עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, ברשותי מחשב נייד Sony VGN-CR21SR_L כבר הרבה זמן שהוא מתחמם ולפעמים הוא עושה ריסטרט ואף נותן זרמי חשמל נתוני המחשב הם: Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium איך אפשר לקרר את המחשב ? האם מומלץ לקנות משטח קירור אם כן איזה כדאי? תודה רבה

• 23 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. אני רוצה לקנות קירור מים אב לא מבין בזה כלום אבל ממש כלום לא יודע איך זה עובד איך החלקים נקראים מה מחברים איזה חברות דגמים בקיצור כלום(סליחה על הטיפשות) מי שמוכן להיכנס אליי לאיסיקיו או למסנג'ר ולהסביר לי על הכל ולענות על כל שאלותיי מוזמן תודה לעונים מראש! icq: 338080138 messenger: mikeyco@hotmail.co.il

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  3. ברשותי מעבד i3 2120 וקירור katana 3. המארז הוא מארז gigabyte aurora 3d עם 3 מאוררים מתוכם 2 הם מאוררים עם מהירות של 1400 rpm, כך שהוא מאורר דיי טוב. הבעיה היא הטמפרטורה של המעבד. באיידל זה עומד על 43 ובמאמץ מטפס ל64. לפי מה שראיתי באינטרנט פה ושם, זה אמור להיות הרבה יותר נמוך. לחבר שלי יש גם אותו המעבד, עם איזה קירור ג'נרי מעפן ובאיידל זה עומד אצלו על 40. אני יודע שזה לא טמפטורות שמסכנות את המעבד, אך אני יודע שזה אמור להיות נמוך יותר ואני רוצה את זה בשביל לב שקט גם. למישהו יש דעה או הצעה? תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by huhxd,

טוב אז אני קונה מחשב כנראה בימים הקרובים ורציתי לשאול שאלה. המחשב שאני קונה יהיה מבוסס על אינטל E6750 או Q6600 - אני עדיין לא סגור. 8800GTS ועם המארז NZXT APOLLO. עכשיו עם כל מה שלקחתי אין לי עדיין מספיק כדי לקנות קירור למעבד ואני לא מוכן להתפשר על משהו בשביל הקירור. עכשיו רציתי לשאול האם הקירור שבא עם המעבד יספק אותי ולא יגרום למעבד להגיע לחימום גבוה? תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 494 צפיות
  5. Started by avi333,

יש לי את הלוח הזה ואני רוצה לקנות את הקירור הזה או את הXP 120 אבל אני לא מוצא אתר שאני יכול לקנות בו אותו אז אם מישהו יכול להביא לי אתר זה יעזור.... ומה לדעתכם יותר טוב הXP120 או זה והאם אני יצטרך לפרק את הלוח בשביל להרכיב אותו או תאקספי 120 כי אני לא יודע לפרק לוח???

• 4 תגובות
    • 429 צפיות
  6. Started by def,

אני מדבר על התכנית ה1 שבאתר לא מובן לי חיבור הדיודות עם מישהו יוכל להרחיב פשוט אין לי מושג מה תפקיד הדיודה ואיך מחברים אותה בשרטוט מופיע משהו אחד ובתצלומים משהו אחר ??!? אם תוכלו להסביר אודה !

7. שלום קראתי את הסטיקי וממש לא הצלחתי / הבנתי מה צריך לעשות בתוכנה SpeedFan ... שיניתי את האפשרות בביוס ל ENABLE יש לי 4 מאווררים שמחוברים ללוח אמ שהו EP43-DS3L למישהו יש דרך אחרת או תוכנה אחרת או הסבר יותר מובן שאני אדע מה לעשות ? תודה

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  8. שלום לכם. הזמנתי בסוף את הביג-טייפון, היום הוא הגיע והתקנתי אותו. רציתי לדעת, אם יש איזושהי תוכנה שאפשר בעזרתה לשלוט על המהירות שהביג-טייפון מסתובב, כי עכשיו הוא מסתובב ממש ממש לאט [300rpm]. ניסיתי לשנות בSpeedFan, אבל לא ממש הצלחתי.

• 1 תגובה
    • 457 צפיות
  9. Started by BassMan,

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Leo101,

שלום לכולם יש ברשותי מעבד אינטל פנטיום 4 2.8 GHZ prescot ht. המעבד האמת נמצא בטמפרטורות לא רעות יחסית(בגלל המשחה הטרמית לא עובר את ה50 עם המאוורר המקורי שלו) אני גם לא עושה OC או משהו בסגנון.... אם אפשר המלצה למאוורר בתקציב של עד 200 שקל....חשוב מן הסתם שיוכל לקרר טוב אך בגלל שאמרתי שאיני מתכנן OC אני צריך שיקרר בעוצמה של המאוורר המקורי לא חייב יותר...(עדיף... ;D) מה שכן חשוב שהמאוורר יהיה שקט....זה בעצם הפרט הכי חשוב.... בקיצור מאוורר עם ביצועים סבירים העיקר שיהיה מאוד שקט.... אהה גם אם אפשר שהמאוורר יהיה מהחנות של KSP מטעמי נוחות (WWW.KSP.CO.IL).... תודה... ;D ;D

• 15 תגובות
    • 831 צפיות
  11. Started by AvigdOr.GT,

אני משתמש כרגע בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד, הטמפרטורה שלו במנוחה היא 36 מעלות, עכשיו אני לפני אוברקלוק ואני רוצה לקנות קירור, אז אין לי כ"כ הרבה כסף, אני רוצה לקנות משהו ב150 שקל לכל היותר, עכשיו מצאתי בזיגזג את המוצר הזה: VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 FOR P4 הוא טוב לאוברקלוק? יש לי מעבד 2.4 בסקוט 478. עכשיו ראיתי אותו בנועה ב100 שקל, אבל עם כל השליחה בלה בלה יוצא 135 ובשביל 10 שקל אני מוכן ללכת ברגל לזיגז שזה דיי קרוב אלי :ס. מה אתם אומרים, כדאי? או שיש קירור יותר טוב במחיר הזה?

• 11 תגובות
    • 562 צפיות
  12. היי,אני מחפש להחליף את כל הקירור במארז חוץ מהכרטס מסך(בגלל עניני אחריות). אני מחפש קירור למעבד(אינטל E8400)עם אפשרות שאני אעשב בעתיד OC קל ביותר.אני מחפש גם 2 מאוררים 120.חשוב לי שיהיו שקטים ככל שאפשר במסגרת התקציב. תודה

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  13. Started by KoM,

לוח ג'יגה בייט X58 UD5, 12GB זכרון קינגסטון 1333, I7 920 וספק מספיק טוב. פשוט לא מצליח לעבור את ה-3.1GHZ שזה פשוט מעפן... נראה לי בקר ה-SATA מגביל אותי, איך אני נועל אותו ?? מתח שמתי על 1.3 כבר למעבד, זכרונות עובדים בדאון קלוק ל-1000 ומשהו. כל עזרה תעזור זה פשוט מביך 3.1.

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  14. Started by t-mac1,

שלום, יש לי מחשב AMD Athlon 64 מעבד 3700+, עם לוח ג'יגבייט. המארז שלי הוא מארז ג'נרי. עם המארז קיבלתי בפנים שני מאווררים של 80 מילימטר. המחשב שלי פעל לאט, עד שהחלטתי להחליף מאוורר, וקניתי מאוורר 1 (נראה לי מאוורר ג'נרי), של 120 מילימטר, התקנתי אותו, ואני מרגיש שהמחשב עובד עכשיו יותר מהר...! עכשיו, חשבתי אם כדאיי בכלל להחליף את כל המאווררים במחשב. אז ככה: 1. יש לי הכנה בצד למאוורר 90 מילימטר, ועוד במקום המאוורר שמתחת להארד דיסק (שמה יש לי עכשיו 80 מילימטר, לשים במקומו עוד אחד של 120). 2. חשבתי גם אם כדאיי להחליף את המאוורר של המעבד. עכשיו יש לי את המאוורר ההוא שמקבלים עם המעבד, וחשבתי להחליף אותו למשהו טוב יותר. האם זה ישפר לי את ביצועי המחשב והוא יעבוד יותר מהר? בקשר למא…

• 11 תגובות
    • 551 צפיות
  15. שלום לכולם ברשותי מארז של טרמלטק עם מערכת קירור מים ( טאי צ'י) הוספתי גם בלוק קירור מים לכרטיס מסך ומיכל מים יותר גדול המערכת שמותקנת כרגע במארז היא: לוח אם: אסוס P4S800 מעבד: אינטל 2.8 HT זיכרון: 1ג'יגה בשני סלוטים של 512 400 MHZ כרטיס מסך ATI9550 כרגע נתוני הטמפרטורה הם כאלו: אסוס פרוב מראה מעבד בעבודה רגילה עומד על 11 מעלות צלסיוס ובמאמץ אחרי 12 שעות של פריים 95 המעבד מגיע ל19 מעלות הלוח עומד על 14 מעלות בעבודה רגילה ו21 מעלות במאמץ אותם נתונים פלוס מינוס שתיים שלוש מעלות נקראו בסנדרה באוורסט ובביוס עצמו אני מניח שהטמפרטורות האלו שגויות כי הטמפרטורה בחדר היא יותר גבוהה אבל עדיין בבדיקות שעשיתי בלי הקירור מים עם קירור אויר רגיל המעבד עבד על 35 מעלות בעבודה רגילה ועב…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אהלן. חיפשתי תשובות לנושא הזה בפורום ולא מצאתי, אז פתחתי טרד חדש. אני מתחדש עם E6600, לוח 965P S3, הכל מקורר מים (מעבד, צ'יפסט, מסך), ומתוכנן אובר רציני לכל מה שאפשר (הייתי עושה גם לSATA אם הייתי יכול..) השאלה היא בנוגע לזכרונות. אני לא יודע איזה תדר עדיף לי. 667? או 800? שהרי הבנתי שעדיף אולי 667 כדי להגיע אחרי אובר למחלק 1:1, אבל התאוריה עוד לא מובנת לי. מישהו יכול להסביר איך זה עובד? מה התדר והמכפיל של E6600, ואיך זה מסתדר עם התדר של הזכרונות ועם המחלק? ומה ההשלכות באובר? השאלות שלי הם לגבי התאוריה והתדרים, ולא לגבי זכרונות של חברה מסויימת או אחרת. תודה!

• 2 תגובות
    • 425 צפיות
  17. מערכת: -מעבד: i5-4690K 3.5GHz מואץ ל 4.4GHz. -לוח אם: Z87 XPOWER (MS 7811) -קירור: CoolerMaster Seidon 240V V3 Plus מארז: P280 של אנטק ספק: HydroX 650W דיסקים: 2 SSD (ב RAID1) ועוד 4 קשיחים רגילים. מערכת הפעלה: ווינדוס 7 64 ביט. אחרי שהחלפתי קירור לפני שבועיים החלטתי לחזור לקונפיגורציית המערכת המקורית (מלפני החלפת הקירור) וטענתי מחדש את הפרמטרים (השמורים בביוס למרבה המזל), עדכנתי את ה MSI Command Center והרצתי את ה IntelBurnTest 2.54. המערכת עברה בדיקה בהצלחה (10 סיבובים) אלא מה, לפי ה MSI Command Center המעבד מגיע ל 87 מעלות מפעם לפעם וכאשר המאוורר מתחיל לפעול חזק יותר הטמפרטורה יורדת ל 56 מעלות. כיצד ניתן להגדיר ב M…

18. שלום. יש ברשותי מעבד p3 866 בסלוט 1 ותמיד ניסיתי לעשות לו Oc אבל משום מה תמיד היו בעיות! בהתחלה הבאס הוא 133 ואני יכול להעלות אותו עד 150 ( כי אין עוד ! צ'יפ טיפש וישן). יש עוד משהו ....זה גם קובע spread spcture ( ארר משהו כזה) On/off יענו 133 On 138 off 140 on 143 off 150 on אני קראתי באיזה פורום שהאפשרות הזאת לא טובה כי היא מיועדת לשרתים אבל שניסיתי לעשות 143 off המחשב לא עלה אז היתי רציך לרסטר את הביוס ולהחזיר את זה ל 133 on. טוב כנראה אין לי אפשרות לבטל את זה אבל בכל מקרה הוצאתי את המעבד סלוט 1 ועשיתי לו ניקוי יסודי ( הגוף קירור הוא מובנה עליו וקשה מאוד לפרק) ואחרי זה הצלחתי להגיע לבאס 150 , משמע 1Ghz בלי בעיה ובלי קריסות. לצערי אני לא יכול להעלות עוד כי אי…

• 4 תגובות
    • 440 צפיות
  19. Started by amir_dj,

יש לי מעבדamd 6400 ולוח אם של ג'יגהביט m61sme -s2l. אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל משום מה אני לא מוצא איפה לשנות את המתח של המעבד בביוס. אני רוצה להעלות את המעבד מ-3.2 ל4 (שינוי של 25 אחוז), זה מוגזם? אני יכול לסחוב את זה עם קרור סטוק? או עם Arctic Cooling Freezer 64? בקיצור אני צריך עזרה של איך לעשות את זה... חוץ מלעלות את המגה הרץ ל250... איפה אני משנה את המתח ולכמה? ומה אני עוד צריך לשנות? + קראתי מדריך באתר שלכם והוא אמר לבטל את האפשרויות הבאות: spread spectrum מצאתי 3 אחד HT אחד PCI ואחד SATA cpu thermal trottilng לא מצאתי cool 'n' quite ביטלתי

• 6 תגובות
    • 610 צפיות
  20. Started by GamePad,

טוב בטח כבר שאלו את זה כבר, אבל.. איך אני משנה את המתח למעבד? יש לי פנטיום 3 650 שכרגע רץ על 120 fsb ואני רוצה לעלות ל133 הבנתי שאני צריך להעלות קצת את המתח ע"מ לשמור על יציבות אבל בביוס עוד לא מצאתי את האופציה לוח ga-6iem יש תוכנות שעושות את זה?

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  21. Started by crimson_789,

יש לי בורד GA-M51GM-S2G ואני לא מצליח למצוא איפה או איך אני משנה את המתחים למעבד ולזכרונות אם מישהו נתקל בבעיה דומה לשלי בבורד דומה לשלי אני אשמח לשמוע את דעתו

• 5 תגובות
    • 511 צפיות
  22. שלום חברים, אני בעליו הגאים של לוח P4P800 ואני מריץ את המערכת על באס יציב של 240 מה"צ הבעייה שOC אוטומאטי מוריד לי את באס הזכרונות ל 160 מה"צ ביחס של 2:3 עם תזמונים של 3-4-4-8 שברור לכולם שזה דיי עלוב לזכרונות PC4000. עכשיו למי שמכיר את הלוח הנ"ל וכיצד אני משנה קונפיגורציות ידנית ? אני מעוניין בתזמונים נמוכים ביחס של 4:5 מבקש למי שמכיר טוב את הביוס להדריך אותי כיצד לבצע את השינויים ידנית. לגבי הזכרונות אני יודע שאני משנה תזמון ב CHIPSET CONF אבל איזה נתונים להזין, שינוי היחס ושינוי הבאס לזכורונת את זה אין לי מושג אין לעשות. בתודה מראש!

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  23. שלום לכולם!!! רציתי להמשיך ולשפר את הכרטיס מסך שלי יש לי RADEON9600 עשיתי OC והגעתי425\220 1. רציתי לדעת איך אני משנה את התדר של הזיכרונות כדי להגיע לתוצאות יותר טובות??? 2. ולאיזה תדרים לשנות?? 3. בATITOOL יש שם אופציה MEM האים שם משנים?? 4. מישהו יודע על ווטל מוד לכרטיס שלי?? ואם כן אפשר בבקשה להרחיב?? תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  24. Started by Hitman_47,

יש לי כרטיס ישן Radeon 9100 והמאורר שלו ניסרף אז הורדתי גם את הלוחית קירור שלו עכשיו איך אני מדביק או מצמיד לוחית מחדש שמעתי יש איזה דבק מיוחד או משהו כזה עם מישהו יכול להסביר לי קצת ... תודה מראש...

• 1 תגובה
    • 428 צפיות
  25. Started by supercars,

מפרט בצד ימין. יש לי מארז מאוד קטן של אינטל: 34 ס"מ אורך, 42 ס"מ רוחב, אני מאוד מרוצה ממנו, הקירור מאוד שקט והטמפ' טובות. פעם (כשרק קניתי את המחשב, בחורף) המעבד היה על 31 במנוחה. היום הוא על 41 במנוחה, אולי בגלל החום של אוגוסט, כי אין לי מזגן בחדר.. לא יודע. הנה טמפ' מלפני כמה דקות שאני רק גולש באינטרנט: הסירקולציה: יש לי מאורר מאחורה שמוציא אוויר (אני חושב 80x80), מאורר למעבד, לספק כוח ולכרטיס מסך. זהו. ככה זה נראה: אני צריך את עזרתכם על מנת לשפר את הסירקולציה במארז בשביל טמפרטורות נמוכות יותר. לפי החצים רואים שיש לי הכנה למאורר יותר גדול מאחורה (אני חושב 100x100), אז חשבתי איכשהו לשים את הנוכחי מקדימה שיכניס אוויר ומאחורה לקנות חדש גדול יותר, הבעיה היא שאי…

• 89 תגובות
    • 5.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.