עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקיי, במסגרת המגמה שלי - טכנולוגיה, אני צריך לעשות פרוייקט (בטח חלקכם מכיר את זה) עכשיו, הפרוייקט אמור להיות משהו רציני, כי זה כמו בגרות ברמה של 5 יחידות, והרמה המצופה מהפרוייקט היא דיי גבוהה. החלטתי שהפרוייקט יעסוק בקירור אופטימלי של מעבד ורכיבים נלווים, תוך שימוש בשיטה אפקטיבית, שקטה ומהירה. אחרי שיטוט באינטרנט, והתייעצות עם פרופסור לאלקטרוניקה, הגעתי למסקנה שקירור מים יהיה טוב. עכשיו, מה שרציתי בעצם לבקש מכם, זה בעצם עצות (כאנשים שמכירים את הנושא זמן רב) והצעות איך לשפר ולעשות את המערכת בצורה הכי טובה. מה שאני מתכוון, זה בעצם תוספות לדוגמא: מערכת שליטה על הקירור עצמו עם כפתורים ומסך LCD. קירור ע"פ טמפ' כך שהמערכת תשתמש במינימום חשמל שדרוש. (בהתאם לאוברקלוק שנעשה ברג…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by F430,

המעבד ממש חם עקב האוברקלוק(50-60) והייתי מעוניין בקירור הטוב ביותר למעבד בסביבות ה400 שקלים חשבתי על www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&cat=10603 ראיתי באיזה מקום שהקירור הזה Scythe Orochi SCORC-1000 מפגין ביצועים ממש טובים

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by mtao21,

אני יודע רוב כולם משתמשים במי מזוקקים וטיפות מסוג ה Dead-Water ושאלה מה זה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_381_1063&products_id=3069 כדאי להשתמש בזה או מה? גם http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_381_1063&products_id=20829 או עדיף לקחת מים מזוקקים וDead-Water ככה לחסוך זמן המשלוח ועלות?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  4. היי. ביצעתי המהרה קלה לכרטיס ה-GTX570 ע"י לוח הבקרה של NVIDIA(בחלק ביצועים שלו)..המהרתי את מהירות הגרפיקה בכרטיס מ-732 ל-800,אני לא יודע אם זה תקין ואפשרי לעשות ולכן המליצו לי בפורום לעשות בדיקת מאמץ עם התוכנה FurMark. הרצתי את הבדיקה במהלך 4 דק' בעצם ולא הבנתי באיזה שלב היא מסתיימת והכרטיס הגיע לטמפ' מקסימאלית של 87 מעלות. אני לא יודע אם זה תקין שהוא מגיע לטמפ' כ"כ גבוהה ולכן אחרי 4 דק' הפסקתי בעצמי מחשש שיהרס. אודה לאנשים שיעזרו במתן תשובות, שגיא.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Xtr3m3r,

הרצתי בדיקה עם OCCP ועם HWMONITOR על המעלות במחשב שלי והם ממש גבוהות! המחשב: המעלות של המחשב במנוחה: Uploaded with ImageShack.us ובמאמץ: יש לי איזה קירור על המעבד של משהו שנקרא BUFFALO (אין לי מושג מה זה) ויש לי במארז 3 מאווררים 2 מכניסים ו1 מוציא איך אני יכול לתקן את המעלות האלה? והמחשב לא עבר סוג כלשהו של OC

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by NOSTREDAMUS,

שאמור להתלבש על SLK-800 עבור מעבד פנטיום 3 866 מה"צ אני לא מחפש את הכי שקט אלא מאורר איכותי שלא ימות לי אחרי חודש כמו המאורר המעפן הקיים (המחשב עובד 16 שעות ביממה!!) אני מחפש מאורר שיחייה הרבה זמן יעמוד בעומס יתן קירור טוב אבל לא יפיל את החרסינה במטבח צריך את המלצתכם!

7. Started by ToMeRv32,

קצת פרטים לפני ההסבר: מארז: Thermaltake Soprano VG7000BWS - ללא הדלת הקדמית (למארז יש דלת כמו שניתן לראות פה, הוצאתי אותה.) לוח אם: Intel DH55PJ מעבד: Intel i5 760 קירור למעבד: Intel Stock כרטיס מסך: Gigabyte GT440 1GB (מאוורר 80 מ"מ) ספק: ג'נרי 500W קירור במארז: מאוורר 100mm מקדימה, מאוורר 140mm מאחורה. כבלים מסודרים הכי טוב שהצלחתי.. (תמונות מהמארז: http://i45.tinypic.com/sbj0c3.jpg http://i45.tinypic.com/2ag6u6e.jpg http://i50.tinypic.com/s66arn.jpg) אוקי, אני מודע לכך שלפי המפרט המצב לא מדהים גם ככה ושאני לא אמור לקבל נתונים טרמיים טובים, אבל אני מצפה למינימום שגם אותו אני לא מקבל. בדיקת מאמץ למעבד בOCCT מפסיקה אחרי 15 שניות כיוון שהמעבד מגיע ל95 מעלו…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  8. למי שלא יודע אתמול קניתי ac extreme החדש והטמפרטורות ניראות לי חמות מדיי עם e7200 3.8ghz הוא מגיע ל70 מעלות ולפעמים קופץ ל75 גם שווה לי להחזיר אותו ולקחת את הקירור scytech infinity ? יש בינהם הבדלים גדולים ? או שאולי הקירור שקיבלתי לא בסדר ?

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום אני רוצה לפנק את ה7800GT בקירור חדש לקיץ, מה אתם ממליצים בתקציב שלא עובר 200 שקל ? עכשיו כאשר מפרקים תגוף קירור אז יש תמשחה הטרמית .. השאלה אם צריך להסיר אותה ולשים חדשה או שלהשאיר ככה :ם בנוסף על הזכרונות יש גם מן "מדבקה" כזאת .. (או שזה משחה?) מה זה בידיוק ? בתודה מראש

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by moshe_91,

מה המצב חבר'ה ?.. אני בתהליכים של ייצוב המעבד שלי (E4500) על 3.2 ושמתי לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי עלתה (כרגע היא התחילה לרדת, מוזר ...) מ - 44-46 במנוחה ל - 57 במנוחה. שמתי ב - PCI Express Frequency על 100 ולא נגעתי ב - PCI-E OverVoltage Control ... אז זו לא יכולה להיות הבעיה ... ועוד משהו ... יכול להיות הבדל של 2-3 מעלות ולפעמים גם של 5 מעלות בטמפרטורות בין Core #0 ל - Core #1 ?.. זה אף פעם לא נשאר הרבה זמן, זה תמיד חוזר להבדל של טמפרטורה או 2 ... האם זה נורמלי ?.. האם מתח של 1.45 למעבד שלי זה לא מתח גבוה מדי (ב - Everest זה מראה לי שזה על 1.38 ומצאתי ת'רד באיזה פורום בחו"ל שבנאדם עם אותו מעבד כמו אצלי הגדיר בביוס מתח למעבד של 1.45 ו - Everest קורא לו את זה כ - 1…

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by matan007,

יש לי כרטיס מסך sapphire HD6850. עד היום כל משחק ששיחקתי עליו רץ חלק בלי שום בעיות על הכי גבוה (למעט MATRO 2033 שגם ככה לא אהבתי). בקיצור התקנתי משחק חדש שנקרא hard reset. יש לו גרפיקה מטורפת!! שמתי את כל הגדרות הגרפיקה על הכי גבוה שאפשר (אגב רזולוצייה של 1920X1080) ולהפתעתי המשחק ממש נתקע בצורה שאי אפשר לשחק בו! התקנתי תוכנה שנקראת FRAPS וראיתי שבזמן משחק אני מקבל 12-15 FPS על הגדרות הכי גבוהות. עכשיו שלב ה- O.C שעשיתי: בחיפוש קטן בגוגל נתקלתי בדבר הבא: http://www.fudzilla.com/reviews/item/21971-sapphire-hd-6850-reviewed/21971-sapphire-hd-6850-reviewed?start=9 אני ממש לא מבין כלום ב- O.C ופשוט הלכתי צעד אחרי צעד כמו מה שבביקורת שקישרתי. התקנתי את התוכנה sapphire trixx ופ…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  12. אז ככה .. פעם הייתי חובב רעש וחובב מאווררים רבים .. אבל אז הבנתי שאני רוצה שקט ולא רעש של מסוק מהמחשב .. לאט לאט הורדתי את המאווררים ובדקתי אחד אחד מימי מגיע הרעש הרציני .. גליתי שזה מהכ. מסך.. היום הלכתי וקניתי אקסלרו אס 1 של ארקטיק .. ראיתי שיש אותו להרבה אוברקלוקרים רציניים .. התקנתי אותו ולא רק שהרבה יותר שקט (מין הסתם אין לו מאוורר) הוא גם הגיע לתוצאה מפתיעה של 40 מעלות במנוחה .. (50+ עם הסטוק במנוחה) יש לי על המעבד פריזר 7 פרו של ארקטיק וב100 אחוז וב50 אחוז פעולה של המאוורר אני מקבל בדיוק את אותם הטמפ' בOC של 3.6GHZ .. מפתיע הייתי אומר .. יש לי גם מאוורר של איזי קול שקניתי פעם .. שקט במיוחד .. גם מאד מפתיע.. אז מה שאני רוצה לקנות וצריך המלצה מימכם זה המלצה על החלקי…

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  13. פשוט חייב להראות 3*MACH 2 GT קירור מיים זה עומד להיות עצבני

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by WishMaster,

מערכת: P182 HEC ACE 580W Striker Extreme E6600 OCZ Titanium 2x1GB CL4 טמפרטורות נורמליות - מעבד לא עובר 60C בעומס מעבד כרגע במהירות 3.3GHZ עם VCORE של 1.5V NB על 1.35V זכרונות על 2.1V מכפלת מעבד - 9 FSB על 366MHZ זכרונות במצב UNLINKED על 400MHZ (בפועל 800) לא מצליח להגיע ל-3.6GHZ כמו שאר העולם עם המעבד הזה... אשמח לקבל עזרה ממי שכן הצליח או מבין מה לעזאזל הבעיה אצלי אם חסרים פרטים אני אוסיף. תודה מראש!

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by eladh16,

שלום לכולם עשיתי אובר קלוק למחשב הישן שלי, מדובר במעבד פנטיום 4 2.8 גיגה הרץ, לוח - Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ כרגע העלתי את מהירות המעבד ל 3150 מגה הרץ, כך שהבאס על 225. הבעיה היא שאם אני ממשיך להעלות את הבאס למעלה מ 225 אז המחשב נתקע בפוסט. הטמפרטורה שהביוס מראה באובר קלוק הזה היא 34-36 כך שהיא תקינה. מה מגביל אותי עכשיו בלהמשיך את האובר קלוק? היחס עומד על 1:1 עם הזיכרון. DRAM:FSB Ratio 1:1 אולי הזיכרון מגביל אותי? אני צריך להעלות תיזמונים?, והאם כדי לי להוריד את מהירות הזיכרון כדי להמשיך את האובר קלוק? זה יעזור? יש לי שני זיכרונות, כל אחד גיגה זיכרון. זיכרון אחד של 1 GB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz) והשני: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Component,

שלום! כמו שאמרתי קודם, הכנתי תוכנית לחישוב התנגדויות. היא אומנם מאוד פשוטה, אבל אף אחד לא חשב על זה קודם... תהנו!

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אוקיי צירפתי פה תרשים ואני יפרט עליו קצת: 1)מאוורר המעבד 2)מאוורר שלקוח מספק ישן אשר מוציא אוויר החוצה 3)הוספת מרוורר של 486 לכרטיס מסך GF2 MX 4)מאוורר בתחתית המארז אשר מכניס אוויר 5) מאוורר על דלת המארז אשר מכניסה אוויר לכיוון ההרד דיסק * מאווררים 2,5 יהיו מחוברים לסוויטש בקידמת המארז כך שרק אם יהיה צורך לקירור אז אפעיל אותם (חוסך רעש) עכשיו שראיתם וקראתם, מה אתם אומרים? אפשר לעשות אוברקלוק טוב למחשב ולכרטיס מסך?? אשמח לשמוע הערות והצעות... גבי

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Swimmer,

תמונה שווה 1000 מילים: Jing Ting JTS-0005 - The new king of DFI CHIPSET cooling לפרטים נוספים: http://www.jingting.com.tw/product/product_cooler/product_cooler_jts0005.html http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=91638 מתאים גם ללוחות אחרים. כרגיל, בארץ, לא נראה אותו בזמן הקרוב...

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  19. היי! אני מריץ E5200 על לוח אם gigabyte g31m-es2l rev 1.1 היה לי אוברקלוק יציב של 3ghz לפעמים הייתי מעלה גם ל3.15. הכל טוב ויפה. יום אחד בזמן משחק המחשב קרס ומדומני שמאז אני לא מצליח לעשות OC, אפילו לא משו קטן כמו 2.60! הטמפרטורות נמוכות, 35 כרגע במנוחה וגג 50 במאמץ בOC. ניסיתי לאפס את הביוס, עדכנתי גרסא [מF8 ל10], קראתי מחדש מדריכים באינטרנט, שום דבר לא עזר. ניסיתי לשחק קצת עם מתח לזכרון אבל גם זה לא עזר! אני ממש עובד עצות אשמח לכל טיפ.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by ofer123,

שלום מדובר במחשב ישן לוח אם של ASROCK דגם 775i65GV LGA775 for Intel® P4 processor Intel® 865GV chipset http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775i65GV&s= בעל מעבד אינטל המאוור שלו מאוד רועש צריך מאורר תואם ושקט עד 70 ש"ח

21. Started by Arik.G,

הוצאתי את הרדיאטור ששכב אצלי בארון כשנתיים באריזה המקורית מאז קניתי אותו. כולו היה מצופה קורוזיה אדומה שנראית כמו חלודה מבחוץ, שייפתי את הצבע וצבעתי מחדש, העניין הזה נפתר. הצצתי פנימה דרך הפתחים של הפיטינג והכל בפנים קורוזיה לבנה, ניסיתי שטיפה בלחץ בעזרת ברז מים (לא בשיא הזרם) יצה מלא גושים שחורים וחול. לקח כמה שטיפות טובות עד שיצא כל הזבל, אבל הקורוזיה הלבנה עדיין בפנים. יש רעיונות איך לנקות את הבפנים של הרדיאטור? מישהו נתקל בתופעה כזאת?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by OFIRT,

שמישהו שבאמת מבין ירשום... כי כל אחד רושם משהו אחר... מה צריכה להיות הטמפ' של הלוח אם... ושל המעבד?! לאנשים שלא עושים OC! הלוח אם שלי הטמפ' שלו : 38 בלי מאמץ ושל המעבד : 56 בלי מאמץ ויש לי מעבד ATHLON XP 1800

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by onlyhuman,

שלום קניתי מחשב לא מזמן ואני די מתלבט בקשר לכיוון המאוורר של המעבד. כל אחד אומר לי משהו ואחר והיו לי כמה בעיות עם זה. ראשית,יש לי SCYTHE MUGEN 4 וזכרונות שלCORSAIR VENGEANCE וזה הפריע אחד לשני אז שמתי את המאוורר של הקירור מעבד בצד השני כי לא היה מקום (לא ליד הזכרונות כמו שתמיד רואים בתמונות,בצד השני). עכשיו,לאיזה כיוון זה צריך להיות מסובב המאוורר? להוציא את האוויר על התושבת של הגוף קירור או החוצה? כי בהתחלה שמתי את המאוורר שיוציא על התושבת את האוויר ואז הלכתי לKSP לקנות נתב לאינטרנט,ועל הדרך שאלתי אותם על המאוורר. הם אמרו לי שעשיתי לא נכון,ושצריך לסובב את זה שיוציא את האוויר החם מתוך התושבת,החוצה ושיצא מהמארז. העלתי תמונה של הCPU COOLER אחרי שסובבתי אותו (בעצם האוויר לא נ…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום, ברצוני לבדוק את הטמפרטורות של הכרטיס מסך שלי,יש לי : Radeon 9800SEIRES 256MB 256BIT של החברה : PALIT עכשיו,איפה בודקים את זה? אני רוצה לבדוק,להגיד לכם את המעלות המדוויקות ללא מאמץ ..ותגידו לי אם זה בסדר וגם אני ינסה במאמץ להפעיל משחק כמה שעות ולהגיד לכם ותגידו אם זה בסדר/סביר תודה מראש למי שעוזר! נ.ב לא יודע אם זה קשור לפה,אם זה לא קשור אז תעבירו ..

• 13 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים