עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by oren99,

שיחקתי GRID איזה שעה פתאום היה טיק כזה והמחשב איתחל את עצמו. אני מניח שזה יכול להיות הכרטיס מסך או המעבד שהתחממו? מה אפשר לבדוק? באיזה טמפרטורות הכרטיס גורם לאיתחול ובאיזה המעבד? (מפרט מימין) הכרטיס על 612/918 המעבד על 2.5GHZ

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  2. Started by m.l,

הורדתי את התוכנה SysTool ממאגר ההורדות שכאן על מנת לבצע אוברקלוק למחשב שלי דרך התוכנה (דרך הביוס אני לא ממש אוהב ומידיף לא להיתעסק) בקיצר-בלשונית של CPU OC אני צריך להגדיר את זה "clock generator"....מה זה ואיך אני יודע מה יש לי כדי לדעת מה לבחור מהרשימה שיש שם.... ועוד שאלה..איך אתם מציעים להתחיל? נגיד כול פעם להעלות 100 מגה הרץ ולבדוק יציבות?.... המפרט שלי מופי בצד אבל אני יירשום את בנתונים של המעבד...: פנטיום 4 ליבת פרסקוט 3.0GHZ סוקט 478......מה ההמלצות שלכם? ואם יש לכם טיפים אז בכיף נ.ב. גם רשום FSB LIMIT אם אני רוצה להגיד....כדאי? ואם כן על כמה להגדיר את זה.....כרגע הFSB שלי רץ על 200 מגה הרץ

• 8 תגובות
    • 573 צפיות
  3. שלום, רכשתי כרטיס מסך 4870 OC EDITION של חברת CLUB 3D. שינית את מהירות המאוורר של כרטיס המסך ל 63 אחוז כך שהטמפרטורה של הכרטיס עומדת על 43-44 מעלות צלזיוס. האם שינוי מהירות המאוורר לאחוז יחסית גבוה של 63 אחוז יפחית בצורה משמעותית את חיי הכרטיס והמאוורר שלו? שאלה נוספת ... מה מהירות המאוורר הכי מומלצת או אפשרית להרצה בכרטיס ושתשמור על חיי הכרטיס לאורך זמן? שכחתי לציין שיש לי מארז ANTEC 300 ושהמאוורר על 63 אחוז הוא לא מרעיש בכלל. תודה.

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  4. Started by shimon956,

שלום לכולם אני עומד לעשות ממש בקרוב oc למחשב שלי ויש לי כרגע ספק גאנרי שאני אל אמאין שהוא יעמוד בעומס אז אני רוצה לקנות את הספק Thermaltake TT420APD 2-fan APFC Power Supply מה אתם אומרים אליו? מתאים לי אם זה ישנה אני רוצה לעשות אם מעבד amd 2400 וזיכרונות של מושקין 512 3200 400mhz

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  5. Started by dorliv,

הכרטיס מסך הוא shappir radeon 9600xt 256mb

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  6. האם גוף קרור של אינטל עבור 775 יתאים לסוקט 478? כמובן אחרי פירוק של השילדה שמגיע עם הלוח

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  7. Started by stingeR-,

לחבר שלי יש : P4 2.4 @ 3.0 1.59V ASUS P4P800SE Micron DDR PC2700 @ 167MHZ Albatron GeForce 6600GT AGP Foxconn DIABOLIC המארז מקורר טוב ויש לו BLOWHOLE לתוך המעבד אבל משום מה עם האוברקלוק , המעבד עומד על 30-35מעלות במנוחה , ומקסימום 40-41 במאמץ , יכול להיות כזה דבר!? , זה קצת מוזר לי... , כי המחשב עובד בסדר גמור אין בעיות והוא עובד מהר מאוד , אבל זה מעלות קצת נמוכות מידי לטעמי עם קירור מקורי של אינטל נורט'ווד....

• 7 תגובות
    • 573 צפיות
  8. הם נראים שהם שוקלים לפחות קילו, עם הזמן הם לא יכולים לעקם את הלוח ע"י המשקל שלהם? תודה.

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  9. אני מעוניין להוסיף פאנל שליטה על המאוררים ,הצורך הוא בעיקר לשקט (מתי שלא ב OC לתצוגה של טמפ' וכ'). יש לי 3 מאוררי SCYTHE 120MM, 2 בחזית ועוד אחד מאחורה . עוד שני 92 מ"מ של AC מאחורי הHDD ואחד בגג המארז. יתר המפרט בפרופיל שלי . חשבתי על : Scythe Kama Meter 5.25" Fan Controller אודה להמלצה והסבר לעניין הקירור למעבד- האם זה שולט גם עליו? מה בדבר יתר חמשת המאוררים האם יש אפשרות לשלוט גם עליהם (בזוגות)? לגבי צג הטמפ-האם זה מציג טמפרטורה רק של המעבד הוא גם של הצ'יפסט? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  10. רק לאחר כמה ניסיונות חוזרים הצלחתי לשמור על ה-OC הרצוי ואיני בטוח שזה יחזור על עצמו לאחר ריסטרט נוסף. השינויים למקור נעשו כאילו מעצמם, למרות שלא נכנסתי בכלל לביוס. האם יש דרך למקם זאת סופית?

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  11. שלום. הנה המארז שאני אקנה: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9775 זאת הגירסא המוגדלת שלו, יהיה יותר אוויר וזה לדעתי טוב יותר. החלטתי על המשחה הטרמית הזאת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=14460 מאוורר נוסף של 120 מ"מ למארז החדש שיהיה מלפנים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4902 תבדקו לי רק בבקשה אם המאוורר שאני קונה, ה - 120 מ"מ הוא אכן טוב ואם כאילו הוא מתאים למארז. תודה מראש.

12. Started by ftzahi22,

OK שלום לכולם .אני קונה מחשב חדש, המפרט שלי הוא כזה : לוח אם : MSI K8N NEO 4 PLATINUM מעבד : ATHLON 64 SOCKET 939 3200+ זיכרון : GIGA 400MHZ [KINGSTON] כ.מסךMSI ATI RX850XT TD256E PCX הארד דיסק : WD 160GB SATA DVD צורב - מארז THERMALTAKE S VIKING 9K+מסך AOC19" א. אני צריך מאוורר שקט למעבד וספק שיחזיק טוב את הכרטיס מסך ושיהיה שקט אני לא רוצה לשלם עליהם ביחד יותר מ-600 שח (שוב חשוב שיהיו שקטים) ב.איך ההארד דיסק מבחינת רעש , הוא שקט? ג.האם הייתם ממליצים על איזשהם שינויים? תודה רבה לכולם

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  13. תודה למסייעים.

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  14. Started by RGod,

אז ככה :בלוח אם אין נעילת AGP PCI אז זה קצת בעיה (לוח אם:GIGABYTE GA8IPE1000 ) יש שני סטיקים של זיכרון שעובדים בדואל צאנל במצב רגיל ,גם ב OC הם עובדים ב ערוץ כפול רק ש עד FSB של 110 כלומר ה OC שבוצע הוא לא גדול כרגע ,אחרי 110 המחשב פשוט לא מגיב כלומר המסך לא נדלק בכלל . כל סטיק נבדק לחוד ונמצא שהוא מגיע ל FSB 130 בלי בעיה בלי הוספת מתח לכלום ,ושני הסטיקים ביחד עושים בעיות ביותר מ 110 לFSB (גם עם הוספת מתחים ). והמחלקים עובדים ביחס של 3:4 כלומר שיש להם עוד מקום לעלות . מה ניתן לעשות \ממה נובע ?(אני משאר אולי בגלל שאין נעילה ל AGP ול PCI ).

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  15. Started by elad_jacoby,

ZALMAN CNPS7000B-Cu New Model גירסה B! (צריך לקנות גם איוורור 120mm יכול להיות.. לא בטוח.. בנפרד) האם צריך לקנות לו איוורור 120mm בנפרד או לא? תודה

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  16. Started by SuperStyle,

VMODE הדבר היחדי שאני יודע עליו זה שזה מעלה מתחים למטרת OC טובה יותר. אבל איך עושים את זה?צריך להתעסק אם הכרטיס או משהוא? או שעושים את זה אם תוכנה? ולא פשוט יותר לעדכון ביוס ?

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  17. שלום עכשיו יש לי מספר שאלות יש לי מעבד BARATON 2500 והטמפרטורה מגיע ל50 לא במאמץ עכשיו עוד לא החלפתי את הHSF כי אני לא בטוח איזה ליקנות(מיטלבט בין שCOOLER MASTER AERO 7+ לSLK 800 או 700) עכשיו כשהרכבתי את המחשב לא שמתי מישחה טרמית חדשה כי לא ידעתי עם אני איעבד את האחריות על המעבד ומה שקרה זה שהטמפרטורה עלתה בזמן האחרון מ46 ל50 ואני לא יודע עוד איזה HSF ליקנות אבל כשלב ראשון האם כאדי לי להוריד את הפד הטרמי מהHSF שבא עם המעבד או להשאיר אותו ולחכות שאני אקנה את הHSF החדש (דרך אגב יש לי את המישחה הטרמית של COOLER MASTER). שאלתי השניה היא אני רוצה לעשות מוד לכבל של המולקס עם נורת לד חזקה שאני אזמין מהחנות המדהימה http://lsdiodes.com/ אז שאלתי היא בSPEED FAN או בכל תוכנה אחרת י…

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  18. Started by Vatos-Locos,

שני מאוררי 120ממ לרדיאטור 120X2. כמובן שחשוב דגם שיש בארץ. השקט מאוד מאוד חשוב לי, אבל גם הביצועים. וכמובן שחשוב שזה יהיה מאורר שינוצל טוב על רדיאטור (ככה שכל ה"חצאי מאוררים" למינהם כמו ה"סיילנט וול" וכו, פסולים מבחינתי). תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  19. Started by chicks,

שלום, במערכת מותקנים הזיכרונות הבאים: CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL4 DUAL XMS כאשר אני בודק את הזיכרונות דרך CPU-Z, מצורפת תמונה של התוצאות. הוא מזהה לי בלשונית MEMORY את הזיכרון כ CL5 ואילו כאשר אני ניגש לכל זיכרון לחוד דרך לשונית SPD רואים שהזכרונות אכן CL4. מה המשמעות לכך? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 573 צפיות
  20. Started by X-MOI-X,

אני רוצה לעשות OC למעבד Q6600 ל3GHZ אז אני צריך עזרה איך אני עושה את זה ואם אתם ממליצים על זה הנה פרטים שנראים לי חשובים במפרט זכרון 4GB מעבד Q6600 כמו שאמרתי כרטיס מסך 8800 GTS 512MB לוח אם Abit IP35-E ספק 450W והקירור למעבד הזה Arctic-Cooling Freezer 7 Pro

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  21. אהלן חברה יש לי מחשב דיי חדש אני חושב שהוא אצלי משהו כמו ארבעה חודשים. עכשיו המאוור שלו התחיל לעשות רעש נורא חזק כמו איזה טרקטור עכשיו הייתי בחנות והוא ניקה לי את המחשב ואמר עם הבעיה תחזור תבוא יום ראשון נחליף לך.. אז המחשב לא הפסיק לעשות רעש אז אני צריך המלצה למאוור טוב שלא ירעיש לי ושלא ייהרס אחרי כמה חודשים... הנה המפרט שלי: מעבד אינטל 6300 זיכרון 512X2 667MHZ של חברת סאון או משהו כזה כ. מסך GeForce 7600 GT 256 MB לוח אם MSI 965 והספק כח אין לי מושג איזה חברה אבל זה גאנר כי זה שמכר לי אותו אמר זה ספק טוב ובינתיים הוא לא עושה בעיות אני לא יודע מה החברה אבל זה 400W אז איזה מאורר הכי מתאים למפרט כזה? (המחיר לא משנה אבל שלא יהיה הכי יקר שיש) ועוד בעיה שהמחשב עושה שאין לי…

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  22. Started by henz12345,

1) איזה פונקציות כדי לבטל בBIOS בכדי לבצע אוברקלוק טוב ? 2) תדרים של מה בדרך כלל מעלים חוץ מ CORE , וגם אותם מעלים כל פעם ב5MHZ? 3) איפה אפשר להעלות מכפלה? , לא ראיתי את זה [FSB] , או שאולי יש לזה שם אחר? 4) איפה אפשר להעלות מתח? ואם מעלים מתח אז באיזה קפיצות , ואיזה מתח מסכן את הלוח \ אסור לעבור ... 5) איך עושים אוברקלוק לזיכרונות ? לא מצאתי ... , ואיך מעלים זיכרונות ? גם ב5MHZ כל פעם ? BIOS של AMERICAN MEGATRENDS P3.10 תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  23. הפוסט נוצר בפורום ספקים ומארזים אבל כנראה פה המקום המתאים.. ככה... המחשב שלי מאייבורי.. ספק ומארז ג'ינרים CPU: Pentium D 3.0Ghz M.B: ASUS P5LD2 RAM: 2x512mb, 2x1gb (667Mhz) HD: 2x 80gb 1x 250gb G. Card: Gigabyte 9500 Passive Cooling המחשב דיי ישן ואולי בקרוב אני יחליף מעבד ולוח אם אבל עם בוא הקיץ המחשב התחיל להרעיש בגלל שמערכת האיוורור מתאמצת, ניקיתי אבק והכל כבר ועדיין לא עוזר המעבד מגיע ל 50 מעלות בIDLE וגם הכרטיס מסך לכן הגעתי למסקנה שהגיע הזמן למארז ופתרונות קירור איכותיים חשבתי על: מארז: THERMALTAKE SOPRANO Silver או NZXT Trinity Silver NO PSU (חשוב! אני לא צריך ספק!) מבחינת קירור חשבתי על: Scythe Mini Ninja Rev. B AM2 Support Arctic Cooling MX-2 חשוב מאוד שכל המחשב…

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  24. Started by t-mac1,

שלום. אני רוצה לעשות OC - חדש בתחום, אבל אני לא יודע אם המפרט שלי מתאים לכך... יש לי את המחשב הבא- amd athlon 64 3700+ san diego Gigabyte k8n sli (לא בטוח אם הלוח שלי מתאים לOC). 6600 gt 128 mb 512ddr 400 kingston מארז וספק 400 ג'נרי אני רוצה לעשות OC למחשב שלי, אבל בשביל כך אני צריך להחליף את המארז והספק ללא ג'נריים. האם המפרט שלי מתאים לOC? (ולכמה מהירות אני יכול להגיע במעבד שלי?) תודה...

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  25. אני לא בטוח שעשיתי תדברים נכון כמו שצריך אז רציתי לדעת אם עשיתי נכון . אז העלתי תFSB ל133 והינה תמונות ומשם נתקעתי. ולמה מהירות המעבד לא עולה לי ? ואני פתאום רואה שבMEMORY יש 133 במקום 100 וזהו משם לא הבנתי עוד איך לעלות את מהירות המעבד (2400) אז תעזרוו לי ובכלל עשיתי טוב כשהפכתי מ100 ל133 אני לא יודע אז תעזרו .... תודה לכולם. הינה קישור לתמונה http://img79.echo.cx/img79/6955/150015001488151315015kn.jpg

• 2 תגובות
    • 573 צפיות

דיונים חדשים בפורומים