עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. האם יש דרך לבצע OC שלא דרך הביוס (ולחסוך את ההפעלה מחדש של המחשב ושל ווינדוס שוב ושוב)? תודה!

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  2. שלום. אני מנסה ללמוד מעט את המקצוע (: באתר ויקיפידה, נרשם שהמתח המקסימלי עבור המעבד שלי (Phenom II X4 840) הוא 1.4V. הנה: השאלה שלי היא האם זהו הערך המסקימלי אליו אני רשאי להגיע (ז"א - זהו המקסימום שהמעבד יכול לקבל). השאלה שלי מגיעה מכך שבאתר הבא (http://www.overclockers.com/Phenom-X4-840-Review) שמתי לב שהכותב העלה את המתח ל 1.572V. (בעוד שערך ברירת המחדל - "stock" - הוא 1.296V) הנה תמונה מהאתר:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Ev,

אני קונה את המארז NZXT H2, בפנים יהיה מעבד I7-2600K עם קירור DEEP COOL ICE BLADE PRO וכרטיס גרפי HD4830 מתכנן לעשות OC למערכת הזאת. כדאי לי להתקין מאוררים נוספים במארז מראש או לא, אם כן איפה?

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  4. Started by borgol,

שלום,קניתי היום גוף קירור accelero twin turbo pro לכרטיס מסך שלי 8800gt. עשיתי לו אוברקלוק יחסית קטן (נראה לי) עם rivatuner לערכים: core: 600 >> 700 memory: 900 >> 950 שמתי את הסיבוב של המאווררים של הכרטיס מסך על 100% ובכל זאת אני לא מרגיש שום שינוי לטובה בביצועים. מוזר. בלי קשר לזה כשקניתי את המחשב לפני כמה שנים עשו לי אוברקלוק למעבד בחנות לערכים הבאים: מתח - 1.3875 מכפלה - 11X280 מכפלת זיכרון - 2.4X280 מאז עשיתי כמה עדכוני גרסאות לביוס וכל האוברקלוק התאפס. היום החלטתי להחזיר את האוברקלוק שוב פעם (דרך הביוס) לערכים שעשו לי בחנות, אבל משום מה גם cpu-z וגם everest פשוט לא מזהים לי האוברקלוק, ואני גם לא מרגיש שום שינוי בביצועים! מה עושים? מפרט מחשב (מ- everest)…

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  5. איך בוחרים לוח אם, ספק, וזיכרונות למטרת OC ?

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  6. Started by דין.,

שלום, ברשותי מחשב לא חדש עם מעבד Core 2 Duo (תושבת 775) והמאוורר שלו עושה רעש בלתי נסבל בשבילי. אני רוצה להחליף אותו במאוורר שקט יותר (Zalman CNPS10X Quiet, דעתכם?) ושאלתי היא כדלקמן: האם בבוא העת כשאקנה מחשב חדש עם מעבד חדש, במידה והתושבת תתאים, האם אוכל להשתמש במאוורר שאני רוצה לקנות למעבד הקיים שלי? במילים אחרות, האם מאווררי המעבדים האלה הם "רב-פעמיים"? תודה

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  7. שלום, יש לי לוח Ma78GM-S2H, של Gigabyte. בגרסה הראשונה שלהם (rev 1.0) הלוחות הגיעו עם heatsink קטנטן ל-northbridge, מה שמוביל לטמפ' קיצוניות (80-110 מעלות צלזיוס). יתכן שגם מעורב חיישן טמפ' דפוק (בכל הלוחות, לא רק בשלי) אבל כך או כך הרכיב אכן רותח, ומוביל לכיבוי המחשב. אני מעוניין להחליף את הקירור שלו. אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע את דעתכם: Thermalright HR-05 (כ-100 ש"ח) יחד עם מאוורר 80 מ"מ כלשהו. סה"כ כ- 150 ש"ח. Thermaltake Extreme Spirit II (ידוע גם בתור CL-C0034) שכבר כולל מאוורר 40 מ"מ. עלות כ-90 ש"ח. הבדלי המחר זעירים ושוליים מבחינתי, ואני מעוניין בקירור טוב של הגשר. יתר הרכיבים מקוררים כראוי ומפגינים טמפ' נורמליות. אשמח לשמוע עצות/רעיונות. תודה!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by אוריוס,

אתמול קניתי שואב אבק תעשייתי, משהו מטורף! קניתי אותו מכמה סיבות, יש לי מארז ענק של CMS - Cooler Master, עם 10 מאווררים וכולל קירור מים למעבד, הבעיה במארז הזה למרות שהוא בטמפ' נמוכות והמחשב קר מאוד, אך הוא שואב אבק בפני עצמו, מתוצאה זו תמיד מצטברים המון אבק במאווררים בחלקים פנימיים. לא יכלתי לסבול את זה, ולבזבז כסף על תרסיס דחיסת אוויר, אז קניתי את שואב אבק תעשייתי, לשימושים רבים: לניקוי רכב, מחשבי נייח יש לי 4 מחשבים בבית + מחשב נייד, מה דעתכם על שואב אבק הזה? איך אתם מנקים את המחשב מאבק בד"כ? נ.ב - אם אתם הולכים לקנות אחד כזה, תיזהרו שהוא לא ישאב לכם את השבבים מלוח אם חח נ.ב.2 - בעקבות דיון אחר שפתחתי בפורום חומרה אחר - שילבתי כמה מרכיבים: שואב אבק תעשייתי, מברשת…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by MatanFrenkel,

שלום יש ברשותי את המפרט בצד < בעבר היה לי מעבד עם S775 ומתאם S775 לTURE 120, כששדרגתי את המעבד לAM3 לא מצאתי מתאם ולכן לקחתי את הS775 וקדחתי בו מספר חורים שיתאימו לAM3 ועכשיו אני משתמש בו, אני סבור שזה לא בדיוק מה שהמהנדסים בTHERMALRIGHT תכננו אז אני לא רוצה להסתכן והחלטתי לחפש מתאם מקורי לTRUE שיתאים ללוח אם ולמעבד שלי, האם קיים הדבר?ישנה אפשרות לרכוש מחו"ל

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  10. Started by liram21,

שלום לכולם, יש לי את הלוח P8P67 של ASUS, ואני שמתי לב שכבר מאז שקניתי את המחשב, הטמפ' של הלוח על הנקודה CPUTIN עומדת על 60 מעלות ולא זז: זה בסדר? עדיף לי ללכת לאן שקניתי ולהגיד להם על זה ?

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  11. שלום. הקבלים שמימין לסוקט מגיעים לטמפרטורות מפחידות [ממש של כוויה ביד]. אני יודע זאת כי אני משתמש כרגע במחשב ללא המארז, ונוגע בהם לעתים תכופות. אגב, כאשר המחשב במנוחה (idle), ופונקצית ה Cool 'n' quite נכנת לפעולה [ומורידה משמעותית את המתח של המעבד], גם טמפרטורת הקבלים יורדת פלאים (עד כדי כך שהייתי מגדיר אותם כ"פושרים" במצב זה). השאלה היא האם אני צריך לדאוג מטמפרטורות גבוהות שכאלה? (ללוח אם זה אין גופי קירור על אזור זה) תודה

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  12. שלום רב, יש לי בעיה עם המחשב - הוא נוטה להתכבות לעיתים קרובות מדי (בעת מאמץ). כאשר אני צופה בסרט או משחק במשחק מחשב ( Heroes of newerth ), לאחר זמן מסויים המחשב פשוט מתכבא. אחריי כמה פעמים שזה התרחש, פתחתי את המחשב מצד אחד ושמתי מאוורר שולחני רגיל עם 3 מהירויות. הדבר עזר והמחשב לא היה מתכבא למשך הרבה זמן. לאחרונה זה התחיל לעשות אותה הבעיה אפילו שהמאורר על מהירות שנייה ושלישית (OMG!) ואינני יודע בדיוק מה גורם הבעיה כאן. אני לא רוצה להשקיע כסף במאורר על המעבד ואז לגלות שזה לא קשור, או מאורר כללי למארז בלי לדעת אם זה באמת יעזור. בכל מקרה הנה שני תצלומי מסך של Speedfan . האחד לפני שנכנסתי למשחק והשני אחריי שהמחשב כבה, הדלקתי אותו וצילמתי . אני חושש שיש מצב שהבעיה היא …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום חברים, ברשותי המפרט הבא, ממתין לקירור מעבד לשם הרכבה: Intel i7 2600K Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 4GB G.Skill rawjigs WD 1TB Blue Sata3 SilverStone SG05B לראשונה הזמנתי Scynth Shuriken כי אמרתי, מה כבר יכול להיות. אבל אז במחשבה שניה אמרתי לעצמי שאולי המעבד קצת יסבול, אני אסבול מרעש, ולכן באתי להתייעץ עמכם. המארז הוא ITX קצת לחוץ, אבל יחד עם זאת המעבד לא יעבור שום OC ובשלב ראשון גם ללא כ. מסך חיצוני. חשוב לי מאוד השקט, אך לא על חשבון יכולות הקירור (המעבד יעבוד קצת, תלת מימד, 1080 וכו') ראיתי שKSP (בעעע) מוכרים Corsair H60 במחיר שאני מוכן לשלם. אך השאלה שלי האם יש צורך ? או יתרה מזאת, האם זה מערכת מומלצת, שקטה ומקררת כמו שצריך ? האם הShuriken לא יהווה פתרון טוב למעבד 95W ?…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אני מבין, ש- Gainward GTX 580 "GOOD" edition זה לא כרטיס רפרנס. האם ניתן להרכיב עליו את Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by liram21,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מערכת קירור מים בסביבות המחיר 500 שקל .. לא איכפת לי אם זה יהיה קיט או לא .. יש לי את המארז הזה: CM690II BASIC. בעיקרון אני רוצה שהיא תחזיק OC טיפה כבד וגיימינג.. (יש לי את המעבד 2500K ואני רוצה להגיע איתו ל-4.8 או 5). המליצו לי על המערכת הזו: XSPC RASA 750 RS240, היא עולה 129 דולר שזה 447 שקל .. מה אתם אומרים ? ויש לי ספק כוח 650W .. נ.ב.- בעתיד אני רוצה להוסיף עוד רדיאטור ובלוק לכרטיס מסך.. השאלה שלי האם המשאבה תחזיק ?

• 6 תגובות
    • 795 צפיות
  16. בסיבוב שדרוגים שעשיתי בבית התקנתי במחשב ה HTPC שלי מעבד Q6600, במקום E6600 שהיה שם 3.5 שנים. הקירור הנוחכי לא מתאים למעבד זה ולכם אני צריך להחליפו בהקדם. יש כמה אילוצים : גובה עד 12 ס"מ - מגבלת המארז מעדיף לא לפרק לוח אם (עצלנות) שיהיה אפקטיבי והכי חשוב - שקט כרגע האופציה שראיתי היא : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7397&CatCode=553 אבל הקירור הזה גבולי למעבד שלי, 95W כשאני צריך 105W. המפרט המלא : Intel Core 2 Quad Q6600 CPU Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler Gigabyte GA-G33M-DS2R Motherboard OCZ Reaper HPC Edition DDR2-1066 2x2GB Memory ATI Radeon HD 2400 Pro 256MB PCI-E Video Card Creative X-Fi Xtreme Music Sound Blaster WD Ca…

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. התייאשתי מלחפש קירור זול אך עדין איכותי בארץ אחרי שגם ביד-2 לא מצאתי כלום (עניין של תקציב ). בקיצור מצאתי את זה ב EBAY http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=350 הוא במכירה פומבית, שמתי עליו הצעה. אבל וזה אבל גדול: אחרי ששמתי הצעה פתאום ראיתי את המילה "Seller refurbished" : http://cgi.ebay.com/Zalman-CNPS10X-Extreme-powerful-CPU-Cooler-Refurb-/350477012911?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item519a0ecfaf בעברית זה אומר מחודש. השאלה היא האם אני צריך לפחד מיכך? זה מוצר חצי פגום או שלם? והאם הוא מגיע עם כל החלקים? אה וכמובן איך הקירור עצמו? ביחס לנינגה או לשני שמוזכר פה הרבה בפורום? ושאלה נוספת כדרך אגב: מה קורה אם אני זוכה במכירה פומבית ב EBAY אבל בסוף לא קונ…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  18. המון גופי קרור חדשים נכנסו לחנויות בתקופה האחרונה.. ניהיה סלט אחד גדול. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  19. Started by RonCohen,

אני צריך המלצה לבקר מהירות למאווררים עד 150-180 שקל שיהיה 4 אבל עדיפות ל6 ערוצים ואיך הקייז מאסטר פרו הגדול יותר ??

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  20. התחלתי לעשות אוברקלוק בעזרת התוכנה msi afterburner, אבל אי אפשר להעלות תדרים יותר מ 840/1325 איך אפשר לעבור את התדרים האלה? מה יותר חשוב לעלות, את התדר של הליבה או התדר של הזיכרון? לכמה מתח אפשר להגיע עם הכרטיס הזה? ראיתי באתר של התוכנה שאי אפשר לעשות איתה OC לכרטיס שנפתח ל6970, יש אפשרות בכל זאת לעלות תדרים?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by GEVER1,

שלום חברים מדובר בנטבוק MSI WIND U100. החברה הוציאה למחשב עידכון ביוס .שייש שם כפתור אפשרות חדשה לעשות אוברקלוק 8%/15%/24% Recently MSI released the official 1.09 Bios on their website as the only downloadable bios - a big move that shows they endorse overclocking their machines, a feature that was left out of the Wind upon launch. This official bios release has all the features of the beta 1.08 bios (one-button 8%/15%/24% automatic overclocking by pressing Fn+F10 on AC power http://www.electricvagabond.com/2008/10/msi-wind-bios-109-update-overclock-and.html עשיתי את העידכון ועכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק 24% לעשות ? זה לא יהרס את המחשב ?

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  22. Started by Lior4543,

שמתי לב שהמאווורר של הכרטיס מסך הלך לעאזאל, הוא נשרף או משהו כזה, הוא לא פועל לי יותר, דבר זה מוביל לכך שכל פעם שהוא מתחמם יותר מידי המסך מתכבה לי, ואני רוצה להחליף אותו כבר. אני צריך המלצה למאוורר שיתאים לNVIDIA GeForce 9500 GT התקציב שלי הוא עד 150 שקל. תודה!

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  23. Started by matan007,

לפני שבועיים שאלתי לגבי קירור יד-2 פה באתר. העסקה לא יצאה לפועל עקב מרחק מהמוכר. בקיצור אני עדין מחפש יד-2 ומצאתי את זה: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/4/freezer-7-pro-rev.-2.html?c=2181 אך הוא? אגב מעבד פנום 2 965

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by epichorus,

שלום, להלן המפרט שברשותי: מעבד : Intel Core 2 Duo E6750 Box קירור למעבד: thermaltek v1 לוח אם : GIGABYTE GA-G33-DS3R זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (1024MBx4) 800Mhz CL 5-5-5-15 NQ מארז: Thermaltake Armor-Jr Black ספק כח : Enermax Liberty 400W Samsung F3 1000GB לאחרונה רכשתי את ה GTS450 של GAINWARD והוא מתחמם יתר על המידה ללא כל אוברקלוק לדוגמא עכשיו כשהמחשב פועל מספר שעות והוא לא מבצע כרגע שום פעולה מורכבת הוא הגיע ל 59מעלות. ההתחממות גורמת למחשב להתקע/לקרוס ואשמח למנוע אותה (זה קרה לי גם עם המעבד ולכן קניתי את הקירור למעבד). אשמח לשמוע על פתרונות קירור רלוונטיים לכרטיס מסך. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by spike_staff,

בוקר טוב לכולם! היום בבוקר מצאתי שמוכרים בארץ את הקירור הזה VGA Cooler Rev. 2 ICY VISION שאני רוצה לשים אותו על GTX 470. מה דעתכם על הקירור? בכמה זה יתן שיפור מקירור סטוק? האם זה יפתור גם את בעיית הרעש? תודה.

• 5 תגובות
    • 779 צפיות

דיונים חדשים בפורומים