אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
שלום אחים שלי מה נישמע? ראיתי קירור מיפלצתי שיעיל כמו קירור מים http://www.ninjalane.com/display.aspx?docname=pal8150&page=2 אם אני לא טועה הישווא אותו למערכות קירור מים נכון? אז זה קירור אוויר הכי חזק שיש לא?
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל, אני חדש כאן, אז שלום יפה 8). אני מריץ מחשב הקלטת אודיו, אני מנסה להשתיק אותו כמה שיותר בתקציב הנמוך ביותר האפשרי. מפרט: מארז גנרי מצ'וקמק P4S8X רביזיה שניה P4 2.4B באוברקלוק ל-2667 מגה הרץ. 512MB RAM בצ'יפ אחד של קינגסטון ValueRam. Maxtor DiamondMax9 60GB WD 1200JD Zalman 6500AL-CU מאוורר מארז Zalman 80mm ספק כוח HEC475 פעולות השתקה שביצעתי: - הדבקת יריעות ספוג על צידי המארז - התקנת מאוורר המארז על מסגרת גומי שגזרתי מפד ישן של עכבר, לבידוד הוויברציות. - החלפת מאוורר ה-80מ"מ של הספק במאוורר של Zalman, והתקנת הספק ע"ג מסגרת גומי. - התקנת המאוורר של המעבד (Zalman 6500) על גבי בידוד גומי, גם ה-Bracket וגם המאוורר עצמו. כרגע יש עוד שני דברים שאני שוקל לעש…
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היי, אני צריך בבקשה המלצה לקירור אוויר שנחשב הכי שקט למעבד core 2 duo. תודה מראש!!!
-
- 2 תגובות
- 452 צפיות
-
-
כן אני יודע שהמעבד כבר ישן .. אבל אין לי טעם לשדרג ביינתיים יש לי כרגע קירור סטוק low profile והוא לא עומד בקצב קניתי אתמול Antec Copper Tiger C40 מבלי להתייעץ. ממש אהבתי את המראה שלו, אך הגודל שלו העלה בי קצת ספק לאחר בדיקה גיליתי שהמאוורר שהגיע איתו לא תקין .. מחר אלך להחליף אותו.. השאלה אם שווה לי להחזיר אותו ולהוסיף קצת כסף כדי לשדרג למשהו יותר רציני ? תודה לעונים.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חברי רכש לא מזמן מחשב חדש השתעשענו ברעיון של oc אבל ההשקה בקירור מים שלצערינו משתנה ממעבד למעבד מאבדת את ערכה ממחשב למחשב אז פתרנו את הבעייה בקירור אולטימטיבי ברשותו של חברי היה מיני מקרר קטן עשינו חור בצד המקרר (טמפ מקרר על 10 מעלות) הוספנו מאורר 60 ממ שידחוף את האויר מן המקרר למחשב העברו את האויר בצינור מזגנים מבודד ואטמנו את המחשב לגמריי כל הניסיון שלהלן בוצע על מחשב יחסית ישן (פנטיום II) בגלל כל הסברות של הליך העיבוי וכו נתנו למחשב לרוץ מס ימים. להלן התיאורייה : קיבולת המקרר כ 15 ליטרים תכולת המחשב כ 5 ליטרים טמפ מקרר 10 מעלות הכפלת נפח הקירור ב 0.5 העלתה את יחס הקירור בהשווה לנפח ל 15 מעלות טמפ מחשב צנחה מ 50 מעלות ל 25 במאמץ!!!!!! כל הדיווח הזה הוא מאוד ראשוני אנחנ…
-
- 8 תגובות
- 733 צפיות
-
-
במארז שלי יש מקום למאווררים בצורה הבאה : מקדימה - מקום למאוורר 120 מ"מ מאחורה יש מקום ל2 מאווררי 80 מ"מ למעלה ועוד מאוורר 80 מ"מ למטה (איפה שהחיבורים של הPCI, אין שם כרטיסים כרגע) בדלת יש מקום למאוורר 120 מ"מ\80 מ"מ בחלק האחורי למטה. מה לדעתכם הקונפיגורציה הכי טובה של הכנסת\הוצאת אויר ?
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
שלום חברי פורום נכבדים, יש לי מחשב באוטו (carpc) מבוסס אטום ION מבית אסוס. הקירור לא מספק, היות והמחשב ממוקם בתא כפפות וזרימת האוויר אפסית. ללא תוספת מאורר 60מ"מ על ההיטסינק המקורי המחשב מגיע ל 90 מעלות במאמץ ונתקע. הוספתי מאורר 60 מ"מ והמחשב עומד על כ 60 מעלות במאמץ - חשוב לציין שאין קראית טמפ' לION אלא רק למעבד ואני סבור הION חם יותר. המחשב מחובר באמצעות ספק M4, שהוא ספק ייעודי למחשבי רכב לM4 מחובר המחשב, כונן SSD, כ 10 USBים (GPS, DVB-T, מצלמת אינטרנט, המגע של המסך ועוד), כמו כן המסך מדגם ליליפוט 629GL מחובר לספק וכן עוד 3 מאוררי 120 מ"מ, 2 40 מ"מ ואחד 60 מ"מ. אני רוצה לקרר את המחשב באמצעות פלטות פלטייר חלשות, של 60-90W, היות ואני מוגבל בגובה וכי לא מצאתי קירור פאסיבי …
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מחפש קירור איכותי לא יקר לכרטיסי מסך 4850 ו 9600 ראיתי מספר דגמים thermaltake duorb ן arctic cooling accelero s1 rev.2 מחפש בעיקר שקט לכן אני התמקדתי ב ARCTIC האם יש פתרונות נוספים?
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=ASeu5BjaVJo לידיעתכם.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב! ברצני בצע אוברקלוק על הכרטיס שלי וכבר הזמנתי סינקים לזכרונות. שמתי לב שהקירור של הספייר קטן כזה ולא נראה לי שהוא מקרר טוב. יש מצב שאני יכול להחליף אותו במשהו יותר טוב? (כאילו האם אני יכול להחליף אותו?) אם כן אז במה והאם זה יתן לי לשחוט עוד איזה 40-50 MHZ? ראיתי כמה קירורים בPCH. אני מעדיף לקנות אצלהם כי יש לי עדיין זיכוי שם. ראיתי כמה:Thermaltake G4 VGA Copper Cooler ,Thermaltake Crystal Orb Chipset/VGA Cooler, Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler וגם את Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler הם טובים? איזה הכי טוב? תודה רבה מראש!!! נ.ב: כן, אני יודע, הגזמתי קצת עם השאלות
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם קיים קירור אחר יותר טוב מזה שמגיע עם הכרטיס ? לאחרונה יש רעש מוגבר מהכרטיס.. הוא עובד על 35% מהירות במצב עבושה רגיל (לא במשחקים )
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, בקרוב מתכוון להחליף את השילוש העתיק שלי בן ה9(במפרט) לשילוש לבא. I5 -4690K Asrock z87 extreme4 8gb g.skill ripjawsx ddr3 ובנוסף כונן SSD 256 כרגע לא מתכנן OC ואם כן זה יהי מינורי (מקסימום 10 אחוז). השימוש יהיה בעיקר שימוש סטנדרטי וגיימינג. (פה ושם המרות קבצי מדיה וWINRAR ממש בקטנה) בנוסף יש ברשותי מערכת נוספת חדישה יותר עם I5 2500K, Asrock p67 extrem4 עם קרור סטוק שביצעתי לה OC יציב (בדיקת OCCT של שעה מספר פעמים) ל4 GHZ. מנסיון שלי, אם מקפידים לנקות בתדירות אבק,דואגים לאיורור מארז טוב כולל פילטרים בכניסה שגם אותם מנקים כמובן והחדר ממוזג בקיץ, לא "חובה" קירור אפטר מרקט לגיימינג ובטח לא לשימוש סטנדרטי (אימיילים גלישה באינטרנט סירטונים אופיס). אם לא מקפידים על ניקיון …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני יודע שעם קירור פאסיבי טוב אפשר להגיע לאותם הביצועים כמעט, אבל כרגע אין לי בנמצא קירור פאסיבי טוב, אבל כן יש לי בלו אורב מוחלש, אשר נראה מושלם לעבודה הזאת... מה לעשות ? כדאי להחליף ?
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם אני המון פעמים נתקל במדריכים ובפורום עצמו במשוגים : קירור אקטיבי/פאסיבי. מה זה בעצם? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אמנם לא פוסט קלאסי בפורום קירור, אבל מי מבין כמוכם בקירור? הארון במזנון שלי שמכיל את המדיה (HTPC, YES MAX TOTAL, PS3, DVD) ר-ו-ת-ח. חשבתי לקדוח בגב המזנון ולהתקין וונטה 120 מ"מ שקטה מאוד, השאלה היא אם זה יעיל לדעתכם, ואם כן עדיף שהיא תינק או תזרוק אוויר? האם אולי עדיף לקדוח שני חורים שאחד יונק והשני זורק? והאם קיימת באמת וונטה שקטה מספיק כדי שתוכל לפעול בזמן הקרנת סרט בלי להפריע. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתחזק מערכת להעתקת שיעורים לנגנים, מכיוון שהמערכת נמצאת במקום ציבורי הייתי צריך לשים את המארז בתוך ארונית סגורה, הבעיה היא שהמחשב בפנים מתחמם מאוד מכיוון שהארונית לא מתאווררת מספיק טוב, שמתי וונטה לארונית אבל היא לא מצליחה לעשות את העבודה, אני מסתפק אם כדאי לקדוח עוד חורים ולהתקין עוד וונטה או שאולי יש פתרונות קירור אחרים, התקציב של המערכת ממש לא גבוה ולכן אני אעדיף פתרונות זולים יחסית, הטמפרטורות בתוך המארז מגיעות ל60 מעלות ולפעמים יותר, אני לא זוכר בדיוק מה בפנים מתחמם יותר ומה פחות ומכיוון שאני לא ליד המערכת כרגע אני גם לא אוכל לתת פרטים יותר מדוייקים, אם יש למישהו המלצה על דרך לקרר את הארונית אני אשמח לשמוע, אני מקווה להעלות תמונות של הארונית כשאני אוכל לצלם…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לאוורר ארונית שמכילה ps5, nas server ורסיבר קולנוע ביתי. חשבתי להשתמש ב noctua redux 1300 120mm בגלל עוצמת הרעש הנמוכה ואפקטיביות הגבוהה. להשתמש במאוורר אחד שיזרוק אוויר ושני שיוציא את האוויר החם, לחבר את כולם עם מתאם 4 פינים ל usb ולחבר אותם עם usb hub שמתחבר ישירות לחשמל. מה אתם אומרים ? האם זה אומר שהמאווררים תמיד יעבדו ב 100% ? האם אתם מכירים מכשיר שיכול לתת לי ביקורת על טמפרטורה ? (עם צג או דרך אפליקציה) תודה לירן
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בקירור ארונית שבתוכה יש מחשב, כרגע יש ונטה אחת בחלק העליון של הארונית אבל זה לא מספיק, המעבד מגיע ל 70 מעלות לפעמים, הבעיה היא שהתקציב שלי לא גבוה (כ 100 ש"ח), במקרה הצורך אני יכול לחרוג ממנו לכל סכום אבל אני מעדיף לשמור על סכום נמוך (זה לא הכסף שלי, אני מתחזק מערכת ציבורית והכסף מגיע מתרומות) חשבתי על הוספה של 2 ונטות, (עוד אחת להוצאה של האוויר ואחת להכנסה של אוויר) הבעיה היא שכל ונטה עולה כ 130 ש"ח, יש למישהו רעיון כלשהו איך אני יכול לעשות את זה בפחות כסף? אני אשמח גם אם מישהו יוכל להמליץ לי על חנות לקניה של המאוורר באזור ירושלים או מודיעין. הנה השרטוט של המערכת: המלבן האדום זה המארז, הסגול זה המסך והצהוב בצד ימין למעלה זו ונטה (מאוורר) שקיימת כיום. (ה…
-
- 13 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום. אני מתכנן לקנות את המערכת הבאה: AMD PHENOM II 965 SCYTHE MUGEN 2 GA-880GA-UD3 KINGSTON 4GB 1333 SAMSUNG F3 1TB HD 5850 SEASONIC S12II 620W המארז : P182. מכיוון שנושא השקט במחשב הוא בעדיפות גבוהה מאוד אצלי, רציתי לדעת אם זה יהיה בסדר לשים את המאווררים של הTRICOOL שבאים עם המארז על LOW באופן קבוע ולעבוד בצורה כזאת עם המערכת הזאת? יש איזה סיכון כלשהו במערכת הזאת שהחלקים יתחממו יותר מדי שהמאווררים האלה על LOW? חשוב לציין שאני לא מתכנן OC בזמן הקרוב (אולי בעתיד אני אלמד). ועוד שאלה, יש הבדלים בין הTRICOOL על LOW לבין הS-FLEX 1200RPM מבחינת הרעש? מה יותר מרעיש ועד כמה זה מורגש? אני מעדיף להימנע מהוצאה של כסף נוסף עבור החלפת המאווררים, אבל במידה וזה יבטיח לי שקט מקסימלי לא…
-
- 3 תגובות
- 861 צפיות
-
-
תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם מישהו ראה או שמע על חברה שמייצרת קירור כזה למעבד או שבינתיים זה בגדר home made?
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום יש לי מתקן מי עדן בבית שאני לא צריך אותו וחשבתי להשתמש במדחס שלו לטובת קירור מים או גז האם מבחינת הספק הוא מספיק חזק כדי לקרר היטב והאם זה בר ביצוע בכלל אם כן אך אני מבצע את זה ? תודה מראש יואב
-
- 7 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום. ראו בבקשה תמונה מצורפת. לא ברור לי אם המאווררים שממוקים בדלת המארז (ליד הכרטיס הגרפי) אמורים להכניס אוויר או להוציא אוויר. שאלה נוספת - האם אחורי המאוורר הוא הצד אליו האוויר נע? סליחה על הפדיחה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך G-Forece 6800GS של חברת PALIT ובזמן משחק הטמפרטורה שלו מגיעה ל 85 מעלות האם הבעיה ידוע וצריך להחליף את הקירור למשהו רציני יותר ? או שהבעיה היא בכרטיס שלי בלבד? תודה
-
- 1 תגובה
- 414 צפיות
-