עבור לתוכן

חוות דעת אישית מהתנסות עם ה Celeron G530 - [מעולה!]

Featured Replies

פורסם

לפני כמה ימים שאלתי אם ה Intel Celeron G530 יהיה מספק לעבודה "משרדית" (הכוללת ניגון סרטי 1080) :)

שלשום התחלתי לעבוד עם המעבד, ולמרות שאני לא יודע אם מישהו אמור להיות מופתע מכך, המעבד מספק את הסחורה!

שום בעיה בניגון HD, מזפז בין התוכנות השונות ללא גמגומים [זוכרים את הסלרון של פעם? לא אשכח לאינטל את זה לעולם :D - לא עוד].

המעבד עלה לי 40 דולר (!) בדיוק, בארה"ב (כ OEM, יש לציין, ללא קירור), וביחד עם לוח אם H67 מבית AsRock, בעלות של 67 דולר, אני חושב שאפשר להסכים שמדובר בעסקה לא רעה בכלל, במיוחד כאשר חושבים על האפשרות לשדרג מערך שכזה.

בקיצור - אחלה :xyxthumbs:

פורסם

הרבה אנשים לא יודעים שהמעבדים היום חזקים מעל ומעבר למה שנקרא "שימושים משרדיים".

חלקם תקועים עם מחשב עם מעבד פנטיום 4 שבמשך כמה שנים עבר התעללות, לא פירמטו אותו והוא מהיר כמו צב עצלן במיוחד.

ואז הם באים להחליף מחשב ומבקשים מעבד i5, כי זה מעבד "אמצע הדרך" בין i3 "החלש" ל-i7 החזק, לפעמים הם מוכנים להתפשר על i3, וכמובן תמיד יש את הסיבה "שמחשב יחזיק כמה שנים טובות".

על סלרון לא מוכנים לשמוע כי הם זוכרים את הסלרון של פעם, למרות שהוא יעשה את העבודה בחמישית מהמחיר של ה-i5.

אני כמובן לא אומר לאנשים מה לעשות בכסף שלהם, אבל כדאי להיות מודע לדברים.

פורסם

זה המעבד הכי משתלם כיום מבחינת חוזק/מחיר, סלרון של היום זה לא סלרון של פעם.

חבל שהוא נמצא בארץ רק אצל TMS בגירסת TRAY ובמחיר לא כזה משתלם ביחס לחו"ל.

אגב במעבד הזה אין את הIntel HD 2000 אלא גירסה מקוצצת

http://ark.intel.com/compare/53422,53414

פורסם

הם גם החליטו לפרסם אותו (ב-tms) כ"פנטיום סלרון"...

פורסם

מחזק

לרב השימוש גם מעבד אטום מספיק

ה-EEEPC שלי עם מעבד חד ליבתי די מספק את הסחורה בכל הקשור לישומים משרדיים

פורסם
  • מחבר

מחזק

לרב השימוש גם מעבד אטום מספיק

ה-EEEPC שלי עם מעבד חד ליבתי די מספק את הסחורה בכל הקשור לישומים משרדיים

האמת שכאן אני חייב להסתייג. מעבד האטום לא סיפק (אולי לי אישית) את הסחורה בכל הקשור לשימושים יומיומיים אפילו. אני כמובן לא מדבר על היכולת להגיע ל Ynet. אני מדבר על עבודה "אמיתית", שבה מנגן ברקע, נאמר, ערוץ 2 ברשת, ובו זמנית אני מבקש לפתוח את תוכנת הסנכרון של הנייד שלי, וגם לגלוש ל"גלובס" ו"הארץ" בו זמנית (ולמה לא? - הרי זאת מהותו של מחשב אישי). בשלב הזה, אפילו מעבד ה E-350 של AMD החל לגמגם (וככל שהייתי פותח יותר טאבים, כך המצב היה מחריף).

נכון שיש כאן השפעה לכמות הזכרון, למהירות הכונן הקשיח, ואני מדבר על מעבד אטום שנמצא במחשב Netbook (יש אחר? יש גרסה שולחנית?).

ה ATOM גרם לי למרוט שערות! בגללו החלפתי.

סתם רציתי לעדכן.

פורסם

בשלב הזה, אפילו מעבד ה E-350 של AMD החל לגמגם (וככל שהייתי פותח יותר טאבים, כך המצב היה מחריף).

מסכים. גם אני עם E-350 בגלישה רגילה בפורומים מסתדר מעולה, אך ברגע שיש יותר מ10 טאבים + יוטוב ברקע + כמה קבצי אופיס פתוחים, והמחשב מתחיל להשתעל. וזה מעבד כפול ליבה אומנם חלש, אבל מודרני.

פורסם

הסלרון g530 רחוק מלהיות מעבד אטום.

לגבי אטום או המקביל של amd, צריך פשוט להיות מודעים ליכולת שלו ולהשתמש בו בהתאם.

לי היה נטבוק עם אטום חד ליבתי והמעבד עשה את העבודה מבחינת גלישה, אופיס ומוזיקה. מה שהפריע זה בעיקר כמות זכרון קטנה (1 ג"ב).

פורסם

אין לי אלא להסכים עם בני.

דברים שאני עושה במחשב מבוסס G630, לא היו מביישים אף עורך גרפיקה או וידאופיל ממוצע.

גם אני שקלתי את הסלרון, אך מטעמי היצע, רכשתי את הפנטיום ב 300 ש"ח, ואני לא מצטער לרגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים