע בבאס של 133 וכל מה שאני צריך לעשות זה להעלות אותו ב(כמה?) כדי להגיע ל1600MHz בנוסף, כרגע זה עם קירור סטוק אבל אם כדי לעשות את הOC הרצוי אני צריך לקנות קירור אז כנראה שנקנה את ה D14. הבעיה שלי שאני לא מועדכן בחומרה החדשה פעם הייתי קצת יותר בעניינים ואני יודע שתמיד היו עובדים עם מחלקים של 1:1, גם היום זה ככה?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בתוכנה SPEEDFAN לא מצאתי כלום, יש עוד דרך?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יכול להיתו שאני משיג חנקן נוזלי בתוך קוספא מברזל גדולה כזאתי עם צינור (ואולי מד לחץ) ... אני יכול לעשות חור ולפזר את החנקן הנוזלי יר ללוח ולמעבד ?! זה יכול להרוס תחלקים אם הם חשופים כמו המעבד (בלי היטסינק ובלי כלום) ? (בהמשך אני אשאל עוד שאלות שיעלו ברשותכם)
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב .. אז אני קניתי מחשב חדש, זכרונות G.SKILL 1333MHZ CL8 לוח אם GIGABYTE P55A UD4 מעבד I5-760 אלו הרכיבים שאמורים לשנות לפי מה שאני יודע. וקירור Noctua NH-D14 אז ככה, אני דיי מתחיל בתחום ורוצה לנסות, קראתי הרבה וראיתי סרטונים. עכשיו כמה שאלות : 1. באיזה אופן כדאי להעלות את הבאס , והvoltage? אנ יכנראה יעלה באס ב5MHZ ובהתאם לשגיאות וזה ישנה וולטג ב0,05 כל פעם. 2. איך הטורבו בוסט ישפיע על הOC ומה מומלץ לעשות איתו. 3.האם הזכרון שלי יגביל אותי בOC ? 4.יש כאן מישהו שהגיע עם המעבד הזה או 750 ל4.0GHZ ? על איזה voltage ובאיזה הגדרות ? 5. אם למישהו יש משהו להגיד שיכול לעזור כמו הגדרות בביוס או בכללי. 6. על איזה תוכנות הייתם ממליצים [טמפרטורות, שליטה על מאוורים, LOAD…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ה-cpu שלי מתחמם בצורה נוראה בזמן האחרון וכל כמה דקות נכבה לי המחשב היה לי וירוס אבל אני חושב שהצלחתי למחוק אותו ואני חושב שקוראים לוירוס boot משהו תודה מראש לכל העוזרים והמנסים לעזור
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני יודע שיש המלצות ומדריכים איך לקרר אבל זה פשוט ממש מוגזם הטמפ אצלי אז אני לא יודע איזה בדיוק דרך קירור לבחור בבקשה תמליצו לי מה הכי טוב פה האם רק לנקות אותו יעזור או שצריך גם מאוורר נוסף או מה צריך??
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה לפי EVEREST Home Edition הלוח אם שלי הוא Field Value Motherboard Properties Motherboard ID 12/31/2001-P4X266-8233/A-6A6LWSN9C-00 Motherboard Name Soltek SL-85DIV(-L)/DRV/DRV2/DRV3/DRV4 טוב .. נכנסתי לאתר של החברה הלכתי לעזרים http://www.soltek.com.tw/soltek/download/index.php?catid=7 ואין לי מושג מה אני צריך להוריד כי את הדגם הספציפי הזה לא ראיתי אז חשבתי אולי כל הדגמים פה מתאימים? בקיצור מה לבחור ? 2. האם בביוס של הלוח הזה יש אפשרויות לאובר קלוק או ביוס נסתר? פרטים: Field Value BIOS Properties BIOS Type Award Modular Award BIOS Type Award Modular BIOS v6.00PG Award BIOS Message REV C3.1 System BIOS Date 12/31/01 Video BIOS Date 03/09/10 BIOS M…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי. הכל מתחיל מזה שאצלי המחשב בתוך החדר. יתרונות - חיבור למערכת אחת עם הDVD והרסיבר, הרמקולים בסראונד, וכו'. חסרונות - רעש. הרבה רעש. במאמץ להפחתת הרעש, החלטתי לוותר על המאוורר של המעבד, ולרכוש אחד יותר שקט. כידוע לכולכם, אין יותר שקט מ-0 דציבלים. ברגע שראיתי את הסוניק טאוור נדלקתי עליו. חכם, פשוט ויפה. חסכתי קצת כסף מהתעמולת בחירות (מקצוע מגניב, "קדימה" האלה טחונים בכסף!), תפסתי 220 שקל, והלכתי לרכוש. המערכת שלי באוברקלוק מתון ופשוט הנובע משיקולים כלכליים טהורים, העלאת הבאס מ-200 ל-220 במטרה לחזק את הזכרונות ו"להפוך" את המעבד מ 3200+ ל 3500+. הטמפ' שלי עם הקירור סטוק היו 25 במנוחה, 35 במאמץ, בשעת הבדיקה וגם בד"כ כלל. שעה אח"כ, עם התקנת הסוניק, הטמפ' הן 23 במנוחה, 30 ב…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-