אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
ברשותי מארז Thermaltake Xaser3 V200A לאחרונה החלפתי את כל המאווררים 7 במספר ל-7 smart case fan2 כמו כן הייתה לי בעיה עם ה-hardcano 9 אז החליפו לי אותו כאשר סיימתי לחבר את כל המאאווררים שמתי לב שהארד קנו לא נותן מתח שווה לכל המאווררים כל השבע מחוברים בצורה כזאת שתיים מקדימה - פאן 1 אחד מלמעלה - פאן 2 שתיים מאחורה - פאן 3 שתיים צד - פאן 4 כאשר אני שם את כולם על העוצמה הכי נמוכה שתי פאנים מפסיקים לעבוד והשאר עובדים על נמוך כאשר אני שם לפחות על חצי את אלה שלא עבדו הם באמת עובדים על חצי וגם כאשר אני שם את כולם על חצי כנ"ל על מלוא המהירות ניסיתי לשחק עם הווראיציות של החיברים ולשנות את הפאנים וכ"ד אך כלום לא עזר ואני עובד עצות... אם הבעיה שהפנאל לא מספיק חזק לתמוך ב7 סמאט קיי…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כנף המאוורר שלי נשברה ... מה אני יכול לעשות חוץ מלקנות מאוורר חדש ?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
במאווררים בנוסף לחיבור המלוקס יש עוד סוג של חיבור שבא איתם למה הוא ? ראיתי בלא גלריות אנשים שיש להם תמונות על המארז איך אפשר לעשות את זה ?
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! עקב פריצת ה-LCD לאחרונה למודינג בפורום זה (אני רואה שרבים שואלים שאלות על LCD ומתעניינים בקניית מסך מסוג זה) עלה בראשי רעיון (שאני מוכן לעזור בישומו) לפתוח FAQ, רשימת תוכנות ושאר דברים שקשורים ב-LCD בת'רד דביק. עלה בראשי רעיון זה כיוון שאני בעצמי התלבטתי רבות באיזה תוכנה להשתמש (לקח זמן לא מועט גם למצוא לינקים לתוכנות), וגם במהלך הגדרת ה-LCD וגם לאחר התקנת העזרים שתוכנות LCD זקוקות (PORT95 וכדומה) נתקלתי בבעיות, באגים ועוד.. מה דעתכם מנהלים? אפשר גם להכניס את זה לדביק של האוברקלוקינג ולשנות את שמו של הדביק ל-"רכיבי אוברקלוקינג ומודינג מומלצים" או להוסיף דביק של "רכיבי מודינג מומלצים" ולשלב בו רכיבים שונים (לא רק של LCD) עריכה- עלה לי רעיון זה לאחר שראיתי בפורומים ש…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ממש בימים אלא אני הולך לסיים את מה שהתחלתי לפני דיי הרבה זמן - כשנתיים... הנה כמה תמונות לטעימה...
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מארז סימבדה (נדמה לי שזה נקרא מידי) מאורר ג'נרי 80ממ מקדימה למטה מתחת להרדיסק מכניס אוויר בכמות לא גדולה (ששמתי את הסמארט פאן 2 שם הוא עשה המון רעש בגלל שהגריל חתוך וכנראה היו שריקות בגלל החוזק של הסמארט עם החתיכות ברזל הקטנות שנשארו מסביב..) סמארט פאן 2 (פועל על 2800 סלד למען השקט הטוב) מוציא אוויר מאחורה מתחת לספק ומאורר 70מ"מ (3700 סל"ד) של ספיר (שבא בתור מאורר למעבד) מחובר למפרצים של ה 5.25" וזורק אוויר לכיוון המעבד והמאורר על המעבד ספארק 7+ (על 4200 סל"ד למען השקט הטוב) על הפרספקט אני לא מוכן לעשות מאורר כי אני אוהב את החלון שלי כמו שהוא ולא רוצה מאורר שיהיה תקוע לי באמצע החיים ומאורר בגג שיוציא אוויר זה גם סיפור כי צריך מקדח כוס לברזל וגם נראה לי שהסמארט פאן 2…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, זה קשור יותר בקירור פשוט. לכן זה בפורום הזה. כמו כל דבר אחר במחשב שלי, גם הדיסק WD 40 GB שלי מתחמם. ואין לי בעיות זרימת אוויר. יש לי רק דיסק אחד. ומולו יש את המאוורר 80 שמכניס אוויר קר מקדימה. הבעיה שהאוויר עובר במקביל אליו. הלוח המודפס למטה הוא שמתחמם אז חשבתי לשים את הדיסק בשיפוע ולתפוס מקום של שניים או שלושה דיסקים. זה ייצור שטח מגע יותר גדול עם הרוח מהמאוורר. השאלה אם זה לא יהרוס את הדיסק (הוא מסתובב שם באיזה 150-200 קמ"ש) ואם זה יפריע לזרימת האוויר. יש לי מאוורר 80 מאחורה מוציא ומחר אני מקווה לשים עוד אחד שיוציא בגג. יש לי גם חורים בדלת לכניסה פסיבית של אוויר.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמו שרבין תמיד התחיל את המשפטים שלו אם אני מאמין, אז לזכרו של רבין אני גם יתכיל את התר'ד הזה באני מאמין שלי. אני מאמין שמודינג אמיתי אי אפשר לקנות, בזה אני מאמין, שאם אתה קונה 8 מאוורים שמתוכם 6 80 מ"מ אחד 120 מ"מ ועד volcano 6 על המעבד אז זה לא אומר שעשיתה מודינג רציני. זה אומר ששידרגתה את המחשב בצורה אידיוטיצת ובזבזתה הון כסף סתם. עם קניתה חלון. עשיתה מודינג, נכון, אבל לא מודינג אמיתי, עשיתה מודינג של פחדנים, מודינג של "על בטוח" שום דבר לא יכול לקרות למארז, למחשב, וזה ממש יפה. אבל זה לא מודינג אמיתי. באתה וסילסלתה את כל החוטים בתוך המארז כדי שיהיה יותר יפה, לא עשיתה מודינג אמיתי, בסך הכל חסכתה מעלה או שתיים ואתה ממש משועמם. אז מה זה כן מודינג רציני? לצבוע את המארז לתלו…
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום אני ממש חייב לעושת OC למעד שלי , אני יודע שבטח היו על זה כמה מאות נושאים אבל אני בהחלט יודה לכם אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה. אין לי שום עבר בOC ואני באמת לא יודע איך עושים את זה יש לי פנטיום 2 550 , אני עכשיו קונה גם הרקולס גי פורס 3 טי 500 ו עוד 256 ראם (בנוסף ל128 שכבר יש לי) יש לי כמה שאלות: 1. כמובן איך עושים OC 2. לכמה להעלות בכלל את הפנטיום 2 550 3. אפשר לעשות OC לזכירונות?
-
- 20 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
הולך להיות לי ti-500 של הרקולס, אני מת לעשות לו overclocking רצחני לגמרי, למה, כי אני: משועמם, חסר חיים, כל היום במכבי, לא יודע את התאריכי לידה של ההורים\אחיות סבתות וכו אבל של הכלב כן..., קראתי את כל ספרי חולית בעברית, קפצתי פעם מהחלון קפיצת ראש לתוך סלע, עשו לי שתי טיפולי שורש 3 כתרים זמניים בורג וכתר מכסף באותה שן והרשימה עוד ממשיכה. [glow=red,2,300]אני צריך, רעיונות מקוריים, אך פרקטיים שיגרמו לכרטיס שלי לעבוד בקירור מקסימלי [/glow] בינתיים, crystal orb, antec cyclon blower, zigzag 80 m"m , 80 m"m arab וזהו, כול רעיון יתקבל בברכה! :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני הולך ביום חמישי לעשות overclocking למאיץ שאני הולך לקבל מחר, hercules ti-500, עכשיו אני מעונין כאן בבקשה שיגידו לי בדיוק מה לעשות, איך למנוע כול סיבה או יכולת של הכרטיס להישרף ולא יודע, איך בדיוק להמהיר את הכרטיס בצורה הטובה ביותר ואיך אני מפעיל בכלל את הriva tuner. תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
הטמפרטורות של לוח האם בסביבות 40 מעלות ושל המעבד בין 48 לבין 54 מעלות(נמדד על ידי sandra).במארז יש לי רק מאוורר אחד, האם כדאי להוסיף עוד מאוורר אחד(גם ככה יש הרבה רעש)? ???
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אתמול קניתי סלרון 1000 ורציתי לשאול לכמה אני יגיע אם אני יעשה אובר ואיזה מאוורר אני אצתרך יש לי את המאוורר של המעבד(שבא בקופסא) והוא נראה חזק. ושוב לשאלה לכמה אני יכול להגיע עם אובר לא רצחני
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מצטער שלא הערכתי נכונה את אפשרויות האוברקלוקינג של הלוח הזה. לקח לי לילה שלם להבין מספר דברים לגבי הלוח הזה והיכולת להמהיר את מהירות האפיק שלו. מה שגיליתי עדיין לא הופך אותו למתחרה ראוי ללוח המקביל של ABIT, אבל עדיין פותח אפשרויות רבות לאוברקלוק גבוהה ויציב למהירות האפיק של הלוח הזה. מי שדיבר איתי במפגש וגם עוקב אופן די קבוע אחר ההודעות שלי בוודאי ראה שאני ביקרתי את הלוחות של אסוס על חוסר יכולת האוברקלוקיות שלהם, בעיקר כשזה נוגע למהירות האפיק. הגורם העיקרי לטענות שלי היה שניתן לשלוט רק על המתח ללוח הזה(VIO) בצורה מאוד מוגבלת, לפי הטבלאות הרישמיות: 3.3 או 3.45 או מצב TEST MODE, שמשום מה רק עכשיו קפץ לי בצורה בולטת מול העיניים והתחלתי לתהות על קנקנו. ההבזק הגיע בסביבות…
-
אני רוצה לקנות בקרוב מעבד מסדרת Athlon Xp בשביל המהרה, ואני הולך לפתוח לו את הכפולה, אז זה משנה אם אני אקנה 1600+ או 1900+ כי אני יכול לשנות את הכפולה, מה יהיו ההבדלים? השאלה השניה היא האם אני יכול לשים זיכרון PC2700 או אפילו PC3000 על לוח שמבוסס על KT266A ולהגדיר אותו כ-PC2100 כי אני לא חושב שיהיה אפשרות בביוס לזיכרון PC2400 אפילו, בגלל שאני רוצה לעשות המהרה דרך מהירות האפיק ככה שרק ה-PC2700 או ה-PC3000 יעמדו בזה, והשאלה השלישית והאחרונה היא, האם אני אוכל להשאיר את המחשב על מהירות אפיק גבוהה כמו 175 (מבחינת כרטיסי ההרחבה) אם אני אראה את מסך ה-POST? נ.ב אני קונה כמה מאווררי 12 ס"מ למארז ו-AX-7 עם מאוורר 8 ס"מ.... האוזניים שלי...... :'(
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין כמה מאווררי 12 ס"מ בשביל המארז של Enermax, אתם יודעים אם הם יתאימו בגודל במקום השנים האחורים שיש שם? כלומר יש מקום לקדוח למאווררי 12 ס"מ שם? נ.ב איו לי עוד את המארז.
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, הגיע הזמן שגם אני אטול חלק במודינג.. אני מעונין לקבל הצעות מענינות לגבי התעללות במארז שלי כפי שניתן .. התכנון המקורי שלי הוא לקדוח במארז ולמקם 3 מאווררים (אחד במקום איפה שהספק יושב כרגע - אני מוציא את הספק מחוץ למארז, ושתיים בדלת של המארז). חוץ מזה לא תכננתי כלום. רעיונות מישהו ? מצורפות תמונות של המארז שלי. תמונה א' תמונה ב' אם אתם זקוקים לעוד תמונות רק תבקשו .. מצטער מראש על האיכות הגרועה של הצילום...
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קיבלתי היום את הRADEON 8500LE של הרקולס ורציתי לברר אם יכול להיות שהוא הגורם לכך שמחשב מאתחל או נתקע זמן קצר לאחר המהרה של המחשב (XP 1700+ ל-FSB 147). עם הכרטיס הקודם לא היתה בעיה במצב זה.
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
לא משנה כמה טובה הסרקולציה שלכם, אם טמפרטורת החדר חמה, כלומר 26-28, המחשב ירתח, ואעשיתי כל כך הרבה בדיקות בשביל זה, פשוט אין דרך להמלט מזה ! אמנם אפשר לשמור על טמפרטורת החדר, ואולי לרדת מעלה, אבל קירורק אמיתי לא יהיה אף פעם, בטח לא מאויר שנכנס מהחדר החם... ואני רוצה שמישהו יוכיח אחרת...
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
או: מה לא לשכוח כשמתקינים היט סינק. AMD 1.4Ghz ASUS A7M266 היום בבוקר החלטתי שאני אתקין את ה-CopperOrb שלי מחדש לפי המדריך של KoM. אז עשיתי הכל כמו שצריך רק בסוף, כשאורב היה במקום שחכתי לחבר אותו ללוח ;D הדלקתי את המחשב, שיטטתי בביוס, ראיתי 43 מעלות מעבד(וכמובן ידעתי שזה בגלל שהרגע פתחתי אותו) ולא שמתי לב שאין את ה-RPM של המאוורר. יצאתי מהביוס, הווינדוס עלה, מיד הפעלתי את הProbe ואז ראיתי מעבד ב- 66 מעלות ומאוורר לא מסתובב ברוב טיפשותי גם עשיתי Shut down מהWin וכשראיתי שזה לוקח יותר מידי זמן אז משכתי את הכבל של החשמל. למזלי המעבד שרד(האורב היה רותח אגב). עכשיו אני על 100Mhz Bus (=1050Mhz מעבד) כדי לקרר את המסכן. 32 לוח 53 מעבד. אני מקווה שלא עשיתי נזק כלשהו...…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
החלטתי לפנק את אחד ההארדיסקים שלי (ה60GXP) במגירת קירור בשבילו, ראיתי כמה שמות וכתבות(כמו כאן באתר), אבל אין כמעט השוואות גדולות ורציניות, אז השאלה שלי היא בעצם, איזו מגירת קירור הכי טובה ? Globalwin KINGKONG III HERMANNATOR HARDCANO II\V Enermax Whispersys ?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שללום, יש לי מארז Antec High Performance 1080B AMG חדש(!) :smoke: ואני רוצה להוסיף לו שני מאווררים על הדלת, ורציתי לשאול: 1) איפה אפשר לראות "מדריך" על הוספת מאוורר. ;D 2) האם מאוורר הלדים (Antec 80mm LED Fan) זקוק לגריל?! ??? בנוסף אני רוצה להוסיף גם מאוורר 120mm התוכלו להמליץ לי על אחד?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר מותו הפתאומי של האת'לון 650 שלי וגם ה1200 שלי(שניהם מהפסקות חשמל מוזרות),שלפתי את הדיורון 800 שלי מהמגירה והחלטתי לבדוק עד כמה אני יכול להגיע איתו בלי לשנות את המתח. ומסתבר במקרה שיש לי את מערכת הדיורון 945 עם Ti 4200 החזקה בעולם! עם סכום לא מבוטל של 7623 נקודות! אני יודע שזה לא שיא עולמי מיוחד במינו של עשרים אלף ומשהו נקודות אבל בכל זאת,כיף לחלוק איתכם כאלו דברים,אולי חלקכם ישאב מזה מוטיבציה וינסו גם... *הצלחתי גם להגיע ל8400 אבל כל דבר מעל הסכום הזה של 7623 לא הצליח לעבור יותר מחצי שעה של Prime 95.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-