עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. נפרט כדי שהשאלה תהיה מובנת. לאמא שלי יש מחשב עם מעבד סלרון D במהירות 3.06GHZ עם קירור OEM של CM - מרעיש נורא. ברשותי גוף קירור של אינטל שקיבלתי עם המעבד 7200 שקניתי. זה גוף די צנוע, עשוי כולו מאלומיניום (בלי ליבת נחושת) ובלי שטח פנים גדול (Low Frofile). הקירור שמותקן אצל ההורים גבוה/גדול יותר וגם יש לו ליבת נחושת, ועדיין הוא מרעיש כמו טורבינה של תחנת כח. השאלה: א. האם הקירור של אינטל יוכל להתמודד עם החום שסלרון D פולט? ב. הוא אמנם היה שקט מאוד כשהתקנתי אותו על 7200, יכול להיות שעם מעבד חם יותר הוא יצטרך לתת פול גז כל הזמן? זה המקום לציין שהמאוורר של CM, כמה שהוא מרעיש, לא עובד על מתח מלא. ניסיתי פעם להעביר אותו למוד PWM (סתם לראות מה יקרה. יש לו חיבור של 3 גידים) והוא הרע…

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  2. Started by Harbi,

המאורר שעל המעבד שלי(סטוק) רועש, והאופציה של לשמן ואבק וכל זה נראית לי די מיותרת מכיוון שהוא נרכש כלפני שבועיים. חשוב לציין שהרעש מתחזק במאמץ, יש מה לעשות? (בדקתי ולא נראה ששום חוט נוגע בו)

• 0 תגובות
    • 435 צפיות
  3. Started by HumanFly,

שלומות! תהיתי איך קירור הסטוק שמגיע עם האינטל CORE 2 DOU... 6600 האם הוא סולידי ? או שמומלץ להוסיף כסף עבור קירור אחר (יש לציין שלא הולך להתבצע OC... והבקשה בעבור קירור אחר היא להארכת אורך החיים של המעבד) אשמח לקבל המלצות לקירורים אלטרנטיבים אם בכלל צריך או שהסטוק מספיק.. אשר יתנו מענה קירור איכותי בתקציב נמוך ובתעדיפות גבוהה יותר משל קירור הסטוק! תודה מראש והמשך יום נעים !

• 1 תגובה
    • 481 צפיות
  4. Started by LazyCat,

תודה.

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  5. Started by giladr,

מישהו מכיר את השמות של החברות שמייצרות את הקירורים של כרטיסי המסך ב OEM? נניח gtx 285 של sapphire (סתם אני זורק שם), מי החברה שמייצרת עבור sapphire את הקירור לכרטיס? (זה רק לדוגמא, אם אתם מכירים ספקים של יצרנים אחרים זה גם מעולה, אני פשוט לא מצליח למצוא שום חומר על התחום באינטרנט...) תודה מראש

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  6. Started by eozeri,

שלום לכם, ממש הלילה שידרגתי את המחשב שלי - לוח אם ASUS M2A HDMI, מעבד Athlon X2 4800. משום מה, המאורר של ה CPU נע בין 800 ל 900 סל"ד. מישהו יודע ממה נובעת תקלה כזו? כרגע ה CPU חי ב 60 מעלות בצל להלוח אם מראה קריאה של 42 מעלות... מה עושים? תודה, אייל

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  7. Started by spitzi,

שלום, יש לי מעבד אינטל E8400 בן כחמש שנים. הקירור סטוק שלו הוא 80 מ"מ, והרעש הטבעי שלו חזק מדי לטעמי, גם כשהוא לא מתאמץ. בינתיים ניתקתי את המאוורר מהלוח, כך שהמעבד כל הזמן על 80 צלזיוס, והמאוורר היחיד שעוד פועל במחשב הוא 120 מ"מ אחורי במארז. כמה זה מקצר את חיי המעבד? (עריכה: החזרתי את המאוורר לפעולה, המארז עצמו התחמם מהסיפור...) אני רוצה לקנות קירור עם מאוורר 120 ס"מ שיתאים גם למעבדים עתידיים של אינטל, כולל המהרה. יש המלצות? מה לגבי: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B SCBSK-2100

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. היי חברים, טוב זה לא שלי.. זה בשביל חבר שלי שמאס ברעש הקשה שהקירור סטוק עושה לו.. יש לו פנטיום D אם אני זוכר נכון.. בכל מקרה, התושבת היא LGA775 אם אני לא טועה, עם הארבעה "ברגים" האלה שדוחפים לתושבת ומסובבים, ככה הקירור סטוק יושב על המעבד. כרגע הקירור סטוק עושה לו הרבה מאוד רעש, הוא בעיקר מתלונן על רעש ברגע שהוא פותח תוכנות/דפדפן או בקיצור - כשהוא יוצא מIDLE במחשב. עכשיו הוא מחפש רק קירור שקט למעבד! אני אציין גם, שהייתי אצלו וניסינו להחליף משחה טרמית ולנקות טוב את הגוף קירור בשביל להוריד את הטמפ' (הם עברו את ה70 בIDLE) וזה לא ממש הצליח. המאוורר נשלט ע"י הלוח אם בהתאם לחום של המעבד. (יש את החוט השחור הרביעי הזה במאוורר...) בכל מקרה, אנחנו לא ממש יודעים אם הקריאה של הטמפ' בת…

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  9. Started by AMIT1024,

קניתי 6800U של LEADTEK מה שקורה זה שהקירור של הכרטיס שוקל טון!!!.....החלפתי אותו לARTIC COOLING REV5 SILENCER מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  10. Started by Iron~Chef,

האם הוא מספק לשימושים רגילים מישחקים וחו ובשילוב אם מארז וספק ב 400 שח בערך? צריך להיסחף ולהחליף קירור סטוק? אם אני לא עושה אוברקלוק או משו? תודה!

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  11. Started by Yaron-Cohen,

הקירור סטוק שלו יחזיק OC ל3200+..?...(עוד 200Mhz)...

• 12 תגובות
    • 588 צפיות
  12. Started by nesber,

אמרו לי שקירור הסטוק בסדר גמור לבנאדם שלא עושה OC. השאלה היא כזאת: אני קונה את המעבד בKSP, שכידוע מייבאים בעצמם. האם סוג הקירור תלוי ביבואן, או שאותו מאוורר תמיד יבוא עם מעבד ספציפי של AMD? אם זה תלוי מהיבואן, אני פוחד שחברה כמו KSP תשים משהו גרוע ממש.....

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  13. Started by Demagh,

אפשרי לחבר מבחינת מיקום ברגים \ PCB?

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  14. יש לי פה קירור סטוק של אינטל 775 ויש בתחתית שלו 3 פסים של משחה, למרוח אותה? להשאיר אוהת כמו שהיא? מה לעשות עם זה (אף פעם לא התקנתי קירור סטוק)

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  15. Started by Bishop,

קניתי מאוורר סטוק של אינטל למעבד I7 3770 כמו בתמונה שבקישור http://images.geeksimages.com/imageshare/E/300x300/E97378-001-soft.jpg האם כמו בתמונה הפסים האלו זו המשחה הטרמית ועליי רק להלביש את הקירור על המעבד או שיש צורך למרוח משחה טרמית על המעבד? תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. היום קניתי ביג טייפון מרחתי משחה טרמית שבאה עם המאוורר והרכיבו את הכל אני מתכוון במעבדה עכשיו בקודם היו לי בערך מנוחה עכשיו בערך אותם מעלות ולפעמים יותר...למה? בכל מקרה מחר מחליפים לי תמעבד לאותו דבר אבל חדש כי אויל יש בעיה של פליטת חום.. אבל יכול להיות?

• 12 תגובות
    • 704 צפיות
  17. שלום, אני רוצה לדעת איך הקירור סטוק של אינטל? אני לא הולך לעשת OC אז רציתי לדעת אם הוא עושה את העבודה? אהה...המעבד הולך לניות I5 760 כנראה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Holography,

מאחר שהמאוורר בgeforce 6800nu משמיעה חריקות קשות וקולות משונים מזה ימים, החלטתי להרים את הכפפה ולפנק אותו בקירור חדש. הכרטיס לא נמצא באוברקלוק ולכן אני מחפש קירור פשוט אך איכותי ושקט. המליצו לי על הסילנסרים, מה דעתכם?

• 9 תגובות
    • 640 צפיות
  19. Started by matteo,

מישהו יכול להסביר לי מה היה קורה אילו הייתי מוציא לספק את המאורר?

• 8 תגובות
    • 567 צפיות
  20. Started by Ewingum,

האם ניתן לסדר קירור פאסיבי לספק? אני מניח שפשוט להוציא את המאוורר לא יהיה טוב

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  21. יש לי גוף קירור ממעבד amd בלי המאוורר שלו, האם אפשר איכשהוא לחבר את זה לכרטיס מסך (6800gt) מהצד השני, ז"א לא מהצד שיש כבר מאוורר.

• 4 תגובות
    • 485 צפיות
  22. Started by ScreameR,

אפשר פרטיםםםםםםםם?

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. Started by alon83438,

שלום! יש לי שני מאוורים סטנדרטים במארז - החוצה ופנימה המחשב שלי מאוד התחמם אבל ממש ממש מאוד אז יש לי מזגן בחדר ליד ויש קיר משותף אז עשינו שם כזה מעבר למזגן ואז הוא יוצא גם בחדר שלי בקיצור שמתי את המחשב ממש מול היציאה של המזגן והוא קר כמו קרח!!!!! עשיתי טוב? או שהייתי צריך להשאיר תמחשב בלי מזגן ולהוסיף מאווררים?

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  24. Started by nimrodim,

עברתי על המלצות הקירור: אני מחפש קירור טוב ושקט לפנטיום 4....ע"פ המלצות הפורום: Thermalright SP-94 with Enermax 92m"m Fan רציתי לדעת איפה ניתן לשיג את ה-Enermax 92m"m Fan? האים ניתן לחבר את המאורר הנ"ל ללוח האם - כך שלוח האם ישלוט על מהירותו בהתאם לטפרטורה? היכן ראיתם ביקורות על שילוב זה? אם למישהו יש המלצה יותר טובה אשמח לשמוע! נמרוד

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום, אמור להגיע לי בסוף החודש 4770K חדש, כנראה הלוח יהיה Z87 G41 של MSI. מארז Antec P182 עם סידור כבלים ממש טוב (אין כבלים בכלל בחלל המארז) אני מעוניין בקירור עבור OC יציב וקריר יחסית... אני שואף, לא גבוהה מדי, ל 4.2+ התקציב לקירור 100-200 ש"ח, עם עדיפות לחסוך. בעניין המשחה, יש לי משחה MX2 בת כ 5 שנים, השתמשתי בה אולי פעמיים שלוש לכל היותר. האם יכול להיות שפג תוקפה ?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים