עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by chenc,

שלום! יש לי בעיה מסוימת במחשב ו... תהיתי אולי אם תוכלו לעזור לי, בבקשה. אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אז ככה - המעבד במחשב הוא פנטיום 4 2.4 או משהו כזה ו... העניין הוא שלפני שבוע החלפתי ספק. לאחרונה המחשב פשוט נכבה ומתאתחל. לאחר אבחון ראשון שמתי לב שהמעבד ממש התחמם - 80 מעלות! עכשיו מה שלי עלה בראש זה: המאוורר שלו נשרף והתקלקל, המאוורר חלש מדיי סתם ככה, או שהמאוורר מקבל פחות כוח חשמלי ומסתובב לא מספיק מהר לקירור. לקחתי קצת נתונים מהביוס: המאוורר מעבד מסתובב ב2700 ככה עד 3100, ולגבי החשמל - VCORE מראה על 1.5V +3.3 מראה על 3.20V +5 מראה על 5.6V +12 מראה על 11.2V האם באמת יש בעיה בספק החדש שהתקנתי כך שאין מספיק כוח למאוורר לקרר המעבד? אשמח מאוד אם תעזרו לי, באמת -בכ…

• 8 תגובות
    • 653 צפיות
  2. Started by Aljir,

איך הקירור מים עובד? איך אני בודק טמפ" של כרטיס מסך ומעבד?

• 3 תגובות
    • 419 צפיות
  3. ומתי להפסיק לפני שאני שורף אותו כליל? האם יש אחוזים מסוימים בהם מותר לעלות? או שפשוט תוכלו להגיד לי אתם עד מתי הנה הנתונים: Memory clock: 333Mhz Engine clock: 249.75Mhz תודה

• 4 תגובות
    • 486 צפיות
  4. Started by nistelroy,

מה דעתכם על המארז הזה? האם הוא כדאי לאוברקלוק חזק ? http://www.hec-group.com.tw/product/product_b.asp?id=40# ואיזה קירור אתם ממליצים למארז שכזה? שיתאים גם ל 3200+ 939

5. Started by stingeR-,

לחבר שלי יש : P4 2.4 @ 3.0 1.59V ASUS P4P800SE Micron DDR PC2700 @ 167MHZ Albatron GeForce 6600GT AGP Foxconn DIABOLIC המארז מקורר טוב ויש לו BLOWHOLE לתוך המעבד אבל משום מה עם האוברקלוק , המעבד עומד על 30-35מעלות במנוחה , ומקסימום 40-41 במאמץ , יכול להיות כזה דבר!? , זה קצת מוזר לי... , כי המחשב עובד בסדר גמור אין בעיות והוא עובד מהר מאוד , אבל זה מעלות קצת נמוכות מידי לטעמי עם קירור מקורי של אינטל נורט'ווד....

• 7 תגובות
    • 529 צפיות
  6. Started by zomo,

יש לי פרואספקט אנרעף איך קוראים לזה קיצר הוא רותח רצתי לדעת מה הקירור הכי טוב וזול שאפשר לשים לו ואם זה ישפר ביצועים תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 597 צפיות
  7. Started by RayZ,

אני לא ממש טוב בזה. אני עכשיו מרגיש שאני פשוט חייב לילמוד על זה. יש לי כמה שאלות: 1) מה האוברקלוקינג עושה? 2) את מה ניתן לקרר איתו? 3) איך עושים זאת? 4) מה התוצאה של האוברקלוקינג? תודה.

• 4 תגובות
    • 466 צפיות
  8. המפרט של המחשב בחתימה אני יודע שזה לא טוב שהמחשב פועל ביחס של 4:5, לכן פעם עשיתי OC ל3066 מגה הרץ עם קירור סטוק ככה שהיחס יהיה 1:! וגם הזכרונות ינוצלו עד הסוף. אבל אז איך להגיד את זה המחשב היה לא כ"כ יציב, בעיקר קרטע במשחקים מה שלא היה במצב סטוק, בנוסף לכך 3066 נראה לי יותר מידי. גם בOC בטמפ לא היו גבוהות 35 למעבד ו33 ללוח אותו דבר כמו סטוק בערך. האם זה נכון שאם אני שם DDR333 DC על מעבד 533 זה סתם מעייך את הצ'יפסט ולא מוסיף לביצועים יחסית לDDR266 DC? אני רוצה את המצב האופטימלי עבור המחשב, שיכולות הקידוד ישתפרו. חשבתי על 2700MHZ, FSB 150 וDDR300. מה דעתכם? יתן לי יותר ביצועים מהמצב כרגע [סטוק יחס 4:5]. אין בעיית טמפ' כמו שאמרתי. תודה רבה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  9. Started by Holography,

שלום, אני מחפש משאבה לקירור מים ..לחבר. המעבד הוא AXP 2800 Barton והמשאבה אמורה להספיק זרם רק למעבד. הבלוק קירור מים הוא Home made...ןצינורות בעובי 10 מ'מ תקציב פתוח אבל לא להגזים . תודה

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  10. Started by STRENGTH,

אני רוצה לעשות OC אבל שמעתי שזה יכול לקצר את החיים של המעבד זה נכון?

• 14 תגובות
    • 841 צפיות
  11. Started by Tall-Guy,

שלשום הגיע חלקי המחשב שהזמנתי מ KSP. זאת הפעם הראשונה שהזמתי מחשב מפורק לחלקים, ואני חייב להגיד שהחוויה של להרכיב מכלום היתה מהנה ומלמדת. עכשיו ברצוני לדאוג לקירור קצת יותר מקצועי מאשר זה שהיה לי במחשב הישן. המארז שהזמנתי הוא ה Cumpucase 6A19 - שמאוד התפעלתי מהאיכות שלו במחיר כל כך זול. חיברתי את הלוח אם, וקראתי את המדריך למריחה נכונה של חומר טרמי. השלב הבא היה לחבר את כל הכרטיסים, זיכרונות וכבלים. פה כבר נתקעתי בכמה בעיות - א) בלוח ה abit שהזמנתי, הכניסות IDE מאוד רחוקות מה Cdrom. ככה שיוצא מצב שהכבלים של ה IDE מתוחים בצורה מאוד קיצונית כדי להגיע לכוננים העליונים. האם יש אישהו פיתרון לזה? ב) המחשב נראה כמו גונגל כרגע, מליון ואחת חוטי חשמל ו IDE. האם מישהו יוכל לתת לי לינ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by RayZ,

היום פירקתי מהמחשב הישן שלי מאוור. אני רוצה שהוא יהיה למחשב החדש כדי שיקרר את החלקים יותר. לאן לחבר?

• 4 תגובות
    • 442 צפיות
  13. מה ההיתרונות והחסרונות של קופר (נחושת) ומה של האלומיניום מה ההיתרונות של מספר קטן של סנפירים עבים עם מרוויחים גדולים, ומה של מספר גדול של סניפירים דקים צמודים, מי יותר טוב לקירור פסיבי ומי לאקטיבי - ולמה האם ההפרשים בין החומרים, ובניית הסניפירים באמת באה לידי ביטוי בשטח השאלות האלה בעיקרון לסינקים קטנים של זכרונות (חברת טרמלטק מייצרת סינקים קטנים של נחושת עם מספר קטן של סניפירים במרוויח גדול, וסינקים של אלומיניום עם מספר גדול של סניפירים קרובים), השאלה שלי בכלליות מי יותר טוב לקירור פסיבי.

• 12 תגובות
    • 906 צפיות
  14. SLK 947U שנראה לי עשוי מאלומניום (לא זוכר) או הTT סיילנט טוור.. מאוורר 80MM של דלטא אני יכול לקנות בתל אביב ב10 שקל אז זה לא הבעיה :] (הקירור הינו ל2600 מובייל שאני רוצה לקנות)

• 1 תגובה
    • 429 צפיות
  15. אני מתכוון לקנות את ה 5200 של ספארקל שנמכר בפנדה אתם יכולים להגיד לי איזה גופי קירור מתאימים לו(אני מתכוון גם לגופים הגדולים ג'יינט,סילנסר זלמן וכו) וגם איזו בחירה הכי עדיפה?

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  16. הגעתי לביוס ואין בו את שינוי ה-FSB והכל.. קראתי גם שרוב לוחות האם החדשים לא מאפשרים אוברקלוק דרך הביוס. אז ישנה דרך לעשות אוברקלוק אחרת?

• 11 תגובות
    • 656 צפיות
  17. Started by glassmoon,

יש לי מעבד barton 2600, ובעיבודים ארוכים הוא נממצא בסביבות 55 מעלות, עם הcase פתוח. אין לי מאוורר מכניס אוויר בcase והקירור של המעבד הוא סטוק. בנוסף הציפסט והנורת' ברידג' חמים ואין להם מאוורר. אני מחפש פתרון פשוט לקרר את הקייס ובמיוחד את המעבד, איך אפשר לעשות את זה עפ כמה שפחות מאווררים? תודה

• 6 תגובות
    • 562 צפיות
  18. משתי אלו: ראשונה: Athlon 64 3400+ (S-754) ו- LanParty (S-754) Nforce3 250, GBL, Fwire שעולים ב-KSP ביחד 2020 שח למזומן... שנייה: Athlon 64 3500+ (S-939) ו- AV8 (s939) sata,GBL שעולים גם ב-KSP קצת יותר, 2400 שח למזומן.. מה משתי המערכות האלו יגיע לאוברקלוק גבוה יותר?? ומה משתייהן תציג ביצועים טובים יותר נתו מצד אחד, ויחסית למכיר מצד שני???

• 13 תגובות
    • 621 צפיות
  19. Started by keypod,

קראתי כל מיני כתבות אבל זה נורא-נורא מסובך! מישהו יכול לומר לי במילים פשוטות איך כדאי לי לעשות OC לציוד שלי? לא מחפש משהו היסטרי, רק OC שיעשה הבדל. יש לי: מעבד: AMD 63 +3200 Winchester עם קירור של זלמן 7000CU זיכרון: OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum לוח: MSI NEO2 Platinum איפה להתחיל ? תודה

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  20. Started by RoyShefy,

אני מתכנן לקנות את המערכת הנ"ל כי כתוב שהיא מתאימה למארז בדיוק: thermaltake shark-black מה אתם אומרים? ואם אתם יכולים לפרט, בנוגע למעלות.

• 13 תגובות
    • 677 צפיות
  21. שלום, הורדתי את התוכנה C2NGO ללוח CHAINTECH 7NJS ZENITH שלי... שהוא NFII כמובן והתכנה תקעה את המחשב ישר... באתחול אחר של המשב שעברתי בביוס לפני שהגעתי לווינדוס המחשב תפקד טוב עםפ התכנה והיא הורידה את המעלות כמו שצריך!!! אני ממש רוצה להפעיל כי המעלות העלה חשובות לOC שלי.... למה זה תוקע ואיך לסדר? למה כשפותחים דרך הביוס זה בסדר? תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 8 תגובות
    • 452 צפיות
  22. המפרט שלי הוא מעבד INTEL PENTIUM III 800 MHZ והצלחתי להעלות אותו רק ל840MHZ מה אני יכול לעשות מישהו יכול בבקשה לעזור לי. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 455 צפיות
  23. שלום! ברשותי כרטיס מסך Nvidia Geforce 2 MX 400 . מהירות הליבה שלי היא 200 והזיכרון הוא 334. כשאני מעלה את המהירות ל-210 ואת הזיכרון ל-342 אני מפעיל מחדש את המחשב וזה חוזר למצב הרגיל שלו (200, 334) ניסיתי כמה תוכנות והם לא עזרו (RivaTuner,GeForce Tweak Utility ודרך ההגדרות של הכרטיס מסך) תודה!

• 5 תגובות
    • 431 צפיות
  24. איך בודקים טמפרטורה של RADEON 9200של ג'יגביט? בתודה manor

• 2 תגובות
    • 430 צפיות
  25. Started by snoopdogg,

יש לי את המערכת הבאה: AMD 64 3200 MSI K8N Neo plt Leadtek 6800GT Crucial Ballistick 4000 512MB *2 אני ראיתי בכמה מקומות שהטמפ' בכרטיס הספציפי גבוהות יותר מטמפ' של כרטיס GT דומה עם קירור Ref . Idle = 55 Load = 70 ואולי אפילו יותר כי אני בודק רק אחרי שהמשחק יוצא. אני יודע שהציפים האלה יודעים לעבוד עם טמפ' יותר גבוהות. ראיתי בעבר אנשים ששמו מאוורר יותר גדול בכרטיסים של לידטק או עשו דברים אחרים שמשפרים את נושא הקירור שלהם . למישהו יש לינק? או מישהו ניסה לשפר את הקירור בעצמו? או אולי המלצות ? תודה מראש

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים