עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מפחד להתמשמ ביותר מידי ולהרוס אותו כי שי לי אחריות עליו אבל היא לא תקף אם יש שבר או משהו... והאם כדאי לי לפתוחאת הברים של המאווררים כי הוא עושה רעש?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  2. הוספתי מאוורר חדש של 120 מ"מ http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5361&CatCode=554 אמור להיות די שקט לפי הנתונים, אבל בפועל הוא נשמע כמו טרקטור. לדעתי המהירות שלו גבוהה, איך אני יכול לשנות את המהירות שלו למהירות נמוכה יותר?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Nikor,

שלום אנשים, חלקכם אולי זוכרים שהתלוננתי על ה 8600 GTS החדש שקניתי לאחר שהתברר שהוא כרטיס עגלה (בלי להעליב את אלו שיש להם אותו אבל הוא כן...) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=269570.0 לכן לאחר תיסכולים רבים של משחקים שעושים טובה שזזים בצורה חלקה החלטתי שאין ברירה ואני קונה כרטיס חדש. זה הכרטיס -http://evga.com/products/moreinfo.asp?pn=320-P2-N817-AR&family=23 גרסת ה 320 MB ובינתיים אני רוצה לציין שאני מבסוט. הקש ששבר את גב הגמל בנושא ה 8600 היה המשחק DIRT שפשוט לא זז ברזולוציה הטבעית של המסך שלי 1680/1050 ובכלל משחקים אחרים לא זז כמו שציפיתי ממחשב חדש ויחסית מושקע (בייחוד STALKER) היה אתגר לא קטן לגרום לכרטיס הזה להיכנס למארז שחשבתי שהוא די גדול ל…

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  4. האם הלחצנים הקטנים שיש על הלוח אם בP3 הם הג'מפרים שדרכם אפשר לעשות אובר קלוק?? והשאלה איך אני יכול לדעת איזה להזיז וכמה העליתי את הFSB?? כרגע אין לי פרטים על הלוח.....

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by The UnKnown,

אני משתמש בAS3 בשילוב עם וואנטק האירוופלוו (לוח ABIT IC-7 ) והטמפ' ממש לא טובות! כשאני בווינדווס ושומע מוזיקה עם איי סי קיו ותוכנות לבדיקת טמפ' וכאלה אני על 42-43 שאני מפעיל משחק אני מגיע גם ל55! למה זה ככה ? יש לי סינק נחמד של וואנטק וAS3 יכול להיות שהחיישן שלי דפוק? איך אני יכול לבדוק טמפ' אמיתית? האם AS5 יעשה את ההבדל? (יש לי מאוור 120 אחורי שמגיע עם המארז ו120 קידמי של וואנטק עם 53 CFM מעט מאוד). מצטער על השאלות המרובות אני פשוט כבר לא יודע מה לעשות כדי להוריד את הטמפ'. המון תודה!

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  6. היי. ביצעתי המהרה קלה לכרטיס ה-GTX570 ע"י לוח הבקרה של NVIDIA(בחלק ביצועים שלו)..המהרתי את מהירות הגרפיקה בכרטיס מ-732 ל-800,אני לא יודע אם זה תקין ואפשרי לעשות ולכן המליצו לי בפורום לעשות בדיקת מאמץ עם התוכנה FurMark. הרצתי את הבדיקה במהלך 4 דק' בעצם ולא הבנתי באיזה שלב היא מסתיימת והכרטיס הגיע לטמפ' מקסימאלית של 87 מעלות. אני לא יודע אם זה תקין שהוא מגיע לטמפ' כ"כ גבוהה ולכן אחרי 4 דק' הפסקתי בעצמי מחשש שיהרס. אודה לאנשים שיעזרו במתן תשובות, שגיא.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Rhx,

אוקיי אני רוצה לעשות OC למעבד,אני צריך הסבר איך עושים למעבד ועם איזה תוכנות,יש לי מעבד Intel p4 2.40 ghz זה אפשרי להעלות אותו ל 2.6? אגב ליבה Northwood תודה. והאם יש סיכון שאני מעלה אותו ל2.6?אין לי קירור עליו או משהו אני רק רוצה לעשות OC קטנטן.. תודה מראש.

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום. שימו לב שמדובר ב NH-C14 (ולא ב D14). מי מבין שני הקולרים האלה עדיף? אני לא יודע להחליט, ואשמח לשמוע תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by Component,

שלום! כמו שאמרתי קודם, הכנתי תוכנית לחישוב התנגדויות. היא אומנם מאוד פשוטה, אבל אף אחד לא חשב על זה קודם... תהנו!

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  10. רציתי להכין משטח קירור למחשה הנייד שלי ( כל המשטחים שאפשר לקנות דיי גרועים ממה שקראתי ) בכל מקרה רציתי המלצה למאווררים טובים ושקטים שאפשר להשתמש בהם, המחשב הוא 17" לכן אפשר גם מאווררים גדולים של 140 או יותר, אין לי בעיה גם להזמין מאייביי אם המחירים פה יקרים אני מעדיף מאוורירים של 12V שהם יותר טובים, ולכן רציתי לדעת גם איך אני יכול לחבר אותם לחשמל ומה צריך, יש למישהו מדריך ? תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  11. Started by broke_overclocker,

יש לי בעיה ..... יש לי ASUS GeForce 5200 הליבה של הכ"מ שלי על 325 והזיכרונות על 490 בלי שהיה לי קירור התאמצתי והבאתי קירור ואני לא יכול עדיין לעלות במגה הרץ אחד בלי שיהיה ארטיפקטים ואני נוגע בסינקים של הזיכרונות והם לא חמים כנ"ל הסינק של הליבה אמרו לי שיש לי בעיה במתח שמוזר לכ"מ שלי ויש לי לוח הכי מסכן בארץ שאי אפשר להעלות מתח לכרטיס אני רוצה בבקשה שתביאו לי ביוס של 5500 של אסוס ומדריך איך לעשות את זה

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  12. אתה אמרת : לגבי השיפור באחוזים. זה שמעבד מסויים בא מהמפעל ב166 לא אומר כלום כי הוא זהה לחלוטין למעבד שבא ב133. ובדרך כלל מי שמגיע לבאס כזה גבוה הבעיה היא לא המעבד כי המכפלה פתוחה, אלא הלוח והזכרון. אז הטיעון שלך לא קביל לגמרי. אך עדיין ילקח בחשבון אני שאלתי: אז תן לי להבין משהו ( שכנראה אני לא מבין ).. אם יש לי לוח אשר תומך במכפלה עד 12.5. אז אני אקנה AXP1600 ( מכפלה 10.5 ) ופשוט אפתח את המכפלה וישים אותה על 12.5 אז בעצם יש לי מעבד בדיוק כמו של חבר שלי שקנה AXP2000. אז למה בעצם חברות מאפשרות פתיחת מכפלה אם זה כל כך פשוט ? ואם כמו שאמרת, אין הבדל בין המעבד עם באס 133 למעבד 166 אז למה לא לקנות AXP1600 ולשם אותו על לוח שתומך ב- 166 FSB וחבל על הכסף של AXP2600 וכו'... אנא …

13. Started by shshmul,

לאחר שהרכבתי טוניק טוואר 120 למעבד הטמפרטורות עדיין חמות מדוע? אולי התוכנה לא אמינה? יש עוד תוכנה לבדוק את הקרור? ראה תמונות מצורפות תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Arik.G,

הוצאתי את הרדיאטור ששכב אצלי בארון כשנתיים באריזה המקורית מאז קניתי אותו. כולו היה מצופה קורוזיה אדומה שנראית כמו חלודה מבחוץ, שייפתי את הצבע וצבעתי מחדש, העניין הזה נפתר. הצצתי פנימה דרך הפתחים של הפיטינג והכל בפנים קורוזיה לבנה, ניסיתי שטיפה בלחץ בעזרת ברז מים (לא בשיא הזרם) יצה מלא גושים שחורים וחול. לקח כמה שטיפות טובות עד שיצא כל הזבל, אבל הקורוזיה הלבנה עדיין בפנים. יש רעיונות איך לנקות את הבפנים של הרדיאטור? מישהו נתקל בתופעה כזאת?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by matan007,

יש לי כרטיס מסך sapphire HD6850. עד היום כל משחק ששיחקתי עליו רץ חלק בלי שום בעיות על הכי גבוה (למעט MATRO 2033 שגם ככה לא אהבתי). בקיצור התקנתי משחק חדש שנקרא hard reset. יש לו גרפיקה מטורפת!! שמתי את כל הגדרות הגרפיקה על הכי גבוה שאפשר (אגב רזולוצייה של 1920X1080) ולהפתעתי המשחק ממש נתקע בצורה שאי אפשר לשחק בו! התקנתי תוכנה שנקראת FRAPS וראיתי שבזמן משחק אני מקבל 12-15 FPS על הגדרות הכי גבוהות. עכשיו שלב ה- O.C שעשיתי: בחיפוש קטן בגוגל נתקלתי בדבר הבא: http://www.fudzilla.com/reviews/item/21971-sapphire-hd-6850-reviewed/21971-sapphire-hd-6850-reviewed?start=9 אני ממש לא מבין כלום ב- O.C ופשוט הלכתי צעד אחרי צעד כמו מה שבביקורת שקישרתי. התקנתי את התוכנה sapphire trixx ופ…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by tal5ab,

נפלה עלי נוסטלגיה ואני רוצה לשחק משחקים ישנים וטובים אבל חלקם לא מסוגלים להתמודד עם המהירות יש דרך להאיט את המחשב? או לדמות סביבת עבודה ישנה ?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by furyanaor,

קירור שקט לI7 \ 2011-3 ללא כוונות OC האם יש טעם להשקיע מעל I11 \ I30 ? הם שקטים ? יש יותר שקטים בטווח מחירים הזה ? האם קירור מים הוא שקט יותר משמעותית ?

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  18. לאחר ציפייה של 4 שבועות (כן כן, 4 שבועות), היא הגיעה- מערכת קירור המים! לא הלכתי על EMP, אלא על Koolance, מהסיבה שהם הרבה יותר זולים, הם נראים נהדר על מארזים שחורים, והמערכת חיצונית, כך שיש לי שליטה חלקית על המערכת. למערכת עצמה קוראים Exos, והיא באה עם רדיאטור, צינורות, משאבה, מיכל, יחידת בקרה ושליטה, שלושה מאווררים בגג המערכת, נוזל מיוחד, ברגים ועוד כמה שטויות. אני גם קניתי בלוק קירור לגששר הצפוני ולמעבד, אז יש לציין שהטמפ' ירדו משמעותית, ועכשיו אני יכול להמשיך באוברקלוק שלי ללא דאגות. כמה תמונות: אם תרצו עוד תמונות תגידו, נגמרה הבטריה של המצלמה. :-X

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום ברשותי כרטיס : Sapphire Ati Radeon 8500LE 128mb ddr כרגע הוא באוברקלוק של 270/270 מ250/200 המפרט שלי כולל כל הoc שלי רשום במפרט בכל האוברקלוק שלי כלומר מעבד , זיכרון , כרטיס מסך העלתי את הציון שלי ב3dmark מ7500 ל9700! http://service.futuremark.com/compare?2k1=5760098 אני רוצה לסחוב עוד מהכרטיס שלי והמטרה שלי היא להגיע ל10000 כרגע הקירור של הכרטיס מסך הוא : המאורר הזה הוריד ב11-12 מעלות את הטמפ' לפני היא הייתה ב49 בidle ועכשיו היא ב37 בערך(full - 40-41 )... ניסיתי להדביק אותו לכרטיס עצמו והוא בסה"כ הוריד 7 מעלות אז החזרתי אותו... נתקלתי בכתבה הזאת : http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking/ רדו עד ל:Cooling System Improvement עכשיו לי …

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. פשוט חייב להראות 3*MACH 2 GT קירור מיים זה עומד להיות עצבני

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by TheSas,

יש לי מאוורר למעבד ZALMAN CNPS9500 SI עם 3 פינים (בקרת מתח בלבד?). הלוח אם הוא GA-B75M-D3H rev. 1.1 עם חיבור 4 פינים למאוורר מעבד (בקרת PWM בלבד, כנראה). המאוורר עובד ב100% כל הזמן, 2600 סל"ד והוא הרכיב הכי רועש במארז. זה התחיל לשגע אותי בזמן האחרון וזה גם בטח לא תורם לאורך החיים שלו. יש לי את המחשב שנתיים, הוא תמיד היה רועש ברמה הזאת. האם יש לי דרך לנצל את בקרת הPWM למאוורר הזה? (כדי לשלוט בו בתוכנה) למשל, האם קיים רכיב שממיר בקרת PWM לרמות מתח ועדיין מאפשר ניטור של סל"ד על ידי לוח האם? לא קיבלתי עם הקירור את ה- Fan Mate 2 של זלמן, אבל אם אין אופציה טובה יותר אני אקנה בקר ידני. חיפשתי בחנויות הרגילות המומלצות בפורום ולא מצאתי אף אחת שמוכרת אותו. כן מצאתי מישהו באיביי שמ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by beekiller,

היי המאוורר הנ"ל מגיע במהירות 1600 RPM עם רעש לפי הצהרת היצרן של 28 דציבל וכמעט 64CFM האם זהו מאורר טוב ? האם 28 דציבל זה רועש?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אני קונה מחשב..מקיי אס פי אם זה משנה... ואני מתלבט בין GeForce 6200 128 up to 256 הtc... או ה 128 הרגיל.. עכשיו השאלה שלי היא אם אפשר להפוך אותו ל6600, שהבנתי שזה די בקלות, גם בגירסאת tc הtc יוצא יותר זול, ואני רוצה לדעת אם זה קשור לזה.. תודה מראש לעונים!

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Freezer,

שלום לכולם מבקש עזרה מבעלי ידע נרחב בנושא,מה ה overclocking הטוב ביותר למעבד athlon1000 ,אם אפשר הסבר קצת מפורט,איזה מאורר כדאי לשים למעבד,הוספת צלעות קירור לזכרון,לכרטיס מסך. באמת שאיו לי שום ניסיון בנושא ??? שכחתי לציין הלוח אם הוא :asusa7v133,אין לי מושג עד כמה הוא תומך.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by ToMeRv32,

קצת פרטים לפני ההסבר: מארז: Thermaltake Soprano VG7000BWS - ללא הדלת הקדמית (למארז יש דלת כמו שניתן לראות פה, הוצאתי אותה.) לוח אם: Intel DH55PJ מעבד: Intel i5 760 קירור למעבד: Intel Stock כרטיס מסך: Gigabyte GT440 1GB (מאוורר 80 מ"מ) ספק: ג'נרי 500W קירור במארז: מאוורר 100mm מקדימה, מאוורר 140mm מאחורה. כבלים מסודרים הכי טוב שהצלחתי.. (תמונות מהמארז: http://i45.tinypic.com/sbj0c3.jpg http://i45.tinypic.com/2ag6u6e.jpg http://i50.tinypic.com/s66arn.jpg) אוקי, אני מודע לכך שלפי המפרט המצב לא מדהים גם ככה ושאני לא אמור לקבל נתונים טרמיים טובים, אבל אני מצפה למינימום שגם אותו אני לא מקבל. בדיקת מאמץ למעבד בOCCT מפסיקה אחרי 15 שניות כיוון שהמעבד מגיע ל95 מעלו…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.