אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, קניתי שני מאווררים של Arctic Cooling והמאווררים הגיעו עם חיבור אחד בלבד, ממש קטן, אני חושב שזה חיבור ללוח אם. שאלה של נובים: לא אמור להיות לי גם חיבור חשמל? או שהמאווררים לוקחים את החשמל מלוח האם?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מאורר של אינטל ששמתי על הכרטיס מסך (GB 6600gt passive), המאורר מסתובב על 3.5k rpm במנוחה וכשאני משחק הוא מגיע ל ~5k rpm. הטמפ במנוחה היא 58 ובמאמץ 65. ניסיתי לעשות OC, סתם לראות לאן נגיע ובבדיקת ה3Dmark הכרטיס התחיל להתחמם, והמאורר הגיע ל7k rpm! השאלה היא האם אפשר לבטל את הבקרה האוטומטית של המאורר, ולגרום לו להסתובב במהירות שיא? ז"א הוא לא נשלט ע"י הלוח\כרטיס.
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אני עשיתי OC לE6600 וכרגע אני ב3200 multiplier X8 . הבאס עומד על 400. הזכרונות שלי הם OCZ 800mhz. 4.4.4.15. בEVEREST ובCPU-Z רשום שב 400MHZ התזמונים הם 5.5.5.15. ב333MHZ הם 4.5.5.13 וב266MHZ הם 4.4.4.15. השאלה שלי היא האם אני צריך לקבוע בביוס את התזמונים על 5.5.5.15 או להשאיר אותם על 4.4.4.15 כמו שהם עכשיו.(הם על manual). תודה.
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
-
-
AMD3800X2AM2 ASUS M2N-E במנוחה זה 40-50 מעמץ-משחקים 55 :'(
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי את המאווררים האלה THERMALTAKE THUNDERBLADE 120mm LED FAN BLUE - TT-A1926 2 כאלה לקחתי אחד לקדימה במארז שאמור לקרר את הכוננים הקשיחים והשני לאחורה שמוציא את כל האוויר החם. רציתי לדעת אם לפי הנתונים שלו הוא מהיר או איטי? http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1580
-
- 4 תגובות
- 522 צפיות
-
-
אז המצב הוא כזה שיחקתי עם O.C וגיליתי שאני אכשיו עובד על מהירות מעבד 500 ומהירות זכרון 324. אני יכול לעלות את שניהם רק עד ל 573 מעבד ו420 זכרון. איך זה יכול להיות כי ראיתי באתר של ATI שהוא יכול לרוץ במהירות 600 מעבד ו500 זכרון. באיזו מהירות עובד ה כ.מסך שלכם? והאם את יכולים להגיעה ל 500 על 600? באיזו תוכנה אתם משתמשים? למה אצלי זה מוגבל עד המהירות הנ"ל ואיך אני פותח את זה?
-
- 8 תגובות
- 673 צפיות
-
-
Hi, I got myself a new GeForce 4 Ti4200 128MB It has a lame old aluminum piece of heatink with a not working fan on it. I want to put my good old ICEBERQ 4 on it... So i took out the clips thaty hold it down to the card but then i realized it's glued to it... somehow. How do i disconnect it without causing any harm ? so that i can put the ICEBERQ 4 on it ? Thanks in advanced, Chen Doron.
-
- 11 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, אני הולך לקנות 7900GS, ורציתי לדעת.. איך עושים OC? כלומר איך ממהירים את הכרטיס? על ידי תוכנה או על ידי שינויים בחומרה עצמה? תודה למגיבים לא מצאתי כלום ב FAQ.
-
- 6 תגובות
- 530 צפיות
-
-
טוב אז אני מנסה לעדכן את הביוס שלי דרך התוכנה flash menu של abit , לחצתי על one click live update ובאמצע העדכון התוכנה שלחה לי את ההודעה הזו : http://members.lycos.co.uk/csboy4ever/bios-fail.jpg מה הבעיה פה ? ואיך בכל זאת אני יכול לעדכן את הביוס ?
-
- 5 תגובות
- 482 צפיות
-
-
ברשותי המפרט הבא: לוח אם: Intel, דגם - D845BG, גרסא - AAA74060-403. מעבד: Model : Intel® Pentium® 4 CPU 1.60GHz Speed : 1.60GHz Type : Standard Package : FC µPGA478 Rated Speed/FSB : 1600MHz / 4x 100MHz Multiplier : 16/1x Minimum/Maximum Multiplier : 0/1x / 16/1x Generation : G7 Name : P4N (Northwood) Pentium 4C 130nm 1.6-3.4GHz 1.475-1.575V Revision/Stepping : 2 / 4 (9) Stepping Mask : B0 Microcode : MU0F2407 Core Voltage Rating : 1.500V Maximum Physical / Virtual Addressing : 36-bit / 32-bit Native Page Size : 4kB Co-Processor (FPU) Type : Built-in Revision/Stepping : 2 / 4 (9) Processor Cache(s) Internal Data Cache : 8kB Synchronous Write-Thru (4-way sectored, 64 byte …
-
- 3 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום , לפי מה שהבנתי המעבד Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T http://tms.co.il/product_info.php?cPath=78_27_106_505&products_id=4375 מגיע בלי קירור או שאני טועה..? בכל מקרה אני צריך לקנות לו קירור על מנת שאני יוכל להפעיל אותו , כרגע לא מתוכנן oc , אולי בעתיד אני יעשה , אבל לא הרבה משהו כמו 3.2 , שזה לא הרבה למעבד , נראה לי שמאוורר ברמה של הסטוק יכול לספק אותי , אלא אם אתם חושבים שיש משהו יותר טוב ולא יקר משמעותית.. תודה רבה על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
אהלן אנשים. יש לי טמפ' בתוכנות המדידה, ואני סקרן לדעת של מה היא... יש לי טמפ' של 64מעלות - המעבד (ומה שמשגע אותי שאני פשוט לא הצלחתי להוריד את הטמפ' אל מתחת ל 60 :-( ) 36 - טמפ' המערכת (הערכים הנ"ל מופיעים גם בBIOS) תוכנות מדידה מראות טמפ' נוספת בסביבות 38 (תמיד בערך2 מעלות מעל הטמפ' של המערכת) של מה הטמפ' הנוספת אם כבר יש לי מעבד , מערכת (וגם HD....) ? כל תוכנה מחליטה משהו אחר, ובסנדרה הטמפ' של המעבד היא הטמפ' של המערכת והטמפ' של המעבד הפך להיות טמפ' AUX MBM החליט להתעלם דווקא מהטמפ' הסביבתית והטמפ' השניה (38 היא הסביבתית)... מבולבלים? גם אני... מי יכול לענות לי? מצורפת תמונה של כמה תוכנות עם הטמפ'...
-
- 3 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום, ברשותי שני סטיקים של 512 DRR2 533MHZ של חברת CEON האלמונית. רציתי לדעת כיצד אוכל לברר אם הם מתאימים לאוברקלוק. תודה לעוזרים נ.ב- התזמונים הם 4.0-4-4-12 @ 266 MHZ
-
- 4 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם של gigabyte שהגיע עם התוכנה easytune שאמורה לעשות אוברקלוק דרך ווינדוס, ניסיתי להעלות איתה את המהירות של המעבד שלי (p 4 2.4c) בהתחלה העלתי את המהירות ל 2600 אבל אחרי שהנתתי לתוכנה אישור לבצע את השינוי המחשב ניתקע, הפעלתי מחדש וניסיתי להעלות את המהירות למהירות יותר נמוכה ושוב המחשב נתקע. אני לא מבין בזה ממש אבל נראה לי שאולי צריך לשנות גם משהו בביוס? או שאני לא מגדיר משהו נכון בתוכנה? מה יכולה להיות הבעיה? אני יודע שזאת לא בעיה של התחממות כי הטמפ' של המעבד היא 26 מעלות בממוצע לפעמים אפילו פחות וזה אחרי שהמחשב דלוק יומיים ברציפות. אז בגדול אני שואל איך אני מבצע אוברקלוק עם התוכנה הזאת? תודה רבה לכל העוזרים ולמי שקרא בכלל
-
- 4 תגובות
- 508 צפיות
-
-
כרטיס מסך 8600 של אסוס בלינק הבא http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1642&l1=2&l2=6&l3=514&l4=0 מגיע לטמפ' של 88 בזמן שאני משחק זה תקין ואם לא אז באיזה טמפ' הוא אמור לעבוד? לאיזה טמפ' מקסימלי יכול להגיע הכרטיס הזה?
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לא מזמן הרכבתי מחשב ושמתי לו קירור הכי פשוט שיש עם משכה טקמית אחרי כמה זמן החלפתי את הקירור ל- COLERMASTER V8 ואת המשכה התרמית לא כי אני לא יודע איך להסיר והמעבד הגיע לי ל 40 C ובכל הסקרים שלו זה היה על בין 28-38 מה לעשות תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
ובכן לאחר עבודה של כשנה על המעבד החלטתי שאני רוצה קצת להמהיר אותו (רק ל3.0 ) ובכן , אני רץ על לוח האם של MSI ושמו X48C PLATINUM וזהו לוח בעל אפשריות אוברקלוקינג נחמדות, הבעיה שלי היא שאני פשוט לא מבין מה הולך לאן משום שזאת הפעם הראשונה שאני מתעסק בזה. יש לי מאורר של GYGABITE על המעבד (אני לא זוכר תדגם אבל בזמן קנייה היה שווה כ370 שקלים לכן אני בטוח שהוא יעשה תעבודה) וכמו כן זיכרון REAPER של OCZ במהירות 800MHZ (4-4-4-12( אשמח אם אחד ממכם אשר התעסק בOVERCLOCK לכרטיס עוד לפני כן יוכל לתת לי טיפים בנוגע להגדלת מהירות הFSB של המעבד ובכללי מה לעשות.
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שמעתי שהמעבד הזה מתפקד מצויין עם אוברקלוק, אבל הבנתי שאת המכפלה שלו אי אפשר לשנות, רק את הבאס. אז כדי לעשות לו אוברקלוק, מה שאני צריך לעשות זה פשוט להעלות את הבאס? אני צריך לשנות עוד משהו? אולי את המתחים שהוא מקבל? ועד כמה בערך אני יכול להעלות את הבאס?
-
- 6 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אני בונה מערכת חדשה לפי הפירוט הבא: מעבד: Q6600 קירור למעבד: AC7 (לבנתיים, כי יש לי אחד מיותר. סביר להניח שאשתמש בקירור מים אחרי שאתחיל להאיץ...) זיכרון:2 * DDR2 2048MB 800MHZ CL5וG.Skill מארז:Antec Performance One P180 ספק: עוד לא בחרתי אבל כנראה איזשהוא 600W דיסקים: 3*200GB SATA בחיבור RAID5 קודם כל, איזה מהלוחות אם הבאים יתמוך הכי טוב בהאצה ל 3.6 ויותר? ABIT IP35 PRO GAP35TDQ6 Gigabyte ASUS P5K-E ASUS P5KC אם יש לוח אחר במחיר של כ 1000 ש"ח שהוא טוב יותר, אשמח לשמוע. האם ה DDR2 2048MB 800MHZ CL4וG.Skill עדיף על ה CL5 כאשר מבצעים האצה? בנוסף, איזה ספק כדאי לקנות? ...ואנשים, אני רוצה להזמין כבר השבוע את החלקים, אז תעשו טובה ותנו פידבק...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מארז CM HAF 922. קדימה - מאוורר 200mm למעלה - מאורר 200mm מאחורה - מאורר 120mm ועוד אופציה אולי להוסיף מאוורר מהצד. א. רציתי לדעת איך נכון לסדר את הכיוון של כל מאוורר מבחינת מכניס/מוציא ב. האם למעלה עדיף מאוורר גדול של 200mm או שניים של 120mm, או שזה לא ממש משנה. ג. כרגע המחשב שלי מפורק ורציתי לדעת האם אני יכול לדעת את הכיוון של המאורר (מכניס/מוציא) כשאני בא להרכיב אותו, או שאני חייב לחבר לחשמל ופשוט לבדוק לאן נושבת הרוח?
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
שלום חברים, אני בעליו הגאים של לוח P4P800 ואני מריץ את המערכת על באס יציב של 240 מה"צ הבעייה שOC אוטומאטי מוריד לי את באס הזכרונות ל 160 מה"צ ביחס של 2:3 עם תזמונים של 3-4-4-8 שברור לכולם שזה דיי עלוב לזכרונות PC4000. עכשיו למי שמכיר את הלוח הנ"ל וכיצד אני משנה קונפיגורציות ידנית ? אני מעוניין בתזמונים נמוכים ביחס של 4:5 מבקש למי שמכיר טוב את הביוס להדריך אותי כיצד לבצע את השינויים ידנית. לגבי הזכרונות אני יודע שאני משנה תזמון ב CHIPSET CONF אבל איזה נתונים להזין, שינוי היחס ושינוי הבאס לזכורונת את זה אין לי מושג אין לעשות. בתודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 682 צפיות
-
-
עכשיו הזמנתי מחשב חדש הנה המפרט: amd dual core 4400+ eVGA 7800GTX KO 1gbx2 ocz platinium 2-3-2-5 DFI Lanparty SLI-D WD 250GB sata2 16mb Antec P160 OCZ PowerStream 520w מה אתם אומרים אני צריך קירור למעבד? או שזה סתם והוא גם ככה יהיה קר בסטוק? צריך עזרה דחוף תודה.
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, קראתי באתר כמה מאמרים וביקורות בנושא פתרונות קירור למעבד אבל לא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפש. אני צריך פתרון קירור כלשהו למעבד (בלי המהרה, עובד רגיל) שפשוט יקרר קצת יותר מהמאוורר שמגיע עם המעבד של אינטל. יש לי מעבד INTEL 2.8 HT FSB800 והוא די מתחמם. האם יש משהו בסביבות ה 50 - 150 שקל שיכול לעזור בקירור המעבד? תודה.
-
- 14 תגובות
- 792 צפיות
-
-
יש לי כרטיס 6600gt של gigabyte ואני רוצה לצרוב לו ביוס 1 . איך אני עושה את זה 2 . אם אפשר לצרוב לו ביוס של 6800 או 6600u בקיצור ביוס של כרטיס יותר חזק ואם זה ישפיע על הכרטיס לטובה תודה לכל העוזרים
-
- 14 תגובות
- 809 צפיות
-