אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לקהילת האוברקלוקרים שלנו... יש לי מעבד Palamino 2100+ עם קירור: Thermaltake Dragon Orb 3 לוח מסוג ABit NF7 Rev 2.0 שהיה הגדה של NFORCE 2 לאוברקלוק. הבאס המקסימלי שאני יכול לעלות הוא 144MHZ שזה מוביל אותי ל1860 (המהירות המקורית 1733) החום 51 מעלות(שזה חמוד ביחס לסביבה כאן וביחס לגבול בו המעבד יכול לעבוד) החום של ערכת השבבים 31 מעלות. העליתי מתח מעבד ל1.775, אותו דבר. הזכרון שלי הוא DUAL של חברת KINGSTONE 400MHZ הפועל בתיזמונים 3-4-4-9 (בכוונה גבוהה כדי שהזכרון יוכל לעבוד בתדר גבוהה יותר) הזכרון עבר בתזמונים של 2-2-2-5. (הזכרון הוא: Kingstone Value) כרטיס המסך הוא Sapphire 9550 @9600 XT (מומהר ליבה: 250@400) ניסיתי את האובר קלוק עם זכרון של TwinMOS ואותו דבר, כרטיס מסך…
-
- 7 תגובות
- 570 צפיות
-
-
יש לי לוח asus p4s533-vm והמעבד שלי זה intel pentium 4 2.40 ghz ובגלל שה הגמפרים שלי לא במקום זה או עכשוו רק 1.8ghz ואני רוצה לדעת את המקום של הגמפרים בלוח שלי ועם אני יכול לשנות משהו שיאפשר לי אוברקלוקינג דרך הביוס תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אז ככה, סידרתי את החדר ואת כל הכבלים של המערכת(די וי די, וידאו, רסיבר, טלויזיה ומחשב ככה שזה יוצא הרבה כבלים), כשפתאום החלטתי לפתוח את הרסיבר, לראות איך הוא נראה מבפנים. פתחתי, וגיליתי שם את ההיטסינק הכי אימתי שאי פעם ראיתי. מידותיו הם בערך 330X120x40 מ"מ...והוא עבה מאוד...גם ה"כנפיים" שלו מאוד עבות יחסית...הוא עשוי מאלומייום אם אני לא טועה... צירפתי תמונות שתראו על מה אני מדבר: http://www.pbase.com/razorjunior/inbox
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים אני רוצה לקנות Arctic Cooling NV Silencer 5 Rev.2 לXFX 6800LE שיהיה לי בקרוב מאוד הקטע שהוא שהשבוע אני נוסע לתל אביב יש למישהו מושג אולי יש חנות בתל אביב שאני יוכל למצוא את זה תעזרו לי בבקשה זה נורא חשוב לי תודה לכולם נ.ב זה יתאים לכרטיס שלי נכון?
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
היי, אני חושב לקנות את GAINWARD BLISS PCX GF 7600GT SILENTFX 256MB DDR3 בעל הקירור הפאסיבי. אין לי כוונה לעשות OC אבל רציתי לדעת אם יש בעיות ביצועים לכרטיס לעומת כרטיסים עם מאורר? תודה
-
- 5 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום.. יש לי מאוורר של 12M , ואני לא יודע איך מחברים אותו !?!? מישהו מוכן לתת לי הסבר? תודה לעוזרים...
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המעבד והלוח אם שלי מאוד חמים (המעבד כמעט תמיד עומד על 50 מעלות, והלוח כמעט תמיד על 40 מעלות). דיי מזמן קניתי מאוורר של THERMALTAKE(זה עם הלדים בכחול ואדום) למארז, ומאז נראה לי החום עוד יותר עלה . ניקיתי את המאוורר של הCPU מאבק, וזה הוריד את הטמפ בכמה מעלות, אבל הוא עדיין חם. חשבתי אולי לקנות עוד מאוורר למארז... אולי זה יעזור. בכל מקרה יש לכם איזה עצות איך להוריד את החום? בלי שום קשר חשבתי להחליף למארז יפה (עם חלון) משהו בתקציב של עד 600 שקל, שיהיה יפה ושל חברה נורמלית, והכי חשוב שיהיה מקום למאווררים, ונראה לי שזה יעזור להוריד את החום, למישהו יש הצעות למארזים בתקציב של 600 ש"ח? ושאלה אחרונה: בלוח אם שלי (INTEL D845PESV) יש רק 2 כניסות למאווררי מארז, זאת ואמרת שאני יכול לה…
-
- 35 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
או קיי הגעתי לגבול של הכרטיס בתוכנה כמעט... עוד טיפה ואין לי מה לעלות , זה עוד לפני הקירור אתם בטח אומרים לעצמכם הוא משתמש בריבה טיונר, אז לא אני משתמש בPOWER STRIP ואני ממש בגבול 750@460 עוד לא שמתי קירור לזכרון ועוד לא מאוורר 120 ליד אז איזה תוכנה אפשר להשתמש בלי הגבלה? תודה
-
- 4 תגובות
- 502 צפיות
-
-
יש לי לוח GA P35-DS3P זיכרון 800 DDR2 מעבד E2160 היכן אני מגדיר OC מקסימלי???????בבקשה לפרט תודה מראש לכולם ולפורום שאני הכי אוהב
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, טוב אז בקרוב בעזרת השם, אני קונה מחשב עם הלוח הזה: Asus P8P67 -M (יכל להיות דגם פרו ויכל להיות שלא). עכשיו לשאלה שלי. אני קונה את המארז CM Storm Scout ורשום שהוא יכל להכיל עד 5 שזה אומר: ^^ תקנו אותי אם אני טועה ^^ אבל בלוח רשום שיש לו שתי חיבורים למאוורר מארז: ואני יודע שאפשר לחבר על אותו חיבור, כמה מאווררים, אז השאלה שלי היא: 1. כמה מאווררים אני יכל להכניס לתוך המארז ושהלוח יוכל להפעיל אותם ? 2. עוד שאלה: מה יותר עדיף P8P67 דגם פרו או לא דגם פרו ? חשוב לציין שאני קונה כ. מסך GTS 450.. 3. והאם עדיף לי לשדרג את המארז ל- CM 690 ולעשות לו חלון צד, או להשאיר את SS ולעשות לו חלון צד ? כי בכל מקרה אני עושה חלון צד, לדים וכד' .. תווודה מראש לכולם !! =]
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כפי ששאלתי: יכול להיות שזה גם כך וגם כך בסטפינג שונה? מה יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 595 צפיות
-
-
היי יש לי כרטיס מסך GEFORCE6800GT כבר כמעט 3 שנים. בחצי שנה האחרונה הביצועים במחשב ירדו וזה נהיה מורגש בהגזמה. שמתי לב שהטמפרטורה המקסימלית לפני שהמחשב נותן לי הודעה על חום יתר היא 120c(הרבה בתוך הקו האדום). לצורך העניין ניקיתי אבק באופן יסודי ממש לקח לי 5שעות, את כל המחשב מאווררים וכו'. המחשב יראה שיפור טוב מאוד כמעט 10c אפילו, אבל הכרטיס מסך עדיין בוחש לו שמה בקו האדום 111c ודרך אגב זה על משחק חלש ביותר. אני מאמין שהצורה בא ניקיתי את המחשב זהה לאיך שהמחשב שלי היה בשנה הראשונה לקנייה אבל הטמפרטורה לא מספקת אותי ואני מתחיל לחשוב שהכרטיס נדפק אולי למרות שהוא לא עושה שום בעיות. אם אני פשוט אשאל חנויות מחשבים אני לא אקבל תשובה טובה כמו שאתם תוכלו לספק לי בקשר לזה! Nvid…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה הבעיה של המחשב זה שבא לו הוא עושה רעש חזק מאוד ואין לי מושג מאיפה זה מגיע...כשהיה את הרעש,כיביתי את המחשב הוצאתי את המכסה ופתאום הרעש נעלם..ככה זה תמיד שהמחשב רועש אני פותח אותו ופתאום נעלם,יש לי את התוכנה SPEED FUN ששם אני רואה את הRPM של 2 המאווררים שיש לי,ושניהם מראים 17 אלף +-, האחוז טמפרטורה אצלי הוא 55 מעלות..לפי מה שהבנתי זה לא הרבה אך עדיין אני רוצה "לשפר" את זה איכשהו,אם זה לקנות לו מאוורר יותר חזק או כל דבר אחד,כמובן במחיר הגיוני. מדובר במחשב קצת יישן עם מעבד 775,למי שלא יודע המעבדים האלה מתחממים יחסית מהר,אז אני כמעט בטוח כשיש את הרעש זה בא מהמעבד.. מה אתם אומרים איך אני יכול להוריד את הטמפרטורה של המעבד וגם על הדרך לעשות את המחשב יותר שקט? יש מאוורר משו…
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
טוב בקרוב אני אקנה מחשב חדש... ואני מתכנן OC. אבל...... לא עשיתי בחיים OC למעבד וללוח אם.. עשיתי רק לכרטיס מסך... עכשיו יש לי כמה שאלות.. מושגים.. FSB? מזה? מה המשמעות? מכפלה פתוחה? מה זה אומר? באס גבוהה או נמוך? מזה?! ואולי עוד דברים שמישהו חדש בתחום צריך לדעת לפני שהוא עושה את זה... טיפים וכאלה.. תודה
-
- 13 תגובות
- 687 צפיות
-
-
Award Modular BIOS v6.00PG TDB103F מישו יכול לעזור לי... אני לא יודע איך נועלים PCI AGP ואיך מעלים מתח בביוס שלי.. אני פשוט לא מוצא את זה. הלוח אם הוא BIOSTAR M7TDB
-
- 2 תגובות
- 449 צפיות
-
-
אני חושב שהכותרת ברורה.. סה"כ הלך לי הכרטיס מסך ואני רוצה לאפות אותו בתנור. עכשיו,צריך להוריד את הקירור, לנקות את שאריות המשחה (בוצע) אבל אין לי משחה טרמית להחליף. האם זה יהיה בסדר שאני אחבר את הקירור לאחר הבישול ללא משחה רק לבדיקה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום עשיתי כבר OC למעבד ולזברונות עכשיו הגיע תורו של הכ.מסך יש לי רדאון 8600 פרו שרץ ב 400/300. הטמפי שלו במנוחה 39C בעבודה אחרי כ 30 דקות 47C. אני צריך עזרה ממש מפורטת איך עושים OC בטוח ל כ.מסך ומה הסכנות שכרוכות בכך. חוץ מזה יש לי כמה שאלות: -איך בודקים יציבות של כ.מסך אחרי ה OC? -מה זה ארטיפקטים ו איך לזהות אותם? -מה ה טמפירטורות המומלצות לעבודה של כ.מסך?
-
- 3 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום לכם.. רציתי להתייעץ איתכם בקשר לקירור למעבד . המעבד שלי מגיע לטמפרטורה גבוה והמאוור שלו עושה רעש בלתי נסבל אז החלטתי לקנות קירור אחר ממה שיש לי. {יש לי את הקירור שבא עם המעבד של אינטל מרעיש ממש .} עכשיו אני מוכן להשקיע עד 250 שקל על קירור טוב וכמובן כמה שפחות מרעיש עניין הרעש פה הוא ממש חשוב לי. * המעבד שלי הוא של: Prescott הינה תמונה של הטמפרטורה ללא מאמץ.. במאמץ הטמפרטורה של המעבד מגיעה ל 60-62 מעלות.. והינה תמונה של מפרט המחשב שלי.. תודה לעוזרים..
-
- 3 תגובות
- 474 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך 7800GT במארז יש את המאורר של הספק ועוד מאורר (כנראה גנרי ) וכמובן המאורר של הכרטיס מסך אני לא מתכוון לעשות OC כרגע . השאלה שלי האם אני צריך עוד מאוור או שזה מספיק כרגע האמת שממש לא בא לי להתחיל לעשות חורים אבל אם צריך אז אני אעשה ! או שאולי רק להחליף את המאורר שבמארז למשהו איכותי יותר? תודה
-
- 7 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אני ינסה, אחרי כל התמונות שראיתי בbit-tech, זה נשמע לי מאד מפתה. אם למישהו יש רעין (אני מאד גרוע ברעיונות) למוד פשוט וקל לטירון, אשמח אם הוא יגיד לי .
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות OC לא רציני עם המפרט הנוכחי אבל המחשב שלי מסרב בכל תוקף!! עד 220HT הוא מוכן לקבל. אם אני מנסה להגיע ל225 ומעלה המחשב נכנס ישר לקיפאון בלי לחשוב שנייה מיותרת!! (אגב לא נגעתי בשום דבר אחר, לא מתחים ולא נעליים). למישהו יש מושג מה חוסם אותי פה?? אני מתאר לעצמי שזה הלוח אם או הזיכרון.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי קירור למעבד mugen 2 או 3 לא זוכר, בקיצור הורדתי אותו לפני כחצי שנה נעבדו לי הברגים .שאלה איפה אפשר להשיג ברגים או להתאים ברגים אחרים?
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
כבר ידוע שממש לא כדאי לחבר את מאורר המעבד או כל מאוורר אחר ללוח האם, במיוחד מאוררים חזקים כדוגמאת הוולקנו 7 הצורך חצי אמפר !!! (כמעט כמו שניי 120 מילימטר שפויים), חיעבור כזה יכול לגרום לעיתים לבעיות יציבות שונות במקרה הטוב, ובמקרים קיצוניים ( שלא ראיתי אף פעם ) לשריפת לוח האם... הכל טוב ויפה, ואפשר לחבר את שלושת הפינים של המאוורר לספק אבל אז אין לנו את אפשרות המוניטור למהירות סיבוב המאורר, שלי לפחות חשובה מאד... מה אפשר לעשות ? בקלות... לוקחים את מחבר השלוש פין, מוציאים בעזרת מברג את הפין הצהוב ( לא השחור ולא האדום), משיגים מחבר 3 פין ריק ( יש בערימות, ותמיד אפשר לחלץ אחד ממאווררים ישנים), ומכניסים את החוט הצהוב אל מיקומו בהתאמה, לפי המקום ממנו הוציאתם את החוט בהתחלה, בוד…
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום אני רוצה ממכם המלצות על קירור שמתאים למארז קטן שמונח אופקית ,אז קירור למארז יש לי מאוורר 120 שמכניס אוויר מהצד מאוורר של ספק שמוציא אוויר גם כן מאותו צד ומאוורר 80 שמוציא אוויר שמורכב על החלק האחורי עכשיו רציתי המלצות לקירור של המעבד, חשבתי על המניפה של zalman ואז ראיתי גם מאווררים כמו הac שהמאוורר מכניס אוויר למעבד בעמידה בגלל שזה מארז שוכב אולי יהיה יותר יעיל אז יש לי את ההתלבטות הזאת ,השיקולים העיקריים שלי זה שיהיה שקט וקר כמובן ושלא יחסום את הקירור לחלקים אחרים מעבד amd2800 athlon תודה.
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-