עבור לתוכן

וולמארט וBIG BOX אחרות.

Featured Replies

פורסם

על מנת להימנע מלהספים את הדיון על פשיטת הרגל(כנראה?) של SKYPC, אני פותח את הדיון הזה על וולמארט:

Judas Iscariot

טוב אז עובדים זוטרים בוולמרט מקבלים משכורות גבוהות ומכונית ומזכירה צמודה נכון ?

וולמרט מיצגת קפיטליזים חזירי

הזוטרים מקבלים משכורת נמוכה מאוד הבכירים גבוה מאוד

בדרך יוצרים הפרדה בין מעמד ה"איכרים " לבין ה"אצולה"

שזה אומר גם לדרוס עסקים קטנים שהרבה מהם משפחתים ונתנו פרנסה נחמדה

אני אמרתי שעובדים זוטרים בוולמרט מקבלים משכורות, רכב ליסינג ומזכירה שתעשה קפה? לא.

וולמארט מציעה להם עבודה, פרנסה ואפשרות לשים אוכל על השולחן במשפחה שלהם. אתה בעד להוציא מחוץ לחוק כל עבודה ללא משכורת גבוה, מכונת ומזכירה? אני בספק שאתה עובד בעבודה כזאת, האין זו צביעות מצדך? ברגע שאתה מוציא מחוץ לחוק(או משהו דומה) עבודה עם שכר נמוך, אתה יוצר עוני ואבטלה.

נכון, לעומת עבודה בהייטק, להיות "מברך" בוולמארט זו עבודה לא טובה, אבל אתה באמת חושב שאלו האופציות של מי שהולך להיות "מברך"?

מה זה קפיטליזם חזירי? אתה יכול להגדיר בבקשה?

הזוטרים מקבלים משכורת נמוכה יותר מהבכירים, בדיוק כמו באינטל ובסלקום ובצה"ל וב-"א.א מוסכים"... אתה נגד כל העסקים האלה? רק בעד חלוקה "שווה" בין הזוטרים לבכירים? אז איזה אינטרס יש להיות בכיר?

עניין העסקים הקטנים: אף אחד לא מונע מאף אחד להמשיך לרכוש בעסקים קטנים. אם אתה קונה בוולמארט במקום בחנות השכונתית ואח"כ מתלונן שסגרו את החנות השכונתית, אתה בעיקר טיפש. אולי גם קצת צבוע.

אתה באמת חושב ש"חנות משפחתית" מביאה "פרנסה בכבוד"? אני מסכים. כל עבודה מכבדת את בעליה. אבל לומר שבאופן מוחלט חנות משפחתית מפרנסת יותר בכבוד מאשר בוולמארט זה פשוט לא נכון. יש לי הרבה חברים שעבדו בחנויות משפחתיות ולרוב לא קיבלו גם מינימום, כי הם חלק מהמשפחה וצריכים לעזור... כל אחד יעשה את השיקולים שלו ויחליט איפה לעבוד.

דרך המחירים הנמוכים של וולמארט אגב, הם בעצם מגדילים את "ההכנסה הפנויה"(ההבדל בין הכנסות להוצאות, כמו "רווח") של משפחות ובכך עוזרים גם לפרנסה של הלקוחות שלהם.

אני מניח מהטיעונים שלך שאתה קונה מצרכי מזון רק בפיצוציות ולא במגה או שופרסל, רהיטים רק מנגרים מומחים ולא מאיקאה ומשחקי קונסולות מחנויות בארץ במקום מחו"ל.

והיה והמשפט לעיל נכון לגבייך, אז תפד'ל לך. זה לא נותן לך את הזכות להכתיב לאנשים בדרך אלימה לנהוג כמוך.

פורסם

אל מה אתה מדבר בדיוק ?

כמה כבר מחזיקים כמה שנים בוולמרט ?

ומנהל מחלקה גם לא מקבל סכומים גבוהים

זה שבארצות הברית אפשר ליתקים גם מעבודה במקדונלדס זה כבר עניין אחר

אבל אל תשכח שכלכלת ארצות הברית בחובות ענקים וחיה בשקר

חוץ מזה בסרטון מדברים על שכר ממוצע ולא על שכר זוטרים

והסרטון לא הוכיח שוולמרט לא יוצרת נזק ופערים גדולים מידי בחברה -לא רק היא גם עוד חברות

אבל כל ה"קנה בזול הכל במקום אחד " גורמים בסוף למיעוט מאוד עשיר שמחזיק ברשתות האלו מול המון עניים

עם היו הגבלות נורמליות התחרות היתה רק בין עסקים באותו התחום

תחרות הרבה יותר בריאה ונורמלית

ולא הכל היה תוצרת אסיה

מה זה קפיטליזם חזירי? אתה יכול להגדיר בבקשה?

הזוטרים מקבלים משכורת נמוכה יותר מהבכירים, בדיוק כמו באינטל ובסלקום ובצה"ל וב-"א.א מוסכים"... אתה נגד כל העסקים האלה? רק בעד חלוקה "שווה" בין הזוטרים לבכירים? אז איזה אינטרס יש להיות בכיר?

אם בכל ה"עסקים האלה" העובדים הזוטרים מרוויחים גרושים-בקושי-מינימום, מינימום תנאים סוציאליים ועם אפס יציבות תעסוקתית בעוד הבכירים מרוויחים פי 100 או 200 יותר ומפטרים מאות עובדים זוטרים כדי להגדיל לעצמם את הדיבידנד - אני נגד כל אותם עסקים. חד משמעית!

אבל מה לעשות - בעסק "משפחתי" קטן זה לעולם לא יקרה כי האנשים "רואים אחד לשני את הלבן בעיניים" ולא יכולים להיות כאלה חזירים חסרי לב ורודפי בצע. לעומת זאת, בעסק של עשרות אלפי עובדים הבכירים יכולים לפטר מאות עובדים ועדיין להרוויח הון ולקחת בונוסים ללא כל נקיפות מצפון...

זוכרים שבנק הפועלים פיטר מאות כספריות בשכר בסיס ושבועיים אח"כ התבשרנו שרווחי הבנק עומדים על 900 מיליון ש"ח?

אין לי שום דבר נגד מדרג משכורות, אבל הוא צריך להיות הולם, הוגן וסביר.

פורסם

וולמארט מעלה את רמת החיים של כולם ובמיוחד הנזקקים, על ידי זה שהיא מוכרת מוצרים בזול. אם אין וולמארט - רמת החיים של הרבה אנשים נפגעת

פורסם

^

מה שיותר סביר שהוא מעודד אנשים לקנות הרבה יותר דברים ממה שהם באמת צריכים "כי זה זול"...

מכיר את הטריק של המאפיות בסופר בחצי השעה האחרונה לפני הסגירה? מכריזים שכל המאפים בחצי מחיר, אבל שמים אותם בקופסאות ענק ללא אפשרות בחירה ומערבבים את כל מה שנשאר ביחד כדי שתקנה את כל השאריות ללא אפשרות בחירה.

בסוף אתה קונה כפות כפולה או משולשת ממה שרצית וממילא חצי אתה זורק כי זה לא סוג שאתה אוהב. בפועל - שילמת אותו מחיר על מה שאכלת.

ד"א - במקרה של בורקסים, כל מה שתזרוק לפח זה בעצם רווח נקי שלך כי זה רעל אמיתי לגוף (אבל אתם עוד צעירים - עוד תלמדו).

פורסם

מה הקשקושים האלו קרירין?

זה שבארצות הברית אפשר ליתקים גם מעבודה במקדונלדס זה כבר עניין אחר

לא, זה לא עניין אחר, זה -בדיוק- העניין. העובדה שאפשר להתקיים ממשכורת של זוטר בוולמארט, ובתור עובד במשרה בכירה יותר (אפילו לא בהרבה) אתה יכול לחיות יפה, עם כסף להנאות ותחביבים."כמה כבר מחזיקים שנים בוולמארט"? מי שלא רע לו שם, או שרואה שהוא טוב במה שהוא עושה, או אלו שאין להם ברירה.לגלות לך סוד? תמיד יהיו בכירים וזוטרים. ויודע למה הבכירים מקבלים יותר? כי יש להם יותר אחריות. במקרה של רשתות-על כמו וולמארט, יש אנשים במשרות שאם אתה עושה בהן פאשלה הרשת מפסידה מליונים. למשרות כאלו נכנסים אנשים שיודעים מה הם עושים, ומתוגמלים בהתאם.אם לא היה תגמול מתאים, אף אחד לא היה רוצה להתקדם ולהחזיק ביותר אחריות.

פורסם
אם בכל ה"עסקים האלה" העובדים הזוטרים מרוויחים גרושים-בקושי-מינימום, מינימום תנאים סוציאליים ועם אפס יציבות תעסוקתית בעוד הבכירים מרוויחים פי 100 או 200 יותר ומפטרים מאות עובדים זוטרים כדי להגדיל לעצמם את הדיבידנד - אני נגד כל אותם עסקים. חד משמעית!

אבל מה לעשות - בעסק "משפחתי" קטן זה לעולם לא יקרה כי האנשים "רואים אחד לשני את הלבן בעיניים" ולא יכולים להיות כאלה חזירים חסרי לב ורודפי בצע. לעומת זאת, בעסק של עשרות אלפי עובדים הבכירים יכולים לפטר מאות עובדים ועדיין להרוויח הון ולקחת בונוסים ללא כל נקיפות מצפון...

זוכרים שבנק הפועלים פיטר מאות כספריות בשכר בסיס ושבועיים אח"כ התבשרנו שרווחי הבנק עומדים על 900 מיליון ש"ח?

מה שהוא אמר

וולמארט מעלה את רמת החיים של כולם ובמיוחד הנזקקים, על ידי זה שהיא מוכרת מוצרים בזול. אם אין וולמארט - רמת החיים של הרבה אנשים נפגעת

בכלל לא

היא תורמת רק לאנשים שיש להם עבודה מספיק טובה או מספיק כסף

אבל פוגעת בשוק העבודה

ומה הקשר BIG BOX לפה ?-נכון זה רשת אבל לפחות בסניף שיצא לי לקנות מימנו כמה פעמים

הם מוכרים רק מוצרי אלקטרוניקה ולא דברים אחרים

אני מדבר על סופרים "מוכרים הכל" שהמנכלים מרוויחים משכורות עתק והזוטרים קרוב למינימום -הרבה פעמים בלי הצדקה כי הרשת מספיק ריווחית לתת שכר גבוה יותר לזוטרים

או מיקרים אחרים שהמנכל מרוויח המון והרשת מפסידה

ואני לא אומר שלא צריך להיות ענים ועשירים ומה שבפנים -אבל כן צריך להיות גבול מסוים

ולא אני לא סוציליסט ולא קומוניסט -כן בעד הגבלות מסוימות לקפיטליזים שלא יאפוך אנשים לעבדים מודרנים

פורסם

מה שיותר סביר שהוא מעודד אנשים לקנות הרבה יותר דברים ממה שהם באמת צריכים "כי זה זול"...

אז צריך מחירים גבוהים כדי שאנשים יצרכו פחות? ומי יחליט כמה זה "יותר ממה שצריך" וכמה זה פחות?

אבל פוגעת בשוק העבודה

וולמארט "תורמת" לכל מי שצריך דברים שנמצאים בוולמארט. עובדה שאנשים באים לקנות דווקא שם.

ואיך בדיוק "פוגעים בשוק העבודה" על ידי זה שמציעים לאנשים עבודה? מי שמציע לאנשים עבודה נותן להם עוד אופציה שלא הייתה קיימת מקודם.

ברגע שאתה מבטל את האופצייה הזאת - יש פחות אפשרויות לעובד.

פורסם

אנשים קונים בוול מארט כי כבר אין להם ברירה, החנויות השכונתיות נסגרו בגלל שוול מארט נקטה בשיטת Loss Leader ומכרה מוצרים במחיר הפסד כדי להשמיד את כל המתחרים שלה. בנוסף לכך, וול מארט מנסה לשבור כל אפשרות להקמה של ועד עובדים ואף אסרה בחלק מהמקרים על דיבור בין העובדים בתוך הסניפים וזאת כדי למנוע נסיון התארגנות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Walmart

פורסם

בנוסף לכך, וול מארט מנסה לשבור כל אפשרות להקמה של ועד עובדים ואף אסרה בחלק מהמקרים על דיבור בין העובדים בתוך הסניפים וזאת כדי למנוע נסיון התארגנות.

בגדר האשמות בלבד, לא ראיתי הוכחה מוצקה אחת לכך.

זה נכון שוולמארט היא רשת דורסנית, בהחלט לא מכחיש. אבל לקהל האנטי-וולמארט יש נטיה לפעמים להפיץ שקרים כאלו ואחרים, רצוי לבדוק טוב טוב איפה העובדות מסתתרות.

פורסם

מה שהוא אמר

בכלל לא

אבל פוגעת בשוק העבודה

ומה הקשר BIG BOX לפה ?-נכון זה רשת אבל לפחות בסניף שיצא לי לקנות מימנו כמה פעמים

אני מדבר על סופרים "מוכרים הכל" שהמנכלים מרוויחים משכורות עתק והזוטרים קרוב למינימום -הרבה פעמים בלי הצדקה כי הרשת מספיק ריווחית לתת שכר גבוה יותר לזוטרים

ואני לא אומר שלא צריך להיות ענים ועשירים ומה שבפנים -אבל כן צריך להיות גבול מסוים

ולא אני לא סוציליסט ולא קומוניסט -כן בעד הגבלות מסוימות לקפיטליזים שלא יאפוך אנשים לעבדים מודרנים

מנכ"לים בחברות מרוויחים משכורות בסיס מאוד נמוכות(יחסית), משכורות העתק שלהם מגיעות מבונוסים, ונחש מה אם החברה לא מגיע ליעדים שהדרייקטורון הציב, המנכ"ל לא רק שלא מקבל בונוס, אלא אף נקנס, והקנסות מגיעים למיליוני שקלים בחברות גדולות.

אני זוכר שלפני כמה חודשים נכנס מנכ"ל חדש לאחד הבנקים(דיסקטונט כמדומני), וכיוון שישראלים אוהבים לעשות סיפור ולהכנס לכיס של כל אחד גם פרסמו את התנאים שלו. משכורת בסיס של כ-70 אלף שקל לחודש, ובונוס של עד 8 מיליון שקל לשנה בתנאי שהבנק מגיע ליעדים, אבל מה הקנס למקרה והבנק לא מגיע ליעדים עמד של 2 וחצי מיליון שקלים... מה שאומר שהקנס שאותו הוא ישלם במקרה והבנק יפסיד יותר מידי כסף, יהיה פי פאקינג 3 מהמשכורת הבסיסית שלו, ונחש מה את הבונוס שלו הוא לא יקבל ככה שזה לא יתקזז לו..

עכשיו נראה אותך מוכן להיות מנכ"ל... אנשים מתוגמלים במשק בצורה מאוד פשוטה, כמה כסף הם מכניסים לחברה, ועד כמה יחודי הכשרון שלהם.

קופאית בסופר גם מלפפון יכול להיות, ואין בזה שום עלבון, באירופה בחצי מהסופרים יש קופאית אחת על 5-10 קופות אלקטרוניות(מעביר מוצרים ומשלם בעצמך) ואף אחד לא מתלהם, אף אחד לא בוכה שלוקחים לו את העבודה.

אז צריך מחירים גבוהים כדי שאנשים יצרכו פחות? ומי יחליט כמה זה "יותר ממה שצריך" וכמה זה פחות?וולמארט "תורמת" לכל מי שצריך דברים שנמצאים בוולמארט. עובדה שאנשים באים לקנות דווקא שם.

ואיך בדיוק "פוגעים בשוק העבודה" על ידי זה שמציעים לאנשים עבודה? מי שמציע לאנשים עבודה נותן להם עוד אופציה שלא הייתה קיימת מקודם.

ברגע שאתה מבטל את האופצייה הזאת - יש פחות אפשרויות לעובד.

וואלמרט כן פוגעת בכלכלות מקומיות, בעיקר מעצם העבודה שהם מוכרים הכל, ואני מתכוון להכל, ביגוד, מזון, רהיטים, מוצרי חשמל, מחשבים, ציוד ספורט, ואפילו רובים ותחמושת. אבל בשונה מיוניברס קלאב שנכנשלה בארץ היא מאוד מצליחה בארצות הברית, בעיקר כיוון שבשונה מישראל רוב החנויות באירופה וארצות הברית נסגרות בפאקינג 5 בערב(המודל הכלכלי של 7/11 שהיה ממש מהפכה בארצות הברית דיי אמור לגרום לכם לחשוב שזה כמו בישראל שמכולת שכונתית תעבוד עד 8-9 בערב), וואלמט מצליחה ובגדול... וואלמרט פתוחה עד 11 וחצי ברוב המקומות, וגם פתוחה בסופי שבוע, תוסיפו על זה מבחר גדול יותר ומחירים נמוכים בכ-30% מחנויות שכונתיות וקיבלתם מציאה(יש "בדיחה" על זה שחנויות רבות שמנסות להתקיים קונות מוואלמארט במקום מהספקים כי זה זול יותר).

הבעיה מתחילה כאשר וואלמארט לא רק סוגרת את המכולת, אלא את חנות כלי העבודה, חנות החשמל, חנות הריהוט וכו' בסופו של דבר כמות העובדים שסניף וואלמרט דורש נמוכה בהרבה מכמות העובדים בעסקים שהיא סגרה..

אבל שוב זה לא אומר שוואלמרט גרועה, וואלמרט ד"א בדומה למקדונאלדס ורשתות גדולות אחרות היא בין החברות עם מסלול הקידום המהיר ביותר בעולם. בארץ מקדונאלדס היא ד"א החברה היחידה שתוך שנתיים אפשר להפוך מעובד בשכר מינימום שאומר דו יו וואנט פרייז וייט דאת' למנהל עם משכורת 5 ספרות נמוכה ורכב, יש לה את מסלול קידום הבכירים המהיר ביותר, כולל הכשרת מנהלים(מוכרת ע"י משרד החינוך ד"א).

מנהלי סניף במקדנואלדס מקבלים רכב(מאזדה 2 מכוערת עם M בגודל של אחותך אבל עדיין רכב), ומרוויחים מעל ל10 אלף שקל בחודש, אבל אני מניח כיוון שזה פוגע בשווארמה של ניסים זה כנראה דבר רע.

פורסם
  • מחבר

אם אתה נגד העסקים האלה - וזה לא משנה למה. זה לא משנה אם זו איכות המוצרים, תנאי העסקת העובדים או מוזיקת המעליות המחרפנת - יש לך את הזכות המלאה לא לקנות שם, זה הכל.

אם יש גם אלמנטים פליליים בהתנהלות של חברה כזו או אחרת, זה עניין אחר לגמרי ואני האחרון שיאמר לך שהכל וורוד בכל חברה רווחית בעולם.

אני זוכר את זה שבנק הפועלים עשה את זה, ואחת הסיבות המרכזיות לזה שהוא מסוגל לעשות את זה היא כי שוק הבנקאות בארץ מוגבל ולא תחרותי בשיט.

מה הוא מדרג משכורות הולם הוגן וסביר? יש לך נוסחה לקביעתו? האם אתה חושב שזה מוסרי שעובד באינטל יחליט מה יהיה מדרג המשכורות ב-AMD? ואם AMD צריכה למשוך עכשיו המון תוכניתנים, אסור לה להציע תנאים טובים יותר מאלו של אינטל, כי אז "המדרג" העדין ייעלם?

מה שהוא אמר

בכלל לא

אבל פוגעת בשוק העבודה

גם מחשבים פוגעים בשוק העבודה וגם מיכון חקלאי. עבודה היא לא העיקר אלא התוצר. בלי מיכון חקלאי היינו מגיעים ל100% תעסוקה(כולל ילדים), אבל היינו מייצרים הרבה פחות אוכל.

BIG BOX זה לא רק שם של רשת, אלא שם כולל לרשתות "ענק", דוגמת TARGET, WAL-MART ואחרות.

אם אתה חושב שמדרוג השכר אינו צודק, אתה מוזמן לא לקנות שם, או לחלופין לפתוח עסק חדש(בעזרת הלוואה, אם אין לך מספיק הון) שיהיה בו מדרוג שכר הוגן יותר.

לא ענית על אף אחת מהשאלות שכתבתי בהודעה הפותחת את הדיון, דרך אגב.

אנשים קונים בוול מארט כי כבר אין להם ברירה, החנויות השכונתיות נסגרו בגלל שוול מארט נקטה בשיטת Loss Leader ומכרה מוצרים במחיר הפסד כדי להשמיד את כל המתחרים שלה. בנוסף לכך, וול מארט מנסה לשבור כל אפשרות להקמה של ועד עובדים ואף אסרה בחלק מהמקרים על דיבור בין העובדים בתוך הסניפים וזאת כדי למנוע נסיון התארגנות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Walmart

אני נגד שיטות כוחניות נגד בני אדם, וכמובן שעובדים נכנסים להגדרה הזאת. אבל אם מישהו חושב שוועד עובדים יעזור למישהו צריך להסתכל על ההיסטוריה. כמה אנשים פה "בעד" וועדי העובדים פה בארץ? וועד עובדי הרכבת, חברת החשמל, הנמלים. מישהו זוכר את השירות שהיו מקבלים מבזק כאשר העובדים היו מאוגדים? יופי.

וועד עובדים רק ימנע מאנשים מוכשרים להתקדם בתוך וולמארט ויקדם במקום זאת "עובדי דור א'" עם מספיק ותק(ולאו דווקא כישרון ויכולת), יעלה את המשכורות של העובדים על חשבון המחירים, קרי על חשבון הצרכנים. מה אתה חושב, שכל פעם שוועד עובדי חברת החשמל מקבל העלאה במשכורת כי הוא מאיים "להוריד את השאטלר", שאתה לא משלם על זה?

פורסם

^

כבר היה לנו דיון כזה - הדיון הזה הוא רק דוגמה אחת למה שדובר שם (ארוך מאוד ומנומק).

הסברתי שם למה הגישה שלך מוטעית מיסודה לטעמי ובעיקר למה היא בעצמה תוצר של אותו עיוות וחזרה על דמגוגיה מדוקלמת ומתוזמרת היטב של אותם בעלי אינטרסים, אבל כיוון שאני מתעצל ל"פרט, נמק והדגם" כרגע, אהיה הגון ולא אתווכח.

פורסם

אני מציע לכולם לראות את הסרט

Wal-Mart :The High Cost of Low Prices

הנה לינק לחלק הריאשון ביוטיוב

Wal-Mart :The High Cost of Low Prices (Part 1 of 11)

וולמארט מיצגת את כל מה שרע בעולם הזה ,זה פשוט אמפרית רשע.

הם קיבלו הנחות גדולות מאד במיסים בכל עירה בארה"ב שבה הם נכנסו

רק כדי למכור במחירי הפסד ולחסל את המתחרים המקומים. אחרי שכל העסקים הקטנים בעירה

נסגרו אותם אנשים נאלצו לעבוד בוולמארט עבור משכורות רעב כי פשוט לא נשאר בעירה

מקומות עבודה אחרים. אותם אנשים גם נאלצו לבזבז את המשכורת שלהם בוולמארט כי לא נשארו בעירות האלו

מקומות אחרים לעשות בהם קניות.

וולמארט משלמת משכורות רעב ועוד ברוב חוצפתה מעודדת את העובדים שלה לפנות לביטוח לאומי על

מנת לקבל תלושי מזון והשלמת הכנסה.

וכל זה עוד לפני שדיברנו על זה שהם מאימים על עובדים שרוצים להתאגד ומעסיקים ביודעין אנשים בתת

תנאים בעולם השלישי תוך ניצול מזעזע שלהם ועוד מעיזים לפטר מפקחים שהתלוננו על כך.

בא לי להקיא מהם

פורסם

יש הבדל גדול בין "חזירות קפיטליסטית" לבין התנהלות לא חוקית.

אם הבדלי השכר כ"כ גדולים - מנהלים מרוויחים הון עתק ובונוסים ואילו העובדים הזוטרים מקבלים מינימום, זה חוקי.

אם ההתנהלות עבריינית ומדכאת ניסיונות להתארגנות של עובדים, הרי זה עבירה על החוק ויש לבדוק הכצעקתא.

עצם קיומם של חנויות כמו וולמארט(נעליים בחמישה דולר) או מקדונלדס(dollar menu) מאפשרת לאנשים המרוויחים מינימום

שזה יותר מהמינימום בארץ (ותלוי מדינה עד לכניסת החוק הפדרלי) לחיות בכבוד.

אם תתן דולר לקבצן ברחוב הוא מייד יקנה המבורגר.

שימו לב למשל למחייה בדנמרק לעומת שכר המינימום.

פורסם

מנכ"לים בחברות מרוויחים משכורות בסיס מאוד נמוכות(יחסית), משכורות העתק שלהם מגיעות מבונוסים, ונחש מה אם החברה לא מגיע ליעדים שהדרייקטורון הציב, המנכ"ל לא רק שלא מקבל בונוס, אלא אף נקנס, והקנסות מגיעים למיליוני שקלים בחברות גדולות.

אני זוכר שלפני כמה חודשים נכנס מנכ"ל חדש לאחד הבנקים(דיסקטונט כמדומני), וכיוון שישראלים אוהבים לעשות סיפור ולהכנס לכיס של כל אחד גם פרסמו את התנאים שלו. משכורת בסיס של כ-70 אלף שקל לחודש, ובונוס של עד 8 מיליון שקל לשנה בתנאי שהבנק מגיע ליעדים, אבל מה הקנס למקרה והבנק לא מגיע ליעדים עמד של 2 וחצי מיליון שקלים... מה שאומר שהקנס שאותו הוא ישלם במקרה והבנק יפסיד יותר מידי כסף, יהיה פי פאקינג 3 מהמשכורת הבסיסית שלו, ונחש מה את הבונוס שלו הוא לא יקבל ככה שזה לא יתקזז לו..

עכשיו נראה אותך מוכן להיות מנכ"ל... אנשים מתוגמלים במשק בצורה מאוד פשוטה, כמה כסף הם מכניסים לחברה, ועד כמה יחודי הכשרון שלהם.

לא רק שאין דברים כאלו (לפחות בישראל), זה גם לא חוקי

בונוסים הם בד"כ מבוססי הצלחה אבל אין קנסות ובטח לא יותר מהשכר שקיבלת

עריכה:

http://www.themarker.com/markets/1.560511

"הקנס" חל על הבונוס

כלומר לא עומד ביעדים אין מענק

בטח לו נוגעים לו בשכר של 167 אלף ש"ח לחודש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים