עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

הלוח אם במפרט, יש לו עוד מקום פנוי אחד למאורר עם סנסור, השניים האחרים תפוסים ע"י המעבד והצ'יפסט. יש לי שני SF2 שאני רוצה לחבר ועוד מאורר 60 ש"ח שאפשר לחבר עם חיבור 4 פינים. SF2 אחד אני אחבר ללוח בחיבור הפנוי, אבל מה עם הSF2 השני? איך עוד אני יכול לחבר אותו?

• 1 תגובה
    • 417 צפיות
  2. Started by SOLIDUS SNAKE,

בעבר ראינו תמונות של מעבדים שהוסר להם ה Heatspreder אבל למעבד החדש לא עשו את זה עד עכשיו, הנה תמונות ראשונות שלו : http://www.tbreak.com/forums/showthread.php?threadid=19640 אני לא יודע אם הדבר נקרא Modding אך לפי מבצעים אחרים להורדת ה Heatspreder ממעבדים ראינו עליה ביכולת הקירור ו OC גבוה יותר. ;D

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Matrix-Hacker,

הסתכלתי במדריך באתר על איך לחבר מסך LCD למחשב ודבר אחד לא הבנתי את השורה הזאת : "לאחר שמיקמנו את המסך מחברים את חיבור המולקס לספק הכוח ואת הפלאג הפרללי יש לחבר לחיבור ה-LPT של המחשב." מזה חיבור LPT ?

• 10 תגובות
    • 736 צפיות
  4. Started by tavor21,

הוצאתי מספק ישן מאוורר וחיברת לו מאחורה 5 לדים וכאשר המחשב דולק אז רואים את הלדים דולקים ואת המאורר מסתובב אולי איכשהוא אפשר למזג את זה יעני שכאילו יחשיבו שהלדים זזים עם המאורר אולי לצבוע באיזשהוא צבע את המאורר או כל עצה או רעיון שתתנו תודה רבה חג שמח ושנה טובה

• 9 תגובות
    • 711 צפיות
  5. Started by Badi_Mami,

קיבלתי גריל בצורת ראש חייזר צבע כחול שקוף יש עליו משני הצדדים מדבקה לקילוף(המדבקה כאילו לשמור שלא ישרט בתוך האריזה)אז בקיצר הורדתי צד אחד בשניה והצד שני אני לא מצליח.זה 100% מדבקה ולא צבע אני רואה פה ושם קילופים וזה אותו חומר שהיה בצד השני. למישהו קרה את זה פעם? ניסיתי עם מים חמים להוריד לא עזר.שמתי בתוך קערה במשך שעה.. אני נווואש הצילו

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  6. אז ככה מצאתי מארז של מחשב ישן פנטיום 1 חתחתי משם חלקים וחיברתי למחשב שלי הגבהתי את המארז ב 12 סמי הרמתי את הספק גם את 4 המגירות של 5.35 הורדתי ושמתי שתי מגירות שיהיה אפשר להעניס 2 מאווררים וגם דלת צדדית עשיתי מאורר טוב אז המודינג עדין לא מוכן(60 אחוז) תנו בבקשה תגובות אם זה יפה מה אפשר עוד לשפר????? http://photos.walla.co.il/garber5

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  7. Started by ShadowFlame,

שלום לכם. למשך השנה האחרונה (בערך), שהיא בעצם כל התקופה שבה ידעתי על מודינג, הרעיון (של מודינג) משך אותי מאוד... העובדה שיש לי מארז מגעיל ג'נרי מצופה בבועת פלסטיק תמיד הרתיעה אותי, ולכן עד שלשום, כל מה שעשיתי היה הכנת כבל IDE עגול אחד (שלא השתמשתי בו), והתחלת ההכנות לכבל שני (שמעולם לא סיימתי אותו...) לפני יומיים-שלושה, התחלתי שוב להתעניין בנושא המודינג, ולקרוא המון מדריכים בכל מיני אתרים... ביניהם, מדריך נוסף להכנת כבלי IDE עגולים, בשיטה אחרת, שנראתי לי יותר פשוטה ונחמדה. אז אתמול החלפתי את אחד מכבלי הIDE בעלי 40 הפינים שלי בכבל מעוגל בתוצרת ביתית, והיום גם את השני. אבל אני לא אסתפק רק במארז עם זרימת אוויר בריאה... לא ולא... אני רוצה גם שתהיה לזרימת האוויר הזו מטרה,…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Ran B,

אוקי קודם כל חג שמח לכולם, ושנה טובה! עכשיו לשאלתי! D: אוקי קראתי את המאמרים והמדריכים שלכם, הם יפים, מושקעים, ברורים ומצויינים!! (ואני מתכוון באמת לא בציניות!) אז לפני השאלה מגיע לך כפיים על העבודה הנפלאה!! ועכשיו.. יש מאמר אחד שמסביר איך לעשות חור למאוורר עם מקדח כוס... עכשיו מקדח הכוס הוא 12 סנטימטר נכון? ורשום במדריך לעשות חמישה חורים שהחור האמצעי הוא 6-8 מילימטר ואז להכניס את מקדח הכוס לחור האמצעי ולקדוח... אז איך אני אמור להכניס 12 סנטימטר ל8 מילימטר?! אני יודע שלא התכוונת להכניס את מקדח הכוס לחור כי מין הסתם זה לא הגיוני אז תוכלו להסביר לי בצורה אחרת למה החור האמצעי חשוב ולמה מתכוונים שאומרים תכניסו את מקדח הכוס לחור האמצעי...? אשמח לתשובה! תודה מ…

• 11 תגובות
    • 833 צפיות
  9. Started by שועל האש,

:-X > 8) קניתי שתיים כאלו בשביל המחשב בכל אחד היה דיסק של 80 גי'גה+ http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=2880 קניתי אותם לפני פחות משנה ומאד כל כמה זמן המאווררים מפסיקים לפעול אני מחפש איזה תחליף לזה שישב על כונן גודל 5 וחצי אינטש ויהיהו לו 2 מאווררים קטנים או אחד גדול למישהו יש איזה רעיון מה להח…

10. Started by yoncih,

אוקי זה הולך ככה יש לי את הלוח אם החדש של MSI בטכנולוגית "overcolck" מעבד P4 2.6 high threading וזיכרון מחברה לא מוכרת בשם MDT 400mhz duel 512 והבעיהההה היאאאאאאאא שזה לא עושה אובר קלוק יותר מתוספת של כ- 10 ל FSB (אני עושה את האובר קלוק דרך תוכנה מיוחדת של MSI ניתן לראות את התוכנה כאן http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=433&MODEL=MS-6728 קיצר HELP ME :-\ נ.ב. המעבד עובד על מעלות אסטרונומיות של 47C ללא עבודה וללא אובר קלוק ובעבודה יכול להגיע ל 60 - 70 מעלות מוזר לא ???

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by ccc,

אני רוצה לעשות אוברקלוקינג לכרטיס שיש לו קירור רגיל כמו לרוב הכרטיסים, הצלע הזאת עם המאוורר 40 ממ עליה.. הזכרונות של סמסונג ללא קירור כשניסיתי פעם לעשות הוא העליתי ב30 מה"ץ ליבה ו50 מה"ץ זכרון כל מגה הרץ מעל זה מתחיל לפשל איך יכול להיות רק 50? זה מגבלה אוטומטית של הכרטיס או חום שיכול להסתדר עם קירור ראוי

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  12. Started by fire15,

לאחר שיפור הקירור הצלחתי להגיע למהירות ליבה של 550 MHZ !!! שהמהירות סטוק היא 400 MHZ!! הנה הוכחהעשיתי כרגע OC רק לליבה לזיכרון הוא חם מידי ואני צריך לשים סניקים על הזיכרון) http://service.futuremark.com/compare?2k3=1341455 מישהוא יודע איפה קונים סניקים לזיכרונות של הכרטיס מסך?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by michaelsko,

http://www.jab-tech.com/catalog/product_1915_Sunbeam_overclockers_cooler_kit__Blue.html האם המוצר הזה יעשה בצורה אפקטיבית את מה שהוא אמור לעשות?

• 12 תגובות
    • 876 צפיות
  14. Started by ORrrr,

יש לי כרטיס מסך ATI 9500pro הזכרונות כתוב infenion והמספר הוא 3.3 איפהשהו על השבב, אז הורדתי ביוס פרוץ מתאים בשביל זה. יש לי גם את התוכנה לפלאשינג בשביל זה. הורדתי Radeonator 2.0 עכשיו, הביצועים הנוכחים של המערכת שלי למשחקים לא ממש מספקים (אתם יכולים לראות תוצאות בחתימה) ואני לא אוברקלוקר מקצועי, וחשבתי אולי אני אצליח לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך כי זה לא אמור להיות מסובך. 1. האם אני אוכל להגיע לאובר שהעלאת הביצועים מורגשת עם הקירור המקורי של הכרטיס? 2. יש מצב להחזיר את הביוס של הכרטיס למקורי אם אני לא רוצה את האובר יותר? 3. אילו שיטות יש בשביל לדעת אם הכרטיס מתחמם יותר מידי? תודה מראש, אור..

• 10 תגובות
    • 995 צפיות
  15. Started by havivt,

Hi I have a Abit silouro Geforce4 ti4200 with 64MB memory. I see that my clocks are 250MHZ and 500MHZ. can i overclock it a little without causing damages ? if i can , to what clocks should i try ? and how ? (i am not interested in putting any more cooling devices inside my case - i only have the original coolers that came with the card) thanks in advance.

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  16. יש לי מעבד AXP2000 והחלפתי את המאוורר שבא עם המעבד ל - VANTEC AeroFlow והטמפ' שהיו לפני שהחלפתי בערך 57 - 55 ירדו לסביבות ה 50 - 53 במאמץ וקצת פחות משהו כמו 49 בערך במנוחה קראתי ביקורות של אנשים באתר פנדה ואנשים שכתבו שם שלחלקם יש מעבד בדיוק כמו שלי המאוורר הוריד להם את הטמפ' בצורה משמעותית לעומת אצלי . גם הם כתבו שהמאוורר שקט אבל אני עם מאוורר בדלת המארז Vantec ThermoFlow 80MM Smart ואחד מאחורה אותו דבר לא שומע אף אחד מהם חוץ מהרעש של המעבד הרעש די חזק ומעצבן ובביקורות ( כמו למשל ב PC-SPOT ) כתוב שהוא שקט מאוד איך זה יכול להיות ? ניקיתי אבק היום וזה עדיין ככה . גם רציתי לשאול אם אני יחליף את המשחה הטרמית ל - ARCTIC SILVER 3 אני יקבל ירידה משמעותית בטמפ' ? או שיש לכם …

17. ביום שני הצלחתי לסיים לאסוף את הרכיבים בהם חשקה נפשי למערכת החדשה. הרכיבים כמו שמופיעים במפרט כללו : 1. לוח אם abit nf7-sl rev2. 2. מעבד athlonXP 1700+ dlt3c. 3. זכרון 2X256mb kingston hyperX pc3500 CAS2. לאחר הרכבה זריזה ביותר (הרכבתי כבר עשרות מחשבים וזה מעולם לא היה קל יותר - כל הכבוד לabit) ניגשתי למלאכת ההתקנה שארכה עד שעות הבוקר הקטנות (ויכלה להתארך גם יותר ללא עזרתו הברוכה של ארמגדון בעת של מצוקה קשה :-* ) ולכן את האוברקלוק השארתי ליום למחרת... בבוקר - אמיץ ומחוזק מספל מים ירושלמים מגעילים במיוחד (בחסות עיריית/ביוב ירושלים) אמרתי לעצמי - למה לא? השארתי את הכל על דיפולט וכוונתי את מהירות הfsb ל200... לא ממש ציפיתי לבוט ואותו - גם לא קיבלתי - למעשה לא הצלחתי…

• 53 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. ואים אפשר לינק בבקשה???

19. Started by niro007,

קודם כל שנה טובה לכולם! אני חדש פה והתייאשתי לחפש בפורומים... קיצר יש לי מארז עם צד שקוף(פרספקט), ואני רוצה לעשות בו פתחים למאווררים, אבל אני לא יודע איך אני מחבר את המאווררים לפרספקט!!! כדי שיהיה נורמלי ואסטטי ויישב טוב..... (תושבות מיוחדות, ברגים??) תודה מראש על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 540 צפיות
  20. Started by fire15,

לאחר OC הכי יציב שיכולתי ו10 סיבובים של 3DMARK03 הגעתי לתוצאה מדהימה!! 4000 נקודות ב 3DMARK 2003!! http://service.futuremark.com/compare?2k3=1337794 אז מה אתם אומרים ? ;D

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  21. Started by MoRtZkInG,

זוכרים את זה: http://www.hwzone.co.il/personal.php?file=perss ? כי כשאני קראתי את זה, חשבתי שזה באמת נחמד. מאז השתמשתי בטריק הזה של להוציא זכרונות ולהוסיף אותם לכרטיסים אחרים איזה 3-4 פעמים. יש לי המון כרטיסי CL, TRIDENT וDIAMOND ישנים, וזה היה נחמד לתת להם קצת יותר זכרון. עכשיו לשאלה... אני עומד לזרוק חצי מהמחסן חלקים שלי, ומה מצאתי? זכרונות EDO ישנים. הצ'יפים של חלקם נראים כמו הציפים של הכרטיסי מסך האלו. רק מה, הם בגדלים של 2-8 מגה לציפ, ובכרטיסי מסך אלו ציפים של 512 קיי בדרך כלל. האם הם יעבדו בתוך הכרטיסים? שווה לנסות ולעשות כרטיס עם 9 מגה? חחחח

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  22. Started by skin,

Sensor Properties Sensor Type VIA 686 Internal Sensor Access ISA 6000h Temperatures Motherboard 23 °C (73 °F) CPU 24 °C (75 °F) Aux 22 °C (72 °F) Cooling Fans CPU 4141 RPM Voltage Values CPU Core 1.66 V +2.5 V 2.48 V +3.3 V 3.31 V +5 V 5.10 V +12 V 11.63 V דבר ראשון אני חושב שהוולטג'ים לא בטווח נורמלי נכון? חוץ מזה יש לי תופעה מוזרה - המאוורר של המעבד שלי מסתובב עכשיו באיזה 4000 סל"ד אבל לפני כמה ימים הוא היה 4600 וכל יום יורד קצת אתמול זה היה 4200 (בערך כמובן) 2) אני לא בטוח שאני יכול לסמוך על הטמפ' שזה נותן לי כי זה דיי נשאר על ערכים קבועים, זאתומרת שבMBPROBE זה תמיד או אומר לי 22.6 או 23.0 על החום מעבד וזה לא משתנה כמעט גם אחרי משחק GTA3 או משהו. האם …

• 2 תגובות
    • 469 צפיות
  23. מתוכנן OC ל +2500 . הייתי רוצה את Volcano 12 החדש שיצא, אך אין לי עדיין מהיכן להזמין. אנא עזרו HF

24. Started by MinuS,

ערב טוב אני רוצה להוסיף מאוורר בצד המארז שלי ואני צריך את התמונות ששמים וקודחים לפיהם מאוורר למארז חיפשתי באתר פה אבל במדריך יש רק לחור משושה כזה ואני צריך עגול ל 80 מ"מ

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  25. Started by yambtz,

כולנו מראים את התוצאה הסופית, אבל בדרך תמיד יש בעיות מעצבנות שמבזבזות יותר זמן מהעבודה עצמה. הנה כמה משלי, מה שלכם? 1)נכון שכולם תמיד מאבדים ברגים? לי יש כישרון מדהים לאבד מברגים! אני מבלה רבע שעה בחיפושים כל פעם שאני צריך מברג, גם אם לפני 20 שניות השתמשתי בו. ודרך אגב, עוד לא איבדתי אף בורג. 2)מצלמה, אין לי מצלמה דיגיטלית ואין לי איך להראות את ההתקדמות שלי. זה משגע אותי.

• 4 תגובות
    • 545 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.