אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם יש לי 2 מאוווררים משומשים אחד ממוקם על הכרטיס גרפי (8600GT) השני הוא הקירור של המעבד סטוק של אסוס, שתיהם רועשים ולא מסתובבים כבר כמו שצריך כנראה בגלל הזמן שהמחשב אצלי (בערך שנתיים וחצי) ניסיתי לנקות את כל המחשב ואת המאווררים וזה לא עזר... גודל המאווררים הוא של המעבד-80 מ"מ ושל הכרטיס גרפי ממש קטן-נראה לי בסביבות 50 מ"מ מה אתם מציעים לעשות? תודה לעוזרים
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חשבתי על האופציה הזאת בגלל שבדרך כלל המעבד שלי מגיע ל55 מעלות בקבוע(כרגע הוא באוברקלוק של 3.8 ורק בתוספת של 125w הוא יציב במתח של 1.49) אני יודע שזה נרמלי וכמובן שהמקסימום שהוא בדרך כלל מגיע במאמץ זה 60 מעלות אני לא אוהב לראות את הטמפ' ככה במנוחה המעבד על 43-45 ,בקיצור חשבתי על הקירור הבא יש עליו הרבה ביקורות טובות www.coolitsystems.com/index.php/eco.html
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ה Overclocking עובד ללא בעיות וגם הטמפרטורה מצוינת אבל כשאני חוזר ממצב Sleep לפעמים אני מקבל מסך כחול ואתחול של המערכת. הנה ההגדרות בביוס שלי, האם אפשר לשנות הגדרה מסוימת לשיפור המצב ? ASUS P5Q-E Template: 3.4GHz AI Overclock tuner: Manual CPU Ratio Setting: 8.5 FSB Frequency: 400 PCI-E Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge: 400 DRAM Frequency: DDR2-800MHz DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO DRAM Timing Control: AUTO DRAM static read control: AUTO DRAM read training: AUTO Mem. OC charger: AUTO AI clock twister: AUTO AI transaction booster: AUTO CPU Voltage: AUTO CPU GTL…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב משמיע רעש כמו טרקטור המאוורים הם של המארז שקניתי עצרתי את המאוררים והבחנתי שיוצא המון רעש מהמאורר של המעבד מפרט בצד הצעות לקירור שקט בבקשה עריכה: הכונה למאוורר שעל ההיטסינק
-
- 21 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי קירור של THERMALRIGHT ULTRA 120 והוא תופס לי המון מקום בלוח אני מעוניין לעשות מערך קרוספייר ואין לי איפה לשים את הכרטיס קול שלי מצורפת תמונה להמחשה כמו כן המפרט שלי בצד יש לי סך הכל 3 pcie. את הכרטיס קול אני רוצה להעביר לסלוט העליון (בעייתי במקצת כי הקירור לא מאפשר זאת פיזית) ואז את 2 הכרטיסי מסך בחיבורים הכחולים pcie אז אני אצטרך המלצה לקירור טוב באותה רמה למעבד שלי. יש המלצות? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
התייאשתי מלחפש קירור זול אך עדין איכותי בארץ אחרי שגם ביד-2 לא מצאתי כלום (עניין של תקציב ). בקיצור מצאתי את זה ב EBAY http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=350 הוא במכירה פומבית, שמתי עליו הצעה. אבל וזה אבל גדול: אחרי ששמתי הצעה פתאום ראיתי את המילה "Seller refurbished" : http://cgi.ebay.com/Zalman-CNPS10X-Extreme-powerful-CPU-Cooler-Refurb-/350477012911?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item519a0ecfaf בעברית זה אומר מחודש. השאלה היא האם אני צריך לפחד מיכך? זה מוצר חצי פגום או שלם? והאם הוא מגיע עם כל החלקים? אה וכמובן איך הקירור עצמו? ביחס לנינגה או לשני שמוזכר פה הרבה בפורום? ושאלה נוספת כדרך אגב: מה קורה אם אני זוכה במכירה פומבית ב EBAY אבל בסוף לא קונ…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, איזה מבין השלושה הכי מתאים ל-OC כבד (בתקווה מעל ל-70%) ל-2500K? כמו כן, האם קירור הרפרנס של PNY GTX570 מספיק קריר? כי במפרט שלי מתוכנן 2Way SLI ושני כ.מסך בגודל הזה בטוח יחממו את המקום. אם נחוצה החלפה של קירור, איזה הכי מומלץ? תודה!
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב שאלה בכותרת המאוורר הקים שלי מת ותוקע את המחשב מידי פעם פתחתי את המארז עד שיהיה לי זמן להחליף אני גם צריך לשים משחה טרמית למעבד ובנוסף ניקוי יסודי של המאווררים ושימון שלהם את כל זה לא עשיתי בערך 4 שנים מאז שקניתי את המחשב
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי קירור של זירו על המעבד שמחובר באמצעות ברגים. - בקיצור יש שם בורג תקוע (מסתובב על ריק), ניסיתי כל מני שיטות פתיחה וכלום לא עזר... לבסוף פירקתי את הלוח וגיליתי שאחד הברגים מסתובב על ריק, הפלסטיק שמאחורי הלוח לא ניתן לשליפה בגלל הבורג התקוע. רציתי לדעת אם יש פתרון, או שנחרץ גורלו של הלוח ואני פשוט האלץ לשלוף בכוח את הקירור דבר שייגרום נזק על בטוח ללוח ולקירור. בבקשה מי שיודע מה אפשר לעשות במצב נורא זה שבגלל בורג אחד כל העסק נדפק!! תודה רבה זה באמת חשוב תודה..
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הבנתי שלמעבד יש יכולת של OC פנימית מוגבלת שלא מצריכה קירור חדש ויכולת גבוהה מדי בOC, זה נכון? תודה
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחר מאוורר למעבד מחר ואני רוצה את עזרתכם. יש לי מאוורר של SCYTHE YASAYA הענקי ! בגודל! וקניתי זכרונות חדשים ועכשיו כל הסלוטים של הזכרונות תפוסים . ובגלל זה אין לי אפשרות לשים את המאוורר בחזרה כי הוא ענקי והוא נתקל עם הזכרונות כל הזמן וצמודים מאוד מאוד אחד לשני וזה יכול להישבר! ובכלל אין לי גישה להתקין את המאוורר כי צפוף מאוד. קצת רקע על המחשב שלי שתבינו על מה מדובר. זכרונות 8GB מעבד I7 2600K לוח אם GIGABYTE סוקט 1155 למעבד אני לא בקטע של OC ודברים כאלה .. ככה שאני לא צריך מאוורר מפלצת כמו שיש לי... אני רוצה מאוורר קטן יחסית בגודל שיכנס ולא יפריע אחד לשני ושהיה טוב שקט ויעיל . מבחינת מחיר לא רלוונטי ... אבל משהו סביר. הנה תמונה של ה…
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש לפני שלושה ימים ויש לו מעבד G640, זכרונות 8 GB וכרטיס מסך Sapphire HD7850 2GB. לפי מה שהבנתי, הכרטיס הזה מעולה ל- OC וגם לפי מה שקראתי, OC לכרטיס מסך נעשה על ידי תוכנה ולא מה- Bios ולכן זה לא אמור להיות כל כך קשה. הבעיה שלי היא שיש לי את המעבד G640 שכבר עכשיו אני יודע שהוא מגביל אותי קצת בביצועים ואני לא בטוח שה - Overclock יעזור במשהו בגלל המעבד, מישהו יכול לעזור לי ולהגיד אם למרות המעבד, ה- OC כן ישפר את הביצועים? יש לי ספק כוח Seasonic 430 ומארז Luxo X10 עם 3 מאווררים. תודה רבה לעוזרים!!
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
אהלן... אז תשמעו יש לי מחשב דיי סביר, לפני בערך שנה קניתי לוח אם חדש ומעבד חדש, אבל הם הגיעו עם מאוורר ממש גרוע. בהתחלה זה לא ממש הפריע אבל עכשיו זה מגיע למצב שהמעבד מגיע ל-50-55 מעלות במנוחה! (בלי שום תוכנה רצה) יכול להיות שהקירור הגרוע משפיע גם על הביצועים? כי המחשב שלי אמור להריץ משחקים ישנים יחסית על הגדרות סבירות, אבל הוא לא. הוא עושה לי בעיות אפילו עם משחקים ישנים כמו GTA San andreas וGTA IV. הנה המפרט: מעבד: AMD Phenom II x4 955 @3.2GHz לוח אם:Asus M5A78L כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5770 1024Mb ראם: 4GB ספק: ג'נרי - 500W (שזה בערך 350W) אז אני צריך המלצה למאוורר שלא יעלה יותר מדי(עד 150-200), ולא יעשה בעיות. יש דבר כזה? תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז באתי להתקין, חיברתי סידרתי כבלים הכל מושלם ואני בא לחבר את המאווררים ליחידת קירור כשאני שם לב פתאום שהמאווררים שקניתי בקייאספי הם בעלי 3 פינים בלבד מה שאומר שאין שליטת PWM. הם מוכרים את הדגם הישן עם השלוש פינים ועכשיו יש כבר חדש עם ארבעה... עוד לא הספקתי לבדוק את זה מותקן כי הייתי חייב לצאת אבל ממה שהבנתי בקריאה קצרה באינטרנט לא תהיה לי אפשרות לכוון להם את מהירות הסיבוב ולקבוע עקומת מאוורר. מה עושים? קייאספי בטח לא יקבלו חזרה כי הקופסאות נפתחו... להזמין זוג חדש מאיביי? בארץ חוץ מקייאספי אף חנות לא מוכרת. או שפשוט להסתפק בזה שהם ירוצו במהירות מקסימלית כל הזמן?
-
- 21 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי חברים, תודה ענקית מראש לעוזרים.. אני צריך בבקשה עזרה בבחירת חלקים למערכת קירור מים למעבד ולשני הכרטיסים שלי. מעבד 3570K אחרי דליד כרטיס ראשון: http://www.msi.com/product/vga/R7970-Lightning.html כרטיס שני: http://www.msi.com/product/vga/R7970-2PMD3GD5-OC.html חוץ מזה אציין שזכיתי במערכת קירור נוזלי מדגם: http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/cpu-liquid-cooler/eisberg-240l-prestige.html אולי אפשרי לקסטם אותה ולהשתמש במשהו. אשמח מאוד אם תבחרו לי חלקים עם קישורים לרכישה, אצטרך: משאבה, רדיאטור, בלוק(אם צריך), בלוקים לכרטיסים, צינורות, מיכל, פיטינגים, נוזל ואולי שכחתי עוד משהו?
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום. יש לי לוח MSI Z77 MPOWER. בלוח הזה יש חמישה מחברי מאווררים, אחד CPU_FAN וארבעה SYS_FAN, כולם ארבע פין PWM. אני צריך לשלוט על שני דברים: מאווררי PWM (שלושה דרך מפצל Akasa מיוחד ל-PWM) משאבה MCP655-PWM. שני הצרכנים הנ"ל ניזונים באותה הדרך: מולקס (חוטים אדום ושחור 12V) ישירות לספק (עקב צריכת חשמל גבוהה) ושני חוטים (ירוק\לבן+כחול) ישירות ללוח האם לשליטה ובקרה. אממה? רק מחבר CPU_FAN נותן PWM "אמיתי", משמע? הוא משנה את ה-PWM שגורם למאווררים לשנות את מהירותם. מחברים SYS_FAN כאילו עם שני פינים ליופי, אם אחבר אליהם חוט רק של "שליטה ובקרה" (ירוק\לבן+כחול ללא אדום ושחור) לא יקרה כלום. ואם אחבר מאוורר ישירות, המהירות תשתנה, ואני מעריך שזה קורה כי הלוח פשוט שולט במאוורר אנלוגית,…
-
- 21 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש קירור נוזלי למעבד i7-4960x ? תודה
-
- 21 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
מפרט מלא בפורפיל... אחרי בדיקת מאמץ למעבד דרך OCCT על 3.4 ומתח של 1.4(לפי הביוס.. בCPUZ הוא רושם 1.39) המעבד עובר בהצלה בדיקה של שעה וטמפרוטרות לא גבוהות יחיסת (52-53 למעבד.. הליבות עומדות על 42 לערך, הלוח עומד על 55). המחשב רץ בלי שום בעייה למשך יום וחצי יומיים ופתאום מתחיל לזייף (שירים מתחילים להיתקע למשל כמה שניות, IE ניתקע) עד שהמעבד ניתקע וצריך לעשות ריסט. הOC נעשה רק ע"י העלת המכפלה של המעבד והעלת מתח למעבד.. שום דבר אחר שונה במכפלות ובמתחים של שאר הרכיבים... זכרונות עומדים על 800MHZ והגשרים על 2000. יש סיבה לירידה בביצועים אחרי שהמעבד עבר בדקית מאמץ?
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי לוח MA-78GM-S2H של Gigabyte, וגם הצ'יפסט וגם המעבד מתחממים יותר מדי מפעולות פשוטות של ניגון וידיאו באינטרנט, ניגון מוזיקה וכו'. אני מחפש בשלב בראשון להוסיף מאוורר 120 קדמי כדי להכניס אוויר, כי כרגע יש מאוורר אחורי בלבד. המארז הוא Thermaltake RS100. ראיתי מאווררים בטווח של 20-100 ש"ח. אני מניח שהיקרים איכותיים יותר, אבל יש יותר מדי דגמים/חברות...מה מומלץ מבחינת שקט ומבחינת כמות אוויר שהוא מכניס? במידה וזה לא יעזור לקרר את הצ'יפסט אני אשקול גם הוספת קירור פסיבי/אקטיבי ישירות עליו, אבל אני רוצה להתחיל עם מאוורר קודם. תודה!
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קראתי את המדריך איך לקרר טוב יותר את הכרטיס מסך שמתי על 40 והוא רועש לי וקשה לי להתרגל לרעש הזה אז רציתי לשאול איך אני מכין עוד פרופיל ואיך אני משנה בינהם ? אני עבדתי עם המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345269.0 וראיתי גם את המדריך הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=403868.0// אשמח לדעת מה ההבדלים ומה עדיף המדריך שאיתו עבדתי או המדריך השני? המטרה שלי כמובן היא קירור בכמה שפחות רעש. תודה רבה מראש חגי.
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הם יחוברו לרדיאטור קירור מים, הרדיאטור יושב בחלון מחוץ לחדר ככה שמצידי שיהיו רועשים... העיקר כמה שיותר חזקים.... בבקשה לינקים מחנויות בארץ... לא מתכוון להזמין מחו"ל... תודה
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מעבד בן שנתיים וחצי שנשארה לו חצי שנה אחריות וחשבתי שהגיע הזמן לעשות לו OC. עד עכשיו הסתדרתי איתו אבל לאחרונה קניתי כרטיס מסך חדש וראיתי כמה הוא מפריע לביצועים. יש לי לוח אם GA-M55S-S3 וזכרונות DDR II 800MHZ של G.SKILL. מארז CM 690 עם 5 מאווררים וספק 650W של SEASONIC 80+ ביום חם המעבד שלי מגיע ל- 50 מעלות במנוחה ול- 60 מעלות במאמץ. ביום רגיל כמו היום למשל, כשהוא במצב מנוחה נמצא באזור 38 מעלות ובמאמץ 55. האם כדאי לי לבצע OC ואם כן כמה? נראה לי שכדאי להוסיף שזו הפעם הראשונה שאני מבצע OC.
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי בכמה טארדים בכמה מקומות שצריך לדעת ולהבין הרבה כדי לעשות OC לi5 יותר מאשר לשאר המעבדים זה נכון?
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרט עליו יותקן הקירור: לוח אם: DFI LANPARTY NF4-U מעבד: AMD 64X2 4800+ זכרון: OCZ PLATINUM 1024X2 DC DDR כרטיס מסך: 6600 ( כניראה בעתיד יוחלף ל 8800 או שאני יעשה ל נוכחי אובר קלוק) הטמפרטורה הנוכחית היא שעתיים ב OCCT 45-48 מעלות כרטיס מסך מגיע ל 60+- בלוק לכרטיס מסך: MAZE4 למעבד:DD TDX לצ'יפסט:MCW30 זה הבלוקים שאני עומד לרכוש בזמן הקרוב עם פיטינגים1/2 ( חצי אינצ' נכון?) שאלות: האם אם קירור ים אני יקבל תוצאות טובות יותר? האם המערכת עם רדיאטור זול (בין 40 ל 60$) יתנו לי תוצאות טובות? או שזה רדיאטורים לא מומלצים? (של סוויפטק) קישורים לרדיאטורים. http://www.sidewindercomputers.com/swmcqupo3xbl.html לפי התמונה אני רואה שיש לו פתח מילויי למעלה או שאני טועה? http://www.sidewi…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-