עבור לתוכן

הערה לגבי החידון של הזון #10

Featured Replies

פורסם

שלום,

פתרתי אמש את חידון מספר עשר ושמתי לב כי נפלה בו טעות, ומילת הפתרון אינה אלא אנגרמה של המילה שאליה, אני מנחש, מרכיב התשבץ התכוון (מעבר לכך כמובן לא אפרט).

כמו כן רציתי לציין כי העובדה כי היצע הפרסים הנו מגוון בהחלט מרנינה; זאת על אף שגמרתי בדעתי כי הפעם לא אשתתף בהגרלה, כדי לא למנוע מפלוני אשר באמת חפץ בגיטרה לזכות בה (אנוכי יותר חפץ בגאדג'טים האלקטרוניים למיניהם, למרות שגם פתרון החידות גרידא מספקני).

שבוע טוב ופורה, יהוה.

פורסם

אתמול אחרי ששברתי את הראש כמעט שעה ובמקרה שמתי לב (ריפרש אוטומטי של העמוד) שמיקומם של הריבועים הכחולים בתשחץ השתנה... :\

כמו כן אני מחזק את הנ"ל. גם לדעתי סדר ההרכבה אינו מלמעלה למטה כפי שהיה נהוג עד כה.

פורסם

מחזק.

מקווה שיבהירו את זה כי אני ממתין עם התשובה שלי.

פורסם

זה בסדר, העיקר שגמרת בדעתך.

פורסם

כן גם לי זה נראה ככה... מישהו שיודע יכול לאשר שזה באמת הסדר הנכון?

פורסם

מצטרף

האות השנייה והשלישית בתשובה הסופית - הפוכות

מישהו מאשר?

פורסם

קצת תשומת לב והבנת הנקרא:

מהאותיות במשבצות הכחולות יש להרכיב את מילת התשובה, סדר ההרכבה אינה משנה, אלא שמהאותיות יש להרכיב מילה אחת נכונה בעברית.
פורסם

זה שונה. לפני זה היה כתוב "מלמעלה למטה", כמו בדרך כלל.

פורסם

ולכן לא הגבתי קודם, כי לא ידעתי מתי אם השואלים שאלו לפני השינוי. אבל השואל האחרון שאל הרבה אחרי השינוי, והתשובה היתה בהתאם.

פורסם

בד"כ הייתי פותר את החידות האלה תוך כמה דק', הפעם באמת שאני מתקשה! מה זה תשעה כיפים?!?! והפותח דלתות כדי לתפוס דגים??? לא עולה לי כלום בראש!

פורסם
  • מחבר

בד"כ הייתי פותר את החידות האלה תוך כמה דק', הפעם באמת שאני מתקשה! מה זה תשעה כיפים?!?! והפותח דלתות כדי לתפוס דגים??? לא עולה לי כלום בראש!

זה תשבץ היגיון, אני הייתי ממליץ לא להסתכל על כל הרמז כיחידה אחת (אני יכול להבטיח לך שלא קיימים הרבה חפצים שגם פותחים דלתות וגם תופסים דגים, למרות שאם תנסה מספיק חזק עם קורנס אולי תצליח בשתי המטלות :)), אלא לפרק אותו לכמה רמזים קטנים. רוב החידות בתשבצי היגיון הן מודולריות.

(כמו כן פלוני אלמוני שלח לי הודעה פרטית בבקשה לרמז, ואני לא יכול להשיב לה"פ עד אשר תהיינה לי 5 הודעות בפורום, אז שיתייחס להודעה הזאת כתשובה לה"פ.)

פורסם

ת'אמת שהתשבץ הזה לדעתי בין הקלים שהיו עד עכשיו.. ב5 דקות פתרתי את הכל.

פורסם

יהוה, אתה אמנם שולט בכל, אך אפשר לשאול למה כל הודעה שלך נשלחת ממערכת הפעלה ודפדפן שונים?

פורסם

אכן שלוש היה מורכב מעט, ולקח לי קצת זמן.

כתוב מואד מאוד יפה לטעמי. שאפו!

ב-4 אני עוד תקוע לדאבוני... :s07:

פורסם

^ אולי זה יעזור לך - אני יכול להמליץ לך לא להתבלבל בגלל 5. הנטיה שלי הייתה לקשר בין הדלתות לחלונות, אך אין זה נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים