עבור לתוכן

מחפש NAS עם 18 TB, שיתפקד גם כמחשב רגיל. מחפש מארז, אמא, וכל שאר הירקות.

Featured Replies

פורסם

אז ככה: רוצה לבנות NAS להמון סרטי HD שכבר תופסים לי 8TB במחשב הקיים וכבר נגמרו לי הסלוטים של SATA בלוח אם. בגלל שהמחשב הקיים הוא מאוד בעייתי לכל שינוי (מארז LIAN LI PC80 עם קירור מים יעודי לרוב החלקים) אני פשוט מעדיף לבנות מחשב חדש.

מארז - מתאים שראיתי הוא P183, או כל אחד אחר עם 11+- סלוטים לדיסקים, כגון אנטק 1200 - אם יש הצעה יותר טובה, אני אשמח.

רצוי מאוד מארז עם פילטרים נשלפים לניקוי אבק.

אני לא ממש חסיד של מארזים עם גולגלות, נצנצים בכל הצבעים, לדים שמאירים את הבית באמצע הלילה כאילו זה יום העצמאות, אלא שחור סגור כמו ארון קבורה.

לוח אם - היחיד שראיתי עם 10 SATA זה רק ג'יגהבייט. כל השאר הם עם 6 SATA. יש משהו יותר טוב?

מערך - אני מאמין שזה יהיה RAID5. השאלה היא, האם הבקר של הלוח אם יוכל להתמודד עם 9 דיסקים של 2 TB ואחד SSD למערכת הפעלה?

יש צורך בבקר יעודי או ניתן לוותר?

כרטיס מסך - אשתמש במובנה בלוח אם במקרה הצורך. אין צורך בגרפיקה.

כרטיס קול - לא רלוונטי כרגע.

שקט מוחלט - חובה. קירור מעבד שקט לחלוטין, רצוי פאסיבי, כמו כן, ספק שקט.

ספק - לא יודע איזה ההספק נדרש להנעה של 10 דיסקים, אני מאמין לא פחות מ500W של מותג ידוע.

מאוד רצוי חיווט נתיק, כך שלא יהיה לי צמה ענקית של כבלים ללא שימוש.

דיסקים - קונה בנפרד.

ציוד היקפי - לא רלוונטי.

המחשב יחובר לסוויטצ' גיגה ברשת ביתית, והכי חשוב - שיראה מהמחשב ה"ראשי" כמזוהה בתור דיסק בודד להורדות. אפשרי?

תקציב - 5K+- יכול לגדול במקרה של צורך קיצוני.

תודה

פורסם

זה לא המקום אבל אני מניח שיעבירו לך את זה למקום הנכון

מארז = fractal design r3

לוח אם = בגדול תלוי כמה אתה רוצה להשקיע במערכת... H55 סביר יעשה את העבודה

מעבד = תלוי בלוח ורצון שלך

בקר SATA = אין לך ברירה תצטרך בקר רייד בשביל הסיפור הזה לפחות אם אתה רוצה להשתמש במחשב הזה בצורה רגילה

פורסם
  • מחבר

איז הסוג בקר? דגם ושיטת חיבור? במקרה של חיבור בקר יעודי כל המערך של 10 סלוטים של SATA בלוח אם הופך להיות לא רלוונטי?

מה שונה או מיוחד במארז R3 לעומת נגיד 183 , פרט לפחות מקום לדיסקים?

יש המלצה ללוח + מעבד (אני באמת לא מבין בזה ולא השקעתי מספיק זמן בשביל לעמוד על כל ההבדלים בין הדגמים)? I3? I5? I7?

פורסם

במידה ואתה רוצה לבנות מחשב חדש שישמש גם כמחשב רגיל (יריץ WIN 7 וכו) ולא מערכת הפעלה יעודית לNAS ועדיין רוצה רייד אז אתה צריך בקר RAID

במקרה שלך אני ממליץ לקנות בקר של 8 חיבורי SATA אחרת המחיר יקפוץ יותר מדי

החיבורים בלוח עדיין רלוונטיים (רק לא יהיו חלק מהרייד) כי אתה רוצה כמות קשיחים גדולה

המלצה לבקר תלויה במידה ותוכל לקנות מחול או לא, כי בארץ המחיר בשמיים והמגוון אפסי

אצלי למשל יש בקר DELL PERC 5/I שמתחבר לחיבור PCIE X16 (בדומה לכרטיסי מסך) ועם 8 חיבורי SATA (בפועל 2 SAS אבל זה שקול אחד לשני)

לגבי מעבד ולוח, זה כבר שאלה שתלוי במה אתה רוצה לעשות עם המחשב חוץ מאשר לאחסן קבצים

במידה ולא "הרבה" אפשר להסתפק במערכת פשוטה וזולה יותר ולבסס על AMD למשל אם אתה רוצה יותר כוח אפשר לקחת I3

הR3 פשוט בא עם יותר מקומות = נוח יותר בנוסף הוא פשוט גרסה משופרת של הP183

פורסם

אני אחדד קצת את מה שיעקב אמר, בקר תומך 8 ערוצי SATA2 בארץ יעלה, במקרה הטוב ביותר משהו כמו 1800 שח - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SuperTrak-EX8350&cart=129846360270439980〈=heb

מחיר של מוצר דומה בחול הוא כ-250 דולר, כלומר כולל משלוח ומיסים מדובר על סכום של כ-1200 שח.

בקר תומך 12 ערוצים הכי זול שראיתי בארץ עולה כמעט כפול ממנו, 3300 שח - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_283_66_3427&products_id=28976&PHPSESSID=c5535510

מחיר של מוצר כזה בארה"ב כ-350 דולר או כ-1650 שח עם מיסים ומשלוח.

לדעתי עדיף לך לוותר על הרעיון, וללכת על בקר מרובע במחיר של כ-300 שח

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_283_66_338&products_id=32130

ולקנות לוח שתומך raid של 6 כוננים כמו זה - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10016

מערכת סבירה מבוססת AMD יכולה לעלות במקרה הזה פחות מ-2500 שח (ללא HDD כמובן)

המערכת תכיל במקרה הזה 18 גי'גה, ב-2 מחיצות

עריכה - דוגמה למפרט שנראה לי סביר מאוד:

מעבד:

AMD Athlon X3 450 3.2Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪376

קירור למעבד:

Thermalright Ultra 120 AM2

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-890GPA-UD3H Six Core Support

כמות: 1 - מחיר: ₪611

מארז:

Thermaltake Element S 120mm + 140mm + 230mm

כמות: 1 - מחיר: ₪469

ספק כוח:

Corsair 650Watt, 120mm Fan, 24 pin, 12X SATA, 4X PCI-E, Active PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪722

זיכרון:

2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3

כמות: 2 - מחיר: ₪111

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪96

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪2706

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: ₪2652

http://tms.co.il/preview/spec/pxey1wq6

תוסיף את הכרטיס מפנדה והמחיר הוא כ-3000 שח.

מאוד מאוד מומלץ, להשקיע ב-UPS שישמור לך על הדיסקים!!

פורסם

:screwy: למה? פשוט למה?

Access denied אתה די מפליא אותי עם המפרט הזה

מעבד X3 = אוקי, אפשרי למרות שגם X2 יספיק

לוח אם = שום סיבה שבעולם לקנות אותו

קירור = זה שרת... למה קירור ברמה הזאת?

מארז = טעם וריח, אישית לא בחירה שלי

ספק = ב700 ש"ח כשהמערכת לא תגיע לזה בחיים

בקרי RAID לא קונים בארץ... פשוט לא שווה את זה

בכל מקרה... מפרט הגיוני יותר למטרה הזאת

רק להוסיף בקר נורמלי (~1000 מחול) או בקר סביר (מהארץ)

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪289

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-880GM-UD2H ₪443

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 ₪245

מארז:

[..] COMPUCASE 66RC-NPS w/o PSU ₪175

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK ₪305

מחיר סופי: ₪1457

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

:screwy: למה? פשוט למה?

Access denied אתה די מפליא אותי עם המפרט הזה

מעבד X3 = אוקי, אפשרי למרות שגם X2 יספיק

לוח אם = שום סיבה שבעולם לקנות אותו

קירור = זה שרת... למה קירור ברמה הזאת?

מארז = טעם וריח, אישית לא בחירה שלי

ספק = ב700 ש"ח כשהמערכת לא תגיע לזה בחיים

בקרי RAID לא קונים בארץ... פשוט לא שווה את זה

בכל מקרה... מפרט הגיוני יותר למטרה הזאת

רק להוסיף בקר נורמלי (~1000 מחול) או בקר סביר (מהארץ)

מפתיע אותי שאתה לא בודק לפני שאתה יורה, ה-SB710 לא תומך raid5 וקניה של בקר של 8 חיבורים יהיה יקר מההפרש בין הלוחות בערך פי 10.

אני לא חושב שאי אפשר לתת מפרט זול יותר, פשוט חבל לא להוסיף 100 שקל ולקבל מעבד חזק כמעט פי 2. נתון להחלטת הקונה.

הבחור רוצה מפרט שקט ברמות הכי גבוהות, אז הלכתי קצת רחוק עם הקירור והספק (האופציה השניה שלי היית ספק פסיבי במחיר זהה)

תקרא ותראה שהוא גם ביקש ספק מודולרי, והיתרון שלספק הזה יש 12 חיבורי Sata מהקופסא.

שים לב, שהמארז שאתה ממליץ עליו תומך עד 9 כוננים בלבד. הסיבה שלקחת את האלמנט היא נתו בגלל תמיכה במיליון כוננים במחיר זול יחסית

בפיתרון שאתה מציע במחיר של כ-2700 שח ניתן לקבל raid5 של 8 כוננים (אני מניח שאתה ממליץ על הזמנה של הבקר מחו"ל במחיר של כ-1300 שח)

במפרט שאני חשבתי עליו, רציתי לוותר על הזמנה מחו"ל ולקבל 2 מערכי raid, אחד של 6 כוננים ואחד של 4 במחיר של כ-3000 שח.

פורסם

חי עם PERC שעולה פחות מ1000 בכיף גדול... תאמין לי, בנושא RAID ו NAS עשיתי מספיק שיעורי בית במיוחד עכשיו לפני ההרחבה של המערך שלי

ספק מודולרי = משנים לסדרת M של סיסוניק, עדיין לא מגיעים לספק שבחרת... 12 חיבורי SATA, לא נחוץ

מעבד = מסכים

לוח = ראה בקר נורמלי

שקט = שים נינגה פסיבי אם כבר

המארז תומך ב9 מפרצי 5.25 => אפשר לדחוף 15 קשיחים בזה עם מתאם מתאים (לא נפוץ) או 12 עם מתאמים זולים שעולים 100 ש"ח בערך (1 כבר כלול במארז) למתאם של 4 קשיחים ל 3 מפרצי 5.25

פורסם

הנינג'ה עולה יותר ולא מציג ביצועים טובים ללא מאוורר, על המעבד הזה גם קירור פחות חזק יספיק ללא מאוורר - פשוט ב-TMS המחיר של ה-TRU ברצפה.

אני מתחיל לחשוב שאתה בראש של לנסות לאסוף חלקים מחצי כדור כדי לחסוך 200 שקל, חבל לקחת מארז שבסוף משהו לא יתאים לא ויצא שבזבזת 300-400 שקל.

אני הייתי לוקח מארז שמראש בנוי לכמות כזו של כוננים.

מה רע בבקר של הלוח?

עריכה: http://www.tomshardware.co.uk/forum/263330-14-sb850-raid

עושה רושם של בקר סביר. קח בחשבון שהוא לא עושה raid של SSD, ושזה חוסך הרבה מאוד כסף.

פורסם

הנינגה נועד להיות פסיבי ורץ מעולה כאחד כזה, חי איתו כמה שנים עE8400

שוב, גם הTRU יכול להיות אופציה אבל אני פשוט מעדיף פסיבי נורמלי כמו הנינגה

לגבי המארז... קניית מארז 9*5.25 הוא הפתרון הכי טוב מאחר ואין הרבה מארזים שיכולים לאכלס כמות גדולה של קשיחים, חוץ מה66RC יש עוד, כמו שאמרתי, עניין של טעם וריח

לגבי רייד מובנה על הלוח... לא ממליץ מהניסיון שלי (יש סיבה לזה שעברתי לרייד חומרתי)

לגבי רייד על כרטיס PCI ... זה בדיחה רעה פשוט

בקר של 8 ברייד 5 עם קשיחי 2 טרה = 14 טרה זמינים, ולזה מוסיפים עוד זוג (או יותר קשיחים) שמחוברים ללוח אבל לא חלק מהרייד

אם אתה ממש רוצה בקר מהארץ יש לך בTMS כמה טובים יחסית (שוב, לארץ)

http://tms.co.il/product/7660

בקר FAKE RAID קטן ומאוד חביב יחסית למחיר שלו כאמור בארץ

פורסם

ברייד של 10 דיסקים, של 6 ו-4 יש לך 8 דיסקים בשימושים ו-2 מגבים, ולכן גיבוי של 2 כוננים.

אישית נראה לי מפחיד לשים 8 דיסקים ברייד ולבנות על יתירות של 12.5 אחוז בלבד.

לא אמרתי שרייד חומרתי לא עדיף, פשוט הפתרון שלך יקר - ובמחיר של 100 שח, שווה בהתחלה לנסות את הלוח הזה.

להוסיף כרטיס אפשר בכל שלב מאוחר יותר.

לפני שמשהו קופץ על קנייה של 8-10 דיסקים, שיקנה 6, וינסה את הבקר המובנה בלוח.

אגב, אתה לא אמרת אפילו פעם אחת מה היה לך כל כך רע שעברת לבקר נפרד?

נ.ב.

ללוח היקר יש 2 מקומות לחיבור דיסקים נוספים, ותמיכה ב-USB3. בשביל 100 שקל - לקבל אפשרות לתמיכה בדיסק חיצוני מהיר נראה לי כדאי.

פורסם

ברייד אין לך ולא היה לך מעולם שום גיבוי, אין קשר בין גיבוי ליתירות

התחלתי עם רייד אחרי שקשיח רייד יעודי (כן, הייתי בשלב שבו עוד חשבתי שיש לזה משמעות) מת אחרי 48 שעות ולקח איתו לא מעט מידע

אחרי זה עברתי לרייד 1.... שזה מה שהציל לי את המידע כי כשבקר של הלוח החליט שלא בא לו לעבוד סה"כ קיבלתי 2 קשיחים זהים

אחרי זה עברתי לרייד 5 חומרתי כי הנפח של המידע היה מוגזם מדי בשביל גיבוי כלשהו ולכן יתירות זה הדבר היחיד שנשאר לי

כרגע עם 4 קשיחי 1T ברייד 5

עובד בקרוב ל 4~6 קשיחי 2 טרה בFLEX RAID (זונח את הבקר שלי) שנותן לי יותר גמישות למרות שיש לו חסרונות לא מועטים אבל גם יתרונות (כמו העובדה שהוא רץ על מערכת הפעלה קיימת ולא בפני עצמו)

פורסם

גם לי היה סיפור בעייתי עם הבקר המובנה של אינטל.

אבל מקריאה של חוות דעת ברשת, עושה רושם שהבקר של AMD ב-SB850 עושה עבודה טובה יחסית לבקר מובנה.

אני הייתי נותן לו צ'אנס ולא פוסל ישר.

הכוונה שלי בגיבוי - שיש לך כונן שיכול ליפול והמערכת תעבוד. מבחינת משמעות זה זהה במקרה הזה ליתירות

לא התכוונתי בשום מקום שגיבוי משמעותי תמיכה בנפילה של כל הכוננים במערך הרייד.

פורסם

אני לא פוסל ישר... אני פשוט אומר שכשגם ככה צריך יותר מ6 חיבורים (הסטנדט ברוב הלוחות לפחות לבקר 1 יש עם כמה בקרים שונים) אז עדיף ללכת על בקר רייד יעודי אפילו אם לא ברמה גבוהה

הדבר הכי פשוט שהוא נותן לך זה את האפשרות להעביר את המערך שלך פיזית בין מחשבים שונים (נסה לעבור מרייד על AMD לאינטל או AMD אחר... לא בדיוק אפשרי או קל)

פורסם

ולא משהו שאתה עושה, כשאתה בדיוק קונה מחשב יעודי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים