עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Lioriiii,

שלום חברים, סוף סוף קיבלתי את הלוח החדש שלי ל-2 מעבדי XEON שיש לי הלוח שברשותי הוא ASUS NCCH-DLE ואני צריך המלצה על זוג HEATSINKS שעושים את העבודה.(משהו לא יקר כ"כ) תודה רבה,

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  2. רציתי להכין משטח קירור למחשה הנייד שלי ( כל המשטחים שאפשר לקנות דיי גרועים ממה שקראתי ) בכל מקרה רציתי המלצה למאווררים טובים ושקטים שאפשר להשתמש בהם, המחשב הוא 17" לכן אפשר גם מאווררים גדולים של 140 או יותר, אין לי בעיה גם להזמין מאייביי אם המחירים פה יקרים אני מעדיף מאוורירים של 12V שהם יותר טובים, ולכן רציתי לדעת גם איך אני יכול לחבר אותם לחשמל ומה צריך, יש למישהו מדריך ? תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  3. שלום לכולם. ברשותי מעבד E6750 עם קירור סטוק ומארז Nzxt Apollo עם מאוורר צד שמכניס אוויר ומאוורר אחורי שמוציא אוויר. המפרט המלא בצד. לניטור הטמפרטורות אני משתמש ב Core Temp 0.97.1. כשאני מפעיל את המחשב ללא שום הפעלה של תוכנות נוספות הטמפ' של המעבד עומדת בין 35-40 מעלות. ברגע שאני מפעיל את הדפדפן (אני משתמש ב Firefox) ומתחיל לגלוש קצת הטמפ' מזנקת ל 50 - 55 מעלות. החדר שלי לא חם בצורה יוצאת דופן (20+ מעלות), המחשב מתוחזק באופן קבוע ואין תוכנות מיותרות שעולות עם הפעלת המחשב. בזמן מאמץ (Orthos) הטמפ' מגיעה ל 61 מעלות. האם זה מצב תקין ? עריכה: גילוי מרעיש! כש HWzone נמצא ברקע ב Firefox (לא מדובר על גלישה אקטיבית, פשוט האתר ברקע) השימוש במעבד נע בין 20-40 אחוז. באקספלורר מצ…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by aSim3tRi3,

muwhahahah 170Mhz @ CAS2-2-2 99% stable.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אני מפחד להתמשמ ביותר מידי ולהרוס אותו כי שי לי אחריות עליו אבל היא לא תקף אם יש שבר או משהו... והאם כדאי לי לפתוחאת הברים של המאווררים כי הוא עושה רעש?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by hagay21,

יש לי אופטרון 170 כפול ליבות תושבת 939 אני כרגע באובר קלוק על 2.8 יציב במתח 1.568 (בוינדוס) (בביוס 1.6065) טמפ מעבד 32 במנוחה 50 במאמץ pwmic הוא 55 מעלות וגשר צפוני 45 השאלה שלי היא כזו אני מרכיב קרור מים על המעבד וכרטיס המסך....................... כמה מתח זה יותר מידי (ראיתי אנשים עם קלוק על מתח מעבד 1.9) מה הטמפ הסבירה ל גשר צפוני וכמה חשוב לקרר אותו בשביל תהליך הoc אני על מכפלה 10 fsb הוא 280 יחס זיכרון 1:1 זכרונות של g.skill 4800 tccd תזמונים 2.5-4-4-8 ב ddr 600 לוח dfi lan nf4 ultra d

• 41 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by פבלו,

שלום, אני קונה ממש בקרוב מחשב חדש. מעבד AMD Ryzen 7 1700x או 1800x. סביר להניח שאני אלך על ה-1700x בגלל שעכשיו עם כל המעבדים החדשים שיוצאים לא ממש בא לי להשקיע יותר מדי על מעבד שעוד שנה אני ארצה להחליף למשהו מפלצתי עם 18 ליבות. בכל מקרה, אני קונה את המחשב בשביל עריכת וידיאו, ורציתי לדעת על איזה קירור כדאי לי ללכת. אין לי כוונה לעשות אוברקלוקינג, לא מבין בזה, ואני גם לא רוצה להתעסק עם קירור נוזלי. אז השאלה שלי על איזה קירור ללכת, מבחינת מאווררים. ברור לי שזה תלוי במארז ובחומרה, אבל כמה מאווררים כדי לשים? ראיתי מארזים עם מאווררים מקדימה, מאחורה ואפילו למעלה. מה ייתן לי את התוצאות הכדי טובות מבחינת קירור ועבודה חלקה. אני כן אשמח גם שהעסק יהיה שקט יו…

8. Started by m0tek,

חייברה , אני על פנטיום 4 1500 , אני צריך עזרה קטנה בלכנפג את MBM כינפגתי את הסנסורים של המעבד ושל המארז (טמפ') האם הטמפ בתמונה הם נורמליות? כמו כן , איך מכוונים את ה RPM SENSORS? עזרה.. =) (תראו תתמונה) הטמפ של המעבד נעה בין 38-44 והמארז 30-32 נורמלי? גבוה?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by TheSas,

יש לי מאוורר למעבד ZALMAN CNPS9500 SI עם 3 פינים (בקרת מתח בלבד?). הלוח אם הוא GA-B75M-D3H rev. 1.1 עם חיבור 4 פינים למאוורר מעבד (בקרת PWM בלבד, כנראה). המאוורר עובד ב100% כל הזמן, 2600 סל"ד והוא הרכיב הכי רועש במארז. זה התחיל לשגע אותי בזמן האחרון וזה גם בטח לא תורם לאורך החיים שלו. יש לי את המחשב שנתיים, הוא תמיד היה רועש ברמה הזאת. האם יש לי דרך לנצל את בקרת הPWM למאוורר הזה? (כדי לשלוט בו בתוכנה) למשל, האם קיים רכיב שממיר בקרת PWM לרמות מתח ועדיין מאפשר ניטור של סל"ד על ידי לוח האם? לא קיבלתי עם הקירור את ה- Fan Mate 2 של זלמן, אבל אם אין אופציה טובה יותר אני אקנה בקר ידני. חיפשתי בחנויות הרגילות המומלצות בפורום ולא מצאתי אף אחת שמוכרת אותו. כן מצאתי מישהו באיביי שמ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Freezer,

שלום לכולם מבקש עזרה מבעלי ידע נרחב בנושא,מה ה overclocking הטוב ביותר למעבד athlon1000 ,אם אפשר הסבר קצת מפורט,איזה מאורר כדאי לשים למעבד,הוספת צלעות קירור לזכרון,לכרטיס מסך. באמת שאיו לי שום ניסיון בנושא ??? שכחתי לציין הלוח אם הוא :asusa7v133,אין לי מושג עד כמה הוא תומך.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by morbidangel,

שלום לכולם התחדשתי במעבד פנום 955, קירור scythe mugen 2 עם לוח אם MA770T-UD3 וכרגע בתוך מארז CM690 רגיל. הורדתי את התוכנה כדי לקבל מושג על הטמפרטורות בתוך המארז. יש שורה שכל הזמן על 78 מעלות (מסומן באדום) ולא ברור לי למה זה כל כך חם ולמה זה שייך. אשמח לקבל הסברים בנושא. תודה! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Asaf.Y,

היי.....האם יש לכם סרטון או הוראות עם תמונות כיצד לחתוך חור למארז בעזרת מקדח כוס? תודה לכל מי שיעזור לי!

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Big_White,

המפרט עליו יותקן הקירור: לוח אם: DFI LANPARTY NF4-U מעבד: AMD 64X2 4800+ זכרון: OCZ PLATINUM 1024X2 DC DDR כרטיס מסך: 6600 ( כניראה בעתיד יוחלף ל 8800 או שאני יעשה ל נוכחי אובר קלוק) הטמפרטורה הנוכחית היא שעתיים ב OCCT 45-48 מעלות כרטיס מסך מגיע ל 60+- בלוק לכרטיס מסך: MAZE4 למעבד:DD TDX לצ'יפסט:MCW30 זה הבלוקים שאני עומד לרכוש בזמן הקרוב עם פיטינגים1/2 ( חצי אינצ' נכון?) שאלות: האם אם קירור ים אני יקבל תוצאות טובות יותר? האם המערכת עם רדיאטור זול (בין 40 ל 60$) יתנו לי תוצאות טובות? או שזה רדיאטורים לא מומלצים? (של סוויפטק) קישורים לרדיאטורים. http://www.sidewindercomputers.com/swmcqupo3xbl.html לפי התמונה אני רואה שיש לו פתח מילויי למעלה או שאני טועה? http://www.sidewi…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by dR-TraNce,

שלום חברים. יש לי מחר AMD 700MHZ. המארז שלי סגור כל הזמן רק שאני מחליף חומרה וכל זה אני פותח תמארז וסוגר אותו שוב. שמעתי מכמה אנשים המלצות על להשאיר את מארז המחשב פתוח תמיד. האם זה באמת טוב להשאיר את המארז פתוח מצד אחד? זה מפזר המון חום בחדר? ------------- בקשר לניקוי חומרה. רציתי לדעת איך לנקות כרטיסים במחשבים וכל זה בחיים לא נקייתי כרטיסים וכל זה ואני מפחד לשרוף או להרוס אחד מהם ואני רוצה לנקות הם מלאים באבק. ועוד דבר לשאוב את האבק מזה דבר טוב או שזה גם דופק תכרטיסים? --------------

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  15. קניתי מחשב חדש שהרכבתי בעצמי עם היטסינק די בסיסי לפי מה שאני יודע - Alpine 11 Pro. מעבד: i5 2500k לוח אם: Asus P8H67 M LE זכרונות: G.Skill Sniper 1333MHz 2X4 ומארז: Antec 3480 Micro ATX אז קודם כל בעיית הטמפרטורה של המעבד אני מתעסק בתלת מימד וכל פעם שאני מתחיל Render (מלא חישובים שנופלים על המעבד) כל הליבות קופצות ל-98 מעלות תוך 20 שניות. בעיקרון זה יכול לקחת עד כמה שעות ונראה לי לא סביר להשאר על הטמפרטורות האלה לפרק זמן כזה ארוך. בגלל שהמארז והלוח אם קטנים וגם כל הסלוטים על הלוח תפוסים אני לא בטוח אם אני יצליח להכניס היטסינק רציני. כרגע אני משתמש רק עם כרטיס זיכרון אחד כי השני ממש מילימטר מלגעת בהיטסינק של המעבד ולא יודע אם זה בסדר. חשבתי על הקירור מים של Antec…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by STRENGTH,

אז ככה אני מתכנן בקרוב לקנות כרטיס מסך חדש ואני לא רוצה שהמעבד ''יגביל'' אותו. אז חשבתי אולי על OC קטן. יש לי לוח של ABIT IS7 מעבד 2.8C אבל שמעתי ש OC במעבדים זה לא כמו בכרטיסי מסך צריך להסתבך עם תזמונים\מתחים\יחסים ואני ממש לא מבין בזה ולא רוצה להרוס לי את המחשב ;D מישהו יכול להסביר לי איך עושים OC למעבד?? ושמעתי גם שאפשר לעשות OC למעבד שלא יחייב עלית מתחים וכל השטויות. אם עושים OC קטן של נגיד מ-2.8 ל-3.0 אז אני לא יצטרך לעלות מתח..זה נכון? תודה מראש

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by watch out,

הי אני מחפש לקנות מאוורר 12 ס"מ למארז דגם מומלץ קונה רק בירושלים

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  18. שלום לכולם, אני מעוניין לעשות OC למעבד E2140, המפרט שלי: מאוורר ZALMAN 9500PRO לוח אם GIGABYTE P35-DS3 זכרון CORSAIR 4GB DDR2 800 ספק EZCOOL 450W כרטיס מסך 9600GT SONIC OC האם הספק יחזיק מעמד? איך אני מתחיל בכלל לעשות OC?

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  19. יש לי Leadtek Extreme 6600GT עכשיו במנוחה יש לו 47 מעלות ובמאמץ(פאר קרי על הכי גבוה רזולוציה 1600X1200) הוא 83 מעלות! זה בסדר או שזה חם מדי? דרך אגב הוא מקבל 3911 ב-3DMARK ללא OC שזה גבוה מהרגיל נכון?

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  20. הAthlon XP 1600+ שלי הגיע לשיא חדש 67/70 מעלות בהרצת שומר מסך של אקווריום. נחמד לא? לפי מה שאני רואה אני צריך היטסינק חדש, נכון? אז רציתי לשאול אותכם איזה לקנות? (אני כן, מתכוון לעשות OC) לא ממש אכפת לי מהרעש. תודה IZIKD

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  21. צריך מאורר 120 חזק לא משנה לא הרעש אבל שיהיה חזק מאיפה אני מביא אחד כזה ומה המחיר לא משנה לי מאיפה להזמין חול וכו... צריך בין 2 ל 3 מאוררים מחיר מקס השקע 250 מקס

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  22. חשבתי לעצמי לא לפתוח נושא שיאסוף טיפים ורעיונות של חברי הקהילה איך לעשות MODDING נכון. אני מבקש שתפרסמו: 1. טיפים לקדיחת חורים, טיפים וטכניקות לצביעת המארז 2. רעיונות מקוריים למודים 3. רעיונות וטכניקות חדשות 4. כל מה שעולה על רוחכם ויכול לשרת את אנשי הקהילה. אני מבקש לשמור על טעם טוב בהצעות, ולמנוע SPAM מיותר. כדי שלא ינעלו את הת'ראד תודה מראש The Grey Matter

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  23. לאחר מותו הפתאומי של האת'לון 650 שלי וגם ה1200 שלי(שניהם מהפסקות חשמל מוזרות),שלפתי את הדיורון 800 שלי מהמגירה והחלטתי לבדוק עד כמה אני יכול להגיע איתו בלי לשנות את המתח. ומסתבר במקרה שיש לי את מערכת הדיורון 945 עם Ti 4200 החזקה בעולם! עם סכום לא מבוטל של 7623 נקודות! אני יודע שזה לא שיא עולמי מיוחד במינו של עשרים אלף ומשהו נקודות אבל בכל זאת,כיף לחלוק איתכם כאלו דברים,אולי חלקכם ישאב מזה מוטיבציה וינסו גם... *הצלחתי גם להגיע ל8400 אבל כל דבר מעל הסכום הזה של 7623 לא הצליח לעבור יותר מחצי שעה של Prime 95.

24. Started by nim901,

הראשון - מעבד אינטל 3.8 GHZ ב 7 גיגה הרץ (לא, לא ההוא שהיגע ל 7 גיגה הרץ אבל לא הצליח להריץ את המחשב) יציב! 3 דקות סופר PI 32 מגה :o השני - SUPER PI 18 שניות http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70225&page=1&pp=25 עמוד 5 שם יש את השיאים, הלאווי עלי

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Doctor Ice,

שלום לחברי הפורום המעולה הזה !!!! אני יחסית חדש באתר הזה (מבחינת רישום לאתר ולא מבחינת הגלישה בו) ואני צריך לקבל השבוע מערכת קירור מים שקניתי מחברת DANGER DEN המערכת כוללת: משאבה של DD 12V-D4 בלוק מים למעבד DD TDX בלוק מים + פלטייה לכ. מסך שלי DD MAZE4GPU?80 WATT PELTIER צינורות: CLEARFLEX + DD UV BLUE?GREEN TUBING יש לי רדיאטור חימום של רכב GMC בגודל של 240 מ"מ (2 מאווררי 120 בצד אחד יושבים עליו) והרדיאטור הוא מאלומיניום . 1. האם הרדיאטור - שעשוי אלומיניום הורס את כל מערכת המים שלי או שזה בסדר ? 2. מאיפה אפשר להשיג נוזל קירור למערכת שלי - תקציב של עד 100 ש"ח 3. אשמח אם מישהו שמבין יציע לי עזרה פיזית בהרכבה של המערכת אם יש לכם עצות לגבי התקנה / מיקום /…

• 40 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים