עבור לתוכן

מפרט מחשב נייד לסטודנט למדעי המחשב (ישמש לתכנות) ב-3-3.5K ₪.

Featured Replies

פורסם

שלום,

שמי לירן. אני סטודנט שנה ראשונה למדעי המחשב ומדעי המוח.

מעוניין לקנות מחשב נייד ב-3-3.5K ₪ (מקס' K3.8-3.9).

השימושים העיקריים של המחשב:

  1. תכנות, בדגש על תכנות מדעי. זה מתוכנן להיות המחשב שלי לכמה שנים קדימה עכשיו, בסיכוי טוב גם לתוך התואר השני (אולי יריץ גם דברים יחסית-כבדים בעתיד. אם מטלות סופר-כבדות ירוצו על מחשבי האוניברסיטה).
  2. לכתוב על המחשב. אני כותב על המחשב המון – בבית, בכיתה, בספריה, באוטובוס.

שיקולים מרכזיים במחשב:

  1. תכנות.
  2. נוחות. האם המקלדת נוחה? שלא יכאב בצוואר/גב/ידיים אם אכתוב עליו לזמן ארוך (ראו שאלה בהמשך האם כדאי לקנות תחנת עגינה ומקלדת ומסך חיצוניים לחדר שלי). האם כדאי גודל של "11, "13? "15? (חושש ש-"15 כבר יהיה כבד מדי).
  3. משקל וזמן סוללה. עדיפות למשקל יחסית נמוך של מחשב ומטען. מצד שני, מעדיף כמה שיותר זמן מסך.
  4. זמן startup, יציבות, מהירות.
  5. האם אוכל לראות מה המסך בבהירות בשמש?

תשובות לשאלות ב"איך לפרסם הודעה":

  • ציוד היקפי: מתלבט האם כדאי בחדר שלי בבית לחבר את המחשב למסך ומקלדת חיצוניים. מה דעתכם? כמה אמורים לעלות? האם כדאי לקנות תחנת עגינה? מה היתרונות של תחנת עגינה לעומת חיבור למסך, מקלדת, עכבר ורמקולים חיצוניים? (רמקולים ועכבר כבר יש) כמה תחנת עגינה עולה בערך?
  • אין רכיב שאין צורך לכלול במפרט.
  • חשיבות לשקט – שלא יפריע בשיעור או בספריה. לא חובה מחשב שעושה כל הזמן שקט של בית קברות.
  • לא מתוכנן OC.
  • אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס. אתקין וינדואוס ובמקביל אובונטו. אגב, האם אתם ממליצים חלונות 7 או 8?
  • אין העדפה לחנות ספציפית. עדיף לרכוש באזור ת"א-פ"ת.
  • אופק שדרוג: אם זה לא מחשב שבא עם 8 ג'יגה RAM, עדיף שיהיה מחשב שניתן לשדרג ל-8 ג'יגה (16 אפילו?) בעתיד. חוץ מה לא מתוכנן שדרוג מאסיבי בעתיד. האם כדאי לי לדעתכם לשמור על עוד אופקי שדרוג חוץ מהזיכרון? אם כן, על אילו?
  • בקשות מיוחדות: לא מאוד חשוב, אבל עדיף כרטיס קול טוב לשמיעת מוזיקה. ואם מסתדר גם כרטיס מסך כמה שיותר טוב, יכולת להציג HD, סט חיבורים חיצוניים יחסית רחב, וכו'. אם מסתדר, אל תתאמצו במיוחד בשביל זה.

אשמח לתוספות אם פספסתי משהו.

תודה רבה, מעריך את זה מאוד :-)

פורסם

פיספסת את העובדה שפרסמת בפורום הלא נכון :) וכן ענית על השאלון הלא רלוונטי.

עם זאת, רשמת מספיק פרטים כדי שאוכל לתת המלצה:

http://www.1pc.co.il/product-3335-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Samsung_NP370R5E_S01IL.aspx

המחיר של המחשב עלה ב-200 ש"ח (היה 3500) בשבוע האחרון משום מה, כנראה גילו שפרסמו אותו איזה חודש במחיר טוב מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים