אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
תגידו לי אם זה בסדר שככה עומד אצלי ההארד דיסק כי זה ניראה לי קצת מוגזם..
-
- 3 תגובות
- 468 צפיות
-
-
שלום, הרצתי עכשיו PRIME 95 כאשר הZALMAN 7000B-CU של הBARTON 2500@3200 שלי עובד על מהירות הכי גבוהה, אבל כל שאר המאווררים של המארז (4) כבויים כי ככה הוא בלילה.... וקיבלתי ERROR אחרי כמה דקות... אחרך כך הרצתי כשאאר כל המאווררים פועלים והמעלות נמוכות בהרבה ושוב אחרי כמה דקות אותו ERROR... הבעיה בחומרה לפי מה שכתוב שם..... מה זה יכול להיות? איך אני מסדר את זה? תודה רבה מראש, ניר.
-
- 2 תגובות
- 450 צפיות
-
-
WaterChill CPU/VGA/Chip set cooling kit - KT12-L20 זה קירור מים טוב? וכמה מעלות הוא בערך מוריד למעבד
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
איך בידיוק עושים צריך להעלות רק את ה FSB או עוד משהו שם?? הנה תמונה http://img13.exs.cx/img13/3781/gfg4ob.png מדובר על ה AMD Athlon 64 3000 939
-
- 1 תגובה
- 448 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעזרת המוד הבא הצלחתי להוריד כ 3 מעלות מטמפ' המעבד, זה היה לי די קריטי בקיץ אבל רק עכשיו הזדמן לי לשתף אותכם. המטרה היתה להשתמש באמצעים הקיימים בבית א' מפאת חיסכון וב' כך ניתן לבצע את המוד במיידי. המצרכים: שישית אקטימל מספריים סרגל דבק נייר רחב או מסקינגטייפ ובקבוק ספרייט. אופן המוד: 1. הסר את הקרטון העוטף את שישית האקטימל מבלי לקרוע אותו. 2. שתה את האקטימל. 3. שתה את בקבוק הספרייט על מנת להעביר את הטעם של האקטימל. 4. מדוד את היקף המאוורר. 5. גזור לאורך את קרטון האקטימל על מנת לפרוס אותו. 6. מדוד לרוחב הקרטון את היקף המאוורר וגזור לאורך, כך שישאר לך מלבן באורך הקרטון וברוחב ההיקף של המאוורר. 7. צור גליל מהקרטון והדבק בעזרת דבק הנייר לאורך הגליל.…
-
- 14 תגובות
- 994 צפיות
-
-
GA7VAXP AthlonXP 2000 SAMSUNG 256 333MHZ gigabyte Geforce5700 128MB - לא מוחלש על המעבד יש מאוורר AMD מקורי. מעבד ב47 מעלות במנוחה- 55 בערך במאמץ מארז ג'נרי עם ספק ג'נרי שיש לו 3 מאווררי 120, אחד בחלק האחורי ליד המעבד, אחד למעלה בין הסידירום והספק ואחד למטה בפאנל הקידמי. כמה אחוז בערך אפשר לסחוט ממנו, (צריך לדעת האם שווה בכלל להכנס לזה) מוכן לבזבז קצת על קירור המעבד..גם ככה המאוורר שלא לפעמים מקרטע..חושב שאוכל לתקצב אמצעי קירור עד כ300-350 ש"ח בשביל האוברקלוק..הכי חשוב זה בכמה אחוז בערך יהיה שיפור..כי אם זה לא הרבה אז מעדיף שלא להשקיע כסף על זה. רציתי לקנות בזמן הקרוב ADATA 256/512 ולהוסיף לסמסונג..פשוט לא יוצא לי להכנס לKSP. ושאלה אחרונה, על הלוח אם ליד המעבד יש עוד מאוו…
-
- 2 תגובות
- 510 צפיות
-
-
יש לי לוח אם EPOX 8KDA3J מעבד AMD 64 3000 תגידו לי מה אני יכול לעשות אני רוצה אוברקלוק או משהו זה יעזור לי במשהו??? ואם זה מסוכן יש לי 512+256 DDR תודה על העזרה..
-
- 2 תגובות
- 415 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הקירור לATHLON XP 2500 שלי לקירור טוב שלא ירעיש הרבה ובגלל זה אני מוכן להשקיע עד 300 שקל בגוף קירור טוב ולקנות מאוורר רגיל שלא עושה הרבה רעש. חשבתי אולי על הThermalRight XP-120 אבל אני לא בטוח אם הוא מתאים כי רק במקום אחד ראיתי שהוא מתאים אז אם מישהו יודע שזה יכול להתאים אז שיגיד לי או שתתנו הצעות לגוף קירור טוב במקומו ומאוורר לא רועש. תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים. אני מחפש מדריך עם תמונות אשר יעזור וידריך אותי בשלבים של הכנת המערכת.אשמח לקבל קישורים בפורום אשר יתנו לי מידע נוסף בנושא. ד"א ערכתי חיפוש בפורום אך החיפוש לא העלה דבר... תודה רבה ולילה טוב...
-
- 2 תגובות
- 468 צפיות
-
-
שלום! במהלך הקריאה שלי בכמה כתבות הבחנתי שמתייחסים לאיכות הזיכרונות ולעמידותם בOC. יש לי זיכורנות גנריים. לא רשום החברה שלהם. CHIPIM כל הצ'יפים מצד אחד וגם גנריים של חברה לא ידועה. אז הבנתי מזה שניסיון הOC הכושל שלי לפני כמה חודשים נגרם מהזיכרונות הדפוקים. אז החלטתי לשנות יחס בין מעבד לזיכרונות הזיכרונות הם בDUALCHANNEL 400MHZ. כשניסיתי לשים על היחס הכי קרוב(6:5) יכלתי להגיע ל193. שזה פחות ממה שהם "רגילים". יש לי לוח אם EPOX 4SGM8I ממש דפוק. ביוס שהגיע ישר עם הלוח - ללא עידכון. אז אני רוצה שתסבירו לי על כמה דברים בביוס: יש לי בPC HEALTH ככה: auto detect Dimm\Pci CLK - enabled - מה זה? spread spectrum - enable - מה זה? cpu clock\speed - 200MHZ\2.8GHZ - אני יודע …
-
- 1 תגובה
- 493 צפיות
-
-
קבלתי הצעה לקנות את הZALMAN CNP7700-CU ב300 שח או את הThermaltake Extreme VOLCANO 12 ב165 שח. קישורים: http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=145&pr_name=cnps7700-cu http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1745.htm
-
- 6 תגובות
- 499 צפיות
-
-
יש לי GeForce FX 5600 256DDR עכשיו קיבלתי תוצאות עלובות למדי בבנצ'מארק (300 ב 3DMark05 למרות שזה נראה לי נמוך באופן חשוד אפילו לכרטיס גרוע כזה...) המהירות האכשוויות שלי הן VGA Memory Clock 399.0 MHz VGA Core Clock 300.9 MHz זה כשעדיין לא נגעתי בו... עכשיו הורדתי את GeForceTweakUtility נכנסתי לתגית NV Clock והלאה, קראתי איפה שהוא בחיפוש שצריך לעלות בקפיצות של 5 עד שמתחילים להופיע ארטיפקטים... אז מה אני צריך לעלות ב5 ? את ה Core או ה Memory ?? אז קיצר, מה אני מעלה, ואז כשאני מעלה Clock אחד צריך להעלות גם את השני ? אם כן אז באיזה קפיצות ? עריכה : הצלחתי בסוף לעשות קלוקים עם Power Strip קיצר העלתי את זה לאט לאט עד שמהירות הזכרון היתה 425 והליבה היתה 340 התו…
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד פרסקוט 3.0 שעבר אובר קלוק ב20% ל 3.6 הוא עבד ככה במשך כחודשיים ולא היו לי איתו כל כך הרבה בעיות לאחר כחודשיים הורדתי אותו ל 10% 3.3 כיום המחשב לאחר כחצי שעה +- קופא ועושה צליל מוזר כזה שבוקע מהרמקולים או שהוא פשוט מפעיל את עצמו מחדש יש סיכוי שהלך המעבד? או שיכול להיות שאלו המאווררים שהוספתי..(יש לי כרגע 5 מאווררים 80mmרגילים) יש לי ספק 550 ג'נרליק לא של חברה מסויימת יש עליו מדבקה של midi com יבואן חלקים בישראל ככה שהספק נראה רגיל לעומת הספקים הנמכרים בשוק למרות שיש לו 2 מאווררים.. איך אני יכול לדעת אם זה המעבד או הספק? והאם יש סיכוי שהלך המעבד באמת? (למרות שאני עכשיו כותב מהמחשב שלי) שחכתי לציין שהמאוורר שעל המעבד הוא זה שקיבלתי איתו המקורי..
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הוא : amd 64 3200 socket 939 Compucase 6A21-400 Black (Hec 400LDT) Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 4X socket 939 Albatron Geforce 6600GT PCI-e 128Mb השאלה שלי היא איזה זיכרון עדיף בתקציב של אלף שח 2 זיכרונות 512 3200 , זיכרון אחד 512 4000 , זיכרון אחד 512 3200 אבל איכותי של ocz לדוגמא שעולה 800 שח או 2 זיכרונות 256 4000 הלוח אם תומך בדואל . קיצר איזה זיכרון (גודל , חברה ומהירות ) יתן לי תביצועים הכי טובים אם אני מתכנן אוברקלוקינג קטן ואם אני לא מתכנן אוברקלוקינג.
-
- 1 תגובה
- 510 צפיות
-
-
יש לי מאורר על המעבד. והוא רועש. עד מאוד. ונשבר לי הז*ן מהרעש, אז אני הולך בשמחה ובששון לקנות לי מאורר חדש. : הייתי רוצה לדעת אם המאורר הזה, Zalman CNPS7000B-AlCu Cooler for PIV/AMD, יתאים לי ללוח אם, שאני לא אצטרך לחתוך פה ושם. ברשותי מעבד ברטון 2500+ מעבד ABIT NF7-S2 והאם יש המלצות למאורר טוב יותר? תודה
-
- 6 תגובות
- 473 צפיות
-
-
שלום קניתי לפני כחודש מחשב ובו לוח של אביט av8 3rd eye וקיבלתי איתו את ה- uguro clock. אני שם לב שהמעלות במחשב די בסדר... במנוחה המעבד בערך 34 מעלות. אך כשאני רק מפעיל תוכנה קטנה, אחרי שהמחשב היה במנוחה, פתאום המעלות קופצות ל-39-48 מעלות בערך, תלוי מה אני מפעיל! ד"א- במאמץ המעלות של המעבד עומדות על 58 הכי מקסימום שראיתי.(אני עם קירור סטוק) אז יש לי כמה שאלות: 1) האם המד טמפרטורה מזייף? למישהו יש את אותו הלוח? איך פתאום המעלות קופצות ב5 מעלות תוך כמה שניות! יש אולי הסבר הגיוני? 2) ב-u guru clock יש עוד נתונים. רציתי לשאול מה זה:pwm? 3)כתוב גם את המעלות ב-sys/ מה זה sys? זה פשוט המעלות בתוך המארז? 4)אני רואה שכתוב גם את ה-rpm של מאוורר אחד שנקרא: NB, האם הכוונה פה ל-north …
-
- 1 תגובה
- 480 צפיות
-
-
התקציב עד 160 מומלץ שיהיה שקט אך לא מחייב ודי מקפיא תודה ניר
-
- 5 תגובות
- 477 צפיות
-
-
החלטתי ללכת על הפרויקט של לבנות בלוק ולא לקנות. התכנון הוא כניסה במרכז ושתי יציאות בצדדים. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם המידות שבחרתי יהיו טובות לסוקטים 478, 754 ו-939 בהנחה שהפרספקס מעל יהיה מה שישתנה בהתאם לחורים של כל סוקט? 2. האם העיצוב טוב או שכדאי להוריד/להוסיף צלע, להגדיל/להקטין את הצלעות המרכזיות, לשנות את הרווחים ביניהן, להסיר את הצלע האמצעית מהמרכז או בכלל הסידור שלהן? 3. עובי הבסיס הוא 3 מ"מ וגובה תעלות המים הוא ס"מ1 זה בסדר או שצריך פחות/יותר? עוד הערות והצעות ייעול יתקבלו בברכה, תודה לכולם! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי כרטיס 9600XT עם 256 מגה של powercolor (חברה לא מוכרת, מה לעשות)... הורדתי היום את התוכנה ATi Tray Tools והרצתי אותה שתמצא לי את המהירות המרבית של הליבה והזיכרון... לאחר בדיקה היא העלתה לי את הליבה מ-500 ל-536 ואת הזיכרון מ-200 ל-213... התוכנה אמרה לי שזה המקסימום שהכרטיס שלי יכול אפילו שהמעלות שלו קבועות על 26, בנוסף, לאחר ה-oc הרצתי את ה- 3DMARK 2005 ובאמצע כל המסך נהיה מטושטש, החזרתי ל-Deafults ועשיתי ריסטרט... עכשיו הכל בסדר, אבל מישהו מוכן להסביר לי למה הכרטיס עושה את הבעיות האלה, אפלו שהטמפ' שלו נמוכות יחסית.
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
היי שלום... אני בדיוק עובר חדר ונמאס לי מהרעש שהמחשב שלי עושה... יש לי מארז FULL TOWER זה של CHIEFTECK קוראים לו DRAGON אני חושב... בכל מקרה יש לי 3 דיסקים קשיחים... 3 מאווררים GENERIC 80MM מקדימה מכניסים אוויר. 2 מאווררים GENERIC מאחורה שמוציאים אוויר... המעבד שלי כולל מאוור של AERO COOL שאני לא זוכר איזה דגם. אחד יפה עם תאורה בכל מקרה זה מעבד PENTIUM 4 2.66 . כרטיס מסך RADEON 9800 PRO של SAPPIERE או איך שלא רושמים את זה... חוץ מזה הלוח שלי מיוחד מאוד... GIGABYTE 8INXP לוח ישן אבל מאוד טוב... כולל שני מאווררים עליו... המחשב כולל גם 1 צורב רגיל YAMAHA F1 אחד DVD PIONEER ואחד DVD רגיל. כרטיס קול SOUND BLASTER LIVE 5.1 PLATIUM. ספק של ANTEC נראה לי 420W. מה עושים? איך אנ…
-
- 7 תגובות
- 565 צפיות
-
-
המאוורר של הכרטיס מסך שלי שבק חיים, Radeon 9800PRO של Gigabyte, ואני צריך המלצה למאוורר אמין ולא יקר מידי. אני לא עושה OC, אני רק צריך מאוורר אמין, ולא רועש, ושלא יהרס לי שוב. אשמח להצעות, תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום לכולם :], אני די חדש באוברקלוק ועשיתי קצת פה ושם (במעבד ובכרטיס מסך), עם הכרטיס מסך הפסקתי אך אני מעוניין לעלות את הfsb של המעבד [עכשיו הוא על 220]. ושמעתי פה כמה מושגים כמו: לנעול את ה-AGP וה-PCI, וגם לעלות את המתח של המעבד. עכשיו השאלות שלי: 1. איך אני נועל/בודק שה-AGP/PCI שלי נעול? 2. איך אני מעלה את המתח של המעבד? * אם הפעולות הללו מתבצעות דרך הביוס אז תוכלו לומר לי באיזה לשונית זה אמור להיות? ד"א אם זה עוזר לכם במשהו אז הנה תמונה של הoc שעשיתי למעבד [לא משהו רציני במיוחד] - אם תצטרכו תמונה של לשונית אחרת, רק תגידו ואני אעלה אם זה לא עובד אז זה:
-
- 8 תגובות
- 489 צפיות
-
-
-
Ok, I am using the next rig: 2.4C + Vantec Aeroflow + AS5 ABIT IC-7 Mushkin Black lvl 1 512 X 2 CH-5 And i want to OC my CPU to 3.0 so i am gonna increas the bus to 250.. now to the question... I am windering if i should use devider of 5:4 which gives the memories 200 (Same like default) or can the memory hold 1:1 ? What do you think can they hold speed of 250 ? Thnx a lot !
-
- 10 תגובות
- 913 צפיות
-
-
היי גיליתי תופעה מענינת-אחרי שעשיתי DOWNCLOKING למעבד לבאס 150 והורדת מתח ל1.5 הכל עבד מצויין. לאחר מכן החזרתי לבאס המקורי(166) ושחכתי להחזיר את המתח למקורי.והפלא ופלא המחשב עבד מצויין גם במתח הזה כולל בדיקות מאמץ ומשחקים. מעניין מאד..... ;D
-
- 9 תגובות
- 631 צפיות
-