אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
תדר בסיס: מקורי:133 אחרי:180 שיפור של 35.3% מכפה: מקורי:20 אחרי:21 תדר: מקורי:2.66GHz אחרי:3.79GHz שיפור של 41.8% מתח:1.2V טמפרטורה מקסימלית:63 (בליבה 4) כל השאר ב57-61 יציב במבחן OCCT במשך 20 דקות זה בינתיים מספרים בלבד עוד מחר אני יעלה ניקוד 3DMARK Vantage
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני עומד לרכוש חלקים חדשים למחשב , בהתחלה חשבתי ללכת על הCM Aquadmax עד שהבנתי שזה סתם ביזבוז כסף . המערכת שהולכת להיות היא ככה מעבד -Intel i7 2600k לוח אם asus p8p67 deluxe זכרונות G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL7 כרטיס מסך - hd4870 x2 ספק crosair 620HX מארז CM 690 advanced עכשיו אני מחפש קירור אוויר שיענה על הדרישות הבאות: 1.מתוכנן OC בהמשך 2. חשיבות גדולה לגודל של הקירור בגלל המארז והזכרונות 3.שקט . עוד פעם המארז בינוני ולא גדול מידי והזכרונות בעלי "קוצים" אז צריך לקחת את זה בחשבון. איזה קירור יתאים למעבד- איכותי לOC, לא גדול מידי ושקט.בשביל זה פניתי אליכם. תודה לכול העוזרים. בברכה יוני.
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
נתונים של הOC: Clock Ratio: x15 Nb Freq:x8 FSB:255 HT Freq:2040MHz Mem Clock: 1333@1359 CPU Vol:1.425 CPU NB VID:1.3750 NB/PCIe/PLL Vol:1.860v SB/HT Vol:1.240v NB Vol:1.260 Dram Vol:1.515v מפרט מערכת: AMD Phenom II x4 955 3.2@3.8 GIGABYTE GA-790XT-USB3 Kingstone DDR3 1333MHz CL9 אז ככה,אתם אומרים אפשר עוד למשוך ל4 ככה? ומה אתם אומרים על הOC הזה בכללי 8)
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלה קטנה שלא ממש הצלחתי למצוא לה מענה - האם קירור שמתאים לסוקט 1156 מתאים גם 1155? או שיש שוני בלוחות שמונעים להתקין גוף קירור - כגון BACK PLATE שונה, חורים במיקום שונה סביב הסוקט? לדוגמא הMUGEN 2 REV.B - שמגיע עם מתאם לסוקט 1156, יהיה בעייתי להתקין אותו על סוקט 1155? תודה מראש על הINFO נ.ב. לדעתי מומלץ לעדכן את הסטיקי בנושא זה
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אז ככה , השאלה שלי האם אני צריך לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך שיש לי שהוא Sapphire Radeon HD 6970 ביחס למעבד שיש לי שהוא AMD Phenom IIx4 965 3.4MHz , עשיתי לו אוברקלוק קליל ל-3.6MHz פשוט אני רוצה לדעת האם אני יכול בעזרת אוברקלוק לכ. המסך שיש לי להשיג ביצועים הרבה יותר גבוהים והמעבד לא יהיה לצוור הבקבוק או שאין צורך לעשות אוברקלוק ?
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, מנסה לעשות OC פעם ראשונה. בהתחלה פשוט העלתי את ה- FSB ל- 400 והמכפלה ל- 9 (מחלק זיכרון ל-2, הזיכרונות 800MHZ). השארתי את שאר ההגדרות על אוטו' - מה שלא היה רעיון טוב וגרם לעלייה שלא לצורך במתח ובטמפרטורה. קראתי קצת בנושא ואני רוצה לנסות להשאיר את VCORE על 1.225 (מתח מקורי), ולהעלות את מתח ה- FSB ב- 0.1V. שאר ההגדרות, כולל זיכרון אני מתכנן להשאיר על נורמאל (הזיכרון נשאר על 800MHZ ואני לא נוגע בהגדרות התיזמונים). אשמח לחוות דעת לפני שאני מנסה או להגדרות טובות יותר, תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני לפני רכישת מחשב, כשהדבר האחרון שנשאר לי להחליט עליו זה על הקירור למעבד. קראתי שהקירורי BOX שבאים עם המעבדים טובים מאשר הקירורים בדור הקודם, ואף ניתן להגיע איתם לOC של 4.3GHZ, כך שחשבתי להסתפק בקירור הBOX, אך בדיון שפתחתי כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487850 נאמר לי שקירורי הBOX גרועים כמו בדור הקודם, ויש צורך בקירור ייעודי. בעקבות דיון כאן בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=470584.0 חשבתי ללכת על katana 3, אך בדיון שפתחתי דווקא המליצו על FREEZER 7 PRO REV2 או TX3. מכיוון שאני רוצה מחשב שקט ואף מתכנן OC בעתיד, מה דעתכם? ללכת על הקירור BOX או על קירור ייעודי-ואם כן איזה?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הצלחתי לייצב את המעבד הנ"ל עם סטוק קולר :] ה-PI ירד מ-42 שניות למה שרשום בתמונה המצורפת :] Uploaded with ImageShack.us עוד מעט נקנה קולר יותר עוצמתי ונגביר קצת את ה-OC. מה אתם אומרים? (הלוח נקנה מ-FREE_ME_0)
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז ביצעתי את הOC הראשון שלי די בהצלחה הייתי אומר, אבל לא הבנתי את כל הדברים עד הסוף ואני רוצה לבדוק שהכל תקין כמו שאני רואה את זה. הלכתי לפי המדריך שבסטיקי פה, מקווה שהוא מעודכן. ביטלתי את כל האפשרויות כמו שהמדריך הורה (EIST, Spread Spectrum) והעלתי את הFSB מ266 ל320 (קפיצה גדולה מידי על הפעם הראשונה?), את המכפלה השארתי על 11 ובמדריך היה כתוב לשנות את המחלק ל1:1, אבל לא הייתה לי את האפשרות הזו (רק 1:1.20, 1:1.50, 1:1.60 ועוד כמה) אז בחרתי 1:1.60 והתדר של הזכרון (DDR3-1066) ירד ל1024Mhz. לא רציתי להתעסק עם הזכרונות אז השארתי את התדר קרוב למקורי. הנה כמה נתונים שהיו כתובים בביוס לגבי הזכרונות (שאין לי מושג מה כל אחד אומר, אני רק יודע שהם תזמונים): SDRAM Cycletime: 1CLK…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Mugen 2 Rev. B יש אחד מאוורר ,אני רוצה עוד מאוורר אחד או החלפה 2 מאווררים יותר מתקדם וקירור יותר ? http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flow-2-120.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/scythe-s-flex-12cm-case-fan.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120-pwm.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flex-pwm-120.html מה עדיף? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה הפליטת החום של E6300? וכמה אתם מעריכים שהוא פולט ב OC כבד, מעל 3200?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מעבד I7 950 ולוח X58A-UD3R וקירור NH-D14.. כרגע המעבד על תדר 3.5 לא יציב-אם אני עושה לו בדיקת מאמץ ממושכת הוא עושה מסך כחול וריסט.. אין לי נסיון בOC לכן אני מניח שהגעתי לשלב שצריך להעלות מתחים,אפשר מדריך את מה להעלות,כמה ואיך? תודה לעונים
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות אוברקלוק לE6300 שלי עכשיו יש את הMUGEN 2 שממש מומלץ -האם יש אפשרויות נוספות? -אני קונה בKSP ויש להם דגם Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 עכשיו ראיתי שיש סוגים שונים של הMUGEN2 מה ההבדלים -בדגם של KSP יש רשום 1156/s1366 מה זה אומר ? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי AMD 4x 640, אני כרגע על אוברקלוק ל-3.6. רץ על הנתונים הבאים: cpu voltage: 1.45 FSB: 240 m/p-15 HT link-2.4 nb freq-2.4 DRAM freq: 800 @ cl8 מפרט טכני: Gigabyte 770TA AMD 640 4gb g skill HK cl8 רציתי לדעת האם אתם חושבים שכדאי למשוך עוד למעלה. עקרונית אני אצטרך להוריד את המכפלה של הזכרונות, ולהעלות מתח לאיזור 1.5 בשביל לקבל 3800 לפי דעתי. אגב - אשמח לדעת מה הן המהירויות המומלצות באופן כללי ל-HTlink ול-nb frequency תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
החלפתי לוח אם והגעתי עם אותו מעבד 3.8GHZ והמעלות היו בסדר+- 65 בבדיקות מעמץ עכשיו אני מגיעה איתו ל3.5GHz 1.2V ואני עובר את המעלות במותרות 76 היה המקסימום אני חושב ש1.2V זה קצת יותר מידי אבל אני ינסה להוריד קירור: סקייט מוגן 2 רב B COREI5 750 מאוורר שהחלפתי לג'נטל טייפון 1450RPM מאוורר מדהים
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם בשטח OC למעבד נותן שיפור במישחקים? 2 עד 3 FPS זה לא ניקרא שיפור בעייני , 10 עד 15 זה שיפור, או שOC זה רק למיבחי נים הסינטטים , זה חשוב לי כי אני לא סתם רוצה לאמץ את המעבד לסרק . תודה
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
במחשב שיש לי ישנו I3 530 מומהר ל 3.652 GHZ (ע"י מכפיל בלבד - ללא קביעת מתחים ) שיושב על לוח PJ של איטל שעובד מצויין כולל כל בדיקות היציבות, הבעיה החלה כשהחלפתי ל GTX460 1GB מומהר - הכל עובד מעולה וחלק רק שמאז במאמץ מלא לאורך זמן למשל ב B:BC2 החום של ה CPU עולה ומגיע גם מעבר למותר (כתוב 72C) ומגיע גם ל 76-77 ושמתי לב למהירות המאוורר שעולה לאט מדי ו"מפגרת " לגמרי אחרי המאמץ והחום... כשהחום מתקרב ל 70 רק אז נראה שהמאוורר מתחיל לעבוד בסלד גבוהה יותר ולפעמים רק אחרי שהמעבד עובר את ה 75 הטמפ מתחילה להתייצב ואף יורד לאיטה ל 71-72... הקירור הגרוע (שיוחלף בעתיד ..) שיש לי זה ה ALPINE 11 AC .. ניסתי להתקין ולהפעיל תוכנות כמו ה SPEEDFAN שמאפשרות קביעת פרופיל מאווררים לפי פרמטרים של …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כמות גדולה (100-500 גרם) של משחה תרמית. איפה קונים את זה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז התקנתי את המוגן 2 שלי סוף סוף על לוח אם חדש יש תוצאות יפות לפני אוברקלוק בקרוב נעשה איזה 4GHz לפני כל השינויים היה 3.8GHz שיפור של טפרטורות כמעט 40 מעלות!!(אם החלפת מארז...) [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי כרטיס gts 450 של חברת gigabyte. הכרטיס הוא כרטיס בגרסת oc אך כשקניתי אותו לא שמתי לב שיש את גרסת הoc2 שהיא מהירה בכמה עשרות מגהרצים במהירות הcore והmemory. oc :833/1802 oc2:930/200 ניסיתי לעשות oc "בצורה המסורתית" אך לא הצלחתי להגיע למהירות של הoc2 ללא העלאת מתח הכרטיס היה קורס, הבעיה הייתה שהמתח היה נעול מהביוס ולא היתה לי אפשרות להעלות אותו עם שום תוכנה !! חקרתי קצת בנושא וראיתי שאפשר לערוך ביוס ולשדרג במדת הצורך. הכרטיס הוא כרטיס פרמי וההתעסקות עם המהירויות הייתה טיפלה טריקית בניגוד לכרטיסים שהם לא פרמי (התוכנה היא nibitor). מה שעשיתי, לקחתי את הביוס של הoc2 והעתקתי ממנו את כל הערכים של המהירויות והמתחים אל ביוס של כרטיס כמו שלי רק עם מתחים פתוחים.…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. יש לי מעבד E5200 שמגיע בתדר של 2.5 שעשיתי לו אוברקלוק ל - 3.663 .. ראיתי שכל מי שמבין באוברקלוק המליץ פה בפורום להגיע למחלק של 1:1 ואצלי המחלק הוא יותר גבוה .. אז השאלה שלי בעצם מה יותר מהר ? להיות על 3.663 עם מחלק גבוה יותר או עם מחלק של 1:1 (שזה אומר להוריד את הזכרונות מ - 800 ל - 667) או שזה לא משנה ?..
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם יש סיכון בכך , או שהרכבים של היום מוגנים מOC?עשיתי OC למעבד+כרטיס מסך.
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. לאחרונה מאווררי הפליטה בNZXT Tempest שלי התחילו לזייף ועושים רעש סוני מעצבן שאני לא יכול לסבול. המדוברים הם השניים העליונים (פליטה) וזה שבחלון (גם פליטה), לכן אני צריך שלושה. שניים למעלה - 140 מ"מ וזה שבחלון 120 מ"מ. צריך את המלצתכם למאווררים השקטים ביותר. לצורך כך הקצבתי 150 ש"ח אבל אם דברים טובים באים ביוקר אשקול גם זאת. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך ATI 4850 gigabyte והמאוורר עושה רעש כזה ,לא משהו שניקוי או שימון יכול לעזור פשוט זה מרעיש ככה. אני מחפש קירור בין 100-200 שפשוט יהיה שקט בעיקר, אני לא עושה OC יש לי מחשב דיי פשוט מה אתם אומרים על Accelero TWIN TURBO PRO Arctic Cooling עולה 160 שקל הוא שקט ? או משהו של זלמן שהוא יותר זול כמו Ruby Orb Silent שעולה 135 שקל דרך אגב אפשר פשוט להוריד את המהירות של המאוורר ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי יש לי כמה שאלות על OC שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהם , המפרט שלי בצד - למי שצריך פרטים , 1. אני כרגע עובד עם המעבד E2180 2Ghz@3.4Ghz , כיוונתי את כל המתחים שיהיו יציבים ועובד עם מהירות הזיכרונות ביחד של 1:1 , שנותן לי מהירות של 670MHZ , אם אעלה את המהירות שלהם , זה ישפיע על יציבות המערכת ? 2. שאלה קצת יותר מורכבת , גם מתחומים אחרים , אבל הנושא הוא OC בגדול - אני רוצה לשדרג את המעבד והזיכרונות , חשבתי על מעבד מסדרת Q9XXX (כרגע יותר - Q9400 או Q9550) וזיכרונות לנפח גדול יותר - במקום 2X1GB ל 2X2GB או 4X2GB . השאלה שלי כאן - האם כמות הזיכרונות משפיעה משמעותית על ה OC ? אם נגיד אקח 4X2GB (אני עורך בפוטושופ = זולל ראמ , שוקל גם לשדרג לוינדוס 7) , זה ישפיע משמעותית על ה OC…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-