עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Cha0stAlker,

שלום, אני מעוניין בקניית קירור מים שמתאים לסוקט AM2+. עדיפות לחנויות בארה"ב (גם אם לא מייבאים לארץ), או כל מקום אחר בעולם שכן מייבא לארץ, בגלל שבחו"ל יש תמורה גדולה יותר למחיר זהה (בד"כ). תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 977 צפיות
  2. Started by Transfer,

אתם יודעים.. הכיס הזה שמתחבר כמו מאוורר לחלון שיוצר תעלת אויר למאוורר של ה CPU היה לי אחד כזה ואבד לי למי שיש מיותר או הכוונה מאיפה אוכל לרכוש את זה אשמח אני מראשון

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by miki_9,

יש לי את ה ultra-120 extreme ואני מחפש מאוורר כתוספת לקירור, עדיפות למאוורר עם לדים כחולים איזה מאוורר מומלץ ביותר ואם אפשר לינק לקניה שלו

• 20 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. בהתלבטות רצינית בינם גם בגלל המחיר וגם בגלל air flow ומשקל אם זה פרמטרים מאד רציניים הרווח בניהם הוא 30 $ וכאן בארץ זה כפול

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. היי רציתי לדעת אם בשטח OC למעבד נותן שיפור במישחקים? 2 עד 3 FPS זה לא ניקרא שיפור בעייני , 10 עד 15 זה שיפור, או שOC זה רק למיבחי נים הסינטטים , זה חשוב לי כי אני לא סתם רוצה לאמץ את המעבד לסרק . תודה

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. היי יש לי כרטיס מסך GTX 570 של גיגהבייט , והתחלתי קצת לעשות לו OC ולהריץ בדיקות ולראות מה המקסימום שאני מגיע איתו ללא העלאת מתח. הצלחתי לייצב את הכרטיס לאחר כמה בדיקות שעברו בהצלחה ב 3Dmark 11 . הנה הנתונים : Core Clock - 785 Shader Clock - 1570 Memory Clock - 2026 המתח נשאר סטוק 0.988 . בקשר לטמפרטורות במאמץ הוא הגיע ל 75 ובמנוחה בסביבות ה 35 . את המאוורר הגדרתי שיפעל לכל מעלה אחוז כלומר אם הטמפרטורה מגיעה ל 50 מעלות אז המאוורר יעבוד על 50 אחוז. (אני משתמש בתוכנה MSI AfterBurner ) עכשיו יש לי מעבד I7 920 שעובד בתדר של 2.6 וספק כוח 550W של chieftek . ולשאלה שלי האם אני יכול להעלות מתח לכרטיס ולהמשיך ולראות מהו המקסימום של הכרטיס שלי באוברקלוק או שעליי לדאוג מאוד בקשר לתצ…

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by ilu_xa,

השאלה בכותרת. שמעתי על האופציה הזאת עוד כשקניתי את המחשב אך לא ייחסתי לזה חשיבות אז. כרגע זה מעניין אותי קצת יותר, ולכן פניתי אלייכם 8) עשיתי חיפוש קצת באתר ולא מצאתי תשובה לשאלות שלי, האם לוח אם שלי תומך בכלל באופציה הזאת? המפרט שלי בצד. אשמח לקבל עזרה והסבר מפורט שלב אחרי שלב לגבי פתיחת ליבה רביעית. שיהיה לכולנו חג שמח ושנה אזרחית חדשה מצויינת!!

• 20 תגובות
    • 4.8k צפיות
  8. Started by HWgeek,

שלום לכולם: יש לי שאלה : בהמהרת כרטיסי NV שמתי לב שכולם מעלים את התדרים של הליבה והשיידרים בתצורת LINK . יצא לי לשחק עם כרטיס ישן של 8500GT והוא מגיעה בתדרים: 459 ליבה 918 שיידרים 400 זיכרון לאחר בדיקת באנצים ותהליך OC הגעתי למהירות הזו: 594 ליבה 1620 שיידרים 520 זיכרון למעשה למהירות הליבה לא היה השפעה על תוספת בביצועים אבל הוא כן הגביל בOC ולא העלתי אותו יותר אבל בשיידרים החגיגה נימשכה ונעצרתי רק ב1620MHZ!! וכל קפיצה של 50MHZ בדיישרים התבטאה בתוספת נאה בביצועים. למה לא כולם עושים זאת ותמיד מישתמשים בתצורת לינק? תודה מראש!. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. המערכת שלי: I7 950 evga classified X58 SLI 3 295GTX haf 932 Corsair dominator 2X3 1600 צריך קירור מים למערכת שיתאים להכל.. עד 2500 שקל , מוכן להזמין מארה"ב (אבל שהמחיר כולל מכס והכל לא יעבור תמחיר שציינתי ). קירור שכולל הכל (משאבה, רדיאטור.. בקיצור כל מה שצריך). חשוב גם שהקירור יהיה גם לכרטיס, ואם אפשר להוסיף במחיר אז גם בקר, או לציין מחוץ למחיר בקר. תודה!

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  10. מעבד 2500K קירור YASYA לוח ASUS P8P67 ביוס רשמי אחרון. איך אני מתחיל? מה מו מי? כרגע המעבד רץ במנוחה על 1.6GHZ ובמאמץ על 4.3GHZ אני רוצה בדיוק אותו דבר רק עם 4.7 או (הכוונה היא שהמעבד יוריד את התדר כשהוא לא בשימוש אינטנסיבי)4.8GHZ http://oi52.tinypic.com/2n8syn9.jpg http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html#post110904 הוא השאיר את הPLL על AUTO. אבל הוא הגיע ל4.8 עם 1.35V עריכה:ניסיתי בדיוק כמו שהוא עשה, קיבלתי BSOD בבוט. ניסיתי לעלות מתח ל1.375 גם לא עזר..

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. Started by lutsker,

שלום, לאחר שהלוח הישן שלי חדל מלפעול. קניתי היום את הלוח הנ"ל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera&uin=9857 לאחר הרכבה עצמית של כל החלקים והחיבורים, המחשב פועל לכאורה בסדר מלבד זה שגוף הקירור של לוח האם (החלק שכתוב עליו gigabyte בתמונה) ממש חם. בבדיקת טמפרטורות באוורסט מיד לאחר שמערכת ההפעלה עולה כתוב שההטמפ' של הmcp קרובה ל70 כשכל שאר החלקים נעים בסביבות ה35. מישהו יודע מה זה החלק הזה ומה אני יכול לעשות בשביל להחזיר אותו לטמפ' נורמלית? במידה וזה רלוונטי : מדובר במעבד athlon x2 5200 וב2 סטיקים של קינגסטון 1גיגה כל אחד 667mhz ddr2 תודה לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום אני בונה מחשב ב RSM הבסיס זה i5 2500 על Asus P8H67 (ללא OC) היה גם כרטיס מסך GigaByte Ati Radeon 5870 1GB DDR5 המארז זה Antec P183 ללא מאוררים נוספים (רק מה שבא עם המארז) ספק, כנירא SeaSonic 12II-620 620Watt 80Plus Bronze אני רוצה להחליף את המאורר המקורי של המעבד במאורר טוב יותר הדרישה היא שקט, וקירור מספק למערכת, כאמור לא צפוי OC והמחשב נועד לשימוש כללי, עבודה וקצת משחקים תודה

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by romkush,

שלום לכולם, אני די חדש בעולם ה OC אז אשמח לכמה תשובות: יש לי מעבד INTEL CORE2DUO E8400 @3.00 GHZ וזיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ. כשאני בודק עם CPU-Z אני רואה שהמעבד שלי רק על 2.00 GHZ והזיכרון על 400 MHZ. המולטיפלייר הוא על 6 ואמור להיות על 9 ואין אפשרות לשנות את זה. בתוכנה של הלוח אם יש נתונים אחרים... למישהו יש מושג למה זה ואיך אני יכול להגביר את המהירות? עריכה: הרצתי PRIME95 והמולטיפלייר עלה ל-9 אז כנראה שזה תלוי מאמץ והמהירות מעבד תקינה אבל הזיכרון נשאר על 400MHZ. אז זה שזה על 400MHZ ב DUAL CHANNEL זה אומר שזה באמת על 800MHZ? תמונות: [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by romkush,

התוכנה SPEEDFAN אומרת שאחת הליבות מקבלת מתח של 1.89V וזה נראה לי לא הגיוני. הליבה הראשונה עם מתח תקין והליבה השינה עם מתח גבוה מאוד. עשיתי OC מ3.00 ל3.60 והשארתי את המתחים על AUTO. יכול להיות שזה מה שקרה? חשבתי שזה באג אז ניסיתי להפעיל מחדש את המחשב כמה פעמים וזה נשאר... [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Tzach_n,

אהלן חברה, אחרי הרבה זמן שהמעבד שלי רץ במהירות סטוק החלטתי לעשות לו שוב אוברקלוק, מעבד: Q9550 לוח: EP45-UD3P זכרון: 4GB G.Skill DDR2-1066 MHz PI Edition קירור: OCZ Vendetta 2 כרגע אני נמצא ב-3.8 (450 * 8.5) עם המתחים הבאים: CPU PLL: 1.5 CPU Termination: 1.34 CPU Vcore: 1.40 MCH Core: 1.3 DRAM Voltage: 2.1 Load Line Calibration: Enabled יציב 10 שעות - Prime 95 Blend Test יציב 5 שעות - Prime 95 - Small FFT יציב שעה - OCCT Medium Data Set טמפרטורות מקסימליות באיזור 50-55 מעלות בבדיקה (זה יכול להיות הרבה פחות אני צריך למרוח משחה טרמית חדשה כי עברו שנתיים כבר) מה דעתכם על האוברקלוק? האם יש טעם לנסות להגיע ל-4 GHz או שלא יהיו שיפורים משמעותיים יותר מדי ביניהם?

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. שלום, יש לי שאלה עקרונית שאני חייב תשובה לה.... יש לי מעבד של AMD, לא ממש משנה כרגע איזה, בדקתי את המפרט שלו באתר AMD וכתוב שטמפרטורה המקסמילית היא 55-63 מעלות, השאלה היא האם מדובר בטמפרטורה במצב IDLE או תחת מאמץ (כמו למשל במשחקים)? העניין הוא שבIDLE המעבד שלי עובד מצויין, ממוצע בין 40-50 מעלות אבל במהלך משחק זה מגיע ל70 ולפעמים אפילו 80 מעלות. אשמח לתשובה בנושא. תודה.

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. אהלן, קודם כל,תודה לכל העוזרים מראש. נתקלתי בבעיה,אני מעוניין לעשות אוברקלוק,קטן,ל3.0GHz ואולי אולי במקרה הטוב ל3.2 אם זה יראה יציבות. יש לי קירור Arctic cooling freezer 13 ומעבד q9400. עם מזגן על 22~23 מעלות הוא שומר על המעבד במעלות ממש יפות,כ-35~38 מעלות. עכשיו,לחלק האמיתי: VCORE אני משנה,DRAM וGMCH כמובן. (כמו שהבנתי משנה למה שיש משמאלו,נגיד המעבד במתחים רץ על AUTO ומשמאלו [סתם אומר] 5.2121254 אז אני משנה לזה.[אני יודע שזה לא הגיוני חחחח]) אבל,יש עוד משהו, cpu termintion cpu reference מה אני צריך לעשות איתם? (תמונה מהביוס,אשמח אם תסבירו לי למה לשנות) http://imageshack.us/photo/my-images/580/img0065wh.jpg/ תודה לכל העוזרים! (אם זה לא קשור לפורום הזה,אז…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by the kon,

שלום מה מצב??? טוב אז ככה רציתי איזה קוירור למעבד בסוקט 775 אתם ממליצים לי??? אני רוצה שיהיה חזק מקרר טוב אבל לא רועש!!! התקציב הוא 200-300 שקל תודה

• 20 תגובות
    • 888 צפיות
  19. אהלן אנשים טובים, כפי שכתוב בכותרת הת'רד אני מעוניין לבצע פלאש לביוס של הכרטיס מסך שלי (Radeon 9500 Pro-של Sapphire) ואז לעשות לו אוברקלוק עד כמה שאפשר. בשביל מטרה זו אני עומד לקנות גם בלוק מים (Maze4GPU של DD) והיטסינק לזכרון של הכרטיס מסך (Coolermaster CRC-U01 Copper Memory Heat Sinks). השאלות שלי הן: *מהו הביוס של הכרטיס מסך המתקדם ביותר אליו אני אוכל לעשות פלאש? *האם אני אוכל לעשות אוברקלוק לאחר ביצוע הפלאש לכרטיס מסך עם הביוס החדש? *האם בקירור כרטיסי מסך עדיפים המים על הקירור אוויר או שבמקרה זה האוויר עדיף? *אולי זאת קצת אירונית, אבל האם תוכלו להסביר לי בשלבי ביצוע הפלאש או לתת לי מדריך לביצוע הפלאש לכרטיס מסך? *מה דעתך על הבלוק לכרטיס מסך ועל ההיטסינק לזכ…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אין לי מושג מה מהמפרט אתם צריכים ומה לא אז העתקתי את כולו מאיידה 32: Computer Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 1 Internet Explorer 6.0.2800.1106 (IE 6.0 SP1) Computer Name PC1 User Name Administrator Logon Domain PC1 Motherboard CPU Type Intel Pentium 4HT, 2800 MHz (3.5 x 800) Motherboard Name Intel Rock Lake D865PERL (5 PCI, 1 AGP, 4 DIMM) Motherboard Chipset Intel Springdale i865PE System Memory 512 MB (DDR SDRAM) BIOS Type AMI (08/28/03) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Printer Portþ (LPT1) Display Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5200 Monitor…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. לפי האתר ROJAKPOT אי אפשר לעשות צריבת ביוס ל MSI R9800P על מנת להפוך אותו לXT (מדבור על כרטיס עם 128 מ"ב) מה שנשמע לי די תמוהה כי קראתי כאן בפורום על אנשים שעשו את זה אז אם יש מישהו מבין או בעל ניסיון שמוכן להסביר לי את העניין אני אשמח. תודה רבה נ.ב אין באתר לינקים משומה (הכתובת המלאה לא מופיעה בשורת הכתובת) אז אם מישהו רוצה לראות על מה מדובר אז כנסו למאגר כתבות באתר ואז לכתבה השלישית או הרביעית.. אתם כבר תזהו לפי השם שלה.

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. השאלה בכותרת,אבל בכל זאת אני אסביר: התכוונתי לשאול מהו הכרטיס שהכי כדאי לקנות (לא כרטיס מסויים של יצרניות שונות) כדי לבצע לו אוברקלוק ושיפורי ביצועים כך שיגיע לשיפור ביצועים משמעותי? למשל:לקנות את הכרטיס הכי חדש שיש לא ישתלם מבחינה כספית ולכן הוא לא מועדף,או , לקנות כרטיס ישן מדי לא ישתלם כי גם עם אוברקלוק גדול הביצועים שלו לא יספקו במשחקים חדשים וכדומה.. עכשיו בעזרת הפרטים הללו תוכלו להגיד לי את הכרטיס המשתלם ביותר ושל איזה חברה הוא? (אין העדפה של ATi או NVIDIA) נ.ב:האם יכול כרטיס 9800XT מתוצרת ATi להיות משתלם מאוד במחיר של כ-1,650 ש"ח? Luv u ppl

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by The_Byter,

הרצות ראשונות: בלוק קרור: 60C- מעבד: 35C-

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. יש לי חומרה שאמורה להיות חמה מאוד ואני עוד רוצה לעשות לה OC ואני מעוניין בקירור טוב מאוד. מארז אלומיניום וזלמן 7000 למעבד כבר יש לי. חשבתי על כל אחד מהפריטים האלו: ¤185 za-80dhp ZalmanTech®-VGA Cooler ZM80D-HP \ Thermaltake CL-G0009 (Schooner) ¤152 Thermaltake 80MM 4 Channel VR Case Fan A1873 ¤665 tt-wc Thermaltake®-Big Water Liguid Cooling System ¤20 ars-sl Aractic Silver-Alumina Thermal ¤40 hdc-go קירור לכונן קשיח/מוזהב ¤38 crc-u01-co קירור זיכרון/נחושת-Coolermaster בעיקר לכרטיס מסך שאני רוצה רוצה לדאוג לקירור טוב מאוד. הכרטיס מסך שלי הוא SAPPHIRE (ATI) X850XT PLATINUM EDITION VIVO 256MB 256BIT DVI Dual והוא מתחמם בקצב לא נורמלי והחום עבודה שלו בנורמל הוא 80 מעלות ואת ז…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Gliding,

ראיתי באתר של פנדה את VF700CU של ZALMAN http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=8204 Thermaltake EXTREME GIANTIII A1919 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5906 ARCTIC COOLIN NV Silencer 5 מי משלושתם עדיף?

• 20 תגובות
    • 945 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.