עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. התקנתי את הכל אבל המאוורר המדבקה של antec לאיפה פונה? לרדיאטור עצמו ? או לכיוון בחוץ?

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  2. Started by Doctor Ice,

שלום לחברי הפורום המעולה הזה !!!! אני יחסית חדש באתר הזה (מבחינת רישום לאתר ולא מבחינת הגלישה בו) ואני צריך לקבל השבוע מערכת קירור מים שקניתי מחברת DANGER DEN המערכת כוללת: משאבה של DD 12V-D4 בלוק מים למעבד DD TDX בלוק מים + פלטייה לכ. מסך שלי DD MAZE4GPU?80 WATT PELTIER צינורות: CLEARFLEX + DD UV BLUE?GREEN TUBING יש לי רדיאטור חימום של רכב GMC בגודל של 240 מ"מ (2 מאווררי 120 בצד אחד יושבים עליו) והרדיאטור הוא מאלומיניום . 1. האם הרדיאטור - שעשוי אלומיניום הורס את כל מערכת המים שלי או שזה בסדר ? 2. מאיפה אפשר להשיג נוזל קירור למערכת שלי - תקציב של עד 100 ש"ח 3. אשמח אם מישהו שמבין יציע לי עזרה פיזית בהרכבה של המערכת אם יש לכם עצות לגבי התקנה / מיקום /…

• 40 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by TermiNal,

היי, שנכנסתי לאתר של Danger Dan ורציתי לחפש מוצרים שאני אוכל לקנות מצאתי רק מקום כזה שאתה ממלא חלקים שאתה רוצה ובערכות קירור מים אנלא מבין בגרוש! לכן אני אשמח מאוד מאוד עם מישהו יוכל למצוא לי איזו חבילה של Danger Dan מהאתר שלהם כי אני לפחות לא מצאתי , או! שתרכיבו לי אחת שכוללת בלוק אך ורק למעבד אבל בלוק טוב מאוד! וכל שאר הדברים - צינורות/רדיאטור /כל השטויות האחרות, אני רוצה לפתוח תחבילה שאני אזמין מהם ולקבל הכול שאנלא אצטרך לאלתר כלום שאני פשוט אוכל לחבר את זה. תודה לכם ה כמעט שחכתי - הכול צריך ליהיות תואם לפלומינו 1800+

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  4. Started by silky,

אנא חוו דעה על הקירור הזה : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3673&item=6707892582&rd=1 ואני מנסה להבין משהו, אם אני קונה למחשב(פנטיום 4/אתלון 64 נחמד כה) כזו ערכה, אז בעצם זה מחליף את כל המאוורים במחשב חוץ מאת זה של המארז וההרדיסקים, ואז המחשב שלי יהיה שקט כמו ....כמו משהו מאוד שקט(ארגז חול? מצטער, אני לא מצליח להיות יצירתי בקשר לזה..)?

5. Started by ShowstoppeR,

טוב אז ככה. אני כבר הרבה זמן מנסה להחליט על איזה קירור כדאי ללכת. ברור לי שזה יהיה קירור מים השאלה היא של איזו חברה. הרעיון האחרון שלי היה לעשות קומבינה של כמה רכיבים מ EMP כמו רדיאטור עם מאוורר של אנרמקס ומשאבת קיקןצ 1048+ בלוקי קירור של waterchill מסדרת ה antarctica שלהם ובלוקי קירור הרגילים שלהם ל ציפ ו כ.מסך אחר כך פשות חשבתי שאני יקנה את המערכת השלמה מ pandas שעולה 2200 ש"ח עם צנרת 1/2" שנותנת יותר ביצועים. אך לאחרונה נתקלתי בכמה ביקורות של עוד חברה שמייצרת מערכות קירור איכותיות swiftech. כל הביקורות שיבחו את האיכות והביצועים היוצאים מן הכלל של הבלוקי קירור שלהם ולרוב אלה היו דגמים יותר ישנים של החברה. כשהגעתי לאתר שלהם: (www.swiftnets.com) ראיתי שהם הוציאו דגם חדש …

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  6. Started by Ameralis Zaiir,

שלום, בעודי גולש באינטרנט מצאתי קירור מים של חברת "Titan" מדגם DWC-A01. מישהו מכיר אולי את החברה הזאת או יודע על ביקורת על המוצר הנ"ל? מכיוון שהמחיר שלו נראה די זול... באתר לא היה מפורט הרבה על מה מכילה החבילה (חוץ מתמונה של משהו שנראה כאילו הוא נכנס למפרץ של ה5.25". בתודה מראש, Ameralis Zaiir

7. שלום לכולם רציתי לדעת פרטים על מעכרת קירור מים של THERMALTEK דגם BIGWATER 735. מה דעתכם על המערכת הזו שעולה היום 530 ש"ח. ואם יש למישהו ביקורת עליה. תודה..

• 12 תגובות
    • 849 צפיות
  8. נמאס לי מקירור אויר, אודה להמלצות למפרט שאפשר להרכיב בארץ בחנות כולל אחריות,מערכת שקטה ויעילה.

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  9. חשבתי לקנות את ה Thermaltake 2U Liquid Tank - AquaBay http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0032AquaBayM1/cl-w0032.htm האם זה ייפגע לי בביצועים בצורה כלשהי? (יש לי צנרת של 8/10 ומשאבה טבולה של 700L/H) והמערכת עצמה היאKAILON SILENCER PASSIVE

• 11 תגובות
    • 502 צפיות
  10. אני רוצה לקרר את הAMD64 3400+ 754 שלי כמה שיות חשבתי על BIGWATER אבל אמרו לי שהביצועים עלובים. מחפש משהו הכי זול והכי טוב שאפשר להשיג. ד"א אני לא הטיפוס המרכיב, עדיף שתיהיה מורכבת ומוכנה או שההרכבה לא תיהיה מסובכת.

• 10 תגובות
    • 818 צפיות
  11. Started by kibub,

היי אני רוצה לדעת אם יש חשיבות לסדר הרכיבים בלופ. חשבתי על הסדר הבא : מהמיכל הולך לרדיאטור וממנו למעבד וממנו למשאה וממנה למיכל . נראה לי שהכי חשוה שהרדאטור מחובר למעבד כדי ליקרר את המיים לפני הכניסה למעבד. מה אתם אומרים? זה התיכנון: איך נראה לכם יעיל? [move]הנה כמה תמונות להמחשה:[/move] זה המיכל: אני מתכוון להוריד לו את הפייה השחורה ולשים פייה כמו הזהובה ואת המכסה של התחתית גם לחתוך לו את הפייה ולאטום. מביכל יעמוד כשהפיות מלמעלה ולהם יחוברו 2 צינורות עד לתחתית המיכל. אני אשמח לשמוע הארות.

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  12. Started by ptyahoo,

לפני כחצי שנה קניתי את המחשב ההנ"ל: AMD Athlon 64bit 3000 chaintech sk8t800- בין היחידים עם הלוח המחורבן הזה. a- data 512mb msi 9800pro wd 80 gb לאחרונה שמתי לב לכיבויים לא רצוניים של המחשב סתם ככה. וזה לא שהוא סגור במארז וחנוק, המארז הוא thermaltake v7000d בעל 5 מאווררים על המארז!!! באמת שלא ציפיתי לכיבויים אלה וניסיתי כל אנטיוירוס וכל אנטיספייור בעולם ואני עובד עם פיירוול מובנה של הראוטר. והכיבויים נעשים 95% במשחקי כמו hl2 וגם ב-colin mecre rally(איך שרושמים את זה). הגעתי למסקנה שזה טמפרטורת המעבד או הכרטיס מסך ושמתי לב שאני עושה טיפה אוברקלוק לכ.מסך יש ריסטרט אוטומאטי. אז למה אני פשוט לא בודק את הטמפרטורה של הכ.מסך או של המעבד ורואה מה גורם לזה??? כי על הל…

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Freezer,

שלום לכולם מה זה קירור מים ??? ,כולם מדברים רק על מאוררים לcpu . קירור מים בתוך המחשב? לפי מה שאני יודע מים וחשמל לא הולכים טוב ביחד. ביחוד שמדובר על חלקי מחשב,חשבתי מה יקרה לאותו חלק אם ישפכו עליו מים.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום! בימים אלו המחשב עובר מודינג (כן, זה לא לפורום זה ככה שלא ניכנס לזה) ואחרי חשיפה גבוהה מידי למערכות קירור מים באתרי מודינג שונים החלטתי שאני רוצה להשקיע במערכת. האמת שאני לא צריך מערכת בשביל לשבור תחומרה שלי עם אוברקלוק, אני לא הולך לשבור שיאי עולם.. ויותר ממה שעשיתי עד כאן אני לא הולך להתקדם.. (אולי אני אתקדם עם המעבד עד 2.2, עם הכרטיס אני חושב שאני גמרתי, הוצאתי עליו מספיק כסך בשביל סיכונים מיותרים :-X) אני רוצה הנמכה של הטמפרטורה של הכרטיס שלי (לעזאזל 60 מעלות במנוחה). מה אתם אומרים על קירור אוויר נחמד למעבד וקניית קירור מים לכרטיס? הרי הקירור של לידטק אימתני, אין קירור מיוחד שאני יכול להוסיף להכרטיס לפני קירור מים.. בבקשה תראו מה אתם יכולים לעשות בתקציב של 700-80…

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  15. Started by flying_g,

בוקר טוב מה המצב? אני נמצא בגרמניה ורוצה להזמין חלקים לקירור מים לאור העובדה שאני יכול לבצע משלוחים לפה, אבל אין לי כיוון בכלל ומה שהצלחתי לאסוף מאמזון מבולגן ולא מצליח למקד אותי. אז איזה מידע אני צריך לתת לכם כדי שתוכלו לעזור לי? תודה מראש

• 20 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. שלום לכולם, קודם כל זה פעם ראשונה שאני כותב בפורום אז בהצלחה לי.. כבר כמה זמן אני מחפש קירור מים למעבד (core 2 duo) שלי שכרגע מקורר עם מאוורר סטוק של INTEL שלא עושה עבודה כל כך טובה, ולמחשב שלי בכלל (שהרכבתי לבד) לפי SpeedFan הייתי עומד על 60 מעלות LOAD(עבודה) וסביבות ה50 בIDLE, כרגע אחרי מודינג אני קטן\גדול הטמפרטורה הכללית של המחשב ירדה בגלל הוספת 2 מאווררי 180mm גדולים כמו שאפשר לראות למטה, כרגע אני עומד על סביבות ה50 - 40 בLOAD ו30 - 38בIDLE, לפני כמה ימים נתקלתי בקירור מים דיי מעניין של חברת Top Speed® 3.X(שם לא מוכר בכלל) אבל שמציע קירור מים, למעבד,כרטיס מסך וNB Chipset על הלוח ב390ש"ח, פה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fntcc השאלה שלי היא: הא…

• 2 תגובות
    • 481 צפיות
  17. שלום, כחלק מההתעניינות של בקירור מים אני קורא המון מידע באינטרנט ובחנויות ונתקלתי מס' פעמים במושג "לופ פרללי" ולפני מספר ימים הסתכלתי על ה-Apogee HD של סוויפטק וראיתי בהסברים שאפשר לעשות איתו "לופ פרללי וסיריאלי משולבים" עם דיאגרמה ותמונה. בדיאגרמה מוצג סדר החלקים שהשוני בין הסיריאלי לפרללי הוא שבפרללי המים מהמשאבה מתפצלים ל-3 יציאות (לבלוק יש כניסה אחת ו-3 יציאות שהבחיה היא עצמית באיזו יציאה להשתמש) ול-3 חלקים שונים ומתחברים ל-3 כניסות ברדיאטור (יש רדיאטור עם 3 כניסות?!) והשאלה פשוטה: מה הוא בדיוק לופ פרללי ומה יתרונותיו, חסרונותיו ודרך יישומו. http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_971_498_493&products_id=32578 גללו למטה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Ran B,

אוקי ככה חבר'ה, חשבתי על קירור מים, לא במטרה לקנות, אלה על המצבים שקורים, עכשיו חשבתי על זה כבר ממזמן, וזה נשמע לי הגיוני, אבל מין הסתם זה לא הגיוני כי אז לא היו עושים קירור מים, תעשו ניסוי קטן.., תקחו בקבוק קולה.., שימו אותו במקרר למשך איזה שעה משהו כזה, שיהיה קר, אחר כך תוציאו אותו, ושימו בחדר..., חכו כמה דקות/עשרות דקות.., ותראו שהבקבוק מאבד את הקור שלו, ומתחמם, אז יש לו טיפות מים על הבקבוק!, עכשיו חשבתי על זה בקירור מים.., המים מגיעים קרים למעבד, במטרה לקרר אותו.., ואז הם נהיים קצת חמים, כי המעבד חם.., אז לא יכול לקרות מצב שפתאום יהיה על הצינורות של המים טיפות מים מבחוץ לצינור, כמו בתהליך של הבקבוק, ששמים אותו בחדר, אז יש טיפות מים מבחוץ, אז זה לא יכול לקרות כ…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אהלן לכולם, לאחרונה שדרגתי את המפרט שלי, החלפתי את ה Q9550 שלי ל-2500K שאני מתכוון לנסות ולהביא עד 5GHz אבל גם אסתפק ב-4.8 נרכש לוח אם Z77A-GD65 של MSI ונרכשו זכרונות חדשים. המחשב החדש עוד לא הורכב, אבל מתוכנן בו OC כבד כמו שאמרתי. המארז הנוכחי שלי הוא P182 שאותו אני מוכר לחבר שלי ואני מתכנן לקנות מארז חדש, כנראה P280, נורא אהבתי את הביקורות עליו, המחיר שלו די משתלם ויש לו אחלה אפשרויות לסידור כבלים והוא גם נראה מעולה. כרגע אני עם קירור אוויר Zalman CNPS10X Extreme, אוהב אותו מאוד, אבל רציתי לשאול האם כדאי לשקול לעבוד עם קירור מים ואם כן, עד כמה זה משתלם או בכלל נדרש למפרט כמו שלי? אשמח לתגובות ולידע כללי בנושא, כי מעולם לא התעסקתי בקירור מים. תודה

• 4 תגובות
    • 883 צפיות
  20. Started by TermiNal,

אני מעוניין ברכישת מערכת קירור מים,בעתיד כשר אקנה מחשב חדש האם אוכל להעביר את כל החלקים כולל הבלוקים ? ומה הכי טוב בתקציב של עד 1000 ש'ח ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 639 צפיות
  21. Started by sambusak,

כל הרעיון הזה של קירור מים מתחיל למצוא חן בעיני. יש לי כבר רדיאטור בגודל די מתאים (רדיאטור קטן של רכב בערך 20X10 ס"מ) מה שאני צריך זב צינורות ומשאבה. חשבתי על משאבת שפריצרים של רכב, אבל הבנתי שהן אל אמורות לעבוד רצוף לאורך זמן. אז השגתי משאבת דלק חשמלית של מיצובישי, אבל אני חושש שהיא לא מותאמת למים (היא תחליד) בקיצור: איזה משאבה צריך בשביל קירור מים? איפה משיגים ציוד? (צינורות וכו...) ברגע שיהי משהו אני אשלח תמונות (רק שהמחשב לא ילך קקען...)

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. הקיץ הגיע והקירור אוויר כבר מתקשה להחזיק את ה-i7 2600k ב-4.5GHz. מסקנה: קירור מים. בעיה: לא ממש אפשר להשיג בארץ משהו נורמלי. איזה חנויות שולחות בזול לארץ? איזה חנויות ממולצות? בנוסף אני תוהה אם לקנות קיט מוכן או בחלקים? שני הקיטים שכרגע נראים מבטיחים הם ה-Swiftech H20-220-ULTIMA XT וה-XSPC Rasa 750 RS240 (או ה-RX). המערכת כולה תותקן בתוך המארז (CM Storm Sniper), יש מקום לרדיאטור 2x120 ועוד 1x140, בעקרון אפשר גם 1x200 במקום שני ה-120. אני כרגע מעוניין בקירור רק למעבד. ולא מעוניין בלדים ושטויות כאלו, אני מאוד רגיש לאור והמחשב אצלי בחדר. הכיוון הכללי של המערכת הוא בכיוון של שקט עם ביצועים ולא ביצועים מקסימליים.

• 44 תגובות
    • 8.7k צפיות
  23. Started by hag911,

אני צריך קירור מים בשווי 200$... תודה... חשבתי ללכת על Swiftech Apex Ultra H20-220 With Apogee G

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by KoDkOd,

שלום , אני רוצה לדעת אם אפשרי לבנות קירור מים מה החומרים הדרושים ? איך בונים ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  25. Started by wiz,

אז ככה, קודם כל בוא נתחיל בזה שאני לא אוהב רעש, אבל לא פאנט. שנית החדר שלי מאוד מאוד חם (מצופה כולו בעץ, אז בקיץ זה ממש סאונה). שלישית, אם אני מזמין מח"ול ישירות מהחברה היוצרת, ההפרש בין מערכת קירור מים ולבין מערכת רגילה כולל כמו תופסות שוליות הוא הפרוש שולי. מה אתם אומרים? כדאי ללכת על קירור מים? דיברתי עם החברה ב-Dangerden והמשלוח לא יוצר יקר מדי, ובנוסף גם המ"עמ מסודר מראש.. ככה שאין בעיות עם הקטע הזה למישהו יש ניסיון עם הערכות שלהם? הבנתי שהן בין הטובות ובהחלט ה-bencmark מרשימים. אני חושב על ערכה שכזאת: Blocks: Danger Den - RBX Danger Den Z-Chip Block (Intel 865/875) Maze 4 gpu + 8 Ram sinks + Artic Alumina (לGeforce FX) Pump: Danger Den DD12V-D4 עקר…

• 5 תגובות
    • 645 צפיות

דיונים חדשים בפורומים