עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yambtz,

אני רוצה לבנות מערכת שליה ואני שוקל לבנות ראובאס. הסיבה העיקרית זה שהוא יותר יפה ונוח. השאלות שלי הן ככה: 1)מה ההבדל בין ראוסטט לפוטנציומטר? 2)איפה אני קונה ראוסטט וכמה עולה? 3)זה בא עם הכפתורים או שהם בנפרד? אם כן איפה קונים? יש לי כבר מדריך (מ bit-tech) אבל החנויות שהם ממליתים עליהן הן בחו"ל.

• 3 תגובות
    • 932 צפיות
  2. זה המעבד שאני יקנה השבוע כנראה בגרסא ללא מאוורר מקורי ועדיין לא סגור איזה קירור תלוי כמה יצא לי המפרט . הקירור יהיה או הפרייזר 7 באיזור ה120+- או המוגן 2 באיזור ה200+ . כאמור המעבד דיי חזק אבל בא בתדר של 2.8 לא שזה נמוך פשוט הבנתי שהצריכת חשמל שלו נמוכה ויחד עם זאת גם הוא לא מעבד חם ולכן יש בו פוטנציאל נחמד לOC טוב . השאלות שלי הם כאלו : 1. איזה לוח הכי זול שתומך בתושבת 1156 של ג'יגה בייט יתאים מבחינת אופציה לOC ? 2. לא יודע אם זה הכי מתאים לשאול כאן אבל במידה ואני עושה OC האחריות יורדת ? אם כן יש דרך להחזיר את הOC למצב ראשוני וככה לא יראה שהמחשב עבר OC ? 3. איזה קירור הכי עדיף מבחינת התקציב ומה השוני בין הקירור ההוא לבין הקירור סטוק ? ומה ההבדל בין הקירורים שכתבתי למעל…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by Psychopath,

Ok, I read maphisto's thread and it helped me a lot.. but then again.. there wasn't enough info.. Now i have three posebilities for CPU cooling, I'm not sure which one is better, which one is quieter and so on... so just answer my few questions please.. - SLK800 + SF2 - around 340 nis - AX7 + SF2 (maybe a good combination ???) - around 250 nis - AX7 + Delta Fan 80x80x38 , 80CFM, 52dBA - 248 nis - SLK600 + Delta Fan 60x60 ,50.15 CFM, 54dBA - 242 nis - Volcano 11 - 180 nis - SK7 + Delta Fan 80x80x38 , 80CFM, 52dBA - 148 nis 1. Can you rank those from best to worst performace? 2. Can you rank them from the most noise making to the quietest? They're listed from most expensiv…

• 9 תגובות
    • 756 צפיות
  4. שלום כנראה שמדובר בגשר הצפוני והוא רותח (אני לא מסוגל לשים את האצבע יותר מ3 שניות) נתתי לגשר הצפוני 1.2V וכנראה שזה מה שמגביל אותי בתהליך ההמהרה של המעבד 1.על איזה מאוורר אתם ממליצים? 2. הציפסט הוא בצורה מלבנית והוא נמצא מתחת למעבד תודה

• 6 תגובות
    • 635 צפיות
  5. Started by mazoneli,

1.http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7796 2.http://tms.co.il/product_info.php?products_id=3772 תודה

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  6. Started by Ran B,

אם אני לוקח מאוורר ונגיד אני מסובב אותו ידנית במהירות של נגיד 1000 סל"ד אני יוצר חשמל ככה? כי כמו שזכור לי על העיגול שבהם מוחזקות הכנפיים יש מגנט ויש סליל חוטים במסגרת של המאוורר, ומגנט שמסתובב מסביב סליל חוטים יוצר חשמל לא? אז זה לא להיות כזה דבר שאם אני מסובב מאוורר במהירות מסויימת יהיה כמות חשמל קטנה? :

• 7 תגובות
    • 506 צפיות
  7. Started by TheWave,

שלום אני רוצה לבנות HTPC אבל אני לא יודע איך להתחיל... למישהו יש אתר שהוא יכול להביא לי על בניית HTPC? עדיף שיהיה שם חיבור מסך LCD לHTPC תודה

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  8. בכותרת

• 4 תגובות
    • 468 צפיות
  9. הסתכלתי פה על המלצות על HEATSINK והחלטתי שאני אלך על ה XP90 השאלה היחידה שנשארה פה זה המאורר שישב עליו.. יש לי תיכנונים לOC.. אפילו דיי רציניים, אבל יותר חשוב לי השקט הבנתי שכדאי לי אולי ENERMAX 90 MM... איך הוא מבחינת רעש? למישהו יש המלצות אחרות ?

• 4 תגובות
    • 486 צפיות
  10. Started by robicon,

עשיתי אוברקלוק למעבד 4400 הגעתי ל2.8 המחשב עובד סבבה הטמפרטורות סבירות ואף טובות וסתם מדיי כמה שעות הוא פתאום נכבה ומתחיל מחדש יש למישהו מושג למה זה? אולי זה מתח? תודה

• 9 תגובות
    • 578 צפיות
  11. שלום לכולם, אני רציתי לשאול על בעיה קיימת ויש לי פיתרון בשבילה אבל אני רוצה לשאול, אולי יהיה פיתרון אחר. יש לי מחשב ובו המפרט הבא: מעבד: Intel E8400 לוח אם: Asus P5Q זיכרון: OCZ REAPER 4GB 1066MHZ דיסק קשיח: WD 500GB כרטיס מסך: Nvidia Geforce 8800GTS 640 מארז: Cooler Master RC690 בתוספת שני מאוררים שאני הוספתי. ספק כוח: Enermax Liberty 500W המחשב ללא OC ורציתי לשאול מדוע יש לי טמפרטורות גבוהות בלוח אם. הלוח אם עצמו לפי החברה של ASUS מיועד לעבודה של טמפרטורה עד 45 מעלות והוא עולה לי ל50 במאמץ. כמו כן גם ההארד דיסק מגיע לי לטמפרטורה של כ46 מעלות בזמן עבודה. יש איזשהו פיתרון לבעיה? לפי דעתי הפיתרון לבעיה היא בקניית מאווררים חזקים במיוחד(אני יודע איפה לקנות אבל אנ…

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  12. Started by bbarakt,

קניתי מחשב באפריל ועכשיו כבר יוני ועדיין לא ניקיתי את המחשב. הטמפ' בסדר (אני בודק ב-REALTEMP). מתי אני הצטרך לנקות את המחשב?

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  13. Started by someonewhy,

אהלן חברים אני מעוניין לרכוש קירור מים מהאתר Performance-PCS עכשיו אני לא כלכך מבין בנושא את המפרט תוכלו לראות בחתימה שלי אני רוצה לקרר את המעבד והכרטיס מסך אני דיי סגור על XSPC Raystorm RX36 שמקרר את הכול עכשיו אני לא יודע איזה טובינג צריך מה ומו אם תוכלו לעזור לי איזה דברים אני צריך להוסיף מאוד אני אשמח מאוד אני מעוניין שהטובינג יהיה בצבע כחול או לבן. תודה רבה והמשך יום טוב!

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  14. Started by gil_k,

אני רוצה להוסיף מאוורר נוסף על הנינגה, על איזה מאווררים אתם ממליצים? עדיפות מנעה, TMS, פנדה, KSP ושאר חנויות בקריות\צפון. בקשר ל IQPC- לא נראה לי כדאי לקנות מאוורר ולשלם עוד 30 למשלוח. תודה, גיל

• 3 תגובות
    • 476 צפיות
  15. Started by PrefaceAlumni,

האם הFREEZER מגיע עם משחה מרוחה כבר עליו? האם כשאני מתקין אותו להסיר קודם את המשחה הישנה מהמעבד? והאם צריך להוסיף משחה בנוסף למשחה שמרוחה עליו?

• 8 תגובות
    • 818 צפיות
  16. Started by gshhar,

XP1700 JIUHB

• 1 תגובה
    • 439 צפיות
  17. Started by ohadbs,

שלום לכולם, פעם ראשונה שלי בפורום ובכלל באתר, שראוי לציין שהוא ממש ברמה גבוהה! אז אהלנים אוקי העיניין הוא כזה: אני כרגע בונה אולפן ביתי להקלטות סאונד, מה שמצריך מסביבת העבודה שלי להיות שקטה עד כמה שאפשר. בעיקרון אני רוצה להוסיף 2/3 מאווררים חדשים אך שיהיו שקטים ממש ועם זאת יאווררו כמו שצריך. חשוב לציין שוב שסביבת העבודה מרוכרחה להיות סופר חרישית! החמשב למעשה הוא הגורם האחרון שפולט רעש שעוד לא טיפלתי בו. אז מה אתם אומרים? יש המלצות? (אגב רצוי שיהיו 12mm) אשמח לתת פרטים רלוונטים בנוגע למפרט המחשב וכו'. תודה רבה וחג שמח, אוהד.

• 10 תגובות
    • 689 צפיות
  18. Started by sapits1,

שלום לכולם, יש לי מחשב ישן עם מעבד AMD מסכן (לא זה שבפרופיל...) והייתי רוצה לנסות להמהיר אותו קצת, כדי לשפר ביצועים... המעבד כל כך חלש שעם 2 חלונות אקספלורר פתוחים ושיחה באייסיקיו הוא כבר נחנק ב100%... קראתי את מדריך האוברקלוק באתר ועצרתי אחרי עמוד אחד, מרוב מושגים לא מובנים... רציתי לדעת עד כמה אפשר להגיע עם הציוד המעאפן שיש לי, אני ישמח להעלות אותו ל1.6GHZ... אם אפשר, אז יותר... בבקשה תהיו סבלניים איתי, אני לא מבין גדול בזה, במיוחד בעיניין של הביוס... צירפתי תמונות מCPU-Z כדי שתראו באילו חלקים מדובר. תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 523 צפיות
  19. Started by tzolerguy,

יש לי XP-120 עם מאוורר 12CM של TT והשאלה היא איך הוא אמור לתת ביצועים טובים יותר כשהוא מכניס אוויר לסינק או מוציא אותו ממנו??

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  20. הייתי רוצה לדעת איזה מארז נחשב טוב לאוברקלוק מבחינת קירור וסירקולציה של אוויר מבין הבאים (או אם יש לכם הצעה אחרת): Supertalent Antec Super Lanboy Thermaltake Lanfire או שיש מארזים אחרים עדיפים? בכל מקרה לא הייתי רוצה שיעברו את ה700 ש"ח פלוס מינוס. יש לי ספק HEC 300W אני מאמין שהוא מספיק. עכשיו המארזים באים עם מאווררים... האנטק אם אני לא טועה עם 2 (לצערי) הלאן פייר עם 4 (אני חושב)והסופרטלנט עם 5. המאווררים הם ג'נרים (במקרה של אנטק ות'רמלטייק אני מאמין שלא) או שהם טובים? יש כל צורך להחליף אותם למאווררים אחרים? לגבי קירור למעבד, מה מומלץ? ממה שאני מכיר יש את הSLK אבל איזה דגם מומלץ? ויש את הספרק 7+ של ת'רמלטייק, איך הוא? לגבי מתחים, עם איזה מתחים אני אמור להתעסק? אני יודע ש…

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  21. שלום, לכבוד הקיץ ,צריך לקנות עוד מאורר. כיום יש לי מארז סגיטה (הראשון לא החדש) עם שלושה מאוררים (אחד 120 מכניס מקדימה,80\90 מהדלת ועוד אחד מוציא מאחורה..כמובן שיש על המעבד AC 64) בכל אופן,הטמפ' הממוצעות הם בין 35-40 ואני חייב מאורר נוסף. חשבתי לשים אותו מתחת לכרטיס מסך. זה כדאי? יש מקום יותר יעיל? (בלי לקדוח חורים.) בכל אופן אני צריך המצלמה למאורר (120) בין 50-60 ש"ח שיעשה את העבודה (ובשקט) . תודה רבה ! נ.ב - זה כבר מוגזם. הלוח אם מגיע ל-47 מעלות לפי אוורסט ! החוטים במארז מסודרים וסירקולוציה נורמאלית לגמרה.

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  22. Started by Zeev86,

יש לי מארז כזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=657 ובסך הכל מאוורר אחד מאחורה, והטמפ' שלי ממש גבוהות: מעבד מגיע עד ל58 וכרטיס מסך 70+ בימים חמים אלה כשאני מפעיל איזשהו משחק. אני ממש לא יודע איזה קרור לקנות, חשבתי על קירור מים + מאוורר נוסף מקדימה ושהנוכחי שלי יוציא את האוויר. אני צריך המלצות איזה קרור לבחור. תודה מראש לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 799 צפיות
  23. Started by YanivHZ,

שלום חברים! יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי אני מתכנן לקנות לוח-אם GigaByte P35-DQ6 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2532 האם אני יוכל להתקין עליו את הקירור Scythe Infinity ? (בלי לפרק את הקירור הפסיבי של הלוח ה CRAZY COOL) ה CRAZY COOL נראה כך( זה תמונה מאחורי הלוח.) גם מקדימה האם הקירור (כל מגדלי המתחכת האלו ;D ) לא מפריע להתקין קירור טוב למעבד כמו Scythe Infinity , או הטוניק במידה ואוכל להשיג אותו מבט מקדימה : תודה לכל העוזרים! מחכה לתשובותכם... יניב.

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  24. Started by ExploiT,

שלום כולם אני רוצה לעשות אובר קלוק ככה ל2000@2400 או 2600 ככה עכשיו אני רוצה שהאובר קלוק היה קבוע לא סתם לשבור שיאים או משהו אז רציתי לדעת האם למהירות כאלה זה מסוכן ? או יכול לגרום נזק ? עכשיו אם כבר עושים חשבתי אולי לעשות גם צריבת ביוס של 9800xt ל9800pro שלי כמו שסטינגר עשה ? אני לא יודע איזה ליבה יש לי אבל זכרונות יש לי של הינקס כמו שלו f - 28 עכשיו הנה המפרט -------------------------- amd a64 +3200 clowhummer s754 מקורר על ידי משהו גנרי מksp ה spire kaster king epox 8kda3j rev2 עם קרור אקטיבי על על הגשר הדרומי או צפנוי לא יודע מה זה קיצר יש מאורר עליו זכרונות a-data 400hz 3-4-4-8 בלי שום קרור shppire radeon 9800 pro 128mb 256 bit ספק tt buterfly 480w act…

• 12 תגובות
    • 782 צפיות
  25. אני מבצע שידרוג למחשב ישן מבוסס P4 2Ghz socket 478 ל- P4 3Ghz. קניתי מעבד משומש ופרקתי את מפזר החום עם המאוורר המקוריים של אינטל. ראיתי שיש על מפזר החום בשטח המגע עם המעבד מדבקה כסופה. היא נראתה לי במצב גרוע ולכן הורדתי אותה וניקיתי היטב את משטח המגע. יישמתי משחה תרמית מסוג AS5 על מרכז המעבד החדש (3Ghz) בגודל גרגר אפונה והחזרתי למקום. הפעלתי את המחשב והוא עלה. נכנסתי ל BIOS ובדקתי טמפרטורות - היה בסדר. כיביתי את המחשב והתחלתי לסגור מכסים. הפעלתי שוב והמחשב לא עלה. פתחתי מכסה וגיליתי שמפזר החום מאד חם. כיביתי ופרקתי את המעבד. ראיתי שהמשחה התרמית התפזרה על כל משטח ואף חרגה מעט. החזרתי את המעבד הישן (2G) תוך יישום פחות משחה תרמית והמחשב עובד מאז ועד היום (סה"כ 3 ימים) באופן…

• 4 תגובות
    • 751 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.