עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום קניתי לפני כחודש מחשב ובו לוח של אביט av8 3rd eye וקיבלתי איתו את ה- uguro clock. אני שם לב שהמעלות במחשב די בסדר... במנוחה המעבד בערך 34 מעלות. אך כשאני רק מפעיל תוכנה קטנה, אחרי שהמחשב היה במנוחה, פתאום המעלות קופצות ל-39-48 מעלות בערך, תלוי מה אני מפעיל! ד"א- במאמץ המעלות של המעבד עומדות על 58 הכי מקסימום שראיתי.(אני עם קירור סטוק) אז יש לי כמה שאלות: 1) האם המד טמפרטורה מזייף? למישהו יש את אותו הלוח? איך פתאום המעלות קופצות ב5 מעלות תוך כמה שניות! יש אולי הסבר הגיוני? 2) ב-u guru clock יש עוד נתונים. רציתי לשאול מה זה:pwm? 3)כתוב גם את המעלות ב-sys/ מה זה sys? זה פשוט המעלות בתוך המארז? 4)אני רואה שכתוב גם את ה-rpm של מאוורר אחד שנקרא: NB, האם הכוונה פה ל-north …

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  2. Started by kobibo,

GeIL 512MB DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value Memory

• 4 תגובות
    • 492 צפיות
  3. Started by dragon051,

קיבלתי את המחשב החדש שלי מהחנות foxpc ורציתי לדעת אם אני צריך להתקין את הלוח אם אחרי שהתקנתי את ה-windows או שמצב כזה יאפס את ה-OC??

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  4. Started by MoRtZkInG,

יש לאח שלי P3-933 ישן, על לוח של אינטל.... לוח: d815epea2 כמו לכל לוח של אינטל, אין גאמפרים וגם לא אפשרות לOC בביוס.... השאלה היא יש איזה דרך להמהיר את המחשב הזה? דרך תוכנה או משהו? תודה..

• 5 תגובות
    • 492 צפיות
  5. הי אני רוצה לבנות מערכת קירור על בסיס קירור אוויר ואני מעונים לבנות בסיס מתאים לסוקט 478 ולכן אני צריך את המידות שלו. אני השמח לקבל איזה קובץ/אתר או כל דבר אחר שיעזור. :-) תודה נ.ב הוא אמור להתאים לכל לוח מהסוג הזה נכון?

• 4 תגובות
    • 492 צפיות
  6. Started by EviLeader,

שלום לכולם.. שימו לב לבעיה שלי . תראו, יש לי 2 מקומות שידוע לי עליהם לאיוורור.. יש SYS FAN ו- CPU FAN. העניין הוא שיש לי לחבר 2 מאווררים (1 של מארז, משום מה מתחבר ללוח אם.. ואחד של ההיטסינק למעבד). עכשיו, הSYS FAN עובד פרפקט אולם ייתכן שגם קצת איטי.. אבל הCPU FAN נכה. דוגרי, לא משנה איזה מאוורר אני מחבר לCPU FAN הוא לא זז.. אני מסובב אותו עם היד ואז הוא מתחיל להסתובב כמו נכה לגמרי.. ובSYS עובד פרפקט.

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  7. כן אז אני רוצה לבנות מערכת קירור משלי אני אולי רק יצטרך לקנות משאבה וצינורות.. יש לי גישה לCNC ויש לי גישה לעוד הרבה דברים.. ויש לי כמה שאלות... 1.האם אני יכול לשים במערכת של המים מים של מזגן? 2.יש לי מין כזה דבר מיכל קטן ששימש פעם לאגזוז לקורקינט שלי חחחח היתי שם שם רימון עשן ואז נוסע.. אז עכשיו זה ללא שימוש... אז רציתי לחבר את זה למערכת קירור יענו שיעברו שם הצינורות של המערכת ואני יוכל לזרוק לשם גם קרח או דרך שם להוסיף מים אם צריך.. הנה תמונות http://img152.imageshack.us/img152/28/p91900034kx.jpg http://img152.imageshack.us/img152/2210/p91900015um.jpg http://img152.imageshack.us/img152/8112/p91900021gd.jpg סליחה שזה בקישורים פשוט שחכתי להקטין את זה.. 3.את הרדיאטור…

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  8. המאווררים במארז שלי כרגע ממוקמים בצורה כזאת: 2 80MM מקדימה- מכניסים אוויר 2 80MM מאחורה- מוציאים אוויר 1 120MM על הגג- מוציא אוויר 1 120MM על הדלת מול המעבד- מכניס אוויר כל המאווררים ג'נריים. עכשיו אני רוצה לעשות מודינג למארז, ורציתי לדעת אם הסידור הבא יהיה יותר טוב מהסידור הנוכחי: 2 80MM על הגג- מוציאים 2 80MM על הדלת (אחד מול המעבד בערך והשני מול כרטיס המסך בערך)- מכניסים 1 120MM מקדימה- מכניס 1 120MM מאחורה- מוציא נראה לי הסידור השני יהיה טוב יותר, מה דעתכם? בעוד שלושה חודשים-ארבע, אני אקנה עוד שני מאווררים 120MM וכך יהיו לי רק מאווררי 120MM ואז באמת תהיה זרימת אוויר טובה.

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  9. מחפש לוח תומך קונרו טוב ל oc עם sata 2 בסביבות 1000 ש"ח?

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  10. Started by Shadowman,

אני רוצה לעשות oc לכרטיס מסך שלי אבל... הקירור שלו לא משהו הוא של ATI וכפי שכמה ממכם יודעים הקירור שם על הפנים ולא ממש מתאים ל oc אז אני צריך המלצה על קירור טוב ל כרטיס. עוד שאלה: כדאי לי כיום לעשות oc? בלעי oc ב 3Dmark 2003 קיבלתי ציון 4416... לכמה אני יכול להגיע אחרי oc?

11. שלום לכל הגולשים. יש ברשותי מחשב ישן של AMD סוקט 754. הוא משמש אך ורק לאינטרנט. אני צריך המלצה לקירור שקט במיוחד למעבד. משהו עד 200 שקל גג. אני לא הולך לבצע בו אובר קלוקינג וכאלה. הדבר הכי חשוב לי הוא שיהיה שקט. אודה לכם אם תמליצו לי על משהו טוב שיתאים לצרכים שלי

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  12. שלום לכולם, קודם כל זה פעם ראשונה שאני כותב בפורום אז בהצלחה לי.. כבר כמה זמן אני מחפש קירור מים למעבד (core 2 duo) שלי שכרגע מקורר עם מאוורר סטוק של INTEL שלא עושה עבודה כל כך טובה, ולמחשב שלי בכלל (שהרכבתי לבד) לפי SpeedFan הייתי עומד על 60 מעלות LOAD(עבודה) וסביבות ה50 בIDLE, כרגע אחרי מודינג אני קטן\גדול הטמפרטורה הכללית של המחשב ירדה בגלל הוספת 2 מאווררי 180mm גדולים כמו שאפשר לראות למטה, כרגע אני עומד על סביבות ה50 - 40 בLOAD ו30 - 38בIDLE, לפני כמה ימים נתקלתי בקירור מים דיי מעניין של חברת Top Speed® 3.X(שם לא מוכר בכלל) אבל שמציע קירור מים, למעבד,כרטיס מסך וNB Chipset על הלוח ב390ש"ח, פה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fntcc השאלה שלי היא: הא…

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  13. Started by haris,

הקיצר אני חדש בפורם המקום נירא עם אנשים שמבינים מקווה שיהיה גוד טוב רציתי לדעת עם אפשר לפתוח צינורות בכרטיס מסך Field Value Video Adapter ATI Radeon X550 (RV370)

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  14. Started by kattash,

מעבד 3500+ לוח DFI Lan Party SLI DR זיכרונות 2XKINGSTON 512 2.5CL 2Xwd120JS Raid 0 Enermax 485W Noisetaker Gigabyte 6600GT 128MB קירור סטוק של FX-55, מאוררים 12CM מקדימה ומאחורה משחת קירור TT התחלתי במהירות התחלתית של 200X11- 2200MHZ טמפ 33 מנוחה- 38 מאמץ במתח סטוק הכי גבוה שהגעתי- 2500MHZ מתח 1.55 עם 10% תוספת 303X9 2729MHZ מחלק זיכרונות 180MHZ. CL2 Super PI32M- 27m31s. יציב בPRIME95 למשך 16 שעות. טמפרטורת מנוחה 38 מאמץ מלא- 46 יש סיכוי שאם אני ארד למכפלה נמוכה יותר אפשר לדחוף את המעבד קצת יותר? או שחובה לעבור לקירור אוויר אחר? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  15. 1. יש לי סאנבים טרנספורמר [למרות שאני חושב להחליף] יש בו 3 מאווררי 80 נורא רועשים, אחד של 120 שגם קצת רועש אני מחפש מאווררים בגדלים האלו שיהיו טובים אבל שקטים כמה שאפשר כמו כן ה-80 מ"מ צריכים להיות עם תאורה [בגלל מיקומם במארז] האם יש חיה כזו? 2. יש ברשותי כרטיס מסך של ספיר 1900GT האם קירור סטוק שמגיע איתו מספיק אם אני אעשה OC [לא גדול, זה הראשון שלי]? 3. קירור צ'יפסט, אם אני עושה OC קל כמו שאמרתי...האם אני צריך קירור צ'יפסט [הלוח שבמפרט]? 4. קירור זכרונות? [אותה שאלה כמו על הצ'יפסט] תודה מראש לכולם

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  16. Started by E-Bear,

יש לי קירור מים TT BIGWATER 745 ואני רוצה לדעת אם אני יכול לשים בנוסף לנוזל הקירור שבא עם המערכת (COOLANT) גם מים מזוקקים. אני שואל כי רמת המים במערכת הגיעה למתחת למינימום אחרי שעשיתי העברה שלה ונשפכו לי מים אז עכשיו היא לא פועלת כמו שצריך... תודה.

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  17. Started by hag911,

האם הקירור הזה טוב!? ואם יש כאלו גם ברמה כזאותי ב150$ http://techgage.com/article/coolit_eliminator_cpu_cooler/1

• 5 תגובות
    • 492 צפיות
  18. Started by dudu26,

זה מה שבניתי עד כה ל-OC קל עד בינוני, אחד היעדים הוא שקט מוחלט. סימנתי בסגול את ההתלבטויות. בואו נניח שהתקציב גמיש בהנחה שיש הגיון ותועלת. מעבד: E6300 - 1075nis E6400 - 1390nis 1. מוכן לשים עוד 300 ש"ח בהנחה שאוכל לסחוט הרבה יותר בשילוב עם זכרונות 800. דעתכם? לוח אם: Gigabyte 965P-S3 790nis DS3 - 950nis DS4 - 1090nis 2. האם כדאי להוסיף ~200 ש"ח בשביל רכיבים קצת יותר איכותיים? ואם כבר, לקחת DS4 עם קירור לצ'יפ? זה בעצם ינטרל את הצורך במאווררון Spirit 2, נכון? האם זה עדיף? פחות רעש? קר מספיק?? זכרונות: G.Skill PC6400 800MHz CL4 4-4-4-12 - 1680nis http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=5849 3. המחירים בשמיים, זאת נראית לי בחירה טובה, האם יש משהו דומה באיזור המרכז? והא…

• 8 תגובות
    • 492 צפיות
  19. Started by idanohh,

אני יודע שיש את הסטיקי בשביל המלצות וכ'ו ... אבל בכל אני רוצה לשאול עוד כמה דברים בנושא קירור טוב אז ככה אני רוצה קירור טוב ל OC אז לפי מה שקראתי בפורום ובט'רדים תנו לי לראות אם הבנתי נכון : טוב אז ככה אני לא אדבר על הקירור של זלמן מכיוון שהוא הכי פחות זמין לרוב הלוחות ( במיוחד לשלי ) וגם שמעתי שהוא איננו מתאים ל OC מה שלא נשמע לי כ"כ הגיוני כי הוא נראה ממש טוב ועולה יקר ( גרסת ה 7000 cu)/ מכך שאתם ממליצים על ה ANX800 הזה שלקח לי לפחות שעה לברר מה זה והתברר שזה רק הסינק ולא בא עם מאוורר אני בדילמה מאז מה זה ה SP2 הזה או בכלל איזה מאוורר לקנות בבקשה תשתמשו בשמות מלאים כי משתמשים יחסית חדשים כגון "אני" לא מכירים את כל המונחים הצבאיים שלכם... למרות שאני עצמי בצבא... מכאן חש…

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  20. שלום, בניתי מחשב לסלון (מבוסס על XP MEDIA CENTER EDITION 2005) שמכיל: ABIT NF7 V2 AMD BARTON 2500+ 256MB ram geforce mx440 tv tuner HD - Segate 120gb ספק כח HEC300 ART על המעבד יש ZALMAN 600CU שמכוון ל 1800 RPM ועוד FAN של THERMATAKE שקט. הבעייה שלי היא שהיות שהטמפרטורה של המעבד 55 מעלות (הלוח אם בסביבות 38) הספק עולה מהר מאוד למהירות FAN גבוהה ומרעיש בצורה יוצאת דופן.. לגבי המעבד והלוח אם אני מבין שאין ברירה והפשרה של מהירות FAN נמוכה היא טמפרטורות גבוהות יחסית - השאלה היא אם אני אחליף את הספק לכזה שיש לו FAN של 120 מ"מ או ספק של 400W האם זה ישנה והספק יעבוד בשקט יחסי ? האם יש ספקים שקטים מומלצים ? הבנתי שה HEC הוא ספק מעולה (ואכן הוא מאוד יציב...אני לא רואה בכלל מסכים כ…

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  21. שלום ובוקר טוב לכולכם! כשהמארז שלי יחזור מהיבואן אני רוצה לעשות לו כמה מודים ואגב אני אף פעם לא עשיתי שום מוד פיזי למחשב שלי אבל אני יודע היטב איך לטפל בו..... D: 1. אני רוצה לעשות מאחורה חורים, שיהיו גדולים יותר, הם קטנים מדי ככה וזה חוסם את כל האוויר ויוצר רעש נוסף, בעזרת איזה כלי עדיף לי להשתמש? האם מקדחה רגילה תספיק? 2. אני רוצה להחליף את המאוורר ואולי גם את הHS שיש לי על הכרטיס מסך, אני צריך שתמליצו לי, בעיקר על מאוורר שיהיה שקט כי מה שבא עם הכרטיס הוא רועש לאללה, ומי שיש לו את אותו הכרטיס בטח מבין אותי: GIGABYTE R9000 pro II וגם אם יש משהו בדרך אז אולי על גוף קירור לכרטיס מסך אבל זה לא מה שחשוב, מה שחשוב זה המאוורר כי כרגע הוא עושה לי חור בראש ואני לא מצליח לישון אי…

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  22. Started by danielM,

הי, אני קונה מחשב עם Intel Q6600 BOX, וכרטיס מסך בתחום הבינוני, משהו בסגנון ה Radeon X1950 Pro 256MB. כרגע אני לא מתכנן OC. החלטתי להשקיע במארז ולקנות Antec 182P, והשאלה היא, האם אני צריך קירור/מאוורר נפרד? ועוד שאלה, אם בעתיד אני ירצה לעשות OC, כמה מסובך זה להתקין את הקירור בעצמי? תודה!

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  23. המערכת היא כזו (מה שחשוב כרגע): E4400 965P-DS3 G.skill 2GB 800mhz CL5 Thermaltake BigTyphoon 120 VX Liberty 400W (אי אפשר לשנות קירור או כל דבר אחר, זה מחנות אחת כל החלקים) אז לשאלה, אני יוכל להגיע עם הרכיבים הנ"ל לתדר משו כמו 3.2ghz + ולהישאר יציב בקביעות? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  24. ראיתי את המחשב הבא בנועה. יש להם מעבדי נורטווד במחשב הזה ונראה לי שזה המעבד הטוב ביותר לאוברקלוק. דיברתי איתם וניתן לשנות חלק מהמפרט במחשב. מה דעתכם על המפרט שהם מציעים? מה הייתם משנים אבל ללא שינוי מחיר מהותי? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2042&catcode=222 בגלל שהמעבדים הללו נעלמים ומהר - אשמח לתגובה מהירה.

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  25. שלום אני מחפש שני מאווררים של 120M אחד עם אור כחול ואחד רגיל ( בלי אור ) ומשחה טרמית . * לא אכפת לי שהמאוורים יהיה קצת רועשים העיקר שיכניסו הרבה אוויר קר . כל זה אמור להיות בערך 150 ש"ח ( אפשר חריגה קטנה ) ואני קונה מIQPC . תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 492 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.