עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לפני חודש בערך הרכבתי על הכרטיס מסך מאוורר שהוריד את טמפ' הכרטיס מ70 ל55 במנוחה הכרטיס הוא GEFORCE 8500GT. עד שפתאום לפני כמה ימים הסתכלתי במעלות וראיתי שהמעלות עומדות על 70..פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר מסתובב.המאוורר מחובר למולקס דרך מתאם כמו שהיה תמיד. מה העניין?זה לא שהוא לא מסתובב אז זה הסיבה.. שום דבר במיקום שלא לא השתנה הוא מחובר בצורה כזאת שגם עם אני ימשוך הכי חזק הוא לא יצא.

• 13 תגובות
    • 926 צפיות
  2. Started by Xenomorph,

אני מתכוון לשדרג בחודש הקרוב ל-xp2600 ולוח אם Gigabyte GA-7N400 Pro2 nForce2 Ultra400, אני לא מתעסק עם OC ואני לא רוצה להתעסק עם הקירור, אני רוצה HSF שיעשה את העבודה טוב ושקט ככל האפשר.

• 2 תגובות
    • 410 צפיות
  3. Started by j,

שלום, בונה מחשב חדש: לוח אם של אינטל DZ77RE-75K מעבד I73770K זכרונות TIPJAWS X 4 סלוטים של 4GB או רק 2 - עוד לא ברור.. בשלב ראשון לא יהיה אוברקלוקינג. מתלבט בין הMUGEN לNOCTUA. חשוב לי שיהיה ממש חרישי ושיתאים למערכת - שמעתי על חלק מגופי הקירור שמתנגשים עם הזכרונות למשל.. עזרתכם בבקשה

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by sha1823,

אז ככה המפרט שלי הוא לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤495 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤461 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כמות: 1 - מחיר: ¤331 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤1295 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤5 המהרת מערכת מחשב: אני מעוניין בהמהרת המעבד כמות: 1 - מחיר: ¤0 עכשיו אני עדיין שוקל להכניס את הq6600 במקום e8500 למפרט מה אתם אומרים על Arctic Cooling Freezer 7 Pro …

• 7 תגובות
    • 597 צפיות
  5. אני עומד לקנות מערכת מבוססת AMD 1800, ומאחר והחדר שלי לא ממוזג אני אהיה חייב קירור טוב למעבד, אחרת הוא ימות מהר מאוד. חשבתי בהתחלה על ה- Volcano 7+, אבל אתמול קראתי עליו ביקורת ב-overclockers.com שאומרת שלפנטיום 4 הוא סבבה, אבל ל-AMD הם היו נזהרים מאוד, מכיוון שהוא שוקל 680 גרם וזה מפחיד לשים אותו על קליפס אחד. עכשיו גם אני מפחד. מה לעשות? האם לקחת אותו בכ"ז? אני מזיז את המחשב מדי פעם... האם לקחת volcano אחר? (אין לי כסף ל-9 והיותר יקרים...) האם לקנות מאוורר של חברה אחרת בכלל? תעזרו לי פה... תודה!

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני רוצה לקנות מחשב עם מעבד פנטיום D930 ואני לא יודע איזה קירור כדאי לי אני רוצה שבעיקר הוא יהיה קר ולא יתחמם על המידה או משהו כזה ויגיע ל50 מעלות או משהו גבוה מאוד ועדיף גם שלא יהיה רועש ושלא יעלה כול כך הרבה כסף עד 200 ש"ח או קצת יותר וגם אני רוצה לדעת אם כדאי לי לקנות עוד דברים כמו נוזל או דברים כאלה והאם זה יעזור לי

• 7 תגובות
    • 470 צפיות
  7. Started by matteo,

אוקיי אני רוצה ללכת על ה - thermlright v1 לכרטיס מסך שלי יש לי 6600 gt agp gigabyte http://www.thermalright.com/a_page/main_product_v1.htm אז ככה זה יתאים לכרטיס מסך שלי יענו לא מבחינת ביצועים זה יכול ליהיות מורכב על הכרטיס ואל תגידו "כתוב שלא".... כי עד היום התקנתי 2 קירורים שכביכול לא יכלו ליהיות מותקנים עליו והצלחתי יופי כאילו הרכיבו אותם בשבילו אז תגידו לי א מישהו ניסה פעם

• 5 תגובות
    • 569 צפיות
  8. Started by Luffy,

שלום לכולם. אני ניוב לחלוטין בכל מה שקשור לאוברקלוקינג, אני לומד לאט לאט. יש לי כרטיס מסך כמו שפורט למעלה. כן כן, קירור פאסיבי, כן כן, היטסינק גדול ומרשים, כן כן - אפשר לבשל עליו חביתה בזמן משחק. מתחמם כאילו פיזרתי עליו אבקת צ'ילי. אוורור נאות למארז - יש. 92 מ"מ מכניס אוויר מקדימה, 120 מ"מ מוציא אותו מאחורה, המעבד (E6550) נמצא על 25 מעלות במנוחה, לא עובר 42 בזמן מאמץ. כרטיס מסך בזמן מנוחה - 48 מעלות. עשיתי לו אוברקלוקינג זניח לחלוטין, משהו באיזור העשרה מגהרץ תוספת לGPU ולזכרונות. גם המעבד קצת משופר,FSB 345 כפול 7.0= 2421.6 (מקורית 2333). ונגיע לפואנטה: אני רוצה עוד. כל רכיב ורכיב במחשב הזה יסחוב עוד אוברקלוקינג, למעט כרטיס המסך. והוא לא רע, לצרכיי (אני לא גיימר רציני, יות…

• 2 תגובות
    • 474 צפיות
  9. Started by Kriz,

התחדשתי לאחרונה בP6K deluxe+i7 920 ורצון טוב למהירות שעון > 3.5Ghz אבל אז הבנתי שחוץ מה Nexus FLC-3000 ( http://skypc.co.il/pl_product~FLC-3000~18~0.htm ) אין זמינות בארץ לשום גוף קירור רציני למעבדי i7... מישהו יכול להגיד אחרת ולהאיר את עיני?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by rashgud,

שלום, אני צריך המלצה לקירור למעבד I5 3570. חשבתי על קירור נוזלי של CROSAIR HYDRO בסביבות ה300 שקל. מה עדיף קירור אוויר או נוזלי? חשוב לי שלא יעשה רעש ואני מתכנן אוברקלוק קטן בעתיד. תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. היי, יש לי היום כבר coolermaster seidon 120v plus הנ"ל http://m.ksp.co.il/product.php?uin=24152 ששומר על המעבד שלי היום לא במאמץ על אזור ה25 מעלות ובמאמץ על טמפ' טובה גם כן והיה בחירה טובה בהתאמה למארז שהיה לי.. עכשיו אני עובר למארז גדול יותר עם מקום לרדיאטור גדול יותר גם כן ואופציה להתקנה של קירור 240 מ'מ' מקדימה. במפרט הנוכחי לא מתוכנן אוברקלוק אבל בחודשים הקרובים אני בונה על לשדרג ואז אופציית האובר קלוק תהייה על הפרק. קראתי על הקירור הבא הרבה ביקורות מאוד טובות והוא בטווח המחירים שלי. Arctic 240 הנ"ל http://m.ksp.co.il/product.php?uin=30163 האם יש סיבה לשדרג אליו? האם הוא ייתן לי את התוצאות הרצויות גם לאובר קלוק? או ל…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by borat1924,

שלום לכולם, חלקכם אולי יגידו שזה טיפה מוקדם, אבל בשנה הבאה אני מתכנן לבנות מחשב שיבוסס כולו על קירור נוזלי. אני מחפש טיפים ולומד כמה שאפשר עד שאתחיל לבנות אותו. אני הולך לנסות לבנות משהו בסגנון הזה: אשמח למעט טיפים, כמו איפה הכי משתלם לקנות, איזה מארזים מומלצים יש וכו'. תודה רבה לכל העונים רשימת הקניות נכון לעכשיו: http://prntscr.com/7aqosx

13. מישהו חשב לעשות או עשה מערכת קירור נזולית שבאה ישירות מהמקרר לתוך המחשב? תחשבו על זה שנייה, המים במקרר מגיעים ל0 מעלות+- אז אם מעבירים אותם טוב דרך צינורות נחושת עם בידוד טוב והכל ואיזה מנגנון נגד הזעה (שלא יטפטפו המים) אז זה יכול לקרר את המחשב בצורה מטורפת, ואפשר לקחת את זה הלאה עוד יותר למשל לשים תא עם אלכוהול במקפיא (הרי אלכוהול לא קופא) ואז זה עוד יותר קר יש רק בעיה אחת של ההתנדפות של הכוהל. בקיצור רציתי לדעת אם מישהו חשב על זה או אם מישהו עשה כזה דבר כי אני חושב לבנות כזה דבר עם עזרה של אבא שלי שהוא עובד בקירור ומיזוג אוויר. אני רק רוצה לדעת אם זה הגיוני

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום.... אני מתכוון לקרר קצת יותר את הכרטיס מסך שלי ,הכרטיס הוא 9600xt ואז לעשות לו oc חמוד... עכשיו יש לי מאוורר של ספק 80 mm . אם אני יציב אותו סמוך לכ.מסך שלי או מהצד (או כל דרך שתציעו) הוא יעזור במשהו? לדעתכם יהיה קירור טוב יחסית? ד"א שמתי לב שהזיכרונות מתחממים...אז אולי הוא יקרר אותם...כי את הליבה אני לא מאמין שהוא יקרר. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 481 צפיות
  15. Started by Sunny Jim,

עשיתי אוברקלוק לכרטיס המסך שלי, והוא הגיע לתוצאות די יפות, והוא יציב בATI TOOL בלי ארטיפקטים, אבל הטמפ' שלו בעייתיות... זה מגיע לי ל80 מעלות במאמץ של ATI TOOL. אני יודע שתאחלס 80 מעלות זה לא סוף העולם לכרטיס מסך, והTHERMAL THRESHOLD שלו הוא בכלל 130 מעלות לפני שהוא יעשה shutdown עצמוני, אבל אני מעוניין שכרטיס המסך שלי יחיה זמן רב(5 שנים פלוס) אז אני רוצה להשאיר אותו קריר יחסית(גג 70 מעלות במאמץ...) ניסיתי למצוא מידע בXS על פתרונות חוץ מלהחליף לקירור אחר(אין לי אפשרות כרגע ואני לא כל כך מעוניין), אבל הם המליצו להפנות עליו מאוורר 120 מילימטר לאנשים עם קירור סטוק. השאלה, האם מנסיון של מישהו זה באמת יעזור להוריד את הטמפ? ושאלה שניה, איך אני בדיוק אעשה את זה? (ראו מפרט)... איך…

• 0 תגובות
    • 580 צפיות
  16. Started by gal_il50,

יש לי מארז Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case הוספתי גם וולקנו 7 אבל אני רוצה להוסיף עוד מאוורר\ים,איזה אפשרויות יש לי? כמה זה עולה? מה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 486 צפיות
  17. יש לי AC Twinturbo על ה-HD4850 שלי כבר בערך שנה. לאחרונה ההיטסינקים של הזיכרונות החלו ליפול, מה שהופך את הקירור לבעייתי. מה שעשיתי כרגע זה לנקות את הכל(את הפאדים התרמיים שבאו עם הקירור), למרוח MX-3 ולהחזיר את הזכרונות. אבל ה-MX-3 לא אמורה להדביק אותם, אלא רק להוליך חום, מה שגורם לי לחשוב שבקרוב הם יפלו שוב. מישהוא יודע איפה אפשר לקנות דברים כאלו? פאדים תרמיים או דבק תרמי או משהו דומה? או שאני בכלל טועה וה-MX-3 אמורה להחזיק?

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  18. Started by בקהאם,

יש לחבר שלי מעבד 3200 באתי אליו והוא עושה רעש של טרקטור אז מה עדיף לו לקחת מבין אלה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1403&products_id=8534 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=11117 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=9438

• 10 תגובות
    • 594 צפיות
  19. Started by onlyhuman,

יש פה כבר דיון על זה תודה!

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  20. Started by Chura,

היי, רכשתי מארז זה : CoolerMaster Media 260 (RC-260). שגובהו כ8.9 ס"מ סך הכל, כלומר יש בערך כ6-6.5 ס"מ לקירור למעבד. מה דעתכם ? המליצו לי על AC Freezer 7 LP שנראה נחמד, לדעתי גם אחד הזלמנים יכנס, לא ? אשמח לעזרתכם. חן

• 6 תגובות
    • 730 צפיות
  21. אני מתכנן לקנות את המפרט הבא, כאשר יש לי התלבטות בקשר לאלמנטים שקשורים לקירור. המחשב יישב בתוך ארון בתא בגודל: עומק 45 רוחב 47 גובה 20.5 שלו יש רק פתח חלקי מאחורה (החצי התחתון של הדופן האחורית, אם זה חשוב אולי אפשר להרחיב). מקדימה יש לארון דלת אבל היא תהיה סגורה בדרך כלל. מעבד: [..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H77-D3H - זמין במלאי ₪537 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪262 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 3TB SATA3 - זמין במלאי ₪660 דיסק קשיח 2: INTEL SSD 330 120GB- זמין במלאי ₪611 מארז: [..] SILVERSTONE LASCA…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. שלום לכולם! זו הודעה ראשונה שלי בפורומים אחרי צפייה של שנים כצופה מן הצד..בעיקר בגלל שלא הייתי צריך להתייעץ לגבי משהו עקב מחשב מחורבן בן 7 שנים אם אני לא טועה שויתר עלי ואני עליו (: אבל עכשיו זה משתנה,בשעה טובה הזמנתי חלקים למחשב חדש-ואחת הטראומות שלי מהמחשב הקודם שלי (I5 750 HD4890 4GB RAM CM690 עם XP SP3 לא מתפקד בעליל למי שסקרן עד כמה המצב היה רע) היא עניין השקט: להפעיל אותו היה מקביל בערך להמראה של F-16 ואני מאוד מאוד מעוניין להימנע מהטעות הזו במחשב החדש,לכן שמתי דגש רציני על חלקים שקטים. יחד עם זאת,אני עדיין מעוניין לשמור על רמה סבירה של קירור,אני לא מחפש להקפיא משהו ואני אפילו לא מתכנן OC נכון לרגע זה (אבל לא פוסל לחלוטין אופציה בע…

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  23. שלום, יש לי בעיה עם מחשב שהורכב על מנת להיות חרישי לגמרי (אבל באמת) ובעצם לא מספק את הסחורה. נרכש מארז חרישי ומשתיק רעשים של אנטק (ר' פירוט למטה) ובהמלצת פורום מפרטים קירור TT Max Orb שבסופו של דבר אינו מספיק שקט ואני מחפש לו חלופה שקטה יותר, שתחזיק OC מתון ותיכנס במארז. תקציב - עד 300 ש"ח. הרכיבים העיקריים במחשב: Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 ANTEC P150 Quiet PC Case 430W CPU cooling - Thermaltake MAX ORB CL-P0369 Sapphire ATI RADEON 2400Pro 256MB HDMI Bulk Gigabyte GA-P35-DS3L Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 תודה

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  24. Started by Ac1D,

המעבד בחתימה. אני מעוניין להוציא אותו ואני רואה שיש שתי קליפסים לבנים מכל צד. לאחר שאני מרים אותם.. לא הבנתי מה אני צריך להרים. אשמח לתגובות.

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  25. Started by ItachiSan,

שלום, אם אני לא מתכנן OC, כדאי לי לקחת מעבד עם קירור סטוק או קירור בנפרד? המעבד הוא- Q9550 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=232 והקירורים שהציעו לי- Scythe Zipang http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=252 172 ש"ח Scythe Ninja 2 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=251 151 ש"ח תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 721 צפיות

דיונים חדשים בפורומים