עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. תיראו המעבד שלי לאחרונה דיי חם ואני רוצה לדעת איזה קירור יש לו.. במפרט לא כתוב שום דבר לגבי קירור.. זאת אומרת שאין לי קירור למעבד??? איך אני בודק את זה??? דניאל.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by FriXus,

זה אפשרי לבנות מארז מלגו?, הוא לא יתחמם יותר מדי או משהו כזה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by nemesisx2,

אהלן חברה, יש לי מעבד AMD ATHLON 64 3200 שמהירות השעון הייתה 2.0GHZ והעלו לי אותה ב-100MHZ. בזמן רגיל כשאני לא משחק אז טמפ' המעבד היא 40-44 מעלות, אך כשאני משחק היא מגיעה ל70 מעלות, וזמן מסוים בטמפ' זאת גורמת לכך שהמחשב שלי נכבה. יש לי 3 מאווררים במחשב בנוסף לזה של המעבד ושם כרטיס המסך. האם טמפ' זו תקינה? אם לא איך אני יכול להוריד אותה? מה יותר טוב מישחה טרמית או מאוורר חזק על המעבד? בבקשה תעזרו לי. תודה לכל העונים.

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. להתחלה שוב תודה ל hwzone על הקירור של TT לזכרונות שקיבלתי במפגש ;D . הדבקתי אותו ולא הייתי בטוח שעשיתי את הדבר הנכון , הדבקתי את הקירור מצידו הימיני של המאורר ומעליו , האם זה היה בסדר ? או שהלך הקירור :-\ ?

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by puGs,

טוב התחלתי OC במעבד אבל יש לי כמה בעיות: 1.קראתי את המדריך של TOMS HOWTO ואני בכל זאת לא מבין איזה מתחים לשים ובמה. 2.שאני משנה את הרטיו בSPD משום מה רק לזיכרון אחד משתנה התדר 3.אני חושב שחסרות לי כמה אופציות בביוס,האם כדאי לי לעדכן אותו? CPU-Z validator http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1038910 מצורף גם דיווח של EVEREST אם צריך [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. דווקא שמעתי מכמה אנשים בפורום הזה שמפנטיום 3 המכפלות נעלות. אז איך זה שנכנסתי לביוס והיתה לי אפשרות גם להעלות את הFSB וגם את המכפלות? ??? לא שזה משהו רע, זה משהו טוב, אבל עדין זה מוזר.

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by giliboy,

איזה מאוורר הכי טוב לפנטיום 4 478??

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by XMB,

ניסיתי עכשיו לעשות לו OC הגעתי ל333 מפרט ראו בצד הזיכרונות הם לא אלו שמגבילים (ראה מפרט בצד) ניסיתי לעלות ל350 , אבל הכל עולה עד שזה מגיע לוינדוס כשזה בא להטעין וינדוס המסך מתכבה וזהו שלום על ישראל המעלות על 40 במאמץ , 30 ברגיל קירור סטוק גם עם הקטנת המכפלה של הזיכרונות זה לא פועל יש רעיונות? תודה.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by 6kwar,

אצלי זה 62 זה טוב?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Ewingum,

מי הם כיום הWater Blockים ה"מובילים", בשתי קטגוריות - ארץ וחו"ל.

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by LOOSE,

היי אני מעוניין לקבל מכם חוות דעת לגבי הקונפיגארציה של המאוררים במארז שלי. ברמה העקרון אני רוצה להתמקד בקירור של הכרטיס מסך (MSI R9 290) שמגיע לפעמים ל 90 מעולת!

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Die Temp" "Ambient" "Delta" "C/W" " אממ.. מה זה בידיוק אומר ? ??? ודרך אגב.. עדכון בקשר לפרוייקט שלי .. התוכנית מוכנה , אני צריך להזמין רדיאטור ומשאבה.. וברגע שהמחשב יגיע אני יקח מידות מדויקות ויתחיל בהכנה :] אם אני ימצא סורק אני יביא לכם סרטוט של הגוף קירור למעבד .. אני חייב להגיד שהתכנון כולו שלי והוא פשוט גאוני 8)

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by 3DTECH,

או קיי חבר'ה יש לי מעבד AMD Athlon XP 1800 עם A7Ve266 של Asus אין מושג מה זה אוברקלוק ... הדבר היחיד שאני יודע על הזה שזה האצה של המעב מישהו בבקשה בבקשה יכול לתת לי הסבר על זה... , ואולי גם איך עושים את זה ? מומלץ לא מומלץ?? ואל תשלחו אותי לאתרים אחרים תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by #ELad#,

שלום לכולם! יש לי כרטיס מסך GeForce 9500 GT. וכשאני מעלה את האיכות הגרפית במשחקים המחשב מגיב מאוד לאט. חשבתי שאולי זה טמפרטורה. אז הפעלתי את התוכנה HWMonitor ונכנסתי למשחק GTA IV, העלתי את הרזולוציה ל- 1200*1920 והבחנתי שהטמפרטורה הגיעה ל-76. זה תקין? במידה ולא, ראיתי אחד נחמד: Z-Machine GV1000 מומלץ? פרטים נוספים: מעבד: E7200 זיכרון: שני סטיקים של 1 ג'יגה PC2-6400 800Mhz Black Dragon Dual Channel ספק: Enermax Liberty 400W חג שמח, אלעד.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by RenTex,

מערכת המחשב שאני מבצע את ה OC עליה : E8400 Abit IP35-E Corsair xms2 cl5 800 mhz 2gb thermalright 120 ex. 2XZALMAN F3 ייצבתי אותו על 3.8 : 9X422=3800 Vcore : 1.3050v DDR2 Vol. : 1.9v MCH : 1.290V ICH : 1.5V CPU GTLREF 63.0% טמפ' במאמץ : (הכי הרבה) 49\39 מעלות מחר אני יחליף משכה טרמית, מיהרתי לשים אז כנראה לא שמתי טוב ... אני ינסה לרדת במתח למעבד עקב העליה לגשר הצפוני ...

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. מנסה לברר מה הטווח הבטוח/אופטמאלי של מעבדי 7800X/7820X תחת אוברקלוק,אני יודע שהtj max הוא 100C (או 105C),אני יודע שכל אחד ירגיש בטוח בטווח אחר, אבל רציתי לדעת מה דעתכם? האם למשל להישאר מתחת ל 80C לאחר אוברקלוק זה טווח אופטימאלי?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by summer,

אני לא מצליח לעובור את ה 2.9 עם המעבד הזה המפרט שלי: E2140 1.6 L2 עם קירור ThermalTake V1 ASUS P5K-E/WiFi AP OCZ Reaper DDR2 800Mhz CL3 למישהו יש מושג מה הולך עם הלוח הזה? לא משנה מה אני עושה בביוס, ברגע שאני עובר את ה 365 FSB כבר אין יציבות אין לי מושג עד כמה אני יכול להרים את ה DRAM Voltage עם הלוח הזה אבל הזכרונות אמורים לרוץ על 2.4 אם אני לא טועה ועל 3-4-4-15 אני חדש לכל הקטע הזה של OC וקראתי לא מעט ועדיין לא מצאתי תשובה אם מישהו מכיר את הלוח ויכול לומר לי על מה לשים כל דבר בביוס זה יהיה טוב

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. התקנתי את גוף הקרור Thermalright Ultra 120 eXtreme במערכת של 1155 מעבד 2600K הגוף כרגע יושב בלי מאורר עליו והמעבד בחום ממוצע של 31 מעלות, מדהים! בשביל לעשות OC חשבתי להוסיף מאורר אחד או שניים, יש המלצה למשהו שמתאים לגוף קירור הזה? תודה!

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. נותן תוצאות יותר טובות תחת מאמץ מול מפזר החום של זלמן, ה 7000AlCu. מקור: http://www.silentpcreview.com/article186-page1.html הערה: עם מפזרי חום כאלה ואתלון 64 ניתן בקלות לקבל מחשב שקט לחלוטין אפילו ללא COOL N QUIET.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. המון ! תראו איזה חוזק מדהים, הוא פשוט מציף אותו באור כחול, והכי חשוב, ללא טיפת חום. זה עדיין לא סופי מה שיש כאן, אבל רציתי להראות לכם תאפקט.

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. זה המעבד שאני יקנה השבוע כנראה בגרסא ללא מאוורר מקורי ועדיין לא סגור איזה קירור תלוי כמה יצא לי המפרט . הקירור יהיה או הפרייזר 7 באיזור ה120+- או המוגן 2 באיזור ה200+ . כאמור המעבד דיי חזק אבל בא בתדר של 2.8 לא שזה נמוך פשוט הבנתי שהצריכת חשמל שלו נמוכה ויחד עם זאת גם הוא לא מעבד חם ולכן יש בו פוטנציאל נחמד לOC טוב . השאלות שלי הם כאלו : 1. איזה לוח הכי זול שתומך בתושבת 1156 של ג'יגה בייט יתאים מבחינת אופציה לOC ? 2. לא יודע אם זה הכי מתאים לשאול כאן אבל במידה ואני עושה OC האחריות יורדת ? אם כן יש דרך להחזיר את הOC למצב ראשוני וככה לא יראה שהמחשב עבר OC ? 3. איזה קירור הכי עדיף מבחינת התקציב ומה השוני בין הקירור ההוא לבין הקירור סטוק ? ומה ההבדל בין הקירורים שכתבתי למעל…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by djelectric,

אוקיי, חבר'ה הפעם אני צריך שתייעצו לי בהעלאת המתח לHD4850 ללא VMOD לכרטיס פשוט מהצורך לOC, אולי דרך BIOS? (בקשר לקירור אין לכם מה לדאוג ציידתי אותו כמו שצריך, 40C במנוחה, 58C במאמץ) האם יש לי אפשרות (ללא VMOD) להעלות רק את מתח הליבה?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Venom_IL,

יש לי מאוורר Thermaltake 80mm smart fan על ה TSUNAMI VIRGO BLUE FOR P4 350W שלי והוא עושה רעש בלתי נסבל, וזה ממש מפריע לשמוע מוזיקה (אני לא מדבר על המאוורר של הספק אלא על מאוורר שהוספתי והוא נמצא מתחת לספק). האם אחד מהמאווררים כאן: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140 הוא יותר שקט ? (לא מעניין אותי RPM , יעילות וכאלה - רק שקט) אם לא, אז נראה לי שאני פשוט אוציא אותו. הרי אני גר ברעננה, קומה רביעית, אין אבק ויש לנו מזגן מרכזי (נשמע כאילו אני מוכר את הבית שלי הא? ;D ), אז למה אני צריך מאוורר למארז? האוברקלוק היחיד במחשב מתוכנן להיות של ה NORTHWOOD שלי אבל אני לא אעלה מעל ה 1.65V VCORE אז לא נראה לי שאצטרך מאוורר... מה אתם אומרים ? אגב - נראה לי שהרעש שאני ש…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. היי חבר'ה, היום פירקתי קצת את המחשב רק מתוך הרצון לנסות, לבדוק את הסיבה לטמפרטורות הגבוהות. פירקתי את המעבד, ואת המאוורר של הכרטיס מסך מכרטיס המסך, וניקיתי את המשחה התרמית הקודמת, בת 3 וחצי השנים. זה היה אז כשנזכרתי שאין לי בכלל משחה תרמית חדשה למרוח, ושהחנויות סגורות להיום ומחר. האם אני יכול להרכיב את המחשב חזרה, ולעבוד בו, במשך יומיים, עד שאוכל לקנות משחה תרמית חדשה, בלי שינזקו המעבד והכרטיס מסך?

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. הקירור של הצ'יפסט בלוח האם לא אוהב אותי. ממש לא אוהב אותי. אחרי שקניתי את ה-Antec P180 בשביל להחריש את המחשב לחלוטין, הוא התעצבן והתחיל לעשות רעשים של טרקטור. שימון לא עוזר. בינתיים הוא מנותק, והצ'יפסט מתבשל לו בהנאה ב-70 מעלות (קריאת חיישן, לא מדידה בפועל). יש איזשהו פתרון קירור שקט חדש ללוח הזה? בזמנו לא היה.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים