עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by falxori,

שלום. אחרי שהצלחתי להשיג בורג חדש במקום זה שנשבר (בעזרתו האדיבה של שחר) יש לי שתי שאלות: 1) מה עובי השכבה הרצויה של המשחה התרמית? כמה זה קריטי עם שמתי קצת יותר מדי (1-2ממ בערך)? 2) מה הכיוון הנכון של המגדל הזה? עוד לא חיברתי אותו אז אני לא יודע מה כיוון האויר וזה נכנס גם לאורך וגם לרוחב... חיפשתי תמונות ברשת וראיתי כל מיני כיוונים אז החלטתי להתיעעץ (Q6600 אז רצוי שהקירור יעבוד...) מצורפת תמונה של הכיוון הנוכחי תודה אורי [attachment deleted by admin]

2. Started by kobibo,

אני עומד לקנות את המארז הבא : Sunbeam Samurai Gaming Case יש בו אופציה למקם שני מאוןררים 120 מ"מ מאחורה כיצד מומלץ להתקין אותם מבחינת קירור וזרימת אויר ( שניהם מוצאים ,שניהם מכנסים ,אחד מוציא אחד מכניס) ? כמו כן יש למארז מאורר בפנל הצדדי שלו וניתן להוסיף גם מאוורר מקדימה ( מה שלא נראה לי שאני יתקין ).

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  3. Started by HwareNewb,

שלום, יש לי P4 640 3.2 GHZ,והוא מגיע לטמפרטורה מטורפת של 62 מעלות במאמץ. אני רוצה לקנות את הזלמן 9500 החדש, אבל לפני כן אני רוצה לשאול כמה שאלות: א. האם הוא יותר טוב מהביג טייפון? ב. האם ההתקנה שלו קלה, כלומר לא צריך להוציא את לוח האם? נ.ב- יש לי זכרונות של חברת CEON האלמונית (4-4-4-12)- יש מצב שאני אצליח להגיע איתם באוברקלוק ל-4 GHZ, או שאף אחד לא יודע ואני צריך לעשות ניסוי וטעייה? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 912 צפיות
  4. Started by EzE126,

התקנתי FREEZR PRO 7 ומאוורר 120 של NOCTUA. סה"כ יש לי עכשיו שני מאווררי 120 ואת הפריזר. באיזה תוכנה אני יכול לשלוט בהם? והאם יש אופציה לשלוט בכל אחד מהם בניפרד? יש לי לוח אם של אסוס אבל התוכנה שלהם לא נותנת שליטה מוחלטת אלא רק אופציה לפרופילים (או שאני מפספס משהו). יש הצעות?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Bessmertniy,

שלום בקרוב אני קונה כרטיס מסך חדש ורציתי לשים לו קירור ורציתי לשאול מה יותר חשוב קירור ה chipset או ה memory??? אני לדוגמא יכול לשים רק קירור על הזיכרונות ולהשאיר את הקירור הרגיל שבא אם הכרטיס... והייתי רוצה לדעת אם זה בכלל יעזור לי? בקיצור איזה קירור יותר חשוב... לדוגמא ל http://www.pchardware.co.il/docs/pd-863974324.htm?AffiliateID=zap אין מקום לקירור זיכרונות האם זה טוב? (מטרה OC תקציב על 150 שקל.) הכרטיס יהיה כנראה 9500np שיכול לקבל softmod. (חחח איזה מצחיק בדיוק כתבתי איזה כרטיס מסך אני יקנה ואז אחרי שסיימתי לכתוב ראיתי את השאלה שלך) ;D

• 10 תגובות
    • 724 צפיות
  6. היי רכשתי כרטיס של חברת GIGABITE R9250 VIVO.אומנם עם הכרטיס מגיעה תוכנה שאמורה לאפשר לבצע אוברקלוקינג אבל הביוס נעול. האפ אפשר למצוא ביוס פרוץ או דרך אחרת לבצע המהרה? תודה

• 5 תגובות
    • 494 צפיות
  7. Started by X-It,

Intel 945P asus p5ld2-deluxe אני צריך את הביוס הכי חדש שלו...,אולי יש לכם תוכנה שמתעדכנת... אם זה לא מתאים לפה תעבירו....

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  8. Started by The_Byter,

Bakers בלוק, במלוא הדרו וכדי למדוד את הקור כמו שצריך - קבלו את החבר החדש ! Fluke 52II Dual channel thermometer המערכת הגמורה בקרוב מאוד...

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום, דרך התוכנה ATITOOL הגעתי לOC די מכובד של 666 לליבה ו1043 לזיכרון (שזה אומר בעצם 2086 אפקטיבי). אבל לא מופיעה לי בתוכנה אפשרות להמהיר את הunified shaders, האם אפשר לעשות את זה? אם כן, באיזו תוכנה? מה תדר הבסיס שלהם בכרטיס שלי? תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  10. Started by Blackend,

האם זה יכול לשלוט על 4 מאווררי smf2 של Tt ? http://www.vantecusa.com/product-peripheral.html דגם nxp-205

• 11 תגובות
    • 872 צפיות
  11. היי, אז כפי שכבר טענתי בשרשור אחר (OC כנגד רצוני) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=422734.0 החלטתי שאני רוצה בעצמי לשדרג את המחשב שירוץ קצת יותר מהר אז לשם כך אני מתעתד לקנות: HD4870 Sonic 1GB 2X2GB RAM מאוורר חדש למעבד משחת קירור. עכשיו - המעבד שלי (למי שלא טרח להסתכל ב "מפרט") הוא E6600 שכרגע רץ ב 2.53 בנוסף - הלוח אם שלי כנראה אמור לאכול OC בכיף (Abit AB9-PRO) - אל תשאלו למה במשך שנתיים לא עשיתי OC עכשיו למעבד יש מאוורר סטוק, אז אותו אני רוצה להחליף במשהו קצת יותר טוב, והבנתי שזה לא כזה טריויאלי וצריך למרוח משחות וכאלה. לא התעסקתי בזה מעולם (החלפתי כוננים / כרטיסים / זכרונות, אבל אף פעם לא מאורר / מעבד) כמו כן, יש לי במארז חוץ מהמאורר של הספק…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Bessmertniy,

אז ככה כמו שהכותרת אומרת אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי.... ובפעמים שניסיתי היו לי באגים גם עם עשיתי OC קטן של 5-10 mhz לפי מה שהבנתי הכרטיס שלי נעול העם מישהו היה לו נסיון עם הכרטיס הזה ... ויכול לעזור לי בפתיחה ו ב OC . תודה.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Gilo2005,

אז ככה עשיתי אוברקלוק ורציתי לדעת האם זה בסדר שהמתח כול הזמן קופץ מ 1.648 וולט ל 1.664 וביחד עם זה המהירות של המעבד גולת בטיפה אז רציתי לדעת אם זה מסוכן או לא במצב עבודה רגיל והאם זה מסוכן אם תהיה אפסקת חשמל?

• 4 תגובות
    • 429 צפיות
  14. עם נגעתי במישחה שעל המעבד עם האצבע ולא שמתי משחה חדשה יכול להיגרם נזק למעבד?

• 1 תגובה
    • 516 צפיות
  15. שלום לכולם !!! עליתי מ200 ל250 באס הכל היה טוב ויפה עד ש.... אחרי משהו כמו 6-8 שעות שהמחשב עבד חלקית במאמץ מלא ו50 אחוז מהזמן גם נח הוא נתקע לי עם מסך כחול מעצבן מול הפנים משהו עם בעיית זיכרון וירטואלי. מה יכולה להיות הבעיה שלי ? אלא פרטי האוברקלוק : באס 250 יחס לDDR 5:4 VCORE 1.550 DDR_VCC 2.65 APG_V 1.6 בעיקבות היחס (5:4) הזיכרונות אוטומטית ירדו מתזמונים של 8-3-3-3 ל 7-3-3-2 (אני כמעט בטוח ב95 אחוז). אולי זאת הבעיה, לא יודע תגידו אתם.

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  16. Started by amirn,

יש לי את המארז: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=1621 שבא עם מאורר אחורי 92ממ שמוציא אוויר כתוב שלמארז יש אפשרות להוסיף מאורר 80ממ קידמי, אבל כל החלק הקידמי חסום (יציאות USB, AUDIO...) 1. האם יש טעם להוסיף מאורר? 2. לאיזה כיוון צריך להיות המאורר? תודה

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  17. המעבד עכשיו נמצא באוברקלוק ל3000, FSB של 333,ומתח של 1.352,המעבד יציב לגמרי, הרצתי פריים95 במשך 10 שעות ולא היו בעיות מיוחדות. העניין הוא שהטמפרטורות גבוהות לטעמי, במנוחה הוא על 49 ובעבודה של כמה שעות תחת פריים הוא מגיע במקסימום ל73 בשתיים מהליבות שזה גבוה ועל הגבול. השאלה שלי היא אם אני אשאיר את המצב ככה אז המעבד יפעל בלי בעיה ולא יגרם לו נזק והוא יוכל לחיות כמה שנים טובות או שנגרם לו ככה במשך הזמן נזק בלתי הפיך וצריך לראות איך לטפל בזה(אם ע"י הורדת מתח מה שגורם למערכת להיות לא יציבה אצלי או פשוט ע"י הורדת הFSB).

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  18. Started by aviram20,

יש לי לוח אם של אסרוק עם צ'יפים של ויאה הוא עובד טוב כבר כמה שנים זה חשוב לי לציין אך משהו מוזר מאוד קורה כאשר אני מדליק את המחשב ואני מפעיל את התוכנה ספיד פאן הגשר הדרומי רותח והוא על 73 מעלות וכאשר אני מעלה את המחשב אך לוחץ אף 8 כדי להיכנס למצב בטוח הוא נותן אפשרויות כמו מצב בטוח התחל את וינדוס כרגיל וכול מני כאלה אתמול עשיתי את זה ולחצתי התחל את וינדוס כרגיל וכאשר המחשב עלה והפעלתי את התוכנה ראיתי כי התמפרטורה של הגשר הדרומי נצחה ב45 מעלות יכול להיות שהמחשב לא עולה כמו שצריך וביכלל זה הוא מרתיח את הגשר הדרומי בלוח אם?? מה פה קורה פה ? אני ממש מתוסכל מצטער אם זה לא הפםורום לנושא אני דיי חדש באתר אבירם

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  19. Started by EAD,

היי יש לי 4870 ורציתי לשאול אם אני מעלה מתח (נניח ממש טיפה), זה יתן לי אפשרויות OC טובות יותר? חוץ מחום שברור שיהיה יותר, מה עוד יכול להיות הנזק? והאם אוכל לקבל OC טוב יותר במובן של לעלות יותר גבוהה את הCORE וMEM ועדיין לא לקבל מסכים שחורים או ארטיפקטים ?! מה דעתכם על כל הנושא?

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  20. מישהו ממליץ???

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by yohaish,

שלום ! אני רוצה להוסיף מאווררים במארז: 1- האם יש מאווררים לתפקידם הכנסת אוויר ומאווררים שתפקידם הוצאת האוויר, או שבעצם כל המאווררים אותו הדבר ורק משנה כיוון הרכבתם ? 2- האם המאוורר הזה מומלץ http://ksp.co.il/?uin=12000 3- האם המאוורר מתאים גם לכניסה וגם ליציאת אוויר ? תודה

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. היי חברים, המחשב שלי יחסית זקן כבר (מורכב מלוח אם של ADVANTECH, איי7 דור ראשון ו GTX660).. הכל עובד יחסית בסדר, פרט לכך שהקירור של המעבד (משהו חסר שם של COOLERMASTER, יכול לצלם אם רלוונטי) נורא רועש וגם לא מקרר כל כך טוב (סביר גם שהפיתרון התרמי כבר עשה את שלו). אני מחפש קירור שיהיה שקט משמעותית כי כרגע המחשב גם נשמע כמו מטוס סילון ואפילו לא שומר על טמפ' כל כך טובה של המעבד. חשבתי לקנות ALPINE 11 או FREEZER 11 LP, מאחר וגם אני לא מתכנן להשקיע במחשב ישן הרבה כסף, אך ראיתי שהביקורות עליהם ככה ככה. האם הם בכל זאת יעשו את העבודה, או שהייתם ממליצים לי ללכת על משהו אחר? תודה!

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. מישהו כבר ניסה זאת ? חוץ ממני

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Rinkadink,

הגיע החורך המעבד יורד ב 10 מעלות אז כמינהגי אני עושה OC חמוד על קירור סטוק. הנה תמונה:

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  25. Started by the kooks,

שלום. אני רוצה להוסיף מאוור למחשב כבר הוספתי אחד שהוריד קצת את הטמפרטורוה עכשיו כבר זמן לא רב אני רוצה להוסיף עוד אחד אבל אני לא מוצא ממש מקום על הלוח אם מישהו יודע כמה נקודות חשמל יש לי בשביל המאוורים ? בפעם האחרונה אחי מצא נקודה שלא הייתה בשימוש וחיבר את החוטים של המאוור אליה כרגע אני לא רואה נקודה פנויה יש למישהו פיתרון?

• 10 תגובות
    • 688 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.