עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by guylederer0,

אהלן יש לי מחשב שקניתי לפני שנתיים +- המערכת היא Q6600 Steeping B Revision G0 - שנמצא כרגע על OC של 3.2 והמטרה להגיע ל 3.6 יציב לוח אמ גיגבייט EP43-DS3L HD4870 + Accelero S1 עם מאורר 1600 OCZ 4G 800mhz 2 הרדיסק של WD אחד 500G השני של טרבייט ספק CORSAIR 550W קירור למעבד OCZ Vendetta 2 מאורר 1600 עליו מארז של NZXT שקצר שיפצרתי והוא מסודר טוב ... הVID בCORE TEMP מראה 1.3250v והVCORE בCPUZ 1.344V (שניהם במכפלה של 9 על 366 ) עכשיו אני מריץ בדיקה ב OCCT ואני מקבל שגיאה של ליבה כלשהיא ... בזמנו ניסיתי לייצב את העניין על 3.6 אבל נאבדתי בתוך הכל ... אשמח לדעת איך לשלול את כל האפשרויות כמו זיכרון וכ'ו ולהתעסק רק ב OC למעבד ... והכי חשוב במאמץ אני לא עובר את ה 62+- מעלות ובמנוחה 48…

• 3 תגובות
    • 786 צפיות
  2. Started by DisCus,

שלום לכם. שמתי לב שכשאני משחק ב- GTA IV, המעבד מגיע לטמפ' גבוהות מדי... לכן עשיתי בדיקת מאמץ באמצעות OCCT בכדי לוודא לאן אני מגיע עם המעבד. כעת הצלחתי לראות שאני מגיע ל-100 מעלות, וזה נשמע לי ממש לא הגיוני... אבל OCCT בעצמו טוען שהמעבד חם מדי, כנ"ל לגבי HWMONITOR. הבדיקה של OCCT נערכה בדיוק דקה אחת ובאמצע נשמע קול כמו של ברווז. מדובר במעבד AMD PHENOM II X4 965. חוץ מזה יש לי את המארז LANCOOL PC-K60, הוא נחשב לקריר. להלן התמונה: חבר'ה, אני זקוק לעזרה!

• 3 תגובות
    • 814 צפיות
  3. שלום לכולם. הסיפור שלי הוא כזה - כשקניתי את המארז שלי (רשום בכותרת ובמפרט שלי) הוא בא עם 6 מאווררים שזה לא רע בככל לסירקולציה טובה , הנה הקישור לאתר היצרן שם בלשונית Specs תוכלו לראות פרטים על המארז כולל כל המאווררים - http://www.nzxt.com/new/products/crafted_series/tempest_evo , המאווררים הם - 2 של 120 מ''מ עם לדים כחולים מקדימה מכניסים אוויר , 2 של 140 מ''מ מלמעלה מוציאים אוויר , אחד של 120 מ''מ עם לדים כחולים בצד מכניס אוויר ואחד של 120 מ''מ מאחורה מוציא אוויר. הבעיה היא שאחרי שימוש לא רב כל כך (אחרי חודש-חודשיים אחרי הקנייה) שמתי לב שבמאווררים שבהם יש לדים (2 מקדימה ו-1 בצד) התחילו לאט לאט להישרף הלדים , ז''א אחד אחרי השני לאט לאט פסקו לעבוד , ואני כמובן ישר הסקתי מסק…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by ihugtrees,

אפשר בבקשה המלצות לקירור למעבד הנה המפרט: מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX מארז: [..] COOLERMASTER HAF 932 ספק כוח: Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 זיכרון: G Skill F3 4 GB DDR3-1333 DDR3 CL7 SDRAM כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5850 אני עומד לעשות OC אז אני צריך קירור חזק ושקט עד 250 ש"ח המליצו לי על שני קירורים בנתיים אבל אפשר חוות דעת והמלצות שונות קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME REV.2 ₪200

• 6 תגובות
    • 851 צפיות
  5. Started by Trin1ty,

שלום לכולם. קניתי את הקירור הבא : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=6001 עם המוצר קיבלתי משחה תרמית, והייתי רוצה לדעת האם עדיף להשתמש עם המשחה שקיבלתי עם המוצר , או עם המשחה הבסיסית שנמצאת אצלי מזה זמן מה ( ANTEC Formula 5 ) תודה ויום טוב , אור : )

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  6. יש לי קירור סטוק של אינטל, מעבד I7 860 , נמצא בOC ממש מינימלי של 2.93 במקום 2.8, הטמפ' בIDLE עומדת על 55 מעלות. הטמפ' במאמץ מגיעה ל100 מעלות עם PRIME 95. בדקתי גם בביוס , הטמפ עומדת של עם 58 מעלות. הנה תמונות שמראות את זה. גם של REAL TEMP גם של CPU-Z וגם של PRIME. אם אתם אומרים שהמעבד לא מורכב טוב, אז בדקתי את זה עכשיו פעמיים (הרכבתי כבר המון גופי קירור, זה לא פעם ראשונה). כל הבדיקות נעשו שהמארז פתוח, יש זרימת אוויר ממש טובה במחשב. מקדימה למטה מכניס אוויר, בתור המארז איפה שהכוננים של ה5 וחצי יש מאוורר ממש חזק של איזה 90CFM, עוד מאוורר של 110 CFM מאחורה שמוציא אוויר, ומאוורר נוסף של 110CFM שמוציא אוויר. מה יכול לגרום לטמפ כזאת גבוהה? יש מצב שזה הקירור הזה שהוא פשוט כזה מעפ…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by navk2,

אני כרגע על 750\1000. הOC נעשה דרך ATI TRAY TOOL, הכרטיס עבר בדיקת עומס דרך OCCT אבל שאני נכנס למשחק שכנראה יותר טובעני מבדיקת העומס, הכרטיס מתייאש אחרי 2 שניות ב3D. שניסיתי להעלות מתח דרך התוכנה היו לי אפשרויות רק למתחים נמוכים יותר מהנוכחי, שניסיתי להוסיף עוד משתנים לרשימה, הוא נתן לי לבחור בהם רק אם הכנסתי את אותו ערך שכבר קיים לי, שניסיתי להוסיף עליו אפילו ב 0.001 הוא היה חוזר לי מיד לערך ההתחלתי ומאפס את הקלוקים.(תמונה) יש אולי דרך אחרת להעלות את המתח שלא באמצעות מוד עיפרון ? עריכה : אוקיי, אחרי שקראתי קצת הבנתי שאין אפשרות לתת לו מתח מעל המוגדר בBIOS, שלפי מה שהבנתי זה בכלל 1.2, מישהו יכול לאמת ? ואם זה נכון אז למה אני לא מצליח ? מצאתי את זה : http://www.overclock.…

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  8. היי,קניתי את המשחב מ-RSM עם המארז הזה:http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=387 בתקופה האחרונה המארז לוהט,חשבתי שכדאי להוסיף לו מאווררים. איזה מאווררים תואמים למארז הזה? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. היי. ישלי מחשב חדש והכל, והמאוורר הראשי לא זז בכלל, כולם זזים חוץ ממנו... תמונה: http://up352.s i z.co.il/ u p 2/zzeyqdweoy3n.jpg להוריד רווחים

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  10. בדקתי בעזרת ה OCCT במבחן הLINPACK בQ6600 שלי עם לוח gigabye p35 + וגוף קירור tuniq 120 עם המאוורר באמצע כשהמעבד היה עם 100 אחוז שתי הליבות הראשונות במעבד הגיעו לחום של 72-74 מעלות צלזיוס בדקתי באתר של INTEL וכתוב שם שהגבול זה 72 מעלות נראה לי משהו פה לא תקין הרי זה מעבד שאמור להגיע הרבה יותר גבוהה בקלי קלות ובמיוחד עם ה TUNIQ שלי

• 25 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. Started by bagetrek,

שלום לכולם .. רציתי קצת עזרה וכיוון עם הפונקציות שיש בלוח . לא הצלחתי לבצע OC כמו שצריך , מבלי שיהיו לי קריסות עשיתי OC ל-3GHZ , העלתי מתח פעם ל-1.440 פעם ל-1.455 וגם פעם בסטוק הזכרונות על 666.7 יצאו , ועוד משהו שם PSB על 533 או משהו כזה .. בקיצור הרצתי בדיקה של שעה ב- OCCT - עבר ללא שגיאות הרצתי בדיקה של 20 הרצות ב- LINX - עבר ללא שגיאות והרצתי VANTAGE - וגם היה טוב . בכל המצבים האלה המשחב לא קרס . אבל ששחקתי בין 5-10 דק' ב- BFBFC2 בום ישר ריסט . האם יש מישהו שמכיר את הלוח הזה שיכול לעזור לי ? תודה רבה קצת תמונות מהBIOS :

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  12. בזמן האחרון המחשב שלי מתחיל לזיייייף במנוחה: http://imageshack.us/photo/my-images/714/57797671.png/ במאמץ: http://imageshack.us/photo/my-images/232/23819993.png/ לפני חודשיים זה לא היה ככה מה יכול להיות הסיבה לזה? זה גורם למחשב שלי להתקע כל כמה שניות :\ ועוד דבר.. אני רוצה לנקות את המחשב מאבק אחרי הרבה זמן שלא ניקיתי כמו שצריך... יש למישו איזה סרטון וידאו (עדיף בעברית) ביוטיוב או משו שמסביר בדיוק איך לנקות את המחשב מאבק (יסודי) בלי לגרום נזקים? ועוד משוווווו אני רוצה לשדרג את הזכרון שלי אני רוצה להרחיב אותו ל 2GB..כרגע יש 512MB כמו שאתם רואים..: http://imageshack.us/photo/my-images/52/24380733.png/ מה השם המלא של הזכרון אותו אני צריך לקנות? ואם אפשר קישור א…

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  13. שלום. הורדתי את המתח של המעבד שלי, ואני מבצע בדיקת יציבות על ידי prime95 אחרי כל הורדת מתח, כדי לבדוק איפה נמצא הגבול. בהורדה האחרונה, ולאחר שלוש שעות של prime95, שמתי לב שאחת הליבות [Worker #3], הפסיקה לעבוד. הנה ההודעה של פריים: אשמח לדעת אם יש קשר להורדת המתח, או שנתקלתי כאן ב"סתם" באג.

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  14. פתחתי קודם דיון,עכשיו אני ממש מוכן להתחיל בחלק המעשי. אני כמעט מוכן אבל עדיין חסר לי כמה דברים ויש לי עדיין כמה שאלות לא-פתורות (וכן,עשיתי חיפוש. וכן,לא מצאתי תשובות). בדיקות יציבות מתוכננות:OCCT,3DMARK 11,CRYSIS 2,total war shougen 2. תוכנה לOC:TRIXX (כיוון שרק בה אני אוכל לשנות את המתח). דברים ש"חסרים" לי: 1)התוכנה TRIXX מציגה את הטמפ' רק בחלון של התוכנה/על שולחן העבודה. איך אני אמור לבדוק טמפ' ממוצעות בזמן משחק/בדיקת יציבות (במנוחה זה כרגע 44 מעלות)? איזה תוכנות ניטור עושות גרף שאוכל להסתכל עליו אח"כ?. 2)מהירות מאוורר-לשחק עם המאוורר כבר עכשיו ולקבוע פרופיל אינטנסיבי יותר? או רק כאשר אני נתקע בOC/מעלה את הvoltag?. כרגע במנוחה הפרופיל של הסטוק הוא 20% שימוש במאוור…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום. ביצעתי OC למעבד. יותר כספורט מאשר כל דבר אחר. דבר אחד ששמתי לב אליו הוא שלמרות ש Cool n Quite על מצב ENABLED (פעיל), הוא לא עובד בפועל. ז"א - מכפלת המעבד והמתח נשארים ללא תזוזה גם כאשר אין מאמץ (בזמן idle). אי אפשר להינות משני העולמות? תודה

• 7 תגובות
    • 807 צפיות
  16. Started by shevah,

שלום לכם, אתחיל עם סיפור קצר, קניתי את המחשב מSKYPC והם הביאו לי אותו עם OC של המעבד(מפרט למטה) ל3.2GHZ. כתוצאה מאי הבנה נעשה RESET לביוס וכל ההגדרות נאבדו. כעת משהתפנה לי קצת זמן(הריסט קרה לפני שנה ומשהו) ארצה להחזיר עטרה ליושנה. מפרט: Q9450 Thermalright Ultra-120 eXtreme פאסיבי שנוסף עליו מאוורר, המארז הוא אנטק P182 עם 3 מאוורים, כך שהקירור לא בעיה. asus p5q deluxe 2*2GB mushkin 1000MHZ ועל הדרך אני אכניס כאן שאלה, ברור שהזכרון יכול לרוץ לאט יותר אבל השאלה היא האם הוא יכול לרוץ מהר מ1000? לא שאני מתכוון להריץ אותו כי אני רוצה להגיע לFSB 400MHZ ע"מ להגיעה ל3.2GHZ בתור התחלה(זה מה שהיה לי). ועוד שאלונות אני מתאר לעצמי שכמו המעבד ככל שהתדר של הזכרון גבוהה יותר הוא רץ מהר י…

• 3 תגובות
    • 934 צפיות
  17. שלום לכולם היום החלפתי את הקירור סטוק של המעבד i7 2600 במאורר katana 3 , בזמן מנוחה הטמפ' היה סביב ה38-45. בזמן בדיקת מאמץ באמצעות OCCT והפעלת hwmonitor טמפ' המעבד קפצו לאיזור ה95 מעלות ואז ישר הפסקתי... למה זה קרה ומה אני יכול לעשות בשביל לסדר את זה, יכול להיות שההתקנה לא הייתה לכיוון הנכון וזה מה שגרם לכך , מה עליי לעשות?!

• 28 תגובות
    • 4.5k צפיות
  18. הקיץ הגיע והקירור אוויר כבר מתקשה להחזיק את ה-i7 2600k ב-4.5GHz. מסקנה: קירור מים. בעיה: לא ממש אפשר להשיג בארץ משהו נורמלי. איזה חנויות שולחות בזול לארץ? איזה חנויות ממולצות? בנוסף אני תוהה אם לקנות קיט מוכן או בחלקים? שני הקיטים שכרגע נראים מבטיחים הם ה-Swiftech H20-220-ULTIMA XT וה-XSPC Rasa 750 RS240 (או ה-RX). המערכת כולה תותקן בתוך המארז (CM Storm Sniper), יש מקום לרדיאטור 2x120 ועוד 1x140, בעקרון אפשר גם 1x200 במקום שני ה-120. אני כרגע מעוניין בקירור רק למעבד. ולא מעוניין בלדים ושטויות כאלו, אני מאוד רגיש לאור והמחשב אצלי בחדר. הכיוון הכללי של המערכת הוא בכיוון של שקט עם ביצועים ולא ביצועים מקסימליים.

• 44 תגובות
    • 8.7k צפיות
  19. Started by omrishriki,

שלום לפני זמן מה התחדשתי במחשב יש לי מעבד i5 עם קירור רגיל ב 120 שקל ומארז cooler master sniperעם אוורור טוב 3 מאווררים וכטיס מסך NVIDIA 560 gtx שאני משחק לדוגמא בניד פור ספיד ה GPU מגיע ל50 מעלות אחרי חצי שעה של משחק זה נורמלי ?ועד כמה מעלות מותר לכרטיס מסך להגיע תודה לעוזרים ועוד שאלה קטנה קירור רגיל למעבד מאוורר משו cold bit זה מספיק למעבד המעבד יושב בזמן מנוחה על 35 מעולות סלזיוס בעבודה מגיעה ראיתי גג ל 47 אני לא עושה אובר קלוק משחק שעה שעתיים ביום ובעיקר המחשב פתוח להורדות ושטויות מוזיקה כאלה תודה לעוזרים עד כמה מותר להגיע במעבד במעלות ?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  20. Started by Lior L,

קודם כל כולם אני חדש פה ככה שאם זה לא המקום הנכון או עשיתי משהו לא טוב תודיעו לי ! עכשיו לשאלה - לפני חודש קניתי מחשב חדש -המעבד AMD PHENOM 2 965 וקניתי לו קירור את הNoctua NH D-14 בכדי לעשות OC . המעלות שלי במנוחה הם 35-37 ואצל כמה אנשים אחרים בעלי אותו קירור ראיתי שהמעלות הם 25-27 בסביבות האלו. עכשיו השאלה שלי איך זה שיש הבדל של 10 מעלות עם אותו קירור ? מה יכול לגרום לזה ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by jayhawk,

שלום לכולם, אני מתעניין במערכות קירור מים לצרכים קצת 'לא סטנדרטיים' - אני צריך לקרר קופסא סגורה, משהו בסדר גודל של אקווריום בגודל של 100X50X50 ס"מ (בו ניתן לגדל סחלבים ושאר צמחים הדורשים טמפרטורה נמוכה). קראתי בפורומים בחו"ל על אנשים שהשתמשו במערכות מבוססות קירור מים, כאשר חלק מרכיבי המערכת (מיכל מים, משאבה, חלק מהצנרת) הוכנסו לתוך מקרר או מקפיא, כך שהמים התקררו בדרך, והשילוב של אוורור+רדיאטור+מים קרים יצר אוויר קר. אותם אנשים הצליחו להוריד את הטמפרטורה בצורה די משמעותית בצורה זו (לסדר גודל של 10 מעלות צלסיוס ואולי אפילו פחות). למי שמתעניין, הנה דוגמא למערכת מהסוג הזה: http://icps.proboards.com/index.cgi?board=indoor&action=display&thread=2098. אני יוצא מתוך הנחה …

• 6 תגובות
    • 908 צפיות
  22. ראיתי שפעם אנשים עשו אוברקלוק למעבדים עם מכפלות נעולות , למה עכשיו אי אפשר לעשות ל I5 2400 אוברקלוק אם פעם עשו למעבדים בעלי מכפלות נעולות אוברקלוק , מה השתנה ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by StormIsComing,

שלום. יש לי I7 2600K והיום עשיתי לו אוברקלוק ל 4.5 ואני משתמש ב1.35VCORE VOLTAGE עכשיו אני מריץ כבר PRIME95 מעל 4 שעות ואני מקבל את הטמפרטורות האלה: -הקירור שלי הוא Noctua nh-d14 -אני משתמש במארז HAF X. -אני משתמש במשחה טרמית MX3. -הטמפרטורות האלה מראות גם בREALTEMP. ראיתי גם הרבה אנשים בפורומים מתחרים שמשתמשים בVOLTAGES כמוני והמעלות שלהם מממש אבל ממש פחות משלי המעלות שלי בחדר בסביבות ה25 מעלות משהו יודע מה הבעיה?זה באמת מדאיג אותי שנפלתי על מעבד שמתחמם.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Gil3,

שלום לפני שאשאל את השאלה הינה המפרט שלי: כרטיס מסך: geforce 8600gs m שעונים בררית מחדל: core: 600MHZ shader: 1200MHZ memory: 400MHZ עכשיו יש לי פרופיל OC שנבדק המון פעמים עם ATI TOOL , Modern Warfare 2 - Multiplayer , COD4 , FEAR 3 , Heaven DX11 Benchmark 2.5 , 3DMark06 , Crysis 2 ו - FURMARK(עשיתי את הבדיקה עם FURMARK למשך 10 דקות כי הטמפרטורה התחילה להיות מוגזמת ולא היו עיוויתים) עם כולם הפרופיל עבד מצוין ללא עיוותים חוץ מבעית טמפרטורה שאותה אפתור עם משטח קירור שאני מבקשה המלצה לגביו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504790.new#new זה הפרופיל: core clock: 650MHZ shader: 1626MHZ memory: 553MHZ בהכל הפרופיל עבד מצוין למעת משחק אחד והמשחק הזה הוא far cry …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום תוך כדי עיון מבמידע שבאתר מצאתי שיש קבוצות שיוצרות דריוורים לא רשמיים למטרת ביצועים גבוהים יותר או למטרה של איכות גבוהה יותר. וזה העלה בי את המחשבה שהדריוור המקורי שתוכנן כמובן לתקשר עם החומרה לא תוכנן במקור בשביל שהוא יתקשר עם חומרה שעברה OC אלה הוא תוכנן למצב רגיל.. אז חשבתי שאולי אנשים עשו דריוורים שעובדים יותר טוב עם חומרה שעברה OC כי הם תוכננו לזה ואולי דריוורים כאלה יכולים לעשות יותר יציבות שזה מה שמאפשר כמובן להרחיק את המקסימום שאפשר להעלות או שאולי זה יגרום לכך שיהיו פחות עיוותים בתדרים גבוהים יותר כי יש יותר יציבות. האם יש דריוורים כאלה לכרטיסי המסך סדרה 8 של NVIDIA שנועדו לזה? אם כן אז אשמח לקבל המלצה על דריוור כזה שיחליף את הדריוור המקורי כדי שתהיה לי יותר…

• 3 תגובות
    • 654 צפיות

דיונים חדשים בפורומים