אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם חשבתי להתחיל בOC למעבד. המערכת היא: AMD 955 + Scythe mugen 2 לוח אם GA-770T-UD3 זכרונות Kingstone 4G 1600Mhz ספק Seasonic 500 watt כמה שאלות: א. איך עדיף לבצע את הOC, דרך הביוס או דרך התוכנה של AMD (משהו AMD overdrive)? ב. בהנחה ודרך התוכנה, האם הOC נשמר לאחר הסרת התוכנה \ פירמוט? ג. בהנחה והOC מבוצע דרך הביוס, מה ההגדות שיש לשנות? (לבטל cool n quiet ?)? ג. מתוך סקרנות, בכמה תעלה צריכת החשמל מול מעבד שלא עבר OC? תודה רבה! עריכה שכחתי שאלה. ברגע שנעשה OC למעבד, הוא תמיד ירוץ במהירות המקסימלית ולא יוריד מכפלה בעת חוסר מאמץ, האם זה נכון? הטמפרטורות במנוחה [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי AMD64BIT 3000+ והמעלות שלי נעות בין 46-50 במנוחה ובמאמץ 50-55. יש לי את המארז של Compucase 6A19 עם מקום לשני מאווררים שתפוסים כבר. אני רוצה להוריד את הטמפ', מה אתה מציעים לי להחליף למארז עם יותר מאוררים או להחליף קירור למעבד? ד"א בתוכנה אוורסט הוא מציג שלי שה-CPU CORE הוא 2.86 ועולה לפעמים וחוזר הבנתי שזה לא כשר איך אני מסדר את זה? תודה לעוזרים
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מאוורר הסטוק רועש והמעבד מתחמם לו בשקט לטמפרטורות של 65-70 מ"צ. מעבד a10-k7850 TDP 95W מארז: Antec NSK2480B לוח אם: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 מחפש קירור שקט ופשוט שיכנס במארז ולא יעשה חור בכיס, עדיפות לרכישה בחיפה אבל גם אינטרנט/חו"ל אפשרי. הבנתי שScyth Shuriken Rev.B אמור להתאים, יש המלצות נוספות? בתודה מראש... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ אני רואה שיש שני דגמים של Noctua שיתאימו NH-C14 / NH-L12 האם המחיר הכפול שווה, האם יש בעייה בהתקנה עם מאוורר אחד? ה(א|ע)רות, המלצות, ביקורות, משהו...
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים רציתי לשאול, איפה אפשר לקנות את הגומיות השחורות הקטנות כמו שמופיעות בתמונה הבאה: תודה.
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ובכן ניסיתי להגיע ל4000 (לפני זה היה לי 3800 ,עשו לי בחנות OC) אבל בCPU-Z הוא מראה לי עכשיו 2600 MHZ , ובSUPERPI קיבלתי יותר גרוע ממה שהיה עם ה3800 (לא בהרבה , אבל גרוע...) לפני זה היה לי 12.044 ועכשיו זה יצא 12.124... הרצתי אבל S&M , הוא רשם לי הכל PASSED , הטמפרטורה המקסימלית הייתה 53 (לפי REAL TEMP) (אבל זה היה כאשר הוא היה על 4000MHZ , הוא כל הזמן השתנה , והראה לי 2600 והטמפרוטה שלו, ואז פתאום 3330 והטמפרוטה ו4000 ף כל פעם הוא גם החליף מכפלה , 6 ,7.5,9...) ואז כשהוא רשם הכל PASSED הוא עבר לזכורונות , הוא השלים את המבחן הראשון , אח"כ שני לא יודע אני הלכתי לחדר אחר וכשחזרתי המחשב עשה ריסטרט, לא יודע למה , אולי ככה צריך =\ הנה CPU-Z : הרסתי משהו? אגב, אני יכו…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצאתי בבית מין טטריס ישן כזה שיש לו מסך LCD רציתי לדעת איך וכיצד אני יכול לחבר את המסך למחשב ולשלוט עליו מהמחשב... שמעתי משיהו שחיבר מסך בסגנון דרך יציאת הLPT רציתי לדעת האם ואיך זה אפשרי..? (ברשותי גם מסך של תרגומון שאני לא צריך אם זה יותר טוב...) ועוד משהו שרציתי לעשות זה משטח זוהר לעכבר מישהו יכול להפנות אותי לאיזה מדריך ? עדיף בעברית או לתת לי טיפים והערכה כמה זה אמור לעלות ?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש וחיברתי אותו עם משחה טרמית והכל (שמתי קצת משחה טרמית באמצע המעבד ואז שזה ימרח לבד על הכל, כך חבר אמר לי לעשות) וזה "תקוע" על 41 מעלות, רק במאמץ זה עולה ל50 בערך וזהו, זה טוב? זה לא שאם זה הייה על נגיד 30 יהיה לי יותר FPS במשחקים נכון? המעבד הקודם שהיה לי עשיתי לו OC והכל, רציתי לדעת הכיצד אני יכול להחזיר את הגדרות היצרן של הלוח שלי כשקיבלתי אותו? מקווה לקבל את הדרך הכי קלה שאפשר. לוח האם שלי: Asus P5G41C-M LX אה... ומה זה VTT VOLTAGE?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמה אני יוכל להעלות את מהירות המעבד בלי לעלות מתח וגם כמה הסיכון שהמחשב שלי ייהרס ב-OC ? מעוניין בשביל תוספת ביצועים במשחקים תודה לעוזרים !
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם עכשיו עשיתי OC למעבד שלי(בחתימה) והגעתי לזה... אני יודע שזה OC צנוע... אבל מה שמגביל אותי כרגע זה החום ואני לא רוצה יותר מידי לשחק עם זה (69 מעלות עם פריים 95) לעומת זאת שאני משחק במשחקים המחשב לא עובר את ה60 מעלות במאמץ! הטמפ במנוחה הם 53-55 לעומת שלפני הOC היה לי 50-54 בכל זאת הOC שלי הוא עם לוח של אינטל! אז ככה שאפשר לעשות OC גם עם לוחות של אינטל והלוח עדיין לא עצר אותי! השאלה שלי היא: האם כדאי להעלות את הבאס מ215 ל220 ? תודות מיוחדות ל VATOS LOCOS ו YE3333 שהדריכו אותי בביצוע האוברקלוק מצפה לתגובות. SuperSheep. [attachment deleted by admin]
-
- 40 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא מפחיד להתקין קירור כזה ( שוקל כמעט קילו ) בצורה אנכית ללוח ? אין סכנה שהלוח ישבר ? בכל זאת משקל כזה לאורך זמן.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום.. יש לי E8400 על 4050mhz הכל טוב ויפה.. אבל אחרי כיבוי ממושך כשאני מפעיל את המחשב הכל חוזר לקדמותו. מה הבעיה? המתח של המעבד 1.375,לזכרונות שמתי +0.1V 5-5-5-15 ולאחר כיבוי ממושך הOC חוזר לקדמותו. כנ"ל עם מתח למעבד 1.40V ביחד עם הנתונים הנ"ל ואותה הבעיה. בנוסף ניסיתי את האופציה של1.375 עם הוספת מתח לזכרונות 0.1V + MCH +FSB . מישהו יודע מה הבעיה? כביכול הכל יציב ואין לי בעיות של אי יציבות כשמחשב בעומס או משהו אחר.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב, במשך תקופה של מספר חודשים המחשב שלי היה "שבוי" אצל אחת מחברות המחשבים הפופולריות (לא, לא KSP או Ivory) במסגרת מימוש "אחריות" ללוח אם תקול. כאשר הכל היה טוב ויפה, המארז (Fractal Design Define R4) היה קריר וחרישי, הייתי צריך להתאמץ ולהתקרב מאוד מאוד כדי לשמוע אותו. לכל מקרה, לאחר חזרת המחשב מתיקון שמתי לב שהמעבד ולוח האם חמים מאוד (כמו גם המארז) וניתן לשמוע את פעולת המאווררים בצורה הרבה יותר ניכרת. למען הסר ספק, ניקיתי את המארז והמאווררים מאבק (כמו גם את הספק ומאווררו) אולם אין שיפור של ממש. אני חושד שיתכן ובוצע שינוי בהרכבת המאווררים ויתכן ולא קיימת סירקולצית אוויר תקינה בתוך המארז (אולי שונה כיוון של מאווררים ממכניס למוציא אוויר ולהפך) ובהיותו בור בנושא אודה לה…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שללום, יש לי מארז Antec High Performance 1080B AMG חדש(!) :smoke: ואני רוצה להוסיף לו שני מאווררים על הדלת, ורציתי לשאול: 1) איפה אפשר לראות "מדריך" על הוספת מאוורר. ;D 2) האם מאוורר הלדים (Antec 80mm LED Fan) זקוק לגריל?! ??? בנוסף אני רוצה להוסיף גם מאוורר 120mm התוכלו להמליץ לי על אחד?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים האים מישהו שמע פעם על סטפינג d0 והאים הוא טוב לאובר קלוק תודה eli ! :xyxthumbs:
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי Q6600 , עם קירור TT V1 , לאחרונה ראיתי המון המלצות על הקירור TR ULTRA 120 EXTREME . האם יש טעם לשדרג אליו? או שההבדל לא משמעותי ? תודה רבה.
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המערכת הנ"ל עם לוח X58 של אינטל. על מהעבד יושב הקירור הסטנדרטי. מדובר במארז Antec Three Hundred עם מאוורר 12 ס"מ אחורי מוציא ומאוורר 14 ס"מ עלי מוציא. בשניהם שמתי אותם על LOW - הנמוך מבין השלושה האפשריים. בנוסף, חיברתי מאוורר 12 ס"מ צדדי, זה שמעל כרטיס המסך שמכניס אוויר ומקבל הספק ישירות מהספק ולכן עובד על המקסימום שלו. יש דיסק קשיח אחד בלבד וכרטיס 9800GT. במצב רגיל שאני ב-desktop ולא עושה משהו מיוחד. טמפרטורת הלוח היא 41 וטמפרטורת AUX היא 40. ארבעת הליבות הם בטמפרטורת 48 עד 50 בערך. הטמפרטורות במעבד לא גבוהות מדי?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://photos.walla.co.il/liozsosko הטאוור אשכרה מפחיד לא תיארתי לעצמי שהוא יהיה כזה כבד אבל שטויות כנסו ותהנו מהתמונות בינתיים יש לי עוד חבילה בדרך ככה עוד שבוע שבועיים יגיע ואז אני ישים הכל
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מחפש קירור למעבד עד 150. מעדיף ביצועים משקט..סוקט 775 מעבד E7500 ומה יותר כדאי?זהhttp://ksp.co.il/?select=.1066..182..63.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16227&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 או זה http://ksp.co.il/?select=.1066..182..63.&list=1&sort=2&glist=1&uin=8530&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 תודה
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני עובד עם התוכנה ATI TOOLS זה מה שמופיעה לי בהתחלה http://img387.imageshack.us/img387/4927/14vx.jpg עכשיו הכרטיס מסך שלי הוא Sapphire (ATI) Radeon X550 256MB TV, DVI, PCI-E? עכשיו שווה לי לעשות אובר קלוק זה ישפר תביצועים ודבר שני אני ממחש חושש לעשות אובר קלוקק ניכנסתי לתוכנה אטי טוולס והעלתי את כל הדברים סתצם הכי למעלה בשביל הקטע ואז היה טין כזה אתם יודעים צליל של המחשב כמעט חטתי התקף לב חשבתי ששרפתי תכרטיס מסך אז עם אני יעלה לו תביצועם קצת הוא ישר במקום ישרףף המלצות ומישהו מוכן להסביר לי מזה שתי הקווים שמה שאפשר להעלות מהה כל אחד נותן ?תודה על עזרתכם פורום שולט
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הנה כמה מסכים, מה לעזאזל אני אמור לעשות? (קראתי את המדריכים, אבל הם רחוקים מלגעת בכל האופציות...)
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שבת שלום. אחרי שהמעבד(i5 2500) היה מגיע ל50 מעלות במנוחה החלטתי לעשות צעד .פירקתי את כל המחשב כעט כל המאווררים. ניקיתי עם אוויר לחץ ומגבונים עד שלא נשאר טיפת אבק .גם את הגוף קירור Zalman CNPS9900 LED ניקיתי עד הסוף .ניקיתי את המשחה הקודמת כמו שצריך. קניתי ומרחתי את המשחה הכי טובה mx 4 . ! הוספתי עוד מאוור 120 שיוסיף עוד קירור! וכל זה לא עזר. איזה אכזבה אלה המעלות במנוחה אחרי כל המאמץ שלי serif]http://jpg.co.il/view/5116432b439ec.jpg/אני לא מבין מה הבעיה אולי הגוף קירור דפוק? למרות שהוא רק בן שנה ולמרות הביקורות המצויינות הוא נראה לי כזה חלש ולא איכותי. או שמדובר בעובדה שפעם אחרונה (בגלל לשא יכולתי להשיג אוויר דחוס) ברוב טיפשותי ניקיתי את המחשב עם פן באוויר…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. תודה חברים
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני קצת אובססיבי לרעש ועדיין רוצה מערכת גיימינג בסלון אצלי. המפרט הנוכחי שלי הוא (מארז corsair 250d): - מעבד Arctic cooling 11 LP - מארז: Corsair AF120L & AF140L - ספק כוח Corsair CX430M כל האוורור פחות או יותר זול / הגיע עם המארז - ורוב הזמן המאווררים של המארז והכרטיס מסך כבוים וגם שנדלקים, לא עושים רעש חריג. המאוורר בספק כוח לעומת זאת עושה רעש די מעצבן... אני מעוניין להחליף את המאוורר בספק כוח שלי למשהו שקט יותר, ומסרטונים ביוטיוב זה לא נראה כזה מורכב. השאלות שלי הן: 1. כמה זה מורכב באמת? (למישהו עם חוש טכני סביר) 2. בסרטונים ביוטיוב הקונקטור עצמו נראה שונה ממה שמגיע עם המאווררים - או שדמיינתי? ובכלל איזה קונקטור צריך? 3. איזה מאוורר לקנות? של מעבד?…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום תכנון מערכת קירור המיים שלי מתקדם, והגעתי לשלב שבו אני צריך לבחור משאבה ובלוק קירור לכרטיס מסך (בסוף וויתרתי על הבלוק למעבד בגלל שהטמפ' שלו מעולה ובגלל שהלוח מגביל באובר). אני מקווה למצוא בלוק שיעלה פחות מ200 ש"ח, אולי אפילו 150. קיים? כמו כן, רציתי לשאול מהי כמות הליטרים בשעה המינימלית שתתאים למערכת קירור? האופציות כולן של אטמן: 600 ליטר - 30 ש"ח. 800 ליטר - 50 ש"ח. 1200 ליטר - 80 ש"ח. 2000 ליטר - 115 ש"ח. השאיפה היא להגיעה לעלות מינימלית בביצועים שעולים על ביצועיו של קירור אוויר. תודה, Zzzz
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-