עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by schmitt_trigger,

שלום, קניתי מחשב עם לוח אם ASUS P5K וזיכרון DDR2-800 של OCZ עם CL=4 קראתי במפרט של הלוח אם וכתוב שם: "Due to chipset limitation, DDR2-800 with CL=4 will be downgraded to run at DDR2-667 by default settings. If you want to operate with lower latency, adjust the memory timing manually" לא כל כך הבנתי מה זה אומר... איך אתם מציעים להגדיר את הזיכרון ב BIOS? אפשר לשנות את ה CL מ 4 ל 5 ב BIOS ואז להישאר עם DDR2-800 ? מחכה לתשובתכם ! תודה מראש

• 5 תגובות
    • 633 צפיות
  2. שלום חברים, אודה לעזרה והדרכה בביצוע OC מירבי ככל שאפשר למעבד הנ"ל על הלוח הנ"ל. קירור:noctua nh-d14 +2 מאווררים בתצורת PUSH-PULL. זיכון:KINGSTON DDR3-1600. אילו ערכים אצטרך להעלות ע"מ לייצב את הזיכרון על 1600,מאיזה מתח מומלץ להתחיל למעבד ואילו עוד ערכים כדאי לשנות. כעת בוצע OC עם תוכנת ASUS ועומד על 4.4GHZ,אך אני בטוח שאפשר להגיע לתוצאה הרבה יותר גבוהה,במיוחד היות ותדר הזיכרון עדיין נשאר על 1333..משום מה. אודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Jook,

עם איזה חומר להדביק את הצלעות קירור? והאם אם אני אעשה אוברקלוק על GEFORCE 2 MX400 שך NVISION יעזור בהרבה? תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by The-Q,

ברשותי לוח GIGABYTE GA-7ZXE ו- AMD ATHLON XP 1600+. יש לי את ההיט סינק ספייר החדש. יש לו קליפס מגעיל, ואחרי מאמצים רבים לא הצלחתי להוציא את ההיט סינק מהמקום וכמעט פגעתי בלוח. איך לעזאזל אני מוציא את ההיט סינק? מה הם רוצים, שאני אתלוש אותו מהמקום? יובל קיו.

• 8 תגובות
    • 832 צפיות
  5. קניתי מחשב חדש עד מעבד AMD ATHLON XP 3800+ X2 הטמפרטורה של המעבד במנוחה- 37 מעלות. הטמפרטורה המקסימלית של המעבד במאמץ ( לא בדקתי עם תוכנה ייעודית פשוט הפעלתי סימולטור טיסנים ומסוקים, ניסיתי לצרוב ולהעביר כמות גדולה של נתונים באותו זמן וכו'...) היא 45 מעלות. ראוי לציין שהמאוורר של המעבד לא מרעיש כלל, אחד מהשקטים שראיתי האמת... אני לא מתכנן אוברקולקינג בקרוב לפחות, כנראה רק בעתיד. האם בנתונים הנוכחיים של הטמפרטורות ב IDLE ובמאמץ כדאי להחליף קירור? כלומר אקבל שיפור ביצועים, הארכת חיי המעבד או כל ייתרון אחר שיצדיק החלפת מערכת קירור? תודה!

• 6 תגובות
    • 415 צפיות
  6. מי יותר טוב מכולם פה ? ולמה הוא יותר טוב מאחרים ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 Arctic Cooling Freezer 13 Scythe YASYA ‏Scythe Katana 3 ‏Scythe Mugen II ‏Noctua NH-D14 חשוב כמה שפחות רעש שיעשה ! תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by barakhil,

צהריים טובים :-) אני רוצה לשנות את הצבע של הנורה בפלופי שלי.. יש לי מלחם ואת הלד עצמו, מישהו יכול בערך להדריך אותי איך להלחים או להביא לי לינק למדריך ? תודה רבה לעוזרים, פשוט מעולם לא נגעתי במלחם זה נראה לי מפחיד :-) -הילה-

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם יש לי מאוורר עליון במארז של cooler master haf 932 שהוא קצת מרעיש לי והמארז קרוב אלי לכן זה מפריע לי. חשבתי להחליף אותו ל 2 של 120mm שקטים , ואם אפשר עם לד אדום זה יהיה ממש נחמד :-) מחפש המלצה + עזרה איך אני מפרק את ההברגה הזו שמגיעה עם המארז

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by darkie,

יש לי AMD 2500 עכשיו אני רוצה להוציא את הקירור סטוק כדי לנקות אותו מאבק ודיי הסתבכתי אם זה, לאיזה כיוון למשוך את הקליפסים וכו'. אם למישהו יש את הקירור סטוק הנ"ל ויכול להסביר לי איך להוציא אותו בבקשה או מישהו אחר שיכול להסביר לי איך להוציא אותו, תודה. עריכה: טעות בפורום מצטער בבקשה תעבירו לפורום המתאים.

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  10. אוקע, אז קיבלתי תמחשב החדש, ואיתו לוח NEO4 פלאטיניום של MSI, עם מתח מקסימלי לזיכרונות של 2.85, עכשיו אל תתחילו לשאול למה לקחתי מתח כזה עם הזללנים האלה (ספיד פרימיום 3500). אני לא הולך לעשות אוברקלוק לתדר ואני רוצה להבהיר זאת כרגע. אני לא חושב ש 2.85 ממש יגרום להם לפלוט הרבה חום, אבל בכל זאת, אם כן, הם על סלוטים 1+2, כלומר הגולדן אורב מעיף עליהם קצת אוויר (לעזאזל הוא גדול, וחוסם את סלוט 1 מגישה ;D) (כן, אמרתי גולדן אורב ולא ביגטייפון!) הם כרגע על מתח 2.8 (+0.2 מהסטוק) ויש אפשרות להוסיף 0.05, הם כרגע על 2.5-3-3-8 1T לאפס תביוס זה לא בעיה בלוח הזה, יש BIG RED BUTTON ליד השבב ביוס שמאפס ת CMOS עכשיו, לכמה לשאוף איתם ומה להדק? (עם A64 TWEAKER, אלא אם כן אתם ממליצים בחום מהביוס…

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  11. Started by Check_Point,

שלום. רציתי לדעת אם אפשר לעשות בפרספקט חור של 80mm עם מקדח כוס של מתכת. שניסיתי לעשות עם מקדח כוס פלסטיק זה יצא דפוק. בכל אופן - האם מקדח כוס מתכת יתאים לפרספקט ?

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  12. Started by game kILLer,

יש לי מארז רגיל אני רוצה לעשות חלון איך אני חותך עים הגקסון (מאיפה אני מתחיל) החלון הוא מפרספקט לפי מה שאני יודע... איך אני מרכיב את החלון על הדלת?(דבק. דבק חם. ברגים) איך אני יכול לעשות תאורה זוךה? ב 50 ש"ח

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  13. Started by Mighty,

היי אנשים , בזמן האחרון נכנסתי לשגעון כמו רובנו... ובא לי לעשות מערכת קירור מים למחשב שלי.. מדובר על פנטיום 3 -500- מארז פול טוואר (צבוע + חלון + מאוורים שבקרוב יכנס לגלרייה) אוקי אז ככה.. יש לי משאבת מים ממש חזקה של מכונת כביסה שפירקתי. ויש לי מעבד שעומד + מסגרת... וחשבתי להעביר בתוך ההיצינג שלו צינור מים קטן משהו כמו 0.5 ס"מ קוטר. ואני רוצה גם להעביר אותו בתוך המארז... וזאת הבעייה אני לא יודע איפה לעביר ואיך עזרה תתקבל בברכה :]

• 4 תגובות
    • 567 צפיות
  14. Started by michmich99,

היי, ברשותי המעבד skylake i7 6700K. קירור נוזלי: corsair h60 לוח אם: asus hero VIII רציתי לבצע המהרה ל-4.7 ואני לא מצליח, מישהו יכול לעזור לי בבקשה או לתת לי מדריך תקין ל-4.7. עד כה מצאתי מדריך ל-4.5 ושניסיתי לעלות ל-4.7 קיבלתי מסך כחול.

• 20 תגובות
    • 6.6k צפיות
  15. Started by ha,

הרכבתי את המערכת באה: מעבד - Core i5 750 תדר סטוק של 2.67GHz לוח אם - ASUS P7P55D קירור - Scythe MUGEN 2 זיכרונות - A-Data Series G 1600MHz CL9 כרטיס מסך - NVIDA GeForce 9600 GT מארז - Antec Performance One P180 ספק - Corsair hx520 מערכת הפעלה WIN xp32 לאחר הרכבת המערכת השתמשתי באחת מהתוכנות הנמצאות בביוס (לא זוכר איזה אבל היא כיבתה והדליקה את המחשב שוב) כדי להגיע ל OC מקסימלי בצורה אוטומטית. לאחר מכן ראיתי כי תדר השעון עלה ל 3.7 ג'יגה וטמפרטורת המעבד בחדר נטול מיזוג (נמדדה באמצעות CoreTemp כי לא הצלחתי למצוא מדידה כזו בחבילה של אסוס...) היא כ 60 מעלות לאחר מכן גיליתי את הבעיות הבאות. אשמח לקבל עזרה ועיצות מיכוון שהניסיון האחרון שלי בהמהרה היה לפני כ 3 שנים עם Q6600 ולו…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by shloogy,

הי , יש ברשותי מחשב בעל המפרט הנ"ל : Q9550 2.83 GHZ 12MB לוח אם P5QC ASUS זכרונות - שלושה סטיקים של 2GB DDRII 800MHZ של CORSAIR כרטיס מסך - 8600GS מערכת הפעלה XP 64 BIT קירור - זלמן מסויים לא יודע את הדגם אבל יש לו לד סגול כזה, ויש לו אופציה לשחק עם מהירות הסיבובים, בנוסף יש עוד מאוורר אחד סטנדרטי 120MM -טמפ המעבד בזמן עבודה 50c -טמפ' ההרדיסק - 35 טמפ' כרטיס המסך - 60 קניתי את המחשב לשם עיבוד של אפליקציה מסויומת, הביצועים שאני מקבל כרגע לא משביעים את רצוני. הCPU שלי מגיע לניצול מקסימלי בחלק מהזמן ואני חושב שהמהרה שלו תביא לתוצאות טובות הרבה יותר. אין לי נסיון בOC כלל וכלל, יש המון מדריכים ואני מרגיש נורא מבולבל. 1.OC נעשה אך ורק דרך הBIOS, כאשר ה"משחק" היחיד הוא עם המה…

• 7 תגובות
    • 683 צפיות
  17. Started by shar00750,

שלום לכולם אני כרגע באוברקלוק של 3.23MHZ (מעבד E2160 1.8mhz) הלוח שלי הוא MSI P45 NEO2 . במאמץ מלא הטמפרטורות מגיעות ל-48 מעלות מעבר לזה אני לא מצליח לייצב [קורס לי במאמץ ב-3.42] ישנם בלוח מספר מושגים שאין לי מושג בדיוק מה זה והאם אני צריך לגעת בהם על מנת לייצב את המערכת ולהגיע לאובר גדול יותר הוספתי תמונות מהביוס עם פירוט אשמח לקבל עזרה בנושא [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  18. Started by le011,

מיפרט:INTEL 2.8 -533 FSB 2*512 KINGMAX DDR400 READON 9700 HEC ART 300 COMPUCAS 6019 מאורר של וולקנו 2+12*120 ממ ABIT IS7 אז ככה:לא מצליח לעבור 170FSB מתח הועלה ל1.8- יחס זיכרונות -מעבד 1:1 מתח לזיכרונות 2.8 PCI/AGP-FIXED 33/66 תיזמונים של זיכרונות-לפי SPD הכי גבוה שהגעתי הוא 169 FSB -יציב וטמפרטורות מתחת ל55 מעלות בPRIME ב170 המחשב אפילו לא מעלה WINDOWES יש למישהו הצעות ?האם לעבור מתח מעבר ל1.8 הוא מסוכן?

• 10 תגובות
    • 588 צפיות
  19. Started by asafsee,

שלום כולם אני מצרף תמונה מתוכנת EVEREST המציגה את כל המפרט שלי ומידע הדרוש כדי לדעת אם אפשר לעשות המהרה או לא.. יש לי לוח אם שם אינטל, דבר המהווה בעיה מאחר והלוח נעול להמהרה...יש דרך אחרת כלשהי להמהיר??? דבר שני, יש לי קירור של זלמן 7000A נראה לכם שהוא יכול לתמוך באוברקלוקינג? (אני מעוניין להגיע להמהרה של בערך 3.5) אם לא מה מומלץ שאיכותי ולא מאוד יקר (מעדיף איכות על מכיר) בנוגע לאיוורור זלמן שלי, המהירות המקסימלית שלו היא 2400 RPM, יש אפשרות לשחק עם המתח למאוורר ולהביא אותו לRPM גבוה יותר מבלי לפגוע בו?? שלישית, אני משותת בין פורומים מזה כחודש וקראתי הרבה דברים לאורך ולרוחב, קראתי שמומלץ לשייף קלות את פני המגע של צלעות הקירור על מנת ליצור שטח חלק ככל הניתן ברמה המולקולרית…

• 6 תגובות
    • 406 צפיות
  20. היי ברשותי המעבד הנל AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4850e AM2 2500MHZ 45W על הלוח GA-MA78GM-S2H בסרטי 1080P בקידוד איכותי, המחשב מפיל פריימים והסרט יוצא מסנכרון... שיחקתי קצת בהגדרות והעלתי את התדר במכפלה של 12.5 עם באס של 240, סהכ 3000 מה"צ _לעומת 2500 בסטוק) קירור של זלמן טמפ' מננוחה 42 מאמץ 60 עד כמה ניתן למתוח את המעבד הזה ומה טמפ אופטימלית? כמו כן על איזה OC אתם ממליצים? תודה

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  21. Started by or,

היי יש לי gf3 ti200 של אסוס ואני רוצה לעשות לו המהרה אז אני מבקש תוכנה טובה בשביל להמהיר (אני לא רוצה לגעת הכרטיס עצמו) והוראות על איך לעשות את ההמהרה

• 6 תגובות
    • 976 צפיות
  22. Started by snudler6,

התחלתי להמהיר את הכרטיס gt220 של אחי, באמצעות msi afterburner. העניין הוא, שהתכנה מגבילה את ההמהרה של מהירות הזכרון, נמוך בהרבה ממה שראיתי שאנשים מצליחים להגיע אליו (עד 875MHz). הכרטיס: Gainward GeForce GT220 1024MB מנתוני התחלה של core @ 635 | memory @ 405 הגעתי עד עכשיו לתוצאה יציבה של core @ 770 | memory @ 530 בטמפרטורה יציבה של 58 מעלות במאמץ מלא. שאר המפרט: CPU: inetl e2160 @ 3.06 Cooling: Cooler Master Hyper 103 MB: Gigabyte GA-G41MT-D3 RAM: 2 * 4 GB HDD: Toshiba DT01ACA100 1TB SSD: SanDisk z400s 128GB PSU: Antec VP550P Case: mATX custom הבעיה היא שוב, התכנה msi afterburner לא נותנת לי להמשיך …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Venom_IL,

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=2986;start=40 זה ת'רד שהתחיל בשאלה על זכרון, המשיך לדיונים על מפרט כולל, ועכשיו גלש ל OC אז אודה לכם מאד אם תעזרו לי שם אני מתקשה בהבנת החלק של הזכרון ב OC... פשוט נראה לי טיפשי לפתוח עוד ת'רד וליצור כפילות תודה !

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  24. אז ככה יש לי בעיה מאוד מעצבנת אני לא מצליח לעבור את ה 2.7 מקור 2.4 המפרט שלי הוא E6600 2.4 OCZ 1GB 1066MHZ 5-5-5-15 X 2 MSI P35 NEO-F WD 320GB SATA WD IDE 160GB SAMSUNG T220P SPIRE 550W HD4870 POWERCOLOR 1GB 800/920 WINDOWS VISTA X86 הגעתי לתוצאה מאוד נמוכה ב 3DMARK VETAGE 7223 והגעתי למסכנה שאוליי המעבד עושה לי צוואר בבקבוק ואני חייב להגביר את המהירות. התחלתי בביוס להגביר את ה FSB ל300 במקום 266 ובתזמונים SPD עשיתי 5-5-5-15 ,כמו שכתוב לי על הכרטיס. לא נגעתי במתחים, כל המתחים היו על .AUTO ביטלתי את ה INTEL EIST ואת ה SPRED SPACTOM , משהו כזה. הרצתי OCCT 3.0.1 והבדיקה רצה 5 דקות סבבה ,הפסקתי והעלתי עוד קצת עד 2.8 , הפעלתי OCCT ,קיבלתי מסך כחול. העלתי את …

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by oren99,

הנתונים בביוס הם: Ai Overclock Tuner : Manual CPU Ratio Setting : 10 FSB Frequency : 290 PCIE Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge : Auto DRAM Frequency: Auto DRAM Timing Control: Auto DRAM Static Read Control: Auto Dram Read Training : Auto MEM OC Charger : Auto Ai Clock Twister : Auto Ai Transaction Booster : Auto CPU Voltage : 1.325 CPU GTL Reference: Auto CPU PLL Voltage : 1.50 FSB Termination Voltage: 1.20 DRAM Voltage : Auto NB Voltage : Auto PCIE Sata Voltage: Auto Load Line Calabration : Enabled CPU Sread Spectrum : Disabled PCIE Spread Spectrum : Disabled CPU Clock Skew: Auto MB Clock Skew: Auto המפרט בצד. ניסיתי כל מיני וריאציות של מכפלה וFSB בשביל ל הגיע ל3…

• 19 תגובות
    • 3.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.