עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לחבר שלי מחשב עם המעבד הנ"ל. אני יודע שהפנטיום D הם מעבדים חמים מאוד אבל עדיין לא נתקלתי בכזה דבר. למעבד הוחלף בעבר גוף קירור לאחד של זלמן מאלה שבצורת עיגול אלומניום עם מאוורר באמצע. המעבד לא הפסיק להתחמם. הוחלפה לו משחה טרמית על ידי ועדיין נשאר חם מאוד עד למצב שהוא פשוט קורס ונכבה. החלטתי לשים גוף קירור חדש כי הגוף של הזלמן ישן, התקנתי פריזר 7 וגם איתו המעבד חם מאוד בביוס יושב על 63 מעלות! כול זה כאשר המארז פתוח והבית לא חם, בית ממוזג איך זה יכול להיות ומה אפשר לעשות?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. פנטיום 4 2 גה"צ אפשרי ל 2400 בלי סכנה? אני שואל מפני שזה לא מחשב שלי ואני לא רוצה לפגוע בו ,אפילו אם יש סיכוי קטן.. המפרט שלו ASUS P4B266-C ACPI BIOS Revision 1004 CPU Type Intel Pentium 4A, 2017 MHz (5 x 403) CPU Alias Northwood, A80532 CPU Stepping B0 Original Clock 2000 MHz L1 Trace Cache 12K Instructions L1 Data Cache 8 KB L2 Cache 512 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) CPU Physical Info Package Type 478 Pin uPGA Package Size 3.50 cm x 3.50 cm Transistors 55 million Process Technology 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K Die Size 146 mm2 Core Voltage 1.500 - 1.525 V I/O Voltage 1.500 - 1.525 V

• 11 תגובות
    • 828 צפיות
  3. Started by Shadowman,

פנל ?NEXUS? של ?FanTech רציתי ליקנות אותו.... אבל פיתאום חבר ב icq אמר לי שיש איתו בעיות!!!! אז רציתי לישאול אם משהו יודע מה הבעיות שלו והאם כדי תמורת 210 שקל חדש??? תודה.

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  4. Started by SOLIDUS SNAKE,

קראתי בחוברת שישנו פנל חיצוני ללוח שלי P4S533 האם יש באמת ואיפה אפשר להשיג

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  5. Started by Mentally ill,

חשבתי לאן לפנות,לכאן או לפורום גרפיקה. בסוף הגעתי לכאן - ובכן,הכרטיס מסך שלי כנראה מתחמם ,למרות שהוא דיי חלש (mx440) הוא מתחמם ונוצרים פסים בתצוגה, לפחות לפי דעתי זה הסימפטום להתחממות, מה עושים בהנחה שאני לא רוצה לקנות קירור מיוחד לכרטיס מסך - יש אפשרות לקנות מאוורר קטן ופשוט להרכיב אותו? בנוסף, ישנה אפשרות לעשות אוברקלוק אם המעבד הוא של אינטל והלוח גם של אינטל (תומך Rdram).

• 5 תגובות
    • 486 צפיות
  6. Started by uziliv,

שלום התקנתי על המחשב שלי (lenovo T400) תוכנת TPFC גירסה 0.62. ראיתי שכאשר אני מפעיל אותה על smart mode המאוורר לא פועל רוב הזמן, והוא נכנס לפעולה סביב 65 מעלות ב-cpu. כאשר אני מפעיל ב-bios mode המאוורר עובד פחות או יותר כל הזמן והטמפרטורה מתחת ל-50 מעלות. רציתי לשאול - מה עדיף מבחינת אורך החיים של המאוורר? האם יש הבדלים מבחינת ביצועים של המחשב? אגב, המחשב שלי מחובר כל הזמן לחשמל ולא עובד על בטריה - כך שלא מטרידות אותי בעיות של אורך חיי סוללה. תודה

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  7. היי אנשים, אני לא בטוח שזה הפורום המתאים בדיוק, אבל עושה רושם שכן, אז הנה העניין: יש קטע מאוד משונה במחשב שלי. הוא עושה רעשי מחשב רגילים רוב הזמן, והוא די שקט. אבל כשאני גולש ב-ynet (ספציפית), אחרי כחצי דקה עד דקה מהירות מאוורר ה-CPU שלי עוברת מ-0 (או מספר מאוד נמוך) ל-3750. מדדתי בעזרת Speedfan. ברגע שאני יוצא מהאתר - תוך כמה שניות המהירות חוזרת להיות נמוכה מאוד ואפילו 0. יש לציין שאני גולש עם Firefox. המעבד עצמו הוא Intel Petium 4 2.8GHz בתוך מחשב Asus Barebone Vintage PE-2. מה שמוזר במיוחד שהבעיה הזו קורית רק ב-Ynet ורק דרך פיירפוקס, והיא קיימת כבר המון המון זמן. רק עכשיו ממש התחיל להפריע לי. יש למישהו רעיון? תודה על כל עזרה.

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  8. האם יש מניעה לאפשר למשאבת המים במערכת קירור מים לעבוד כל הזמן גם כשהמחשב כבוי? לפי ההגיון נראה כי כדאי להשאיר את המשאבה עובדת גם לאחר כיבוי המחשב כיוון שהמעבד עדיין חם מאד . נ.ב באותו נושא - האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג ריליי או כיצד בונים אחד כזה למערכת קירור מים ? :AR15:

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  9. Started by Boomer,

מישהו יכול להסביר לי איך חתיכת מתכת שמגיעה בצורה מוזרה כזאת עם פסים יכולה לקרר משהו...? וגם איך Heatsink של מעבד מקרר? פשוט מעניין אותי איך הדברים האלו פועלים.

• 5 תגובות
    • 673 צפיות
  10. לאחר קראית הכתבה על ההיטסינקים, התרשמתי מהAX מה שמו אין לי בעיה להשקיע עוד 270 ש"ח עליו, בתקווה שיתן לי מעבד קר. כדאי\לא כדאי? את המחשב אני במילא קונה בסימפלטק. בתודה.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שאלה בנושא.. תודה.

• 5 תגובות
    • 687 צפיות
  12. שלום במארז שלי במאוורר הקידמי יש פילטר ורציתי לדעת פעם בכמה זמן צריך לנקות אותו כדי שתהיה כניסת אוויר טובה תודה מראש

• 9 תגובות
    • 679 צפיות
  13. Started by ban26,

שלום לכולם היום עשתי פעם ראשונה OC למעבד אינטל 630 3.0 GHZ לוח אם ASUS P5WD2 PRIUME 955X זכרונות (CROSAIAR XMS DDR2 667MGH 512*2 (4-4-4-12 ?V1.9? קירור _על המאז ANTEC 1000 2 מאווררים ואחד על המעבד (מה שבה עם המעבד) עבדתי אם תוכנית AI BOOSTER ועשתי באופן אטוטמאטי 5% OC (הטפרטורה שם משהו מוזר 70 מעלות אבל בSISTEM זה 30 מעלות) fun sped 25מעלות אין לי מושג מה נכון ומה החום של המעבד. התוצאות שקבלתי:core speed 3150mghz 210*15 bus sped 840 ה -VOLTGE 1.4-1.43 כעיקרון אין לי מושג מה עשיתי היית רוצה לדעת מה בדיוק החום של המעבד ואם אני יכול לעשות יותר OC על בסיס הקירור שיש לי או כל דבר לשיפור צצ

• 7 תגובות
    • 621 צפיות
  14. אני רוצה להחליף מאוורר למעבד. אני יודע פחות או יותר(יותר פחות) איך עושים את זה אבל לא רוצה לעשות טעויות ואחר כך לשבור את הראש כשהמחשב מפורק ואין לי איך לשאול אותכם. אז מישהו מוכן להשיג לי איזה מדריך להחלפת המאוור (אם זה מוסרט אז בכלל מצויין) או מישהו מוכן להסביר בפירוט רב את התהליך.. יום נעים מרותם.

• 5 תגובות
    • 568 צפיות
  15. Started by Gliding,

היי, כבר העליתי פה לפני חודש וחצי את הבעיה לגבי חוסר יכולת לגשת לנתונים לגבי כרטיס המסך שלי, מאז התקנת XPX64 הבעיה מתרחשת גם עם ATT וגם עם TRIXX. לפי הודעות השגיאה מדובר בחוסר יכולת לגשת ל LOW LEVEL DRIVER (על אף שב ATT מותקנת תמיכה לגישה כזו, האוא לא מסוגל לגשת לביוס של הכרטיס) התקנתי כבר שתי גרסאות של ה CATALYST )5.11 ו 5.12), ואין שינוי הבעיה דחופה כי TRIXX מנטרת את המאורר והטמפ' על הכרטיס, בלעדיה אין לי מושג מה הולך איתו, בעיקר במשחקים שאני מריץ... הייתי מחלעיף אולי ל OMEGA, אבל הכרטיס הוא VIVO ולא הצלחתי למצוא משהו שיתמוך ב WDM. חוץ מזה שזה לא יעזר כנראה ל TRIXX לעבוד, כי נראה לי שהמקור של הבעי הוא הנסיון של וינדוס למנוע גישה לשינויים בחומרה אם זו הבעיה, ומישהו מכיר …

• 6 תגובות
    • 558 צפיות
  16. עשיתי OC עם POWER STRIP ובדקתי בזמן משחק את המעלות עם rivatuner זה על 70 ועם GPU-Z זה על 60 הכרטיס הוא twintech 8800gts 512 700-2000-1750 הכרטיס עם קרור סטוק אבל המאורר 120 שבתחתית המארז בדיוק עליו ככה שהוא מקורר היטב מישהו יודע מי מהן מדייקת\מזייפת?

• 7 תגובות
    • 615 צפיות
  17. אוקיי .... היום - לאחר המתנה רבה - הגיעו 2 חבילות לארצנו הקטנה - הראשונה - מ JABTECH - עם SP94, קטודות UV, ו RAM SINKS ל 9800 - תמונות בהמשך ... השנייה - מ EXCALIBERPC - הוזמן לפני שבוע בדיוק - MOBILE XP 2500 - עם סטפינג מצויין ל OC ... אבל לעניינינו - 9800PRO מקורר כהלכה ... הציוד - VGA SILENCER REV3 מזיגזג ... קיט של RAM SINKS דבק טרמי אחד פבל ! - זה החלק הכי חשוב ! להלן התוצאות !

• 40 תגובות
    • 3.8k צפיות
  18. מישהו מצא פקודות מעניינות לתוכנה CrystalFontz? או בכלל .. תשפכו דוגמאות של קומבינציות מענינות שעשיתם תודה :-*

• 6 תגובות
    • 791 צפיות
  19. Started by T-Flash,

שלום חברים בעקבות כל המדריכים החדשים באתר בנושא, ולכבוד החודש OCtober (שיסתיים עוד מעט, אבל זה לא חשוב ) החלטתי לנסות לעשות OC למעבד שלי. עד עכשיו קראתי את כל המאמרים שמצאתי, אשמח לקבל עוד מדריכים (בעברית) על OC אם יש המערכת שלי: מעבד - AMD Athlon 64 3200+ עם ליבת Venice לוח אם - Gigabyte GA-K8NF-9 . זיכרונות - Kingston 512X2 CL3. ספק - ספק ג'נרי עם הספק של 400W. יש לי קירור אוויר פשוט (לא המקורי), אין לי מושג אם יש לי משחה טרמית על המעבד, והטמפרטורה במנוחה נעה סביבות 34-36 מעלות. טמפרטורת שיא ב SuperPI של 4M היא 50 מעלות. ב SuperPI של 1M אני מקבל 48 שניות. 1. יש לי ספק ג'נרי, האם הסיכון ב OC עולה בגלל זה? שווה לעשות OC עם ספק ג'נרי? 2. אפשר לקבל הסבר בסיסי…

• 109 תגובות
    • 6.9k צפיות
  20. אז ככה אני עובד עכשיו על פרוייקט קטן משלי מתאם להיטסינק שלי למאוורר 120 ממ.. בקרוב עוד פרטים אולי גם תמונות....(של הדבר האמיתי) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 720 צפיות
  21. נקנה בהמלצתי , האיכות של הדבר הקטן הזה במחיר שלו היא פנומינלית , חוץ מעניין היעדר האופציה לפילטר בגג המארז ( כנראה יוזמן מdemcifilter.com פילטר קסטום בגודל המתאים מתישהו ) כרגע הבניה "פשוטה יחסית" הלופ הרי מאוד קטן אז גם משאבת הDCP הקטנה שלו תעשה את העבודה יפה אז אני לא רואה סיבה כרגע להחליף אותה ובגלל היעדר הפילטר בתקרת המארז כרגע אני משאיר את הפאנל סגור מטעמי אבק ושקט . החומרה היא ASUS MAXIMUS VI IMPACT עם בלוק פלקסי מלא של EK . Sapphire r9 290 reference עם בלוק מלא ו-BACKPLATE רדיאטור 240 בעובי 30 מ"מ קדמי עם מאווררי SILVERSTONE FN123 דקים לשמירת מקום במארז ( עדיין מספיק חזקים ושקטים , מקסימום לא יתאימו אז יוחלפו ) רדיאטור 120 בעובי 30 מ"מ אחו…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by TheBlackTulip,

יש בפנים די וי די LITE ON X16 לוא אם של אזוס A7N8X-VM עם כרטיס מסך מובנה MX440 128 מגה ויציאה טי וי מובנת 1024 מגה זיכרון של קינגסטון דואל די די אר 400 שתיים של 512 מארז: לוח מקשים של 22 מקשים מסך אל סי די 2X16 שני כניסות יו אס בי מלפנים וכניסה לשני מיקרופונים עם שליטה בעוצמה הרד דיסק 40 גיגה מעבד ברטון 2500 ספק כוח 400 ואט עם מייצב זרם זלמן 6000 מאחורי יש כניסות ויציאות סטריאו RCA כניסה ויציאה דיגיטלית RCA יציאה אופטית יציאה וידאו RCA יציאת וידאו אס וידאו יציאה ל 6 רמקולים כניסה למייק וכניסת ליין אין הכל בבננות של אוזניות... (על הלוח נו אתם יודעים) יש גם סנסור של אינפרא אדום לכל שלט קיים 36 - 40 KHz וכמו שראיתם לד לייזר כחול ולד לייזר אדום להרד דיסק זה זה עכשיו נראה מיש…

• 47 תגובות
    • 4.9k צפיות
  23. Started by Arik.G,

חיפשתי בכל האתרים אבל אני לא מוצא ביוס לזכרונות אינפיניון האתר היחיד שהיה בו לא פעיל יותר. אשמח אם תעזרו לי.

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אהלן. מה קורה? המחשב שלי, קצת ישן, נקנה לפני כמעט חמש שנים, ומאז שידרגתי אותו פה ושם. כרגע המעבד הוא את'לון XP (פאלומינו) 1600+ (מהירות ליבה 1.4), 512 מגה זיכרון (אחד של 2100, נקנה עם המחשב, ועוד אחד של 3200), כרטיס המסך הוא ג'יפה 6600 של גיינוורד, ולוח האם של ג'יגהבייט, הצ'יפסט KT600. מפה לשם, החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד. אני מודע לזה שאם אני אעשה אוברקלוק אני אצטרך להחליף את אחד הזיכרונות (ה2100 של מושקין איטי מדי, לא יעבוד עם באס גבוה יותר). המכפיל של המעבד הוא כרגע 10,5 והמטרה היא להביא אותו לסביבות ה 1.6-1.65 ג'יגה, מכפיל של 12 או 12,5. על המעבד יש משחה טרמית שנמרחה היטב לפני שנה, מאוורר שכבר נוקה ושומן, ומסתובב על 4700 סל"ד. כמו כן, יש עוד מאוורר בחלק התחתון של המ…

• 0 תגובות
    • 369 צפיות
  25. Started by davidkah,

החלפתי את כל הקירור המקורי ברכיבים של ThermalRight, קירור מים למעבד, וקירור של ThermalTake לזוג אחד של זיכרונות - השני כבר בא עם קירור טוב. Q9450 ב 3.8GHZ זה המקסימום היציב שהגעתי, וכבר אין לי זמן וכח בשביל עוד 100 או 200 MHZ נוספים. אם מישהו רוצה יותר פרטים ותמונות, תשאירו תגובות ואני אנסה לענות בהקדם. [br]פורסם בתאריך: 11.08.2008 בשעה 16:23:50 תמונות: [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 717 צפיות

דיונים חדשים בפורומים