עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום ברשותי כרטיס : Sapphire Ati Radeon 8500LE 128mb ddr כרגע הוא באוברקלוק של 270/270 מ250/200 המפרט שלי כולל כל הoc שלי רשום במפרט בכל האוברקלוק שלי כלומר מעבד , זיכרון , כרטיס מסך העלתי את הציון שלי ב3dmark מ7500 ל9700! http://service.futuremark.com/compare?2k1=5760098 אני רוצה לסחוב עוד מהכרטיס שלי והמטרה שלי היא להגיע ל10000 כרגע הקירור של הכרטיס מסך הוא : המאורר הזה הוריד ב11-12 מעלות את הטמפ' לפני היא הייתה ב49 בidle ועכשיו היא ב37 בערך(full - 40-41 )... ניסיתי להדביק אותו לכרטיס עצמו והוא בסה"כ הוריד 7 מעלות אז החזרתי אותו... נתקלתי בכתבה הזאת : http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking/ רדו עד ל:Cooling System Improvement עכשיו לי …

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by beekiller,

היי המאוורר הנ"ל מגיע במהירות 1600 RPM עם רעש לפי הצהרת היצרן של 28 דציבל וכמעט 64CFM האם זהו מאורר טוב ? האם 28 דציבל זה רועש?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by moshe_91,

מה המצב חבר'ה ?.. אני בתהליכים של ייצוב המעבד שלי (E4500) על 3.2 ושמתי לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי עלתה (כרגע היא התחילה לרדת, מוזר ...) מ - 44-46 במנוחה ל - 57 במנוחה. שמתי ב - PCI Express Frequency על 100 ולא נגעתי ב - PCI-E OverVoltage Control ... אז זו לא יכולה להיות הבעיה ... ועוד משהו ... יכול להיות הבדל של 2-3 מעלות ולפעמים גם של 5 מעלות בטמפרטורות בין Core #0 ל - Core #1 ?.. זה אף פעם לא נשאר הרבה זמן, זה תמיד חוזר להבדל של טמפרטורה או 2 ... האם זה נורמלי ?.. האם מתח של 1.45 למעבד שלי זה לא מתח גבוה מדי (ב - Everest זה מראה לי שזה על 1.38 ומצאתי ת'רד באיזה פורום בחו"ל שבנאדם עם אותו מעבד כמו אצלי הגדיר בביוס מתח למעבד של 1.45 ו - Everest קורא לו את זה כ - 1…

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by ToMeRv32,

קצת פרטים לפני ההסבר: מארז: Thermaltake Soprano VG7000BWS - ללא הדלת הקדמית (למארז יש דלת כמו שניתן לראות פה, הוצאתי אותה.) לוח אם: Intel DH55PJ מעבד: Intel i5 760 קירור למעבד: Intel Stock כרטיס מסך: Gigabyte GT440 1GB (מאוורר 80 מ"מ) ספק: ג'נרי 500W קירור במארז: מאוורר 100mm מקדימה, מאוורר 140mm מאחורה. כבלים מסודרים הכי טוב שהצלחתי.. (תמונות מהמארז: http://i45.tinypic.com/sbj0c3.jpg http://i45.tinypic.com/2ag6u6e.jpg http://i50.tinypic.com/s66arn.jpg) אוקי, אני מודע לכך שלפי המפרט המצב לא מדהים גם ככה ושאני לא אמור לקבל נתונים טרמיים טובים, אבל אני מצפה למינימום שגם אותו אני לא מקבל. בדיקת מאמץ למעבד בOCCT מפסיקה אחרי 15 שניות כיוון שהמעבד מגיע ל95 מעלו…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  5. הבארטון 2500 רץ עכשיו בבאס 200 (3200+) והזיכרונות ביחס 1:1 רצים ב400 מה"צ. והזיכרונות שלי הם 500MHZ. בביוס ניסיתי להעלות את מהירות הזיכרונות ל120% והמחשב לא נותן תצוגה וצריך לאפס ביוס בלוח (epox 8rda3+) יש דרך לנצל אותם כמו שצריך או להשאיר אותם ככה?

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Arik.G,

הוצאתי את הרדיאטור ששכב אצלי בארון כשנתיים באריזה המקורית מאז קניתי אותו. כולו היה מצופה קורוזיה אדומה שנראית כמו חלודה מבחוץ, שייפתי את הצבע וצבעתי מחדש, העניין הזה נפתר. הצצתי פנימה דרך הפתחים של הפיטינג והכל בפנים קורוזיה לבנה, ניסיתי שטיפה בלחץ בעזרת ברז מים (לא בשיא הזרם) יצה מלא גושים שחורים וחול. לקח כמה שטיפות טובות עד שיצא כל הזבל, אבל הקורוזיה הלבנה עדיין בפנים. יש רעיונות איך לנקות את הבפנים של הרדיאטור? מישהו נתקל בתופעה כזאת?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אני מפחד להתמשמ ביותר מידי ולהרוס אותו כי שי לי אחריות עליו אבל היא לא תקף אם יש שבר או משהו... והאם כדאי לי לפתוחאת הברים של המאווררים כי הוא עושה רעש?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=3823 http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=9546

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by white_rider,

Hey i have the system in my spec i wanted to buy a cooler to hold on my CPU overclocked to 3.2 - 3.5GHz all the time, 24 7. note that my case has lots of fans that can collide with the cooler. i need a cooler that is NOT higher than 13cm Recommendation Please. thank you

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  10. שלום אני רוצה לפנק את ה7800GT בקירור חדש לקיץ, מה אתם ממליצים בתקציב שלא עובר 200 שקל ? עכשיו כאשר מפרקים תגוף קירור אז יש תמשחה הטרמית .. השאלה אם צריך להסיר אותה ולשים חדשה או שלהשאיר ככה :ם בנוסף על הזכרונות יש גם מן "מדבקה" כזאת .. (או שזה משחה?) מה זה בידיוק ? בתודה מראש

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  11. הוספתי מאוורר חדש של 120 מ"מ http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5361&CatCode=554 אמור להיות די שקט לפי הנתונים, אבל בפועל הוא נשמע כמו טרקטור. לדעתי המהירות שלו גבוהה, איך אני יכול לשנות את המהירות שלו למהירות נמוכה יותר?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by gafirmo,

זה ישראלי וזה לא בפורום ?? קצר ב40mhz משיא העולם... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1359446&posted=1#post1359446

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  13. רציתי להכין משטח קירור למחשה הנייד שלי ( כל המשטחים שאפשר לקנות דיי גרועים ממה שקראתי ) בכל מקרה רציתי המלצה למאווררים טובים ושקטים שאפשר להשתמש בהם, המחשב הוא 17" לכן אפשר גם מאווררים גדולים של 140 או יותר, אין לי בעיה גם להזמין מאייביי אם המחירים פה יקרים אני מעדיף מאוורירים של 12V שהם יותר טובים, ולכן רציתי לדעת גם איך אני יכול לחבר אותם לחשמל ומה צריך, יש למישהו מדריך ? תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  14. שלום, ברצוני לבדוק את הטמפרטורות של הכרטיס מסך שלי,יש לי : Radeon 9800SEIRES 256MB 256BIT של החברה : PALIT עכשיו,איפה בודקים את זה? אני רוצה לבדוק,להגיד לכם את המעלות המדוויקות ללא מאמץ ..ותגידו לי אם זה בסדר וגם אני ינסה במאמץ להפעיל משחק כמה שעות ולהגיד לכם ותגידו אם זה בסדר/סביר תודה מראש למי שעוזר! נ.ב לא יודע אם זה קשור לפה,אם זה לא קשור אז תעבירו ..

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by F430,

המעבד ממש חם עקב האוברקלוק(50-60) והייתי מעוניין בקירור הטוב ביותר למעבד בסביבות ה400 שקלים חשבתי על www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&cat=10603 ראיתי באיזה מקום שהקירור הזה Scythe Orochi SCORC-1000 מפגין ביצועים ממש טובים

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by furyanaor,

קירור שקט לI7 \ 2011-3 ללא כוונות OC האם יש טעם להשקיע מעל I11 \ I30 ? הם שקטים ? יש יותר שקטים בטווח מחירים הזה ? האם קירור מים הוא שקט יותר משמעותית ?

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  17. זה מ SuperGohan פשוט התחברתי לבנצי בוי כי הוא אצלי בטעות.. זה הודעה של SuperGohan!!! 8) חבר'ה!! המארז המאווררים הכל הגיע!! לפני כשעה..!! קודם כל אני חייב לציין שהמארז מדהים!!! וסוף יש תמונות.. דבר שני נדהמתי לגלות שקבלתי יחד עם המארז עוד שני מאווררים!! אחד 120MM אוחד שקוף מקדימה 80MM אבל בלי לדים לכן שמתי אחר שעם לדים.. (בתמונות לא רואים את ההחלפה..) בקיצור מה שקבלתי זה : - מארז חדש supertalnet - 2 מאוררים vantec UV led כתומים כאלה - מאוורר אחד vantec UV led כחול ירוק מדהים!! -זלמן מולטי כונכטור 1.. (אני רק צריך את החיבורים שדל ה3pin בגלל זה הזנמתי..).. - emerex 3.5 אינץ עם צג LCD (למרות שכבר יש לי אחד שהכנתי כמודינג..) יחד עם שתי מתגים לעוצמת המאוררים…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by d.c.n,

שלום יש ברשותי מעבד‎ ‎,Amd ‎965 ובאחד המשחקים ששיחקתי הוא הגיע ל ‏60 מעלות שזה מטורף לדעתי הסטוק הוא הקירור שמקבלים עם המעבד כל הרעש שהוא עושה והוא כ"כ חם במאמץ. השאלה שלי עם הטפרטורה תקינה ובעקות זה חשבתי לקנות קירור מעבד רציני שיעשה את העבודה התקציב הוא 200 ש"ח, תודה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by OFIRT,

שמישהו שבאמת מבין ירשום... כי כל אחד רושם משהו אחר... מה צריכה להיות הטמפ' של הלוח אם... ושל המעבד?! לאנשים שלא עושים OC! הלוח אם שלי הטמפ' שלו : 38 בלי מאמץ ושל המעבד : 56 בלי מאמץ ויש לי מעבד ATHLON XP 1800

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by tal5ab,

נפלה עלי נוסטלגיה ואני רוצה לשחק משחקים ישנים וטובים אבל חלקם לא מסוגלים להתמודד עם המהירות יש דרך להאיט את המחשב? או לדמות סביבת עבודה ישנה ?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. למי שלא יודע אתמול קניתי ac extreme החדש והטמפרטורות ניראות לי חמות מדיי עם e7200 3.8ghz הוא מגיע ל70 מעלות ולפעמים קופץ ל75 גם שווה לי להחזיר אותו ולקחת את הקירור scytech infinity ? יש בינהם הבדלים גדולים ? או שאולי הקירור שקיבלתי לא בסדר ?

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  22. במסגרת הניסיון להשקיט את המחשב, סיימתי להחליף היום את כל המאוררים שהיו לי במחשב. כל המאווררים זה אומר 3 מאוררי מארז 80 מ"מ (GlacialTech), קירור לכרטיס מסך (Silancer), לפני כמה שבועות שמתי ביג טייפון (והיום חיזקתי ברגים - זה הקטין את הרעידות של המארז), קירור לנורת'ברידג (לפסיבי של זלמן) ואפילו ספק החלפתי לאנרמקס 420 (שאמרו לי שהוא אחד הספקים השקטים יותר) אבל המחשב עדיין מרעיש קצת, למישהו יש רעיונות מה עוד אפשר לעשות? (התלבטתי אם לפרסם את זה פה או במודינג ואלקטרוניקה - כי נראה לי שמה שצריך עכשיו זה איזשהו מוד. אז אם זה לא מתאים - בבקשה להעביר).

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by TheSas,

יש לי מאוורר למעבד ZALMAN CNPS9500 SI עם 3 פינים (בקרת מתח בלבד?). הלוח אם הוא GA-B75M-D3H rev. 1.1 עם חיבור 4 פינים למאוורר מעבד (בקרת PWM בלבד, כנראה). המאוורר עובד ב100% כל הזמן, 2600 סל"ד והוא הרכיב הכי רועש במארז. זה התחיל לשגע אותי בזמן האחרון וזה גם בטח לא תורם לאורך החיים שלו. יש לי את המחשב שנתיים, הוא תמיד היה רועש ברמה הזאת. האם יש לי דרך לנצל את בקרת הPWM למאוורר הזה? (כדי לשלוט בו בתוכנה) למשל, האם קיים רכיב שממיר בקרת PWM לרמות מתח ועדיין מאפשר ניטור של סל"ד על ידי לוח האם? לא קיבלתי עם הקירור את ה- Fan Mate 2 של זלמן, אבל אם אין אופציה טובה יותר אני אקנה בקר ידני. חיפשתי בחנויות הרגילות המומלצות בפורום ולא מצאתי אף אחת שמוכרת אותו. כן מצאתי מישהו באיביי שמ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by hag911,

אני צריך קירור מים בשווי 200$... תודה... חשבתי ללכת על Swiftech Apex Ultra H20-220 With Apogee G

• 19 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים