מייצב מתח בסיסי ביותר לחובבי ה-DIY - אלקטרוניקה ומודינג - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

מייצב מתח בסיסי ביותר לחובבי ה-DIY


anatoli

Recommended Posts

שלום לכולם,

למי שטרם נתקל, אני ממליץ לקרוא את המדריך שכתבתי בתחום מייצבי המתח. עוד אז ציינתי שישנן דרכים שונות ליצור מייצבי מתח בסיסיים. לא מזמן תכננתי מייצב שבנוי בצורה שונה מהמבנה הבסיסי שנפוץ כל כך (ולא סתם הוא נפוץ כל כך). אומנם עוד לא סיימתי לבנות אותו ולבדוק אותו, אבל החלטתי לפרסם חלק מהסכימה שלו. החלק הזה יכול לשמש כמייצב בפני עצמו, כיוון שהוא מאוד פשוט לבנייה והבנה, מורכב ממעט מאוד חלקים, ומציג ביצועים טובים (כרגע על פי סימולציות spice בלבד). לשמחתי המעגל שתכננתי לא שונה משמעותית מהמעגל שמוצג כאן (ניתן להגיע למעגל המלא בעזרת כמה רכיבים נוספים אשר משפרים את הביצועים על חשבון כמות רכיבים מוגברת ומתח dropout גבוה בכ-1-2V). עקב הדמיון הרב בין המעגלים ניתן על ידי החסרת 4 רכיבים וקיצור 2 נקודות (בעזרת חתיכת חוט או רגל של רכיב) להשתמש ב-PCB שתכננתי עבור המעגל המלא בכדי לבנות את המעגל המוצא כאן.

המעגל הזה פשוט ברמה של דיודת הזנר + מכפל הקיבול שהסברתי עליו במאמר, אך בניגוד למעגל הזה שבו ה-load regulation לא היה טוב במיוחד (עליה של פי 10 בזרם מורידה את מתח המוצא ב-60mV), המעגל הנוכחי כולל בתוכו משוב ולכן מתגבר על הבעיה הזו.

עד כה לא נתקלתי במעגל הזה במקומות אחרים, גם בפורום אחר שבו פרסמתי את השרטוט אף אחד לא ציין עד כה שהוא מכיר אותו. הראתי את המעגל לעוד מספר אנשים שמתמצאים באלקטרוניקה ולהבנתי גם הם עוד לא נתקלו בו. יכול להיות שמישהו פה כבר נתקל במעגל הזה (המעגל סך הכל מאוד פשוט לכן נראה מוזר שאף אחד לא עשה זאת לפני כן), במקרה כזה אודה לכם אם תיידעו אותי. בינתיים אני אהנה מהספק ואכנה אותו TMVR (Toli's Minimal Voltage Regulator) :) נעבור לסכימה:

tmvrv01.png

כפי שניתן לראות המעגל מורכב מ-5 רכיבים בלבד וכולל משוב מהמוצא עם שני הנגדים R1 ו-R2. הדיודה D1 היא דיודה מייצבת זרם (CRD), שהיא לא הרבה מעבר ל-JFET עם VGS קבוע (לדוגמא 0V על ידי קיצור של 2 רגליים של הרכיב) - ואני ממליץ מאוד להשתמש ב-JFET ולא ב-CRD מוכן פשוט כיוון שהמחיר נמוך פי כמה עשרות. M1 הוא טרנזיסטור המשוב אשר אחראי על הייצוב, ו-M2 הוא טרנזיסטור המעבר. הצורה שבה המעגל פועל היא הבאה:

- במידה ומתח המוצא עובר את המתח הרצוי, מתח VGS של טרנזיסטור M1 גדל, הזרם בו גדל, ולכן המתח בשער של M2 יורד. כתוצאה מכך זרם המוצא קטן ומתח המוצא קטן בחזרה.

- במידה ומתח המוצא קטן מתחת למתח הרצוי, מתח VGS של טרנזיסטור M1 קטן, הזרם בו קטן, D1 מכניס זרם לצומת בקצב גבוה יותר מאשר M1 מוציא אותו, מתח השער של M2 גדל וזרם המוצא גדל ומתקן את מתח המוצא.

למעגל הזה יש חיסרון אחד משמעותי והוא התלות הגבוהה של מתח המוצא ב-VTH של M1. לכן 2 טרנזיסטורים מאותו הסוג יכולים ליצור הפרש של עשרות אחוזים במתח המוצא. ניתן לפתור את הבעיה על ידי החלפת אחד הנגדים (לדוגמא R1) בנגד משתנה וכיוון שלו לקבל מתח המוצא הרצוי. מה גם שבדר"כ עבור שימוש ביתי (לדוגמא ספק למגבר סטריאו), אין משמעות גדולה להבדל שבין 24V לבין 23.5V לבין 24.9V, ולכן ניתן לחיות עם הבעיה הזו.

סימלצתי את המעגל הזה לא מעט עם טרנזיסטור IRFU110 עבור M1, טרנזיסטור IRL520 עבור M2, ו-CR430 עבור D1. המעגל נבחר עם הגבר של 2 (R1=R2) ומתח המוצא הוא כ-7V. אני מצרף את התוצאות עבור מתח המוצא כתלות בהתנגדות העומס (עבור ערך של 1ohm הזרם הוא כ-7A, זהו מעגל שמסוגל בהחלט לתפקד כמייצב עבור מגבר ממוצע):

tmvrv012.png

כפי שניתן לראות הירידה במתח המוצא היא דיי קטנה, בטח שבהשוואה למייצב ללא משוב כמו דיודת הזנר + מכפל הקיבול, שהוא מעגל בעל כמות רכיבים ועלות דומים. אם מצמצמים את המוצא רק עד להתנגדות של 3ohm (זרם של כ-2.3A), מתח המוצא נופל רק ב-1mV, אשר על פי דפי הנתונים של fairchild טוב לכל הפחות כמו ה-LM317 הנפוץ.

שאר הסימולציות כמו line regulation מניבות תוצאות טובות מאוד גם כן. במיוחד כשמתחשבים בפשטות של המעגל ובכמות הרכיבים הנמוכה שבו. כמובן שנדרש להוסיף קבל סינון בכניסה ובמוצא כמו בכל מייצב, ועבור הגבר גבוה (לדוגמא מעל 2 או אפילו גבוה יותר) כדאי להוסיף קבל קטן (בסדר גודל של עשרות nF) במקביל ל-R1 בכדי להגדיל את רוחב הפס כפי שנהוג במייצבים. מי שירצה להוסיף הגבלת זרם ניתן לעשות זאת בקלות על ידי נגד טורי למוצא וטרנזיסטור שמחובר במקביל אליו ושואב זרם מהשער של M2. אני לא הוספתי זאת כרגע, אך אין שום בעיה לעשות זאת.

המעגל הזה לא יגיע בחיים לשימוש מסחרי פשוט כיוון שמתח המוצא אינו צפוי מספיק עקב השוני הגדול ב-VTH של M1. אך לחובבי ה-DIY (כמוני) שרוצים לבנות ספק פשוט וטוב זו בהחלט אופציה טובה. זה גם "פרוייקט" זול מאוד ולכן יכול להיות מעולה למי שרוצה לעשות צעדים ראשונים בתחום (ועל הדרך יקבל ספק שיכול לשמש כספק משתנה כתלות ב-R1, כלי שימושי לכל חובב אלקטרוניקה). מתח ה-dropout של המייצב נסבל לחלוטין והוא כ-3V תחת עומס, סדר גודל של ה-LM317 הנפוץ גם כן.

כפי שכבר ציינתי בעבר, אני מקווה למצוא בעתיד הלא רחוק מספיק זמן פנוי בכדי לעשות השוואה של כמה מייצבים. במקרה שכזה אני אכלול גם את המעגל הזה והמעגל ה"משופר" בהשוואה וניתן יהיה לקבל מושג בנוגע לביצועים של המעגלים זה מול זה "בעולם האמיתי".

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כפי שעדכנתי בדיון אחר, סוף סוף קיבלתי את הלוחות המודפסים. עד כה לא בניתי את המעגל הבסיסי שמוצג בפוסט הקודם, אך כן בניתי את הגרסה "המלאה" שלו. ניתן לראות בתמונה המצורפת (כפי שניתן לראות יכולות הצילות שלי לא מרשימות במיוחד).

בינתיים בדקתי אותו עם עומס של 30ohm (מתח המוצא הוא מעט מעל ל-25V, מה שאומר זרם של כ-850mA), והוא יציב מאוד. ניתקתי וחיברתי את העומס לספק מספר פעמים בזמן שהספק דלוק ונראה שהוא יציב לגמרי ללא נדנודים למיניהם. אני אבדוק את זה יותר לעומק בעתיד עם עומסים גדולים יותר.

[attachment deleted by admin]

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא חסר איזה Heatsink ?

ד"א לא ממש הבנתי את המטרה לפתח מייצב מתח שכזה, למה לא להשתמש בLM317 אם הפרמטרים שלו לא מספיקים אפשר להוסיף לו רכיבים חיצוניים ולשפר את הזרם/הספק המקסימלי והדיוק שלו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

א. אכן חסר. התמונה צולמה לפני שהוא חובר.

ב. עם כל הכבוד ל-317, הוא רחוק מלהיות מייצב איכותי. מעבר לזרם הגבוה יותר, המעגל הזה גם מייצב טוב יותר בזכות רוחב פס מוגבר, ו-SR גבוה יותר. מעבר לזה שמעצם היותו מייצב דיסקרטי, הבונה גמיש הרבה יותר בהתאמה שלו. רוצה זרם גבוה יותר? אין בעיה, תחבר עוד טרנזיסטור במקביל. רוצה SR גבוה יותר? אין בעיה, תשתמש ב-JFET עם זרם גבוה יותר.

אם כולם היו בגישה שה-317 מספיק טוב להכל אז לא היו שום מייצבים אחרים כדוגמת sigma22/11,STEPS, ועוד הרבה אחרים. אלה רק שניים שנפוצים בתחום ה-DIY של מגברי .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

למה לא להשתמש בLM317 אם הפרמטרים שלו לא מספיקים אפשר להוסיף לו רכיבים חיצוניים ולשפר את הזרם/הספק המקסימלי והדיוק שלו.

את הדיוק לא נראה לי שבכלל אפשר לשפר אל ידיי רכיבים חיצוניים (הם מוסיפים שגיאה משלהם, לא מתקנים שגיאות פנימיות בתוך ה LM317)

לכל היתר, בהרבה מקרים מייצב של LM317 או LM317+טרנזיסטור יספיק למטרה ויהיה הרבה יותר קומפקטי ופשוט מלבנות את כל המייצב מרכיבים בודדים. אבל זה לא מכסה את כל המקרים האפשריים

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 1 חודש מאוחר יותר...

אומנם עבר כבר זמן מה, וההתקדמות לא מהירה כפי שהייתי רוצה, אך היא קיימת והחלטתי שהגיע הזמן לתת עדכון חלקי.

עשיתי מספר מדידות בכדי לבדוק מה הביצועים שאני יכול לצפות להם מהמייצב ה"מלא". סיכום קצר של התוצאות שקיבלתי (כל המדידות נעשו עם מתח מוצא של 24V):

- חיבור פתאומי של נגד 30ohm ומדידת מפל המתח במוצא (מדד להתנגדות המוצא של המעגל בתדר גבוה שהיא התנגדות המוצא ללא משוב) - מפל המתח הראשוני הוא של 10mV בלבד כאשר ספק המעבדה שלי הראה נפילה של 100mV.

- מדידת רעש במוצא ללא כל עומס מחובר - 31uVrms (נמדד עם ה-LNMP).

- מדידת רעש במוצא עם עומס של 30ohm (כ-800מיליאמפר) - 135uVrms.

סך הכל מדובר על מספרים יפים מאוד אך לא מספיק יפים לדעתי. לכן החלטתי לעשות מספר ניסויים עם טרנזיסטורים אחרים (לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו). החלפתי את טרנזיסטור המשוב בטרנזיסטור מדגם שונה וחזרתי על חלק מהמדידות שוב:

- מדידת רעש במוצא ללא כל עומס מחובר - 12uVrms.

- מדידת רעש במוצא עם עומס של 30ohm (כ-800מיליאמפר) - 91uVrms.

- מדידת רעש במוצא ללא כל עומס עבור מתח מוצא של 3.3V (המוצא מחובר למשוב ללא מחלק מתח) - 5uVrms.

המעגל הבסיסי נמדד גם כן, לצערי לא רשמתי את התוצאה אך היא לא הייתה מרשימה במיוחד. כמדומני בסדר גודל של כ-60uV (או אולי אף יותר).

מדובר על מספרים יפים מאוד ואני דיי מרוצה מהם, ולכן הטרנזיסטור הוחלף באופן תמידי. המדידות לא מספרות את כל הסיפור, אך במהלך הניסויים עם הטרנזיסטור החדש נתקלתי בבעיה של יציבות תחת עומס של כמה מאות מילי-אמפרים ומעלה (אוסילציות בתדר גבוה של כ-68MHz). לאחר לא מעט עבודה ובדיקות הבנתי שהגורם לכך הוא לא חוג המשוב אלא דווקא שלב מוקדם יותר בשרשרת (אינו מופיע בסכימה העליונה) ולכן לא ניתן לפתור את הבעיה על ידי מעגל קומפנסציה סטנדרטי. "בחזרה" לשולחן השרטוטים, משם בחזרה ללוח בכדי לוודא שהתכנון החדש מתפקד כמצופה והתוצאה הסופית היא מעגל חדש שנמצא איפשהו בין המעגל הבסיסי לבין הגרסא "המלאה". מתח ה-dropout עומד על כ-3V-3.5V עבור זרם של כ-1.5A (כחצי וולט גבוה יותר מאשר עבור המעגל הבסיסי), אך הביצועים עומדים בשורה אחת עם המעגל ה"מלא" ללא עומס, ותחת עומס מעגל זה יציב ומציג ביצועים טובים גם כן (כפי שניתן לראות במספרים שציינתי).

מאז עברתי שלב נוסף והוא תכנון מעגל הגבלת הזרם. בניגוד למרבית המעגלים, הגבלת הזרם לא תשב במוצא המייצב אלא לפני כן, דבר שלא יפגע בעכבת המוצא של המייצב ולכן לא תגרע מהביצועים שלו עם עומס משתנה. הגבלת הזרם ניתנת לכיוון על ידי בחירת ערך נגד ה-sensing, וכוללת גם לד (אופציונלי) אשר מיידע על הפעלת הגבלת הזרם. סימולציות ספייס מראות שהמעגל מתפקד מעולה עם ברך חדה בערך הגבלת הזרם. כעת כל שנותר הוא לבנות גרסא ראשונית של המעגל בכדי לוודא שהוא מתפקד כראוי גם במציאות (אני מניח שהוא ייבנה על proto-board ויחובר עם כמה חוטים ללוח המודפס). נקווה שלאחר מכן ניתן יהיה "לסגור את הבסטה" ולערוך לוח חדש שיישלח שוב ל-itead :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא יודע אם כבר נתקלת בזה אבל Dave מEEVBlog עשה סדרה של 4 סרטונים בנושא בניית מייצב ליניארי.

אומנם הוא התבסס על LT3080, אבל אולי תוכל להתבסס על הנאמר לגבי הגנה מפני זרם יתר/מצב סיפוק זרם קבוע/שליטה על המתח/זרם ע"י מיקרו בקר בPWM וכו'...

לינק לסרטון הראשון בסדרה:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

א. תודה על הלינק.

ב. כבר ראיתי שהוא פרסם את הסרטונים, אני כותב מדיי פעם גם בפורום של EEVblog.

ג. עם כל הכבוד, אין שם שום דבר חדש. כל מה שנאמר שם הוא דברים שמוכרים לכל אחד שיש לו מעט נסיון במעגלים. המבנה שהוא מראה הוא המבנה הסטנדרטי לגמרי, והוא לא מיועד לאותה מטרה. המעגלים שם מיועדים להיות ספקי מעבדה בעוד המייצב שאני בונה מיועד להיות ספק לציוד אודיו. מבחינת ביצועים אין הרבה מה להשוות ;)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עדכון נוסף, וכנראה אחרון בעתיד הקרוב בנוגע למעגל זה.

בניתי את מעגל הגבלת הזרם (אותו האחד שדיברתי עליו עוד בפוסט הקודם) על גבי לוח נפרד וחיברתי אותו אל הלוח הנוכחי של המייצב. לשמחתי גם במציאות המעגל מתפקד בצורה הצפויה בחישובים ובסימולציות וקיבלתי תוצאות טובות מאוד של הגבלת זרם בכל התנאים האפשריים כולל קצר במוצא. היתרון הגדול ביותר בעובדה שהוא נמצא בכניסה ולא במוצא היא שהוא אינו פוגע בביצועים של המייצב. מבחינתי התנגדות המוצא היא חשובה מאוד כיוון שהמייצב מיועד למגברי אודיו שברגע שאינם עובדים ב-Class A, צורכים מכות זרם יחסיות לאות המוגבר. זהו דבר שהרבה מעגלים מתעלמים ממנו. בדר"כ מסתמכים על המשוב שינחית את התנגדות המוצא לערכים של שברירי אוהמים ומטה, אך שוכחים שהמשוב פועל רק בתדרים יחסית נמוכים. בתדרים של עשרות קילו-הרצים ההגבר נופל בצורה משמעותית ועכבת המוצא גדלה באופן דומה. ביצעתי מדידה בעת המיתוג בכדי למדוד את התנגדות המוצא האמיתית (ולא זו שמחולקת בהגבר החוג), והערך שקיבלתי הוא כ-12.5mohm (לא רחוק בהרבה מהערך שקיבלתי בסימולציות ספייס, כ-16mohm).

הסכימה המלאה של המעגל מצורפת:

http://img205.imageshack.us/img205/1356/2eec7533tolireg.png

כאמור, כעת כשהמעגל עומד בציפיות שלי ממנו אני מרגיש חופשי לקרוא לו ToliReg v1.0 ;D

המטרות של הפרוייקט היו פשוטות מאוד:

- לתכנן מייצב מתח לינארי עם ביצועים טובים מאשר מייצב ממוצע (כדוגמת ה-317 וחבריו)

- להשתמש בטופולוגיה שתהיה שונה מאשר המבנה הסטנדרטי של דיודת זנר (או BG) ומגבר הפרשי

- לעבור את כל השלבים של התכנון החל מקביעת המפרט והרעיון הראשוני למעגל, דרך הסימולציות ובניית המעגל על proto-board לצורך בדיקות, ועד לתכנון ה-PCB ושליחתו להדפסה.

למרות שבסופו של יום המעגל יחסית בסיסי, בשלבי הביניים הוא עבר לא מעט שינויים והמון רעיונות נבחנו (חיבורי קסקוד במספר מקומות להגדלת ההגבר, מעגל קסקוד עבור טרנ' המעבר, שימוש ב-CCS מסוג שונה, ועוד). חלקם לא הועילו בביצועים, וחלקם הציגו שיפורים מינוריים שלא שווים את ההשקעה (לדעתי).

כבר ביצעתי תכנון חדש של ה-PCB אשר כולל את המעגל המעודכן עם הגבלת הזרם (מקום לנגד של עד 5W על גבי הלוח בכדי לאפשר הגבלת זרם לערך של מספר אמפרים - וכמובן שניתן להשתמש בנגד שאינו על גבי הלוח). כרגע אני לא מתכנן לשלוח את הלוחות לייצור כיוון שאין לי צורך בכמות גדולה של לוחות נכון לעכשיו, ואני מתכוון להשתמש קודם כל בלוחות הקודמים. בסך הכל מעגל הגבלת הזרם אינו מסובך ולא כולל כמות גדולה של רכיבים לכן אין שום בעיה לבנות אותו על גבי לוחות קטן בנפרד ולחווט למעגל המרכזי.

למי שלא פוחד מאנגלית (אני מניח שלרוב האנשים אין בעיה עם הנושא), פתחתי דיון בעניין גם בפורום של HF:

http://www.head-fi.org/t/588488/a-simple-voltage-regulator-for-the-diyers

בפוסט ההוא סיכמתי בקצרה (יחסית) את התגלגלות העניינים לאורך התכנון של המעגל.

עוד לא סידרתי את ה-BOM של הגרסא הזו שכוללת הגבלת זרם ומספר שינויים ביחס למעגל הקודם, לכן כרגע אני לא מפרסם BOM.

עריכה:

בעבר ציינתי מספר פעמים כי הייתי רוצה לעשות השוואה של מספר מייצבי מתח ולמדוד פרמטרים כדוגמת התנגדות מוצא (שנותן לנו מדד גם על load regulation), רעש במוצא עם עומס וללא עומס, וייתכן שעוד מספר פרמטרים.

שתי הבעיות העיקריות שלי בביצוע מדידות שכאלה (שאני מניח שאני לא היחיד שזה יעניין אותו) הן זמן פנוי ומחסור במייצבי מתח לבדוק. אומנם אני יכול לבנות עוד כמה, אך זה דורש שזמן שכפי שאמרתי אין לי יותר מדיי :)

במידה ומישהו רוצה לעזור לי בעניין הזה (השגת המעגלים לבדיקה), הדברים ינועו הרבה יותר מהר. אני מניח שישנם מספר מעגלים שחובה לבדוק כדוגמת ה-zener+follower, ומעגל בסיסי מבוסס LM317. אפשר גם לבדוק דברים יותר כבדים כמו זוג LM317 שאחד מהם מתפקד כ-pre-regulator, ואפשר לבחון דברים יותר מתקדמים אם למישהו יש רעיונות. אפשרי אפילו לבחון ממיר ממותג, חלק מהשבבים מהשנים האחרונות אמורים להיות עם רעש נמוך מאוד ורחב פס גבוה.

אשמח לעזרה בעניין.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 4 חודשים מאוחר יותר...

אני רואה שלא עדכנתי פה כבר הרבה מאוד זמן, אז טוב שהזכרת לי ;)

בסופו של דבר שלחתי את הלוחות החדשים לייצור (הפעם בצבע שחור :)). לאחד שהם חזרו ראיתי שבמקרים מסוימים היו בעיות יציבות עם הגבלת הזרם שלא קרו כאשר עבדתי על לוח חצוני עם חוטים ארוכים. אחרי קצת דיבאג הבנתי שיש להאט את מעגל הגבלת הזרם בכדי שהמעגל יהיה יציב. בכדי לתת מושג לכמה הוא מהיר, עכשיו אחרי שהאטתי אותו לוקח לו 5uS לסגור את המוצא לגמרי כאשר המוצא מוגדר על 24V, והוא מקוצר ללא שום עומס. כמובן שלהאט אותו זה פשוט מאוד, ומימשתי את זה עם RC בסיסי. אפשר גם לכוון את קבוע הזמן הזה במידה ורוצים להאט אותו עוד יותר. אני מצרף סכימה של המעגל עם שני הרכיבים האילו בתוכו. זו הסכימה של המעגל הסופי, יש כבר כ-3-4 לוחות כאלה שעובדים יפה מאוד (רובם לא אצלי). אם מישהו ירצה לבנות אחד כזה וירצה לוח או את ה-BOM המלא שייצור איתי קשר בפרטי.

בנוסף, יצא לי להשיג את החלקים שרציתי לצורך הבדיקה, ואני מרוצה מאוד מהמספרים שאני מקבל. כיילתי את ה-LNMP כך שאני אוכל לסמוך עליו (ההגבר הוא 999 ולא 1000, אבל למי איכפת :)). מדידות רעש:

24V ללא עומס - 6.8uV

3.3V ללא עומס - 2.6uV (זה ללא מחלק מתח במוצא ולכן זה המתח המינימלי שאפשר להוציא מהמייצב הזה עם הרכיבים שאני השתמשתי בהם - על ידי החלפה של אחד הטרנזיסטורים אפשר לרדת למתחים נמוכים יותר במידה ויש צורך שכזה).

24V עם עומס של 30אוהם - כ-50uV - המדידה הזו תלויה מאוד בבחירת קבלי הכניסה - קבל גדול יותר באיכות טובה יכול להוריד את המספר הזה עוד יותר.

בנוגע לשאר המייצבים שרציתי לבדוק:

1 - כבר בדקתי מייצב אחד שנחשב איכותי מאוד וראיתי שהתוצאות שלו קצת פחות טובות מהמייצב שתכננתי, אם כי ההבדלים קטנים מאוד. קיבלתי פידבק דומה גם מחבר פורום אחר שמשתמש במייצב שלי והשווה אותו למספר מייצבים שהוא בדק כולל אותו האחד (גם בהתבסס על ה-LNMP).

2 - הסיבה שאני לא בונה את המייצבים לצורך הבדיקה על לוחות זמניים (proto-board, bread-board) וכו', היא שאני מודד דברים שבהם יש לכך השפעה. במדידה של רעש ברמה של מיקרו-וולטים, ומדידת עכבת מוצא בתדר גבוה (מיתוג עומס) יש השפעה לעריכה של הלוח.

3 - נראה לך שבאמת יש לי כח לבנות את המייצבים על גבי לוח זמני רק לצורך המדידה? אני מעדיף להשתמש במשהו מוכן :D

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...