עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני כרגע עומד על 40 מעלות צלסיוס ב 100% מאמץ. המתח עומד על 1.7V . אם אני רוצה לעשות קצת OC אני צריך להעלות את המתח ל 1.75V (לא להתווכח על הנתון הזה) ז"א שאני מגדיל את המתח פי 1.029 (או ב 2.9%) ז"א שההספק יעלה פי 1.06, או במילים אחרות עלייה של 6% בהספק האם מכאן נובע שהטמפרטורה תעלה ב 6% ?

• 6 תגובות
    • 566 צפיות
  2. אני עושה מודינג ואני עדיין לא החלטתי איזה מאווררים לשים במארז חשבתי על 2 אפשרויות אפשרות 1: 2מאווררים 80מ"מ מקדימה מכניסים אוויר 2 מאווררים 80מ"מ מאחורה מוציאים אוויר 1מאוורר 120מ"מ בגג מוציא אוויר אפשרות 2: מאוורר 120מ"מ מקדימה מכניס אוויר מאורר 120 מאחורה מוציא אוויר מאוורר 120 בגג מוציא אוויר מאוררים ה 120מ"מ יהיו המאווררים האלה": http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/led/thunderblade120.htm שעולים 66 דקל בפנדס והמליצו לי שהם טובים וה 80 מ"מ אני חשבתי על המאוררים האלה: http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a1873.htm ה80 מ"מ האלה טובים? איזה מהאפשרויות יותר טובה? ואיזה עוד כדאי לשקול? תודה,טל

3. Started by ye_3333,

ככה הייה לי מעבד של אינטל 3 גיגה הרץ והחלפתי אותו (בחינם) ל-3.2 עכשיו פתאום הופיע לי בהגדרות של הלוח (איפה שאני עושה אובר קלוק) אפשרות חדשה.. cpu lock ויש לי שלוש אופציות auto או להפעיל או לבטל (אין כוח לרשום באנגלית) בקיצור חברה קודם כול מזה הדבר הזה שהופיע פתאום? ודבר שני על מה לשים את זה מתוך השלוש אופציות... תודה.. אהה נ.ב יש דבר כזה אחריות לכול החיים על המעבד או שזה סתם חרטה בגלל שעל הקופסא המקורית של המעבד לא מזוייפת רשום 3 שנים אחריות.. חברה עזרהה תודה..

• 3 תגובות
    • 452 צפיות
  4. Started by PayneBack3251,

שלום רב... נכנסי היום ל nvidia analog display זו תוכנה שבאה עם הדריבר לכרטיסי המשך של נוידיה נכנסים לשם דרך לחצן שני של העכבר בשולחן עבודה ואז nvidia analog display ופתאום אני רואה בפאנל בצד של התוכנה אפשרות כזו: clock frequencies נכנסתי לזה ואני רואה דבר כזה אז שיניתי למה שאתם רואים בתמונה ולחצתי על test changes ועוד עשה בדיקה קצרה ואמר שהכל בסדר אז אישרתי ! ועכשיו לענין שהכי התלהבתי ממנו לפני שעשיתי את כל זה קיבלתי ב counter strike source 29fps עכשיו קיבלתי 38fps !!!! ענק פשוט ענק ! עכשיו אני שואל זה מסוכן ? יכול להגרם איזה שהוא נזק ? וזה לא מוזר שעושים אוברקלוק בדרך כל כך פשוטה ?! תודה מראש ! ד.א קצת פרטים המחשב הוא p3 600mhz 320 sdram geforce 2 mx4…

5. Started by artur2,

Zalman 7000 או Thermaltake Silent Tower?? ואני מדבר מבחינת OC לא לגבי רעש. האתר של הTT זה: http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm

6. Started by drumtroll85,

אפשר כבר להזמין מפנדה - 230 למעורב, 280 לנחושת, לפי האתר זה מגיע עוד פחות מחודש... מעניין אם הוא ייתן פייט ל-XP-120...

7. Started by SixKiller,

יש לי את המעבד הזה בסביבות השנה... עברו עליו 4 גופי קירור... או שיננוים במעבד.. כולם בלי אוברקלוק כמובן... הגוף קירור שבא עם המעבד... מנוחה : 47 מאמץ : 56 וולקנו 9 עם סמארטפאן שלו... מנוחה : 43 מאמץ : 52 וולקנו9 עם טורנדו 80ממ... מנוחה : 39-42 מאמץ : 48 וולקנו 9 עם מאורר מעאפן ג'נרי... מנוחה : 52-54 מאמץ : 65.. אני לא יודע איך היה לי את האומץ לעשות את הבדיקה הזאת בכלל.. בקיצור היום קיבלתי את הזלמן התותחן על הזה... וירד בכמות משמעותית... מנוחה : 37 מאמץ : 44... בקיצור.. אחלה גוף קירור.. אבל כבד מאוד... אני מאוד מרוצה.. רק חבל שהכרטיס מסך החדש שקניתי לפני חודש נשרף לי באמצע כל היום המשוגע הזה שעשיתי למחשב... Geforce 5700256mb שקניתי רק לפני חודש -חו…

8. אני לא מבין זה משגע אותי..קניתי מחשב חדש לפני חודשיים כבר אז היו לו טמפ' מטורפות אבל השארתי את זה ככה.היום בכלל כבר אני יוצא מדעתי 76 מעלות בזמן מנוחה!! מה עשיתי לו?? ועוד עשיתי מחקר שלם על כיווני המאוורים במארז שלי וסידרתי שלושה מאוורים במיקומים הכי טובים..ועכשיו היום הוא היה בכלל על 50 מעלות פתאום התחיל לעלות ל76 וזה לא פעם ראשונה.. יש משהו דפוק במעבד?? ואני עוד עם התוכנה C2NGO שמורידה טמפ' בזמן מנוחה.. בכל מקרה בזמן מנוחה המעבד על 50-55 (מדגיש שזה עם התוכנה שהורידה 10-15 מעלות!) בזמן מאמץ 75-84! כשב84 הוא פשוט מכבה את המחשב..הצלחתי להמנע מלהגיע ל84 ע"י הוספת עוד מאוורר..ראוי לציין שהלוח אם שלי כל הזמן על33-37 מעלות! איך יש כאלה הפרשים?! דפקו אותי עם מעבד פגום?? והחימום…

• 11 תגובות
    • 843 צפיות
  9. Started by dj shay 30010,

אני מחפש FAN 80 mm 9000 rpm עם מישהו מכיר אתר או יש לו שם של חברה ודגם שיגיד לי מצאתי רק את זה 7000 RPM [url=]http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.buyextras.net/images/products/fans/60mm/delta/60-38-final.jpg&imgrefurl=http://www.buyextras.com/bdelulfas60d.html&h=122&w=250&sz=11&tbnid=eOT29OYVdvUJ:&tbnh=51&tbnw=104&start=4&prev=/images%3Fq%3Dfan%2B8000%2Brpm%26hl%3Diw%26lr%3D

10. Started by Ghosthunter,

הלך המאוורר של הGEFORCE של חבר שלי(כך הוא טוען). האם יש דרך להחליף את המאוורר או לקנות חדש, ואם כן איזה מומלץ לקנות? אני לא מתכוון לעשות לו OC, רק להפעיל אותו בחזרה(כי עכשיו הוא מושבת). תודה רבה.

11. אז ככה אחרי שלא היה לחנות שממנה קניתי כמה מוצרי קירור שרציתי, המוכר הציע לאבא שלי את ה hyper 6 ואמר שהוא טוב. אני היתי כבר מיואש מלחפש גופי קירור אחרים אז אמרתי לאבא שלי בסדר מבלי לבדוק את הקירור הזה. אחרי כמה ימים הבנתי שזה קירור ששוקל כמו לבנה... 1 קילו זה לא צחוק. אבא שלי קצת מודאג מזה, ואני עדיין יכול להחליף, אולי. עכשיו אני רוצה שתגידו לי אם הוא מקרר טוב, איזה קירור יכול לספק ביצועים טובים יותר באותו מחיר ושישקול פחות, ואם הוא יכול לגרום נזק ללוח אם שלי.. ואם למישהו פה יש אז המלצה או אולי הוא בכלל לא ממליץ.... תודה

• 53 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. MSI K8N Neo2 Platinum זה הלוח וזה המעבד Amd 64 bit 3500 והאם אפשר לשים שני מאווררים למעבד? או שצריך להחליף? הינה הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7069 Thermalright XP-120 for Intel Pentium 4, AMD® Athlon64/FX and Opteron תודה לעוזרים! וד"א על איזה חברה של הארד דיסק אתם ממליצים הכי מהירה והכי טובה?

• 8 תגובות
    • 634 צפיות
  13. אוקי אז ככה מצאתי לי מחשב ישן במחסן שלי שהיה זרוק חח.. עם מעבד 1.6 של פנטיום ולוח סגול עוד לא בדקתי חברה בכול מקרה אני רוצה לעשות למעבד הזה אובר קלוק... אהה וזה עובד בכפולות של 16x100 mhz לא יודע למה כי הזיכרונות שלו הם 133.. בקיצרו חברה תנסו לעזור לי לעשות אובר קלוק כי עם אני ניכנס לבאיוס ומנסה לעלות את הכפולות מ-16 ל-17 או 18 וכו כוו זה לא משנה שום דבר זה עדיין נישאר 1600 בקיצרו יאלה חברה תעזורו תודה...

14. עכשיו התקנתי את התוכנה CPUCOOL והמעבד שלי פשוט רותח 60 מעלות...האם המחשב יוכל לחיות ככה(זה מה שאני מעדיף). או שאם אני ישאיר אותו ככה אני מסתכן בשריפת המעבד...

• 14 תגובות
    • 761 צפיות
  15. אני לא מבין את התוצאות. סליחה על הבורות ???

16. אז ככה יש לי משחק שדורש 800MHZ במעבד (הנסיך הפרסי) אבל לי יש רק 700... (מחשב מלפני 6 שנים המחשב השני יותר טוב) אבל לפחות אני הולך לקנות מחשב חדש... בתחילת נובמבר... אז בינתיים רציתי לשחק במשחק... יש לי את שאר הדרישות הנחוצות... איך אני עושה OC של 100MHZ למעבד? אם אתם צריכים עוד פרטים אני יגיד בשמחה!

• 8 תגובות
    • 488 צפיות
  17. Started by Holography,

שלום, עלו בידי שתי אפשרויות Thermaltake Thunderblade 80mm LED או CoolerMaster Neon LED TLF-R82-ER הדרישה שלי שהיה שקט אבל עדיין דחוף אוויר ושהיה גם LED\UV\UVLED,הגבלה ל50 ש'ח. אגב,אני רוצה להחליף מאוורר לדלת,יש לי חור של 80מ'מ,האם TT Smart UFO יכנס שם או שצריך להגדיל את החור? תודה.

18. המחשב שלי מתחמם בצורה רצינית מה אני צריך לעשות כדי לקרר אותו מעבדי AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוחות אם למעבדי AMD Chaintech SK8T800 (S-754) זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80 GB 7200 ATA-100 כרטיסי מסך MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD CD-ROM LG x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI 2209 PFC, usb

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  19. אני מעוניין לרכוש מארז מאלומיניום. אשר יש לו מאורר 120 ממ מאחורה. אפשרי שיהיה לו מאורר 80 למעלה. ושלא יהיה לו חלון בצד. כמו כן, עדיפות שלא יהיה לו דלת קידמית. ושיהיה לו כ5 מקומות לCD ו2 לפלופי. + USB מקדימה. לא חובה חברה או משהו. רק שיעמוד בדברים הנל. אשמח מאד אם תצליחו לעזור לי למצוא את המארז הזה (הוא כמובן למטרת מודינג מטורף ) אני מוסיף אתר עם תמונות של המארז הכי קרוב למה שאני מחפש, אבל, לצערי אין לו 120 ממ מאחורה. אלא 80. http://www.cooltechzone.com/reviews/cases/cp_1.php

• 13 תגובות
    • 871 צפיות
  20. סוף סוף.. קילבתי אותו!!!!!!!!!! AMD athlon64 300 Xp-120 עם מאוורר Thunderblade 120MM והמעבד במנוחה על 43 מעלות +-!! יש לי מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר אחד מקדימה 80 שמכניס. מארז chenbro הט"מ של הלוח היא 29.

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  21. המפרט שלי מופיע בתתימה. אני רוצה להבין קודם כל - למה הציעו לי פה ושם להוריד מכפלה למעבד ולהפגיז ב FSB - כשזה אומר תכלס בעצם - פחות OC למעבד ויותר למערכת כולה? אם אני עושה OC אז לא הגיוני להרביץ את הOC המירבי למעבד? למה להויד מכפלה אם כן ? (שוב תסתכלו במפרט שלי- המעבד לא משמש כמגביל לOC) ועוד שאלה- לבעלי לוחות 8KDA3 למיניהם- בביוס יש אפשרות לHIGH PERFORMANCE - מה זה עושה בעצם? אם אני עושה OC אז להשאיר את זה בOFF? או להפעיל את זה? (אינ פותח את את'רד הזה , לגבי כל השאלות שיהיו לי לגביי OC כי מצאתי את עצמי נדחף פתאום לתרדים אחרים וזה לא מנומס אז החלטתי לפתוח את שלי

22. קניתי מחשב חדש: P4 3000 512K Abit IC7-G 2* A-DATA 512 MB DDR 400 WD 160 GB S-ATA Thermaltake Silent PerwPower 420W Active PFC Chenbro Xpider - עם מאוורר אחד מאחורה של 120MM כשאני בודק ב- AIDA 32 את הטמפ' במחשב שלי זה מה שאני רואה: MotherBoard : 42 CPU : 57 AUX : 34 ואני לא עושה שום אוברקלוקינג והמחשב שלי לא עושה כלום, חוץ מזה שאני באינטרנט ובאימיול. יכול להיות שהתוכנה מראה לי טמפ' לא נכונות? (לא נראה לי כ"כ..) מישהו מכיר את המארז שלי ויכול לייעץ לי? יש בקדימה מקום לעוד מאוור 80MM, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך נגישות לבחוץ כי יש שם את קדמת המארז ואם אני שם מאוור 80 אז איך כדאי לעשות זאת? כך שימשוך אויר לתוך המארז ותהיה זרימה או להיפך שגם הוא יוציא?

• 8 תגובות
    • 684 צפיות
  23. קצת אוף טופיק- צילומים אותם ביצע בעליו המאושר של G5 dual 2.5Mhz. לדבריו הרדיאטור מיוצר ע"י יצרן חלקי מכוניות המתמחה ברדיאטורים. פורסם ב xlr8yourmac. http://www.neoview.com/g5/

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  24. Started by MoonKnight,

אני רואה שכתוב לי שם מהירות השעון אבל זה אפור (אי אפשר לגעת בזה) וגם איך אני אדע מתי להפסיק?

• 10 תגובות
    • 782 צפיות
  25. טוב אז ככה יש לי את המערכת קירור מים אקרוריארס 2 ולפי הבנתי מסתבר שכמה שחשתבי שהיא מערכת קירור טוןבה כניראה שהיא לא.. לכן החלפתי לה את המשאבה לאחת הרבה יותר חזקה.. (2000 ליטר בשעה) ועכשיו השאלה שלי היא כזו.. עם אני יחליף את הבלוק קירור של המעבד לאחד חדש לא מה שקיבלתי עם הקירור מים.. אז עם אני יחליף אותו זה יוריד לי את הטמפרטורה בצורה משעותית?? כאילו כול העיקרון הוא לשפר את המערכת קירור שלי מבחינת זה שהיא תהיהי הרבה יותר יעילה... אז למי שיש הצעות לשיפור אני יסמך לקבל ואנא גם לשלוח לינקים לקנייה וכו וכו... אהה וטמפרטורה המעבד שלי היא 45 במנוכה.. עד 55 במאמץ.... פרסקוט 3 גיגה הרץ לאחר אוברקלוק הגעתי ל-3.9

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים