אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי מאורר אחד של 120 מצד ימין ליד הספק שהוא מוציא אוויר ואחד שחסום (לפי דעתי) ע"י ההארד דיסק הוא 80 ומכניס אוויר ככה שכל זרימת האוויר כנראה נדפקת והוא מכניס פחות אוויר, האם להזיז את ההארד דיסק מעל המאווור (אפשר לראות בתמונה) או להשאיר ככה וזה לא מפריע כמו שאני טוען? ועוד שאלה: עד כמה יתשפר לי הטמפ' וזרימת האוויר כאשר אני החתוך את הזכוכית (יש לי חלון) ואני אשים מאורר 120 שמכניס. (או שכדאי מוציא?) שאלה אחרונה ;D האם יש עוד איפה להזיז את החוטים ולשפר את הזרימה או שזה המקיסמום ?(תמונה) תודה לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשיפור/שידרוג הסירקולציה של המארז. הסיבה: אני מבצע OC למעבד (6700K 4.5) ובמאמץ אני מקבל 70 מעלות למעבד, 60 מעלות ללוח אם (מה שבגללו בגדול אני מרגיש שמשהו לא תקין בסירקולציה), ו-64 לכרטיס מסך (לגבי הכרטיס מסך לא כ"כ התייחסתי לגביו אבל אני בוודאות יודע שהוא גם מקבל טמפרטורה גבוהה יחסית גם ב-Idle בקיץ במיוחד, 53-54). אנחנו עכשיו רק בפברואר, לא רוצה לדעת מה יהיה בקיץ. ברשותי מארז cm690 II basic, צילמתי תמונות שיהיה יותר קל להבין (מתנצל על האיכות). בדלת הימנית של המארז יש מאוורר אחד בדלת השמאלית של המארז (מאחורי הלוח אם) נראה לי שיש אפשרות להוסיף שם מאוורר או שאני טועה?במידה וכן, האם…
-
- 27 תגובות
- 6.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-. אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה? זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור. וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה! תודה רבה!
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט הוא כזה: מעבד Q6600 ספק Liberty 400, שני סטיקים של זיכרון 1GB OCZ, כרטיס 8800GT של פליט, לוח P35-DS3L של ג'יגהבייט. וכל שאר הרכיבים, כתוב במפרט שלי. אה והקירור למעבד הוא Spire SP507B7-U DiamondCool.. לא בדקתי את טמפ' המעבד במאמץ, אבל ברגיל זה 38,38,35,35 הכי נמוך שזה הגיע במנוחה זה 32,32,27,27 בערך. כרטיס המסך: מאוורר 33 אחוז: מנוחה- 40מעלות, מאמץ- 55 מעלות מאוורר 100אחוז: מנוחה- 32מעלות, מאמץ- 46מעלות כפי שתראו בתמונות, המארז דיי גדול, יש שם שני כוננים קשיחים האחד 250GB SATA והשני ATA 40GB ומאחוריהם במארז יש 3 סלוטים למאווררים 80מ"מ כאשר הם מסודרים במאונך, אבל יש שם בפועל רק שניים. בסלוט העליון והתחתון (באמצע ריק), הם מכניסים אוויר למארז. חוץ מזה, ניתן לראות א…
-
- 6 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז MIDTOWER הכי מכוער שראיתם בחיים שלכם... אני רוצה קצת לשפץ אותו...אני מתכוון לצבוע אותו מחדש ועוד קצת שינויים אפשר אולי לדעת באיזה סוג של צבע או ספריי אני אמור להשתמש כדי שזה יצא טוב ומה העלויות של זה ? תודה, יאן.
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
מפרט: Q6600, AC FREEZER PRO, GIGABYTE P35-DS3 (אין OC) ב DEFAULT ה FREEZER עובד במהירות של 600-700 RPM, והמעבד במנוחה עומד על 55 מעלות ע"י ה EASYTUNE 5 שיניתי את המהירות המינימלית ל-1000 RPM וזה הוריד כ-10 מעלות הבעייה, שאני עושה REBOOT, זה חוזר ל 600-700 RPM עד שאני מריץ שוב את EASYTUNE. האם יש צורה דרך ה BIOS לשלוט במהירות ההתחלתית שתהיה יותר גבוהה? (מהירות המאורר עולה אוטומטית שיש עומס)
-
- 1 תגובה
- 506 צפיות
-
-
התקנתי קירור למעבד (אינטל E4300) במטרה להשקיט את המחשב, מאוורר זלמן CNPS700. המאוורר כרגע מסתובב במהירות ממוצעת של 2600RPM, וטמפ' המעבד הממוצעת היא 25-30C. המאוורר אמנם שקט אולי יחסית למחשבים אחרים, אבל עדיין אפשר לשמוע אותו גם ממרחק של כמה מטרים מהמחשב. אני יודע שיש כל מיני אפשרויות לשלוט במהירות המאורר, אבל לא ממש הצלחתי לעשות את זה. ניסיתי לעבוד עם SPEEDFAN ועם PC PROBE של אסוס, אבל כלום לא קרה. נכנסתי להגדרות של הביוס, הפעלתי את QFAN, הגדרתי שניתן לשלוט על המאורר, ניסיתי לסמן שם אפשרות של SILENT MODE - אבל כלום לא עוזר. המאוורר כל הזמן מסתובב באותה מהירות ולכן עושה את אותו רעש. יש למישהו עצה מה לעשות? [דרך אגב, המאוורר מחובר ללוח אם ולא לספק כוח, אז לא זאת הבעיה]
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום! היום עזרתי לחבר לבנות פאן באס. התהליך של הקידוח וההרכה היה כיף ומהיר אבל ההלחמות.. או או או ההלחמות.. אחר הצהריים שלם בזבזנו בניסיונות לבנות את המעגל ולא הצלחנו. הוא רצה לעשות פאן-באס עם 2 לדים (לד לכל מצב) והבסיס למעגל היה השרטוט הזה: ניסינו לשנות את מיקום הנורה האחת במעגל לשתי נורות ובקיצור לא הצלחנו. אשמח מאוד מאוד אם מישהו ישנה את השרטוט למעגל בעל שתי לדים כאשר לד אחד פועל כאשר המאוורר ב-7V ואחד פועל במצב של 12V. תודה ותודה.
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם intel d845gbv ואני רוצה לעשות אובר קלוק למעבד. הבעיה היא שאין לי אפשרות לעשות את זה דרך הביוס, אז חשבתי שאולי אפשר דרך התוכנה ClockGen. מישהו יכול להגיד לי מהו ה PLL שלי בתוכנה הזאת? תודה
-
- 2 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אז ככה מסומן לי temp1 temp hd temp2 temp3 עכשיו את ה2 ואת 1 ואת הכונן אני יודע...שזה הם...אבל ה3 אני לא יודע למה הוא שייך ולפעמים הטמפרטורה של ממש גבוהה ואני לא יודע למה זה שייך בבקשה תעזרו לי, בביוס יש לי רק מעבד ומערכת אבל בתוכנה מופיע לי ב3 משהו שאני לא יודע מה הוא.
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
מישהו מקיר או יודע על תוכנה שאני יוכל לראות טמפ' הליבות של Pentium D820 ניסיתי אם הרבה תוכנות הם נותנות לי רק CPU TEMP ואני רוצה CORE
-
- 6 תגובות
- 559 צפיות
-
-
-
יש לי לוח msi neo 2 platinum זיכרון 2x256 ceon 2.5-3-3-7 ספק 400w מעבד venice 3000+ fbs 275 זיכרון 1:2 מתח מעבד 1.536v ווינדוס xp 64bit אני מנסה לבדוק יציבות אבל תוכנה s&m לא מצליחה לעבוד-האם היא תומכת בxp 64bit? אני מריץ primenet כבר חצי שעה -והטמפ' 51 מעלות יציב -האם טמפ תקינה? שאלה האם זה הטסט שעושים בprime והאם יש עוד תוכנות שבודקות יציבות תודה
-
- 1 תגובה
- 409 צפיות
-
-
צהריים טובים לכם יש לי את התוכנות הנ"ל מהמלצה של מישהו באתר... ניסיתי לשנות את הFSB שם אך המחשב נתקע (לא הגדלתי בהרבה משו כמו ל2160@2000) מישהו יודע מה הבעיה או האם מישהו יודע ממש להשתמש בתוכנה הנ"ל?
-
- 7 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדעת לאן אפשר להגיע עם OC בעזרת התוכנה וללא שינוי שאני יבצע בBIOS (היות ולמרות שקראתי את המאמרים, העסק נראה מסובך) קודם כל נתונים: מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON 2סטיקים של 128 +2 סטיקים של 256 MB לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה) מארז פשוט מאוורר של 80 MM שידרגתי את המאוורר של המעבד של VENTEC נורא מסקרן אותי לדעת לאן אפשר להגיע עם הנתונים הנ"ל, והאמת מאמרים זה נחמד אבל אין כמו עזרה מפה. אני מצרף תמונת מסך של התוכנה, יש לי שם אזהרה מוזרה שאני לא הצלחתי להבין. כמו כן עברתי על הHELP אבל לא ממש הבנתי איך משתמשים בתוכנה.
-
- 11 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, אחרי שקיררתי את הזכרונות שלי (Twinmos Speed Premium BH5), העלתי אותם ל 252*2=504MHZ הם יכולים לעלות עוד הרבה יותר אבל לצערי לא קיים מחלק 9.5/10... . בכל מקרה ה RAM כרגע בתזמונים 2-2-2-5, ונשאר יציב בערך בכל תזמון שנותנים לו. 1.יש למשהו רעיון איך לתזמן אותו יותר טוב? 2.אפשר לסמוך על תוצאות בבנצ'ים (sandra, everest) כדי לקבל קנה מידה לאיך שהזכרון יעבוד באמת? (במילים אחרות- אם שיפור של 10% בבנצ' יתן באמת 10% שיפור בביצועי הזכרון בתכלס?). תודה למגיבים! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 506 צפיות
-
-
אוקיי חבר'ה (דרך אגב אני בת למי שעונ הבצורה של בן) יש לי חלון בצד של המארז, ומנורה (קטודה נראה לי) כחולה וכל מיני... וראיתי תמונות של מארזים עם חלונות כאלה קטנים בתקרה של המארז וזה מצא חן בעיניי ואני רוצה לעשות גם אבל אני צריכה קצת עזרה ממי שכבר יש לו את זה במארז. אני צריכה מדריך לזה (עדיף בעברית) שיגיד לי איפה יש? ואני גם צריכה מידות סטנדרטיות לחלון מי שכבר עשה ומתמחה. אז הצעות טיפים ותמונות מי שיכול שיכתוב פה.. מחכה לתשובה תודה רבה 8)
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי אני בונה מארז והנה מה שחשבתי לעשות בו ואם יש לכם עוד רעיונות אז תודה אני רוצה אם הלמעלה לעשות משהו יפה עם לדים אולי חריטה אבל אני זקוק לתמונה בת *****. הנה התכנון לעכשיו
-
- 9 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם זה המחשב שלי http://img47.imageshack.us/my.php?image=001zj6.jpg יש לי שני מאווררי 80 מילימטר ששואבים אוויר החוצה מאחורה , מקדימה יש לי מקום לעוד איזה שניים אולי שלוש , האם שווה להשיק בעוד מאווררים , ואם כן איך לסדר אותם איפה להכניס אוויר , איפה להוציא המארז הוא Supertalent Aluminium CA-601UFB Silver כרטיס מסך 8800gts 640mb עכשיו ככה , המעבד הוא amd am2 5600 x2 והטמפרטורה שלו נעה בין 41-46 מעלות ושל ה system בסביבות 36-38 לפי מה ש ai-booster אומר זה תקין ? ראיתי את ה"מוציא חום" הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14541 האם זה משהו יעיל ?
-
- 6 תגובות
- 493 צפיות
-
-
http://img77.imageshack.us/img77/8531/p1060745vm1.jpg למעשה המארז הוא שוכב אבל הוא יעמוד... ככה שהספק כוח בתחתית המארז.. אופציות: - 2 מאוררים אחוריים של 80 מ"מ - 2 מאוררים למעלה ולמטה בגודל 120 מ"מ המחשב יישב על גומיות של 1 ס"מ ככה שאפשר להשתמש גם במאורר שנמצא למעטה אבל בטח הוא ישאב הרבה אבק.. מבחינת פיזור חום נוכחי.. הכל דיי קריר, חוץ מהכרטיס מסך שאתה נוגע בו ומקבל כוויה בגלל הירור הפסיבי.... יש מאורר אחד של 80 מ"מ שמוציא אוויר... עכשיו תזכרו זה HTPC.. אני לא רוצה יותר מ2 מאוררים במארז... זה צריך להיות שקט חרישי שלא ישמעו.. עכשיו אי אפשר לשים מאוורר 120 בתחתית בגלל שזה בטח יכניס מלא אבק.. אבל הוא היחידי שממוקם מול הכרטיס מסך... יש רעיון תכנון איפה לשים מאוררים? בכלליות…
-
- 3 תגובות
- 650 צפיות
-
-
זאת המערכת שאני מתכנן לעשות. מה שאני צריך ממכם זה ייעוץ, הארות, הערות, בעיות, טענות ומענות, קיצר הבנתם.
-
- 6 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אז ככה.. פרוייקט חנוכה\פסח שלי הולך להיות בניית מערכת קירור מיים כוללת (כרטיס מסך,מעבד ולוח אם , זכרונות והארדיסק באופציה) התוכנית שלי זה לבנות הכל (הככככל) חוץ מהמשאבה :] אולי מחר אני יעלה תוכניות הראשוניות שלי לwaterblocks אין לי ממש זמן כרגע אחת הבעיות המרכזיות שלי הן: המערכת תיהיה אטומה לגמריי (מן הסתם) .. אבל אני יצתרך לבנות שסתום כל שהוא כדי לרוקן ולהוסיף מיים, הכל פשוט וקל ,אבל.. הwater tank הולך לשבת על הריצפה של המארז וגודלו יהיה תלוי בכמות המקום שיהיה במארז :] הבעיה היא: כוח הכבידה.. הרדיאטור וה waterblocks יהיו יותר גבוהים מהמיכל מיים, ולכן בגע שפותחים תשסתום.. פוףףף הכל ישפריץ החוצה.. חשבתי לפתור תבעיה עי שסתום שיהיה מורכב בתוך צינור קטן ואז אני יחבר צ…
-
- 14 תגובות
- 879 צפיות
-
-
לפני שבועיים בניתי כמה מערכות לכריית Litecoin . הם מייצרות חום אדיר ואני רוצה לתכנן מערכת קירור מים שתוריד את טמפרטורת העבודה ושתהיה שקטה עד כמה שאפשר. יש לי 2 לוחות Asus Z87-A עם מעבד i3 ו3 כרטיסי sapphire R290. לוח Gigabyte Z87X – OC עם מעבד i3 ו4 כרטיסי sapphire R290. לוח ASUS P8H67- M Pro עם מעבד i5 ו-2 כרטיסי sapphire R290. ובמחשב האישי שלי – לוח Asus rampage IV עם מעבד i7-4820k וכרטיס אחד sapphire R290 כל זה במארז ANTEC P182. בכל 4 המחשבים הראשונים אני צריך לקרר רק את כרטיסי המסך בלי המעבד ובמחשב שלי גם את הכרטיס וגם את המעבד. 4 המחשבים עובדים בקופסה פתוחה וגמישה ( זה בעצם מסגרת זמנית שבניתי עד שאסיים את בניית המערכות) הם יעבדו 24 שעות 7 ימים בשבוע במשך תקופה ארוכה …
-
- 41 תגובות
- 37.2k צפיות
-
-
כשאני מעלה בביוס לרמה המקסימלית את הOC אחריי הBOOT המערכת מבקשת ממני דיסק הפעלה וכשאני מחזיר לרמה הקודמת הכל עובד מצויין צירפתי את נתוני ה CPU Z בתמונות חשוב לציין כי בביוס אני מעלה את הנתון של הFSB מ / / 147 ל / / 153 ואז התקלה הזאת מופיע האם אני צריך להתקין מערכת חדשה ? כדי לקבל מקסימום OC ? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
ברצוני להתעלל במארז שלי... לפרק אותו לגורמים, להוסיף לו כמה חורים... והחדיר אליו כמה חלקים אך... ישנה בעיה קטנה... אין לי את הידע האלקטרוני לביצוע הפעולות... לכן, רציתי לדעת אם יש כאן אנשים באיזור נתניה... שמוכנים להיות "חונך" למופרע מתחיל בתודה מראש... נדב, מד"א 101
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-