עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yonib5,

ללא ברירה נאלצתי להתעניין בקירור עבור המחשב החדש שלי במיוחד עבור הכרטיס מסך שמתחמם לו... באותה הזדמנות חשבתי על קירור כול המארז בתקציב פתוח אבל לא מופרז ורציתי לדעת אם אני מעלה פה תמונה חדה וברורה של המחשב מבפנים תוכלו להנחות אותי איך להרכיב את אביזרי הקירור במחשב? ואיך להתקין אותם? כי אני בלי שום נסיון בנושא... אולי הרכבתי דיסקים קשיחים וכונני CD אבל שום דבר מעבר לזה...... במארז שלי יש מקום למאוורר גדול מאחורה נראה לי 80 מ"מ ואפילו עוד מקום עכשיו שאני מסתכל שוב....

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום. הנייד שלי קצת מזיע בחום של הקיץ ואני רוצה לקנות משטח קירור וזאת כי אני משתמש במחשב 12+ שעות רצוף ביום ללימודים, המחשב לא רותח אבל אני מעדיף אותו קר וגם הHD מחמם לי את היד וזה מציק. כמו שציינתי למעלה יש לי התלבטות קשה בין שני גופי הקירור שמופיעים בכותרת וזאת כי : 1) למרות שבשניהם המשטח העליון עשוי מאלומיניום בזלמן המשטח נראה יותר מאסיבי ואיכותי ובשני המשטח נראה כמעיין רשת דקה. (שלא נראה לי "שמושכת" את החום מהנייד אלא סתם לגימיג) 2) הזלמן יותר יקר מ NotePal Infinite ב 110 שח.. שזה לא מעט, ועולה 300~ שח. אבל אני מוכן להשקיע כי בכל זאת זה הוצאה חד פעמית השאלה שלי היא איזה מהם הכי משתלם כי אם הזלמן יתן לי בסופו של דבר מעלה שתיים פחות אז אין לי סיבה לקחת אותו (אם בכלל הוא…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Senator Stupidity,

שלום לכולם ושנה טובה/חג שמח, לקראת קניית מחשב חדש אני מתכנן להפוך את המחשב הישן שלי לשרת קבצים. כחלק מהליך השדרוג הזה, אני רוצה לקנות לו קירור חדש (כרגע הוא עם קירור סטוק) - עם עדיפות לשקט ולא לביצועים (ממילא אני אעשה לו Underclocking). אם אפשרי לכלול קירור פאסיבי זה יהיה נהדר (המארז - אנטק 300, עם אקסטרה מאוורר מקדימה כדי לקרר את ההרדיסקים). מישהו מכיר קירור פאסיבי טוב (או אקטיבי שקט מאד) לסוקט העתיקה הזו?

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  4. היי, אני צריך קירור לסוקט 478... שיהיה אפשר להתקין אותו בלי להוציא את הלוח. הבנתי שבשביל להתקין את ה BT חייבים להוציא את הלוח.. תקציב 250 ש"ח. תודה.

• 2 תגובות
    • 426 צפיות
  5. שלום לכולם,רציתי לשאול על איזה קירור אתם ממליצים ל478(2.4C אם זה משנה) לאוברקלוק? אם זה משנה יש לי כבר SF-2 ככה שמאורר לא צריך אבל עם יש קירור טוב שבא עם מאורר אז אין לי בעיה להשתמש הSF-2 כמאורר רגיל למארז. התקציב הוא בסביבות 200 שקל. אני מבקש לא להמליץ על הAX-478 כבר גיליתי שלהשיג אחד כזה כרגע זה מבצע ארוך ומסובך(בעיקר ארוך ) אלא אם אתם מכירים חנות שיש בה את זה כרגע ואז אתם פשוט אדירים ועוד שאלה קטנה,האם אתם חושבים שעדיף כבר להשאר עם הקירור הרגיל שבא עם המעבד עד שאני אוכל להשיג AX-478 ולשים עליו את הSF 2?

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  6. Started by maormark,

יש לי לוח אם של אסוס p5gd1 ומעבד פרסקוט פנטיום 4 3000..סוקט 775 המעבד מתחמם לי ומגיע לי ל70 מעלות והמאוור של אינטל מגיע לי ל4500rpm רציתי לשאול אם זה יקרר יותר טוב ממה שיש לי http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=71&page=spec כי אני רואה שהמאוורר הזה מגיע עד 2000rpm ומפחד שאם אקנה אותו, המעבד יתחמם יותר ממה שיש לי, כי אולי המאוורר הזה מתאים למעבדים החדשים רק לסדרת הE.? מה דעתכם?? תודה מראש [br]פורסם בתאריך: 20.05.2009 בשעה 16:54:13 מישהו בבקשה?

• 10 תגובות
    • 776 צפיות
  7. Started by dany_tab,

מה אתם אומרים על המאוורר הזה לסוקט AM2: כדאי לקנות או שעדיף לחסוך למאוורר של ZALMAN ? אני מתכוון לקנות מפה: http://www.ksp.co.il/hmain.php בשביל אוברקלוק...

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  8. Started by Big_Guy7,

יש לי קירור סטוק של אינטל, שהוצאתי ממעבד סוקט 478. יש מצב שהגוף קירור הזה יתאים למעבד של סוקט 423? (פנטיום 4 1.5GHz) תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 474 צפיות
  9. Started by Dwhore,

צהריים טובים. הזמנתי קירור לסטיק זכרון.. לדעתכם זה באמת עוזר? או שזה סתם חתיכת ברזל על הזכרון ששומרת את החום בתוכו? מה זה באמת עושה? סתם לידע כללי ד"א הזמנתי של Tt..זה טוב? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/images/Thermaltake_Copper_HEAT_SPREADER.jpg

• 1 תגובה
    • 514 צפיות
  10. Started by ODYAX,

שלום. יש לי לפטום של MSI. כל פעם שאני משתמש בתכנה עם גרפיקה כבדה הוא הוא רעשים מטורפים לש המאוורר וגם מתחמם - לא כיף. חוץ מהמלצה לקחת למעבדה לניקוי- יש אביזר מומלץ? או דרך להרגיע אותו קצת? תודה

11. Started by mr_orion,

ברור לי שה-31 מעלות שאני מקבל עם המעבד שלי בעת מנוחה נפלאות, אבל אובר קלוק לאיזה 800 מגה הרץ (600 מגה הרץ נוכחי) זה לא רע, ורצוי.. למה לא? יש לי היטסינק SECC2, אז הוספתי לו שני מאווררים משני הצדדים, וזה לא רע. מה שכן, הייתי רוצה סופסוף לסגור את המחשב ולהתפלא ממנו סגור ושקט, למי שלא מבין על מה אני מדבר, תסתכלו: אני בספק שיש משהו מתאים בשוק כיום לפנטיום 3 הישן שלי, אבל אפשר לאלתר, לא? הרי זה מודינג פה. ממה שאני יודע, קירור מים זה חתכ'ה מערכת יקרה ולא שקטה במיוחד, וגם המחשב הזה ישן מדי כדי להשקיע בו עד כדי כך. כל מה שאני רוצה, עקרונית, זה להוסיף צג LCD, לגזור לי חלון יפה ולהוסיף נורות לד למאוררים שאני אוסיף (בעזרת השם, אם צריך) ואולי אפילו נורות למולקסים.. מי יודע, בכ…

• 9 תגובות
    • 607 צפיות
  12. Started by amisha,

מי מבין שניהם ויש OC בתוכנית!!! (הדגם של זלמן זה הדגם מנחושת מלאה 7000cucu למתעניים בדגם המלא)

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  13. Started by amisha,

המטרה של הקירור היא גם ל OC רצחני לפעמים ולפעמים למהירות המקור +שקט מטורף יש הצעות ? המארז הוא מארז דיי מאורר (מארז של TT עם מאורר 120 מ"מ בצד) הטמפ שלי הם : 32 במצב IDLE בסביבות ה 50 ב FULL LOAD בOC מ 2.4 ל 3.2 במתח דיפולט של 1.525V אני רוצה להגיע לסביבות ה 3.6 עם הקירור החדש נ.ב כאשר אני אומר שקט מטורף אני מתכוון גם שאני אנמיך את המאוררים של המארז ל 7V אם אתם אומרים לי שיש AX478 בארץ שלחו לי לפרטי איפה יש !!

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by The Ripper,

המאוורר של המעבד מרעיש מאוד וחייבים להחליף אותו, מה יהיה המאוורר המומלץ לסוס הגוסס הזה, מבחינת עלות-תועלת? חשבתי על katana 2 שעולה 140 שקל או שאולי כדי לקחת קירור מקורי ב60?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Ben-Dor,

אני קונה עכשיו מחשב חדש ואני צריך לקנות HSF עבור המעבד שלי אני מעוניין בO/c של עד בסביבות ה2533 מגה הרץ משהו כזה. וכמובן אני מעוניין בHSF טוב שיקרר טוב מאוד וגם שיהיה שקט זה מאוד חשוב בשבילי אני לא יכול לסבול רעש המחשב הזה משמש ל מערכת קולנוע ביתית חשוב מאוד שהוא יהיה שקט תודה רבה אז תגידו לי מה לקנות מה השילוב הכי טוב שיש תקציב עד 300 שח לא יותר מזה.

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by D-M-X,

אין לי שום מושג במאווררים אבל נדפק לי שלי ואני צריך מאוורר פשוט עד 150 ש"ח... תודה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 633 צפיות
  17. שלום, ברשותי מעבד P4 3.0 GHZ שאני צריך להחליף לו משחה תרמית. המחשב בן 3 וקירור הסטוק שלו כבר די 'עייף' (מגיע לטמפרטורות גבוהות מדי). אשמח להמלצה על משחה תרמית טובה ולקירור מתאים למעבד הוותיק. תקציב - 100-150 ש"ח. תודה. ---- עריכה ----- שכחתי לציין, מדובר בסוקט 478 של אינטל, נדמה לי שזה חשוב כדי לבחור מאוורר. שוב תודה,

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  18. Started by amisha,

התקציב לא משנה הרבה אבל הוא צריך להיות קירור מבוסס אויר (HSF) בלבד!! השקט משנה מעט ועדיף שתהיה בקרת מהירות (בשביל הלילה ובשביל ה OC העצבני)

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברשותי פנטיום D שכרגע עומד על 3.5 ג'יגה אחרי אובר קלוק. ברצוני להגיע ל3.6-3.8 ג'יגה(תלוי במגבלות הספק שהוא 480W, ולכן כנראה פחות מ3.8). הקירור סטוק כבר נמצא במצב גבולי ב3.5 ג'יגה(60-62 מעלות במאמץ). ולכן אני חושב שהגיע הזמן להחליף אותו. בהנחה שהאוברקלוק המקסימלי יהיה 3.8, איזו מערכת קירור עליי לקנות? כמובן שהמטרה היא לצאת הכי זול שאפשר, אבל עדיין לקנות משהו שבטוח יוכל להחזיק את המעבד גם ב3.8 על בערך 55 מעלות גג במאמץ. מה דעתכם? נראה לי שהכי זולים וטובים הם הפריזר 7 או הביג טייפון(שכבר קצת יקר בשבילי אבל אם הוא חובה אז אני אשקיע בו). אשמח לשמוע עוד הצעות! תודה, גיא.

• 7 תגובות
    • 504 צפיות
  20. Started by McMerc,

יש לי (לצערי) מעבד פנטיום 4 (סוקט 478), ליבת פרסקוט, והמאוורר המקורי עושה רעש וגם לא מקרר. אני רוצה קירור חדש למעבד, שגם יתאים לסוקטים החדשים בסביבות 175 ש"ח. תודה רבה.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by sarkise,

ברשותי לוח אם מסוג ga-m56s-s3 AM2 לפני יומיים ביצעתי למעבד (4800+ 2.5GHZ) אוברקלוק ל2.86GHZ עם הוספת מעט מתח למעבד, צ'יפסט וזכרונות. הOC יציב, מחר אני מתכוון לשדרג את הקירור סטוק שלי, שכרגע שומר במאמץ את המעבד על 50 מעלות, לAC FREEZER 64 PRO אך שמתי לב לעוד בעיה ע"פ EVEREST הלוח אם נמצא ב55 מעלות במצב מנוחה של המחשב, שלפי מה שאני יודע בשביל צ'יפסט 560 זה חם מאודדד..... אני בעל מארז עם מאורר 120 מקדימה ו120 מאחורה, סירקולציה טובה, ועוד מקום למאורר 80 בצד המארז. רציתי לדעת, אם אני עומד להתקרב לכיוון ה3 ג'יגה הרץ למעבד, האם הטמפרטורה של הצ'יפסט תושפע מכך ? תעלה ? אם כן, איזה קירור מומלץ בשביל צ'פסט מהסוג הזה ? (אני מאוד לחוץ בכסף, יש לי לא יותר מ50 שקל לבזבז על קירור לצ'יפסט…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by hosham,

מפרט בצד סך הכל הטמפ' של המחשב שלי טובות: מעבד 39 כרטיס מסך 45 אבל הגוף קירור שעל הצ'יפסט חם מאוד,איפה אני יכול להשיג קירור טוב,אולי אפילו מאורר 40 מ"מ לחבר עליו. הכי חשוב שלא תהיה הרכבה מסובכת. תודה.

• 9 תגובות
    • 514 צפיות
  23. Started by -Blaze-,

יש קירור שבאמת יוריד כמה מעלות טובות לצ'יפסט שלי? הבאתי את האלנדייל שלי ליציבות מוחלטת ב2.8Ghz, אבל הלוח אם מגיע ל67 מעלות +- וזה המון. ראיתי שיש כל מיני דברים בנועה ופנדס, השאלה היא מה הכי טוב ואם זה באמת יעשה משהו... יש קירור בסביבות ה80 שקל הזה שיוריד את הטמפרטורה? ואם כבר פתחתי דיון אז עוד כמה שאלות: בOC, מה מתחמם, הגשר הצפוני או הדרומי? כמה חם זה חם מדי? שלי עכשיו על 55 מעלות במנוחה ואחרי מאמץ של 4 וחצי שעות זה מגיע ל67, וזה נראה לי הרבה יותר מדי

• 11 תגובות
    • 730 צפיות
  24. Started by OmEr.il,

שלום יש לי כרגע את הextreme spirit של TT.מי שמכיר אותו יודע שזה מפוח,קטן אומנם,אבל הרעש שלו על הכי גבוהה פשוט בילתי נסבל!.(בגלל ששגעון הOC שלי עבר,אני עכשיו שם לב לזה שמחשב שלי נשמע כמו בולדוזר).אני צריך קירור לצ'יפסט שקט,טוב,ושלא יעבור הכי הכי הרבה את ה100 ש''ח. הצ'יפסט הוא 478 לוח BIOSTAR(לוח נחות). תודה

• 5 תגובות
    • 517 צפיות
  25. Started by MRFIX,

ברשותי לוח ABIT NF7-SL V-2 המאוורר כנראה התקלקל. כמו שהבנתי לא כל מאוורר של צ'יפסט מתאים ללוח הזה האם משהו יכול לומר לי איזה מאוורר אני צריך לחפש או שהו יכול להמליץ לי על אחד. האם אני יכול להחליף לקירור פאסיבי (ללא מאוורר). האם ניתן להמשיך להשתמש ללא מאוורר כלל? הבנתי ממשהו שזה אפשרי למרות שזה לא נראה לי תודה מראש.. אני לא עושה אוברקלוקינג יש לי מעבד AMD 2500+

• 3 תגובות
    • 406 צפיות

דיונים חדשים בפורומים