עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לאחרונה לאחר שהשתדרגתי בכמה דברים טובים, ביצעתי גם Lapping לליבה ולגוף הקירור להלן התוצאות(ראו תמונות) שיפור הטמפ' של המעבד הגיע ל 10-15 מעלות וכמובן גם בוצעו עוד כמה סידורים קטנים לסירקולציה טובה יותר. הטמפרטורות עמדו על 40-45 מעלות במנוחה ובמאמץ 60-65 מעלות. עכשיו הטמפ' הם כ 30 מעלות במנוחה ו 50-55 גג במאמץ. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by kobibo,

לא מפחיד להתקין קירור כזה ( שוקל כמעט קילו ) בצורה אנכית ללוח ? אין סכנה שהלוח ישבר ? בכל זאת משקל כזה לאורך זמן.

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by eliil612,

ובכן ניסיתי להגיע ל4000 (לפני זה היה לי 3800 ,עשו לי בחנות OC) אבל בCPU-Z הוא מראה לי עכשיו 2600 MHZ , ובSUPERPI קיבלתי יותר גרוע ממה שהיה עם ה3800 (לא בהרבה , אבל גרוע...) לפני זה היה לי 12.044 ועכשיו זה יצא 12.124... הרצתי אבל S&M , הוא רשם לי הכל PASSED , הטמפרטורה המקסימלית הייתה 53 (לפי REAL TEMP) (אבל זה היה כאשר הוא היה על 4000MHZ , הוא כל הזמן השתנה , והראה לי 2600 והטמפרוטה שלו, ואז פתאום 3330 והטמפרוטה ו4000 ף כל פעם הוא גם החליף מכפלה , 6 ,7.5,9...) ואז כשהוא רשם הכל PASSED הוא עבר לזכורונות , הוא השלים את המבחן הראשון , אח"כ שני לא יודע אני הלכתי לחדר אחר וכשחזרתי המחשב עשה ריסטרט, לא יודע למה , אולי ככה צריך =\ הנה CPU-Z : הרסתי משהו? אגב, אני יכו…

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by WishMaster,

מערכת: P182 HEC ACE 580W Striker Extreme E6600 OCZ Titanium 2x1GB CL4 טמפרטורות נורמליות - מעבד לא עובר 60C בעומס מעבד כרגע במהירות 3.3GHZ עם VCORE של 1.5V NB על 1.35V זכרונות על 2.1V מכפלת מעבד - 9 FSB על 366MHZ זכרונות במצב UNLINKED על 400MHZ (בפועל 800) לא מצליח להגיע ל-3.6GHZ כמו שאר העולם עם המעבד הזה... אשמח לקבל עזרה ממי שכן הצליח או מבין מה לעזאזל הבעיה אצלי אם חסרים פרטים אני אוסיף. תודה מראש!

• 37 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by moshe_91,

מה המצב חבר'ה ?.. אני בתהליכים של ייצוב המעבד שלי (E4500) על 3.2 ושמתי לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי עלתה (כרגע היא התחילה לרדת, מוזר ...) מ - 44-46 במנוחה ל - 57 במנוחה. שמתי ב - PCI Express Frequency על 100 ולא נגעתי ב - PCI-E OverVoltage Control ... אז זו לא יכולה להיות הבעיה ... ועוד משהו ... יכול להיות הבדל של 2-3 מעלות ולפעמים גם של 5 מעלות בטמפרטורות בין Core #0 ל - Core #1 ?.. זה אף פעם לא נשאר הרבה זמן, זה תמיד חוזר להבדל של טמפרטורה או 2 ... האם זה נורמלי ?.. האם מתח של 1.45 למעבד שלי זה לא מתח גבוה מדי (ב - Everest זה מראה לי שזה על 1.38 ומצאתי ת'רד באיזה פורום בחו"ל שבנאדם עם אותו מעבד כמו אצלי הגדיר בביוס מתח למעבד של 1.45 ו - Everest קורא לו את זה כ - 1…

• 34 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Haflo,

יש לי כרטיס מסך מדגם ASUS V7700 GeForce2 GTS 64MB שכרגע עובד על Engine Speed 203Mhz Memory Speed 342Mhz יש למישהו הערכה/מושג עד כמה אני יכול להאיץ את המהירות? על המעבד הגראפי יש מאוורר וגם המארז מאוורר דיי טוב, חום הכרטיס בד"כ עומד על 51 מעלות מה החום המקסימלי לפני שאני אומר ביי לכרטיס?

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by shaoolon,

היי אז קניתי לא מזמן מחשב חדש: core i7 6700k hyperx savage 2400hz 32g noctua nh d15 asus z170 pro gaming בין היתר... ניסיתי להמהיר לבד את המערכת הפעלתי על ידיד מעקב אחר מדריכים שונים באינטרנט(אין עדכני באתר וזה הניסיון הראשון שלי בנושא) הרצתי את בדיקות של realbanch ו aida64 והם לא מצאו לי בעיות אולם עדיין המחשב נופל(לרוב במשחקים אבל גם בלי סיבה מיוחדת) ונתקע. אשמח לעזרתכם בנושא

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  8. Started by CoronaLover,

תגידו באיזה FSB אתם מישתמשים במחשב ? סתם מיתוך התענינות כללית וגם כדי לראות לאן אנשים מצליחים לדחוף את המחשבים שלהם.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by fuckzone,

איפה אפשר לקנות את זה וכמה זה עולה?

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. טוב, אני החלטתי שאני רוצה מחשב יותר שקט. כשעברתי מה-AXP שלי ל-P4, עברתי מ-AX7 עם מאוורר DELTA 68CFM ל-ZALMAN 7000, שהמאוורר עליו מאד שקט, המאוורר בספק החדש שלי, גם כן שקט לגמריי. רק עכשיו שמתי לב עד כמה מאווררים ה-80ממ שלי רועשים. יש לי מארז דיי ישן בלי מקום למאווררים גדולים יותר מ-80ממ. אני מחפש 3-4 מאווררים, עם חיבור ישירות לספק (אין לי כוח לעשות הלחמות מיותרות, אני רוצה שהמחשב יראה כמה שיותר מסודר ויפה) אני לא רוצה להשקיע הרבה יותר מ-$25 כולל משלוח. מצאתי באי-ביי משהו מעניין, עוד לא ענו לי כמה יעלה המשלוח לארץ, אבל כן שמעתי שאלה מאווררים בדיוק כמו ה-PANAFLO שהם שקטים. אני לא מחפש אחר דממה, אלא מאווררים שקטים, ואיכותיים עד כמה שאפשר במחיר. אני יודע שבארץ מאוורר טוב אחד …

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. מאוורר הסטוק רועש והמעבד מתחמם לו בשקט לטמפרטורות של 65-70 מ"צ. מעבד a10-k7850 TDP 95W מארז: Antec NSK2480B לוח אם: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 מחפש קירור שקט ופשוט שיכנס במארז ולא יעשה חור בכיס, עדיפות לרכישה בחיפה אבל גם אינטרנט/חו"ל אפשרי. הבנתי שScyth Shuriken Rev.B אמור להתאים, יש המלצות נוספות? בתודה מראש... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ אני רואה שיש שני דגמים של Noctua שיתאימו NH-C14 / NH-L12 האם המחיר הכפול שווה, האם יש בעייה בהתקנה עם מאוורר אחד? ה(א|ע)רות, המלצות, ביקורות, משהו...

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  12. Started by Kirma,

איזה קירור עדיף מבניהם ל OC ? ולמה אין ביקורות רציניות של ה Thermaltake Frio Extreme מצאתי ביקורות לא רציניות בכלל המחיר של ה Frio הוא 95 $ לעומת ה Nocua שנמכר ב 290 שקל בארץ

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. לפני הוספת המאוררים בשיא הקיץ כששיחקתי בsof2 במולטי הרבה זמן הלוח אם הגיע ל51 מעלות!!! והמעבד ב49 מעלות! באיידל הלוח44 מעלות בערך הלכתי קניתי עוד 4 מאוררים עכשיו הטמפ ירדה ב3-4 מעלות מסכנות במקום 51 אז 47 או 48! ובאיידל עדיין 42 מעלות ככה או 39 הלכתי לפי מדריך הסירקולציה שמתי מאורר אחד בגג המארז שמכניס אוויר אחד בדלת שמוציא אוויר ושתיים בגב המארז העליון מוציא אוויר והתחתון מכניס וכל זה לא עזר כמו כן גם אספתי את כל הכבלים במארז באזיקונים....הינה כמה תמונות של המארז שלי אחרי כל העבודה יש משהו אולי שמפריע לסירקולציה? או שהסדר של המאווררים שלי לא נכון? *אל תשימו לב למאורר של הchipset כי רק הוצאתי אותו לנקות אבק והחזרתי אותו...המאוורר הכחול הוא על הגג של המארז http://photos.w…

• 37 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by IntoXicaTeD,

שלום. אני דיי חובבן האמת, לא מזמן קניתי מחשב חדש וראיתי המון דברים מדהימים שאפשר לעשות עם המארז ובתוכו. התחלתי לחפש מאמרים ותמונות על מודינג וראיתי המון דברים שאותי לפחות, מדהימים. כהתחלה עשיתי חור בצד המארז שלי והוספתי מאוורר יחסית גדול וזה נראה ממש טוב אבל אני עדיין רוצה להגיע לביצועים יותר יפים. אני יודע שזה לא יבוא לי בצ'יק או שזה לא כל כך קל אבל אני מוכן לנסות. אני מחפש כמה דברים : 1) מארז טוב וגדול שאני יוכל לבצע בו את כל המודינג הדרוש. 2) מישהו ממרכז ת"א שרוצה לבצע את המודינג הזה איתי ולעזור לי. אשמח אם יהיה מישהו כזה למרות שאני בספק אבל לפחות אני שואל. אפשר ליצור איתי קשר באי מייל : pain_n_hurt@yahoo.com או באיי סי קיו : 126280801 בתודה, IntoXicaTed.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by ob,

שלום לכולם . אחרי ששברתי את הראש כבר חודש עשיתי השוואות מחירים מול תועלת והכל , התייאשתי ואז ראיתי את הקירור הזה באחת החנויות . חיפשתי עליו השוואות וביקורות אבל לא מצאתי כלום . כל מה שהיה לי זה מחיר מצויין וכמובן של חברת AC . אז אמרתי אני הולך להמר , הימור בטוח . כמו שאתם רואים קצת צפוף לו כרגע , אני מחכה ל Antec 900 שיבוא . והוא נכנס רק כשהאוויר יוצא למעלה \למטה (כרגע כמובן למעלה) כי הספק לא מאפשר לו להיות בצורה שהוא מופנה כלפי האקזוסט. אלה הטמפ' במצב מנוחה עוד לא עשיתי עוד בדיקות ואני גם צריך לחזור ל OC . המאוורר פועל על 1500 RPM . (הסטוק נתן במנוחה 50מ' 2800 RPM על OC 3.2Ghz) . כמובן יהיה שיפור כשאני יקבל את המארז + הוספת 1\2 מאווררי 120 , והעלאת הסיבובים R…

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by ONKYO,

אני רוצה לשים מסך lcd קטן בbay הפנוי שנשאר לי במארז אני עוזב לרגע בצד את ה"מאיפה לקנות מסך כזה" כי זה לא אקטואלי עד שאני לא ימצא מדריך טוב הידע שלי במעגלים חשמליים שואף בערך ל-0 (איזה נגד לחבר לאן וכו'...) אז אבא שלי יעזור לי אני רק צריך מדריך שיגיד לי מה החומרים שדרושים, ואיך להרכיב אותם המדריך היחיד בעברית שמצאתי הוא היה למסך שמתחבר דרך הכניסה\יציאה של המדפסת paralel, וחיבור זה לא אקטואלי בשבילי כי אני לא רוצה לנתק ולהחליף בין המדפסת למסך כל פעם (ואני לא יחבר ת'מדפסת בusb) למישהו יש מדריך לחיבור ליציאה הסריאלית? או בכלל מדריך בעברית? או טיפים ? כל דבר יתקבל בברכה

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. המממ יש לי לוח EPOX 8KDAJ... עכשיו אני שיחקתי באיזה משחק ופתאום יצא מהרמקול של המחשב רעש כאילו של אמבולנס כזה.... כשיצאתי ונכנסתי לאוורסט ראיתי שהמעבד היה על 57 מעלות (יש לי AMD 64 ) ונזכרתי שעשיתי בביוס של הלוח שמתי שהמערכת מגיעה ל60 מעלות אז שהלוח יעשה AUTO SHUTDOWN... יש מצב שזה קשור? ובכלל זה לא מסוכן 57 מעלות למעבד? תודה לעוזרים

• 45 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by yakir8,

שלום אני מחפש 3 מאווררים שתיים 120ממ ואחד 80ממ והכי חשוב שהיו שקטים נ.ב עד 250ש"ח תודה מראש

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. זה מ SuperGohan פשוט התחברתי לבנצי בוי כי הוא אצלי בטעות.. זה הודעה של SuperGohan!!! 8) חבר'ה!! המארז המאווררים הכל הגיע!! לפני כשעה..!! קודם כל אני חייב לציין שהמארז מדהים!!! וסוף יש תמונות.. דבר שני נדהמתי לגלות שקבלתי יחד עם המארז עוד שני מאווררים!! אחד 120MM אוחד שקוף מקדימה 80MM אבל בלי לדים לכן שמתי אחר שעם לדים.. (בתמונות לא רואים את ההחלפה..) בקיצור מה שקבלתי זה : - מארז חדש supertalnet - 2 מאוררים vantec UV led כתומים כאלה - מאוורר אחד vantec UV led כחול ירוק מדהים!! -זלמן מולטי כונכטור 1.. (אני רק צריך את החיבורים שדל ה3pin בגלל זה הזנמתי..).. - emerex 3.5 אינץ עם צג LCD (למרות שכבר יש לי אחד שהכנתי כמודינג..) יחד עם שתי מתגים לעוצמת המאוררים…

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by Refaelo,

שלום לכולם ! הרכבתי QX9770 על ASUS MAXIMUS II FORMULA אני מצליח להגיע עד 4.36Ghz (9 X 385Mhz , רציתי לדעת האם זה מהירות סבירה או שניתן להגיע יותר רחוק המעבד מקורר על ידי big tayphoon , אם למישהו יש ניסיון אני אשמח לשמוע תודה מראש

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. שבת שלום. אחרי שהמעבד(i5 2500) היה מגיע ל50 מעלות במנוחה החלטתי לעשות צעד .פירקתי את כל המחשב כעט כל המאווררים. ניקיתי עם אוויר לחץ ומגבונים עד שלא נשאר טיפת אבק .גם את הגוף קירור Zalman CNPS9900 LED ניקיתי עד הסוף .ניקיתי את המשחה הקודמת כמו שצריך. קניתי ומרחתי את המשחה הכי טובה mx 4 . ! הוספתי עוד מאוור 120 שיוסיף עוד קירור! וכל זה לא עזר. איזה אכזבה אלה המעלות במנוחה אחרי כל המאמץ שלי serif]http://jpg.co.il/view/5116432b439ec.jpg/אני לא מבין מה הבעיה אולי הגוף קירור דפוק? למרות שהוא רק בן שנה ולמרות הביקורות המצויינות הוא נראה לי כזה חלש ולא איכותי. או שמדובר בעובדה שפעם אחרונה (בגלל לשא יכולתי להשיג אוויר דחוס) ברוב טיפשותי ניקיתי את המחשב עם פן באוויר…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. פשוט חייב להראות 3*MACH 2 GT קירור מיים זה עומד להיות עצבני

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. היי, קראתי טיפה על קירור, הבנתי שחשוב בעיקר שהאוויר ינותב למעלה ל-exhaust fan וליצור לחץ חיובי (יותר intake מ-exhaust) במטרה לצמצם את האבק. השאלה שלי - אילו היה לכם מאוורר שלישי (גם כן 14 ס"מ, מאותו סוג, של Fractal), היכן הייתם ממקמים אותו? אני חשבתי על intake מקדימה או מלמטה, אבל לא בטוח: כמובן, כלוב הקשיחים העליון שמסתיר את המאוורר שמגיע stock יוסר, אבל אם אוסיף מאוורר מאחורי כלוב הSSD, הSSD והHDD שלי יחסמו חלק מהאוויר. אני קצת חושש ממאוורר מלמטה כי אז להבנתי יכנס אוויר קר מתחת לכרטיס מסך, ואז יתפזר לכל עבר. אני חושש שאופציה זו תזיק קצת לזרימת האוויר. ובחזרה לשאלה - מה דעתכם? איפה הייתם ממקמים מאוורר שלישי במארז זה? תודה.

24. Started by Swimmer,

תמונה שווה 1000 מילים: Jing Ting JTS-0005 - The new king of DFI CHIPSET cooling לפרטים נוספים: http://www.jingting.com.tw/product/product_cooler/product_cooler_jts0005.html http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=91638 מתאים גם ללוחות אחרים. כרגיל, בארץ, לא נראה אותו בזמן הקרוב...

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. הסטארטאפ CoolChip ממאסצ\'וסטס שבארצות הברית מבטיח פריצת דרך בתחום מאווררי הקירור עם אב-טיפוס המתבסס על גבי טכנולוגיה בשם \"קירור קינטי\" לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%a6%d7%aa-%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%91%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%95%d7%a8%d7%a8%d7%99-%d7%a7%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%91%d7%99%d7%aa-coolchip/

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים