אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
לפני הוספת המאוררים בשיא הקיץ כששיחקתי בsof2 במולטי הרבה זמן הלוח אם הגיע ל51 מעלות!!! והמעבד ב49 מעלות! באיידל הלוח44 מעלות בערך הלכתי קניתי עוד 4 מאוררים עכשיו הטמפ ירדה ב3-4 מעלות מסכנות במקום 51 אז 47 או 48! ובאיידל עדיין 42 מעלות ככה או 39 הלכתי לפי מדריך הסירקולציה שמתי מאורר אחד בגג המארז שמכניס אוויר אחד בדלת שמוציא אוויר ושתיים בגב המארז העליון מוציא אוויר והתחתון מכניס וכל זה לא עזר כמו כן גם אספתי את כל הכבלים במארז באזיקונים....הינה כמה תמונות של המארז שלי אחרי כל העבודה יש משהו אולי שמפריע לסירקולציה? או שהסדר של המאווררים שלי לא נכון? *אל תשימו לב למאורר של הchipset כי רק הוצאתי אותו לנקות אבק והחזרתי אותו...המאוורר הכחול הוא על הגג של המארז http://photos.w…
-
- 37 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש אפשרות לחבר דבר כזה? מישו ניסה? יש לי אחד כזה של 90W. הכנתי מהדבר הזה פעם מיני בר אבל אני לא משתמש בו ולכן הוא שוכב סתם בארון. פיסית אפשרי לשים אותו בין הקירור למעבד בגלל שיש לי FREEZER13 וזה מוברג אז אפשר לא להבריג עד הסוף פשוט.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המממ יש לי לוח EPOX 8KDAJ... עכשיו אני שיחקתי באיזה משחק ופתאום יצא מהרמקול של המחשב רעש כאילו של אמבולנס כזה.... כשיצאתי ונכנסתי לאוורסט ראיתי שהמעבד היה על 57 מעלות (יש לי AMD 64 ) ונזכרתי שעשיתי בביוס של הלוח שמתי שהמערכת מגיעה ל60 מעלות אז שהלוח יעשה AUTO SHUTDOWN... יש מצב שזה קשור? ובכלל זה לא מסוכן 57 מעלות למעבד? תודה לעוזרים
-
- 45 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בהמשך לנושא הקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465746.msg3979757#msg3979757 בו הרגיעו אותי והסבירו לי שהכל טוב ויפה עם המיקום החדש של קירור המעבד שלי, הרצתי בדיקה מהירה בOCCT (כי הרי ברור שהריצו OCCT במעבדה של המחשב שלי כשביצעו את הOC) ותוך 5 דקות מרגע ההפעלה המעבד הגיע ל80 מעלות והOCCT הפסיק את פעולתו הורדתי את המתח שהמעבדה שמה לי (1.375V) למתח שלהOC של המחשב של אחי (שכולל את אותם רכיבים לפני שליחת מחשבי לתיקון באותה התצורה) שהוא 1.325V ותוך 10 דקות בלבד המעבד הגיע ל80 מעלות, בזמן שהמחשב השני בעל אותו הקירור ואותו המתח עם אותו OC נשאר רגוע על 64 מעלות בשיא. אולי באמת נגרמה פגיעה בסירקולציה אחרי הכל? :'( , הרי ההבדל היחיד בכל הנוגע למעבד במחשב שלנו …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הראשון - מעבד אינטל 3.8 GHZ ב 7 גיגה הרץ (לא, לא ההוא שהיגע ל 7 גיגה הרץ אבל לא הצליח להריץ את המחשב) יציב! 3 דקות סופר PI 32 מגה :o השני - SUPER PI 18 שניות http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70225&page=1&pp=25 עמוד 5 שם יש את השיאים, הלאווי עלי
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי ווינבונד 512 מגה 3200 ועד היום לא הצלחתי לשים 200*11.5 יציב והאשמתי את המעבד כל הזמן. היום נמאס לי לקחתי קינגסטון 2700 ( לנסיון) חיברתי אותו במקום ה-ווינבונד והכל עובד יציב על 200*11.5 מפה דיי ברור שאני מחליף את הזיכרון אבל השאלה היא ככה: האם המקרה נפלתי על סטיק לא טוב ל- OC כי שמעתי דברים טובים על ווינבונד? במידה וכן לקת משהו אחר, אז מה ממולץ יותר מושקין 3500 מהסדרה השחורה? או שיש משהוא מהליין של גייל שהוא מומלץ בתודה מראש לכל העוזרים
-
- 43 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות כמות גדולה (100-500 גרם) של משחה תרמית. איפה קונים את זה? תודה
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כידוע, לכל מקור מתח יש התנגדות פנימית (תיאורית יש כאלה שאין להם, אבל פרקטית לכולם יש). מהי ההתנגדות הפנימית של הספק במחשב ? כיצד ניתן לחשב אותה ? (למשל לספק של 250W).
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר מותו הפתאומי של האת'לון 650 שלי וגם ה1200 שלי(שניהם מהפסקות חשמל מוזרות),שלפתי את הדיורון 800 שלי מהמגירה והחלטתי לבדוק עד כמה אני יכול להגיע איתו בלי לשנות את המתח. ומסתבר במקרה שיש לי את מערכת הדיורון 945 עם Ti 4200 החזקה בעולם! עם סכום לא מבוטל של 7623 נקודות! אני יודע שזה לא שיא עולמי מיוחד במינו של עשרים אלף ומשהו נקודות אבל בכל זאת,כיף לחלוק איתכם כאלו דברים,אולי חלקכם ישאב מזה מוטיבציה וינסו גם... *הצלחתי גם להגיע ל8400 אבל כל דבר מעל הסכום הזה של 7623 לא הצליח לעבור יותר מחצי שעה של Prime 95.
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. החלתי משחה טרמית חדשה. אבל בלית ברירה, הייתי חייב לנתק את ה HS מהמעבד. האם במקרה כזה יש להחיל מחדש משחה טרמית? או שלהחזיר בחזרה זה בסדר? תודה
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכם, עשיתי oc למעבד במחשב שלי. המפרט הוא: Q6600 G0 שני גיגה זיכרון g.skill תדר 800 p35-ds3l corsair 450v למעבד יש קירור Thermalright Ultra-120 EXTREME עם מאוורר חזק של סילברסטון 120 מ"מ עכשיו נתקעתי בoc נמוך. אני ב3.357 גיגה הרץ על מתח 1.52 דרך הביוס שבתוכנות מופיע 1.42. אם אני מעלה את הבאס עוד מופיע מסך כחול בבדיקת מאמץ. המחשב רץ יציב על באס 400 ומכפלה 6 עם מתח נמוך יותר אפילו.. ככה שזה לא מגבלה של הלוח או הזיכרונות. האם נפלתי על מעבד ממש לא מוצלח? האם ישנה דרך לשפר את הoc? :s05:
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי Leadtek Extreme 6600GT עכשיו במנוחה יש לו 47 מעלות ובמאמץ(פאר קרי על הכי גבוה רזולוציה 1600X1200) הוא 83 מעלות! זה בסדר או שזה חם מדי? דרך אגב הוא מקבל 3911 ב-3DMARK ללא OC שזה גבוה מהרגיל נכון?
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הבאתי מחבר שלי לוח אם Asus P5B שכן תומך בE5700.. בגלל שעם הAbit IP35-E היו לי בעיות יציבות (קריסות, ריסטים וכאלה) אני יודע יודע שהוא יותר ישן, וצ'יפסט יותר ישן.. אבל לפחות פה זה עובד כמו שצריך.. בקיצור הלוח אחלה, עובד סבבה בינתיים אבל עברתי על המספרים בHWmonitor ונראה שהוא מזייף. יש משהו שם בשם AUXTIN (מה זה בכלל?) שבמנוחה הטמפרטורה שלו קופצת בין 75 ל127 מעלות... ובמאמץ זה מתייצב על 45~ משו נוסף שמטריד אותי זה ההבדלים בטפ' של המעבד בקיצור תראו - תמונה אחת שווה 1000 מילים: ההבדל בין CPUTIN לטמפרטורות של הליבות.. יש לי FREEZER13, והוא מחובר טוב! אני בדקתי 20 פעם לפני שהדלקתי. מישו ראה פעם HD4850 עם 34 מעלות במנוחה? D: קירור איכותי עושה פלאים נ"ב התמונה זה טמפרט…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקיי, אז נכון שאני עושה מהכל כתבה נחמדה והכל, אבל בינתיים אני רוצה שתשמעו קצת רשמים... כרגע המעבד על 1500, עם מתח התחלתי כלומר 1.475, יציב להפליא, ואני בטוח שעם היטסינק נורמאלי הוא לא היה עובר 38 במאמץ, כרגע הוא על 40 בגלל הוולקנו 7 הנוראי... שמחתי שהמעבד יציב כל כך במהירות הזאת, עוד עם מתח התחלתי כזה נמוך, איזה יופי... רואים שהסלרון מתחיל לצבור כוח ככל שמהירותו עולה, תסתכלו על זה במהירות של 1.5 ג'יגה הרץ... תוצאות מכובדות בהחלט לדעתי... וכל זה ביציבות מופלאה... בניסיון שלי להעלות ל-1600 כלומר בביוס החלפתי את מערך המחלקים ל-133:133:33, העליתי את המתח אפילו למקסימום והוא לא עשה לי פוסט... מתח של 1.675 לא הספיק לו, ונראה לי שנצטרך מוד כלשהו למתחים שם, כי הוא לא …
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הייתי שמח לעזרה בoverclocking ל-r9 295x2 של sapphire אני מצליח להגיע ל1100 Core clock ו1500 mem clock האם ה-Voltage בסדר ואיך לבדוק שהאוברקלוקינג תקין? אשמח להדרכה בנושא, אני די חדש בתחום.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
יש לי קרור זלמן 7700B ואני רוצה לשים משחה חדשה של Artic Cooling ולהוריד את הישנה מהמעבד, אמרו לי עם אציטון אבל זה לא יכול לפגוע בשבב??? אם לא אז איך להוריד עם אציטון??? תודות מראש
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני ממש חושב לעשות ,יש לי גם מישהו הכי תותח בארץ שיכול לעשות לי את זה בעצימת עניים ,אבל מה על האחריות שלי ,אפילו עים אפשרי להחזיר תכרטיס למצבו הקודם והאים מתח מוגבר לא השרוף לי תכרטיס אחרי זמן מה, אני לא חושב להעלות בצורה דרסטית ראיתי שנתנו לכרטיס כמו שלי עד 1.7 ,אני רוצה רק 1.5 נראה לי די בטוח מה אתם חושבים
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אהלן חברים יש לי כרטיס מסך: palit hd4850 512mb המאוורר מרעיש הרבה זמן. ניקיתי את המאוורר והגוף קירור בעזרת ספריי אויר בצורה טובה כך שאין אבק שם בכלל וחל שיפור אבל עדיין מרעיש. פירקתי את המאוורר ניסיתי לשמן אותו אבל לא היה פתח גומי מתחת למדבקה כמו במאווררים אחרים אז פשוט שמתי שמן כמה שיכולתי שיכנס קצת דרך החריצים. אני מאוד מרוצה מהביצועים של הכרטיס, פשוט הרעש הזה מטריד אותי. איך אני יכול להפחית את כמות הרעש? תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום ,מה יהיה קירור אוויר מומלץ עד 200 שקל עבור רייזן R5 1600 שירוץ במהירות סטוק אבל השימוש בו יהיה אינטנסיבי לקידוד בHANDBREAK. מעוניין בקירור שישמור על המעבד בטווח טמפרטורות 65 ומטה. האם Arctic Cooling Freezer 13 CO יהיה פתרון טוב? תודה! (:
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב דיי כתוב בכותרת מה שאני מחפש.. החיפוש החל שרציתי לקנות SCYTHE ULTRA KAZE 3000 RPM... הבעיה היא שאין את זה במלאי והיבואן אמר שהוא מסכים להביא רק אם תיהיה כמות הזמנות גדולה... איזה כיף :\ החיפוש המשיך בגוגל שבמקרה מצאתי איזה פוסט פה על עוד בחור שחיפש לפני איזה חצי שנה ואז נתנו לו ים המלצות... לדברים שהיו בארץ וכבר אין :\ אחרי חיפוש ממושך בחנויות (SKYPC TMS IQPC KSP PANDA IVORY) באינטרנט אנלא מצאתי מאוורר אחד שעונה לדרישות האלה :\ מה שחשוב לי זה מחיר שפוי (סביבות ה 50-60 שקל למאוורר לדעתי זה שפוי... אפשר קצת לחרוג), לחץ סטטי גבוה (STATIC PRESSURE... אני שם 2 מאווררים על HTS של המעבד) וCNF גבוה במיוחד.. כמו שרואים הULTRA KAZE 3000 עונה לכל הדרישות האלה אבל אין בארץ :\ בוש…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רציתי לשאול,מה המאורר הכי איכותי קיום בגודל 120MM מבחינת איר פלו,שקט,וכו..... במהיריות הגבוהות.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב,אני עם 6600GT/PCX . מעבד3200/64 זכרון 2*526 OCZ. התחלתי לשחק את FEAR,חבל על הזמן,רק בהגדרות נמוכות הוא ממש רץ.הטפ' 68-70 מעלות. אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך,התקנתי את RIVA,מה להעלות קודם את תדר הליבה או הזכרונות?או שאפשר את שניהם.קצת העלתי אבל כמה להעלות והאם קירור הסטוק מספיק(יש לי את GB).אני על 550/1045 ב-OC.אני יודע שזה נמוך אבל אני מזמין קירור לפי המלצה פה באתר. אשמח לטיפים,אני עם ראש פתוח ומוכן לנסות. תודה.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-