עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, המחשב שלי הלך לבדיקה אצל RSM (משהו עם הכרטיס מסך) המוכר שאל אותי אם אני רוצה שהוא יעשה לי OC אמרתי לו שאין לי בעיה שיעשה. קיצור הוא הגיע ל-4.4 עם הקירור הרגיל שלי (V6) כשהגעתי הביתה ראיתי שהוא עשה מסך כחול עם והיה רשום שמה Dummy Physical memory משהו כזה לא ממש סגור על זה. דיברתי עם המוכר וניסינו לסדר את זה בטלפון והורדנו את המתחים קצת. הכל הלך טוב (זה היה בצהריים באיזור ה-12). כשיצאתי עם חברים עד איזה 1 וחצי בלילה, חזרתי וראיתי שהמחשב עשה ריסט ואז הייתה לי הודעה שהיה לו מסך כחול. אחרי זה נכנסתי לBIOS ועשיתי Load optimized defaults ואז עשיתי לפי המדריך של: ליאור מתיתיהו כאן בפורום שעשה מדריך על אותו מעבד ועל אותו לוח(רק דגם PRO). עשיתי עד 4200MHZ הוא לא התחמם ל…

• 29 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. עשיתי לפני כמה חודשים OC לכרטיס מסך, אני לא מבין בזה ממש אבל עשיתי את זה לפי מדריך פשוט שהיה פה באתר פשוט ללחוץ על איזה כפתור וזה יעבוד יש לי X1800gto, שמתי לב שזה קצת לקח זמן אז באמצע עשיתי CANCEL או ריסט לא זוכר בדיוק .. למה זה גורם ? א.עם עושים OC הוא נשאר לתמיד? ב.איך יודעים עם הכרטיס מסך נמצע בOC או לא? תודה מקווה שתוכלו לענות לי

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  3. מה דרוש כדי לעשות OC למעבד? 1. צריך לוח אם בערכת שבבים Z ומעלה לדוגמה: Z170. (אם יש לכם את האפשריות שמוצגות בתמונה שבהמשך המדריך אז אתם כן יכולים לבצע OC למעבד, יש לוחות מתקדמים יותר שכן מאפשרים OC) 2. כל מעבד מתאים ל-OC אבל אם המעבד עם מכפלה פתוחה אז הרבה יותר קל לעשות לו OC. 3. צריך הרבה סבלנות ולהיות זהירים. 4. קירור מאסיבי אשר יספיק לקירור המעבד לאחר ביצוע OC. כדי להתחיל בביצוע ה-OC צריך להיכנס ל-BIOS של לוח האם. כדי להיכנס ל-BIOS צריך להפעיל את המחשב וישר ללחוץ על Delete או על אחד מלחצני ה-F במקלדת עד שיעלה לכם ה-BIOS. לאחר שלחצתם על Delete או על אחד מה-F במקלדת ה-BIOS אמור לעלות. לכל לוח אם יש BIOS משלו, ה-BIOS משתנה מלוח ללוח ישנם נוחים יותר וישנ…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. צבעתי את האוורר בצבע כסף ושמתי לדים ירוקים ואדומים, בדקתי והכל פעל, התקנתי את המאוורר בדלת של המארז הפעלתי ולאחר כ10 דקות כל הלדים נשרפו חוץ מאחד, מישהו אולי יודע למה?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by omerha,

לקחתי את המאוורר וחתכתי את הפינות שלו להוסיף כניסת אויר כמו ה SILENT CAT (מקווה שאני מובן) ומבחינת רעש לא כול כך השתנה משהו , אבל מה שכן הסיבובים לשניה ירדו שהוא נמצא ב 100 % כמעט ב 200 RPM יש עצות לשיפור

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  6. Started by Dj_Gal,

מפרט: MotherBoard - Gigabyte GA-SINXP1394 Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Xaser II A6000A Plus Tower Case DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR P\S - Antec TruePower 430 Watt הספק לי התחמם מאוד... הרגשתי את זה ביציאת האויר החם מהמאורר האחורי של הספק .. והיה לי מאורר פנוי ..אז אמרתי ...נעסה חור..ונחניס קצת אויר לספק.. תמונות .. אני צלם גרוע .. חיברתי אותו לפאן באס..

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אז ככה מצאתי מארז של מחשב ישן פנטיום 1 חתחתי משם חלקים וחיברתי למחשב שלי הגבהתי את המארז ב 12 סמי הרמתי את הספק גם את 4 המגירות של 5.35 הורדתי ושמתי שתי מגירות שיהיה אפשר להעניס 2 מאווררים וגם דלת צדדית עשיתי מאורר טוב אז המודינג עדין לא מוכן(60 אחוז) תנו בבקשה תגובות אם זה יפה מה אפשר עוד לשפר????? http://photos.walla.co.il/garber5

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  8. Started by dan eliash,

עשיתי מודינג מה אתם חושבים?

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. הוספתי לבינתיים 3 מאוררים אחד למעלה מתחת לספק אחד בין כונני ה סי די והצורב ואחד למטה מתחת להרד דיסק עכשיו לפני שהיה לי את כל הדברים האלה טמפ' המחשב היתה מארז: 30-40 במנוחה ובמאמץ 40-50 (תלוי במזג אויר) מעבד אותו דבר לאחר חיבור המאוררים ( 80 MM 80 MM ו 40 MM ) הטפמרטורה במנוחה 48 מעלות !!!!!!!!! ובעבודה 50 + הספק כל כך חם אז חשבתי שהספק דפוק ואין לו מספיק כוח לסחוב את כל המאוררים איני יודע כמה WATT הוא (הספק) ובכל זאת מה עלי לעסות? נ.ב חוטים מסודרים פיקס!

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  10. x800gto2 עם קירור סטוק - כוונון מהירויות המאוורר: 0-24c - 30% Fan Speed 25-39c - 50% Fan Speed 40-49c - 74% Fan Speed 50-54c - 85% Fan Speed 55c+ - 100% Fan Speed Stock status (12p, 400/490) idle: 46c load: 63c Pipelines unlocked (16p, 400/490) idle: 46c load: 66c Pipes unlocked and overclocked (16p, 530/550) idle: 46c load: 71c את הנתונים אספתי מ15 דקות של SCAN ARTIFACTS בATI TOOLS... לדעתי הLOAD קצת יותר גבוה אחרי הרבה זמן במשחקים כבדים פירסמתי את זה גם בפורומים של SAPPHIRE, אז אם ראיתם את זה... זה אני מה אתם ממליצים ? לשים קירור חדש ? silencer או VF700CU ?

11. ותראו מה יצא VANTEC AEROFLOW 8RDA+ 1700 JIUHB 0310 מעבד על 52 טמפרטורה המחשב לא ממש יציב קורס מידי פעם המלצה : אל תעשו את זה בבית או שעיבוי אדים של המזגן ישרפו לכם את הלוח

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום אני overclocking newbie :-[ יש לי מעבד e7400 2.8 הגדלתי את הfsb מ266 ל300 ושיניתי את הdram freq ל600 (DDR2 800 ocz) כך שיוצא יחס 1:1 ותדר 3150. בסטינג של המתח לא נגעתי כך שזה על auto עם וולט של 1.312 (cpu-z) בגדול רציתי לדעת כמה דברים: 1.האם היחס של 1:1 משתלם או שעדיף לי להשאיר את הdram freq על auto ולקבל יחס של 4:5 2.באתר של אינטל ראיתי שהמתח המקסימלי שממולץ למעבד זה 1.3625V וכפי שאתם רואים אני די קרוב אליו... עכשוו השאלה שלי היא בכמה כדי לי לנסות להוריד את המתח לפני שיתחילו להיות "unstable issues" ? הבחנתי שיש בביוס שלושה פונקציות שקשורות למתח(Vcc,Sbcore,Nbcore) מה שמשאיר אותי די מבולבל :-[ משום שאני רוצה עוד להגדיל את הfsb ל333 אני מפחד שהמתח שהלוח אם יתן באופן…

• 8 תגובות
    • 858 צפיות
  13. מה שלמוכם לאחרונה הורדתי את התוכנה SPEED FAN, וראיתי שהמאורר של הציפ על הלוח אם שלי(MSI K8N NEO4) מסתובב 8888RPM, שזה המון, ולכן הוא עשה המון רעש!!!!! לכן החלפתי את המאורר לקירור פסיבי של ZALMAN לפי דעתכם, מה צריכה להיות הטמפ' של הציפ' שלי כך שהוא לא יפגע???? תודה רבה על העזרה

• 5 תגובות
    • 490 צפיות
  14. Started by guylederer0,

רציתי לדעת ... עשן של סגריה\נרגילה וכ'ו האם הם פוגעים ברכיבים ?

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. קניתי אותו והוא רועש נורא! איך אני מחליש אותם? תודה מראש :-\

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  16. Started by pc student,

יש לי פה תמונה שמראה את מצב הזיכרונות שלי,האם זה בסדר? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 832 צפיות
  17. Started by danieln9,

אוקיי אז אני תצכנן ליבנות פאן בס ניוחד יהיה לו 3 מצבים OFF פוטנציומטר וON עכשיו מפסק אני קונה של ON\ON עם OFF יהיה לד שיציג מצב אז תנו עצות. ותוכנות טובות לשירטוט מעגלים. בתודה דניאל נורמן חדש!!!! אני צריך לדעת דחוף איזה נגד מישתנה לקינות כמה אום הבאסה זה שהכי נמוך שמצאתי זה 500 אום?!?!? http://www.dse.com.au/cgi-bin/dse.filereader?3f9e4cc5055736cc273fc0a87f9c06fe+EN/catalogs/CTG0001062 זה מאיפה שאני קונה את זה

• 6 תגובות
    • 865 צפיות
  18. Started by zuzu89,

היי, יש שתי פורומים שמתאימים לנושא הזה אז בחרתי בזה ... בקיצר , אני רוצה לקנות את הפאן באס הבא : https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1871 עכשיו השאלה שלי היא כזאת , על איזה מאווררים הוא שולט ? cpu כרטיס מסך מאווררי המארז .. האם הוא טוב ? ו... זהו ... תודה.

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  19. Started by nizzan7,

איזה פאן בס עדיף? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214#detailed http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=ZM-MFC1&affiliate=zap

• 9 תגובות
    • 742 צפיות
  20. אז הנה עוד מוד שלי, פאן באס, ארבעה ערוצים בינתיים (לא היו מספיק מפסקים), לדים שכל אחד נדלק בירוק כאשר המפסק שלו למעלה, ובמקביל, מספק למאוורר באותו ערוץ 12V. כאשר לד דולק בצבע אדום, המפסק למטה, המאוורר באותו ערוץ מקבל 5V. את המעגל לא אפרסם כאן (מסיבות סודיות), (אולי אפילו אמכור כאלו....! אבל בינתיים אני צריך להשוות מחירים לרכיבים האלקטרוניים, שכולם נקנו בצרפת) אני מחכה שיגיעו אליי קליפסים ללדים שהזמנתי, זה אמור ליצור מעין מסגרת סביב הלד ולהבליט את האסטטיות. אז למה אני מדבר יותר מדי ?!?!??!?!? לתמונות !!! אשמח לתגובות !

• 14 תגובות
    • 983 צפיות
  21. Started by amisha,

אני מעוניין לקנות מד טמפ' חיצוני למחשב ופאנל בקרה עדיף ששני המכשירים יהיה באחד ויש כמה תנאים למועמדים : שלא יעבדו על סוללות !! ( שיתחברו לספק ) שתהיה אפשרות לכבות את המאוורר המסויים ....... ( 0 וולט ) תקציב : כמה שיותר זול יותר טוב ועד 250 שקל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by skywalker13,

שלום. יש לי במחשב 5 מאווררים. רציתי לשאול אם קיים פאנל שאפשר לחבר אליו את הספק והמאווררים ושיהייה אפשר לחבר ולנתק איתו כל מאוורר שאני רוצה בכל זמן במקום כל פעם לנתק את המאוררים שאני צריך מהספק?

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  23. Started by danieln9,

במהלך שיטותי באינטרנט ניכנסתי לאתר ENERMAX עלמנת ליראות את מיבחר פאנלים לשליטה במאווררים ולהפתעתי ראיתי דגם חדש אחרי הסידרה הישנה (במונחים של מחשבים ) שהייתה מאוד טובה. הפאנל כולל: - 4 תצוגות של טמפרטורה ומהירותRPM - 4 פוטנציומטרים לשליטה במהירות מאווררים - עזאקה לטמפרטורה גבוהה ומהירות מאוורר נמוכה - שלוש רמות לטמפרטורה גבוהה - תצוגה ב°C או °F - שני צבעים למסך עם שליטה של לחצן SHIFT - פאנל שניתן להחלפה וכל זאת עם עיצוב אלומיניום עכשיו כל מה שניתן לחכות הוא לסקירה על המוצר המעניין

• 10 תגובות
    • 730 צפיות
  24. Started by SixKiller,

בבקשה עזרה עם הפאנל הצדדי מאיפה אני קונה ולאן לחבר?

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  25. Started by alonkl,

המעבד שלי AMD Athlon 64 X2 4800 גוף קירור Arctic Cooling pro 64 for amd אני אל רואה מהירות מאוור.. וזה עובד על 4 מעלות או 5. בינתיים נאי מחזיק אותו על מאמץ מה לעשות?

• 8 תגובות
    • 631 צפיות

דיונים חדשים בפורומים