אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום. הזמנתי כרטיס X1800GTO מנעה מחשבים. של חברת C3D עם קירור של ARCTIC COOLING. קראתי בפרומים של XS שניתן לפתוח את הצינורות לכרטיס ולהמהיר אותו ע"י צריבת ביוס של גרסת ה XL. הבעיה זה למצוא מדריך אשר יסביר איך לצרוב את הביוס נכון, ולמצוא את הביוס המתאים. אשמח אם מישהו יוכל לספק לינק למדריך כזה. כמו-כן אם מישהו יודע מה הזמנים של הזכרונות על הכרטיס של C3D אני אודה לו מאוד אם יגיד לי. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת באיזה כיוון לשים את המאורר של המעבד בנשיפה למעלה או למטה(על ההיט סינק)?? בתודה דניאל
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
טוב דבר ראשון, מפרט: AMD Athlon 2X 4000+ קירור Stock. זיכרון: 1GB 667MHZ. לוח אמ: M2a-vm HDMI של Asus. זה HTPC כך שהמארז הוא לא ענק, אבל גם לא פצפון. סתם שיעמם לי קצת אז נכנסתי לביוס והסתכלתי שם, מברר מה לעשות ואיך. העלתי קצת את המתח (מ-200 ל-215) והתדר של המעבד עלה (מ-2.1 ל-2.26 בערך..). עכשיו, אני מניח שאם אני מעלה בתדר כזה קטן, אין צורך לשנות מכפלות או מתחים. אבל אם אני רוצה לעשות OC רציני יותר, אני יודע שצריך להעלאות מתחים, לשנות מכפלות ולהעאלות את התדרים כמובן. איך אני יודע מתי? ואיך אני אדע "לא להגזים"? אני לא באמת יודע מה לעשות.. וקראתי מאמרים בפורום ואת המדריכים באתר. ואיך אני בכלל יודע מתי (ואם בכלל) צריך לגעת בזכרונות..? ד"א, מלבד המאוורר סטוק…
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
שלום לכולם אני דיי חדש בפורום הזה אבל לא בעלם המחשבים, באוברקלוקינג אני אפס ובשביל זה יש אותכם אז השאלה שלי היא אם למפרט שלי יש אפשרות לבצע אוברקלוקינג אפקטיבי... ושאלה כללית שניה האם הייתם משנים משהו במפרט. מפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤1064 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5E ¤1115 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31180 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤359 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-2GBPK דיסק קשיח - wd 250gb 7200rpm 8mc כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce 8600GT 512MB PCIe ¤381 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=SF-PX86GT512U2-HP צורב ASUS DRW-2014L1T X20 …
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
כרטיס המסך שלי הוא ATI R9800XT 256MB והורדתי את הדרייברים האחרונים של ATI מרכז הבקרה מדווח שהכרטיס כרגע ב 72 מעלות צלזיוס ואני לא מפעיל שום משחק כרגע, זה נורמלי ?? החלפתי את הכרטיס בחדש לפני שבוע. תודה.
-
- 8 תגובות
- 547 צפיות
-
-
חיברתי את הטורנדו לבקר מהירות ע"י חיבור כבלי המתח ובקרת המהירות לכבל של הבקר מהירות. ניתקתי את החיבורים הרגילים של המאוורר והחלפתי אותם בתקע קטן התואם לכבל של הבקר. הבעייה היא שכרגע למעשה אין שום שליטה על המהירות אלה היא נישארת קבועה על כ 3000 או משתנה בתחום של כמאה מאות סל"ד. כאשר אני מפעיל את המחשב המהירות עולה למקסימום ואחרי 2 שניות היא יורדת ומתייצבת ללא יכולת שליטה ממשית על המהירות. השאלה היא האם מדובר במגבלה כל שהיא של הפנל, למרות שהמאוורר מגיע לשיא עם תחילת ההפעלה או בבעיית חיבור לא ברורה. הבקר עבד היטב בשליטה על מאוורר המעבד - ANTEC AeroFlow שחובר כעת ישירות ללוח האם.
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
קיבלתי מאוורר 120 של שרתים כדי לשים בקומפיוקייס אבל החיבור שלו לא סטנדרטי במיוחד זה דומה לחיבור החום הקטן של המאוורר של המעבד אבל במקום 3 פינים יש לו רק 2 אז הוא לא מתחבר ללוח אם. ועכשיו לשאלה: יש לו שני "סנפירים" כמו בחיבור הרגיל של ה3 רק בגלל שזה 2 זה יותר צר ובגלל זה זה לא מתחבר אז אם אני ישטח אותם אני יוכל לחבר אותו ללוח פשוט בלי הפין השלישי, נכון? אם כך אני גם צריך לעד לאיזה זוג פינים לחבר אותו, השמאלי או הימיני כשהחיבור במצב כזה __ . . . אני מקווה שיצאתי מובן :-X
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום יש לכם המלצה למאורר שקט ושאיכות קירור לא תיפגע מעבד 2.8 לוח ג'גה בייט 478
-
- 7 תגובות
- 547 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD 3000 barton ורציתי לדעת מה אמורה להיות הטמפ' שלו לאחר משחק ובזמן מנוחה . אם הוא חם מדי אז אם תוכלו להמליץ לי על מאווררים וגופי קירור טובים אז תודה
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
התקנתי תוכנת speedfan שהראתה שטמפרטורת הלוח גבוהה היא גם הראתה שמאוור הלוח לא עובד הורדתי את מסמך הלוח msi 6566 845 ultra c ושם היה כתוב על cfan ל cpu ו sfan למערכת הסתבר שזה כלל לא מחובר מישהו יודע איזה מאוור מתאים לזה , אם הוא קיים , מנותק , נעלם , היכן להשיג , כיצד אמור לשבת
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
אני מחפש גוף קירור יעיל עד 300 שקל שיקרר ושיהיה כמה שיותר שקט חשבתי על ה:tt bigtyp vx חשבתי על:ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 וגם ניראה מאוד טוב ומאוד זול ומאוד יפה...העניין האם הוא מקרר טוב זה ה tt blu orb fx או כל איזה אורב הם ניראים מגניב הם רושמים דברים וניראה לי גם טמפרטורה..(מקווה) מה אתם אומרים מה כדאי מאלו?ואולי אתם מכירים גוף שיותר כדאי במחיר כזה? ואיזה מישחה טרמית ליקנות?תקציב 100 שקל תודה רבה מראש! :jump: :jump: :jump:
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
אז ככה,אפעם לא נגעתי בoc בחיי,אבל אני חושב להתחיל עכשיו,רציתי לדעת איזה שיפורים זה ייתן למערכת ובמה זה יתבטא! מפרט פה בצד,תודה!
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום לכולם הבעיה היא שהזכרונות לא עובדים ביותר מ 220 mhz בשום תזמון אפשרי יש לי 2*512 ניסיתי אחד אחד וגם החלפתי אותם ועדיין אני לא מצליח לעבור memtest86 בשלום חשוב לציין שהמחשב ללא אוברקלוקינג בכלל כלומר הורדתי מכפלה אבל עדיין יש שגיאות בבדיקת הזיכרון המתח שניתן לזכרונות 2.8\2.85 ו htt הורד ל3 ול 2 הלוח עובד מצויין ב300 ביחס 3:2 יש משהו שפיספסתי?
-
- 4 תגובות
- 547 צפיות
-
-
הייתי חייב להגיב על זה מכיוון שזה נושא חשוב לכל אוהבי השקט שמתי לב לזה שנועה מביאים עכשיו דברים של Scythe ועוד איזה דברים http://noacomp.co.il/Category.asp?q=+Scythe צריך לברר מתי יהיה במלאי
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
איזה מארז יותר טוב בישביל מחשב משחקים (לא בישביל היופי) המארז הזה enermax chakra eca3052 blue או הזה raidmax sagitta
-
- 4 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום אני חושב לקנות 6600 ולוח איכותי למדיי לא סגור עדיין על איזה אני מתלבט על ביצוע OC וחשבתי שאם יש תוספת ביצועים חינם דבילי לא לעשות אז השאלות שלי הם אלו: אני חושב לקנות זכרונות 667 והנתי שהכי טוב זה יחס של 1:1 אז אם אני מעלה באס ל 333 הזכרונות יעבדו על 667 ביחס של 1:1 ולא תהיה בעיה או שאני צריך לעשות משהו נוסף חוץ מהעלאת הבאס? אין לי מושג בזה מעולם לא עשיתי רק קראתי כאן ומדריך נחמד שפורסם כאן בעבר
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום, איזו תוכנה הכי מומלצת תביא אותי הכי רחוק עם אוברקלוק לכרטיס Radeon 9550 ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום, יש לי E6600 על לוח ASUS P5B-E עם קירור ZALMAN CNPS9700. כשהרכבתי את המעבד שמתי את המשחה הטרמית הטובה של זלמן שבאה עם הקירור הנ"ל. אחרי שהרכבתי את ההיטסינק כמו שצריך מחוץ למארז והרכבתי הכל הייתי צריך לפרק את ההיטסינק ולהחזיר אותו כשהלוח בתוך המארז, תהליך זה היה די קשה ודרש הרבה משחק עם ההיטסינק, בהסתכלות על המשחה היא לא הייתה בצורה יפה ואחידה כמו אחרי המריחה הראשונה. לפי התוכנה CORE TEMP הטמפ שיש לי (במהירות סטוק) הם 34 ו 45 מעלות במנוחה ובעומס ולפי התוכנה של ASUS 36 ו 47. (עומס נבדק בעזרת ORTHOS ו INTEL THERMAL ANALASYS TOOL. מאורר במהירות מקסימלית. כל הטמפ נמדדו בטווח של שבוע מההתקנה כך שלא בטוח שהמשחה הגיע לביצועים מקסימליים. האם הטמפ האלה בסדר לקונפיגורציה? האם י…
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
שלום. אני עושה OC למעבד E6400 עם קירור ASETEK VAPOCHILL MICRO (אין בעיות של חום בינתיים) ולוח ASUS P5WDH. שמתי FSB של 400 עם מתח של 1.4V. את היחס בין הזכרונות ל FSB עשיתי 1:1 כך שיוצא זכרונות במהירות 800 מה"צ (יש לי GSKILL 800MHZ 4-4-4-12) ותזמונים עשיתי AUTO כמו גם את המתח של הזכרונות עשיתי AUTO . הרצתי את SUPER PI 32M והוא עבר בלי בעיה ולא הביא שום שגיאות. ואילו כאשר אני מריץ S&M במבחן של זכרונות אפילו הכי קצר הוא נכשל והוא רושם לי BUS ERROR ו ADDRESS ERROR. ממה זה יכול להיות? כי אובר קלוק לזכרונות אני לא עשיתי. או שמה מתח כלשהוא נמוך מידי? תודה מראש ומחכה לעזרה...
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
ברושתי הכרטיס הנ"ל ועשיתי לו אוברקלוק ממש קטן 381@344 381- Core 344- Memory השאלה אם אוברקלוק כזה שהוא ממש קטן מצריך החלפת מאורר? או שהמאורר שמגיע עם הכרטיס מספיק? דבר שאני איך אני בודק את הטמפרטורה שעל הכרטיס? היא לא מופיעה בדריברים של אומגה
-
- 8 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני רוצה לעשות למחשב שלי אוברקלוק ואני כבר עם מערכת קירור מים בדרך.. אז תוכלו להגיד לי אם החלקים של המחשב שלי לא יהוו בעיה? המפרט: Pentium 4 2.53 Ghz, 533 Mhz Asus P4P800 Deluxe 300W Generic power supply 1X 256 Mb DDR 400 By Micron 1X 256 Mb DDR 333 By Micron ATi Radeon 9500 Pro נ.ב אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד,זכרון וכרטיס מסך. תודה רבה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום לכם, קיבלתי לפני יומיים את הלוח הנ"ל ואני לא מצליח לשנות את הDRAM Voltage בביוס,הוא כל הזמן קופץ בחזרה ל2.6 (Default).. תודה מראש, עמית
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-
-
אז ככה אתם מוזמנים להיכנס למפרט שלי ולראות מה ברשותי... אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד, לכרטיס מסך פחות לחוץ עקב אוברקלוק שמגיע מהחברה , ראיתי מספר סרטונים בYOUTUBE לגבי אוברקלוק , למה אי אפשר ישר לקפוץ למהירות שהוכחה כיציבה ??? כי זה נראה לי סרט רע לשבת ולשנות במכפלות של 10.. עכשיו שמתי לב שבחלק המכפלה היא 8 ובחלק 9 לפי מה שראיתי בפורום אני מבין שעדיף 9... אני צודק? ולא הבנתי איזה הגדרות אמרתם שעדיף להשאיר שחוסכות בחשמל במקרה של אי שימוש במעבד.. הקירור שלי למעבד הוא ZALMAN 9700 סתם שתדעו חקרתי את הנושא וההבדלים בין ה- 9700 NT או הLED הרגיל הוא שברגיל (מה שלי יש) יש וסת עוצמה למאוורר שמשנה את ה- RPM וב- NT אין אבל יש מנגנון פנימי שמווסת בהתאם לטמ"פ מקווה שעזרתי לסקרנ…
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
רציתי לעשות איזה אוברקלוק נחמד של 25 מה"צ לליבה של הספיר שלי. זה אפשרי בכלל? כי שמעתי של9500 פרו יש נעילה! ואם כן, נראה לכם שכדי להסתכן עם הקירור המקורי של ספיר?
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום קיבלתי Arctic Cooling Frezzer 64 ואני צריך עזרה בהתקנה שלו איך מורחים את המשחה הטרמית וכו...
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-