קינדל VS טאבלט לקריאת ספרים דיגיטליים ? - גאדג'טים ומובייל - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

קינדל VS טאבלט לקריאת ספרים דיגיטליים ?


LazyCat

Recommended Posts

קינדל אל מול , מה יהיה עדיף לקריאת ספרים דיגיטליים ?

האם חוסר התאורה בקינדל מהווה יתרון או חסרון מול מואר ?

אודה לתשובות גם מניסיון של משתמשים :)

*בהתחשב שהתקציב מאפשר את שניהם.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בקינדך יש מסך אי-אינק ולו שני יתרונות- הוא לא צורך חשמל מוץ מאשר בשינויי התמונה המוצגת והוא לא מעייף את העיניים ונוח לקריאה.

עם הטאבלט אתה יכול לעשות עוד הרבה דברים ולכן הוא לא מוגבל בשימושיו. לעומת זאת זמן נמוך, מעייף...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קינדל אל מול , מה יהיה עדיף לקריאת ספרים דיגיטליים ?

האם חוסר התאורה בקינדל מהווה יתרון או חסרון מול מואר ?

אודה לתשובות גם מניסיון של משתמשים :)

*בהתחשב שהתקציב מאפשר את שניהם.

טבלט עם מסך איכותי מאוד עדיף על קינדל. אלא שאין כמעט טבלטים עם מסך איכותי במחיר סביר.

מסך איכותי: תאורה בהירה והומוגנית על כל שטח הפיקסל, רזולוציה גבוהה, עדיף מסך שמציג צבעים טבעיים, גודל מסך 7 אינץ' לפחות.

במסך ירוד רק 80 אחוז משטח הפיקסל מואר היטב והשוליים שלו אפלים, זה הגורם העיקרי לכך שיש התעייפות בקריאה. כמו כן הצבעים במסך ירוד מזוייפים (אם כי זה לא רלוונטי כאשר רוצים לקרוא רק טקסט ללא תמונות).

במסך איכותי מינימום הרזולוציה היא 600X1024 פיקסלים. זו רזולוציה מינימלית לקריאת טקסט במצב פורטרט כאשר בכל שורה יש לפחות 60 סימני דפוס. סימני דפוס הם כל התווים לרבות תוו רווח BLANK בין המילים. כאשר בשורה יש פחות מ- 60 סימני דפוס מתגבר הקושי בקריאה (בגלל שבירת שורות). פחות מ- 55 סימני דפוס בשורה לא באים בחשבון. במסך של פחות מ- 7 אינץ מספר התווים בשורה הוא לכל היותר 55 אינץ' או שהתווים כל כך קטנים עד שזה מעייף.

צריכת ניראית לי עניין משני ולא זה מה שצריך לקבוע. סוללת עזר חיצונית תפתור את הבעיה. מה שחשוב היא חוסר ההתעייפות בקריאה.

מאידך, אם מסך טבלט לא מואר בתאורה עצמית חזקה ניתן לקרוא רק במקום סגור שבו אין תאורת אור יום חזקה (למשל לא בטיול מחוץ לבית).

נתון בסיסי נוסף בבחירת לטבלט הוא הזמינות של ספרים, אינני יודע מה מידת הזמינות של של ספרים דיגיטלים בפורמט PDF. טבלט שווה לקריאת ספרים רק בתנאי שהוא תומך

שהוא תומך היטב בקריאת פורמט PDF . צריך לבדוק מה התמיכה של NOOK (שהוא קורא ספרים פתוח) ב- PDF ואם התצוגה עונה על מה שציינתי.

פורמט HTML שיש לחלק גדול מהספרים האלקטרונים פחות נוח לקריאה ממושכת, זאת משום שדפדפני HTML ברובם מעוותים את צורת הטקסט באופן שמקשה על קריאה ממושכת. (הערה : פורמטים של ספרים דיגיטלים רבים בנויים על תשתית של פורמט HTML , למשל ה- EPUB ).

הייתי מציע שתבדוק לפחות את הטבלט 7 אינץ של סמסונג (עם מסך איכותי בלבד) את וכן את הקורא הדיגיטלי NOOK בהשוואה לקינדל. כמו כן בדוק אם תומך היטב ב- PDF (לפי זכרוני היו תלונות קשות בקשר לכך). המרות בין פורמטים לא באות בחשבון אלא בתור "אין ברירה" , מובטח שתהיה ירידה גדולה באיכות הקריאה, זה טוב רק כמוצא גרוע לגבי מסמכים שהפורמט שלהם לא ניתמך היטב על ידי הקורא-הטבלט.

לא חושב שיש קורא ספרים ששוה לקריאת ספרים בעברית, לפחות מכיוון שההצע של ספרים דיגיטליים בעברית קטן מאוד.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה על התשובות.

האם ניתן להסיק מכך שטאבלט עם מסך איכותי, יהיה "מעייף" באותה מידה כמו הקינדל (רק שעם טאבלט תהיה לי האופציה לקרוא גם במקומות שלא מוארים היטב) ?

לגבי טאבלט, iPad מחוץ לתחום, אני לא מעוניין להשתעבד לאפל. חשבתי לכיוון ה- EeePad Transformer, או לחכות לטאבלטים החדשים של .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה על התשובות.

האם ניתן להסיק מכך שטאבלט עם מסך איכותי, יהיה "מעייף" באותה מידה כמו הקינדל (רק שעם טאבלט תהיה לי האופציה לקרוא גם במקומות שלא מוארים היטב) ?

לגבי טאבלט, iPad מחוץ לתחום, אני לא מעוניין להשתעבד לאפל. חשבתי לכיוון ה- EeePad Transformer, או לחכות לטאבלטים החדשים של .

מסכי "דיו אלקטרונית" (כמו הקינדל וכנראה גם NOOK) מקבלים תאורה מחוץ לצג, הצג מחזיר חלק מהתאורה או שלא מחזיר אור. פיקסל שלא מחזיר אור הוא בצבע "שחור" פחות או יותר, פיקסל שמחזיר אור הוא בצבע "לבן" פחות או יותר. לכן ככל שהתאורה החיצונית חזקה יותר כך השחור יבלוט טוב יותר על גבי הלבן, כלומר קריאה בקינדל ודומיו (שמשתמשים בדיו אלקטרונית) תהיה נוחה באור יום ובלתי אפשרית בחדר חשוך. מכיוון שמסכים אילו לא משתמשים בתאורה עצמית הם לסכוניים מאוד הצריכת חשמל. בעקרון אתה מכיר את המסכים הללו מלוחות של שעוני יד שבהם יש "ספרות" או "מחוגים מדומים (לא מחוגים ממתכת או פלסטיק אלא צורת מחוג שזזה על המסך) ". צג דיו אלקטרוני יכול להציג רק שני צבעים (שחור או לבן).

במסכי LCD חדשים מהסוג המוכר (בצגי מחשב, טלוויזיות וטבלטים) --- התאורה היא על ידי נורות שנימצאות בתוך המחשב (כלומר הצג חוצץ בין הנורות לבין הצופה). ככל שהתאורה האחורית בתוך הצג חזקה יותר כך קל יותר לקרוא את הצג במקום מואר חיצונית. ולהפך, ככל שנמצאים במקום חשוך יותר, כך קל יותר לקרוא את המסכים הללו, בחדר חשוך הקריאה היא הכי נעימה. מאחר ותאורה אחורית של צורכת חשמל במידה ניכרת, צגים כאילו יותר בזבזניים מבחינה חשמלית בהשוואה לצגי דיו אלקטרונית. מאידך, צגים אלקטרונים ברובם המכריע מציגים צבעים רבים.

לכן השאלה היא איפה אתה קורא. אם אתה קורא הרבה באור יום ההעדפה שלך תהיה דיו אלקטרונית (אלא אם כן אתה מעדיף צבעים). אם אתה קורא הרבה במקומות סגורים, ללא תאורה חזקה קריאה על מסך איכותי תהיה נעימה יותר (וכן יש אופציה לתבעים).

מעבר להסברים העקרוניים, כדאי שתתנסה בעצמך. לכל אדם יש העדפות שונות שקשה לתת להן הסברים, גם מכשירים שונים יכולים לתת תצוגה באיכות שונה למרות שעל הנייר כולם איכותיים . תחשוב תחילה באילו מקומות אתה מעדיף קריאה (בחוץ או בחדר מוצל), לפי זה תנסה להחזיק ביד מכשיר ולראות מה נוח לך יותר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=498964.0

ללא כל צל של ספק - לקריאת טקסטים ארוכים עדיף קורא אלקטרוני מהדור האחרון כגון הקינדל.

מדובר בחווית קריאה מדהימה, הטקסט אפילו נעים יותר לקריאה ממקצת ההדפסות על נייר (עיתון וכריכה רכה זולים).

בחושך אפשר להשתמש במנורת קריאה קטנה, כמו שעשינו פעם, שקראנו ספרי נייר. יש גם כל מיני פנסי לד קטנים שניתן להצמיד לקינדל.

אני קורא המון טקסטים (זה למעשה מה שאני עושה בזה הרגע), יצא לי לנסות לקרוא טקסטים מעל מסך המחשב שלי (שהוא e-IPS), מעל מסכי ה-LCD המעולים של האייפון והאייפד ומה- של הסמסונג שלי, אף אחד מהם לא מתקרב ל-eINK של הקינדל, לא ביום ולא בלילה (עם פנס קריאה).

יש עוד יתרון עצום לקינדל - זמן הסוללה הארוך באופן בלתי נתפס לעומת ודומיו. טעינה פעם בשבועיים ואתה מסודר אפילו בקריאה אינטנסיבית.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפי מה שאני רואה באתר , העלות היא -

139$ המכשיר.

21$ משלוח.

50$ פיקדון למיסים.

210$ סה"כ.

המיסים עבור המכשיר אמורים להיות 16% כלומר כ- 25$. טוענים שאם יש הפרש, הם מחזירים אותו לקונה.

האם מי שקנה קיבל חזרה כ- 25$ (בהנחה שאין תשלומי אגרות מכס נוספות) ?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

גם אני שוקל לרכוש אחד כזה אני מתלבט בין ה נוק טאצ' החדש לקינדל המחיר זהה 139 דולר

מה שחשוב לי זה התמיכה בPDF

קורא אלקטרוני נראה לי כאלטרנטיבה טובה למחשב לעיין תרגילים והרצאות בחדר לימוד באונ' ,לא?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הנוק היה גם אחד מהשיקולים שלי, התמיכה שלו ב- pdf פחות טובה, וחסרות בו הרבה פונקציות שיש בקינדל (למשל אין תמיכה בספרים קוליים, אין רמקולים ותמיכה באודיו בכלל). בנוסף מסתבר שהחודשיים שהם מבטיחים שווים +- לחודש של הקינדל.

היתרונות של הנוק על הקינדל הוא התמיכה בפורמט האוניברסלי ePub והטאצ'. ל- ePub יש פתרון (המרה לפורמט אחר).

אני שוקל קניה של הקינדל 3G מאיביי (נתמך בארץ) או קינדל הרגיל מאמזון, בגלל זה אני מעוניין לדעת מה העלות הסופית של הקינדל הרגיל בקניה מאמזון.

אגב,

לפי מה שקראתי במקומות שונים בנט, לקריאת מאמרים טכניים/מדעיים בפורמט pdf אף אחד מהם לא מומלץ. אתה צריך ללכת לכיוון של מסך יותר גדול כמו הקינדל DX.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

גם אני שוקל לרכוש אחד כזה אני מתלבט בין ה נוק טאצ' החדש לקינדל המחיר זהה 139 דולר

מה שחשוב לי זה התמיכה בPDF

קורא אלקטרוני נראה לי כאלטרנטיבה טובה למחשב לעיין תרגילים והרצאות בחדר לימוד באונ' ,לא?

לא יודע מהם שני הטבלטים שמחירם FOB הוא 139 דולר (FOB מחיר בנקודת המוצא , ללא עלות הובלה ביטוח ובוודאי ללא מיסוי).

מחיר CIF הוא מחיר FOB בתוספת עלות הובלה וביטוח , לא כולל מיסוי. לא נראה לי שמכשיר שמחירו FOB 139 דולר מספיק חזק למסמכי PDF למעט מסמכי PDF קלילים (טקסט בלבד פחות או יותר). מסמכי PDF עם שרטוטים מורכבים או תמונות רבות דורשים כוח חישוב שיש היום רק רק לטבלטים שמחירם CIF הוא 250 דולר ויותר. בנוסף, מסמך PDF שיש בו תמונות רבות זקוק לזכרון גדול, קראתי לפני כמה ימים מישהו שטוען שמסמכי PDF שלו עם תמונות צבע רבות מחניקות אפילו מחשב דסקטופ. כמו כן שמעתי תלונות קשות על הצגת מסמכי PDF על ידי KINDLE עם מערכת הפעלה של KINDLE עצמה (לא מערכת הפעלה משוכללת יותר כגון אנדרויד, או של אפל).

מסמכי PDF קלילים יכולים לכלול ספרי תכנות עם שרטוטים מעטים, אבל אפילו ספרי תיכנות מפעם לפעם כוללים מדי פעם שרטוטים רבים. לכן לא הייתי לוקח סיכון.

המוצר הכי זול ששמעתי עליו הוא NOOK COLOR שהוא טבלט אנדרויד עם מסך איכותי. לפי זכרוני לפחות הדגם שעליו שמעתי בא עם זכרון חצי ג'יגה (שכאמור לא יספיק אם מסמך PDF כולל תמונות צבע רבות). מחירו FOB בארצות הברית הוא בערך 250 דולר.

יתכן שניתן לקנות אותו בסין ב- 250 דולר CIF. לפי זכרוני (צריך לבדוק באינטרנט) יש לו שני מצבי תאורה: תאורה חסכונית, ותאורה VIBRANT (חסכונית מבחינת צריכת חשמל, ה- VIBRANT עשוי להספיק לחדר מואר חזק אבל לא לגבי תאורת שמש ברחוב). המשקל נטו שלו בערך 460 גרם. לא חושב שמכשיר כזה מספיק לגבי שרטוטים מסובכים או טבלאות גדולות שמצריכים רזולוציה גבוהה (הרזולוציה של NOOK COLOR היא 1024X600 פיקסלים ), רק למכשיר מסובך כמו הטרנספורטר של אסוס או יש רזולציה גבוהה ממש, אבל משקלם מן הסתם קרוב לקילו נטו, ממש לא מכשירים שאפשר להחזיק ביד אחת.

לגבי שימוש בקורא דיגיטלי בזמן הוראה. זה עניין ארגונומי שתלוי באופן השימוש, נראה לי שתלמיד יכול להשתמש בו ללא בעיות אבל מורה יתקשה להשתמש בו כתחליף לרשימות בכתב (בגלל המשקל ובגלל שהוא אינו יכול לרשום הערות על רשימות הנייר תוך כדי ההוראה). עם זאת מורה יכול להשתמש בו כדי לעיין מעת לעת "בספרים" תוך כדי ההוראה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הבעיה עם Nook Color היא שהמסך שלו מציג ebooks גרוע (מאמץ את העיניים ולא נראה בשמש/אור חזק). נכון להיום עוד אין קורא צבעוני שעומד ראש בראש עם המסך E-Ink. הקורא הקרוב ביותר הוא ה- Adam (אנדרואיד) של Notion Ink עם מסך Pixel-Qi, אבל גם הוא לא משתווה למסך שחור לבן של .

E-Ink ו- -Qi עובדים על מסכים צבעוניים יותר טובים, לדעתי לא נראה אותם לפני תחילת שנה הבאה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...