עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. תודה לעזורים אני מחפש זכורונת מרובעים קטנים עדיף מנחושת אבל אם יש אלומיניום אז אין בעיה.

• 13 תגובות
    • 645 צפיות
  2. Started by J.a.C.k,

השגתי סינקים למוספטים ללוח שלי ולשאלה אפשר להדביק אותם עם דבק מגע? או שצריך משהו אחר

• 8 תגובות
    • 558 צפיות
  3. טוב אז ככה ה-AX7 שלי בפעם הראשונה עבד עם מאורר מארז רגיל, הביצועים היו טובים המעבד עבד בסביבות ה-49 מעלות. היה לי דלתא 60 על 25 מ"מ עובד במהירות של 6026RPM הרכבתי את הדלתא על מאורר ה-80 מ"מ בפינה כלומר על הAX7 היו שני מאווררים עם טמפ' של 42 מעלות. יום בהיר אחד החלו רעשים תהומיים מהדלתא כמו מקדחה שקודחת בקיר. והסתובבה במהירות של 6557RPM לפי מד המהירות בביוס, ופתאום ראש המאוורר (החלק של הלהבים) התפרק ונפל במורד המארז עם 2 להבים שבורים. מזל שזה הסתיים כך ושלא חתך לי את המארז לפיצה... אני רוצה לקנות דלתא חדשה 60 על 38 מ"מ ומהירות הסיבוב שלה 8000RPM ויש לי מספר שאלות: 1.איך הרעש שלה בילתי נסבל, או סביר ? 2.גם איתה יכולים להיות מפלות כתוצאה ממהירות גבוהה ? אני מעוניין בהמלצות …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by neu,

שלום חשבתי לכתוב פה את כל מה שעשיתי באוברקלוקינג של המחשב שלי בתקווה שזה יוכל לעזור לאחרים ו\או לקבל תגובות בונות אני מצטער אבל כתבתי את זה באנגלית וזה ארוך... אבל מי שקנה או שמתכנן לקנות מחשב בסגנון הזה מומלץ ללמוד מניסיון של אחרים אז הנה: ---OVERCLOCKING--- SYSTEM i5 760 2.8ghz/noctua NH-D14 gigabyte mobo gigabyte GTX465 1GB Kingston Value ram 2x2GB CM GX 550W PSU generic case -------- Those are my specs right now When i bought the pc i didnt get the noctua and PSU Those are my experiances: I first tried to work with the pc with out changing anything and without buying a cooler, just installing all properly and keeping all settings on default. Resu…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אני כתבתי את זה למישהו בICQ אני פשוט מצטט את עצמי. Once upon a time there was a little stupid boy, let's just call him me. The stupid boy was just installing his new Hardcano7, when a really bad thing happened. If the boy would have checked 2 times before turning his PC on he could have avoided this entire story. Basically what I had done is turning his PC on, and leaving for about 2:30 hours running. Upon returning I discovered a bad thing: while I had gone my PC crashed. The reason for this was that the fan of my Voolcano7 was not working (lack of being freaking connected to the power supply). The heat inside the case could have wormed up few families in the cold winte…

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  6. לפני שבוע בערך אני קניתי צג LCD 240X64. הצג עלה לי סכום לא קטן של 160ש"ח כולל משלוח. כידוע יש בעיה עם צגים כאלה. הם מתחממים כאשר נותנים להם -12V ולא -8V. אז בקשתי ממישהו שיעזור לי והוא בנה והלחים לי סכמה מיוחדת שנותנת את המתח הדרוש בעזרת מייצב והכל חובר יפה וטוב ועבד ולא התחמם בכלל. אני ברוב טיפשותי חברתי את חיבור הMULEX הפוך (היה ניתן לחבר אותו בשני אופנים כי חציו היה שבור למען הכנסת החוטים). בכלל שהכנסתי אותו הפוך הוא נשרף לי ובנוסף גם הצורב שלי נשרף. אני ממש ממש מעוצבן ועצוב בגלל זה. לא רק שהלך מלא זמן גם ההשקעה של ה160ש"ח הלכה לפח ובנוסף הצורב נשרף ואני צריך להקשיע מלא כסף באחד חדש. מה שהכי מעצבן זה שהכל קרה בגלל הכנסה אחת הפוכה. אוי אוי אוי אני ממש לא מאחל את החוייה…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. טוב לאחר כל הבעיות של בקירור מצאתי דרך לסדר הכל בו נגיד דרך מיוחדת משהו! לאחר תיסכול רב התיעצתי עם אבי שהוא מהנדס אלק הרבה יותר בכיר ממני (רק 30 שנה ניסיון לעומת שנתיים שלי),אמרתי אבא מה אני עושה אין לנו בבית סיליקון גריז למעבד? אז הוא אמר טוב תראה אפשר לשים וזלין על ההיט סינק ולחבר חזרה והכל יהיה בסדר .... אמרתי אני מוכן לניסוי אבל אם אנחנו שורפים מעבד הלך לי 1500 ש"ח (AMD XP2100 זה מה שאני יקנה ) הוא ענה שהכל יהיה בסדר. הלכתי וחיפשתי בבית וזלין בצורת משחה ולא מצעתי הייתי ממש מעוצבן,טוב עוברת עוד חצי שעה ואבי מגיע עם שפורפרת של קרם NIVEA לגוף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אמרתי לו שזה ממש לא נראה לי, לא עזר כלום מרחנו את ההיטסינק והפעלתי את המחשב (אני מזכיר קודם בהפעלה ללא עו…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. ניר שלנו (אני) היה במצב רוח מרומם. למה אתם שואלים , כי החלקים למחשבו החדש והסקסי כבר בדרך!. (כתוב למטה) אבל אבוי! לנירלה יש בעיה , הוא צריך קירור למעבד. מה הוא יעשה?! במחשבו הישן והטוב היה לו sp-94 , אך ניר לא רוצה את ה XP-90 / 120 כי הם גדולים ולא חמודים! (סתם , אם אני הולך על THERMALRIGHT אז רק הxp-120( אז בבקשה ענו לניר שלכם ותעזרו לו למצוא קירור טוב למעבד , שהוא לא רועש. ולא כבד (אם תגידו לי זלמן7000 אני אעשה בכם מעשי סדום : ) איזה חביב אני נ.ב: יש איזה היטסינק של switchtec אמרו לי הוא טוב.

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  9. Started by maphisto,

טוב אז הכל התחיל ביום שני ,ניסיתי לעבור את רף ה 190 באס בדרכים רגילות ,קצת מתח פה ,ועוד קצת לשם , ובכל פעם קבלתי מסך כחול או חוסר BOOT (פוסט תמיד היה),לאחר שנואשתי חזרתי קצת אחורה חזרה לעבר ה 188 ולהפתעתי הרבה המחשב עושה פוסט ואף מגיע למסך BOOT אבל לא ממשיך לחלונות ?!?! לאחר עוד ניסיונות רבים לעבוד גם עם הרייד וגם להעלות עם דיסק איתחול ---כלום לא עזר אז מה כן קרה ? הלך בלוח הבקר של הדיסקים הקשיחים ולכן הוא לא תפקד . לאחר מכן הזמנתי לוח ABIT KD7 (ללא הרייד) ואתמול הוא הגיע . סיפור עצוב אבל לפחות כבר היום אני על 192 באס הלוח נותן עד 2.35 וולט למעבד ועד 3.4 לזכרונות .

• 10 תגובות
    • 800 צפיות
  10. טוב , אז הכל התחיל שחזרתי מהטיול שלי בכלא , השארתי את המחשב דולק שעזבתי , שחזרתי הוא היה כבוי ואין לי מושג מה קרה בזמן הזה שלא היתי (28 יום) בכל מקרה , זה המחשב , שפעל באובר קלוק מכובד במשך כמעט שנתיים. amd 1700 0.13 Vantec Aero flow Epox 8RDA+ Corsair 3200 XMS 400mhz 512mb (1 stick בכל מקרה , מאז שקיבלתי אותו עבדתי איתו על 2200 מגה הרץ , בלי בעיות בכלל , טמפרטורה , שבמקרה הכי גרועה הגיע ל45 גג. רוב הזמן היא עמדה בין 38-42 ועכשיו לקטע הדפוק , הגעתי הביתה , הדלקתי את החשב , לא ראיתי תמונה על המסך , בדקתי בהתחלה את הכרטיס מסך במחשב של אחי והוא עבד בסדר גמור , שמתי את הזכרון במחשב של אחי , גם כן בסדר. אפילו את הספק חיברתי אצלו וזה עבד. את המעבד\לוח אם לא יכולתי …

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  11. Started by KoM,

אחח, אני מכור לקליפסים של ה-SK6 ! פשוט כל מאורר שרוצים אפשר לשים עם הדבר הזה במודינג פשוט יחסית ! בואו תראו מבחר דברים שנחו עליו לאחרונה, פירוט ביצועים מאוחר יותר... הנה 80 מילימטר אחד, שעשה לא מעט בעיות... הנה עוד משהו משוגע : והנה ספייר אפילו הצליח עם חיזוקים עיקשים להכנס גם הוא : בקרוב עוד התפעות עם היטסינקים אחרים 8)

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  12. Started by KoM,

חשבתי להתחיל משהו חדש, ת'רדים אשר יכללו ניסיונות שלכם עם אוברקלוקינג לאורך השנים בהם אתם מתנסים עם הדבר... והפעם רציתי לשמוע על הכשלונות שלכם בנושא, כלומר אם למשל קניתם את הלוח הכי טוב לאוברקלוק זכרונות מהירים מעבד מיוחד הרכבתם הכל וכלום, לא עברתם את התוספת של 5% למעבד... שתפו אותנו בכשלונות שלכם, ואיך הצלחתם להתגבר עליהם, אם בכלל...

• 42 תגובות
    • 4.5k צפיות
  13. Started by yoav9,

דבר ראשון אני חייב לציין שהוספתי דלטא 60 מ"מ על הhsf שלי (הוריד לי ב13 מעלות כמעט אבל אני שומע אותו מכל פינה בבית) צבעתי מאווררים ושמתי אזיקונים, והכי חשוב, הכל מצולם בוידאו ואולי עוד היום אני יערוך את הכל לתמונות וישלח לאתר!!!! רק רציתי לשאול, האם חיבור מאוורר ללוח אם מוריד לו מהמהירות?

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  14. אז תכירו, ה Dragon 01BLD שלי, ששמו כאמור Hydro Machine, אני מחכה למערכת קירור המים.... היום הוא חוגג בדיוק חודש ! קניתי מפנדה.... ובינתיים הוא עבר לא מעט מודינג.... אפשר אפילו להגיד שהרבה.... לפניכם תמונות עם פרטים: החלון התחתון: החלון העליון: מאוורר לדים שקוף על-גבי החלון התחתון: הלוח - MSI K7T266 Pro2 - U MS 6593 מוד לג'יפורס 2 400 MX הכרטיס התחתון - D-LED שמחובר ללוח, עם שני USB: חיבור מולקס מואר בלד כחול מבפנים: המודינג לספק: מעבר הכבלים לחלק העליון של המארז ה D-LED שהוזכר מקודם: זהו, אשמח מאוד לתגובות, הערות, הארות, שיפורים, שיפוצים, אבל לא לכלוכים..... תודה מראש !

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Yarimiz,

הי כולם סרטון חדש עלה לערוץ Yarimiz MSI Z97 MPOWER MAX AC הלוח היחסית חדש של MSI הוא מפלצת ה-OC שלהם, מספק את כל הכלים והפיצ'רים שרק תרצו כדי לבצע את ה-OC האולטימטיבי על המחשב שלכם. אל תשכחו! אם אהבתם את הסרטון תלחצו לייק. אם עדיין לא נרשמתם, למה אתם מחכים?! תלחצו SUBSCRIBE עכשיו! הערוץ זמין גם במקומות הבאים: פייסבוק: https://www.facebook.com/YarimizGaming טוויטר: https://twitter.com/yarimizGaming אינסטגרם: http://instagram.com/yarimiz צפיה מהנה! Yarimiz

• 0 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. קניתי שבוע שעבר את החלקים הבאים ספק ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series גוף קירור XP-120 מאורר Thermaltake Thunderblade 120MM נתחיל אם הספק רואים שזה ספק ברמה גבוה לפי המשקל לספק יש 2 מאוררים אם כפתור לשליטה מהירות אין לי מה לומר הספק הזה שקט גם בעבודה קשה הרעש ממש חלש עוד דבר יפה גם מתי שאני מכבה את המחשב המאוררים של הספק ממשכים לפעול לכמה דקות לקירור הספק הרעש ממש שקט לא שומעים גם אם האוזן ליד הספק אני ממש מרוצה מהספק תודה לכול הממלצים החשב לגוף הקירור זה על באמת גוף גדול היה לי בעייה להתקין את הגוף בגלל שהמארז שלי לא גדול מספיק גם הקלפסים חזקים וצריך להפעיל כוח בשביל לחבר וגם הספק היה מפריע אז הוצאתי את הספק הרכבתי את הגוף ואז הכנסתי את הספ…

• 8 תגובות
    • 753 צפיות
  17. אוקיי , לפני בערך שבוע , בפתאומיות נשרף הFX5200 המהולל שלי שהיה עד לא מזמן מקום ראשון בעולם ב3dmark03 והגיע למהירויות של 340 לליבה ו640 לזיכרון(מ250לליבה ו400 לזיכרון) תמונות שלו כאן : אז קניתי 9550 128ביט של גיגהבייט , הכרטיס עלה לי 380שקל , וזה הלינק לאתר המוצר : http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-R955128D.htm כפי שאתם רואים , הכרטיס מקורר פסיבית לגמרי(יש לציין שבצורה יעילה מאוד) , לא רועש ולא כלום , הוא גדול בערך כמו 9600פרו(אני יצלם לכם תמונות שלו בשבוע הקרוב) בלי אוברקלוק לכרטיס עם דרייברים אומגה 2.5.90(מבוססים 4.10) הוא נתן : אקווהמארק - 17050 טרידימארק 2003 - 2791 טרידימארק 2005 - 1120 האוברקלוק הלך ממש טוב , והגעתי איתו ממהירויות של 250לל…

• 62 תגובות
    • 4k צפיות
  18. Started by lmlm,

http://www.bit-tech.net/hardware/2006/08/01/conroe_heatsink_group_test/1.html וזה הדף המסכם: http://www.bit-tech.net/hardware/2006/08/01/conroe_heatsink_group_test/10.html לפי מה שהם בחנו ה Freezer מקרר כמו BT אבל ב40% פחות כסף.

• 2 תגובות
    • 435 צפיות
  19. Started by mani007,

C:\Documents and Settings\All Users\Documents\My Pictures\Sample Pictures\מאווררים.bmpזה סירולקציה נכונה של מאוררים?

• 4 תגובות
    • 528 צפיות
  20. שלום, מדובר בCOOLERMASTER STACKER 830.. מצ"ב תמונה של מיקומי מאווררים (המאווררים עדיין לא קיימים, צריך לרכוש לחוד), אני רוצה לשים מאווררים כך שתהיה הסירקולציה הטובה ביותר. המארז מגיע רק עם מאווררים 2 ו3..השאר אני צריך לקנות כאמור. אז מה דעתכם, אילו מאווררים נוספים עליי לרכוש, ואיך למקם אותם (יציאה\כניסה של אוויר). כמו כן איפה שסימנתי X, שם יושב הNINJA של המעבד לכן אי אפשר לשים שם מאוורר. תודה!

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  21. Started by elad the master,

למישהו יש לינקים ויכול להביא לי ? יש כבר איזה 6-7. אבל אני רוצה עוד זה ממש נחמד לראות את כל הקטע של האובר וכל הדברים מודינג וכו'....

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  22. Started by drumtroll85,

יש לי את המארז הבא: COMPUCASE CI-6920 יש בו מאוורר 120MM מוציא אוויר מאחורה והכנה (תושבת) ל-120MM מקדימה. אני מתכנן לקנות סינקים מנחושת (למעבד, צ'יפסט, כרטיס מסך) ושמעתי שהם יעבדו בצורה האופטימלית רק במארז מאוורר היטב. שאלתי היא, איך אני יודע אם המארז שלי מאוורר היטב (טמפרטורות, זרימת אוויר?), ומה עליי לעשות כדי לשפר את זרימת האוויר בו. אני מעדיף שהשינויים יהיו בעיקר פנימיים ולא יכללו חיתוך של כל מיני חלקים, אבל חוץ מהוספת מאוורר מקדימה אני לא מצליח לחשוב על כלום. אשמח לקבל עזרה בנושא הזה בדחיפות

• 3 תגובות
    • 662 צפיות
  23. Started by peripushkin,

אני רוצה קצת להכין את המחשב לקראת קצת OC בשביל צפייה בסרטי HD וגם סתם שיהיה קר המעבד שלי זה intel pentium 4 630 3GHZ presscot אז הוא קצת חם (בIDLE הוא על 50-60) חשבתי לקנות BT VX אבל יש לי בדיוק מרווח של 15-16 ס"מ בין המעבד לדלת המארז.. אז אני אצטרך לבדוק את זה בחנות.. אם לא, אז על איזה קירור אוויר שקטן יותר מהBT VX שטוב בשבילי?? blueorb ??infinity?? ורציתי לדעת אם שווה ההשקעה בקירור מים כמו לדוג' זו שניתנה בסטיקי: האם היא תוריד לי משמעותית את הטמפ' של המעבד?? נגיד ל20-30?? ואיפה אני אמור לשים את כל הדברים שהיא מכילה (משאבה, רדיאטור..) כי במארז, אין לי מקום.. צילמתי קצת את המארז שלי בשביל ביקורת- אם לסדר ואיך.. תמונות: צילום אל הלוח- http://i19.tinypic.com/…

• 39 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. היי, יש ברשותי מארז CM HAF 922. קדימה - מאוורר 200mm למעלה - מאורר 200mm מאחורה - מאורר 120mm ועוד אופציה אולי להוסיף מאוורר מהצד. א. רציתי לדעת איך נכון לסדר את הכיוון של כל מאוורר מבחינת מכניס/מוציא ב. האם למעלה עדיף מאוורר גדול של 200mm או שניים של 120mm, או שזה לא ממש משנה. ג. כרגע המחשב שלי מפורק ורציתי לדעת האם אני יכול לדעת את הכיוון של המאורר (מכניס/מוציא) כשאני בא להרכיב אותו, או שאני חייב לחבר לחשמל ופשוט לבדוק לאן נושבת הרוח?

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  25. Started by cOiNfLiPeR,

אז היום אני מתחדש בחלקים החדשים שהזמנתי וכרגע יש לי התלבטות במיקום של הכוננים הקשיחים שלי. זהו המארז שיש לי - Tagan El Diablo. ככה הוא נראה מבפנים: http://www.google.co.il/imgres?q=TAG...w=1680&bih=949 עכשיו רציתי לדעת: יש לי שני כוננים קשיחים של 500GB [של Western ושל Segate] ורציתי לדעת איפה למקם אותם במחשב. כפי שניתן לראות, יש שני מסילות המתאימות לקיבוע הכוננים. כמובן שאחד מהם כבר הוצאתי מהמארז במהלך "יום הניקיון" שביצעתי אתמול, וכרגע השאלה היא: איפה למקם את המסילה של הכוננים? בצמוד לתחתית המארז [בתמונה - המסילה שהכונן יושב בה] או למקם אותה למעלה יותר [איפה שהמסילה הריקה]? תודה לכל העוזרים, המשך יום נעים לכולם! עריכה: מצטער אם זה לא הפורום המתאי…

• 1 תגובה
    • 746 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.