עבור לתוכן

מחשב נייד לצורכי גרפיקה ועריכת וידיאו בסביבות ה4k

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד טוב, מהיר, לתוכנות גרפיקה ועריכת וידיאו. הרבה המליצו לי ללכת על המקבוק פרו של אפל, אבל הוא ממש לא מתאים לתקציב שלי. התקציב שלי הוא בסביבות ה4,000, אבל כמובן אני יכול להיות גמיש איתו בהנחה וזה נדרש ממני.

* מטרות המחשב? תוכנות כבדות של אדובי ואיחסון של קבצים רבים וכבדים

* גודל המסך? מעל ה15 אינץ

* משקל רצוי? ממש לא רלוונטי עבורי

* האם נדרש זמן סוללה ארוך ? גם פחות רלוונטי

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משהו ספציפי

* בלוטות? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)לא מבין בזה יותר מידי, אבל לא חייב כונן חדיש מידי שעולה הרבה, אם כי מאוד חשוב לי שיהיה הרבה זיכרון קשיח (מעל ה500 ג'יגה)

* כונן CD/DVD? צורב? עדיף שיהיה אבל לא חייב

* כונן Bluray?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

תודה רבה

פורסם

אם חריגה מהתקציב אפשרית אז אתה יכול להרוויח לטובת מסך ברזולוציית FHD שיתרום לעבודה שלך עם וידאו בתוכנות.

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=N56VM-S4186V

אם אתה מעוניין להישאר במסגרת התקציב תגיב ונבחר משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר שהרזולוציה FHD?

ועבור הצרכים שהצגתי אין זה הכרחי שהמעבד יהיה i7, וזיכרון פנימי יותר גדול מ4GB?

פורסם

FHD = רזולוציית מסך Full HD 1920x1080.

אם אתה רוצה, אז אפשר את זה:

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/IN-RD33-6392.htm

או מעט זול יותר תוך התפשרות על איכות מסך והרזולוציה וכן ללא מע' הפעלה:

http://www.notebookclub.co.il/products/studio_precision_alienware/inspiron-5520-a3612qm.htm

פורסם
  • מחבר

שני המחשבים האלה של דל זה בדיוק שני המחשבים שעד כה שמתי עליהם עין ולא הייתי בטוח לגביהם.

אבל זה משהו לדוגמא שאני לא מבין- איך המחשב דל אינספיריון 7520, שיש לו מעבד יותר חזק, יותר זיכרון פנימי, וכונן קשיח יותר גדול, לא מתרחק יותר מידי במחיר מהמחשב הראשון של אסוס שנתת כדוגמא? מה זה אומר על המחשב? ובכלל איך המחשבים של דל עבור גרפיקה? נחשבים טובים?

ועוד משהו שאני לא סגור עליו, איפה כל עניין הכרטיס מסך נכנס לתמונה? (יש הבדל בכרטיס בין האסוס לדל, אז מה מהם נחשב יותר טוב?)

פורסם

לדעתי קיים הבדל באיכות הבנייה, לטובת ASUS זה לפי מראית עין.

כמו כן, ל-ASUS יש מקלדת מלאה עם ספרות בצד לעומת ה-DELL שמגיע עם מקלדת בסיסית בלבד - זה לטובה/לרעה, תלוי בנוחות העבודה שלך ואם אתה בכלל צריך את זה).

הכרטיס מסך ב-DELL טוב יותר (למשחקים).

הדיסק קשיח ב-ASUS מהיר 7200 שיכול לתרום בעבודה עם קבצים גדולים.

תוכנת Adobe Premiere תעבוד טוב יותר בשילוב כרטיס מסך NVIDIA.

זיכרון פנימי נוסף של 4GB עולה 140 ש"ח בלבד, כך שאין בעיה לשדרג לבד.

אם יש תוכנות שלא יודעות לנצל את ריבוי הליבות של ה-I7 בפועל אתה עלול לקבל ביצועים נמוכים יותר לעומת ה-I5 כי ה-I7 עובד בתדר נמוך יותר של 2.1 לעומת 2.5.

פורסם
  • מחבר

המקלדת הבסיסית של דל יותר קורצת לי כי באמת אין לי יותר מידי צורך בספרות בצד, וזה גם מה שהתרגלתי אליו עד היום.

משחקים אני לא משחק בכלל, אז מהבחינה הזאת הכרטיס מסך בדל פחות רלוונטי אלי. יתר על כן ציינת שהתוכנה פרימייר (שאיתה אני מתכנן לעבוד )עובדת יותר טוב עם הכרטיס של nvidia , אז עבורי זה מזכה את המחשב של אסוס בעוד נקודה חיובית.

את כל העיניין עם המעבדים לא ידעתי. הייתי בטוח שמעבד יותר חדש ככה המחשב יעבוד יותר יעיל ויותר מהר. איזה תכונות כן יודעות לנצל את הריבוי ליבות בi7?

למה לא ללכת לדוגמא על מחשב כזה: http://www.fre.co.il/pl_product~K53SD-SX143V~39~89.htm

יש לו נתונים כמו מעבד וזיכרון פנימי יותר טובים, הוא יותר זול מהדוגמא שאתה הצגת, וגם הוא HD...

פורסם

HD זה לא FullHD, יש הבדל משמעותי ברזולוציות, במיוחד בעבודה בוידאו.

1366X768 לעומת 1920X1080

פורסם
  • מחבר

וההבדלים בין מעבד i7 לi5, או בין זיכרון פנימי 4 ל8, הם פחות משמעותיים?

פורסם

I5 ל-I7 צריך לבדוק בצורה פרטנית.

זיכרון מ-4 ל-8 ואפילו 12\16 ניתן תמיד לשדרג.

פורסם
  • מחבר

כי אני פשוט תוהה אם כבר לקנות מחשב שאני יודע שהוא ישמש אותי לטווח הארוך, והשימוש שלי בו הוא עם תוכנות כבדות, למה לא לקנות מחשב עם מעבד יותר חזק...

אז אתה אומר שיש תוכנות שלא יודעות לנצל את הריבוי ליבות שקיים בi7 ואז זה עלול להביא לביצויים יותר נמוכים. אז אתה יודע איזה תוכנות כן מסוגלות לנצל את הריבוי ליבות הזה?

ועוד שאלה מתוך התעניינות: מחשב עבור גיימינג צריך מפרט חזק בהרבה על מחשב עבור תוכנות גרפיות? או ששני המפרטים פחות או יותר זהים?

פורסם

אין לי ניסיון עם פרמייר אך סיכוי טוב שהיא דווקא כן מנצלת זאת, כדאי להמתין לתגובות נוספות.

לגיימינג כרטיס המסך חשוב יותר מאשר המעבד. במקרה הזה, אז ל-DELL יש יתרון בכרטיס מסך טוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים