עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by edi17,

שלום לכולם! אז ככה... לפני כמה ימים נשרף לי הספק... כששמתי ספק ישן ( 400 וואט ) - היה רעש מעצבן, פשוט רעש מעצבן כמו של מנוע... יש לציין שהספק הישן שלי השמיע גם כל מעצבן - רק פחות ( הספק הישן היה 300 וואט). חשבתי שהבעיה היא בספק או במארז. החלטתי לקנות ספק חדש - החלפתי לספק חדש של 400 ואט... אך הבעיה החריפה...!!! הרעש ממש ממש מעצבן ואי אפשר להשאיר את המחשב בלילה כי ממש ממש שומעים את הרעש!!! נכנסתי לביוס כדי לבדוק את הנתונים של הטמפרטורה ונחרדתי!!! המעבד הוא פנטיום 3 667 MHZ... ואלו הנתונים: Cpu Fan Speed: 4166 rmp Mb Temperature: 28c Cpu Temperature: 44c! אשמח לשמוע תגובות והצעות לשיפור הבעיה המציקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בתודה אדי!

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  2. Started by shuy,

אני מתלבט האם כדאי לי לעבור לקירור מים, ומחפש את דעתכם... קודם כל היתרונות המרכזיים של קירור מים הם אפקטיביות(נצילות) גבוהה ושקט. החיסרון (השאלה האם זה חיסרון) זה שאם יש איזה תקלה במערכת (ובתקלה אני מתכוון לדליפה[וקירור מים זו מערכת מורכבת יחסית שלפי חישוב סטטיסטי יש בה יותר דברים שיכולים להתקלקל) זה פטאלי(קטלני) למחשב. השאלה היא האם כיום אפשר לסמוך על קירור מים כעל דבר אמין לאורך זמן?(כי כאמור הדליפה הכי קטנה תביא בהכרח למוות מוקדם של המחשב).

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  3. Started by whome,

שלום לכולם, העלתי את השאלה גם בפורום מעבדים ולוחות אם אבל אולי דווקא זה הפורום המתאים... בכל אופן, האם מישהו מכיר את התופעה (וחשוב מכך את הפתרון) של אתחול כפול בלוח ga-ep43-ds3l? בכל פעם שאני מאתחל את המחשב (בין אם זה ע"י לחצן RESTART או ע"י כיבוי והדלקה) המחשב נתקע במסך שבו מוצגים פרטי לוח האם ומתבצעת ספירת הזכרון. בשלב הזה, המסך מוחשך והמחשב מבצע אתחול מלא מחדש. התופעה חוזרת באופן עקבי בכל פעם ללא יוצא מהכלל! (כמו כן, בהתחלה חשבתי שמדובר בתקלה הנובעת מ-OC כלשהו. אבל גם לאחר טעינת ערכי DEFAULT ב-BIOS לא חל שינוי)

• 8 תגובות
    • 553 צפיות
  4. GA7VAXP AthlonXP 2000 SAMSUNG 256 333MHZ gigabyte Geforce5700 128MB - לא מוחלש על המעבד יש מאוורר AMD מקורי. מעבד ב47 מעלות במנוחה- 55 בערך במאמץ מארז ג'נרי עם ספק ג'נרי שיש לו 3 מאווררי 120, אחד בחלק האחורי ליד המעבד, אחד למעלה בין הסידירום והספק ואחד למטה בפאנל הקידמי. כמה אחוז בערך אפשר לסחוט ממנו, (צריך לדעת האם שווה בכלל להכנס לזה) מוכן לבזבז קצת על קירור המעבד..גם ככה המאוורר שלא לפעמים מקרטע..חושב שאוכל לתקצב אמצעי קירור עד כ300-350 ש"ח בשביל האוברקלוק..הכי חשוב זה בכמה אחוז בערך יהיה שיפור..כי אם זה לא הרבה אז מעדיף שלא להשקיע כסף על זה. רציתי לקנות בזמן הקרוב ADATA 256/512 ולהוסיף לסמסונג..פשוט לא יוצא לי להכנס לKSP. ושאלה אחרונה, על הלוח אם ליד המעבד יש עוד מאוו…

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  5. יש מעבד 6600Q קירור סטוק אני מתלבט בין שני קירורים - 1. BIG TYPHOON VX120 THERMALRIGHT ULTRA-120 eXtreme .2 וכמובן נוסיף גם מאוורר הבדלי מחירים הם בערך 150 שקל ממש שחישבתי (הראשון עולה 200 והשני עולה בסביבות 300 שח ועוד מאוורר) השאלה היא אם זה שווה להשקיע יותר מה BT ? אם יהיה הבדל גדול בניהם בזמן OC? תודה!

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  6. Started by pazer005,

איזה מבין המאווררים האלה הכי שקט אני צריך שתגידו לי גם על רגיל וגם עם לד http://plonter.co.il/Products_Results.tmpl?command=search&db=^catalog.txt&cart=1162892447379783&neprice_totaldatarq=0&sortitems=1&eqshelfdatarq=CASE%20FAN%20120mm&price_totaltype=num&price_totalsdir=as&price_totalsort=1&Max=20〈=heb

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  7. הוא מרובע כזה, חשבתי לשים על הזכרונות שעל הכרטיס מסך אבל הוא לא בגודל יש איזה דרך לחתוך אותו? עם איזה כלי? וצריך לשים דבק טרמי? כי אין לי דבר כזה ומעולם לא שמתי גם. כמה שאלות.. זה רק יכול לעזור? זה לא יכול להרוס משהו עם השנים שזה עם דבק טרמי וסינק? וכמה אחוזים זה אמור להוריד מהחום? ואיפה לקנות דבק טרמי? ב KSP? איפה הכי זול? אני מראשל"צ אז אל תציעו מחיפה או מקומות כאלה

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  8. יש לי קרור(478) COOLERMASTER DIA-8JD3B-99 עכשיו איך אני מיציא אותו? יש שתי ידיות ברזלך אז נראה לי שאני צריך למשוך אותם למעלה אבל ניסיתי חזק אבל זה לא מצליח מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  9. Started by zoobooboozoo,

אני חושב על לקנות/בנות לי אחת כזאת. ורציתי לדעת אם היא תיספק קירור טוב גם בשביל הכרטיס מסך שלי, ככה שאני אוכל להגיע לביצועי OC טובים איתו, כאילו, כמה טוב יהיה הקירור שלה ביחס לצלעות קירור חדשות ומאוורר חדש(ואכיותי) לכרטיס מסך

• 6 תגובות
    • 553 צפיות
  10. Started by nigger84,

שלום לכולם, חדש פה בפורום, ובכלל באתר. יש לי כמה שאלות לגבי טמפרטורה של המעבד והלוח. לגבי המעבד - p4 3ghz northwood. קירור - zalman cnps 9500 led כרגע הדפנות של המארז פתוחות, ולכן אין בעיה של זרימת אויר... הטמפרטורה של המעבד במנוחה - 38 מעלות בעבודה הוא מגיע במקסימום ל- 46 האם זה נחשב סביר לגבי המעבד הזה? שאלה שניה: הטמפרטורה של הלוח נעה בין 46 מעלות במאמץ ל- 43 מעלות במנוחה. שזה נראה לי גבוה בהתחשב בזה שהמארז כרגע ללא דפנות, לא? איפה מתבצעת המדידה של הלוח? איפה נמצא החיישן הזה? והאם יש דרך להוריד את הטמפרטורה הזאת? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  11. Started by Spaik,

יש לי מעבד AMD 2400 והוא על 60 מעלות עכשיו. זה הרבה 60 מעלות? אני צריך לדאוג לקירור יותר טוב? אתם יכולים להמליץ על על מאורר או משהו. אם זה קשור ואם רציתם לדעת אז לא עשיתי אוברקלוק (זה לא קשור אבל שיהייה) תקציב זה בערך 150 שקל להשתדל לא יותר. תודה ד"א אם זה יותר קשרו לפורום מעבדים לוחות אם וזיכרונות אז להעביר אני פשוט חדש פה ואל ידעתי. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 553 צפיות
  12. Started by Farmalot,

אני מחפש מעבד לקניה החדשה שלי, אני מתכוון מסדרת E4XXX (או אולי אפילו E2XXX). המחשב מיועד למשחקים, כמובן שמתוכנן אובר רציני (קירור מים). כל זה בשילוב P35, וזכרון 800. מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  13. אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך במנוחה הוא די חם במנוחה הוא יושב על הסיבות ה55-60 במאמץ משהו כמו 64 אבל עם אולי זה לא הרבה כל כך אבל עם אוברקלוק זה יהיה חם ולעיניין איזה גוף קרור יכול מתאים לכרטיס הזה? חשבתי על VF900-Cu LED השאלה עם הוא מתאים באתר שלהם כתוב שהוא מתאים ל7900 הוא יתאים גם לשלי? ועוד שאלה יש משהו יותר טוב בתקציב הזה? עריכה צריך המלצה למאורר טוב בתקציב של 60/70 שקל לגוף קרור לARCTIC COOLING S1 שהמליצו לי פה עליו תודה לכל מי שעזר ולעוזרים

• 5 תגובות
    • 553 צפיות
  14. Started by aracer,

שלום אני רוצה לדעת עם אתם חושבים שצריך לשים למפרט הזה קירור ועם כן איזה? מעבד: AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 3.0GHz 1MB CACHE - ADX6000CZBOX - BOX ¤1281 לוח אם: ASUS M2N-E ¤527 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GTS TDH 256MB GDDR3 TV/O DUAL DVI - RETAIL ¤1157 דיסק קשיח: WD 250GB 8MB IDE 7200 RPM - WD2500JB ¤397 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤196 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤381 ספק כוח: HEC ACE 580 - 580W - 20/24 PIN - ATX2.0 - BLACK ¤414 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤4824

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  15. Started by yahavon028,

יש לי כמה תוכנות שכל אחת מהן מראה שיש לי מעבד אחר! אוורסט-פרסקוט cpu-z-פרסקוט fuzy logic(התוכנה ללוח אם של msi)-נורת'ווד מה מהם נכון???

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  16. יש לי זיכרונות בתדר 667 = שמחוברים בלוח אסוס M2N-E עם דואל צ'אנל כמובן למה כשאני מריץ תוכנת CPU-Z אני רואה תדר של 300 / 333 בלבד ? בימקום 667 או כפול מיזה? יכול להיות שאני לא בודק נכון ? הינה תיראו צילום מסך http://img148.imageshack.us/img148/9254/untitled2wq6.jpg או כאן http://img89.imageshack.us/img89/589/untitled3aq9.jpg מי עוזר לי להבין את זה? THX

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  17. Started by egblue,

האם Corsair COOL Water Cooling Kit (CWC100-1000) מספיק טוב ל AMD 4400+? האם הכסף מצדיק את עצמו? כדי לקנות משהו אחר? אני לא מבין כל כך במערכות מים, לכן אני לא יודע איך להתאים מערכת מחלקים, אז אני הולך על KITS מוכנים. http://www.frozencpu.com/ex-wat-63.html הנה המפרט של הערכה. והאם יהיה אפשרות להתאים את המערכת לקרר גם את ה GEFORCE 7800? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  18. Started by HD,

יש לי לוח אם של אינטל וגם מעבד ( 1.7) אין שום אפשרות לעשות אוברקלוק? אפילו לא משהו פיזי? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  19. אני צריך תוכנה לשמירת הביוס של כרטיס מהסך שלי על ההרד דיסק כי אין לי כונן דיסקטים!! אני צריך תוכנות כמו NVFLASH אגב יש לי כרטיס מסך של נוידיה FX 5200

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  20. שלום. נאמר לי מחברת Thermalright שבכדי להתקין את ההיטסינק XP-120 על לוח אם של אינטל עם סוקט LGA775(מה שיש לי) צריך לקנות בנפרד את הרכיב הזה:http://www.thermalright.com/product_default.htm מישהו יכול לומר לי באיזו חנות אני יכול לקנות אותו?

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  21. הייתי רוצה לדעת איך מודדים טמפ ,אם יש איזה שהי תוכנה שמאמצת את המעבד על מנת למדוד את הטמפ כמו כן מדדתי את הטמפ של המעבד בעזרת ה SPEED FUN השאלה אם אפשר לסמוך על זה , מה אתם אומרים על הטמפ בכללי נורמלי או חורג ? התמונות נלקחו בזמן מנוחה יחסי. תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  22. Started by DeadByDawn,

יש לי מארז עם מאוורר 120 מכניס...ועוד 80 ליד המעבד מוציא...ספק 480 עם שני מאווררים שהוא מוציא. מעבד עם קירור של ThermalTake אבל ג'נרי....המעבד באופן קבוע על 58-63 מעלות!!!!!! הלוח על 30-34 מעלות (אין לי בעיה עם זה) מה אתם ממליצים לי לעשות כדי לקרר אותו?? המעבד הוא AMD Barton 2500 רצוי לציין שאני עובד בסטוק..לא אוברקלוקר ... ולא מתכווןן לעשות..המתתח הוא 1.660 -1.640 של המעבד..לא שיחקתי ולא נגעתי. לא מבין למה הוא כזה חם :-[ אין לי שום בעיה הכל עובד מעולה..אבל זה מפריע לי

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  23. Started by amitbatito,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב שלי אבל לא הבנתי איך לשנות תזמוני זיכרון ואיך אני אמור לדעת כמה לשנות ואותו דבר לגבי המתח

• 7 תגובות
    • 553 צפיות
  24. Started by mhnuemhnue,

שלום, אני מעוניין לעשות OVERCLOCK למעבד שלי. המערכת שלי היא - P35-DS3L E8200 - 2.66GHZ 2GB 800MHZ DUAL CHANNEL אם אני מוסיף קירור THERMALTAKE V1 למעבד, עד כמה GHZ אני אוכל להגיע ללא סיכון התחממות יתר? איך ואיפה עושים אוברקלוק וכמה זה עולה? תודה.

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  25. Started by iyehuda,

יש לי כרטיס ישן GEFORCE 2 MX 200 64M ולוח GA-7VRXP VER 2.0

• 2 תגובות
    • 553 צפיות

דיונים חדשים בפורומים