עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by elad_rabi,

אז ככה.... יש לי מעבד AMD 2800+ XP לפני כמה ימים החלפתי לוח .. לABIT NF7 לפני זה היה לי לוח של גיגביט... הבעיה שלי היא... לפני שהחלפתי את הלוח (כשעבדתי עם הגיגביט) המעלות של המעבד נעו בין 45-47 במנוחה... כרגע... כשאני עובד עם הNF7 המעלות הם 35.... והן לא זזות... זאת אומרת לא משנה מנוחה או מאמץ הטמפ' לא זזה מ35! בתמונה אתם יכולים גם לראות שמאוורר שעל המעבד(וולקנו 12) לא עובד על פול ספיד... 3000+... (פול ספיד 5400+)... איך זה יכול להיות? האם ירדה לי הטמפ' באופן משמעותי בגלל שהחלפתי לוח??? או שמה שניראה לי הכי סביר זה שהלוח מזייף את הטמפ... מישהו ניתקל בבעיה מסוג כזה?! בתודה אלעד. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  2. או שאין הרבה הבדל מה winbond 3200

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  3. האם כדאי לי לעשות אוברקלוק למעבד שלי? והאם כדאי לי לשדרג תכרטיס מסך ראיתי פה כמה נושאים על הפכית 9800p >9800xt האם זה כדאי? ואם אפשר גם לינק למדריך מפורט ושאלה שהוספתי כי אם כבר פתחתי תראד אני יכניס אותה גם לפה ! תראו אני הולך למלא לאן פרטים מלא כול חודשיים בערך אני חולה על זה ! קיצר גם המחשב שלי בא איתי אבל עכשיו גמרתי תמחשב החדש שלי והוא עלה לי די יקר 6500 אם מעגלים קצת אז רציתי לדעת האם העברת המחשב יכולה לגרום נזק ובמה כדאי להזר ואיזה נזקים יכולים להיגרם תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  4. השאלה בכותרת.. תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 5 תגובות
    • 534 צפיות
  5. Started by dids22,

משהו מוכן להסביר לי איך הוא עובד? איך מים שעוברים בצינור בתוך מחשב מקרררים את החלקים? שניה הקרור מים מקרר את כל החלקים או רק את המעבד?

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  6. Started by vicker,

היי, כמה המאוורר הזה באמת שקט? השקעתי המון כסף ב - sonata II. האם המאוורר הזה יאכזב אותי? תודה!

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  7. Started by gshhar,

יש לי את ה-XASER3 והפאנל מראה על 31 מעלות בערך(יש לי בארטון 2500) ובביוס (יש לי אסוס A7N8X) הטמפ' היא בערך 44 מעלות. למה יש הבדלים כאלו גדולים ומהי הטמפ' האמיתית? דרך אגב יש לי גוף קירור של Thermalright (לא זוכר איזה) ו-SF2.

• 9 תגובות
    • 534 צפיות
  8. יש לי P4 3.0GHZ (קירור סטוק) ואני רוצה לקנות 8800 320. אני כבר יודע שהמעבד יוצר צוואר בקבוק, אבל OC אמור לפתור את זה. לכמה אני צריך לעשות OC והאם אני צריך קירור אחר?

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  9. Started by avidan28,

שלום עשיתי חיפוש וראיתי דיון על הגוף הזה לפני שנתיים.וכתבו עליו שהוא עולה 60 שקל.. איפה אני אשמח לדעת.מצאתי את הגוף הזה ב 132 שקל בגיבור מחשבים ולפי השמועות בפורום לא ממש כדאי לקנות שם. אז מישהו יכול ליעץ לי איפה אפשר למצוא את הגוף הנ"ל במחיר נורמלי בחנות נורמלית? המון תודה.

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  10. Started by koby058,

שלום חברים הבעיה: מכפלה לא יציבה (בלי שום OC) החומרה: לוח אם אינטל DG965WH מעבד קונרו c2d e6400 בבדיקה גיליתי ב cpu-z שהמכפלה יורדת מ-8 ל-6 (יורד ל-1598.4 במקום 2131.1) - ומתנדנדת בין שתי המכפלות עברתי על ההגדרות בביוס (ניסיתי לבטל את EIST - ללא הצלחה) החלפתי לא מזמן למאוורר CPU של זלמן והמחשב בסביבות 50 מעלות יש רעיונות??? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  11. יש לי לוח אם intel eatonville d915gev pci-e

• 5 תגובות
    • 534 צפיות
  12. Started by Wizard Of Oz,

האם אני יכול לשים היינסטיק על כל צ'יפ? אם כן איך אני מחבר אותו שהוא לא ייפה או משהו כזה...

• 6 תגובות
    • 534 צפיות
  13. Started by eZra,

כנראה הסטפינג שנפלתי עליו לא הכי טוב בעולם, אני כבר יותר מחודשיים על אוברקלוק של 2500MHZ על 1.5V כשניסיתי להגיע ל2600 המחשב קרס לאחר כמה שעות של פריים, חשבתי לעלות וולטג' אבל עד כמה אני באמת יכול לעלות ואיזה כמות וולטג' מומלץ לא לעבור? ד"א בביוס אני הגדרתי 1.5V והCPUZ מראה 1.472 אולי גם לזה יש לכם תשובה, למה(: ? תודה רבה לכל מי שיעזור. ד"א המפרט הוא: AMD Athlon64 3200+ OCZ PC4000 Dual Channel Voltage eXtreme 500MHZ Gold edition Antec TruePower 2.0 550Watt DFI LP NF4 Ultra-D

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  14. Started by slider,

טוב, אז זה מה שאני מתכוון לקנות, ואני רוצה לדעת עד כמה אפשר יהיה להגיע עם זה... ועוד דבר, עם אני שם על הלוח הזה מעבד שפועל ב FSB 100 אז גם הלוח יעבוד ב 100 , ואז אני אוכל לעלות את ה FSB, ולהמהיר את המעבד, נכון?

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  15. Started by lipact,

שלום. יש לי כרטיס מסך 8600GT 2 מאווררים כבר החלפתי לו במשך שנה + עכשו אני רוצה איזה קירור שיתאים לכרטיס מסך ושלא יהיה סוג ב' יש לי תקציב של כ 50-200 ש"ח תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  16. Started by yambtz,

הספק שלי עושה ממש מעט רוח, לא מרגישים אותה יותר מ 5 ס"מ ממנו. יש דרך לסדר את זה?

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  17. שלום עכשיו יש לי מספר שאלות יש לי מעבד BARATON 2500 והטמפרטורה מגיע ל50 לא במאמץ עכשיו עוד לא החלפתי את הHSF כי אני לא בטוח איזה ליקנות(מיטלבט בין שCOOLER MASTER AERO 7+ לSLK 800 או 700) עכשיו כשהרכבתי את המחשב לא שמתי מישחה טרמית חדשה כי לא ידעתי עם אני איעבד את האחריות על המעבד ומה שקרה זה שהטמפרטורה עלתה בזמן האחרון מ46 ל50 ואני לא יודע עוד איזה HSF ליקנות אבל כשלב ראשון האם כאדי לי להוריד את הפד הטרמי מהHSF שבא עם המעבד או להשאיר אותו ולחכות שאני אקנה את הHSF החדש (דרך אגב יש לי את המישחה הטרמית של COOLER MASTER). שאלתי השניה היא אני רוצה לעשות מוד לכבל של המולקס עם נורת לד חזקה שאני אזמין מהחנות המדהימה http://lsdiodes.com/ אז שאלתי היא בSPEED FAN או בכל תוכנה אחרת י…

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  18. Started by TheBlackTulip,

היי חברה יש לי את הלוח הנ"ל הנה הקישור: http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X-VM&langs=01 עכשיו מה המוזר שלא משנה מה הטמפרטורה הכי נמוכה שאיי פעם המעבד היה עליה זה 45 מעלות עכשיו יש זלמן ויש איוורור רצחני עידכני ביוס לגרסה הכי עדכנית ועדיין כאלו מעלות?? ברטון 2500 מישהוא יודע למה? עכשיו בלי כל קשר הלוח ממש מצויין יש לו כרטיס מסך גי 4 440 עם 128 מגה היציאת טלויזה און בורד ויש גם קומפ וגם אס וידאו אם לא ציינתי הלוח יש בו גם כרטיס קול של ריל טק 650 ויציאות דיגיטליות שיכולות גם לשמש כאופטיות (יש שם הכנה של 5 וולט מסונן) אבל מה שמטריד אותי זה המעלות בלי קשר עם הכטיס מסך און בורד הצלחתי לעשות אובר קלוק של 18 מגה הרץ מה שהיוו את ההבדל בין אנ רייל בפול רזולוציה עם הכי א…

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  19. Started by AloN(-)KiLLeR,

נשרף לי מאוורר עליון עם LED שקבילתי עם המארז Transformer/ אחרי המלצת lemonhead קניתי את המאווורר בגרסא שרק מוציאה אוויר Acrtic Cooling 8mm AF08-360089 1500RPM המאורר שהיה קודם שנשרף, התחבר בכבל לחיבור של 4 פינים, מהחיבור הזה יצא חיבור נוסף ל4 פינים והחיבור הזה התחבר ללוח אם. חיברתי את המאוורר החדש לחריץ על הלוח אם שנקרא Fan 2 בחיבור ישיר שבא עם המאוורר של 3 פינים. (קודם לכן ניתקתי את הכבל של המאוורר ביג טייפון שהיה מחובר אליו ואין לי שמץ של מושג למה- חיברתי אותו לחיבור של CPU FAN). האם חיברתי נכון? אין צורך להגדיר משהו בביוס? פתחתי את המחשב, ומהאוורר החדש מסתובב נורא לאט, אמנם אין רעש אבל הוא כמעט ולא מוציא אוויר. קנייתי מאוורר נוסף 120MM של Arctic cooler שגם מוציא וגם מכ…

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  20. Started by Mr.positive,

טוב אז שלום אני רוצה לדעת איזה קירור כדי לי לקנות זה מפרט שלי :מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS4 Intel P965 LGA 775 זכרון: GEIL 4GB 2*2000MB PC2-6400 800MHz DDR2 Dual ד.קשיח: Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM כ.מסך: Sapphire ATI Radeon X1900XT PCIe 512MB 256-bit מארז+ספק כוח: ANTEC SONATA II Piano Black Quiet Mid Toweк עכשיו אני לי יודע מה לקנות קירור מים או רגיל מבקש עזרה והמלצה אם זה מים אז התקציב עד 1400 שקל ואם זה רגיל אז רק למעבד בשביל אוברקלוקינג בתקציב של עד 500 שקל תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  21. אהלן חברה יש לי מחשב דיי חדש אני חושב שהוא אצלי משהו כמו ארבעה חודשים. עכשיו המאוור שלו התחיל לעשות רעש נורא חזק כמו איזה טרקטור עכשיו הייתי בחנות והוא ניקה לי את המחשב ואמר עם הבעיה תחזור תבוא יום ראשון נחליף לך.. אז המחשב לא הפסיק לעשות רעש אז אני צריך המלצה למאוור טוב שלא ירעיש לי ושלא ייהרס אחרי כמה חודשים... הנה המפרט שלי: מעבד אינטל 6300 זיכרון 512X2 667MHZ של חברת סאון או משהו כזה כ. מסך GeForce 7600 GT 256 MB לוח אם MSI 965 והספק כח אין לי מושג איזה חברה אבל זה גאנר כי זה שמכר לי אותו אמר זה ספק טוב ובינתיים הוא לא עושה בעיות אני לא יודע מה החברה אבל זה 400W אז איזה מאורר הכי מתאים למפרט כזה? (המחיר לא משנה אבל שלא יהיה הכי יקר שיש) ועוד בעיה שהמחשב עושה שאין לי…

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  22. האם זה קשור לקירור? יש לי GTO2 ואני רוצה לסחוט ממנו עוד קצת.. כשאני שובר את מחסום ה 550/590 מופיעים ארטיפקטים ב ATI TOOL... האם צריך להיזהר או שזה לא נורא? האם גוף קירור אחר יעזור כאן? תודה

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  23. למחשב מאד ישן אני צריך להחליף את המאוורר הקידמי (שמכניס אויר) והאחורי (שמוציא אויר). המאווררים הנוכחים הם של 80 מ"מ. איזה מאווררים מומלצים שיהיו שקטים? כיוון שמחשב ישן (כ 8 שנים) האם אני צריך לוודא התאמה כלשהי עם מאווררים שמיוצאים היום או ששום דבר לא השתנה?

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  24. Started by MatrixDevil,

בשביל לעשות אובר למעבד צריך להכנס לביוס ושם יש את ה FSB ולשנות אותו כול הזמן ב 2 ,3 או 5 נכון?! אז ניכנסתי לביוס ויש לי את האופציה של 100,133,166,200 אני עכשיו על 166 ואתם אומרים לעלות ב 3 אני לא יכול יש לי ישר אחרי 166 200 המכפלה שלי על AUTO וכתוב שם 13 עכשיו ניסיתי לעלות ל 200 MHZ והמחשב בכלל לא עלה... בקופסא של הMB כתוב לי ככה 400MHZ FSB AGP PRO \ 8X DUAL CHANNEL DDR 400 ואז למה בביוס יש לי עד 200? ואם יש לכם תוכנות לOC למחשב בבקשה תביאו ...

• 8 תגובות
    • 534 צפיות
  25. Started by An7i,

לכל חברי הפורום התותחים פה שלום רב ביקרתי כבר בכמה אתרים בנושא של אובר קלוקינג וראיתי שהאמת פה החברה הרציניים אז אני צריך קצת עזרה קניתי מחשב חדש והרכבצי אותו באמת בהשקעה שיכלתי לעמוד בה אבל מרכיבים אכותיים ככה לפחות אני חושב אני אשמח אם תוכלו לעבור על המפרט שלי ולהגיד לי אם הוא באמת בנוי לאוברקלוקינג אם אני צריך את זה בכלל ואם אני ארגיש ממש בהבדלים ואם כן אשמח מאוד מאוד אם מישהו יתן לי מפרט שינויים (אבל מישהו שמבין כי אני מפחד כרגע לדפוק את הרכיבים ) המפרט הבא הוצא מהתוכנה cpuz לוח אם - asus p5e rev 1.x.x ציפסט - x38 גשר צפוני - 82801ir (ich9r)b ביוס - american megatrends inc גירסה - 0303 תאריך עידכון - 10/30/07 מעבד -3.00GHz e8400 טכנולוגיה - 45nm מתח ליבה כרגע - 1.1…

• 3 תגובות
    • 534 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.