עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני רוצה לבנות(דגש על "רוצה") בלוק מים לכן אני צריך לדעת,איזה מתכת מוליכה חום הכי טוב(אלומיניום/נחושת/???) ועוד שאלה,נגיד שהמים במערכת קירור מים מתחת לטמפרטורת החדר,איך אוטמים את הבלוק ככה שלא תהיה התעבות מים מסביב לבלוק?

• 20 תגובות
    • 12k צפיות
  2. Started by HeaT-SinK,

שלום יש לי בעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי. המעבד: AMD Athlon 64 X2 5000+ 2 ליבות 13*200 = 2600 מגה הרץ 2 ג'יגה זיכרות DDR2 בIDLE הטמפ שלו היא ב45. במאמץ הטמפ' מטפסת עד ל70 פלוס מינוס והמערכת נכבית (הגנה מהביוס) הבעיה היא שהמעבד מתאמץ סתם. כשמשחק פועל לדוגמא מייפל סטורי. פעם (במחשב הישן AMD BARTON 2500) הייתי משחק בו בכיף, אבל היום (במחשב הנוכחי) אחרי כמה דק' משחק אני בודק את הטמפ' והיא כבר על 70. אני לא מבין למה המעבד מתאמץ יותר מדי. אין לי תוכנות אחרות שפועלות ברקע. כל מה שאני רואה לפי הSPEED FAN זה ש2 הליבות מתאמצות עד הסוף כשאני במשחק.

• 20 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. מעבד 2500K קירור YASYA לוח ASUS P8P67 ביוס רשמי אחרון. איך אני מתחיל? מה מו מי? כרגע המעבד רץ במנוחה על 1.6GHZ ובמאמץ על 4.3GHZ אני רוצה בדיוק אותו דבר רק עם 4.7 או (הכוונה היא שהמעבד יוריד את התדר כשהוא לא בשימוש אינטנסיבי)4.8GHZ http://oi52.tinypic.com/2n8syn9.jpg http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html#post110904 הוא השאיר את הPLL על AUTO. אבל הוא הגיע ל4.8 עם 1.35V עריכה:ניסיתי בדיוק כמו שהוא עשה, קיבלתי BSOD בבוט. ניסיתי לעלות מתח ל1.375 גם לא עזר..

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  4. יש גם שאלות מפגרות (אל תבהלו), אבל זה כדי שאני יהיה בטוח בעצמי. 1)היטסינק זה הצלעות קירור? 2)כשאני קונה מעבד חדש (ואני מרכיב אותו ואת כל שאר המחשב) אני צריך למרוח את המישחה הטרמית או שהוא (המעבד) כבר מגיע עם זה מורכב? 3)המישחה הטרמית משמשת גם כדבק בין ההיטסינק למעבד? 4)במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=as_apllying2.php המישחה שהוא מורח על ליבת המעבד והמישחה שהוא מורח על ההיטסינק היא אותה מישחה? אם כן אז למה יש לה צבע שונה על כל משטח (שחור וכסף)? אם אני אזכר בעוד שאלות שרציתי לשאול אז אני אוסיף אותן (תבדקו מדי פעם). תודה רבה לכל העונים.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. 1. איך הבלוק הזה? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4296 2. כמה בערך תעלה לי משאבה ומאיפה אני יכול להשיג? 3. מאיפה אני יכול להשיג רדיאטור?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. יש לי כרטיס מסל R9700 PRO של גיגה בייט ,ומעבד AMD 2000 מעליו עם קירור SMART FAN 2 בגלל שהמאוורר הזה חזר כל הרוח החמה עפה על הכרטיס ומחממת אותו מאוד!!! מה לעשות??? וזה עדיף על הקירור של ה- gigabyte ??? Vantec Icqberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by STReeT STyLe,

אני רוצה לעשות פאן באס, עם דבר כזה שמסובבים וזה מוריד את המטח! עכשיו, יש לי כזה דבר, וכשאני שם על המקסימום, זה עובד, אם אני מוריד קצת, זה נחלש (אם ממש קצת), ואז קצת יותר מוריד אז נכבה לגמרי! מה אני יכול לעשות כדי שזה ישתמש בהדרגתיות שבקצה אחד יעבוד על המקסימום, ובקצה השני זה יכבה ? תודה מראש! נ.ב יכול להיות שהדבר הזה (הזה שמסובבים, ברח לי השם) שלי אינו תקין, ואם כך - כמה עולה בערך אחד חדש ? ואם מישהו יודע איך להכין אחד - מדריכים יתקבלו בברכה! שוב, תודה מראש!

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי יש לי כרטיס מסך GTX 570 של גיגהבייט , והתחלתי קצת לעשות לו OC ולהריץ בדיקות ולראות מה המקסימום שאני מגיע איתו ללא העלאת מתח. הצלחתי לייצב את הכרטיס לאחר כמה בדיקות שעברו בהצלחה ב 3Dmark 11 . הנה הנתונים : Core Clock - 785 Shader Clock - 1570 Memory Clock - 2026 המתח נשאר סטוק 0.988 . בקשר לטמפרטורות במאמץ הוא הגיע ל 75 ובמנוחה בסביבות ה 35 . את המאוורר הגדרתי שיפעל לכל מעלה אחוז כלומר אם הטמפרטורה מגיעה ל 50 מעלות אז המאוורר יעבוד על 50 אחוז. (אני משתמש בתוכנה MSI AfterBurner ) עכשיו יש לי מעבד I7 920 שעובד בתדר של 2.6 וספק כוח 550W של chieftek . ולשאלה שלי האם אני יכול להעלות מתח לכרטיס ולהמשיך ולראות מהו המקסימום של הכרטיס שלי באוברקלוק או שעליי לדאוג מאוד בקשר לתצ…

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. Started by lgmtk,

שלום, לאחרונה התחלתי לנסות להמהיר את הQ6600 שברשותי (מפרט מלא בצד). העברתי את הFSB ל400 מ-266, ונעלתי את הPCI E על 100 ואת הDRAM על 800 (ה1066 עשה בעיות). עכשיו, כמו שניתן לראות בתמונה, הFSB שלי הוא1600, מה שאמור להיות בלתי אפשרי מבחינת הלוח אם שלי בכלל, כי הוא אמור להיות במקסימום 1066. יש לציין שהRATIO שלי הוא 1:1 והטמפ' בסדר גמור. השאלה שלי היא האם זה נורמלי שהFSB כ"כ גבוה? [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by the kon,

שלום מה מצב??? טוב אז ככה רציתי איזה קוירור למעבד בסוקט 775 אתם ממליצים לי??? אני רוצה שיהיה חזק מקרר טוב אבל לא רועש!!! התקציב הוא 200-300 שקל תודה

• 20 תגובות
    • 903 צפיות
  11. התעוררתי לי הבוקר, חזרתי לישון.. התעוררתי לי שוב בצהרים ושמעתי את הטלפון מצלצל, הרמתי את השפורפרת ולשמחתי זה היה השליח של הסינק (שהזמנתי לפני 24 שעות) אוקי הגיע לי עם הסינק כמה אפשרויות לבחירה AMD\INTEL 92\80\70מ"מ הרכבה מהירה\הרכבה איטית בחרתי לי INTEL\80\מהירה המהירה כדרך אגב זה חיבור ישירות על התושבת פלסטיק הקיימת אוקי, הרכבתי את הסינק שמתי את התופסנים, נכנסו דיי בקלות אין מה להגיד אבל משהו פה לא נראה לי, היה לי חשד לא נורא אמרתי זה יעבור.. פירקתי את ההרדיסק בשביל לקחת מאחוריו את המאורר, בווווםםםםם משהו עף לכיווני ממש בתנוחת THE MATRIX התקופפתי בשניה האחרונה, ממש מילימטר ממני התופסן התעופף לו אל תוך חלל החדר טוב האמת הוא פשוט עף לידי ולא ממש שמתי לב.. בכל מק…

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by oren_vegas,

יש לי פנטיום 4 2.4 ללא אוברקלוקינג,טמפרטורת המחשה במצב רגיל היא:42 מעלות בערך, בעת הפעלת תוכנות ,גלישה,ולמשל שאני ממיר בנרו ל- VCD לפני הצריבה אז הטמרטורה מגיעה ל-56-עד 58 מעלות.. האם זו טמפרטורה נורמלית? (לפי תוכנת SPEEDFAN)(יש לי רק שני מאווררים),שאלתי היא כזאת: יש לי מיזוג מיני מרכזי בבית,מה דעתכם שאקח צינור פשוט וקטן בקוטר נניח 1 ס"מ מתריס המזגן לאיזור המארז(לא לתוך המארז). מאוחורי המארז,והאויר הקר של המזגן פשוט יקרר את כל המארז וכך יורד את הטמפרטורות מה דעתכם?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by E-Bear,

בקרוב אני נוסע לאמריקה ואני מביא מערכת קירור מים, כנראה של danger dan בהרכבה עצמית... הייתי רוצה לקבל מכם הצעות בנוגע לאילו רכיבים צריכים להיות במערכת בכדי לקבל את התפוקה המלאה ממנה. התקציב אינו מוגבל ויכול להגיע גם עד 200-220$... תודה.

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. איפה אפשר לקנות כבלים IDE, רגילים ו/או מעוגלים בזול? בנוסף אני מחפש עטי UV כמו בכתבה הזאת: Metku UV drawing וצבעים שזוהרים בחושך... מישהו יודע איפה ניתן לקנות משהו מהדברים הנ"ל? תודה, תומר.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. תגידו יש פה גם אנשים שמצבם הכספי אינו מאפשר להם לקנות קירור מים,מאווררים..וכו'.. אני לא יודע מה איתכם.....אבל ככל שאני ממשיך להיכנס לאתר ....אני שם לב לעוד ילדים עם הורים עשירים שפשוט קונים להם הכל....או אנשים בעלי הכנסה די גבוהה יחסית...או פשוט אנשים יש להם סתם כסף לבזבז וככה הם מוציאים את זה.......אז בוא רגע נעצור ונחשוב על חסרי התקציב כאן...(אני מונה אחד מהם..).. ישבתי בביתי וחשבתי....אני כבר 3 שנים עושה אוברקלוקינג לכל רכיב במחשב.....(ואני לא משתמש בתוכנות כמו ריווה או שטויות כאלה...אני מאמין יותר בצריבת ביוס)....אז ככה המחשב שלי לא משהו מיוחד בכלל.....בעצם ערכו הכללי לא עולה על 2500........אז יום אחד ישבתי וחשבתי לעצמי איך אני יקרר את המחשב שלי....בתקציב מוגבל כמובן.…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by gilad121,

הטמפ אצלי הם 47 מנוחה ו- מאמץ 65 בסטוק . 55 במנוחה ו 76 במאמץ על 3.0 ghz במתח של 1.3 . השאלה היא אם אני יחליף את הv1 ל 120 extreme , האם אני יקבל שיפור משמעותי שאני יוכל להמשיך באוברקלוק? כי כרגע מה שתוקע אותי זה הטמפ הגבוהות .

• 20 תגובות
    • 851 צפיות
  17. אתמול בשיא החום המחשב שלי פשוט רתח ברמות מפחידות מעבד ה Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz שלי כול כך התחמם שלא יכולתי לפתוח את המארז בידיים חשופות. אז אחרי שקראתי את הביקורת באתר על אלוף הקירור: Thermalright Ultra 120 eXtreme קניתי אותו מחנות בראשון לציון ועכשיו המעבד שלי יותר קר מטמפרטורת החדר ראו תמונה מצורפת אני באמת לא מצליח להבין, איך כמה מוטות אלומיניום יכולים לעשות עבודה יותר טובה ממאוורר ומוטות קירור ביחד ? אבל אני כן יכול לומר לכול מי שדואג למחשב שלו הקיץ הזה, תיתן בהשקעה של הקירור הזה, ולא תתחרט. ועוד דבר בנוסף לקירור קניתי מאוורר לחבר עליו, ועכשיו אני חושב שזה היה ממש לא נחוץ. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by DisCus,

שלום לכם. יש לי מחשב שמבוסס על I7 950 ו-HD 6870 CFX. אני יודע שכעת קיץ ולרובנו המחשבים מתחממים יותר מהרגיל, אבל אצלי זה ממש לא אמור להיות כך. יש לי את HAF 932 עם עשרה מאווררים (מקדימה המאוורר המקורי שבא עם המארז ובנוסף 9 מאווררי Enermax Apollish 120m), ועם כל הכבוד... המערכת צריכה להיות עם טמפ' טובה גם בקיץ. להלן תמונה של המחשב: אני לא מבין למה יש לי מסכים כחולים עקב טמפ' גבוהות. ה-SSD, הכרטיסים וגם המעבד... בנוסף לכך, ניסיתי להפריד בין הכרטיסים, זאת אומרת להעביר את הכרטיס השני לחריץ ה-X8... אבל זה כבר נוגע בספק ולא מתאים לצערי הרב. יש לכם מושג מה אני עושה ולמה זה ככה?

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום לכל חברי הפורום במהלך בדיקת מעמץ עם התוכנה occt3 הגיע טמפ' המעבד לטמפ' שבין 70 ל72 מעלות המיפרט שלי בצד ותדר המעבד עומד אכשיו על 3200 והמתח על 1.25 וולט תדר FSB 380 השאלה שלי היא העם טמפ כזאת בזמן בדיקה היא בסדר או מסוכנת חשוב לציין שהתוכנה סימה את הבדיקה ללא תקלות בתודה לכל המשיבים

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by rap_tr,

ערב טוב ניקיתי את המחשב היום והוצאתי את המאוורר של המעבד (ברוב טיפשותי) יש לציין שמשכתי אותו קצת בכח כדי להוציא אותו מהשיינים שתופסות אותו והוא התנתק ובדיעבד גיליתי שהיה שם מן תופסן כזה שמחובר ללוח אם והמאוורר היה עם סיליקון או חומר לבן כזה.. בכל אופן,חיברתי אותו בחזרה,חיברתי את כל הכבלים(חשמל,מסך וכו..) והמחשב נדלק לכ-20/30 שניות ונכבה המסך לא עולה,ז"א הביוס לא עולה והמסך אפילו לא מגיב(כאילו שלא נדלק בכלל המחשב) אם מישהו יודע אולי מה הבעיה אני אשמח לתשובה..

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Raul,

יש לי 5600XT ועקב יציאת המשחק DOOM III שעובד אצלי לא רע ד"א.... אני רוצה בכל זאת לשפר לו קצת את הביצועים... אני מעוניין לקבל ממכם (אם אפשר) הסבר מפורט לOC מתון.... ואם צריך תוכנה מסויימת (עדיף שתהיה למתחילים) אשמח לקבל לינק.... נ.ב. 1. זה יהיה הOC הראשון שלי. 2. הOC מתוכנן להיות קבוע עם קרור מקורי.... תודה מראש,

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by eliil1,

בביוס כתוב מתח אחד , בCPU-Z מתח אחר , ובEVEREST כתוב משו אחר לגמרי...למה להאמין? ואיך אני ממהיר את הזכרונות שלי? האם זה יתרום לי בהמהרת המעבד? או לפחות יוכל לגרום להפחתת המתח למעבד? הזיכרונות: Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE תודה.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. ערב טוב , הגיע הזמן להחליף קירור למעבד שלי ( בחתימה ) הטמפ' עבודה ב IDLE היא סביב 50 מעלות ובמאמץ ( משחקים ) עובר את 60-65 . חשבתי לקנות את הזלמן 7700 עם האלומיניום המלא במחיר של 270-280 שקל. לפי ביקורות שקראתי הוא אמור לעזור לפחות ב 5-10 מעלות שזה קריטי. לגבי המערכת קירור מים של TT ( הבסיסית שלהם ) אין לי מושג . מה שאני יודע זה שזה 100 שקל יותר , אבל אם היא תשפיע בצורה טובה יותר מהזלמן אז אני אשקיע את ההפרש במחיר. זו המערכת - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_394&products_id=859 במידה ויש המלצות אחרות במחיר של עד 400 ש"ח שיתן שיפור רציני אשמח לשמוע. תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני עם OC קל ביותר... (באס 192 במקום 180) והטמפ' על 50 מעלות במצב רגיל ועל 58 מעלות במצב עמוס... כך שאני לא צריך איזה מפלצת... אני צריך משהו שקט זה מה שחשוב לי - השקט. הלחמתי כבר מפסק למאוורר צד (80MM) כדי שיעבוד על 5V רוב הזמן וככה יהיה לי שקט... כנ"ל לגבי המאווררים 120MM הקדמי והאחורי... הם עובדי אצלי על 5% מתפוקתם המלאה (בעזרת SPEED FAN) , הכל שקט ויפה חוץ מהמאוורר של המעבד... הוא מרכז הרעש כעת ואשמח להיפטר ממנו (זה המקורי של AMD) לטובת איזה מאוורר חדש טוב או מצידי אפילו רק גוף קירור (הכי שקט בלי מאוורר.. לא?) שמעתי על גופי קירור שעובדים עם מים בתוכם או משהו כזה חדש... אשמח לשמוע המלצות מה כדאי לקנות ומה מידת הראש לעומת אפקטיביות. תקציב: עד 150 ש"ח תודה לכם

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. במאווררים בנוסף לחיבור המלוקס יש עוד סוג של חיבור שבא איתם למה הוא ? ראיתי בלא גלריות אנשים שיש להם תמונות על המארז איך אפשר לעשות את זה ?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.