אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני קראתי מדריכים באתרי מודינג באנגלית, קראתי מדריכים של אתרים ישראליים (גם של האתר הזה) ועדיין לא הבנתי איך בדיוק עושים OC. המפרט שלי: AMD ATHALON XP 2500+ NF7 KINGSTONE 256MB 400DDR TL SLK-700 (אני עומד לקנות אותו בעוד שבוע). אני בעיקרון מעוניין לעשות OC קל ביותר למעבד, שיהיה במהירות של 1950MHZ במקום 1830MHZ שבה הוא נמצא כרגע. רציתי לדעת אם אני גם חייב לעשות OC לזיכרון? אני לא מעוניין לעשות לזיכרון OC אבל שמעתי שאם עושים למעבד OC אז חייבים לעשות גם לזיכרון, זה נכון? ודבר שני: מה בדיוק לשנות בביוס? כמה דברים אני אמור לשנות בביוס? דבר שלישי: בו נגיד שאני עושה OC למעבד, אבל אז אני מחזיר אותו למצב הרגיל שלו (כפי שהוא היה בהתחלה). אבל אחרי 3 חודשים הוא מתקלקל ואני מ…
-
- 2 תגובות
- 502 צפיות
-
-
טוב, יש לי מארז של JNC שאפשר למקם בו 4 מאווררים 80 מ"מ (2 מאחורה ו-2 מקדימה), מאוורר אחד 120 מ"מ בגג ומאוורר נוסף 120 מ"מ אני יכול למקם אותו בדלת מול המעבד (אין לו מקום אבל אני אעשה לו). עכשיו, כמות המאווררים והמיקום שלהם יעשו לי סירולקציית אוויר טובה, אבל המעבד עדיין ישאר בטמפ' של 40 במאמץ בטח בגלל שכרגע מורכב עליו הסינק המקורי שלו (שהוא על הפנים דרך אגב). אז כדי להוריד עוד יותר את טמפ' המעבד אני חלטתי לקנות מאוורר למעבד SLK-700, רציתי לקנות וולקנו 12 אבל ראיתי בהודעה מסויימת היום מישהו שאמר שהמאוורר הזה למעבד יתן ביצועים טובים יותר מהוולקנו 12. אז רציתי לדעת, שילוב של כל המאווררים האלה ביחד באותו מחשב (גם מאווררים רגילים וגם מאוורר המעבד) יעשו כמות רעש מאוד מאוד גדולה…
-
- 7 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל, אני חדש כאן, אז שלום יפה 8). אני מריץ מחשב הקלטת אודיו, אני מנסה להשתיק אותו כמה שיותר בתקציב הנמוך ביותר האפשרי. מפרט: מארז גנרי מצ'וקמק P4S8X רביזיה שניה P4 2.4B באוברקלוק ל-2667 מגה הרץ. 512MB RAM בצ'יפ אחד של קינגסטון ValueRam. Maxtor DiamondMax9 60GB WD 1200JD Zalman 6500AL-CU מאוורר מארז Zalman 80mm ספק כוח HEC475 פעולות השתקה שביצעתי: - הדבקת יריעות ספוג על צידי המארז - התקנת מאוורר המארז על מסגרת גומי שגזרתי מפד ישן של עכבר, לבידוד הוויברציות. - החלפת מאוורר ה-80מ"מ של הספק במאוורר של Zalman, והתקנת הספק ע"ג מסגרת גומי. - התקנת המאוורר של המעבד (Zalman 6500) על גבי בידוד גומי, גם ה-Bracket וגם המאוורר עצמו. כרגע יש עוד שני דברים שאני שוקל לעש…
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
-
כשאני מעלה באס אפילו ל200 המחשב לא נדלק וצריך להוציא את הג'אמפר של הCMOS חשבתי שהבעיה היא בתזמונים אבל מסתבר שכשאני מעלה את הבאס התזמונים משתנים אוטומאטית ל2-3-3-7 שזה בסדר לפי מה שהבנתי. עוד בעיה שנתקלתי בה היא: שמתי לב שהלוח שלי פתח את המכפלה של המעבד אבל לא ניסיתי לשנות אותה, אבל לפעמים הלוח כאילו מוריד או מעלה את המכפלה של המעבד (אני בודק ורואה מהירויות שונות בזמנים אחרים) איך אפשר לשים קץ לתופעה הזאת? המפרט: AMD AthlonXP 2500+ (Barton) EPoX 8RDA3+ PMI 512mb 2-3-2-6 DDR400 על המעבד יש לי ALX-800 עם מאוורר של ואנטק, ובכלל המארז של טמלטייק עם 5 מאוררים אז אין בעית קירור.
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס R9800P ועשיתי לו אובר קלוק ל: 380@430 330@480 והכל עבד בסדר בלי ארטיפקטים ואז עשיתי ריסט ונהיהו ארטיפקטים! אז לפעמים יש ארטיפקטים ולפעמים לא! לפעמים הוא עובד טוב על מהירויות גבהות ולפעמים לא! מה הבעיה? יש לי Artic Silenser + Mem Sincks אה ויש לי ספק ג'נרי 480 + 5 מאוורירם וקטודה אולי הספק זאת הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
הגיע לי משלוח מגאב טק. אם המזל שלי כמובן הקטודה נשברה אבל זה לא לנושא. התקנתי סיילנסר והמחשב עולה ומעלה את WINDOWS. אבל המחשב מגיע למצב של כיבוי (המסך נכבה אבל יש עדיין כוח והמאווררים עובדים) ואני ממש ממש לא יודע מה לעשות (ההודעה הזאת נכתבת מהמחשב של אחותי. אז אם מישהו יכול לעזור לי אני ממש ממש יודה לו. אז בבקשה אם יש לכם משהו שיכול לעזור לי אז בבקשה תגידו. תודה מראש אור הסיילנסר הוא REV.2 והכרטיס הוא 9600XT. אני יודע שהREV.3 הוא זה שאמור לעבוד אם ה9600 אבל הסיילנסר מתחבר מושלם ומחובר חזק. אז מה שאני חושב שהבעיה זאת בעית מתח אבל ניסיתי את זה בלי החיבור חשמל וזה עדיין לא עבד אז אני ממש לא יודע מה לעשות. אז PLZ מי שיכול עזור שיעזור כי לי ניגמרו הרעיונות
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אני חושב לקנות אותו אבל על הכרטיס שלי יש ראמ סינקס , כי זה כרטיס של הרקולס שמגיע גם עם קירור לזכרונות (לא שזה מקרר את הכרטיס כל כך). האם אני יצטרך להוריד את הראמ סינקס ברגע שאני ירצה להרכיב את הVGA Silencer, על הדרך אם למישהו יש המלצות או השמצות כפלי הקירור שיגיד לי. ואם יש המלצות לקירורים אחרים זה גם יהיה אחלה. תודה!
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מאוור בסכום של עד 170 שקל, ואלה 2 המוצרים שניראים לי הכי מתאימים, איני מעוניין באוברקלוק. מה אתם חושבים שיותר טוב? האם אלה מאווררים שקטים? שכן זה מאוד חשוב בשבילי.
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
-
הזמנתי את גוף הקירור הנ"ל, והוא אמור להגיע תוך כשבועיים עד 3. בינתייים יש לי בבית מאוורר ג'נרי של 80 שיספק אותי להתחלה. אך היית רוצה מאוחר יותר ככל הנראה להחליף אותו למאוורר חזק יותר, עם יחס של רעש/ביצועים טוב יותר. מהשוואה פה, ניתן לראות בבירור שמאוורר 80mm שדוחף 26.5cfm מנצח מאוורר 92mm שדוחף 41cfm. אני מניח שזה נובע מהעובדה שרוב האויר היוצא מהמאורר יוצא בקצוות, והקצוות של מאוורר ה-92mm פשוט רחוקות מדיי ממרכז גוף הקירור שהוא המקום החם ביותר. ד"א, האם אני מניח נכון? בכל אופן, אני מתלבט בין כמה מאוררים. אחד הוא מאוורר 92mm אבל יש לו יחס של דחיפת אויר/רעש מעולה. שתיים במקרה הנ"ל אני מעדיף את ה-80mm כיוון שהפרש דחיפת האויר הוא קטן והפרש הרעש הוא אפס. והסיבה שאני מעדיף 80mm …
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קניתי מחשב חדש לפני כ-3 שבועות מבוסס amd. זה הפעם הראשונה שאני עובד איתם והמחשב עובד פצצה רק שיש לי בעיה קטנה. החום של המעבד במנוחה הוא 43 מעלות ואמרו לי שזה ממש גבוה ובמאמץ המעבג מגיע ל-49 מעלות. האם זה מסוכן אם כן מה כדאי לי לאשות????
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
קניתי את ה - alx-800 ורציתי לדעת בשביל מה המדבקה הקטנה? (פד טרמי..?) קיבלתי גם גריז טרמי איתו... המדבקה במקום הגריז או ביחד..?
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
הגעתי מקסימום 20% יותר . המפרט מצורף ואני לא מצריך להגיע ליציבות במערכת יש לי קרור מעולה במארז הטמפ לא עולה על 35 אז מה בעיה העלתי את המתח של המעבד ל1.6 ול1.7 ואין יציבות וגם העלתי את המתח של הזכרונות ל2.8 ואין יציבות למערכת דרך אגב ה: FSB:DRAM הוא על 2:3 למה? אני מודה לכל מי שיעזור לי להגיע לOC של לפחות 3.3 אני בטוח שזה אפשרי
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
יש לי בעייה עם מאוורר של Evercool לכרטיס מסך GigaByte Radeon 8500LE. מאחר והקירור שם הוא ייחודי כך גם המאוורר. ניסיתי לשלוח ל-Evercool אימייל דרך האתר אך אף אחד לא חזר אליי. לכן, אני מבקש את עזרתכם ושואל האם ל-Evercool יש יבואן רשמי או לא-רשמי בארץ? או אולי אתם מכירים דרך נוחה יותר ליצור קשר עם החברה מאשר האתר שלהם? (ברור שהם לא עונים דרכו).
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-
-
היי ! לפני חצי שנה קניתי מחשב דיי חזק עם מעבד AMD כבר מהיום שהרכבתי את המחשב הטמפרטורה של המעבד היתה מעל 65 ( מה שאמרו לי שנורמלי לAMD ) אז קניתי מאוורר חזק : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_611&products_id=2580 הטמפרטורה לא השתנת אך גם לא עברה את ה 70 75 ( לאחר שבביקורות קראתי שהיא תרד ל 30 או 40 ) לפני שבוע המחשב התחיל לעשות כל מני בעיות מוזרות .... פתאום להכבות וכו'... אז נכנסתי לתוכנה של הטמפרטורה וראיתי שהמעבד על 85 - 90 מעלות .. מה שלא נשמע לי הגיוני :\ ... אז קניתי לפני כמה ימים גם גוף קירור חזק : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_472&products_id=5112 ולמרבה הפתעתי זה אפילו לא הוריד מעלה אחת ... המחשב עולה והוא כבר…
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
טוב יש לי התלבטות איפה להשים את המאורר 1. מתחת לכרטיס מסך שיכניס אוויר מהחורים של הכרטיסים 2. מתחת לכרטיס מסך שיוציא את האוויר החם של הכרטיס מסך לבחוץ ואם אני אבחר ב1, אז האוויר החם של הכרטיס מסך יכנס למארז, לא ? תמונה: http://planet.nana.co.il/maorwtf/vd.JPG [אין לי עוד מקומות אחרים להשים בהם את המאורר]
-
- 2 תגובות
- 467 צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת: אם מחברים מאוור מסןג SMARTFAN ישירות ללוח אם אם 3 פינים האם הוא יכול לשרוף אותו?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכוווולם.... שמי נדב ואני חדש בפורום זה... רציתי לשתף אתכם בא"ק שלי... ולשאול שאלה.. אז... עשיתי א"ק לר9800פרו שלי... (של גיגהביט..) ואלו הן התוצאות... ( כמובן שבשלבים.. המס' בצד הוא התוצאה ב3דמארק2ק3) 5751 - Catalyst 4.4 core- 378.00 mem- 337.00 @ 6302 - catalyst 4.4 core- 427.09 mem- 365.73 הגעתי גם ל 6400 בלי פגמים אבל לא רציתי להעמיס בלי קירור מקצועי.. מה אתם אומרים על התוצאה ? כמובן... הא"ק הזה הוא על הקירור המקורי... ועל קירור נחמד במארז... על איזה קירור מקצועי אתם ממליצים ? אני רוצה לשאוב עד הפיקסל האחרון... אני חשבתי על הויגיאיי סיילנסר או על הגיאנט 3... מה אתם אומרים ? צודהה
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, האם עדיף לעשות אוברקלוק למעבד ע"י שינוי המכפלה (העלאה שלה) במקום להעלות FSB? זה לא יותר טוב? כי הרי זה בעצם מעלה את המהירות של המעבד ולא של כל המערכת כמו FSB (תקנו אותי אם אני טועה... מה שהגיוני) ע"י העלאה של המכפלה אפשר למנוע הפרעה של חלק מסויים בתפקוד המערכת (לדוגמה אם איזה מודם מפריע ל OC) שוב, תקנו אותי אם אני טועה ותגידו לי אם יכול לקרות משהו ע"י האלעת מכפלה למטרת אוברקלוק (הרבה להעלות), והאם זה עדיף על oc רגיל... תודה!
-
- 7 תגובות
- 620 צפיות
-
-
או שאני ישבית אותו עם החומרים האלו....... :
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המאורר על הרדאון 9500 הפסיק לעבוד, הכרטיס עצמו עובד מצויין ואין איתו שום בעיות אבל המאורר לא עובד. בדקתי אם משהו תוקע אותו אבל הכל תקין, החשמל תקין ולא מצאתי בעיה נוספת. מה עוד אפשר לבדוק? בנתיים שמתי מאורר חזק מתחת לכרטיס שידחוף עליו אוויר, אבל זה לא פיתרון שאני אוהב. תודה ושבת שלום.
-
- 9 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום קניתי את המחשב החדש ATHLON 64 3000+ לא היה עליו (אז) יותר מידיי ביקורות ברשת ואז גם לא ידעתי מה החשיבות של נעילת AGP וPCI (אז זה כולה חודש) הלוח אם שקניתי הוא ABIT MAX3 שם של OC אבל אז נפלה עליי המכה שאם אני עושה OC למעבד גם הכרטיס מסך עולה הכרטיס שלי זה 9800PRO של GIGABYTE ואותו אני לא רוצה להריץ! השאלה שלי זה איך לעזזל שתי חברות בצ'יפטים שחררו ערכת שבבים ואין שם נעילה של הAGP איך ??? זה ממש לא מובן לי אבל זאת שאלה של בין היתר (יענו אם יש תשובה אז ברוך הבא) השאלה האמיתי שלי זה האם עידכון ביוס יעזור לי פה וזה יכלול בתוכו נעילה של כול מה שצריך להינעל? או האם יש דרך אחרת לעקוף את זה? או כול אופציה של OC למעבד בלבד! לפי ה- FanEQ הטמפ' הכי נמוך זה 35 והכי גבוהה זה 6…
-
- 9 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות OC ל AMD 2200 שלי עכשיו יש לי כמה שאלות בנוגע לזה קודם כל המעבד שלי כרגע בממוצע על 55 מעלות בלי OC . רציתי לשאול שכאשר אני עושה OC מה בדיוק אני מעלה ? יש לי בביוס כמה אפשרויות : AGP 66mhz Multipiler - 13.5 System Clock- על 133 איזה מהם אני אמור לשנות ומה ההבדל אם אני ירים את ה System clock במקום המולטיפילר הרי שניהם יתנו לי תוצאות דומות ...? אהה עוד משהו האם צריך לשנות גם את המתח ????
-
- 2 תגובות
- 455 צפיות
-
-
החומר הוא תוסף למים שמפחית את מתח הפנים ואמור להגביר את ספיחת החום שלהם, בנוסף, החומר מכיל חמרים נגד קורוזיה - ראה לינק http://www.water-cooling.com/articles/waterwetter/waterwetter.php בנוסף החומר מכיל חמרים מונעי גידול בקטריות אצות וכדומה.. איפה משיגים בארץ ?
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-