עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by alord,

שלום. לאחר שננעלתי על המפרט אני רוצה לוודא שהמפרט לפי הבנתכם יתן לי יכולת לO.C רציני הדרישות הם שהמחשב יעבוד עם משחקים סרטים ושיהיה שקט (כי הוא בחדר שינה)- מועד החלפת מחשב בעוד כ-4 שנים אל תדאגו לתקציב יכול להיות שינוי של כ-400 ש"ח הערות לפני הצגת המפרט 1. לפי דעתי יש מקום לשקול קרור אחר (לפי המלצתכם-רק רצוי שקט) שיתאים לO.C של כ-4GHZ 2.במפרט מוצג לוח אם אך יש לוח שיש לי התלבטות בקשר אליו .יש פרטים בסוף המפרט המפרט שלי כרגע: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤508 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤533 כמות:1 http://skypc.co.il/…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by motis7,

TAOTAO לא אוהב פרטיות :] טוב לא משנה אני רוצה לסדר תכבלים שלי במארז שיהיה סירקולציה יותר טובה יש לי מארז די טוב שאפשר לעשות בוא הרבה דברים שמסתרים תכבלים , ככה אני לא ממש חזק בנושא ובגלל זה אני מפחד להוציא קבל ואז לשכוח איפה לחבר אותו מה צריך לעשות ? ואיזה סידור אפשר לעשות במארז COOLERMASTER CM690 , עם צריך תמונות של המחשב מבפנים אז בכיף ו TAOTAO הצלחתי לסדר תטמפרטורה של הדיק קשיח כנראה שהמיקום שלו גרם למאוור לעביר אליו אוויר אבל כשהאוייר מתחמם אין לו לאן לצאת אז העלתי אותו למעלה את הדיסק קשיח ולבנתיים אין שום בעיות על 41 יציב

• 5 תגובות
    • 793 צפיות
  3. שלום לכולם דבר ראשון אני רוצה המלצה על שמן מיוחד לציר של ה מאוורר שעל גבי המארז כמובן לתחזוקה, דבר 2 צריך המלצה איך אני יכול להוריד בטמפרטורה של המערכת חוץ מהאוורר וסליבינג

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. היי, מנסה לעשות OC פעם ראשונה. בהתחלה פשוט העלתי את ה- FSB ל- 400 והמכפלה ל- 9 (מחלק זיכרון ל-2, הזיכרונות 800MHZ). השארתי את שאר ההגדרות על אוטו' - מה שלא היה רעיון טוב וגרם לעלייה שלא לצורך במתח ובטמפרטורה. קראתי קצת בנושא ואני רוצה לנסות להשאיר את VCORE על 1.225 (מתח מקורי), ולהעלות את מתח ה- FSB ב- 0.1V. שאר ההגדרות, כולל זיכרון אני מתכנן להשאיר על נורמאל (הזיכרון נשאר על 800MHZ ואני לא נוגע בהגדרות התיזמונים). אשמח לחוות דעת לפני שאני מנסה או להגדרות טובות יותר, תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by XpideR,

שלום היום קניתי תקירור החדש של ac הרכבתי אותו והכל אבל הטמפרטורות עלו לפניי כן היה לי קירור של 50 שקל של asus ועכשיו הטמפרטורות יותר גבוהות עם הקירור החדש זה לא הגיוני שהקירור החדש פחות טוב שאני עושה בדיקה בocct אחרי שתי דקות הטמפרטורות קופצות לשנייה ל84 מעלות ואז זה עוצר משהו פה לא הגיוני אני עם מעבד e7200 4ghz ועוד שאלה למה אי אפשר שהמאוורר יסתובב ליותר מ1500 rpm

• 6 תגובות
    • 584 צפיות
  6. Started by Donniel,

רכשתי לאחרונה את ה COOLER MASTER 6 יחד עם כונן קשיח 160GB של מקסטור. הטמפ' לפני ואחרי התקנת הקולר היא 40 מעלות. מישהו יכול להדריך אותי בנוגע להתקנה? אני מניח שעשיתי שגיאה איפשהו. תודה.

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  7. המערכת: E7200 2.53 סטוק GA-EP43-D3SL זכרונות(לא גנריים) AMD RADEON HD4850 חברים, לקראת סיום הקדנציה של המחשב הנ"ל, החלטתי לנסות עליו את עניין הOC(בתקווה שהוא יוכל להריץ BF4 לפחות על המינימום). אני לא מצליח להבין למה הכוונה ב1:1, איך זה אמור להראות ומתי ולכמה מתח אני אמור לשנות! אשמח לקבל הכוונה.:huh:

• 6 תגובות
    • 9.2k צפיות
  8. Started by Tomersoni,

שלום לכולם, עד היום ראיתי שממליצים לכל קוני iqpc את הגרסא של palit לכרטיס הנ"ל..(4850) הכרטיס עולה 150 שח בגרסא הזאת פחות מכל גרסא אחרת באתר ולכן הייתי בטוח שאני הולך עליה, אבל פתאום ראיתי את ההודעה הזאת: "חבר'ה, לאלא שמציעים את הכרטיס של PALIT... לצערי PALIT כשלו בגדול בגרסא הרגילה שלהם לHD4850. הכרטיס מרעיש ברמות בלתי נסבלות ובנוסף גם חם במידה גדולה... מאוד לא מומלץ" שאלתי היא האם נכון הדבר ואם כן מה האפשרויות שלי? ללכת על גרסא אחרת ב200 שקל יותר? או שיש פתרון לגרסא הזאת? בקיצור, מה אתם ממליצים לי לעשות?(כמובן שאני לא מעוניין בכרטיס חם לא יציב ורועש אם הוא אכן כזה..)

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Xyloidd,

שלום לכולם. אני נמצא כשבוע לאחר בניית מחשב חדש; https://pcpartpicker.com/list/RJBxdm (ומספר לא קטן של מאווררים). אחרי הרבה עבודה עם הראם (שלא נמצא ב-QVL של הלוח וייתכן שזה שורש כל הבעיות...) הגעתי ל-3600CL14 יציב ב-100% במתחים מאוד נמוכים (1.42v Dram, 1.075v SoC), מצ"ב תמונות של כלל המידע הנחוץ (עבר Membench, שכחתי לצלם): הבעיה היא שאני לא מצליח להגיע ליציבות ב-FCLK\MCLK של 1867. כאמור, ההגדרות הנוכחיות יציבות מאוד במתחים מאוד נמוכים, כך שאני בספק שמדובר בבעיה של בינינג. ב-1867, המחשב מגיע לווינדוס, אך לקראת סוף Membench קורס עם 0 Mem Errors במהלך הבדיקה, מה שגורם לי לחשוב שהבעיה נמצאת ב-Infinity Fabric ולא ב-…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by AtomiX,

קיבלתי היום את הלוח החדש שלי DFI LP ultra-D כמו כן קניתי גם Modstream 450W איך אני מעלה מתח לליבה מעל 1.55 ???????

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  11. Started by akalithium,

קראתי את המדריך שפורסם באתר אבל כשנכנסתי ל BIOS אצלי לא מצאתי את האפשרויות המדוברות כמו קביעת יחס הזכרונות או ביטול Enhanced Intel SpeedStep Technology או שינוי Shutdown Temperature המפרט שלי מופיע בצד האם האפשרויות האלה לא קיימות בלוח אם הזה ? אני לא מעוניין לבצע OC גדול, אלא רק להתנסות בזה קצת (להעלות אפילו רק מ 200 ל 210) אם יש מישהו שמכיר את הלוח ואת ה BIOS ויוכל לעזור לי אני אודה לו מאד

• 0 תגובות
    • 445 צפיות
  12. Started by Emmanuell,

אז אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי - 4890 עם קירור twin turbo pro ככה שאני יכול לדחוף אותו יחסית הרבה ( הוא יושב על 40 מעלות ללא מאמץ עם הקירור הזה , עד כמה הוא יכול להגיע ולחיות בשמחה במאמץ / לא מאמץ דרך אגב ? ) אז איך אני מתחיל ? ניסיתי כמה מהנעוצים אבל חלק מהלינקים לא עובדים ...

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  13. Started by XpideR,

שלום לכולם יש לי לוח ep35-ds3l זכרונות 667 mhz המעבד כרגע על 3.70ghz באס על 390 והזכרונות על +1 במתח בביוס וכל השאר חוץ מהמעבד על normal בקיצור אני לא מצליח לעלות ל 3.80 ואני רוצה שתגידו לי מה לעלות במתחים בשביל להגיע ל 4.00ghz זה המטרה שלי תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 830 צפיות
  14. Started by davli,

יש לי 4850 של palit ניסיתי להתחיל oc עם הדריברים(המעודכנים) שלפי מה שאני מבין זה ה oc הבסיסי ביותר שאני יכול לעשות. עשיתי auto tune והוא קבע לי 675/1038 מה שמוזר הוא שהכרטיס נתקע ב cod5.אלו לא נתונים גבוהים ואני לא מבין את פשר התקיעה... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 490 צפיות
  15. Started by Eli_1982,

המערכת: לוח אם ASRock P45R2000 מעבד Q6700 – 2666MHz (FSB 266) זיכרון G.SKILL DDR3 4096MB (2GBx2) 1333MHz CL8 ספק 400W fsp אני מעוניין להגיע עם המערכת ל FSB של 333MHz וע"י כך לתדר מעבד של 3330MHz, ותדר זיכרון 1333MHz (ע"י יחס של 1:2) שזה התדר סטוק שלו. הצלחתי להגיע ליציבות, בדיקת מאמץ ב- OCCT למשך 20 דקות, בשני מקרים: 1. FSB של 333, מכפלה של המעבד x10, יחס הזיכרון 1:1 (הזיכרון עם תדר של 666MHz) – מתח למעבד של 1.4625V ומתח לזיכון של 1.59V. FSB .2 של 333, הורדתי מכפלה למעבד ל- 8 (המעבד בתדר סטוק ~2666MHz), הזיכרון עם מכפלה של 1:2 ותדר של 1333MHz (תדר סטוק שלו). המתחים נשארו כמו בפעם הראשונה. אני לא מצליח להגיע ליציבות עם שילוב בין שניהם ז"א תדר מעבד של 3330 ותדר זיכרון של 1…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by ksn1981,

[המפרט שלי (מימין) מעודכן] זהו ניסיון ה-O.C הראשון שלי.. אנא מכם, היו סבלניים/סובלניים בתגובות :-[ תודה מראש! 1. ניסיתי את התוכנה של ASUS (ב-WINDOWS) והגעתי די קרוב ל-5GHz רק שמתח המעבד היה קרוב ל- 1.4V וה-BCLK על 104.. אז ויתרתי.. 2. ניסיתי מספר מדריכים (הגדרות ידניות) שהמפורט ביותר מבינם היה: http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html ולא הצלחתי להגיע ל- 4.5GHz.. האמת, הגעתי.. רק ש- Prime95_X64_266 הראה שגיאות (ה-WORKERS נעצרו) כמה שניות אחרי התחלת הטסט.. 3. חזרתי שוב וניסיתי את התוכנה של ASUS (ב-WINDOWS), ומשום מה עכשיו זה לא מגיע איפלו לא ל-4.4GHz ################################### מערכת ההפעלה הותקנה (בתו…

• 21 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by fansor,

יש לי את המפרט הבא: i7 920 - hiper 680w - p69 - mugen2 - 6 giga 1600 mhz 9-9-9-27 - gtx 295 - nzxt tempest case - 500giga wd אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד ולזכרונות (עם הכרטיס מסך כבר הסתדרתי) אני אשמח לקבל עזרה ממישהו עם נסיון בOC למעבד הזה כי הבנתי שזה קצת שונה ואני לא רוצה להרוס שום דבר...

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  18. טוב הגעתי מ- AMD Athlon 2500+ XP 1.8GHZ ל- 2800+ @ 2.1GHZ אני כרגע על 196BUS אבל שאני מעלה יותר (201 למשל) המחשב קופא אחרי שהוא עולה לווינדווס ואני חייב לעשות ריסט לא העליתי מתחים לשומדבר חוץ מזה ששמתי את הזכרונות על האפשרות של ה-166MHZ אם אני שם על משהו אחר כמו 133/200MHZ המחשב לא עולה יש איזה משהו שמגביל אותי ולמה אני לא יכול להמשיך ב-OC?

• 3 תגובות
    • 423 צפיות
  19. Started by klayton,

אני כרגע עובד עם TRIXX בעל מוד המאפשר לשלוט במתח של הזכרונות. אז רציתי לשאול מהו הגבול ה"מותר"? מתח סטוק: V1.5 מקסימום: V1.8 יש גם תוכנה מומלצת לבדיקת יציבות של זיכרונות?

• 5 תגובות
    • 950 צפיות
  20. Started by ras81,

אין לי מושג איך אני יכול לעשות OC דרך הביוס, קראתי מדריכים והכותרות/הגדרות ם שם שונים לגמרי אם למישהו יש את הלוח אני ממש אשמח לעזרה תודה

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  21. Started by r1plet,

שלום, אני כבר מזמן משתמש במעבד הקטן שלי על תדר 3GHZ, אבל חשבתי שאולי עם עזרתכם אני אצליח לסחוט ממנו עוד. הבעיה העיקרית שלי היא לוח האם - g31m3-F של MSI, ומה שגרוע בלוח הזה הוא שאין דרך (שידוע לי עליה) לשלוט במתח המעבד, הוא פשוט תקוע על סטוק. הקרור הוא כמו שמצויין במפרט בצד - AC Alpine7 Pro, והמעבד מגיע במאמץ מקסימלי ל54-55 מעלות בליבה הראשונה וסביבות ה48-50 בליבה השניה, וזה כמובן בחדר החנוק שלי בימים הכי חמים של הקיץ בישראל. האם יש דרך איכשהו להעלות את מתח המעבד? האם יש טעם לנסות לסחוט עוד כמה מאות MHZ יציבים מהמעבד בלי להעלות את המתח? אם כן אשמח לעזרתכם.

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  22. Started by yakir4u,

מישו יכול לתת לי מדריך איך להתחיל ? ועם איזה תוכנות אני בודק יציבות כל מה שמצאתי זה תוצאות של אנשים ואין לי מושג מאיפה אני מתחיל בכלל :\

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. זאת הפעם הראשונה שאני עושה OC אז יתכן שאשאל שאלות טיפשיות עד מאוד טיפשיות. עברתי קצת על מדריכים, מאמרים ות'רדים נבחרים בנושא אוברקלוקינג והחלטתי לנסות. זה המפרט שלי: מעבד: E6500 קירור: Alpine 11 Pro לוח: Gigabyte GA-G41M-ES2L זיכרון: Mushkin 2GB-DDR2-1066Mhz (שמזדהה בתור 800Mhz) [מדובר בדגם 996599es שזה PC2-8500 / 2.1v / 5-5-5-15] כ.מסך: Nvidia 8400GS 512MB ספק: NEOTech 500W (ספק ג'נרי מעפן יכול להיות גם 300W, מי יודע) הארדיסק: Seagate ST3500418AS צורב: Samsung X22 כרטיס Firewire 800 מקלדת+עכבר USB עכשיו לעניין: לפי ה"מדריך להמהרת המעבד" הבנתי שקודם כל מומלץ לנעול את תדר ה-PCI-Express, השאלה באיזה תדר לנעול אותו? חוץ מזה שמדובר במדריך קצת ישן (שנת 200…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by ColWar,

קראתי את המדריך על OC (חלק 2) ורציתי לנסות וליישם את מה שכתוב מדריך (בפעם הראשונה בחיי) ע"י שימוש בתוכנה בכל מקרה, העמסתי עליו טיפה, וכלום לא קרה.. לא עליה בטמפ', ולא כלום (גם כשהעמסתי עליו עם ה ATITool) אז העלתי טיפה יותר את ההרצים (Mhz) ופתאום המסך התחיל לעשות צורות לא ברורות, אז עשיתי ריסט ישר וכשראיתי שגם אז אני לא רואה כלום חוץ מריבועים לא ברורים על המסך רישמית נפל לי הלב לתחתונים וכיביתי את המחשב. :-X אחרי כמה דקות הדלקתי אותו וראיתי שהכל חזר להיות כשורה כצעד ראשון מחקתי את התוכנה ד"א המערכת הפעלה השניה שלי בשביל שכשאני יפעיל את המערכת הפעלה הראשית שהתוכנה לא תשנה לי שוב את ה OC של הכ.מסך. בכל מקרה.. אחרי התקף לב לא קטן - מישהו מוכן לתת לי מדריך ***טוב*** ומפורט לאי…

• 10 תגובות
    • 844 צפיות
  25. Started by Pro_2004,

שלום לכולם אם תוכלו לעזור לי להתחיל, הכל חדש לי - באיזה פרמטרים לגעת בביוס ...? האם להשתמש עם הCoreCenter של הלוח ? אם כן איך הוא משפיע, האם הוא מעלה גם את המתחים או רק את הMHz ? על כמה לעלות את הזיכרונות T1/T2 ,מתחים ? האם להשאיר בביוס על AUTO ? איך אני נועל PCI-E (אם צריך, או שזה רק לAGP ?) כרגע אני בינתיים עם קירור סטוק אנסה להגיע כמה שאפשר איתו. המחשב עם שני מאוורים 120 אחד מכניס שני מוציא. תודה לכל העוזרים במלאכה

• 7 תגובות
    • 588 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.