עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ביז'ו המוס,

OK אני צריך קירור למעבד שהייה שקט כמה שיותר ויקרר טוב והוא צריך להיות קל יחסית כי הבנתי שלא טוב קירור כבד אם מזיזים את המחשב הרבה (זה קורה. יש LAN PARTY פעם באיזה שבועיים) זה לP4 2.6 800 FSB סכום משהו כמו 200 - 300 שקל

2. Started by Entention,

יש לי קרור למעבד thermaltake v1 והוא על 1050rpm ויש לי מארז antec 900 עם 4 מאווררים איך אני יכול להעלות את המהירות של המאווררים של המארז והמאורר של המעבד?

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  3. לדוגמא אני יקח TRUE 120 של 775 וישים על I7 , יעשה אולי איזה מודינג קטן בשביל להבריג אותו שם , סך הכל הקירור יקרר , הרי הוא לא מחובר אלקטרונית למעבד אלא רק פיזית , לא ככה? אז ההבדל היחידי בין הקירורים בסוקטים הוא בדרך ההברגה או מה?

• 10 תגובות
    • 887 צפיות
  4. עשיתי אוברקלוק עם הזכרונות לא הכי טובים, של קינגסטון 800Mhz DDR2 בתיזמונים של 5-5-5-18. יש לי מעבד Q9300 עם קירור סטוק. הגדרתי את הזכרונות על התיזמונים המקוריים לא על AUTO וה- DRAM:FSB הוא 1:1 ואז העליתי את הבאס ל-400 והזכרונות חזרו להיות 800MHZ. עשיתי בדיקה בפריים 95 חמש וחצי שעות חלק וטמפרטורות 69 68 68 68. תגידו לי אם אני צריך לתקן משהו. תודה.

• 4 תגובות
    • 430 צפיות
  5. המעבד הומהר לתדר של 3200MHz על מתח סטוק. הגורם המגביל זה הלוח שבקר הSATA שלו לא מחזיק מעמד בFSB גבוה יותר. לוח אם: ASUS P5L-MX http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=221099 [attachment deleted by admin]

• 96 תגובות
    • 8.7k צפיות
  6. Started by Idanp,

הרגע קיבלתי את הX800XL של גיגה בייט והוא גרוע בOC הShappire שהיה לי היה עושה הרבה יותר עכשיו אם אני צורב ביוס של HIS יש מצב שאני אצליח לעשות OC יותר גדול? ומה הסיכון זה יכול ליגרום לנזק בלתי הפיך?

• 9 תגובות
    • 684 צפיות
  7. Started by go_go,

לפני מספר חודשים רכשתי מחשב חדש שלדעתי מפרט המחשב הינו ברמה גבוהה (פירוט בהמשך), אחרי OC של 15% המחשב מתחמם לטמפרטורה של 53-55 מעלות. מבקש עצה/עזרה בקרור. להלן מפרט המחשב: מעבד-P4 2.8 לוח-ASUS P4C-800-E DELUX כ.מסך- GIGABYTE RADEON 9600 PRO 128MB זכרונות-SUMSUNG DDR400 -2GB מארז-ENERMAX SERVER CASE צורב+CD+כל השאר.......... מבחינת מאווררים-2אחוריים+1 עליון+1 קידמי (על המעבד מאוורר סטנדרטי של אינטל) הטמפרטורה הנ"ל נמדדה בעבודה סטנדרטית(לא במשחקים) נא עזרתכם!!!! בתודה מראש GO-GO

• 6 תגובות
    • 536 צפיות
  8. Started by haviv822,

אהלן חברה, בשעה טובה הגיע לידיי האקסלרו הפסיבי ;D חשבתי לשתף אתכם במעט תמונות אחרי ההרכבה, על הכרטיס - X800GTO2 בנתיים, אני יכול להגיע לכם שהטמפ' (במנוחה בלבד) גבוהות ב 4-5 מעלות מקרור הסטוק, בימים הקרובים אני יקבמן עליו איזה מאוורר ונראה כמה הרצים אני יוכל עוד להעלות כדי לעקוף אולי את מהירויות הליבה והזכרונות של X850XTPE.

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  9. טוב ככה המעבד הוא celeron d 335 s478 עכשיו אני עשיתי אוברקלוק ל3345 סבבה אבל מעל הוא פשוט מגיע לוינדוס ומרסטט אמרו לי להעלות מתח למעבד אבל אני לא יודע איך.. הטמפ' 45 במנוחה 58 מאמץ לפרסקוט

• 3 תגובות
    • 484 צפיות
  10. משהו יפה ומיוחד כמו גולגולת או משהו מגניב. אם אין בארץ אז חנות שעושה משלוחים לארץ. תודה וחג שמח.

11. Started by Mushigoya,

שלום, אני מתכנן לקנות קירור לQ9300 חשבתי על BigTyp 120 VX או על V1 אבל אני פתוח להצעות הכרטיס מסך שלי: Radeon HD4870 512 PCIe חשוב לי שיהיה שקט, הבנתי שהBigTyp די רועש, לא יודע כמה זה נכון מה אתם אומרים? אני גם פתוח להצעות חדשות לא של Thermaltake

• 4 תגובות
    • 436 צפיות
  12. Started by מורדו,

יש לי טוניק ,המעבד על 30 בסטוק, במאמץ איזה 48 מעלות החלפתי משחה פעמיים ,בדקתי שהכל יושב טוב ,ממש מוזר כל הקטע האם זה ככה אצל כולם ?

• 8 תגובות
    • 733 צפיות
  13. Started by owen10,

מישהו יודע אם שווה לקנות את זה? אם זה באמת עובד? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SB-F2&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286&aff=Zap

14. Started by kobibo,

אני יודע שדובר כאן קצת על ההתקנה וראיתי את התמונות ( מה שלא עזר לי כלכך). אודה לעזרה במיוחד מאלו שהתקינו אותו לבד לפרט קצת לפי שלבים איך ניתן להתקינו בצורה הכי קלה ומובנת. מיועד לקרר AMD 3000 64bit לוח של DFI Ultra socket 939 מארז של Antec 3700BQE תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 448 צפיות
  15. Started by benyben,

שלום. ממש כמו לבור, תוכלו להסביר מה ההבדל בין שני החיבורים הללו - מה תפקיד כל אחד: (תודה מראש)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Shasoosh,

יש לי מארז עם שני מאווררי 12 , אחד מהם אני לא מוצא באוורסט, זה אומר בוודאות שיש בעיה עם החיבור ללוח? אני רואה שהוא מסתובב ושהוא מחובר ל MB עוד שאלה, לא חסר לי בתמונה את המעלות של המעבד? בדרך כלל זה המעלות של המעבד הכלליות והמעלות של הליבות

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  17. Started by jacko_il,

שלום לכולם, חפרתי כאן די הרבה השבוע לגבי OC של המחשב שלי והכרטיס מסך בפרט.. אבל עוד שאלה: הגעתי בכרטיס מסך שלי (7900GT) לתדרים יציבים של 555 לליבה ו 800 לזכרון.. בבדיקה ב 3DMARK הכל עובד סבבה והכרטיס לא עובר את ה54 מעלות.. הרצתי בדיקה של חצי שעה למציאת ארטיפקטים ב ATITOOL ולא נמצאו שום באגים והחום של הכרטיס לא עבר את ה 55 מעלות.. הייתי מרוצה מכל הסיפור ושחקתי בימים האחרונים שעות על הגדרות מקסימליות בכל המשחקים שיש לי (HL2.. FEAR וכו'..) רק כדי לבחון את הכרטיס גם באספקט הזה - שוב הכל עובד סבבה.. ללא התחממות וללא שום תקיעות או ארטיפקטים.. עכשיו מה מעצבן אותי ?? = שכל נסיון הכי קטן להרים אפילו MHZ אחד נוסף לליבה (נגיד ל556 ומעלה..) לא מתאפשר! אני מקבל הודעה שהתדרים לא עברו…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by ElemenTal,

אני מזמן לא התעסקתי בכל הנושא הזה אז אני כבר לא זוכר מה יותר טוב מה פחות... ומאז גם בטח יצאו עוד מוצרים שאולי יותר טובים קיצר אני צריך קירור לכרטיס מסך (8800GTS) שזה מאז פעם אחרונה שראיתי לא נריאה לי שמשהו התשנה, ה Arctic Cooling Accelero S1 ניראה לי הבחירה הכי טובה בתוספת מאוורר, השאלה הכי רק איזה מאוורר - ראיתי סרטונים וזה לא מובן אם זה 80MM או 120MM כי לפי מה שזכור לי מפעם ה120 לא יושב עליו לא טוב יענו יותר גדול מהגוף עצמו... אז זה 80 או 120 ? ועוד שאלה - אני צריך המצלמה למאוורר 120 בלי לד הכי טוב מבחינת יחס ביצועים ורעש (ולא ביצועים מטורפים אבל רעש כמו טרקטור) אני יודע של - Scythe יש מאוורים מצוינים וכמה שעכשיו ראיתי דווקה ניראים גם סבבה מבחינת מחיר. אבל בטח יש כאלה ש…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. מה אתם אומרים על זה הוצאתי את המחשב מ250 FSB כי היה נראה לי שהוא מתחמם יותר מידי. כרגע הוא בלי OC עם התוצאות האלה .............. המארז עם מאוורר אחד מאחורה שמוציא אוויר ואופציה לאחד מקדימה שמכניס (יש לי כבר הכנה עם מסנן ;D) המעבד עם קירור מקורי של אינטל. ניקיתי לא מזמן אבק וסידרתי חוטים. [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. 1. אני יודע אני לא יכול לעשות אובר קלוק בגלל הלוח (סתכלו על המפרט). יש סיכוי שאם אני יחתוך/ילחים/ישרוף משהו זה יפעל? 2. לכרטיס מסך שלי (7800GTX) אני לא יודע איך לפתוח צינורות. יש איפושהו מדריך, וגם המעלות שלו עם אובר עומדות על 48-53 במנוחה (למרות שאי אפשר לקרוא "לשולחן שלי" ומחשב שמריץ XP, מנוחה), האם זה בסדר? 3. אלו הזכרונות: שני Samsung M3 ב5-5-5-13 כל אחד על 333 מה"ז. האם אפשר לשפר משהו בהם, בלי לקנות חדש או בכלל לקנות להם משהו? לשפר מהירות, תזמונים? איך/ איפו? תודה מראש. 4. CLOCKGEN לא יכול לעבוד על הלוח שלי!!!!! יש עוד תוכנות לאובר? לא משנה אם אני יצטרח תמיד לחוון מחדש בהפעלה? אני מודה לכם ושיהיה לכם יום טוב בלי לקנות לוח אם של אינטל אם מתחננים! האם יש סיכוי שCLOCK…

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  21. אוקיי אז ככה אני רוצה שתמליצו לי על מארז טוב שיקרר את כל המערכת בצורה טובה שיבואו איתו לפחות 3 מאוררים רצוי שיהיה עם חלון אם יש בו פיצ'רים אז למה לא ו.... שיכלול ספק כח 400W לפחות. רצוי שהמארז לא יעבור את ה 700 ש"ח. אני מעדיף שתראו לי קודם את המארזים הזולים של ה500 ש"ח ואם לא יתאים לי נדבר על ה 700 תודה לכולכםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם :-*

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by markdd,

שלום לכולם, הרכבתי מחשב הבא : לוח אם - ASUS P5W2D PREMIUM מעבד - 800MHZ PENTIUM D 3.4G קולר למעבד- Thermaltake CL-P0025 Silent Tower זיכרון - HYNIX 5300 DDR2- 2G כ.מסך - ASUS 7600GT HD - SEGATE 200G SATA II מארז HEC 6A21 עם 2 מאוררים של 12MM לאחר הרכבה והתקנה של המחשב שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד היא: בBIOS - מגיע ל-55 מעלות בWINDOWS - עד ל-60 מעלות לוח אם דווקא מגיע ל-30 מעלות גג האם זה לא "חם" מדי למעבד ? ראיתי שטרנדים הראושנים שהטמפרטורה מומלצת למעבדים אלה היא עד 55 מעלות תודה מראש\ יכול ליהות שיש לי בעיה ? או שאני סתם הסטרי ?

• 2 תגובות
    • 466 צפיות
  23. Started by Amir c,

אממ כרגע הוא על 2200 (הכי פשוט..) הוא לא נעול (כיף..) ניסיתי להעלות את המכפלה ל 11.5 אבל הוא לא קלט את זה או שעשה את הביפים אחרי שקראתי דיי הרבה הבנתי שצריך להעלות את המתח (דלק) למעבד השאלה היא אם זה פוגע במעבד? הטמפ' שלי ממש סבבה כשהקירור עד הסוף זה 48 ~ כשהו על הכי LOW זה 53 כשיש מזגן בLOW זה 50 ולא ניסיתי עד הסוף עם מזגן.. כרגע המתח על 1.65 (הרגיל) יש לי זכרונות של GEIL GOLDEN DRAGON 3 -3 -7 זהו כעקרון.. מה אתם ממליצים לי לעשות? , אחרי הכל צריך לנצל את זה שהוא לא נעול

• 5 תגובות
    • 596 צפיות
  24. Started by ModChiP,

סוקט 775 יש לי את המקורי של אינטל- הוא מרעיש מאוד. הוא עובד ב 4K RPM ברגיל בלי מאמץ מיוחד. יש לי מאורר נוסף של אינטל רק בפרופיל נמוך- הוא לא שווה כלום. אבקש המלצה למאורר והיטסינק שיתאימו מKSP או איבורי. האם ניתן לעשות למשב הזה אוברקלוקינג כדי להמהיר אותו קצת? או להחליף רכיבים בזול? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. --לא מתוכנן OC-- אני חשבתי ללכת על הVolacano 12 ... אבל יש כרגע גם את הPOLO ועוד HSF אחרים (ככה קוראים לזה נכון..?) רציתי לדעת איזה קירור יביא לי שקט יחסי, ביצועים טובים בטווח מחירים של200 NIS.. תודה.

• 8 תגובות
    • 542 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.