עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by CrashZone,

כן כן סוף כל סוף קניתי כרטיס מסך חדש שיחליף את הג'יפה 2 הקלוקר הקטן שלי. קיבלתי בשעה טובה היום את הכרטיס, של לידטק בAGP. כרטיס יפהפה! פתחתי צינורות ועשיתי OC נכון לעכשיו ל 475/740 ! והזכרון פשוט מסרב להגיד שהוא רוצה להפסיק! הליבה עושה לי קצת בעיות אבל אני חושב שזה קשור לספק שלי...אני אסדר כמה דברים ואמשיך. התוצאות הם ב03: 5874 וב05: 2364 קירור סטוק ללא העלאת מתח. זה עוד יעלה! לשם השוואה ה6600GT עושה 7500-8000 ב03 וב05 3000-3200. צפו לביקורות + מדריך בטיפ בשבועות הקרובים. כמו כן צפו לביקורת שלי שתעלה בימים הקרובים לטיפ.

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  2. עריכה: טעות בפורום. עכשיו כנראה העבירו את זה. אפשר לנעול את הדיון הספציפי הזה. תודה.

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  3. השתמשתי ב ATI TOOL עשיתי: 1. FIND MAX CORE 2. FIND MAX MEMORY אחרי שהוא סיים הורדתי מכל אחד חמש עשיתי למעלה SAVE אחרי זה עשיתי ריסטרט ואז הכל חזר להיות רגיל.

4. שלום יש לי pentium 4 2.2 a ולוח אם ga-8irx והלוח שלי תמיד מראה לי 25 מעלות. עוד בעייה היא שהחום במעבד בדרך כלל הוא בין 50 ל-52 מעלות ובמאמץ מגיע ל-58 לעומת זאת שהמארז פתוח יש לי 44-43 מעלות... נראה לי שהמצב כזה בגלל שחם מאוד מאוד בחדר שלי... אז אין ברירה נחכה לחורף יש לי קירור רגיל מאורר על המעבד ומאורר שמוציא אוויר... אז מה מומלץ לי לעשות בעניין הלוח אם ובעניין המעבד? והאם זה בריא להשאיר את המארז של המחשב פתוח?

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  5. Started by segev22,

מישהו שמע על זה? אם כן תנו קצת פרטים ועל איזה עיקרון זה עובד..

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  6. Started by Ram23,

אז ככה,יש לי Q9450 עם TUNIQ TOWER בלי OC. החום של הCPU נמוך,29 מעלות כשהטוניק על פול,אבל הליבות בסביבות ה50-60! מה לעשות? [attachment deleted by admin]

7. Started by ozba77,

אחרי המלצה פה על AC Frezer 7 הלכתי לחנות והמוכר הציע לי את זה (אמנם יקר יותר - עולה 250 שקל) מה דעתכם על המאורר הזה ? יש לי מעבד P-D 2.8 ולוח Asus P5LD2

• 7 תגובות
    • 566 צפיות
  8. Started by moonbone,

יש לי מחשב P4 2.4 533... בלה בלה... לוח של אפוקס 4g4a+ וזכרון של Corsair PC3200... לפי משהו שראיתי בת'רד אחר בפורום הזכרון הנ"ל המצוי בארץ הוא לא ממש טוב אז אם למישהו יש מושג מה המהירות האמיתית שבה הוא יכול לעבוד.... שיספר לי בבקשה....

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  9. Started by danielzy,

הזמנתי AMD 940BE Gigabyte 790x UD3P Mugen 2 במטרה להכנס לתחום ה OC. קראתי כמה מדריכים ועדיין יש כמה דברים שאני לא בטוח ולא מבין. 1. OC מסיר אחריות או לא ? איך בכלל החנות יכולה לדעת אם עשיתי OC או לא ? 2. לא הבנתי את עניין המכפלה וה FSB. 3. עם מעבד וצ'יפסט AMD כמו שלי, אפשר לעשות OC דרך הווינדווס ולא דרך הביוס, נכון ? נניח שקיבלתי את המעבד והלוח שלי, אני נכנס לביוס או דרך התוכנה של AMD.. מעלה נניח את התדר ל 3.4, מריץ בדיקות יציבות.. במידה ויציב מעלה את התדר עוד ועוד עד אשר לא יציב. כאשר לא יציב, מעלה את המתח ובודק אם כרגע התדר יציב, וכך הלאה, כל זאת תוך כדי השגחה אל הטמפ'. הבנתי נכון ? בכל לוח יש כפתור איפוס ביוס ? לפעמים אני רואה אנשים כותבים "יציב 24\7" מה ז…

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  10. Started by THE FOX,

מעבד 3200+ סוקט 939. ישנו מדריך המסביר איך לעשות זאת? מהו שיפור הטמפרטורה המושג בממוצע? והאם כדאי להסיר כלל את מכסה המעבד?

• 7 תגובות
    • 566 צפיות
  11. Started by Pierot,

יש לי כרגע מארז בלאקליין עם קירור אינפיניטי [מאוור אחד]. קיבלתי אתמול tuniq במתנה, ואני מתלבט אם להחליף? כדאי בכלל לנסוע מחדרה עד לתל אביב שיתקינו לי את כל העניין? כרגע המחשב שלי שקט כמו אילם במשך היום, ככה שלא נראה לי שמעט רעש מהטוניק אם בכלל יפריע לי.. אז הנושא העיקרי הוא הקירור. תודה. ד"א - המעבד הוא q6600 עוד עריכה קטנטנה - הבנתי שאפשר להוסיף עוד מאוור לאינפיניטי.. יש הבדל משמעותי בין מאוור אחד לשניים בקירור? [שוב רעש פחות מפריע לי, גם ככה אני לא שומע כלום מהמארז כרגע..]

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  12. Started by yehob,

יש דרך לפתוח את המכפלה במעבדי pentium4?? אם כן איך??

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  13. Started by קלוקיי,

שלום... אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד אז בינתיים עשיתי ככה, תמונה: http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=phpFABqFz.jpg ובזיכרונות ככה תמונה: http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=phpFABqFz.jpg עכשיו ב Ruw Refresh Cycle Time , לא היה לי באפשרויות 46, המס' הכי קרוב שהיה שם ל 46 זה ב45 זה בסדר מה שעשיתי שם?... ועכשיו השאלה שלי האם זה בסדר?, ומה אני עוד צריך לעשות כדי להתחיל באוברקלוק תקין?.. תודה לעוזרים...

14. שלום רב, אני עומד לקנות כרטיס מסך חדש (Geforce6800NU), ולהחליף את הישן (Radeon9600SE), אז סתם אני רוצה לעשות לו אוברקלוק בינתיים. ניסיתי את ATI Tool, Power Strip, Riva Tuner.... בכולם נכשלתי ובמקום לעלות על מהירויות הסטוק זה ירד... אז החזרתי למהירויות הסטוק בעזרת ה-RedLinker שהגיע עם הדרייברים של אומגה. באחד הדיונים פה ראיתי שמישהו המליץ על RedLinker לעשות אוברקלוק הורדתי את הגירסה החדשה. מהירויות הסטוק הם: Core - 324MHz Memory - 179MHz התחלתי לעלות ב-10Mhz כל אחד, וזה עבד רק ב-Memory, ועד עכשיו כבר העלתי אותו ל-200Mhz וזה עובד מצויין. בליבה עצמה משום מה הוא לא משתנה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

• 8 תגובות
    • 566 צפיות
  15. קיבלתי לפני כמה ימים 9500 של POWERCOLOR, והיום יצא לי לשחק בו קצת... אחרי מאמץ לא גדול (התקנת דרייבר עם SOFTMOD, וריצה של ATITOOL), הגעתי ל-450MHZ ליבה ו-500MHZ זכרונות. הקירור כמובן מקורי, גם המתח, והכרטיס יציב לחלוטין במשחקים ומסוגל לעוד, פשוט חשבתי שה-ATITOOL לא עובד טוב, אז הפסקתי כדי לעשות בנצ'ים... צירפתי תמונה מEVEREST של נתוני הכרטיס (ולמרות שהוא מזוהה בה כ-9600, בדרייברים הוא מזוהה כ-9550). הרצתי 3DMARK03 לראות מה השיפור (איחוי דיסק פעל איתו...), לפני ה-OC הכרטיס קיבל 2200 כשהוא פועל עם מעבד +2600 MOBILE שעובד כרגע על 200X5 (כן, 1GHZ...), אחרי ה-OC התוצאה היא 3250. מחר אני אנסה לעלות עוד קצת, וגם לעשות בנץ' כשהמעבד במהירות נורמלית ובלי איחוי דיסק. הכרטיס נותן תמו…

16. Started by XOR,

טוב זה המפרט: מעבד: AMD 2500+ לוח אם: GIGABYTE GA-7N400-PRO2 זיכרונות: 2X256 CORSAIR XMS 3200LL מאוורר: AERO7+ -------------------------- אני נסיתי לעשות OC לבד וכמובן שרפתי את הלוח אם והמעבד! אז עכשיו אני מבקש עזרה ( אני חושב שאני צריך אותה ) הדבר היחיד שעשיתי זה לשנות את המהירות מ 166MHZ ל 200MHZ עכשיו המעבד עובד על 3200+ ואני רוצה לעשות אותו יותר מהיר. מה אתה ממליצים לי לעשות. תודה.

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  17. Started by shlomi8,

בימים הקרובים אמור להגיע לי הטיוניק...קראתי את המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/2/ ורק קציתי לדעת אם הוא תופס גם לגבי הטיוניק כי זה נראה מדריך ישן....ומה הקטע של הלמרוח משחה על הגוף קירור ואז לנגב אותה...לעשות ככה גם לטיוניק? תודה

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  18. Started by erezbuyom,

אני רוצה להחליף את הלדים שבאו המארז שלי שהם אדום וירוק ללדים כחולים ורציתי לדעת אם אני יחליף זה לא יפגע בלוח מבינת צריכת החשמל ורציתי לדעת עם צריכת החשמל של הלדים הכחולים היא אותו צריכת חשמל כמו כל לד רגיל? אודה לתשובה!

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  19. Started by n3b,

שלום, לאחר שלא הצלחתי להעלות על הגורם לטמפ' הגבוהה, הבחנתי בכך שכאשר אני נמצא בווינדוס ויסטה(בד"כ אני על אקספי..) הטמפ' צונחת בכ7 מעלות. באקספי היא על 49 במנוחה ובויסטה על 42 מדוע זה קורה? כמו כן יש לי אנטיוירוס(NOD32) באקספי ואין תוכנות מיותרות ברקע... מעבד Q9450+AC EXTREME

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  20. Started by ORrrr,

לפני כמה שבועות קניתי aeroflow חדש למחשב והרכבתי אותו.. לפני שהרכבתי אותו זכרתי שתמיד הטמרטורה הייתה מוגזמת 90-100 מעלות למעבד וזה לוח של ג'יגה בייט אז זה בטח החיישן שזייף פעם שמעתי שאם מזיזים את החיישן מתחת למעבד קצת אחורה אז זה מסתדר השאלה היא האם יכול להיות שהזזתי אותו יותר מידי אחורה? אני יודע שזה נוגע במעבד והטמפרטורה שלי עכשיו במנוחה היא 47 מעלות יש אפשרות שזה מראה טמפרטורה נמוכה מידי? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  21. Started by wiz,

אהלן עכשיו שתיקנתי את המאורר של ה-Chipset שלי החלטתי קצת לשחק עם OC כי אני קונה מחשב חדש בקרוב אז שאני ידע מה אני עושה לפחות קצת :> עכשיו, המחשב שלי לא מוכן לעבור את ה-150 =\ ב-150 אני ב1732.. והסטוק זה? 1500 בערך? המעלות ממש סבירות כרגע.. 42 IDLE 46 Load לוח אם 36 Load לא בדקתי. למה הוא לא נותן לי לעשות יותר =\ העלתי את ה- Vcore ל-1.8 וזהו לא שחקתי יותר, אשמח לשמוע הצעות. אה והלוח אם זה MSI kt3 Ultra (מבוסס via apollo kt333).

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  22. ??

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  23. Started by ido-nava,

המפרט של המחשב שלי הוא: AMD ATHLON 3500+ עם קירור TT BIG TYPHOON ו 512MB CORSAIR CL2.5 X2 ו eVga Geforce 6800 GS רציתי לשאול עם גם להם כדי לשים קירור מסויים ... כי אני משחק המון במשחקים והמחשב דלוק 24/7 .... ואם כן .. איזה הכי מומלץ ?

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  24. Started by dddd01,

שלום, קניתי מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 stepping G0 ולוח אם GIGABYTE GA-P35C-DS3R . רציתי לקנות למעבד קירור big typhoon vx , וכתוב שהוא מתאים לסוקט 775 (שזה הלוח אם שלי) אבל בפירוט מעבדים שהוא מתאים להם כתוב core 2 due וגם core 2 extreme אבל לא כתוב את ה core 2 quad . אז מה זה אומר? האם הקירור big typhoon מתאים או לא למעבד וללוח אם שלי? הרי הסוקט כתוב שאותו דבר אבל בפירוט לא כתוב את הcore 2 quad. הינה קישור לקירור: http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0310-01/cl-p0310-01.asp אשמח לעזרה ,תודה.

• 7 תגובות
    • 565 צפיות
  25. התקנתי היום את ה BigTyphoon על ה LanParty עכשיו ישנם שתי שיטות להתקנה אחת סטנדרטית והשנייה אלטרנטיבית למי שמכיר אני עשיתי שילוב ביניהם את הפלסטיק שנמצא מאחורי הלוח השארתי ומקדימה(איזור המעבד) הוצאתי את הפלסטיק מיקמתי את ה BigTyphoon שמתי את ה H חיזקתי עם האומים וכדומה וזהו... עכשיו השאלה שלי היא האם הפלסטיק האחורי(המקורי) יחזיק מעמד לפי איך שזה נראה זה מאוד יציב...

• 4 תגובות
    • 565 צפיות

דיונים חדשים בפורומים